16.11.16

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ... ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ!


Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α1' Αργολίδας θα στρέψει όλα τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου του Νομού στο ΔΑΚ Λέρνας. 

Οι δυο από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου και της ανόδου στην Γ΄Εθνική το Σάββατο θα τα παίξουν όλα προκειμένου να φύγουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το ντέρμπι.  

Οι Διαμαντής και Κίκκιλης θα βγάλουν όλα τα όπλα που έχουν στην φαρέτρα τους προκειμένου να πάρουν τους τρείς βαθμούς.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών και τιμωρημένων παιχτών οι προπονητές το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι στο να επιλέξουν την 18αδα και την τακτική που θα ακολουθήσουν στο παιχνίδι.

Αν και το πρωτάθλημα θα παιχτεί στα παιχνίδια με τις υπόλοιπες ομάδες και όχι στα ντέρμπι, σίγουρα όλοι θέλουν να πάρουν τους βαθμούς της νίκης αλλά και την καλή ψυχολογία που αποκτά ο κερδισμένος αυτών των παιχνιδιών.  

Είναι γεγονός πως αυτός ο αγώνας έχει όλα τα εφόδια για να δουν όσοι το παρακολουθήσουν ωραία μπάλα και μάλιστα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα έχουμε και ηλιόλουστη μέρα.

Τα κοινά σημεία που έχουν οι δυο ομάδες είναι πως έχουν νεαρούς προπονητές, παίχτες που είναι δεμένοι μεταξύ τους και διοικήσεις που είναι κοντά στις ομάδες τους ηθικά και υλικά, ένα ακόμα κοινό σημείο είναι η κόσμια συμπεριφορά εντός γηπέδου και οι φιλόξενες κερκίδες τους που έχουν έντονη την γυναικεία παρουσία και το ίδιο αναμένουμε και σε αυτό τον αγώνα.


ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Σοφά λόγια για τους καλύτερους μας φίλους


- Αν δεν υπάρχουν σκύλοι στον Παράδεισο, τότε όταν πεθάνω θέλω να πάω όπου πήγαν κι εκείνοι.   
Will Rogers

- Ο μέσος σκύλος είναι καλύτερο άτομο από τον μέσο άνθρωπο. 
Andy Rooney 

- Αν μαζέψεις ένα πεινασμένο σκύλο και του προσφέρεις μια καλή ζωή δε θα σε δαγκώσει. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σ΄έναν σκύλο κι έναν άνθρωπο. 
Mark Twain

- Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχίατρος στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλύφει το πρόσωπό σου 
Ben Williams 

- Αν πιστεύω κάτι για την αθανασία αυτό είναι ότι κάποια σκυλιά που έχω γνωρίσει θα πάνε στον Παράδεισο. Και ελάχιστοι άνθρωποι. 
James Thurber 

- Οι σκύλοι αγαπούν τους φίλους τους και δαγκώνουν τους εχθρούς τους, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που είναι ανίκανοι για ατόφια αγάπη και πάντα πρέπει να αναμιγνύουν την αγάπη και το μίσος. 
Sigmund Freud

- Οι σκύλοι δεν είναι όλη μας η ζωή αλλά ολοκληρώνουν τη ζωή μας. 
Roger Caras  

- Το να κάθεσαι με ένα σκύλο την πλαγιά ενός λόφoυ ένα όμορφο απόγευμα είναι σαν να βρίσκεσαι ξανά πίσω στην Εδέμ,
εκεί όπου το να μην κάνεις τίποτα δεν ήταν πληκτικό, ήταν γαλήνη. 
Milan Kundera

- Όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους τόσο περισσότερο αγαπώ τους σκύλους.
Jean-Marie Roland 

- Ο μόνος απόλυτα ανιδιοτελής φίλος που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε αυτό τον ιδιοτελή κόσμο, ο μοναδικός που δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ, ο μοναδικός που δεν θα φανεί ποτέ αχάριστος ή ψεύτης, είναι ο σκύλος του.
George Graham Vest

- Ο σκύλος είναι το μοναδικό πλάσμα στη γη που σε αγαπάει περισσότερο από ό,τι αγαπά τον ίδιο τον ευατό του.
Josh Billings

- Αν ένα σκυλί δεν έρθει κοντά σου αφού σε έχει κοιτάξει στο πρόσωπο, τότε πρέπει να πας σπίτι και να εξετάσεις την συνείδησή σου
Woodrow Wilson


ΠΗΓΗ: dogw0rld.blogspot.gr

Σαν σήμερα... στη μουσική


1873: Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός της blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) γεννήθηκε στο Φλόρενς της Αλαμπάμα. Αποκαλείται και “ο πατέρας των blues” μιας και έδωσε στην blues την σύγχρονη μουσική της φόρμα. Γνωστές του δημιουργίες: “Memphis Blues” (1909), “St. Louis Blues” (1914), “Beale Street Blues” (1916) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμήθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 1969 η κυβέρνηση των ΗΠΑ τύπωσε προς τιμήν του γραμματόσημο με τίτλο “Father of the Blues”.

1901: Ο Αμερικανός rhythm and blues μουσικός, τραγουδοποιός και ένας από τους πρωτοπόρους της rock ‘n’ roll, Jesse Stone (1901-1999) γεννήθηκε στο Atchison του Κάνσας. Τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από τους Ray Charles, The Drifters, Steve Miller Band, Isaac Hayes, Sam Cooke. Με το ψευδώνυμο Charles E. Calhoun ηχογράφησε ένα από τα πρώτα rock ‘n’ roll τραγούδια, το “Shake, Rattle and Roll”.


1968: Οι The Jimi Hendrix Experience βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200 με το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο “Electric Ladyland”. Κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου του 1968. Δημοφιλή τραγούδια του διπλού άλμπουμ: “Voodoo Chile”, “All Along the Watchtower” (Bob Dylan) κ.α.

1971: Ο Στράτος Παγιουμτζής εμβληματικός τραγουδιστής της κλασσικής εποχής του ρεμπέτικου «έσβησε» πάνω στο πάλκο, σε ηλικία 67 ετών. Για να τον γυρίσουν στην πατρίδα και να τον κηδέψουν, χρειάστηκε να γίνει έρανος από παλιούς φίλους και συνεργάτες του, ενώ τα έξοδα της κηδείας κάλυψε ο Γιώργος Ζαμπέτας.



1978: Οι Queen δίνουν συναυλία στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Κατά την διάρκεια του τραγουδιού “Fat Bottomed Girls” εννέα γυμνόστηθες ποδηλάτριες κάνουν βόλτες στη σκηνή…

1985: Το τραγούδι “We Built This City” των Αμερικανών Starship βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Είναι μέρος του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος “Knee Deep in the Hoopla” που κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου του.



ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : Οι Εκλογές στη Νέα Ιωνία 1923-1975, παρουσίαση βιβλίου στο ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας


ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : Έκθεση Κωνσταντινουπολιτών Καλλιτεχνών στο Φλοίσβο


Η ιστορική μηλιά του Νεύτωνα θα αποκτήσει... απογόνους!


Λίγα δέντρα στην ιστορία είναι τόσο διάσημα όσο η μηλιά από την οποία έπεσε το μήλο που -υποτίθεται ότι- έδωσε στον Νεύτωνα την έμπνευση για τη θεωρία της βαρύτητας. Όχι μόνο η εν λόγω μηλιά ζει μέχρι σήμερα, αλλά μάλλον θα βασιλεύει για πολύ μέσω των διαδόχων της, αφού 30 βρετανικά επιστημονικά κέντρα και μουσεία θα πάρουν σπόρους του δέντρου για να καλλιεργήσουν τις δικές τους αντίστοιχες μηλιές.

Αυτό ανακοίνωσε η Βασιλική Εταιρεία επιστημών της Βρετανίας, η αρχαιότερη επιστημονική Εταιρεία/Ακαδημία στον κόσμο, η οποία είναι ένας από τους 30 φορείς που θα αποκτήσουν τη δικιά τους «νευτώνεια» μηλιά.

Το ανέκδοτο με τη μηλιά και τον σερ Ισαάκ Νεύτωνα, που αργότερα θα γινόταν ο 12ος κατά σειρά πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας, αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε μία βιογραφία του, που γράφτηκε το 1752 και το σχετικό χειρόγραφο φυλάσσεται στα αρχεία της Εταιρείας.

Το δέντρο βρίσκεται στο αρχοντικό Γούλστχορπ στο Λίνκολνσιρ, τη γενέτειρα και το πατρικό σπίτι του Νεύτωνα. Το 2010, κομμάτια ξύλου από τη μηλιά στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Βέβαια, το κατά πόσο όντως ο Νεύτων χρειάσθηκε ένα μήλο για να αναφωνήσει ως άλλος Αρχιμήδης «εύρηκα» σχετικά με τις επαναστατικές θεωρίες του, είναι ένα άλλο θέμα...


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας εγκαινιάζουν το νέο τους στέκι


Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αργολίδας ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ πραγματοποιεί την 68η εθελοντική αιμοδοσία του


Σας καλούμε στην 68η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας στο Δ.ΙΕΚ Άργους σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου από 16:00 ως 20:00
Σας περιμένουμε όλους εκεί...

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο Α.Μ.Κ.Α. ΣΑΣ.

Οι αιμοληψίες γίνονται από το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άργους

Την δράση μας υποστηρίζουν η ΠΟΣΕΑ και ο ΣΚΑΙ με την ευγενική χορηγία της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. η οποία ενισχύει τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.


για τους "Δεσμούς Αίματος"
ο Β΄ αντιπρόεδρος 
Νικόλαος Σιαχάμης

Η ΜΗΔΕΙΑ ξαναχτυπά...


Η ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ, η καταπληκτική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, που εισέπραξε το καλοκαίρι τις καλύτερες κριτικές απ' όσους την παρακολούθησαν, έρχεται για λίγες ακόμα παραστάσεις... τις τελευταίες! 

Σάββατο 19, Κυριακή 20 & Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, στις 8 το βράδυ!!! 

Μην τη χάσετε!




Γεύσεις και Μυρωδιές : Φακές κοκκινιστές


Υλικά

•    300 γραμ. φακές
•    2  μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    2  ώριμες ντομάτες
•    1  κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
•    ¾  φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2  δαφνόφυλλα
•    2  κουταλιές της σούπας ξύδι
•    ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•    ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.

Βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5',  τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, για 3' ακόμη.
Βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, δυο - τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν. (Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.

Συνοδέψτε τις με ελιές και φέτα.

-- Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το πόσο βραστερές είναι οι φακές μας.


ΠΗΓΗ: faghta-giagias.blogspot.com

Γίνονται... σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το πολιτικό θρίλερ «Ο Αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» 
σήμερα Τετάρτη 16 Νοέμβρη.

Η προβολή ξεκινάει στις 9 μ.μ 
και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Οι Κούνιες Café-Bar 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΑΤΡΑ, Γραμμές Τέχνης 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ΠΑΤΡΑ, Καφέ Γέφυρες 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΑΤΡΑ, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Αγορά 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΠΑΤΡΑ, Cinema Cafe 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 16 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό καθαρό θα είναι το μυαλό σας, διορατική η σκέψη σας, προχωρήστε σε διαπραγματεύσεις ή διεκδικήσεις θα υπάρξει επιτυχία. Τώρα θα βρείτε τρόπο να ρυθμίσετε επίμαχα ζητήματα, θα κερδίσετε την εκτίμηση κάποιων προσώπων γεγονός που θα ανεβάσει το επαγγελματικό σας γόητρο. Σήμερα θα είστε σε θέση να κλείσετε εκκρεμότητες επαγγελματικές ή ερωτικές,  ο έλεγχος των εξελίξεων περνά στα χέρια σας, μη διστάσετε να προτείνετε αυτό που σκέπτεστε.

ΤΑΥΡΟΣ
Ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες, έρχονται τυχερά ανοίγματα. Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό, θα είναι μια πολύ καλή χρονική στιγμή να διατυπώσετε τις επαγγελματικές σας προτάσεις, να εκφράσετε σκέψεις ή ιδέες. Θα είστε εξοπλισμένοι με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, η επικοινωνιακή σας διάθεση θα δημιουργήσει έδαφος για εποικοδομητικές συζητήσεις.  Στα ερωτικά σας απρόοπτο τηλεφώνημα θα δημιουργήσει προοπτική επανασύνδεσης με πρόσωπο από τα παλιά. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία ώριμες και εποικοδομητικές θα είναι οι προτάσεις σας, θα βρείτε τον σωστό τρόπο να εκφραστείτε και να επηρεάσετε.  Με Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο ο συναισθηματικός σας κόσμος ναι μεν θα περάσει από κάποια ένταση και αναστάτωση, ωστόσο θα καταφέρετε να ισορροπήσετε, θα απεγκλωβιστείτε από τυχόν ανασφάλειες. Στα ερωτικά σας, με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ουρανό ένα πρόσωπο θα κάνει το τολμηρό βήμα να σας καλέσει σε προσωπικό ραντεβού, σας παροτρύνω να δώσετε θετική απάντηση. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο ίσως να μην καταφέρετε να εναντιωθείτε στις ψυχικές σας αδυναμίες, οι ανασφάλειες σας θα κατασκευάσουν σενάρια και εκδοχές βασιζόμενες στην αρνητική όψη των καταστάσεων. Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία λύνονται παρεξηγήσεις, θα αποσυρθούν τα άστοχα ή άδικα σχόλια, στον εργασιακό σας τομέα επέρχεται ισορροπία. Στα ερωτικά σας κατόπιν έντονης και τολμηρής συζήτησης θα προκύψει θετικό κλείσιμο ερωτικής υπόθεσης, έρχεται επανασύνδεση σε περίπτωση χωρισμού. 

ΛΕΩΝ
Η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό θα σας βοηθήσει να κλείσετε παλιές κακές ιστορίες, να απαλλαγείτε από εξαρτήσεις και να περάσετε σε ένα ολοκαίνουργιο στάδιο ζωής και εξέλιξης. Για εσάς που είστε σε αναζήτηση εργασίας, η επαγγελματική πρόταση που θα σας κάνουν θα είναι ιδιαιτέρως τυχερή, θα καταφέρετε να βρείτε σταθερή δουλειά με ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές. Απρόσμενη επίσκεψη ενός συγκεκριμένου προσώπου καθώς και μια αποκαλυπτική μεταξύ σας συζήτηση, θα αλλάξει δεδομένα και συνθήκες ανοίγοντας νέο ορίζοντα στην ερωτική σας πορεία. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό θα σας βοηθήσει να εκφραστείτε με σαφήνεια, οι τεκμηριωμένες απόψεις σας θα λύσουν παρεξηγήσεις. Η ερωτική γοητεία που θα εκπέμπετε θα σας φέρει γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να βάλετε σε προτεραιότητα τις ερωτικές σας υποθέσεις. Ένα ελκυστικό πρόσωπο θα γνωρίσετε μέσω φιλικών σας ατόμων, τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να βγείτε από την ερωτική σας στασιμότητα. Για τους ερωτικά μπερδεμένους έρχονται ξεκαθαρίσματα ενδεχομένως και επανασυνδέσεις. 

ΖΥΓΟΣ
Με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο απαισιοδοξίες και προκαταλήψεις θα φέρουν δυσκολία στην επικοινωνία σας, ενδέχεται να εμφανιστείτε δύσκαμπτοι, φοβικοί ίσως και αδιάλλακτοι. Για την ώρα σας δίνω τη συμβουλή να αποφύγετε επαγγελματικές συζητήσεις, τρενάρετε όσο μπορείτε οικονομικές συμφωνίες. Στα ερωτικά σας, με τη Σελήνη εξάγωνο με τον Ουρανό θα υπάρξει γεγονός-έκπληξη, κρατήστε την καρδιά σας σε ετοιμότητα, έρχονται συμβάντα που θα φέρουν ευχάριστες ερωτικές αλλαγές. Κάποιοι από εσάς δεν αποκλείεται να ερωτευτείτε ξαφνικά και απρόσμενα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο απαισιόδοξη θα είναι η στάση σας φίλοι μου Σκόρπιοι. Προσοχή στις συναισθηματικές εξαρτήσεις και τα ψυχικά αδιέξοδα, προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα χωρίς υπερβολές ή αδυναμίες.  Για να γλυτώσετε παγίδες του μυαλού καλό θα είναι να μην το ρίξετε σε απαισιόδοξες σκέψεις, μη γίνετε θύμα ψευδαισθήσεων. Με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ουρανό δείξτε ενδιαφέρον στο καινούργιο πρόσωπο που θα γνωρίσετε, θα έχει θερμές και ευγενικές διαθέσεις που θα είναι στο χέρι σας να μετατραπούν σε ερωτικές βλέψεις. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό, θα βρείτε εργασία εσείς που από καιρό έχετε χάσει την δουλειά σας. Καταφθάνει ικανοποιητική επαγγελματική πρόταση, θα σας δώσει τη δυνατότητα να βάλετε σε μια τάξη και σειρά τα οικονομικά σας. Συμφιλιώνεστε με οικογενειακό σας πρόσωπο, λύνεται παρεξήγηση που σας είχε παγώσει. Στα ερωτικά σας αν είστε σε αναζήτηση νέας γνωριμίας ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε, αμοιβαία θα είναι η έλξη ανάμεσα σε εσάς και το ιδιαιτέρως συμπαθητικό πρόσωπο που θα σας συστήσουν. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία θα σας βοηθήσει να βρείτε εκτίμηση και εμπιστοσύνη τόσο στις επαγγελματικές σας σχέσεις όσο και στις ερωτικές. Η στάση σας κυρίως σε εργασιακά θέματα θα είναι ώριμη και δημιουργική, θα καταφέρετε να κλείσετε με επιτυχία ανοιχτές υποθέσεις. Με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο επιφυλακτικοί θα είστε στις αλλαγές και στα καινούργια οικονομικά ανοίγματα. Στον ερωτικό σας τομέα με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ουρανό δεν αποκλείεται σε επαγγελματικό χώρο να γνωριστείτε με άτομο, που οι επαφές σας πολύ γρήγορα θα αποκτήσουν ερωτικό ενδιαφέρον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία, θα κυνηγήσετε με μεθοδική τακτική στόχους και επιθυμίες, δημιουργικό θα είναι το πείσμα σας, πρακτικές οι ενέργειες σας. Σήμερα θα επαναπροσδιορίσετε τους οικονομικούς σας σκοπούς καθώς και την επαγγελματική σας τακτική, με σοβαρό και ώριμο σκεπτικό θα επανεξετάσετε προοπτικές και ενδεχόμενα. Απρόσμενο και ευχάριστο ερωτικό γεγονός θα σας δώσει την ευκαιρία να περάσετε σε πράξεις οριστικής κατάληξης. Ένα καινούργιο άτομο θα κάνει την εμφάνιση του, για εσάς τους ελεύθερους και μόνους θα είναι πολύ καλή ευκαιρία. 

ΙΧΘΕΙΣ
Με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο ίσως να βιώσετε ένα συναισθηματικό μπέρδεμα, δεν αποκλείεται να βγουν στην επιφάνεια εσωτερικές φοβίες υποσυνείδητες ή συνειδητές. Θα καταβάλετε προσπάθεια να βάλετε σε τάξη τον εσωτερικό σας κόσμο,  η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Δία θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε λογικά, θα βρείτε τελικά την άκρη του νήματος δίνοντας λύση σε ψυχολογικά σας ζητήματα. Στα ερωτικά σας θα υπάρξουν ειλικρινείς συζητήσεις με το ταίρι σας, ενδέχεται να δοθούν νέες υποσχέσεις που θα έχετε τη δύναμη να τις τηρήσετε. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Τετάρτη με νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο, στη νότια Ελλάδα και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ λίγες τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στην Πελοπόννησο και στην ανατολική Στερεά και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 12 και τοπικά 13 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 9 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 17 και τοπικά 18 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοανατολικά έως 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 16 Νοεμβρίου


42 π.Χ: Γεννιέται ο Τιβέριος, Ρωμαίος αυτοκράτορας, επί των ημερών του οποίου σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. (Θαν. 16/3/37)

1380: Ο βασιλιάς Κάρολος της Γαλλίας διακηρύσσει την κατάργηση όλων των φόρων στη χώρα του.



1532: Ο Ισπανός εξερευνητής και κατακτητής, Φρανσίσκο Πιζάρο, αιχμαλωτίζει τον αυτοκράτορα των Ίνκας Αταχουάλπα. Τον εκτέλεσε μαζί με 2.000 συμπατριώτες του, παρά την καταβολή τεράστιων ποσοτήτων χρυσού από τους ιθαγενείς για την απελευθέρωσή τους.

1632: Σκοτώνεται στη μάχη της Λούτζεν, μεταξύ των Σουηδών και των δυνάμεων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Γουσταύος Αδόλφος.

1717: Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός και εγκυκλοπαιδιστής, Ζαν λε Ρον Ντ Αλαμπέρ.

1776: Στις ΗΠΑ ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός στον αέρα προς τιμήν νεκρού στρατιώτη.


1822: Ο αγωνιστής του '21 Παναγιώτης Κρεββατάς δολοφονείται στο γεφύρι του Ευρώτα.



1828: Οι Μεγάλες Δυνάμεις, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία, υπογράφουν το πρωτόκολλο του Λονδίνου, το οποίο προβλέπει την αποχώρηση των Οθωμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.



1831: Πεθαίνει ο Καρλ Φίλιπ Γκότλιμπ Φον Κλαούζεβιτς, πρώσος στρατιωτικός και θεωρητικός του πολέμου. (Γεν. 1/6/1780)

1841: Ο Ναπολέων Γκουερίν δημιουργεί το πρώτο σωσίβιο, κατασκευασμένο από φελλό.



1849: Ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι καταδικάζεται σε θάνατο για αντικυβερνητική δραστηριότητα, που σχετίζονταν με μία ριζοσπαστική ομάδα διανοούμενων. Η εκτέλεσή του ματαιώνεται την τελευταία στιγμή.

1873: Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικοσυνθέτης, W.C. Handy.

1889: Γεννιέται ο Τζορτζ Κάουφμαν, συγγραφέας, παραγωγός και εκδότης βιβλίων.

1894: Γεννιέται ο Ρίχαρντ Νικολάους Γκραφ Κουντενχόβε - Καλέργκι, ελληνικής καταγωγής αυστριακός πολιτικός. (Θαν. 27/7/1972)

1896: Γεννιέται ο αρχηγός της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών, Όσβαλντ Μόσλεϊ.

1901: Στο 3ο ράλι αυτοκινήτων στην ιστορία της Αμερικής, ο Χέρνι Φουρνιές σημειώνει ρεκόρ ταχύτητας, τρέχοντας το 1 μίλι σε 54 δευτερόλεπτα.

1907: Η Οκλαχόμα γίνεται η 46η Πολιτεία των ΗΠΑ.

1910: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ταφτ απορρίπτει τις κατηγορίες περί αμερικανικής πρόθεσης για προσάρτηση του Παναμά.

1911: Ο βασιλιάς Πέτρος Α' της Σερβίας επισκέπτεται τη Γαλλία.



1922: Γεννιέται ο Πορτογάλος συγγραφέας, που το 1998 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Χοσέ Σαραμάγκου.

1930: Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής.

1930: Γεννιέται ο ηγέτης της ιταλικής Μαφία, Σαλβατόρε «Τότο» Ρίινα.

1933: Οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.

1938: Ο Γούιλι Χελ της Τότεναμ βάζει 3 γκολ σε 3,5 λεπτά στον αγώνα Αγγλία-Ιρλανδία στο Μάντσεστερ και σημειώνει το πιο "σύντομο" χατ-τρικ σε διεθνές παιχνίδι. Ο Hall σημειώνει άλλα δυο γκολ στη νίκη της Αγγλίας με 7-0.

1939: Ιδρύεται στην Αθήνα η "Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής" για τη θεωρητική και πρακτική μόρφωση των καθηγητών και των καθηγητριών σωματικής αγωγής.

1940: Στην Πολωνία οι Ναζί αποκλείουν το γκέτο της Βαρσοβίας από τον έξω κόσμο.

1942: Το υποβρύχιο «Τρίτων» επιτίθεται κατά γερμανικής νηοπομπής στο Ακρωτήριο Καφηρέας και βυθίζει ένα πετρελαιοφόρο. Τα εχθρικά πλοία το καταδιώκουν και το βυθίζουν αύτανδρο (πλήρωμα: 5 αξιωματικοί και 28 ναύτες), έπειτα από εξάωρη καταδίωξη.

1943: Γεννιέται ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου, Μάικλ Τσιμίνο. Έργα του "Η χρονιά του Δράκου" και ο "Ελαφοκυνηγός".



1945: Ιδρύεται και ξεκινά το έργο της η UNESCO.


1946: Γεννιέται ο Τίνι Χότζες, Αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης του ριδμ εντ μπλουζ και της σόουλ. Πιο γνωστό τραγούδι του, το «Take Me to the River», που πρωτοτραγούδησε ο Αλ Γκριν το 1974 και τέσσερα χρόνια αργότερα έκαναν επιτυχία οι Talking Heads.

1950: Διασπάται το Λαϊκό Κόμμα, μετά την αποχώρηση του Στέφανου Στεφανόπουλου με 25 βουλευτές.

1951: Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας αποφασίζει να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού και του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος.



1952: Νίκη σημειώνει στις εκλογές ο "Ελληνικός Συναγερμός" του Παπάγου. Συγκεντρώνει κάτι λιγότερο από τις μισές ψήφου και, λόγω του συστήματος, το 80% των εδρών.




1953: "Γεννιέται" ο χαρακτήρας του Βρετανού κατασκόπου του Ίαν Φλέμινγκ, Τζέιμς Μποντ.

1953: Γεννιέται η Γλυκερία, δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια.

1959: Πρώτη παράσταση στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης του μιούζικαλ "Η Μελωδία της Ευτυχίας"(The Sound of Music), το οποίο έπλασε ο Richard Rodgers μελοποιώντας τον ποιητικό λόγο του Oscar Hammerstein II.



1960: Πεθαίνει ο ηθοποιός Κλαρκ Γκέιμπλ.

1961: Εξεγερμένοι Κογκολέζοι σκοτώνουν 13 Ιταλούς της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη Λεοπολντβίλ.

1964: Παραιτείται ο αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού, Ανδρέας Παπανδρέου, λόγω διαφωνίας με τον πατέρα του πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά και των κατηγοριών μερίδας του Τύπου για χαριστικές αναθέσεις έργων.



1964: Γεννιέται η Νταϊάνα Κραλ, καναδή τραγουδίστρια της τζαζ.

1965: Η ΕΣΣΔ στέλνει το διαστημικό σκάφος Venera 3 στην Αφροδίτη, και γίνεται το πρώτο σκάφος που φτάνει στην επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη.

1969: Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 με γκολ του Δομάζου. Η Ελλάδα ήθελε τη νίκη για να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού.

1970: Πεθαίνει, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης.



1971: Πεθαίνει ο Στράτος Παγιουμτζής, ερμηνευτής του ρεμπέτικου τραγουδιού. (Γεν. 1904)



1973: Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα γίνονται πραγματικές μάχες. Η Αστυνομία με δακρυγόνα και πυροβολισμούς προσπαθεί να διαλύσει τον κόσμο. Ο ραδιοφονικός σταθμός των φοιτητών κάνει έκκληση για φάρμακα, ιατρικά εργαλεία, γιατρούς και ασθενοφόρα. Γύρω στα μεσάνυχτα μπαίνουν στην Αθήνα στρατός και τανκς.

1974: Γεννιέται ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Πολ Σκόουλς.



1980: Δυο νεαρά παιδιά, ο 26χρονος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής και η 20χρονη εργάτρια Ματούλα Κανελλοπούλου, χάνουν τη ζωή τους, όταν παρασύρονται από «αύρα» της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημάδεψαν την 7η επέτειο του Πολυτεχνείου.

1981: Πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός Ουίλιαμ Χόλντεν. Είχε βραβευτεί με το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του στην ταινία "Θάλαμος Εξόντωσης 17".

1982: Το NFL τελειώνει μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού που κράτησε 57 ημέρες.



1988: Στις εκλογές που γίνονται στο Πακιστάν, πρώτη φορά μετά από πάνω από μία δεκαετία, ο λαός επιλέγει τη Μπεναζίρ Μπούτο για πρωθυπουργό της χώρας.

1989: Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανανεώνει τον θεσμό του England Travel Club το οποίο ξεκίνησε το 1980 σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον χουλιγκανισμό.

1991: Στη Βρετανία, δύο άτομα σκοτώνονται από έκρηξη βόμβας, που τοποθέτησε ο IRA, σε προάστιο βόρεια του Λονδίνου.

1992: Εκδοτικός οίκος των Σκοπίων προβαίνει στην έκδοση μεγάλου μεγέθους χάρτη της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας", στον οποίο περιλαμβάνονται ακόμη και νησιά του Αιγαίου.

1993: Ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν 17 άτομα, συντρίβεται στο νοτιοανατολικό Ιράν.

1994: Με συμπλοκές αστυνομικών και αναρχικών, εμπρησμούς αυτοκινήτων, ζημιές σε καταστήματα, δακρυγόνα, πέτρες και βόμβες μολότοφ γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου, σημαδεύεται η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για την 21η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.



1994: Τίθεται σε ισχύ η νέα διεθνής σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που επιτρέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Η Τουρκία ανακοινώνει ότι θεωρεί αιτία πολέμου την ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

1995: Υπό την απειλή βομβιστικών επιθέσεων των ισλαμιστών, διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Αλγερία.

1996: Η Μητέρα Τερέζα λαμβάνει τιμητικά την αμερικανική υπηκοότητα.

1997: Στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος σημειώνονται 42 γκολ, ρεκόρ για τα 40 χρόνια της Α' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

2000: Ο Μπιλ Κλίντον γίνεται ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που επισκέπτεται το Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της θητείας του.



2001: Βγαίνει στη μεγάλη οθόνη το πρώτο έργο του Χάρι Πότερ, με τίτλο "Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος".

2003: Δολοφονείται στο Αφγανιστάν η Γαλλίδα Μπετίνα Γκοϊσλάρ, εργαζόμενη στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πρόκειται για τον πρώτο εργαζόμενο του ΟΗΕ που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν μετά την πτώση των Ταλιμπάν, το Δεκέμβριο του 2001.



2006: Πεθαίνει ο Μίλτον Φρίντμαν, νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος της ελεύθερης αγοράς και ηγέτης της Σχολής του Σικάγου, που επηρέασε καίρια τη βρετανική οικονομία επί Θάτσερ και την αμερικανική επί Ρίγκαν. (Γεν. 31/7/1912)

2009: Σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου με την είδηση ότι ο Μεξικάνος ποδοσφαιριστής Αντόνιο ντε Νίγκρις, που ανήκε στη Λάρισα, πέθανε σε ηλικία 33 ετών.

2010: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανακοινώνει τον αρραβώνα του με την Κέιτ Μίντλετον.

Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Πρόκειται για μια νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία.

Η δραματική αύξηση της νόσου τα τελευταία χρόνια κάνει τον Π.Ο.Υ. να μιλά για 450.000.000 ανθρώπους με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στον πλανήτη. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 άτομα κάθε χρόνο ενώ το 2020 θα γίνει η Τρίτη, λένε οι επιστήμονες.

Στη χώρα μας, που πάνω από το 50% των ενηλίκων είναι καπνιστές, μελέτη της Πνευμονολογικής Εταιρείας, έδειξε ότι 800.000 Έλληνες πάσχουν από τη νόσο, με τους μισούς από αυτούς να μην το γνωρίζουν.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών, και υπό την αιγίδα της Π.Ο.Υ.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα