15.5.16

Γέμισε παιδικές φωνές το Ναύπλιο στη 2η Συνάντηση Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού η 2η Συνάντηση Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσαν ο  Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ την Κυριακή15 Μαΐου 2016.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι με την Παιδική Χορωδία Ελληνικού Ωδείου Πύργου, την Παιδική – Νεανική Χορωδία Δήμου Μεταμόρφωσης και η Παιδική Χορωδία Δήμου Ναυπλιέων- ΔΟΠΠΑΤ.



Η Συνάντηση συνεχίστηκε στις 8 το απόγευμα με την Παιδική Χορωδία Τρίπολης, την Παιδική Χορωδία «Τελέσσιλα» Άργους και την Παιδική Χορωδία Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού, «Ο ΚΑΒΑΔΙΑΣ». 

Ψυχή της διοργάνωσης ο μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας  Δήμου Ναυπλιέων - ΔΟΠΠΑΤ Γιάννης Νικολόπουλος.



ΠΗΓΗ : argolikeseidhseis.gr

Πανελλαδικές 2016: Προσοχή στα λάθη που μηδενίζουν το γραπτό


Πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων αύριο Δευτέρα 16 Μαΐου και οι υποψήφιοι έχουν κάποιες υποχρεώσεις που αν δεν τις τηρήσουν κινδυνεύουν με μηδενισμό του γραπτού τους!

Μπαίνοντας στην αίθουσα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων δεν πρέπει να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, υπολογιστικές μηχανές, ενώ αν κάποιος “πιαστεί στα πράσα” να αντιγράφει, θα πάρει… μηδέν.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι υποψήφιοι έχουν τις εξής υποχρεώσεις:

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 1461 και 1462/2015, αποφάσεις του αποφάνθηκε ότι η κατοχή και μόνο κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό!

Σε άλλο σημείο των δικαστικών αποφάσεων αναφέρεται ότι κινητό τηλέφωνο, πέραν από μέσο επικοινωνίας, αποτελεί ταυτόχρονα μέσο αποθήκευσης δεδομένων. Κατά συνέπεια η απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια των εξετάσεων και η συνακόλουθη κύρωση του μηδενισμού του γραπτού δοκιμίου του κατόχου του, αποτελούν «αναλογικό περιορισμό του δικαιώματος του εξεταζομένου για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

Παράλληλα, οι αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Διακαστηρίου, αναφέρουν ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία που προβλέπει τον μηδενισμό του γραπτού στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ο εξεταζόμενος έχει επάνω του κινητό τηλέφωνο, δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας, καθώς, αφενός τα νομοθετικά αυτά μέτρα «αποβλέπουν στην εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις εξετάσεις όλων των εξεταζομένων, αφετέρου δε, τα αντικείμενα και τα μέσα των οποίων απαγορεύεται η κατοχή, είναι πρόσφορα να χρησιμοποιηθούν για δολίευση των εξετάσεων».


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Χειροτονία νέου Ιερέα (Μιχαήλ Καλαμαρά) από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο στη Νέα Κίο





























ΠΗΓΗ : argolikeseidhseis.gr

Μαγικές εικόνες από το άγνωστο “Κάστρο των Μετεώρων” στη Θερμησία Ερμιονίδας


Απολαύστε μια πτήση πάνω από το επιβλητικό Κάστρο των “Μετεώρων” που βρίσκεται στη Θερμησία Ερμιονίδας.

Είναι ένα βυζαντινό κάστρο του 12ου αιώνα χτισμένο σε κάθετους απόκρημνους βράχους που μοιάζουν με αυτούς των Μετεώρων. Πραγματικά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι τμήματά του, χωρίς καμία συντήρηση, στέκονται ακόμη όρθια σε αυτά τα εκτεθειμένα στη μανία της φύσης βράχια.

Ακολουθούν κάποια ιστορικά στοιχεία:

Ιδρυτής του πρέπει να ήταν ο Θεόδωρος Σγουρός, πατέρας του Λέοντα Σγουρού ο οποίος αυτοανακηρύχτηκε βασιλιάς αυτόνομου βασιλείου στα δύσκολα χρόνια της Δ’ Σταυροφορίας. Ο Λέων Σγουρός σκοτώθηκε πέφτοντας με το άλογό του από την Ακροκόρινθο το 1208 για να μην παραδοθεί στους Φράγκους. Μετά τον Λέοντα Σγουρό, το Θερμήσι ακολουθεί την ιστορία της Αργολίδας.

Το 1210 καταλήφθηκε από τους Φράγκους του Γοδεφρείδου Βιλλεαρδουίνου και παραχωρήθηκε στον Δούκα των Αθηνών Όθωνα ντε λα Ρος (de LaRoche). Τον οίκο των De LaRoche διαδέχθηκε το 1309 (μετά από γάμο) ο οίκος de Brienne (Βρυέννης) που έχασαν το 1311 την Αθήνα από τους Καταλανούς της Καταλανικής Εταιρείας. Διατήρησαν όμως ένα κομμάτι το Δουκάτου στην κατοχή τους: την Αργολίδα.

Η πρώτη επίσημη αναφορά για την ύπαρξη του κάστρου γίνεται το 1347, στη διαθήκη του Gautier de Brienne ο οποίος ήταν τιτουλάριος Δούκας των Αθηνών (η Αθήνα στην πραγματικότητα ήταν στα χέρια των Καταλανών) και άρχοντας του Άργους και του Ναυπλίου.

Το 1356 το κάστρο μαζί με την υπόλοιπη Αργολίδα πέρασαν στη δικαιοδοσία της Μαρίας ντ’ Ενγκιέν (Enghen) η οποία ήταν η νόμιμη κληρονόμος του οίκου των Ντε λα Ρος και της διάδοχης δυναστείας των Ντε Μπριέν. Ανάμεσα στις κτήσεις της Δουκίσσης αναφέρεται και το Κάστρο Λα Τρεμίς. Πρόκειται προφανώς για το κάστρο της Θερμησίας.

Η δούκισσα παντρεύτηκε τον Πέτρο Κορνάρο, έναν Βενετσιάνο από το Ναύπλιο ο οποίος θέλησε να υπαγάγει το δουκάτο στη Βενετία. Οι Ενετοί το ενέκριναν αλλά στο μεταξύ ο Κορνάρος πέθανε πρόωρα. Τελικά η Βενετία αγόρασε την Αργολίδα από τη χήρα του το 1388 έναντι 500 χρυσών δουκάτων το χρόνο εφ’ όρου ζωής.

Πριν προλάβουν να εγκατασταθούν εκεί οι Ενετοί, το υφάρπαξαν οι Βυζαντινοί του Δεσποτάτου του Μυστρά (μαζί με το Άργος και το Κιβέρι). Στην «αρπαγή» αυτή πρωταγωνιστής ήταν ο δεσπότης του Μυστρά Θεόδωρος Α’ Παλαιολόγος.


ΠΗΓΗ: paratiritis-news.com

Ποιες τροφές πρέπει να βγάλετε από το ψυγείο σας για να πετύχει η δίαιτα


Το καλοκαίρι που πλησιάζει σας έχει κινητοποιήσει για απώλεια βάρους -ή διατήρησή του- αλλά το περιεχόμενο του ψυγείου σας, δεν σας αφήνει να τα καταφέρετε. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μένει και τι φεύγει, για να αυξήσουμε την πιθανότητα επιτυχίας.

Ένα από τα βασικά σημεία της δίαιτας είναι και το… ψυγείο, καθώς το περιεχόμενό του είναι πάντα ο πειρασμός που μας στέλνει στην κουζίνα για να αρπάξουμε αυτό το τελευταίο κομμάτι γλυκού ή να φτιάξουμε ένα όχι και τόσο υγιεινό σνακ.

Αν βλέπετε ότι παρά την προσπάθειά σας, τα αποτελέσματα δεν έρχονται, μήπως οι επιλογές του ψυγείου σας θέλουν ξεσκαρτάρισμα; Δείτε τι να ξεφορτωθείτε, τουλάχιστον μέχρι να πετύχετε το σκοπό σας και με τι να τα αντικαταστήσετε.

Αλλαντικά

Είναι νόστιμα, αλλά συνήθως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρόσθετο αλάτι και νιτρικά άλατα, τα οποία έχουν συνδεθεί με αύξηση της πιθανότητας καρκίνου και ειδικά του στομάχου και του εντέρου. Αντί για αλλαντικά, προτιμήστε φρέσκο στήθος κοτόπουλου και κρέας γαλοπούλας. Αυτές οι επιλογές, όχι μόνο έχουν λιγότερες θερμίδες, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, αλλά είναι και πιο φθηνά. Ψήστε ή βράστε λίγο κοτόπουλο και φυλάξτε το στο ψυγείο για να έχετε σνακ για 1 εβδομάδα, χωρίς νιτρικά και πολύ αλάτι.

Πλήρες αγελαδινό γάλα

Όσο κι αν μοιάζει η ιδανική, πρωινή λύση, το αγελαδινό γάλα έχει περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα γάλατα, συν του ότι τα έξτρα λιπαρά ανεβάζουν την κακή LDL χοληστερίνη και ρίχνουν την καλή HDL, βουλώνοντας τις αρτηρίες μακροπρόθεσμα.

Αντί για αγελαδινό γάλα,προτιμήστε αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας, μάλιστα, είναι μια καλή πρωτεϊνική επιλογή και παρέχει υφή που μοιάζει πολύ στο πλήρες γάλα, αλλά με περισσότερα καλά λιπαρά.

Χυμός φρούτων

Δεν είναι όλοι οι χυμοί φρούτων κακοί για την υγεία και τη σιλουέτα σας. Αυτοί, όμως, που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, χρειάζεται να μείνουν εκτός ψυγείου και εκτός κουζίνας. Αντί για οποιουσδήποτε χυμούς φρούτων, προτιμήστε αυτούς που είναι 100% φυσικοί και δεν περιέχουν ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα, στύψτε το δικό σας φρέσκο φυσικό χυμό και πιείτε τον αμέσως.

Μπορεί οι χυμοί να στερούνται τις φυτικές ίνες που έχει το φρούτο, αλλά παραμένουν πλούσιοι σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες και σίγουρα δεν σας φορτώνουν με τις θερμίδες ενός χυμού εμπορίου που είναι γεμάτος ζάχαρη.

Βούτυρο

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κορεσμένων λιπαρών συμβάλλει στην αύξηση του βάρους, γι’ αυτό αν δεν μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωσή του βούτυρου γενικά από τη διατροφή σας, τότε βγάλτε το από το ψυγείο σας. Αντί για βούτυρο, προτιμήστε λίγο αβοκάντο ή γουακαμόλε.

Τα αβοκάντο είναι κρεμώδη, που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να έχετε την κρεμώδη υφή του βούτυρου, ενώ έχουν και καλά λιπαρά και θρεπτικά συστατικά. Απλώστε το σε ψωμί ολικής άλεσης ή κράκερ για ένα γρήγορο σνακ και γλιτώστε από τα κορεσμένα λιπαρά.

Αναψυκτικά διαίτης

Από άποψη θερμίδων, τα αναψυκτικά διαίτης είναι καλύτερη επιλογή από τα κανονικά και το να πίνετε μια στο τόσο ένα με το φαγητό σας, δεν είναι και τόσο κακό. Το να τα καταναλώνετε, όμως, σε καθημερινή βάση με το μεσημεριανό σας, σίγουρα δεν είναι καλό ούτε για τον οργανισμό σας, ούτε για τη δίαιτά σας. Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα, από απορρύθμιση της όρεξης και αύξηση της λιγούρας, μέχρι αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό και καρδιακές παθήσεις.

Αντί για αναψυκτικά διαίτης, προτιμήστε νερό. Σίγουρα το νερό δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο το αναψυκτικό, η ενυδάτωση, όμως, που σας προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας, δεν σας φορτώνει με θερμίδες, τονώνει το μεταβολισμό, διώχνει την πείνα και αν του προσθέσετε μερικές σταγόνες ή ολόκληρα φρούτα, θα του χαρίσετε έξτρα άρωμα.

Γιαούρτι με γεύση

Τα γιαούρτια με χρώμα και διάφορα συνοδευτικά, χάνουν πλέον την υγιεινή έννοια του γιαουρτιού και μετατρέπονται σε επιδόρπια, πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες, που ανεβάζουν απότομα το σάκχαρο του αίματος και σας κάνουν να πεινάτε ξανά γρήγορα. Αντί των γιαουρτιών με γεύσεις, προτιμήστε το σκέτο γιαούρτι και προσθέστε του εσείς μέλι, βρώμη, κεράσια, ξηρούς καρπούς, σε μικρές ποσότητες, για να μην αυξήσετε πολύ τις θερμίδες του σνακ.

Επεξεργασμένο τυρί

Το συσκευασμένο τυρί σε φέτες που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, μπορεί να είναι γεμάτο υψηλές ποσότητες συντηρητικών. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όταν κάτι δεν πιάνει μούχλα, καλύτερα να μην το τρώμε, με το σκεπτικό ότι τα περισσότερα προϊόντα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αν έχουν, τότε τα συντηρητικά υπάρχουν σε πληθώρα. Αντί για συσκευασμένο τυρί, προτιμήστε λίγο ντόπιο τυρί. Πετάξτε όλα τα «ψεύτικα» τυριά και προτιμήστε λίγο ντόπιο τυρί, με έντονη γεύση, από το οποίο θα ικανοποιηθείτε με λιγότερη ποσότητα και λιγότερες θερμίδες.

Μαγιονέζα

Την έχετε συνηθίσει σε όλα τα σάντουιτς στα ντρέσινγκ κ.λπ., αλλά η μαγιονέζα είναι άλλη μια μορφή λίπους και θερμίδων που μπαίνει στον οργανισμό σας. Αντί για μαγιονέζα,προτιμήστε οποιοδήποτε είδος μουστάρδας. Ακόμη και μια πιο γλυκιά μουστάρδα, το πιθανότερο είναι να έχει λιγότερα λιπαρά από τη μαγιονέζα.

Αν δεν μπορείτε να την αποχωριστείτε τελείως, βάλτε μικρή ποσότητα σε λίγο πέστο και χρησιμοποιήστε το μείγμα ως spread, με λιγότερη ποσότητα λιπαρών.


ΠΗΓΗ : clickatlife.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Λ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ (ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2016)


Η γοητευτική αύρα της Μονεμβασιάς


Mονεμβασιά, Μαλβουαζὶ για τους Φράγκους και Μαλμζύ κατά τους Άγγλους, η ονομασία της περιοχής προέρχεται από τα συνθετικά «μόνη» και «έμβαση», τη μια και μόνη είσοδο της Καστροπολιτείας.
Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Μνημεία και εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτα στο Κάστρο ενώ μια σημαντική αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στο Παλιό Τζαμί στην Πλατεία του Ελκομένου Χριστού.

Ακριβώς πριν τη γέφυρα απλώνεται η νέα πόλη της Μονεμβασιάς ενώ κατευθυνόμενοι προς το νότο συναντάμε τους παραλιακούς οικισμούς των Νομίων. Ο γειτονικός Άγιος Ιωάννης ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικές τοπικές γεύσεις

Μέσα αλλά και γύρω από τη Μονεμβασιά υπάρχουν πολλές αξιόλογες παραλίες, ο επισκέπτης όμως δεν πρέπει να αγνοήσει και τις εκπλήξεις που κρύβει η ενδοχώρα, όπως τον Νερόμυλο των Ταλάντων και το Λαογραφικό Μουσείο στις Βελιές.

Τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής βρίσκονται και εκτός των τειχών του Κάστρου, με σημαντικότερα τους Δίδυμους Ναούς στα Τέρια και τον ναό του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο οικισμό.

Το video είναι απο το Visit Greece και οι πληροφορίες από το δήμο Μονεμβασιάς.


Tips για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας


Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Δείτε μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε!

Αν θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι – και να απολαμβάνουμε και όλα τα ψυχολογικά οφέλη αυτής της χαράς – πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως ένα έξυπνο, ικανό άτομο, που μπορεί να πετύχει όλους του τους στόχους.

Και, το ξέρουμε, το να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα. Για αυτό και βρήκαμε μερικές από τις πιο ωραίες, εύκολες συμβουλές. Τι μπορούμε να αλλάξουμε στην καθημερινή μας ζωή για να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Εθελοντισμός
Έχουν γίνει έρευνες που υποστηρίζουν ότι ο εθελοντισμός μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους. Αν δεν έχετε χρόνο για εθελοντισμό στο πρόγραμμά σας, σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Το να προσφέρουμε κάτι στους συνανθρώπους μας (ή και στα ζώα, μην ξεχνάτε τα ζώα!) μας βοηθά να νιώθουμε συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο.

Χαμογελάστε
Ναι, ίσως πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας μερικές φορές, αλλά μελέτες υποστηρίζουν ότι το να χαμογελάμε σε περιόδους έντονου στρες μπορεί να χαμηλώσει τους παλμούς της καρδιάς και να μας ηρεμήσει.

Οι συσπάσεις και μόνο του προσώπου που γίνονται για να χαμογελάσουμε στέλνουν σινιάλο στον εγκέφαλό μας ότι είμαστε πιο ασφαλείς και πιο ήρεμοι.

Κάντε μια καλή πράξη
Φέρτε μαζί σας ένα κουτί με σνακ για να κεράσετε τους συναδέλφους στο γραφείο. Κάντε ένα κομπλιμέντο. Οι καλές πράξεις – χωρίς κάποιον λόγο – είναι ένας σίγουρος τρόπος να φτιάξουμε την διάθεσή μας.

Δεχτείτε τα κομπλιμένα
Ένα από τα πιο κραυγαλέα σημάδια χαμηλής αυτοπεποίθησης είναι η ανικανότητά μας να δεχτούμε κομπλιμέντα. Όταν, λοιπόν, κάποιος πει κάτι καλό για εσάς, ευχαριστήστε τον και δεχτείτε το. Για να το λέει, κάτι θα ξέρει.

Ντυθείτε… πετυχημένα
Ναι, το ξέρουμε. Ακούγεται επιφανειακό με την πρώτη ματιά. Μέσα από έρευνες, όμως, φάνηκε ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να φέρουν έναν αέρα επιτυχίας στην εξωτερική τους εμφάνιση, ένιωθαν καλύτερα με τον εαυτό τους και πίστευαν περισσότερο στις δυνάμεις τους.

Μάθετε κάτι καινούριο
Το να μαθαίνετε κάτι καινούριο—από ένα νέο πιάτο, μέχρι μια ξένη γλώσσα—είναι ένα δείγμα προσωπικής επιτυχίας, και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα με τον εαυτό σας. Επιπλέον, είναι ένα νέο χόμπι.

Αγνοήστε τις κακές σκέψεις
Όλοι μας είμαστε ο χειρότερος κριτής του εαυτού μας. Έχουμε εκείνη την φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, που μας κριτικάρει σκληρά και μας κάνει να αισθανόμαστε αποτυχημένοι. Πρέπει να μάθουμε να μην ακούμε αυτή την φωνή, και να την διαψεύσουμε μέσα από τις επιτυχίες μας.

Κάντε γυμναστική
Η γυμναστική μας φτιάχνει την διάθεση, σκοτώνει το στρες και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα με την εξωτερική μας εμφάνιση—διορθώνει, δηλαδή, τις τρεις κυριότερες πηγές της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Ίσια η πλάτη
Χαλαρώστε τους ώμους σας και σταθείτε με την πλάτη σας ίσια, χωρίς να καμπουριάζετε. Η καλή στάση του σώματος μας προσφέρει έναν αέρα αυτοπεποίθησης, αλλά μπορεί να μειώσει και το στρες, και να βελτιώσει την αναπνοή μας. Θυμηθείτε: κρατήστε την πλάτη σας ίσια και όταν κάθεστε.

Τραφείτε σωστά
Το φαγητό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διάθεσή μας. Αν γεμίσουμε την διατροφή μας με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ψάρια, η διάθεση, η υγεία και η εμφάνισή μας θα είναι στα καλύτερά τους.

Μην ανησυχείτε για τις γνώμες των άλλων
Ένας από τους χειρότερους λόγους που οι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι η τάση να ανησυχούν συνεχώς για τις γνώμες των άλλων, αν τους συμπαθούν ή όχι. Ξεκινήστε με την πεποίθηση ότι κανείς δεν έχει λόγο να σας αντιπαθεί, και σύντομα θα δείτε πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Οργανωθείτε
Κάντε λίστες με τα πράγματα που έχετε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα και, σιγά-σιγά, ξεκινήστε τα. Μερικές φορές, ακόμα και οι πιο μικρές αλλαγές – όπως το να σκουπίσουμε το σπίτι μας – μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στην ψυχολογία μας.

Κάντε διαλογισμό
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα σας πουν ότι ο διαλογισμός τους έσωσε. Και, όντως, τεχνικές όπως η yoga και οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να ελαττώσουν το στρες, αλλά να μας βοηθήσουν και από σωματική άποψη, βελτιώνοντας τις αναπνοές μας.

Μιλήστε με αγνώστους
Όχι, δεν εννοούμε να πιάσετε την κουβέντα σε έναν τυχαίο περαστικό. Εννοούμε να αρχίσετε να είστε περισσότερο φιλικοί με τους ανθρώπους που δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή σας: με τον υπάλληλο της καφετέριας, με τον σερβιτόρο σας, με τον ταμία στο σούπερ μάρκετ. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε ότι είστε πιο κοινωνικοί και θα αρχίσει σιγά-σιγά να γκρεμίζει το τείχος της ανασφάλειάς σας.

Ξεχάστε τα στερεότυπα
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από χαμηλή αυτοπεποίθηση επειδή η κοινωνία τους έχει κάνει να πιστεύουν ότι τα έμφυλα στερεότυπα είναι ο κανόνας. Μην τα αφήνετε να σας εμποδίσουν, και κάντε αυτό που θέλετε να κάνετε—άσχετα με το τι πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος.

Μη δίνετε πολλή σημασία στην εμφάνιση
Και, όχι, δεν είναι οξύμωρο επειδή αναφερθήκαμε στη γυμναστική και στο ντύσιμο προηγουμένως. Το να θέλετε να δείχνετε ευπρεπείς ή όμορφοι δεν είναι κακό. Το να αγχώνεστε περισσότερο και να ξεκινάτε έναν πολύ άσχημο εσωτερικό μονόλογο με τον εαυτό σας επειδή δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη είναι ανθυγιεινό.

Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια
Τίποτα δεν σας κάνει να φαίνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας από το να κοιτάζετε τους συνομιλητές σας στα μάτια.

Μην καθυστερείτε
Το να αποφεύγετε να ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις σας, απλά θα σας φορτώσει με όλο και περισσότερο στρες. Μην σπαταλάτε χρόνο, και αντιμετωπίστε κάθε πρόβλημα την κατάλληλη στιγμή, για να νιώσετε απευθείας καλύτερα.

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας
Πάρτε μια μέρα άδεια και αφιερώστε την στον εαυτό σας. Ακυρώστε τα πλάνα σας για το βράδυ και απολαύστε ένα ποτήρι κρασί, ή βγείτε έξω. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρετε κάτι και στον εαυτό σας. Εναλλακτικά, κάντε κάποια αλλαγή που θέλατε καιρό να κάνετε, όπως να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Είναι τα μικρά πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία…

ΠΗΓΗ : iatronet.gr
Διάκος Θοδωρής


Καλοκαιρινή περιοδεία για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη - 1 & 2 Ιουλίου στην Επίδαυρο


Οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος»

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».  Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

Σύγχρονος του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404), που σήμανε την πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο κορυφαίος κωμωδιογράφος της αρχαιότητας Αριστοφάνης πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια την έκπτωση των αξιών. Κεντρική θέση στα 11 σωζόμενα έργα του -οι Αλεξανδρινοί του αποδίδουν συνολικά 40- κρατά η σφοδρή κριτική του στην πολιτική, κοινωνική, ηθική και οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της εκπεσούσης αθηναϊκής δημοκρατίας, με λόγο σύγχρονο και τολμηρό – σε σημείο σοκαριστικό για τα δεδομένα της εποχής. Γεγονός που εξισορροπούσε έντεχνα με την εκλεπτυσμένη παράλληλη χρήση της γλώσσας και συμπυκνωμένα νοήματα που απομακρύνονταν από τους κώδικες της κωμωδίας, αγγίζοντας βαθιά το συναίσθημα των θεατών, κατορθώνοντας έτσι να εμποτίσει το κοινό του με τα μηνύματα που επιδίωκε να περάσει μέσω των έργων του. Ο «Πλούτος» παρουσιάστηκε το 388 π.Χ., στο τέλος περίπου του Κορινθιακού πολέμου. Η Αθήνα ήλπιζε σε ανάκτηση της αίγλης της – μάταια όμως, αφού η πολιτισμική κρίση ήταν βαθιά, η έκπτωση των ηθών έπληττε βάναυσα τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και η οικονομία κατέρρεε επιτρέποντας την επικράτηση των επιτηδείων, με την ανοχή βεβαίως της διεφθαρμένης πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας. Κι εδώ παρεμβαίνει με το έργο του ο Αριστοφάνης. Απογυμνώνει τους ηγέτες του και επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς. 

Το έργο:
Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα , ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

Μετάφραση:  Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια:  Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική:  Γιώργος Ανδρέου
Στίχοι:  Ισαάκ Σούσης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη

Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Παύλος Χαϊκάλης (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Συκοφάντης & Ιερέας) 

Χορός:  Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΝΑΥΠΛΙΟ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2016


12η γιορτή αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας

Για δωδέκατη χρονιά διοργανώθηκε, από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο Ιρίων, η ετήσια γιορτή της αγκινάρας το Σάββατο 14 Μάιου 2016 στις 8.00 το βράδυ.


























ΠΗΓΗ : argolikeseidhseis.gr