24.7.16

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2016, απόψε...


Με συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νέας Κίου υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, πέρασε η αποψινή βραδιά των ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ 2016... 



Η Δημοτική Φιλαρμονική ερμήνευσε κομμάτια από τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και Βασίλη Τσιτσάνη. 





Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δεσμοί Αίματος και στο Χάρισε Ζωή.

















Επόμενη εκδήλωση : Σάββατο 30 -7 - 2016, ώρα 21.00 
Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη « Νύχτες Μαγικές» 


Μία μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη (με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του) από τη Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου. 

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Πυργιώτικα Ναυπλίου


Ξεκίνησαν το Σάββατο 23 Ιουλίου οι εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργιωτίκων "Αγ. Γεώργιος".

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και η τοπική κοινότητα με την συνδρομή του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ  το τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου 2016.

Χθες Σάββατο διοργανώθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με ζωντανή μουσική & με παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα του χωριού, της δασκάλας Ελένης Μπέλεση.

Στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου, ο ιερέας του χωριού Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, μέλη του συλλόγου και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης βραβεύθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου Σοφία Τράκα, η πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου που όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε αφιλοκερδώς στον Σύλλογο και το χωριό.

Στην εκδήλωση υπήρχε φαγητό & ποτά ενώ έγινε και κλήρωση μεγάλης λαχειοφόρου με πλούσια δώρα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Κυριακή 24/7 & ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Πυργιωτίκων με το χορωδιακό εργαστήρι Ναυπλίου. Επίσης η παιδική χορευτική ομάδα από το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων θα χορέψει χορούς της Θράκης και η βραδιά θα κλείσει με παιδικά δρώμενα.

Αύριο Δευτέρα 25/7 & ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική πανήγυρις στο ενοριακό κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής Πυργιωτίκων όπου θα γίνει εσπερινός & λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.











ΠΗΓΗ: ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος βάπτισε στο Ναύπλιο το παιδί του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Πανανά


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έγινε ανάδοχος του γιου του αδικοχαμένου πιλότου Κώστα Πανανά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την πτώση ελικοπτέρου του ΠΝ που σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στην νήσο Κίναρο.

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, και πιο συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου 2016 η σύζυγος του Κώστα Πανανά έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Το αγοράκι  βαπτίστηκε στον Ιερό ναό της Παναγίας στην Άρια Ναυπλίου με νονό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

Την βάπτιση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μαζί με τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο.

Στην βάπτιση παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Ο μικρός πήρε το όνομα του αδικοχαμένου πατέρα του, Κωνσταντίνος!!!







ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας


Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Ανακοινώσεις-Τρέχοντα θέματα.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση συμμετοχής Επιμελητηρίου στις Έκθέσεις:

α) Γεύσεις και Όψεις στο Πορτοχέλι 5-12/08/16 και 

β) Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης 10-18/09/16.

ΘΕΜΑ 3ο : Β΄ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2016.


Ο Πρόεδρος 
Φώτιος Δαμούλος

2ο τουρνουά Beach Soccer στο Παράλιο Άστρος


Το 2ο τουρνουά Beach Soccer διοργανώνει ο Μ.Α.Ν.Ο. ΑΧΙΛΛΕΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στις 27 Ιουλίου στο Παράλιο Άστρος.

Δηλώσεις συμμετοχών έως σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου.

Ηλεκτρονικά στο manoaxilleas.gr

Ή στα τηλ:

Κουρέτας Ιωάννης 6972 127 352 –

Μεταξάς Σωκράτης 6979 568 968

Μακρής Θεόδωρος 6972 326 526

Μικρασιάτικα 2016 - Σήμερα, συναυλία από την Δημοτική Φιλαρμονική Νέας Κίου


Προχθές Παρασκευή 22 Ιουλίου, στην (γεμάτη από κόσμο) Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, τα τμήματα παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου (Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Κυριακή Γουρδομιχάλη) παρουσίασαν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.











 

 




Και... στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, έσυρε πρώτος τον χορό ο Στέλιος Κατριλιώτης... 





Σήμερα Κυριακή 24-7-2016, ώρα 9 το βράδυ, πάντα στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2016, στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, θα παρακολουθήσουμε τη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Νέας Κίου υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη. 

Άντε να χειροκροτήσουμε τα υπέροχα φιλαρμονικάκια μας... 


(Οι φωτογραφίες από την προχθεσινή εκδήλωση είναι από το άλμπουμ "ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ" των Μαίρης Βρυσούλη και Τάσου Καρνέζη στο facebook)