19.11.16

HANDBALL PREMIER / ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ : 19 - 16 (φωτογραφίες)















ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ : 4 - 0 (φωτογραφίες)





























ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Απόψε, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, μας περιμένει η ΜΗΔΕΙΑ...


Μια στιγμή σε μια εικόνα... Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος


Από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου.

Φωτογραφία : facebook, Τάσσος Χειβιδόπουλος
 

Α.Ο Αργοναύτης - Α.Ο Ποσειδών Λοτρακίου


5η Αγωνιστική Α1 ΕΣΚΑΚ 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Α.Ο Αργοναύτης - Α.Ο Ποσειδών Λοτρακίου
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00

Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Οι φόλες της ανθρώπινης ψυχής


Εάν οι άνθρωποι σταύρωσαν τον Χριστό, θεϊκή θυσία για τη σωτηρία του κόσμου και ακόμη εξιλεώνονται εδώ και 2.000 χρόνια, κανείς δεν νοιώθει την ανάγκη της εξιλέωσης για τα αμέτρητα θύματα - ανυπεράσπιστα σκυλιά και γάτες, που παρανοϊκά ανθρώπινα χέρια οδηγούν σε ένα φρικτό θάνατο, με τελικό στόχο την απαξίωση της ανθρώπινης συνείδησης.

Η αφαίρεση της ζωής από έναν ζωντανό οργανισμό, με τέτοιο βάναυσο, φρικτό και βασανιστικό τρόπο, είναι όπως φαίνεται μία συχνή πράξη διαφόρων συνανθρώπων μας με ελαστική ηθική, χαμηλό πνευματικό επίπεδο και διαταραγμένη ψυχοσύνθεση. Τα άτυχα αθώα θύματα, σκύλοι και γάτες, πληρώνουν με φρικτό τρόπο, την αδιαφορία όλων μας και την ανοχή των υπευθύνων.

Πώς αυτοί οι ασυνείδητοι επιτυγχάνουν το σκοπό τους:

1. Χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα από τις δηλητηριώδεις ουσίες (οργανοφωσφορικά, καρβαμιδικά, στρυχνίνη κλπ) που χρησιμοποιούν.

2. Για την προμήθεια των ουσιών αυτών δε χρειάζεται συνταγή, αφού οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, μπορεί να προμηθεύσει τεράστιες ποσότητες τέτοιων φαρμάκων σε πολύ χαμηλές τιμές.

3. Οι άνθρωποι αυτοί ως εγκληματίες κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

4. Η υφιστάμενη νομοθεσία, αν και υπαρκτή, είναι πιθανόν να είναι αρκετά ελαστική.

Μερικές συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων :

1. Θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε :

α. μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας, πάντως σε καμμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα σκυλιά μας να λερώσουν μπροστά στην πόρτα του γείτονα μας.

β. δεν αφήνουμε ποτέ ένα σκύλο μόνιμα στο μπαλκόνι, έχει ανάγκη να βγεί βόλτα, να παίξει, να εκτονωθεί, να μυρίσει. Εάν είναι μόνιμα στο μπαλκόνι προφανώς διαρκώς γαυγίζει και επομένως ενοχλεί.

2. Θα πρέπει να έχουμε πάντοτε την προσοχή μας στη συμπεριφορά του σκύλου κατά τη βόλτα, ώστε να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε εάν το ζώο μας φάει κάτι βιαστικά και κρυφά.

3. Από μικρό το ζώο θα πρέπει να συνηθίσει να λαμβάνει την τροφή του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα της ημέρας, έτσι με εξαρτημένα αντανακλαστικά, θα αποφεύγει τη λήψη οποιασδήποτε τροφής από τον περιβάλλοντα χώρο.

4. Η εκπαίδευση των σκύλων πολλές φορές μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να αποφεύγουν τη λήψη τροφής από ύποπτα σημεία.

5. Τα βασικά συμπτώματα της οξείας δηλητηρίασης είναι : σιελόρροια, μυικός τρόμος, σπασμοί, εμετοί, διάρροια. Οποιοδήποτε από τα προηγούμενα συμπτώματα εμφανιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε άμμεσα.

Σε περίπτωση δηλητηρίασης:

1. Το κυριότερο αντίδοτο στα περισσότερα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται είναι η Ατροπίνη. Είναι καλό να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο του ζώου μας για τον τρόπο χρήσης του φαρμάκου αυτού καθώς και την ποσότητα που απαιτείται.

2. Είναι απαραίτητη η ταχύτατη μεταφορά του ζώου στον πλησιέστερο κτηνίατρο, ώστε να παρασχεθεί η κατάλληλη αγωγή.

Δυστυχώς υπάρχουν video που καταγράφουν το τέλος αυτών των ζώων, συνήθως από σταθερές κάμερες (πχ κάμερες ασφαλείας). Μια απλή αναζήτηση στο Google είναι αρκετή. Σε αντιδιαστολή, όμως, με τη φρίκη του θανάτου, επιλέγω να σας παραπέμψω σε ένα video από τη διεύθυνση www.puppy-pile.com που υμνεί το θαύμα της ζώης.



Παναγιώτης Μαραφέλιας, Κτηνίατρος
ΠΗΓΗ: care.gr

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην Τρίπολη για τα προσφυγόπουλα της Κω


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις δράσεις:
1. Μικρό Μαραθώνιο Πλεξίματος: Πλέξιμο σκούφων και κασκόλ, σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα για τα  προσφυγόπουλα. Ο στόχος θα είναι 30 είδη μέσα σε 4 ώρες, τα οποία θα συσκευαστούν το καθένα  χωριστά, εν είδει δώρου και θα αποσταλούν στην Κω.
2. Συγκέντρωση υλικών καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά: Θα συγκεντρωθούν είδη όπως  μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτόνια, κανσόν, κόλλες, πλαστελίνες, κλπ και θα αποσταλούν στην Κω.
3. String HEART Installation Project -Δημιουργία έργου τέχνης συμβολικού χαρακτήρα: Σε ένα μεγάλο  κομμάτι ξύλου, θα τοποθετηθούν καρφάκια σε σχηματισμό καρδιάς, από όπου θα περαστεί κόκκινη  κλωστή, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μεγάλη κόκκινη, μάλλινη, «ζεστή καρδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION  AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται  στην Ελλάδα. 
Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 
1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών,  γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων, 
2. Γλωσσική και πολιτισμική  ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και
3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για  την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.


Σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου... στη μουσική


1936: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Robert White (Robert Willie White 1936-1994) γεννήθηκε στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Motown και την συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της. Έγραψε κιθάρα σε τραγούδια των The Temptations ("My Girl"), The Supremes ("You Keep Me Hangin' On"), The Spinners ("It's a Shame") κ.α.


1957: Η Ισραηλινή τραγουδίστρια Ofra Haza (Bat Sheva' Ofra Haza 1957-2000) γεννήθηκε στην συνοικία του Τελ Αβίβ, Hatikvah. Το 1992 είχε συνεργαστεί με τους The Sisters of Mercy για την γνωστή τους επιτυχία "Temple of Love". Συνεργάστηκε επίσης με τους Paula Abdul, Sarah Brightman, Michael Jackson, Whitney Houston, Iggy Pop και την Ελληνίδα τραγουδίστρια Γλυκερία. Συμμετείχε σε soundtrack ταινιών όπως "Colors"(1988), "Dick Tracy" (1990), "Wild Orchid" (1990), "Queen Margot" (1994) και "The Prince of Egypt"(1998). Μια πολύ καλή διασκευή του Kashmir των Led Zeppelin.

2004: Ο Αμερικανός μουσικός και παραγωγός Terry Melcher (Terence P. Jorden 1942-2004) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γιος της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day. Την δεκαετία του '60 μαζί με τον Bruce Johnston δημιούργησαν το ντουέτο Bruce & Terry και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Custom Machine" και "Summer Means Fun". Συνεργάστηκε με τους The Byrds για την παραγωγή του τραγουδιού τους "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan). Σαν παραγωγός συνεργάστηκε επίσης με τους Pat Boone, The Mamas & the Papas κ.α.


1979: Ο Chuck Berry αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό ίδρυμα στο Λόμποκ της Καλιφόρνια αφού έχει εκτίσει ποινή δύο μηνών για φοροδιαφυγή.

1991: Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των U2 με τίτλο "Achtung Baby". Ηχογραφήθηκε από τον Οκτώβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Θα κάνει ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα δεκαοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses" κ.α.


1996: Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του DJ Shadow με τίτλο "Endroducing...". Το άλμπουμ γράφτηκε στο Guinness World Records σαν το πρώτο ορχηστρικό άλμπουμ που δημιουργήθηκε από αποσπάσματα (samples) άλλων ηχογραφήσεων. Θα επανακυκλοφορήσει σε deluxe έκδοση τον Ιούνιο του 2005. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Building Steam with a Grain of Salt", "Stem/Long Stem" κ.α.


Η Άρτα υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη της Καλλίνικο


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητή Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου από την Αργολίδα πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2016 έγινε η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Άρτης υπό του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ιερού Ναού της Παρηγορητίσσης) και ακολούθησε η προσφώνηση από τον κ Δήμαρχο και η αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτη. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της Ενθρονίσεως.

Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς επίσης παρόντες ήταν οι εν ενεργεία βουλευτές του νομού, Βασίλης Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Στύλιος (ΝΔ). Από την Αργολίδα παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος, Ιωάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, οι Δήμαρχοι Ναυπλίου και Άργους Μυκηνών κ.κ. Κωστούρος και Καμπόσος αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος κ.α.

Πολυπληθέστατη ήταν κι η παρουσία Μητροπολιτών 

Από την ιεραρχία της εκκλησίας με πρώτο βέβαια τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, οι επίσκοποι των εξής Μητροπόλεων: Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αργολίδος, Βρεσθένης, Γρεβενών, Δρυϊνουπόλεως - Πωγωνιανής και Κονίτσης, Δωδώνης, Εδέσσης-Πέλλης, Ζακύνθου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Ιλίου-Αχαρνών-Πετρουπόλεως, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κιφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κορίνθου, Λαγκαδά-Λήτης και Ρεντίνης, Λαρίσης και Τυρνάβου, Μεθώνης, Μεσσηνίας, Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Παραμυθιάς και Φιλιατών, Πατρών, Περιστερίου, Σερβίων και Κοζάνης, Σταγών και Μετεώρων, Τανάγρας, Τρίκκης και Σταγών, Φωκίδος, Ωλένης. 


Αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 7:00 π.μ. ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί τα σεβάσματα του Κλήρου των Αρχόντων και του ευσεβούς λαού, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου.












ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις