13.8.16

Στον τελικό του τριπλούν η Παπαχρήστου!


Η Βούλα Παπαχρήστου κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριό της για τον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με το δεύτερο άλμα της προσγειώθηκε στα 14.43 μέτρα και έπιασε το όριο του τελικού, που είχε οριστεί στα 14.30 μέτρα. 

Η Ελληνίδα άλτρια ξεκίνησε με προσπάθεια στα 13.80, όμως στη δεύτερη προσπάθεια «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στον τελικό. 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/08, 02:55 ώρα Ελλάδος) θα διεκδικήσει το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Συναυλία Θάνος Μικρούτσικος- Μίλτος Πασχαλίδης αύριο στην Αρχαία Επίδαυρο


Ο Α.Ο. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 €

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9 μ.μ
ΑΚΤΗ ΒΑΓΙΩΝΙΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ



Στη Δήμητρα Γορτυνίας γιορτάζουν 7 Άγιους μαζί


Η μνήμη των 7 Γορτυνίων Αγίων, θα εορτασθεί εφέτος, στις 14 Αυγούστου 2016 ημέρα Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δήμητρας (Δίβριτσας) Γορτυνίας. Η Ακολουθία των θα ψαλεί στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας. Θα εκτεθεί για προσκύνημα τεμάχιον Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, προστάτου των απανταχού Γορτυνίων.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Διοικούσα Επιτροπή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Γεωργίου και Άννης Σακελλαρίου σε συνεργασία με την Ένωση Δημητριωτών.

Ποιοι είναι οι 7 Άγιοι της Γορτυνίας: 

- Άγιος Ιερομάρτυς Γρηγόριος ο Ε΄ (Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως από Δημητσάνα),
- Άγιος Αθανάσιος Χριστιανουπόλεως (Προστάτης και Πολιούχος της Γορτυνίας),
- Άγιος Θεόκλητος (από Δημητσάνα),
- Άγιος Διονύσιος ο Α΄ ή Σοφός (από Δημητσάνα),
- Άγιος Ευθύμιος ο Νέος (από Δημητσάνα),
- Όσιος Λεόντιος (από Στεμνίτσα) και ο
- Άγιος Ρωμανός (από Στεμνίτσα).

Στην Αθήνα η Παγγορτυνιακή Ένωση έχει καθιερώσει από το 1993 να εορτάζει την μνήμη των 7 Γορτυνίων Αγίων την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Η μνήμη των εορτάζεται στο γραφικό παρεκκλήσι των Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Φιλοπάππου (έναντι Ακροπόλεως), που αποτελεί Μετόχι της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας. Την παραμονή τελείται Εσπερινός και ανήμερα Όρθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των Γορτυνίων.

Στην Γορτυνία, έχει καθιερωθεί από το 2007, η Εορτή των Γορτυνίων Αγίων να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή πριν ή μετά την 15η Αυγούστου. Κάθε χρόνο η μνήμη τους εορτάζεται σε διαφορετικό τόπο, μέχρι ώσπου να ανεγερθεί ένα μικρό παρεκκλήσιο προς τιμήν τους, στο κέντρο της επαρχίας.


ΠΗΓΗ: moriasnow.gr

Πανηγύρια στη Μεσσηνία


Αρκετά πανηγύρια έχουν προγραμματιστεί για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα: την Κυριακή 14 Αυγούστου ο κόσμος θα διασκεδάσει από τις 9 μ.μ. με: μουσική βραδιά στο Δημοτικό Σχολείο Πανιπερίου, μουσική βραδιά στα «Παπαδοπούλεια 2016» στο Νεοχώρι, πανηγύρι στην Πλατανόβρυση, στην Κορομηλιά, στο Στρέφι. 

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου το πρόγραμμα έχει: στις 9 μ.μ. πανηγύρι στο Στρέφι, στην Κορομηλιά. Ο Πολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Αχλαδοχωριτών "Αγιος Γεώργιος" θα κάνει μουσική βραδιά τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. στην πλατεία του χωριού με τις "Σπονδές". Επίσης τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στη Μάλη και στο Σελλά.

Οσον αφορά το Δήμο Καλαμάτας, πανηγύρια θα γίνουν: στις 14 Αυγούστου, Κυριακή: στη Νέδουσα - Μαρδάκι στις 9 μ.μ. στην Ανω Βέργα, στις 14 - 15 στα Λέικα 9 μ.μ., στις 15 Αυγούστου στην Αρτεμισία και στις 16 στα Αρφαρά. 

Στις 17 Αυγούστου θα γίνει πανηγύρι στον Αγιο Φλώρο με τη Νάσια Κονιτοπούλου, τη Γιώτα Χαλκιά και τον Τάκη Μίντζια και στις 18 Αυγούστου με το Βασίλη Τερλέγκα, από τους "Φίλους του Παμίσου". Στις 18 Αυγούστου θα γίνει στο Πάρκο Πηδήματος στις 9 μουσική βραδιά με έντεχνα ελληνικά τραγούδια από τους "Εκτός απροόπτου". 

Σχετικά με το Δήμο Πύλου - Νέστορος: την Κυριακή στις 14 Αυγούστου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται με πανηγύρι στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού και στις 10 μ.μ. στον Πήδασο (Ρίπαινα). Τη Δευτέρα στις 15 Αυγούστου θα γίνει γιορτή μετά τη λειτουργία στις 9 π.μ. στον Πήδασο στη Ρίπαινα και την Τετάρτη στις 17 Αυγούστου η Γιορτή Χοντροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης. 


ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Συνέχισέ το!


Πριν από χρόνια ένας σπουδαίος γιατρός ταξίδευε με την οικογένειά του στην έρημο με ένα τροχόσπιτο. Ξαφνικά, μετά από ένα απότομο τράνταγμα, το αυτοκίνητο στρίβει δεξιά στο πλάι του δρόμου.

Λάστιχο στον μπροστινό δεξί τροχό. Τα δίδυμα έχουν τρομάξει, η γυναίκα του προσπαθεί να τα ηρεμήσει. «Μην ανησυχείτε», τους λέει, «θα βάλω τη ρεζέρβα και θα συνεχίσουμε». Πράγματι, αλλάζει το λάστιχο με μεγάλο κόπο.

Είχε 40 βαθμούς θερμοκρασία. Μπαίνει στο αυτοκίνητο και διαπιστώνει πως τα δίδυμα συνεχίζουν να κλαίνε. Η γυναίκα του έχει απελπιστεί. Ο γιατρός της λέει: «Κάνε υπομονή, σε 50 χιλιόμετρα έχει βενζινάδικο και θα σταματήσουμε». Ξαναβγαίνει στο δρόμο, δεν προλαβαίνει όμως να κάνει πάνω από 50 μέτρα και ένας θόρυβος, ίδιος με πριν, τον αναγκάζει να φρενάρει απότομα.

Βγαίνει και τι να δει; Και το άλλο λάστιχο σκασμένο.

Τα δίδυμα έχουν τρομάξει πολύ και κλαίνε πια με λυγμούς. Ο γιατρός είναι απελπισμένος και η γυναίκα του από τον πανικό της βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας. Εν τω μεταξύ, αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι και ούτε ένα αυτοκίνητο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ο γιατρός όσο περνά η ώρα καταλαμβάνεται από έναν απίστευτο φόβο, όχι τόσο για τον ίδιο όσο για την οικογένειά του.

Έχουν περάσει δύο ώρες, όταν στο βάθος φαίνονται τα φώτα ενός αυτοκινήτου. Ο γιατρός σαν τρελός με τα χέρια ψηλά τρέχει στη μέση του δρόμου να σταματήσει τον περαστικό για να ζητήσει βοήθεια. Το αυτοκίνητο πλησιάζει και φρενάρει. Είναι ένα μεγάλο αγροτικό που στην καρότσα του έχει ένα λυκόσκυλο. Φαίνεται καλό σκυλί. Ο γιατρός πάει στο τζάμι του οδηγού και αντικρίζει ένα μεγαλόσωμο άνδρα με απεριποίητο μούσι. Στο δεξί κάθισμα βλέπει ένα ζευγάρι δεκανίκια.

«Σε παρακαλώ, έχω δύο μικρά παιδιά, έπαθα δύο φορές λάστιχο, βοήθησέ μας», λέει στον άγνωστο οδηγό. «Και τι θες να κάνω;», του απαντάει εκείνος. «Είδα στο χάρτη ότι σε 50 χιλιόμετρα έχει ένα βενζινάδικο. Θα με πας να φτιάξω το λάστιχο;», του λέει ο γιατρός. «Θες να σου δώσω το αυτοκίνητο να πας εσύ, να μείνω εγώ με την οικογένειά σου, να μη μείνουν μόνοι τους στην ερημιά;», ψιθυρίζει ήρεμα ο άγνωστος. Ο γιατρός κοιτάζει άφωνος τον ξένο για τη διάθεσή του να του δώσει το αυτοκίνητο, αλλά και ανήσυχος να τον αφήσει μόνο με την οικογένειά του. Ο ξένος καταλαβαίνει τον προβληματισμό του και του λέει: «Μην ανησυχείς, είμαι καλή παρέα για τα παιδιά. Εσύ να προσέξεις το σκύλο μου που είναι στην καρότσα. Είναι καλό σκυλί αλλά άγριο και έχει μάθει να με προστατεύει.»

Ο γιατρός από το φόβο του, μήπως ο άγνωστος αλλάξει γνώμη, του λέει: «Σύμφωνοι». Εξηγεί την κατάσταση στη γυναίκα του, ενώ ο άγνωστος πηγαίνει στο τροχόσπιτο με τις πατερίτσες. Έχει δύο ξύλινα πόδια. Ο γιατρός δεν περιμένει την αντίδραση της γυναίκας του. Είναι φοβισμένος και απελπισμένος. Φεύγει με το αγροτικό γεμάτος αγωνία και ενοχές.

Πηγαίνει στο βενζινάδικο, φτιάχνει το λάστιχο και παίρνει το δρόμο της επιστροφής με τον ιδρώτα να στάζει από την αγωνία για την οικογένειά του. Μετά από μιάμιση ώρα από τη στιγμή που έφυγε, φρενάρει απότομα δίπλα στο τροχόσπιτο. Πλησιάζει και αντί για κλάματα, ακούει γέλια.

Ανοίγει την πόρτα και βρίσκεται μπροστά στο εξής θέαμα. Ο άγνωστος κάνει γκριμάτσες στα δίδυμα, τα οποία έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια και η γυναίκα του φτιάχνει κάτι να φάνε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Γυρνάει, τον κοιτάζει και του λέει: «Γεια σου αγάπη μου» Ο γιατρός τους κοιτάζει άφωνος. Ο άλλος δεν περιμένει την απάντησή του, πιάνει τις πατερίτσες του και σηκώνεται μονολογώντας: «Να πηγαίνω κι εγώ.» Ο γιατρός τον συνοδεύει έξω και φτάνοντας στο αυτοκίνητό του, λέει: «Σε ευχαριστώ πολύ, με έσωσες. Πώς μπορώ να σου ξεπληρώσω το καλό που μου έκανες;»

Ο άγνωστος με τα ξύλινα πόδια τον κοιτάζει στα μάτια και του λέει: «Θα σου πω μια μικρή ιστορία. Ήμουν στρατιώτης στο Βιετνάμ, όταν έπεσε δίπλα μου μια χειροβομβίδα. Ένας άνδρας, με κουβάλησε στην πλάτη του 5 χιλιόμετρα. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που μου λείπουν μόνο δύο πόδια. Μόνο μια χάρη θέλω να μου κάνεις. Συνέχισέ το.»

«Ποιο;», τον ρωτάει ο γιατρός. «Το καλό που σου έκανα», του απαντά εκείνος.

Ο γιατρός είναι σήμερα διάσημος για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι οι μοναδικές ικανότητές του ως χειρουργού και ο δεύτερος η φράση «Συνέχισέ το», που έλεγε κάθε φορά που κάποιος χωρίς οικονομική δυνατότητα τον ρωτούσε: «Γιατρέ, τι σου χρωστάω;»


ΠΗΓΗ: antikleidi.com

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 133η Εμποροπανήγυρη Τεγέας


Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, δημιούργημα των Τεγεατών της Αθήνας και του Πειραιά, δεν είναι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κοινωφελή σωματεία της χώρας μας. Είναι - κατά γενική ομολογία - και ένας από τους πλέον δραστήριους συλλόγους της ελληνικής επικράτειας, έχοντας να επιδείξει μια πρωτοποριακή και πολυσχιδή δραστηριότητα.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1883 από θαρραλέους Τεγεάτες, με πρωτοστάτη και εμψυχωτή έναν φλογερό πατριώτη, το Λεωνίδα Σβώλο. Από τότε ως τηλαυγής φάρος έλαμψε, εξακολουθώντας μέχρι τις μέρες μας να στέλνει το ελπιδοφόρο πνευματικό του φως σε όλη την Ελλάδα.

Το έργο και οι δραστηριότητες του Τεγεατικού Συνδέσμου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αδιάκοπη συλλογική προσφορά προς τον άνθρωπο και μια μεγάλη αγάπη προς τη γενέτειρα, που δεν είναι το συγκεκριμένο χωριό του καθενός αλλά μια ευρύτερη περιοχή, η Τεγέα.

Μερικά μόνο από τα σημαντικά επιτεύγματα του Τ.Σ. κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης Ιστορίας του είναι:

• Η αναστήλωση του κατερειπωμένου αρχαίου Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.
• Η ίδρυση πρότυπου αγροκηπίου, όπου κατ’ έτος φυτεύονταν και καλλιεργούνταν χιλιάδες καλλωπιστικά και οπωροφόρα δένδρα, τα οποία και διανέμονταν δωρεάν, προς διάδοση της δενδρο-καλλιέργειας.
• Η ίδρυση πρακτικής Γεωργικής Σχολής
• Η ίδρυση και λειτουργία επί σειρά ετών της Οικοκυρικής Σχολής.
• Η τοποθέτηση, στο κέντρο του Συνδεσμικού χώρου, Παντεγεατικού Ηρώου στη μνήμη των πεσόντων στους πολέμους της πατρίδας μας.
• Η αναβίωση των «Αλεαίων», των αθλητικών αγώνων της αρχαιότητας, και η τοποθέτηση της «Ολυμπιακής Πλάκας» στο χώρο των πλατάνων σε ανάμνηση του 31ου Διεθνούς Ολυμπιακού Συνεδρίου (22-5-1934), όπου αποφασίστηκε η οργάνωση λαμπαδηδρομίας από την Ολυμπία έως το Βερολίνο.
• Η οργάνωση της Γεωργοεκπαιδευτικής Έκθεσης Αρκαδίας, που από το 1970 εξελίχτηκε σε Παμπελοποννησιακή.
• Η δημιουργία και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου στο κτήριο της Πρώην Οικοκυρικής Σχολής.
• Η βράβευση των αριστούχων μαθητών και χορήγηση υποτροφιών σε Τεγεάτες μαθητές.
• Κυριότερο όλων είναι η καθιέρωση, από την ίδρυσή του, μεγάλης θρησκευτικής και εμπορικής πανήγυρης και πολλών παράλληλων εκδηλώσεων με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η εμποροπανήγυρη προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές και εμπορευόμενους από όλη την Ελλάδα.

Για την εξαίρετη και δημιουργική του δράση ο Τεγεατικός Σύνδεσμος αναγνωρίσθηκε και έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το Ινστιτούτο αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας και άλλους κρατικούς φορείς.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016
Απόγευμα
 7.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός
 8.00 μ.μ. Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας
 9.00 μ.μ. Εγκαίνια της 45ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας
10.00 μ.μ. Κέρασμα στον Προαύλιο χώρο της Οικοκυρικής Σχολής

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016
Πρωί
 7.00 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10.00 π.μ. Τέλεση Μυστηρίων
Απόγευμα
7.00 μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016
Πρωί
 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
10.00 π.μ. Τελετή Απονομής Βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές - μαθήτριες Τεγεατικής καταγωγής
(Χώρος Πλατάνων)
Απόγευμα
9:00 "Τα πανηγύρια  της Παναγιάς" από την χορευτική Ομάδα του Τεγεατικού στον χώρο  της έκθεσης

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
Πρωί
 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
 9.30 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των Ιδρυτών, Ευεργετών και των υπέρ της πατρίδος πεσόντων Τεγεατών
10.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων
Απόγευμα
8.00 μ.μ. Παράσταση Καραγκιόζη στον χώρο της έκθεσης

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
Πρωί
 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
Απόγευμα
09.00 μ.μ. 7η Λαογραφική συνάντηση  χορευτικού Συλλόγου Τεγέας
(Χώρος 'Εκθεσης)

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
Πρωί
 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
Απόγευμα
09.30 μ.μ. Τραγούδια της ξενιτιάς και της μετανάστευσης 
(Χώρος 'Εκθεσης)

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
Πρωί
7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
Απόγευμα
7.30 μ.μ. Λαμπαδηδρομία
(Οικοκυρική σχολή)
9.00 Family voice - Γλέντι που θα αρχίσει
(Χώρος εκθεσης)

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016
Πρωί
7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία
Απόγευμα
8.30 μ.μ. Διαγωνισμός Δημοτικού Χορού και Τραγουδιού
(Πάρκο Τεγεατικού χώρος μπάσκετ)


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2016 : Το Ναύπλιο τιμά τον «αφανή ναύτη»


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και ο Σύλλογος των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» οργανώνουν εκδηλώσεις για το Σάββατο 27 Αυγούστου, με τίτλο:

… ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2016
ΝΑΥΠΛΙΕΙΟΣ ΛΙΜΗΝ
ΤΡΙΗΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ …

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές και χορηγοί ο Δήμος Ναυπλίου και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ενώ συμμετέχουν η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου και οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών Αλιέων της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωινό του Σαββάτου 27 Αυγούστου με αγώνες υδατοσφαίρισης στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου και θα συνεχίσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίου, το χορευτικό συγκρότημα των φίλων του Π.Λ.Ι. και τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος».



Θα ακολουθήσει ρίψη στεφάνου προς τιμή του «αφανούς ναύτη» στον χώρο του «Π» στο λιμάνι, ενώ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» θα συνοδεύσουν μελωδικά την «βαρκαρόλα», που θα γίνει υπό το σεληνόφως με ολόφωτα τα σκάφη των αλιέων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Οι δημότες και οι επισκέπτες θα ζήσουν μέρος της αναβίωσης της πάλαι ποτέ «Ναυτικής Εβδομάδας» προς τιμήν του ζωοποιού στοιχείου της θάλασσας και των ανθρώπων που εργάζονται γι αυτήν.

Η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών του Ναυπλίου θα αποτελέσει συστατικό στοιχείο επιτυχίας των εκδηλώσεων.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Ερμιονίτη ποιητή Αργύρη Παλούκα


Βραδιά αφιερωμένη στη διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας στον Τυρό


Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, και ώρα 8:30 το βράδυ, όλες οι Τσακώνισσες, τα Τσακωνόπουλα και οι Τσάκωνες ελάτε να ανταμώσουμε στο θέατρο του Τυρού "Μελίνα Μερκούρη", στη βραδιά με τίτλο "Αφιέρωμα στη διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας".

Του 13 του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αμέρα Σαμπα τσε 8:30 ταν αργά ολοι οι Τσακώνισε τα Τσακωνόπουα τσε οι Τσάκωνε, αντάμουμα το θέατρε του Τερού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Ταν αργακηνά εντανη εδούτθε α ονομασία "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" 

ΘΑ ΝΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ, ΕΝΤΑΝΗ ΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΝΗ ΠΟΙΕΤΕ ΟΛΟΙ.


ΠΗΓΗ: leonidion.gr

Γιάννης Γκιόλας: Η παράσταση ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ πρέπει να ταξιδέψει σε όλες τις πόλεις της Αργολίδας και ακόμα πιο μακριά.


"To δικό μας, κι όλων των θεατών το χειροκρότημα ήταν αφειδώλευτο και πηγαίο!

Μιλάω για την υπέροχη θεατρική παράσταση "ΜΗΔΕΙΑ" του Μποστ που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, το τριήμερο 8,9,10 Αυγούστου 2016.

Μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα ο Μορφωτικός της Νέας Κίου σε εύστοχες, όμορφες και γνήσια καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στους ηθοποιούς που είναι οι φίλοι και συμπατριώτες μας, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, τον εκλεκτό και πρωτοπόρο σκηνοθέτη Γιάννη Σαρηγιάννη και όλους όσοι συνεργάστηκαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος της διαρκούς και επιτυχημένης παρουσίας του Συλλόγου.

Η συμμετοχή, το μεράκι και η προσφορά όλων των μελών του.

Εύγε σε όλους !

Η παράσταση ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Συλλόγου της Ν.Κίου πρέπει να ταξιδέψει, σε όλες τις πόλεις της Αργολίδας και ακόμα πιο μακριά."


Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Δημιουργείται λυκειακή τάξη στο ειδικό Γυμνάσιο Αργολίδας


Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ  Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα γίνεται γνωστό ότι επτά σχολεία του νομού περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας  για δημιουργία νέων τμημάτων αναφορικά με μαθητές ειδικών αναγκών.

Μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας για τις συσσωρευμένες και αυξανόμενες ανάγκες της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης νέων δομών μαθησιακής υποστήριξης και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την έμπρακτη υποστήριξη στην αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και συνολικά της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες σε προσωπικό νέων και παλαιών δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τα σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

Σημειώνεται  ότι σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών πιέσεων το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αυξάνει κατά 20 % τα Τμήματα Ένταξης και κατά 8 % τα Ειδικά Σχολεία. Συγκεκριμένα ο τελικός αριθμός των Τμημάτων Ένταξης που ιδρύονται και θα λειτουργήσουν το 2016-17 πέραν των υπαρχόντων είναι 531. Επίσης, ιδρύονται 23 νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης και παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά την Αργολίδα με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός  Παιδείας Νίκος Φίλης δημιουργείται Λυκειακή τάξη στο ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας (Λευκάκια) και τμήματα ένταξης στα Γυμνάσια Ασκληπιείου και Κουτσοποδίου.

Mε την ίδια απόφαση δημιουργούνται τμήματα ένταξης στα δημοτικά σχολεία 3ο Άργους, 4Ο Άργους, Δαλαμανάρας και Αγίου Ανδριανού.

Σε δήλωση του  ο Γιάννης Γκιόλας τονίζει ότι «η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  ικανοποιεί ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα μαθητών και γονέων που αγωνίστηκαν πραγματικά, για την επίτευξη του στόχου, τη δημιουργία δηλ. των αναγκαίων δομών για την  απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στην πρωτοβάθμια  και δευτεροβάθμια  εκπαίδευση».

Μανιάτης: Καλή χρονιά στα "πρωτάκια" του Ειδικού Λυκείου Αργολίδας

Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τελικά γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όταν η κοινωνία διεκδικεί σωστά, τότε ο στόχος επιτυγχάνεται. Οι συνεχείς προσπάθειες γονιών και μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου Αργολίδας, οι δεκάδες επισκέψεις τους στα γραφεία βουλευτών, δημάρχων και υπουργών, η αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου Αργολίδας να ανοίξουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ένα μικρό βήμα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του τόπου μας, ένα μεγάλο βήμα για το δικαίωμα σε μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης.

Παράδειγμα για μίμηση, η ενότητα δυνάμεων φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από τώρα να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά στα "πρωτάκια" του Ειδικού Λυκείου Αργολίδας».


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Η 6η Ατομική Έκθεση της ζωγράφου Μαρίας Παπαμιχαήλ στο Πορτοχέλι


Εγκαινιάστηκε χθες, στο κτίριο Μίληση, στο Πορτοχέλι, η 6η Ατομική Έκθεση της Κρανιδιώτισσας ζωγράφου Μαρίας Παπαμιχαήλ. 

Η Έκθεση  θα λειτουργεί καθημερινά 20:00 – 23:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Αυγούστου.



Η Μαρία Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος και μετά την συνταξιοδότηση της αφιερώθηκε στην μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική. Είναι σχεδόν αυτοδίδακτη. Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο ζωγραφικής, καθώς και διαδραστικά μαθήματα τεχνικών ζωγραφικής μέσω του διαδικτύου.



Τα περισσότερα έργα της είναι εμπνευσμένα από το περιβάλλον που ζει και τις εμπειρίες της, τις οποίες διαπραγματεύεται με μια αμεσότητα και οξύτατη παρατηρητικότητα. Τα έργα της δεν μένουν πάντα στο ρεαλισμό, χωρίς από την άλλη πλευρά να τον απορρίπτει καθολικά. Προτιμά να χρησιμοποιεί στα έργα της εξεικονιστικές λεπτομέρειες, προκειμένου να αποδώσει απλότητα και οικειότητα με στόχο να έλξουν το βλέμμα του θεατή.



Οι γουρνοφύλακες με τα αλεξίσφαιρα να βάλουνε… σαμπρέλες!


Μπορεί τώρα, που άδειασε τις γούρνες στην πλατεία του Άργους, να μην τους βλέπουμε αλλά όταν θα τις βάψει και τις ξαναγεμίσει θα «σκάσουν μύτη» ξανά οι τρεις σεκιουριτάδες γουρνοφύλακες (της εταιρείας απ’ το Κιλκίς, παρακαλώ!), που θα περιπολούν φορώντας… αλεξίσφαιρο (με… 40 βαθμούς!) και με σφυρίχτρα για να τις… φυλάνε.

Και ρωτάω εγώ, ο βλάχος, από τα… ψηλά βουνά της Δαλαμανάρας, τον… αναμπάμ παπαντάμ ευπατρίδη Αργείο Δημήτρη Καμπόσο, πολλά τα έτη του:

«Γιατί, Πολυχρονεμένε μου, τους έχετε τους έρμους να τριγυρνάνε κάτω από το λιοπύρι με τα αλεξίσφαιρα; Μπας και τους… πυροβολήσει κανένας σκύλος καθώς θα πλατσουρίζει στις γούρνες και αυτοί θα προσπαθούν να τον βγάλουν έξω; Ή μήπως λειτουργούν επικουρικά προς την Αστυνομία για την περίπτωση που πέσουν… πιστολιές σε καμιά τράπεζα; Και αν είναι έτσι, πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν, σφυρίζοντας;

Μήπως, για να μη γελάει ο κόσμος και για να μην υποφέρουν οι ανθρώποι, αντί για αλεξίσφαιρα να τους προμηθεύατε σαμπρέλες και βερμούδες, ίσως και μπρατσάκια, για να ταιριάζει η εμφάνισή τους με την εποχή του έτους και με τον βασικό σκοπό της παρουσίας τους στην πλατεία*;»

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

*Γουρνοφύλαξ: Αυτός που φυλάει γούρνες εν Άργει (αλλού δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο…)

Υ.Γ. Το πνεύμα του όλου σημειώματος δεν είναι το αν φορούν αλεξίσφαιρα οι σεκιουριτάδες της πλατείας, αν και τους συμπαρίσταμαι ως άνθρωπος. Τυπικά και σύμφωνα με το νόμο οι σεκιούριτι πρέπει να φορούν. Το θέμα όμως είναι γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε σεκιούριτι…


ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

ΚΙΑΝΑ 2016: «aPolis»... Μια Πολίτισσα αφηγείται


Σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ "ΚΙΑΝΑ 2016",  στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Τζόβα «aPolis» και θα δοθεί Μουσική Συναυλία με Μικρασιάτικες μελωδίες, από το Νίκο Βενετάκη (Λαούτο), την Αγγελίκα Παπανικολάου (Ακορντεόν), και την Γεωργία Μαρίνη, (Βιολί).



Άλλη μια ταινία για τις χαμένες πατρίδες; 
Μάλλον, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ γι’ αυτούς που έφεραν στην Ελλάδα κάτι παραπάνω απ’ όσα ονομάστηκαν, αργότερα, «πολίτικη κουζίνα». 
Για τους πλακόστρωτους δρόμους της Πόλης, τις μετακινήσεις, για τη μνήμη που ταξιδεύει μέσα στις λιγοστές αποσκευές. 
Για τα χρώματα, τους ήχους, τα βλέμματα για τα ορατά κι αόρατα υλικά μιας καθημερινής ζωής, πίσω από μισόκλειστα παράθυρα και πόρτες.
Για τους ανθρώπους που κρατούν την πόλη τους σφιχτά και για έναν ολόκληρο κόσμο που «επιστρέφει» διαρκώς, χάρη στις διηγήσεις μιας Πολίτισσας, παρακολουθώντας 41 ηθοποιούς και χορευτές να διαβαίνουν την Ιστορία, σαν περίπατο στο άλλοτε κατάφυτο Taksim Park.
Μια φέτα σινεμά, ανάμεσα στο προσωπικό ημερολόγιο και στο κινηματογραφικό χρονικό, γεμάτο συνδιασμούς σκέψεων, εικόνων, αισθημάτων και ερεθισμάτων.

- Το «aPolis» της Κατερίνας Τζόβα πήρε μέρος στο πρόσφατο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας όπου και απέσπασε τα βραβεία :

α) Kαλύτερης ταινίας - Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου
β) 3ο Βραβείο Μεγάλου Μήκους
γ) Διεύθυνσης Φωτογραφίας
δ) Διεύθυνσης Φωτογραφίας - Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών
ε) Μουσικής

Παραγωγός: Κατερίνα Τζόβα
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Τζόβα
Φωτογράφος: Ιωάννης Στεφανίδης
Ηχολήπτης: Δημήτρης Παπαδάκης
Μοντέρ: Κική Καλλίδου
Συνθέτης πρωτότυπης μουσικής: Βασίλης Κουτσιλιέρης

Διάρκεια: 59 min
Copyright 2015
Πρωτότυπη Γλώσσα: Ελληνικά, Τούρκικα



Βιογραφικό : Κατερίνα Τζόβα 

Ημερομηνία γέννησης: 13/08/1984
Τόπος γέννησης: Κόρινθος
Υποκοότητα: ελληνική

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 106-108 , Τ.Κ. 11472
Τηλ. : 697 4184 885 / 211 71 500 10
e-mail:katerinatzova@gmail.com
blog : http://baobaptree.blogspot.gr

Βασικές Σπουδές  

2008: 6 μήνες πρακτική άσκηση στο Studio Pixel, στο Γέρακα Αττικής.
2007-2008: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Socrates/Erasmus στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Universita degli Studi de Firenze με υποτροφία του ΙΚΥ.
2002-2009: Πτυχίο Φωτογραφίας του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.


Εργασιακή Εμπειρία

Μάιος 2015 : Εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας Crystal View.

Οκτώβριος 2014 - Μάρτιος 2015 : Βοηθός σκηνοθεσίας, επιμέλεια φωτισμών, φωτογράφηση & δημιουργία βιντεο προώθησης για τη θεατρική παράσταση " Άκου Ανθρωπάκο ", του Wilhelm Reich, διασκευή κειμένου - σκηνοθεσία : Δέσποινα - Μαρίνα Σαμαρά, Fabrica Athens, Αθηνα.

Φεβρουάριος 2014 : Βιντεοσκόπηση και δημιουργία βιντεο προώθησης της θεατρικής παράστασης "Διαβολιάδα" του Μιχαήλ Μπουλγάκοφ, σκηνοθεσία : Ελεάνα Τσίχλη, Bios, Αθήνα

Νοέμβριος 2013 : Φωτογράφηση για την προώθηση της παιδικής θεατρικής παράστασης " Το αγόρι κι η ευχή ", κείμενο - σκηνοθεσία : Βάσια Παρασκευοπούλου, Θέατρο Θησείον, Αθήνα

Απρίλιος 2013 : Φωτογράφηση για την προώθηση της θεατρικής παράστασης “ SEXperience”, κείμενο – σκηνοθεσία : Κατερίνα Δασκαλάκη, Beton 7, Αθήνα

Οκτώβριος 2012 : Βιντεοσκόπηση & δημιουργία τρέηλερ για την παράσταση “ Ωδή στον Νικηφόρο Βρεττάκο ” κείμενο – σκηνοθεσία : Νίκη Ράπτη , πολιτιστικό κέντρο “ Θεόδωρος Αγγελόπουλος ”, Μοσχάτο

Μάιος & Νοέμβριος 2012 : Επιμέλεια βιντεο παράστασης – δημιουργία βιντεο προώθησης της παράστασης “ στ’ απολεσθέντα” της ομάδας The Guillotinas, Βυρσοδεψείο, Αθήνα

Νοέμβριος 2008 – παρόν : Φωτογράφος στην εταιρεία Victor Vision, 

Νοέμβριος 2008 – παρόν: Φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση γάμου/βάπτισης
Απρίλιος 2011 : Φωτογράφηση για την προώθηση της θεατρικής παράστασης “ Λεόντιος και Λένα ” του Georg Büchner , σκηνοθεσία : Χλόη Μάντζαρη, Ροές , Αθήνα

Φεβρουάριος 2011 : Φωτογράφηση για την προώθηση της θεατρικής παράστασης “ Δύο Θεοί ” του Λένου Χρηστίδη, σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Στουντιο Μαυρομιχάλη, Αθήνα

Φεβρουάριος 2010 : Φωτογράφηση για την προώθηση της θεατρικής παράστασης “ Όροι Συμβολαίου ” του Mike Bartlett, σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Στούντιο Μαυρομιχάλη, Αθήνα

Οκτώβριος 2009 : Φωτογράφηση για την προώθηση της θεατρικής παράστασης “ Other Side ” του Dejan Dukovski – σκηνοθεσία : Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Μαρίνα Γερμανού, Booze Cooperativa, Αθήνα
Ιούνιος 2008 : Εξωτερικός φωτογράφος για τέσσερεις μήνες στο νησί της Κω

2006-2007 : Πωλήτρια σε φωτογραφικό κατάστημα
Δεκέμβριος 2007 : Διαφημιστική φωτογράφηση για το περιοδικό εσωτερικής διακόσμησης DECOration

2003-2004 : Γραμματέας σε οδοντιατρείο
Αύγουστος 2002 :  Γραμματειακή υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο του ΙΚΑ Αθήνας

Συνέδρια – Ημερίδες
1ο  Ετήσιο Συνέδριο για τον Τόπο και το Τοπίο
ΤΕΙ – Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2003
2ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Χρόνο και  τη Φωτογραφία
ΤΕΙ – Αθήνα, 27 Μαρτίου 2004
3ο  Ετήσιο Συνέδριο για το Σώμα και τη Φωτογραφία
ΤΕΙ – Αθήνα, 6 Απριλίου 2005

4ο Ετήσιο Συνέδριο  για το Ταξίδι και τη Φωτογραφία
ΤΕΙ – Αθήνα, 22 Μαρτίου 2006

5ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων
Κύθηρα, 27 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2006

6ες  Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 
Κύθηρα, 27 – 30 Σεπτεμβρίου 2007

7ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 
Κύθηρα, 24 – 28 Σεπτεμβρίου 2008

3η Εικαστική Πορεία, διοργάνωση Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα : Παγκόσμια Τοπία
Πρέσπες, 28 Ιουνίου 2009

8ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων
Κύθηρα, 23 – 27 Σεπτεμβρίου 2009

2009-2010: Σεμινάρια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά του Βιβλίου. 
“ Εισαγωγή στην ιστορία τής ευρωπαϊκής ζωγραφικής “, εισηγητής:  Μάνος Στεφανίδη
9ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων
Κύθηρα, 29 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2010

2010-2011: Σεμινάρια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά του Βιβλίου, “ 10 μαθήματα για την ελληνική τέχνη. Σχεδιάζοντας μια πατρίδα. Ελληνοκεντρισμός και κοσμοπολιτισμός στη νεοελληνική τέχνη του 19ου και 20ου αιώνα “ , εισηγητής : Μάνος Στεφανίδης
2012, Σεμινάριο από τον Πλάτωνα Ριβέλλη, 
Μυτιλήνη 27 – 30 Ιανουαρίου 2012 

Νοέμβριος 2012 : φωτογραφικό εργαστήριο από τον φωτογράφο Στέφανο Πάσχο, 3-4 Νοεμβρίου 2012, Booze Cooperativa (Αθήνα)

Καλλιτεχνικό Έργο

2003, Μάιος : “ Naked on Roller Skates – Μια τελευταία βόλτα πριν μας πάρουνε την πόλη ” , οπτικοακουστικό φεστιβαλ.
Πλατεία Καπνικαρέας, Αθήνα 

2004, Μάιος : Ετήσια ομαδική έκθεση φοιτητών πολιτιστικού τομέα Πανεπιστημίου Αθηνών

2005, Απρίλιος : Ομαδική έκθεση στα πλαίσια της 3ου  Ετήσιου Συνεδρίου για το Σώμα και τη Φωτογραφία, ΤΕΙ Αθήνας

2006 Μάιος : Ετήσια ομαδική έκθεση φοιτητών πολιτιστικού τομέα Πανεπιστημίου Αθηνών

2007 Μάιος : Ετήσια ομαδική έκθεση φοιτητών πολιτιστικού τομέα Πανεπιστημίου Αθηνών

2007, Σεπτέμβριος : Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι – Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων

2008, Σεπτέμβριος : Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι – Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων

2009, Φεβρουάριος : Ατομική έκθεση, Στούντιο Μαυρομιχάλη, Αθήνα

2009, Μάιος : 4η ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας ( ΕΜΠΕ ), Πνευματικό κέντρο Δήμου Αθηναίων

2009, Ιούνιος : 3η Εικαστική Πορεία, διοργάνωση Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα : Παγκόσμια Τοπία
Πρέσπες, 28 Ιουνίου 2009

2012, Μάρτιος : 14ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντερ Θεσσαλονίκης, συμμετοχή (κάμερα)  με το έργο “ Ανάμεσα ” – σκηνοθεσία : Γεωργία Σαλαμπάση 

2012, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος : Συμμετοχή στο διαγωνισμό “Waters and Mountain Photography Competition in the Cross-border area” (διοργάνωση Joint Technical Secretariat of the IPA Cross-Border Programme, "Greece-The former Yugoslav Republic of Macedonia 2007-2013”)
Ομαδική έκθεση επιλεχθέντων έργων σε
δήμο Σερρών ( Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών )
Bitola ( Cultural Center of Bitola ) 

2013, Ιανουάριος, βιντεοπροβολή κατά τη διάρκεια της performance της Εύας Πυρνοκόκη, «The Path», Κέντρο Ελέγχου Τηλεoράσεων, Αθήνα (κάμερα)

2013, Μάρτιος : Προβολή οπτικοακουστικών έργων με θέμα την Βαρβάκειο Αγορά στον ¨Άνθρωπο¨, στα πλαίσια μιας συνάντησης καλλιτεχνών για την μέρα της γυναίκας.

2013, 24 Μαϊου – 2 Ιουνίου : Συμμετοχή (βιντεοτέχνη) στο 3ο φεστιβάλ “ Τα 12 κουπέ ”, στην πρωτότυπη παράσταση «Το θεώρημα του Που-Αν-Καρέ (Poincare)» σε σκηνοθεσία Μαρίνας Γερμανού, Τρένο στο Ρουφ, Αθήνα

2013, Ιούνιος : Ομαδική έκθεση «Λάθος», επιμελητής : Στέφανος Πάσχος, διοργάνωση : Ε.Μ.Π.Ε. , Booze Cooperativa, Αθήνα

2014, Οκτώβριος - 2015, Ιανουάριος : Ομαδική έκθεση: «Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2007 – 2014. Μια διαδικασία βίωσης του τοπίου». ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη.

Μάρτιος 2012 - Ιανουάριος 2015 : Παραγωγή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ aPolis

Συμμετοχές της ταινίας aPolis σε Φεστιβάλ 

Οκτώβριος 2015 : Συμμετοχή aPolis στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. 
Βραβεία
α) Καλύτερης ταινίας - Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου
β) 3ο Βραβείο Μεγάλου Μήκους
γ) Διεύθυνσης Φωτογραφίας
δ) Διεύθυνσης Φωτογραφίας - Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών
ε) Μουσικής

Ιανουάριος 2016 : Συμμετοχή του aPolis στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Απρίλιος - Άυγουστος 2016 : Συμμετοχή του aPolis στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Ιούλιος 2016 : Αποδοχή του aPolis στο 4ο Φεστιβάλ Aegeandocs που θα πραγματοποιηθεί 25-29/9/2016 στη Μυτιλήνη. 

Η ταινία aPolis έχει προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για τρεις εβδομάδες από 25/12/2015 καθώς και έχει φιλοξενηθεί από  κινηματογραφικές λέσχες.

 Λοιπές πληροφορίες

Γνώση ξένων γλωσσών:

Αγγλικά – Άριστα, Proficiency of Michigan, Μάιος 2008
  IELTS ( 7.0 ) , Δεκέμβριος 2009 
Ιταλικά – πολύ καλά, Β1 (ΚΠΓ, Μάιος 2011)
Γαλλικά – καλά, Delf 1 , Νοέμβριος 1997
Καλή γνώση ισπανικών

Η/Υ: 
Γνώση των συστημάτων Apple Mac, Microsoft Windows, των προγραμμάτων Adobe Photoshop, Adobe Bridge, Final Cut Pro, DVD Studio Pro , Pinnacle Liquid
Καλός χειρισμός των προγραμμάτων Microsoft Office, Adobe Premiere 

Οκτώβριος 2012 – Φεβρουάριος 2013 : μαθήματα χορού Rn’R στο Blue Fox (Αθήνα)

Μάρτιος 2013 – Νοέμβριος 2013 : μαθήματα φωνητικής από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Φεβρουάριος 2015 - παρόν : μαθήματα Yoga

Ενδιαφέροντα           

Παγκόσμια λογοτεχνία & ποίηση, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, κολύμβηση, yoga, πεζοπορία.

Γίνονται... σήμερα, Σάββατο 13 Αυγούστου

Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις 
στα Μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων 2016
13/8/2016 Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας • Ώρα: 21:00
Μίμης Πλέσσας – Στέφανος Κορκολής ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 
ΝΑΥΠΛΙΟ, Παραλία Καραθώνας 
1ο Μουσικοχορευτικό Φεστιβάλ Χορών στην Καραθώνα

&&&&&&&&&&&&&&
ΚΙΑΝΑ 2016: «aPolis»... Μια Πολίτισσα αφηγείται
Σάββατο 13 Αυγούστου, 9 μ.μ.
στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου

&&&&&&&&&&&&&&
Δήμος Σπάρτης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016 
Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο 
«εικόνες του χθες και του σήμερα» 
παρουσίαση «Ταξίδι στο Παρελθόν»
Τόπος : Γεωργίτσι – Προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου

Σάββατο, 13 Αυγούστου, ώρα 8.30 μμ
Ημερίδα με θέμα: «Αθλητισμός & Πολιτισμός» 
Μουσική βραδιά
Τόπος : Καστόρι – Γέφυρα Κάστορα

&&&&&&&&&&&&&&

ΝΑΥΠΛΙΟ, Φουγάρο – Έκθεση κρασιών Νεμέας

&&&&&&&&&&&&&&

Δήμος Γορτυνίας – Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016

&&&&&&&&&&&&&&
Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας 2016 

&&&&&&&&&&&&&&

ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας

&&&&&&&&&&&&&&

26º Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας
Σάββατο 13/8, Ώρα έναρξης 21.30
«Ρεσιτάλ Κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη, Οικία Τατάνη
Με τη Μαγεία της Κιθάρας,  Ερμηνεύει η Ειρήνη Τζαμτζή

&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&

4ος κύκλος εκδηλώσεων 
ΦΥΣΗκα Βαμβακού 2016
13 Αυγούστου 2016 – 09.30 μ.μ. 
Κεντρική Πλατεία Βαμβακούς
Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο 
στο πανί του Συλλόγου

&&&&&&&&&&&&&&


Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»

&&&&&&&&&&&&&&


ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 

&&&&&&&&&&&&&&



Δήμος Μονεμβασίας 2016

&&&&&&&&&&&&&&



Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016

&&&&&&&&&&&&&&

Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
13/8: ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΟΠΕΡΑ) 
ΤΖ. ΔΡΙΒΑΛΑ     
ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ     
Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.
      13-14/8: ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ  
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  

&&&&&&&&&&&&&&

Καλοκαίρι 2016 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας 
για Παιδιά και Νέους 
Καλοκαίρι με σινεμά στις πλατείες
Σάββατο 13/08, Κούμανη, 
Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων, του Tobias Ineichen (Ελβετία-Γερμανία, 2012) 

&&&&&&&&&&&&&&

ΝΑΥΠΛΙΟ, Πλατεία Ωνάση – Έκθεση Βιβλίου 

&&&&&&&&&&&&&&

Δήμος Μεγαλόπολης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΒΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.00 μ.μ.
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ του τόπου μας Από τη λαογράφο Θεοδώρα Σπανού

&&&&&&&&&&&&&&

ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2016

&&&&&&&&&&&&&&

Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικός Αύγουστος 2016
Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00
Εκδήλωση για τους Καλαβρυτινούς 
που αγωνίσθηκαν στην Κύπρο. 
Συνδιοργάνωση, με το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων Πάτρας
Μουσικοχορευτική βραδιά με εξαιρετικό δημοτικό συγκρότημα και παραδοσιακούς χορούς, 
από επώνυμα χορευτικά συγκροτήματα.
Κλειτορία, Κεντρική Πλατεία

Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 19:30
ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΤΟ ΣΟΠΩΤΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ 
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΟΠΩΤΙΝΩΝ
Παρουσίαση της Αρχοντικής Γυναικείας Παραδοσιακής Φορεσιάς του 1821 και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Λυκουριωτών.
Σοπωτό (Αροανία), Πολιτιστικό και Ιστορικό Κέντρο Αροανίας

&&&&&&&&&&&&&&

Το «μακρύ χέρι του Καραγκιόζη» αγκαλιάζει τις γειτονιές της Σπάρτης και των χωριών μας … 
από το Θίασο του Ηλία Καρελλά
Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.
Τόπος : Καλογωνιά – Δημοτικό σχολείο

&&&&&&&&&&&&&&


Δήμος Σπάρτης, Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016 
Εκδηλώσεις στην Αγόριανη

&&&&&&&&&&&&&&


11º Κάλεσμα στον Ταΰγετο 2016 
Ξηροκάμπι Λακωνίας, Πρόγραμμα εκδηλώσεων

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (21:00) 
 ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Ιχθυόσκαλα 
«ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ» 2016

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΕΡΜΙΟΝΗ, Γήπεδο 
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας LIVE

&&&&&&&&&&&&&&


Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΔΑΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Πέτρινο Θεατράκι 
«Τα τραγούδια που αγαπήσαμε»
Γιορτή της Πρώτης Oμαδικής Eθελοντικής Aιμοδοσίας

&&&&&&&&&&&&&&

ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Μουσικό Μεζεδοπωλείο «ΒΑΡΚΑ» Γιάννης Νανόπουλος Live / Καλοκαίρι 2016

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (22:30) 
ΛΕΩΝΙΔΙΟ, 2πορτο Cafe Bar 
Υπόγεια Ρεύματα live

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΛΟΥΤΡΑΚΙ, Παραλιακό Πάρκο – 3rd Blues Festival

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (23:00) 
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ, Thines Summer Club 
Ανδρέας Λέοντας / Ο Νικητής του X Factor

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (22:00) 
ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, 
Ξενοδοχείο “Foresta Ιn Medias Mores” 
Κωνσταντίνος & Band Live

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 (19:45) 
ΑΙΓΙΟ, Κτήμα Dry Rock, Ξερολιθιά 
MONO METAL Open-Air Festival

&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 
ΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, Mirasol. Drink Dive Dine 
Just Dread Live

&&&&&&&&&&&&&&