12.9.16

Ρίο 2016: Χάλκινο μετάλλιο και στο μπότσια!


Η ομάδα BC3 του μπότσια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο και αύξησε τη συγκομιδή της Ελλάδας στα 7 μετάλλια στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Άννα Ντέντα, στον «μικρό» τελικό του αγωνίσματος νίκησαν 8-1 την ομάδα της Σιγκαπούρης και χάρισαν στο μπότσια το δεύτερο σερί μετάλλιο, αφού το 2012 οι Πολυχρονίδης, Πανανός και Μαρία Ελένη Κορδαλή είχαν βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα είχε χάσει από την ίδια ομάδα στην πρεμιέρα των ομίλων και έτσι παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένη. Στο πρώτο σετ επικράτησε με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0 και πήρε το τρίτο με 2-0 και το τέταρτο με 3-0.

Για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτό είναι το τρίτο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του, αφού το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στο ατομικό BC3, ενώ για τον Νίκο Πανανό το μετάλλιο αυτό αποτελεί το ιδανικότερο φινάλε σε μια υπέρλαμπρη πολυετή αθλητική καριέρα, αφού όπως είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων, το Ρίο αποτελούσε τον τελευταίο σταθμό.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ρίο 2016: «Ασημένιος» ο Τριανταφύλλου στην ξιφασκία


Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της σπάθης Β' κατηγορίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς στον τελικό γνώρισε την ήττα από τον Ουκράν Αντόνο Ντάτσκο με 15-7. Ο Έλληνας οπλομάχος στα προκριματικά νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ. Στα προημιτελικά επιβλήθηκε του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά κατάφερε να κερδίσει με 15-14 επί τους Πολωνού Πλούτα. 

Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Ντούνης, που βρέθηκε με πρόσκληση της IPC στην Βραζιλία, έχασε στον «μικρό» τελικό και πλασαρίστηκε στην 4η στην σπάθη κατηγορίας Α`. Στον τελευταίο του αγώνα έχασε 15-5 από τον Κινέζο Τιάν. 

Στα προκριματικά νίκησε κατά τους Τσεν (Κίνα) με 5-4, Τσέντρικ (Ουκρανία) με 5-3, Πελεγκρίνι (Ιταλία) με 5-4, Νομπλέ (Γαλλία) με 5-2 και Όσβατ (Ουγγαρία) με 5-2. Στα προημιτελικά επικράτησε 15-12 του Τσεν, για να προκριθεί στα ημιτελικά όπου έχασε 15-12 από τον Όσβατ. 

Νωρίτερα, ο Γεράσιμος Πυλαρινός σημείωσε μια νίκη σε πέντε αγώνες, επί του Τσεόνγκ (Χονγκ Κονγκ) με 5-2 και έμεινε εκτός συνέχειας. Στους υπόλοιπους αγώνες έχασε 5-1 από τον Γάλλο Λεμόν, 5-0 από τον Κινέζο Τιάν, 5-2 από τον Τσαν (Χονγκ Κονγκ) και 5-3 από τον Ουκρανό Ντέμτσουκ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ρίο 2016: «Χάλκινη» η Κοροκίδα στη σφαίρα


Το έκτο μετάλλιο στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πανηγύρισε η ελληνική αποστολή. Η Δήμητρα Κοροκίδα με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 28 εκατοστά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F53, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση. 

Οι βολές της κατόχου του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα ήταν 4.17, 4.27, 4.28, 3.83, 4.10 και 4.22 μέτρα.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Γιορτή ορεινής ποδηλασίας στις 17-18 Σεπτεμβρίου


Η αντίστροφη μέτρηση για τον διεθνή αγώνα XC Bike Festival κατηγορίας UCI 3, που θα γίνει το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου στο Σοφικό Κορινθίας, έχει αρχίσει να μετρά για τα καλά. Οι εγκαταστάσεις του «TheRanch» είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών, αφού στα αγωνίσματα θα πάρουν μέρος μικρά παιδιά, άνδρες και γυναίκες γεγονός που καθιστά τη διοργάνωση, που εντάσσεται και στο πλαίσιο του 4ου Αττικού Κυπέλλου Mountain Bike Cross-Country με διοργανωτές τον Ποδηλατικό Όμιλο Θησέα Αθηνών, την «Golden Events» και το «TheRanch», ως γιορτή της ορεινής ποδηλασίας. 

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, αφού στις 16:00 θα ξεκινήσει ο αγώνας XCE (Eliminator), στον οποίο θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων, Open Fun, Open X-Pert και Masters 19-39 ετών και +40. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο ορεινής ποδηλασίας από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κατσέλη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Περικλή Ηλία.

Την Κυριακή ο αγώνας XCO Elite UCI 3

Η συνέχεια θα δοθεί από το πρωί της Κυριακής, την τελευταία ημέρα των αγώνων, από την οποία ξεχωρίζει το XCO Elite UCI 3. Στις 10:30 π.μ. θα γίνουν αγώνες Mountain Bike Cross Country (XCO) στις κατηγορίες Παίδων και Open 45 λεπτών, ενώ στις 11:15 θα ακολουθήσουν οι αγώνες Masters 75 λεπτών και Οpen X-Pert 75 λεπτών. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κλείσει με τον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας του «XC Bike Festival» κατηγορίας Elite UCI 3 διάρκειας 90 λεπτών στους άνδρες και τις γυναίκες και διάρκειας 75 λεπτών στους έφηβους και τις νεάνιδες.

Θεματικό πάρκο για όλη την οικογένεια το «TheRanch»

Λεπτομέρειες για τις συμμετοχές όσο και για τον Τεχνικό Οδηγό των Αγώνων βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα mtb-cup.gr. 

Ταυτόχρονα δυνατότητες διαμονής προσφέρονται στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του «TheRanch» (λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.ranch.gr και στα τηλέφωνα 2741093800, 2104100121, 2104100122). Ένα υψηλών προδιαγραφών θεματικό πάρκο ιδανικό για όλη την οικογένεια, το οποίο προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, αθλητικής ψυχαγωγίας και πολύ παιχνιδιού σε έναν χώρο που δένει αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις άθλησης και διαμονής.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακαδημίες στίβου της Γυμναστικής Ένωσης Αργολίδας


Με σύνθημα συμμετέχω, προσπαθώ, αγωνίζομαι δίκαια, ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής και στα αγωνιστικά τμήματα στίβου της Γυμναστικής Ένωσης Αργολίδας (ΓΕΑ).

Η Γυμναστική Ένωση Αργολίδας λειτουργεί:

-Τμήματα υποδομής για παιδιά από 5 ετών και
-Αγωνιστικά τμήματα για παιδιά Γυμνασίων Λυκείων

Η έναρξη των τμημάτων έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου.

Πληροφορίες:
Σύλλογος: 2752024413 - 6944247826

Προπονητές:
Παύλος Τσιτουρίδης
6944511737
Παιδάκη Σταυρούλα

Πανηγύρι στα Κιόνια 2016!


Στην Στυμφαλία της Κορινθίας εορτάζεται κάθε χρόνο η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα λειτουργεί το πανηγύρι που φέτος ξεκίνησε στις 9 και θα κρατήσει έως 15 Σεπτεμβρίου!

Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή ζωοπανήγυρη συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου και ήταν γνωστή ως ζωοπανήγυρη στα Κιόνια. Η ζωοπανήγυρη μετά από τόσα χρόνια εξελίχτηκε σε εμποροπανήγυρη που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί επτά μέρες με κάθε είδος, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, λευκά είδη. Πωλούνται ακόμη και αυτοκίνητα, τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.

Οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι γουρουνόπουλο στην σούβλα και συνοδεύεται με παγωμένη μπίρα και ντόπιο κρασί.

Παράλληλα με το εμπορικό κομμάτι της εμποροπανήγυρης οι διοργανωτές φροντίζουν να υπάρχει κέφι και διασκέδαση με γνωστές δημοτικές ορχήστρες.

ΚΙΟΝΙΑ 2016  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 12-09-2016
Τραγούδι: ΧΑΡΑ ΒΕΡΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ & ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΣΗΣ
Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη 13-09-2016
Τραγούδι: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ & ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ
Κλαρίνο: ΜΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

* Είσοδος Ελεύθερη
* Χορός Ελεύθερος


ΠΗΓΗ: corinthia.events

Καλή αρχή στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους


Καλή σχολική χρονιά, καινούργια γνώση και προκοπή σε όλους!

Σήμερα, με το καλό, ξεκινάνε και τα μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους.

Σας περιμένουμε όλους για καινούργιες δημιουργίες!

Οι Βουλευτές Αργολίδας για τη Νέα Σχολική Χρονιά...



Γιάννης Γκιόλας: Ευχές για μια καλή και παραγωγική χρονιά

Σε αγιασμούς σχολικών συγκροτημάτων, με την ευκαιρία έναρξης της νέα σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Συγκεκριμένα παρέστη στον αγιασμό που τέλεσαν, από κοινού, το Α΄ και Β΄ Γυμνάσιο Ναυπλίου και, λίγο αργότερα, στην αντίστοιχη εκδήλωση του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το Α΄ Λύκειο Άργους, το 2ο και 3ο Γυμνάσιο της πόλης. 


Ο κ. Γκιόλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό και να ευχηθεί στους μαθητές και στις μαθήτριες μια καλή και παραγωγική χρονιά. Μια χρονιά που ξεκινάει με καλούς οιωνούς, καθώς τα βιβλία έχουν παραληφθεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ έγκαιρα ρυθμίστηκαν ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές καθηγητές....


***********************************

Γ.Ανδριανός: Tα παιδιά μας να ζήσουν τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

“Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Παρά τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα – τόσο τα χρόνια, όσο κι αυτά που ήρθαν ως συνέπεια της κρίσης – η σημαντική δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας χάρη στην ευσυνειδησία και το μεράκι ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την ουσιαστική στήριξη των οικογενειών των παιδιών μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μας γεμίζει με αισιοδοξία, περηφάνια και ευθύνη. 


Εύχομαι ολόψυχα, και σε ό,τι με αφορά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σ' αυτό, η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει στον τόπο μας χωρίς εμπόδια, ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν τη χαρά της μάθησης και της δημιουργίας και να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται και δικαιούνται”.


***********************************

Γ. Μανιάτης: Καλή και ομαλή σχολική χρονιά


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή, δημιουργική και ομαλή σχολική χρονιά.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά με τις δυνάμεις που έχουν απομείνει στους δασκάλους μας και την αμέριστη στήριξη των γονιών, οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας αισιόδοξα μηνύματα και να τα θωρακίσουμε με τις αξίες της αριστείας, της συνεργατικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, της ανθρωπιάς που τόσο έντονα έδειξε ότι διαθέτει η κοινωνία της Αργολίδας και στο μικρό Κωνσταντίνο Τσίμπο, ένα παιδί από την Αργολίδα.


Υγεία σε όλους, καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και γονείς.»


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Αγιασμός σε σχολεία (Άργος)...

1ο Λύκειο, 2ο & 3ο Γυμνάσιο Άργους






1ο Καποδιστριακό Δημοτικό Σχολείο Άργους







1ο ΕΠΑΛ και 3ο Λύκειο Άργους






ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Συναυλία αγάπης για τον μικρό Κωνσταντίνο


Αγιασμός σε σχολεία (Ναύπλιο)...


3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

















1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου












1ο και 2ο Λύκειο Ναυπλίου




















6θέσιο Δημοτικό σχολείο Ν. Τίρυνθας











6ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου





Μήνυμα Δημάρχου Ναυπλίου: 



Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα. Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους. Η παιδεία είναι η σημαντικότερη "επένδυση" για τον άνθρωπο, αποτελεί το θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, μιας ζωής πιο ποιοτικής και πιο ανθρώπινης. 

Γι 'αυτό και όλοι εμείς κι εγώ προσωπικά, αλλά και οι συνεργάτες μου οφείλουμε να στηρίζουμε και στηρίζουμε καθημερινά και με κάθε διαθέσιμο μέσο τα σχολεία μας.


Με τη διαρκή συνεργασία όλων, δήμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων μπορούμε να δώσουμε τη δυναμική και την ποιότητα που αρμόζει στο πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού μας, τα παιδιά. 

Το ανήσυχο νεανικό πνεύμα θα μας καθοδηγεί σε κάθε κίνηση και παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Δημήτρης Κωστούρος


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις