22.10.16

Μια στιγμή σε μια εικόνα... Άθλος Μαινάλου 2016


Βυτίνα Αρκαδίας
Άθλος Μαινάλου 2016
Δύο από τους αθλητές

Φωτογραφία: facebook, Jenny Boulmeti

Την χωροθέτηση Υδατοδρομίων σε Ναύπλιο και Νέα Κίο αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο


Με βασικό στόχο την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και συνδυαστικά την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου αποφάσισε την χωροθέτηση υδατοδρομίων σε Ναύπλιο και Νέα Κίο κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18 Οκτωβρίου.

Επιμέρους στόχοι που θα συμβάλουν στην επίτευξη του βασικού στόχου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΛΤΝ Σταύρο Αυγουστόπουλο είναι: 

• Δημιουργία μεγαλύτερης ζήτησης σε υπάρχουσες αγορές 
• Δημιουργία ενδιαφέροντος σε νέες δυναμικές αγορές 
• Προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα προσελκύσουν ζήτηση η οποία θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. 

Ο κ. Αυγουστόπουλος πρότεινε, σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες του Δήμου Ναυπλιέων να αναζητηθούν τρόποι και μέσα προκειμένου το Λιμάνι του Ναυπλίου, αλλά και τα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής αρμοδιότητας του ΔΛΤΝ να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς κρουαζιέρας, δημιουργώντας στρατηγική marketing που θα προωθεί παράλληλα τον προορισμό στο λιμάνι ως προϊόν κρουαζιέρας. 

Είπε επίσης ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα, είναι απαραίτητη η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την τοπική οικονομία και θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Έτσι, αποτελεί υποχρέωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου να μεριμνήσει για την τοπική ανάπτυξη και να προβεί σε καίριες επενδυτικές κινήσεις με άμεσο κοινωνικό- 15 οικονομικό-πολιτιστικό αντίκτυπο για την περιοχή. 

Η ανάπτυξη Υδατοδρομίων είναι μια σύγχρονη δραστηριότητα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα η οποία, θα μπορούσε να αποβεί καίριας σημασίας για την περιοχή μας λόγω των χαρακτηριστικών της που την καθιστούν ιδανική για μια τέτοια δραστηριότητα. Τα υδατοδρόμια θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν το «κλειδί» για την ανατροπή αυτής της κατάστασης καθώς τα υδατοδρόμια σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωσή μας, δεν απαιτούν μεγάλες επεμβάσεις στο χώρο, έχουν χαμηλό κόστος κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας και έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Ο κ Αυγουστόπουλος πρότεινε, πως στα πλαίσια της ανάγκης τόνωσης της τοπικής οικονομίας, την ίδρυση και χωροθέτηση Υδατοδρομίου σε χώρους δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου 

Αυτό συνάδει με το έντονο ενδιαφέρον υπολοίπων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Οργανισμών Λιμένων ανά την Ελλάδα για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων, με την παράλληλη κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών βάσει του Ν. 4146/2013 (ΦΕΚ Α΄ 90/18- 04-2013) «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις» ο οποίος στο κεφάλαιο Ε΄ ρυθμίζει τις διαδικασίες για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών. 

Το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να ωφελήσει ιδιαιτέρως την περιοχή διότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης προσελκύοντας περισσότερες τουριστικές επενδύσεις αλλά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Συγκεκριμένα, τα υδροπλάνα μπορούν να αποδειχθούν, ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την τοπική κοινωνία αφού θα: 

1. Συμβάλλουν στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση στο τουριστικό κοινό μέσω ενός πρωτοποριακού και άκρως ελκυστικού τρόπου μετακίνησης δίνοντας του επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης στην περιοχή. 

2. Διευκολύνουν την μετακίνηση του ντόπιου πληθυσμού με γρήγορο και σχετικά οικονομικό τρόπο. Οι πτήσεις προς το Υδατοδρόμιο της περιοχής θα μπορούν να πραγματοποιούνται από άλλα Υδατοδρόμια Λιμένων ή/και χερσαία αεροδρόμια (με την χρήση αμφίβιων υδροπλάνων). Έτσι ο πληθυσμός θα δύναται να μετακινείται χωρίς καθυστερήσεις από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο άφιξής τους, απευθείας στην περιοχή σας με υδροπλάνο. 

3. Διευκολύνουν τη μεταφορά φορτίων. 

4. Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας (αεροδιακομιδές, διασώσεις κ.α.) . Επομένως, η λειτουργία των Υδατοδρομίων και η συνεπακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για τη περιοχή και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Επειδή ήδη προβλέπεται στο master plan χωροθέτηση υδατοδρομίου στο λιμένα Ναυπλίου και έχει εκφρασθεί και η επιθυμία για λειτουργία υδατοδρομίου και στο λιμένα Νέας Κίου το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά και στα πλαίσια ευρύτερου σχεδιασμού το ΔΛΤΝ και επειδή αναμένεται νέο νομοθετικό πλαίσιο με απλούστερες διαδικασίες για υλοποίηση και λειτουργία υδατοδρομίων το ΔΛΤΝ ως Θεσμικός Φορέας έχει έννομο συμφέρον να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υλοποίηση του, εν λόγω, εγχειρήματος. 

Το Δ/Σ αποφάσισε ομόφωνα την χωροθέτηση Υδατοδρομίων εντός των ζωνών λιμένων Ναυπλίου και Νέας Κίου με σκοπό την λειτουργία και εκμετάλλευση της εγκατάστασης Υδατοδρομίων.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Ειδήσεις με μια ματιά


Ελλάδα

Στην εξάρθρωση δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τεράστιων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα Σάββατο και όπως δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα, η αστυνομία έχει κατασχέσει σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 3 τόνους και 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας θα αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην θέση του συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα Σάββατο για τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας, έλαβε 46 ψήφους έναντι 31 που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιος του Παντελής Στραγάλης.

Σαρωτικό είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα σε Άρτα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές πτώσεις δέντρων.

Μήνυμα στην ΠΓΔΜ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο απελευθέρωσής της. «Ουδείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί πράγματα που δεν του ανήκουν. Με κλοπή της Ιστορίας δεν μπορείς να γράψεις εποποιία που δεν υπήρξε ποτέ. Τείνουμε χείρα φιλίας προς τους γείτονες, όμως αυτό που μας ανήκει δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε ποτέ» είπε.
Κόσμος

Σχεδόν 1.000 άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα στη Μοσούλη, έπειτα από φωτιά που φέρεται να έβαλαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε εργοστάσιο επεξεργασίας θείου στην πόλη, ανέφεραν πηγές νοσοκομείου.

Δέκα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη βορειοδυτική Σιβηρία την Παρασκευή. Τρία μέλη του πληρώματος και 16 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν από τη συντριβή του ρωσικού Mi-8.

Οι τουρκικές δυνάμεις θα προχωρήσουν προς την Αλ Μπαμπ στη Συρία, πόλη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Σάββατο, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να διώξει τζιχαντιστές και κούρδους μαχητές από το έδαφος κοντά στα σύνορά της.

Σύγχυση και πανικό προκάλεσε στο Βέλγιο η ένοπλη ληστεία κοσμηματοπωλείου σε εμπορικό κέντρο 50 χλμ. νότια των Βρυξελλών, καθώς αρχικά υπήρξαν φόβοι για επίθεση τζιχαντιστών. Οι αρχές εκκένωσαν το εμπορικό κέντρο, ενώ, όπως προκύπτει, το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Στοιχεία που δείχνουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ως υπεύθυνες για ακόμη μία, την τρίτη κατά σειρά, επίθεση με τοξικά αέρια, περιλαμβάνει η έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Οικονομία

Η πλήρης ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αποτελέσει ισχυρό συμβολικό πεδίο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους είναι απολύτως κρίσιμο για την προσέλκυση επενδυτών.

Να «τελειώσει τη δουλειά της» αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση η καναδή υπουργός Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της είναι έτοιμη να την υπογράψει.

Τα μείζον θέμα των εργασιακών (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικός νόμος) θα μπει από αύριο Κυριακή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το απόγευμα, με τον κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει τα όπλα για την επιστροφή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα κατά μία βαθμίδα στο BB- από B+, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch με τις προοπτικές να είναι θετικές. Ο οίκος τονίζει ότι η Κύπρος συνεχίζει να κάνει ισχυρή πρόοδο αναφορικά με την προσαρμογή της μετά την τραπεζική κρίση του 2013.

Αθλητισμός

Η κορυφή «ζαλίζει» όπως φαίνεται την Τότεναμ, που έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην Premier League, προσωρινά έστω αφού έμεινε ισόπαλη με την Μπόρνμουθ. Εντύπωση βέβαια προκαλεί ότι παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Σημαντικά παιχνίδια και ένα κλασικό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, με το βλέμμα βέβαια να βρίσκεται στο κυριακάτικο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη». Ωστόσο, μέχρι τότε υπάρχει έντονη δράση και αμφίρροπα ματς. Η πρώτη σέντρα του Σαββάτου έγινε στην Κέρκυρα με το Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (16:00). Η συνέχεια θα δοθεί στα Χανιά, όπου ο Πλατανιάς υποδέχεται την Ξάνθη (18:15). Η αυλαία στο πρόγραμμα του Σαββάτου θα πέσει με την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανιώνιο (20:30) με τον Μοράις να κάνει ντεμπούτο στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. 

Η Έιμπαρ κρατούσε τη νίκη ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στη Βαρκελώνη απέναντι στην Εσπανιόλ, αλλά το γκολ του Λέο Μπαπτιστάο, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, στέρησε τους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο πρώτο από τα παιχνίδια του Σαββάτου για την 9η αγωνιστική στην Primera Division.

Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ θα στοιχίσουν στην Ρεάλ Μαδρίτης οι ανανεώσεις συμβολαίων. Η «Βασίλισσα», θα χρειαστεί να κρατήσει ανοικτό το πορτοφόλι της, προκειμένου να κρατήσει κοντά της, στο Bernabeu, τα αστέρια της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα ισπανικών εφημερίδων.

Τον Ιανουάριο θα κλείσει η καριέρα του Γιάγια Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος δεν υπολογίζεται από Πεπ Γκουαρντιόλα, και αυτό φάνηκε από την απόφαση του Ισπανού τεχνικού να αφήσει τον Ιβοριανό άσο εκτός λίστας από τα παιχνίδια των ομίλων του Champions League.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Μια στιγμή σε μια εικόνα... Βροχοσταγόνες


Αυτή η βροχή που τα τζάμια θολώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς...

Φωτογραφία : facebook, Βαγγέλης Γιαννόπουλος ''Βροχοσταγόνες''

Δωρεάν μέτρηση ΣΑΚΧΑΡΟΥ και ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ στο Δήμο Άργους - Μυκηνών


Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, η ΚΕΔΑΜ με τη δομή "Βοήθεια στο σπίτι" και το Τοπικό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την εκπαιδεύτρια και τους εθελοντές του, θα παρέχουν δωρεάν μέτρηση 
ΣΑΚΧΑΡΟΥ και ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ σε 3 σημεία του Άργους: 

ΓΕΦΥΡΙΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σας περιμένουμε όλους γιατί Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Ώρες μέτρησης : 9.00 - 12.00

Η δράση θα επαναληφθεί : 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου: ΠΡΟΣΥΜΝΗ, ΛΙΜΝΕΣ, Ν.ΗΡΑΙΟ, 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ, ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ,                                                      ΣΧΙΝΟΧΩΡΙ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου: ΝΕΑ ΚΙΟΣ, ΜΥΛΟΙ, ΚΙΒΕΡΙ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου: ΛΥΡΚΕΙΑ, ΚΑΡΥΑ

3 μήνες από το θάνατο της Χριστίνας Μπαρλιά


Από το τρισάγιο που τέλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" στο κοιμητήριο της Νεμέας, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από το θάνατο της αείμνηστης Χριστίνας Μπαρλιά.







ΠΗΓΗ: facebook, Syllogos Sykafiar

Μια στιγμή σε μια εικόνα...


Απόσπασμα από τη Βροχή του Κ.Π. Καβάφη
................................
έχει λιγνά δυο δένδρα
μικρό ένα περιβόλι·
και κάμνει εκεί της εξοχής
μια παρωδία το νερό —
μπαίνοντας σε κλωνάρια
οπού δεν έχουν μυστικά·
ποτίζοντας τες ρίζες
που έχουν ασθενικό χυμό·
τρέχοντας εις το φύλλωμα
που με κλωστές δεμένο
πεζό και μελαγχολικό
κρεμνά στα παραθύρια·
και πλένοντας καχεκτικά
φυτά που μες σε γλάστρες
τα ’στησ’ αράδα-αράδα
μια φρόνιμη νοικοκυρά.

(Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993) 


Φωτογραφία : Georgia V. Balasi

10 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε


Κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή. Αλλά στη ζωή, μερικές φορές πρέπει να σταματάς κάποια πράγματα, προτού να αρχίσεις κάτι άλλο.  Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα …

1. Σταματήστε να νοιάζεστε για τη γνώμη του καθενός.

Το τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι για σας, δεν πρέπει να σας νοιάζει. Τουλάχιστον για τους περισσότερους από αυτούς.  Όταν ήσασταν μαθητές, οι απόψεις των συμμαθητών σας, επηρέαζαν τις αποφάσεις σας. Και υπήρχαν φορές που διαμόρφωναν τις απόψεις σας και τους στόχους σας. Με την πάροδο των χρόνων, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους για τις απόψεις των οποίων νοιαζόσασταν τόσο πολύ, δεν αποτελούν καν κομμάτι της ζωής σας.

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων π.χ. όταν προσπαθείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση (συνέντευξη για δουλειά, πρώτη επέτειος, κλπ.), μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας. Το τι σκέφτονται και λένε οι άλλοι για σας δεν είναι το πλέον σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το πώς εσείς αισθάνεστε για τον ίδιο τον εαυτό σας...

2. Σταματήστε να νοιάζεστε αν είστε “καθωσπρέπει”

Ο καθένας έχει ένα μικρό ‘φύλακα’ μέσα στο κεφάλι του.  Είναι πάντα εκεί παρατηρώντας  σας.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας, τους συνεργάτες σας και την κοινωνία γενικότερα, και μοναδικός σκοπός του είναι να σας κρατάει στην ‘τάξη’. Από κάποια στιγμή και μετά, αρχίζετε να θεωρείτε ότι η γνώμη του, για το τι είναι αποδεκτό ή όχι, αποτελεί την απόλυτη αλήθεια. Όμως οι απόψεις του δεν ταυτίζονται με την μία και μοναδική αλήθεια, είναι απλώς απόψεις.

Μην επιτρέπετε να σας λογοκρίνει.  Βαδίστε με βάση την δικιά σας αλήθεια.

3. Σταματήστε να νοιάζεστε για την εύρεση μιας σίγουρης οδού.

Δεν υπάρχει ιδανικός και σωστός τρόπος για τα περισσότερα πράγματα, ακόμα και για το πως να ντυθείτε ή πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας.  Να είστε ο εαυτός σας, με τον  μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε.

Προσπαθώντας να μοιάσετε με κάποιον άλλο χάνετε τη δική σας ομορφιά.

4. Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι θέλουν οι άλλοι  για σας.

Λίγο πριν ξεκινήσετε το ‘ταξίδι’ για να πετύχετε κάποιο στόχο σας, οι άνθρωποι γύρω σας, ακόμα και αυτοί που σας αγαπούν, είναι πολύ πιθανόν να σας δώσουν λάθος συμβουλές.  Δεν το κάνουν επειδή έχουν κακές προθέσεις. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτό που επιθυμείτε, τα όνειρα και τους στόχους της ζωής σας.

Έτσι θεωρούν ότι σας προστατεύουν  από το ενδεχόμενο της αποτυχίας, όμως αυτό που πετυχαίνουν είναι να  σας απομακρύνουν από την πιθανότητα να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

 Όπως είπε και ο Steve Jobs :

“Δεν έχετε πολύ χρόνο, μην τον σπαταλήσετε ζώντας τις ζωές κάποιων άλλων. Μην παγιδευτείτε από δογματισμούς που λένε να ζείτε σύμφωνα με το τι νομίζουν οι άλλοι. Μην αφήσετε τη γνώμη των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. Και το σημαντικότερο, να έχετε το θάρρος να ακούτε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Με κάποιον περίεργο τρόπο,  ξέρουν αυτό που θέλετε στην πραγματικότητα να γίνετε. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα”

5. Σταματήστε να νοιάζεστε για τα όρια που βάζουν άλλοι.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος που έχετε κάνει, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιμένουν ότι αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε είναι αδύνατο. Ή μπορεί να υποστηρίζουν ότι η ιδέα σας ή ο στόχος σας, δεν έχουν κάποιο νόημα και ενδιαφέρον. Όταν συναντήσετε τέτοιους ανθρώπους, μην προσπαθήσετε να συζητήσετε μαζί τους. Απεναντίας ξεχάστε τους . Θα σπαταλήσετε τον χρόνο και την ενέργειά σας.

Προσπαθήστε ό, τι θέλετε να πετύχετε. Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας.  Μην αφήνετε τους άλλους να τοποθετήσουν ένα κλουβί γύρω σας. Και σίγουρα μην ακούσετε το ‘φύλακα’ (για τον οποίο μιλήσαμε πριν).

Κάθε φορά που κάποιος σας απαξιώνει και σας λέει ότι δεν μπορείτε να πετύχετε κάτι, να ξέρετε  ότι μιλούν μέσα από το πρίσμα των δικών τους δυνατοτήτων και περιορισμών. Αγνοήστε τους και προσπεράστε τους...

6. Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι έχουν όλοι οι άλλοι.

Όταν ‘πιάνετε’ τον εαυτό σας, να σας συγκρίνει με έναν συνάδελφο, γείτονα, φίλο ή κάποιον διάσημο, σταματήστε τον. Συνειδητοποιήστε ότι είστε διαφορετικός, με διαφορετικές δυνατότητες που πιθανώς οι άλλοι άνθρωποι δεν διαθέτουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τις ικανότητες που έχετε, και  να είστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι πιστεύουν πως θα είναι ευτυχείς όταν θα αποκτήσουν  ένα συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης. Το επίπεδο που βλέπουμε να έχουν κάποιοι άλλοι,  το αφεντικό μας, ο φίλος ενός φίλου μας,  κλπ. Δυστυχώς,  όταν φτάσετε εκεί που βρίσκονται αυτοί, θα διαπιστώσετε ότι επιθυμείτε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Εκτιμήστε αυτό που έχετε τώρα. Δοκιμάστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με όσους έχουν λιγότερα, όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με άσχημες καταστάσεις και εκείνους που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Ενδεχομένως αυτό να σας ανοίξει τα μάτια για εκείνα τα πράγματα για τα οποία θα πρεπε να είστε ευγνώμονες.

7. Σταματήστε να ψάχνετε την ιδανική κατάσταση.

Το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού.

Πολλοί από εμάς είναι τελειομανείς, και δεν είναι κακό αυτό. Θέτουμε πολύ ψηλά τον πήχη για τον εαυτό μας και ‘κολυμπάμε’ στα βαθιά. Το πάθος μας για την τελειότητα, μας οδηγεί στο να κυνηγάμε πάντα το κάτι καλύτερο, ποτέ δεν σταματάμε, δεν καμπτόμαστε. Αυτή η αφοσίωση προς την τελειότητα μας βοηθά αναμφίβολα στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Εφ' όσον όμως δεν παρασυρόμαστε.

Αλλά τι συμβαίνει όταν παρασυρόμαστε από την τελειομανία;

Εφόσον δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που θέσαμε, η αποθάρρυνση και η δυσαρέσκεια κυριαρχούν μέσα μας, κάτι που μας αποτρέπει από το να αναλάβουμε νέες προκλήσεις ή ακόμα και να τελειώσουμε ότι ξεκινήσαμε. Τελικά καταλήγουμε σε μεγάλες καθυστερήσεις, υπερφόρτωση, άγχος.

Θυμηθείτε, ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς. Ανταμείβει τους ανθρώπους που καταφέρνουν να τελειώσουν την δουλειά που ανέλαβαν. Σχεδόν τις περισσότερες φορές, ο σίγουρος τρόπος να τελειώσετε μια  δουλειά, είναι να μην κυνηγάτε το τέλειο.

8. Πάψτε να προσπαθείτε να είστε πάντα εσείς οι σωστοί. 

Υπάρχουν μόνο λίγα απόλυτα ‘σωστά’ και ‘λάθη’ στον κόσμο.  Αυτό που είναι σωστό για σας μπορεί να είναι λάθος για κάποιον άλλο, και αντίστροφα. Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωή τους όπως ταιριάζει σε αυτούς.
Όταν πρόκειται για στάση κι άποψη ζωής, δεν υπάρχουν και πολλά για τα οποία αξίζει να διαφωνείτε.  Αφήστε τις διαφωνίες με το σύζυγο, τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους γείτονες. Δεν χρειάζεται πάντα να είστε εσείς ο σωστός ή να κερδίσετε σε μια διαφωνία.

Αντ' αυτού, ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες ιδέες και απόψεις. Μην επικεντρώνεστε απλώς στο τι κάνουν οι άλλοι, ξοδέψτε χρόνο παρατηρώντας γιατί το κάνουν και τι κάνουν.

9. Σταματήστε να νοιάζεστε για τα λάθη σας.

Τα λάθη σας διδάσκουν σημαντικά μαθήματα. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα, διότι φοβάστε μην κάνετε ένα λάθος. Επομένως, μην διστάσετε – μην αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.  Ποτέ δεν θα είστε 100% σίγουροι ότι κάτι θα ‘δουλέψει’, αλλά μπορείτε πάντα να είστε 100% σίγουροι ότι η απραξία δεν θα λειτουργήσει. Τις περισσότερες φορές, απλά πρέπει να αναλάβουμε το ρίσκο!

Και δεν έχει σημασία τι αποδεικνύεται στο τέλος. Είτε θα πετύχετε είτε θα μάθετε από το λάθος σου. Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζεις. Άλλωστε αν δεν πάρετε το ρίσκο, ποτέ δεν θα μάθετε τι έπρεπε να κάνετε εκείνη την στιγμή, και θα παραμείνετε στο ίδιο σημείο για πάντα.

10. Σταματήστε να νοιάζεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Μερικά πράγματα είναι εκτός του έλεγχου σας. Αποδεχτείτε το σαν γεγονός της ζωής. Σπαταλώντας το χρόνο σας, το ταλέντο και τη  ενέργεια σας,  σε πράγματα που δεν ελέγχετε, είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσει σε απογοήτευση και στασιμότητα.

Αναλίσκοντας τον εαυτό σας με τις αρνητικές πτυχές ενός περιστατικού που δεν μπορούσατε να αλλάξετε, δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα.

Όπως είπε και η Maria Robinson: “Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να κάνει  μια νέα αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τέλος.”

Δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη, μπορείτε μόνο να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτό.


ΠΗΓΗ: antikleidi.com

«Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» - Συμπόσιο στη Ζυρίχη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Το Συμπόσιο «Τραίνο, Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη» διοργανώθηκε στη Ζυρίχη (19-21 Οκτωβρίου), σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, του Συλλόγου Φίλων του Τραίνου στην Πελοπόννησο και του πρώην Προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου. 

Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μπορεί να αποτελέσει μια νέα θεματική σύμπραξη ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί έναν διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και η πρότασή μας έχει στόχο να αυξήσει το τουριστικό μας προϊόν, καθώς το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην αξιοποίηση της επανεκκίνησης στη λογική τραίνου κρουαζιέρας και τραίνο – σπορ. 

Υπάρχουν σημαντικά μνημεία, ήδη πιστοποιημένα, στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα- και σύντομα θα προστεθούν και άλλα, γεγονός το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την διεκδίκηση της πρότασής μας.







ΠΗΓΗ: facebook, Τάσσος Χειβιδόπουλος

Γίνονται... σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, ώρα 7.00 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου 
«Επιφανείς Αρχαίοι Έλληνες» 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, 
φωτογραφιών & ιστορικών ντοκουμέντων 
“Ημέρες πολέμου 1941-1944- Η μάχη της Κρήτης” 
18-30/10 Δημοτική Πινακοθήκη, Κολοκοτρώνη 4, Κόρινθος
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30 π.μ. – 1.30 μ.μ.   Παρασκευή απόγευμα: 6 μ.μ. - 8 μ.μ.  
   Σάββατο πρωί: 10 π.μ. – 1 μ.μ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
¨ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ¨ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 9.00 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ "SIKYON COAST" 
ΣΥΚΙΑ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Θεατρική Παράσταση: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" 
των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου 
σε σκηνοθεσία Ευανθίας Στιβανάκη
Σάββατο 22 Οκτωβρίου – Αμφιθέατρο Λυκείου Νεμέας
 Σταθμός στην Τέχνη

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Αστροπαρατήρηση, Ουρανογραφία & Ξενάγηση 
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ισθμίας 
Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Παράσταση Θεάτρου Σκιών
"Σκιομαγειρέματα" 
Mabakita, Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών, Μελίσσι
Σάββατο 22 Οκτώβρη, ώρα 7 μ.μ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 22 Οκτωβρίου (21:30) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Θέατρο Νηπιαγωγείο 
Άφησέ με να έρθω μαζί σου -μ’ακούς;- 
Ομάδα Re-Act

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 
ΠΑΤΡΑ, Χάραμα stage 
Αλέκα Κανελλίδου «Ταξίδια»

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΑΤΡΑ – 2ο Westside Festival

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 (22:00)
ΠΑΤΡΑ, Ghetto Bar and live stage 
Blues Antivirus Live

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&