16.9.16

Φέρτε μου το φεγγαράκι που είναι σαν φλουρί χρυσό...

 Ύδρα 
 Νέα Κίος
Άστρος

(Οι φωτογραφίες είναι από το facebook)


Εγγραφές στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Αργοναύτη Νέας Κίου

Η πρώτη συνάντηση για τα τμήματα ποδοσφαίρου των ακαδημιών του A.O. Αργοναύτη Νέας Κίου για την νέα χρονιά 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο 8Χ8, την Κυριακή 18-09-2016 και ώρα 10:30 π.μ.

Η συνάντηση αφορά τους μικρούς αθλητές και τους γονείς.

Προπονητής ακαδημίας:
Ηλίας Βουβούσιας, (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-κάτοχος διπλώματος ouefa β τηλ. 6974492502)

Υπεύθυνος Οργάνωσης, συντονισμού και Ανάπτυξης: Ιωάννης Νενεκούμης)

Υπεύθυνοι εγγραφών: 
Βασίλης Κουριώτης - 6978490756,
Νίκος Καριώτης - 6932781536,
Κώστας Σταύρου - 6934340918 
και Μάρκος Κάπλαντζης - 6948092722

Δωρεάν Εγγραφή.
Μηνιαίο Κόστος Συμμετοχής 20€ (10€ για το δεύτερο παιδί). Προπληρωμή χρονιάς 150€ (για τα αδέρφια 220€)
Η εγγραφή θα γίνεται με παρουσία γονέα.

Έναρξη εγγραφών : Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 10-12 το πρωί 

Οι εγγραφές θα συνεχίζονται τις ημέρες και τις ώρες των προπονήσεων.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου

ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ "TAMPERAMENTO" - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Η χορωδία νέων παιδιών "TAMPERAMENTO" υπό την διδασκαλία και τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη (Πτυχιούχος μονωδίας), ξεκινά μια νέα μελωδική χορωδιακή χρονιά. 

Παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών δημιούργησαν την πιο μελωδική και ρυθμική χορωδιακή παρέα και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (1 χρόνος λειτουργίας) στις συναυλίες που έδωσαν εντυπωσίασαν το αναπλιώτικο κοινό τόσο με την εξαιρετική τους χορωδιακή ικανότητα όσο και με τη ζωντάνια, την κίνηση και την αρμονία ήχου και σώματος! 

Επίσης συμμετέχοντας σε φεστιβάλ (Χριστουγεννιάτικο UNESCO Αθήνα, Καλαμάτας) κατέθεσαν ψυχή και ταλέντο και ξεσήκωσαν τους θεατές-ακροατές για την εξαιρετική ξεχωριστή τους παρουσία. 

Ο στόχος της χορωδίας για τη φετινή χρονιά είναι η εκμάθηση τραγουδιών απ' όλα τα είδη του παιδικού χορωδιακού ρεπερτορίου με ειδική προετοιμασία για το συνδυασμό της σωστής χορωδιακής απόδοσης και της κίνησης. 

Επίσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και γενικότερες γνώσεις μουσικής για τη δική τους αρτιότερη χορωδιακή παιδεία. 

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ!!! 

ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 6 ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΤΗΛ. 6936774018

Έχει πανσέληνο απόψε κι ειν' ωραία...


Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου  ανατέλλει σήμερα στις 7.28 το απόγευμα... Όσο κι αν μας επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά, ας την χαρούμε...








Το κόλπο με τα τροχαία ατυχήματα


Σε υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και νησιών του Ιονίου, φέρεται να εμπλέκεται ένας Βούλγαρος, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν την εμπλοκή του συλληφθέντα σε τέσσερις υποθέσεις εξαπάτησης και 11 απόπειρες απάτης, οι οποίες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό των 18.500 ευρώ και ερευνάται για τον αν προέρχεται από υποθέσεις εξαπάτησης.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν για το αν ο άνδρας έχει κάποια εμπλοκή με το κύκλωμα που εξάρθρωσαν στις 14 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τα μέλη του οποίου εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε περιοχές της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας.

Στις πρόσφατες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης που σημειώθηκαν στην Πάτρα, οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία δυστυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούντο ακόμη και συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων, με το πρόσχημα ότι εκλιπαρούν για βοήθεια, μετά την εμπλοκή τους σε τροχαία.

Όσον αφορά στον τρόπο που οι δράστες εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους, από τις έρευνες που έχουν κάνει οι αστυνομικοί έχει προκύψει ότι καταφέρνουν να βρίσκουν στοιχεία για την οικογενειακή τους κατάσταση και στη συνέχεια τους τηλεφωνούν, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων ξένης χώρας.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Παναργειακός - Λουτράκι στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του Πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής


Τέλος τα κινητά τηλέφωνα από τα σχολεία


Το Υπουργείο Παιδείας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, απέστειλε στις σχολικές μονάδες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται οι μαθητές να έχουν κινητά τηλέφωνα εντός του σχολείου.

Επίσης, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές ( Η/Υ,tablets, laptops, διαδραστικούς πίνακες κ.λπ.), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων. Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, στο μέτρο που από αυτές δύναται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων. Η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (π.χ. αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνο όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητών-μαθητριών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Σύμφωνα με εγκυκλίους που ήδη ισχύουν εδώ και χρόνια, οι µαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο µαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραµονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείµενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιµετωπίζεται:

α) για τους µαθητές του δηµοτικού σχολείου σύμφωνα µε τα προβλεπόµενα στην παράγραφο 8 του άρθρου 13 του Π.∆. 201/1998 (ΦΕΚ 161 Α΄) για την καλύτερη παιδαγωγική αντιµετώπιση του θέµατος

β) για τους µαθητές της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α΄) σχολικές κυρώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκηµα, που εµπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19 Α΄).

Η δεύτερη Υ.Α. ορίζει ότι η με αρ.πρωτ. 132328/Γ2/7-12- 2006 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη χρήση κινητών τηλεφώνων συμπληρώνεται ως εξής:

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

2. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Εργαστήρι Ελληνικού Χορού : Οι εγγραφές ξεκίνησαν!


Οι εγγραφές στο Εργαστήρι Ελληνικού Χορού ξεκίνησαν! 

Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες των μαθημάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε τον φιλόξενο χώρο του Εργαστηρίου (στην οδό Μαρτινιάς 7, δίπλα στο νοσοκομείο Ναυπλίου), καθημερινά από τις 6 ως τις 9 μ.μ. ή να τηλεφωνήσετε στο 27520 29227.

Γιόρτασαν την Αγία Ευφημία στο Ναύπλιο


Mε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Ευφημίας στο ομώνυμο εκκλησάκι στην περιοχή Νέας Τίρυνθας του Δήμου Ναυπλιέων. Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που βρίσκεται στη επαρχιακή οδό Ναυπλίου Άργους. Κάθε χρόνο την παραμονή της εορτής τελείται πανηγυρικός εσπερινός και κατόπιν γίνεται η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Αγίας Ευφημίας πέριξ του Ιερού ναού παρουσία πάρα πολλών πιστών μιας και είναι ο μοναδικός ναός στην Αργολίδα που είναι αφιερωμένος στην Αγία Ευφημία.













ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Ζήσε σήμερα για να έχεις αύριο!


Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε… να μην νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον άλλον! Η ενέργεια σας είναι πολύτιμη. Να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να μιλάτε μαζί του, να του ασκείτε κριτική, να τον χαϊδεύετε, να τον μαλώνετε, να είστε πάντα σε επαφή με το είναι σας. Μη χαραμίζετε τη ζωή σας με ενοχές, κόμπλεξ και ανελέητα… ΑΝ…

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, μην επιτρέπετε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας υποτιμάει, λογοκρίνει, μειώνει. Μην έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας βάζουν σε διαδικασία να απολογηθείτε! Η ζωή σας είναι δικιά σας! ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ! Να κάνετε ότι γουστάρετε! Να ζείτε όπως γουστάρετε! Να μη σας στιγματίζει καμμία ταμπέλα!

Να είστε ΕΣΕΙΣ και να λέτε: «Χέστηκα σε ποιoν αρέσω, εγώ θα είμαι αυτός που θέλω!» Να διαφέρετε! Μη ξοδεύετε δευτερόλεπτο με ανθρώπους που δε σας εκτιμούν. Μην είστε ζητιάνοι αγάπης… ζητιάνοι ενδιαφέροντος! Αν σας αγαπάει κάποιος θα είναι στη ζωή σας. Αν θέλει να σας δει…θα σας δει! Αν θέλει να σας βρει…θα σας βρει!

Μη καταπίνετε αμάσητο ότι σας πουλάν… ο καλύτερος κριτής είναι το ένστικτο σας! Μη θεωρείτε λογικό, δεδομένο, αυτονόητο ότι πρέπει να αντέξετε μια ζωή που σας επέβαλαν άλλοι! Να παλεύετε την αξιοπρέπεια σας, τα δικαιώματα σας για τη ζωή ΣΑΣ!

Μη φοβάστε τα συναισθήματα σας! Δεν είναι κακό να φοβάσαι, να κλαις, να λυγίζεις… Αφού είσαι άνθρωπος, ΝΙΩΘΕΙΣ! Μη φοβάστε να ερωτευτείτε! Ο έρωτας είναι πηγή ζωής! Μην παραμελείτε την υγεία σας! Ειδικά αν είστε γονείς… είναι εγκληματικό αν το κάνετε! Προδίδουμε τα παιδιά μας αν δεν προστατεύουμε την υγεία μας.

Βγάλτε από τη ζωή σας τον εγωισμό! Είναι καταστροφικός. Τυφλώνει! Να αγαπάτε με όλη σας την ψυχή και να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπάνε για αυτό που είστε! Να αγαπάτε την ευάλωτη πλευρά σας! Αν υπάρχουν στη ζωή σας άνθρωποι που δε δέχονται-αγαπάνε τη σκοτεινή, ευάλωτη, παιδική πλευρά σας, να τους πετάτε έξω από τη ζωή σας!

Να αγαπάτε τη ζωή για να σας αγαπάει και αυτή!! Ορμήστε στη ζωή! Μη περιμένετε την ιδανική στιγμή! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ! Όσο την περιμένεις… έχεις χάσει τη μισή ζωή σου στο περίμενε! Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας. Να λέτε ασταμάτητα σε αγαπάω… συγνώμη… ευχαριστώ. Μην κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια. Βάλτε κοντινούς στόχους! Είναι ανόητο να σχεδιάζουμε τη ζωή μας… χάνουμε το τώρα. Δεν γράφουμε εμείς το σενάριο της ζωής μας! Η ζωή θα μας δείξει τι ρόλο θα παίξουμε.

Να είστε μαχητές! Να είστε ονειροπόλοι! Να είστε άτακτοι… Η αταξία του μυαλού σας χτίζει την προσωπικότητά σας, τη μοναδικότητά σας! ΖΗΣΤΕ! ΤΩΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ… για να έχετε αύριο…


Χρύσα Κατσιτοπούλου – www.thessalonikiartsandculture.gr

Νέα χρονιά για το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου


Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου ξεκίνησε τη νέα του χρονιά... Οι πρόβες γίνονται την Τετάρτη στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου. 
Οι ακροάσεις για τα νέα μέλη γίνονται τις μέρες και ώρες των προβών...
Βασική προϋπόθεση όσων θέλουν να συμμετέχουν είναι η αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι...

Γίνονται... σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Ο «Δον Κιχώτης» κάνει… επίσημη πρεμιέρα 
σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 
με την προβολή της ταινίας του 2005 του Andres Wood «Machuca» στις 9 μ.μ. 
Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου 
σας προσκαλεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 
και ώρα 8.00 μ.μ. στο πάρκο του Συνοικισμού 
σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό 
που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Η Έκθεση ιστορικού υλικού που διοργανώνει 
το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην  Αλλαγή» 
θα παρουσιασθεί στην Τρίπολη 
από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου...
Η έκθεση θα στεγασθεί 
στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» 
του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



 Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου  
γιορτή της ομάδας "Γουρουνοκυνηγοί Μαινάλου" 
Παρασκευή 16/9/2016, και ώρα 6:00 μ.μ. στη "ΚΑΛΥΒΑ" 
στο όρος Μαίναλο, ένα χιλιόμετρο πριν από το χωριό Πιάνα.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο 
του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Κυνουρίας, 
προσκαλεί τους πιστούς να τιμήσουν με την παρουσία τους 
την εορτή της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων Αυτής: Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, 
την παραμονή, Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη όπου θα τελεστεί Εσπερινός και την επομένη, ημέρα της εορτής, 
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Ταυτοχρόνως, ειδικά το βράδυ της παραμονής, θα απολαύσουν νόστιμα ψητά (γουρουνόπουλο,  γκιόσες κ.α.) υπό τη συνοδεία παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, με τα έσοδα να διατίθενται υπέρ της Εκκλησίας, για την αποπεράτωση έργων εξωραϊσμού του Ιερού Ναού και του περιβάλλοντα χώρου του.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Θεατρική Ομάδα Λεβιδίου 
«Υπάρχει και φιλότιμο»
Παρασκευή  16 Σεπτεμβρίου 2016, 
 αίθουσα Αλέξανδρου Παπαναστασίου, στις 20:30.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ιερά Αγρυπνία την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00
επί τη εορτή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος
Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου στο Άστρος 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


Μάθε τι θα συμβεί σήμερα σε όλους τους τομείς της ζωής σου...

ΚΡΙΟΣ
Θα προβείτε σε αλλαγή επαγγελματικών στόχων φίλοι μου Κριοί. Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα σας βοηθήσει να πιστέψετε στον εαυτό σας, ωστόσο προσοχή να μην υπερεκτιμήσετε τις ικανότητες σας, τα ρίσκα που θα αναλάβετε φροντίστε να είναι εφικτά. Θα σημειωθεί επαγγελματική επιτυχία πάνω σε διάλογο ή συμφωνία , σύντομα θα υπάρξει και χρηματική βελτίωση. Σε απρόοπτη συνάντηση θα εμφανιστεί πρόσωπο που θα σας οδηγήσει σε ενέργειες μη συνηθισμένες. Θα πράξετε με τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, έρχεται γεγονός ευχάριστο και ανέλπιστο! 

ΤΑΥΡΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα σας φέρει συναντήσεις και συνομιλίες που θα αλλάξουν την πορεία κάποιων αρνητικών σας υποθέσεων και παράλληλα θα εμφανιστούν ανοίγματα για καινούργιες επαγγελματικές κατευθύνσεις. Σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς αναμένετε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό να ξέρετε πως καταφθάνει, περνάτε σε τακτοποίηση οικονομικού σας ζητήματος. Ερωτικό πρόσωπο θα φανερώσει την έλξη του για εσάς, αν είστε μόνοι και ελεύθεροι τότε δεν θα υπάρξει λόγος άρνησης. Θα σημειωθεί καινούργιο ερωτικό άνοιγμα τυχερής κατάληξης.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα σας δημιουργήσει την ανάγκη να βάλετε ισχυρούς ή μακροχρόνιους στόχους. Ένα συμβάν, ίσως μια πρόταση ,θα σας δώσει το έναυσμα να ανεβάσετε πιο ψηλά τον πήχη των επαγγελματικών σας αναζητήσεων, σήμερα θα περάσετε σε πιο δυναμικές διεκδικήσεις. Στον ερωτικό σας τομέα θα σημειωθεί μια πολύ μεγάλη αλλαγή που θα σας ανοίξει δρόμο δεσμευτικών κινήσεων, απομακρύνοντας σας από καταστάσεις ανούσιων ερωτικών σχέσεων. Έρχεται σταθερός δεσμός με σοβαρές μελλοντικές διαστάσεις. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σήμερα με τη Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων, θα περάσετε σε έναν καινούργιο τρόπο σκέψης και δράσης, πολύ πιο συγκροτημένο, ουσιαστικό, και δημιουργικό. Θα νιώσετε την ανάγκη να κλείσετε παλιές εκκρεμότητες επαγγελματικές ή ερωτικές και με ισχυρή θέληση θα περάσετε σε νέες αναζητήσεις. Σε περίπτωση που αιωρείστε ερωτικά και νιώθετε αναποφάσιστοι, τώρα θα προβείτε σε εσωτερικές ενδοσκοπήσεις, θα καταφέρετε να εντοπίσετε ανάγκες και επιθυμίες.  Αν στοχεύετε στη δέσμευση θα υπάρξει άνοιγμα που δεν πρέπει να το αφήσετε αναξιοποίητο. 

ΛΕΩΝ
Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα σας δημιουργήσει την ανάγκη να ανατρέψετε τα τυχόν αρνητικά αποτελέσματα που συνέβηκαν στη ζωή σας. Θα εμφανιστούν ανοίγματα για νέες επαγγελματικές αναζητήσεις, έρχονται θετικά γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε και να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση. Ένα ερωτικό πρόσωπο καταφθάνει με πολύ σοβαρή πρόταση, που αν την δεχτείτε, τότε δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να καταλήξετε σε δεσμευτική σχέση με σταθερό μέλλον. Φανείτε δεχτικοί σε ότι καινούργιο προκύψει στη ζωή σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σήμερα με τη Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα είστε στην κατάλληλη χρονική στιγμή να θέσετε στόχους κυρίως επαγγελματικούς. Εστιάστε στις συνεργασίες ή στα εργασιακά αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν και θα δείτε πως τα γεγονότα θα σας δημιουργήσουν τα σωστά ανοίγματα για να φτάσετε με επιτυχία στον στόχο σας. Χρήματα καταφθάνουν στα χέρια σας, προσοχή στον τρόπο που θα τα διαχειριστείτε, σας συμβουλεύω να τα επενδύσετε. Κάποιο πρόσωπο θα προσπαθήσει να σας πλησιάσει συναισθηματικά, δεν θα είναι λάθος αν του ανοίξετε την καρδιά σας.

ΖΥΓΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα κλείσει με επιτυχία επαγγελματικές διαπραγματεύσεις ή υποθέσεις που στο παρελθόν κάποια εμπόδια τα είχαν αφήσει στη μέση. Ανοίγονται καινούργιες προοπτικές και επειδή θα νιώσετε έτοιμοι να ρισκάρετε, σας συμβουλεύω να κινηθείτε τολμηρά δεν επρόκειτο να αποτύχετε. Περνάτε σε σοβαρές και δεσμευτικές συμφωνίες, ανοίγεται προοπτική οικονομικής ανόδου. Για όσους από εσάς είστε ερωτικά μόνοι, ετοιμαστείτε καταφθάνει δυνατό ερωτικό γεγονός που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει για τα καλά τη ζωή σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σήμερα με τη Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων η διάθεση σας θα είναι ακμαία, με ενέργεια, ενθουσιασμό και δυνατή διαίσθηση. Δεν αποκλείεται να τρυπώσει στην καρδιά σας η επιθυμία να αλλάξετε ριζικά επαγγελματική ή ερωτική κατεύθυνση. Απρόοπτες συναντήσεις θα σας φέρουν πληροφορίες που θα δώσουν διαφορετική πορεία στις αποφάσεις σας. Η τολμηρή σας κίνηση να ξεκαθαρίσετε ένα ερωτικό σας ζήτημα θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές. Ίσως κάτι αρνητικό να τερματίσει και κάτι νέο να ξεκινήσει, ετοιμαστείτε έρχονται ευχάριστες ανατροπές!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τη Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων ετοιμαστείτε για διαφόρων ειδών ανοίγματα, εποικοδομητικές ευκαιρίες και νέα δημιουργικά ενδεχόμενα. Θα υπάρξει πρόταση που αν την καλοδεχτείτε θα σημειωθεί βελτίωση στα οικονομικά σας και σταθερή επαγγελματική πρόοδο. Ουσιαστικά θα ανεβείτε ένα σκαλί πιο πάνω αποδεικνύοντας τα ταλέντα και τις προσωπικές σας δυνατότητες. Στον ερωτικό σας τομέα, ριζικό ξεκαθάρισμα θα υπάρξει σε προσωπική σας συνάντηση καταλήγοντας σε υποσχέσεις που δεν αποκλείεται να κλείσουν με δεσμευτική πρόταση. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων θα φέρει συμβάντα που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε επαγγελματικά, να εδραιώσετε τη θέση σας, ή να μεταβιβαστείτε σε ένα νέο και πιο εξελίξιμο πόστο. Δεν αποκλείεται να νιώσετε την διάθεση να τα παίξετε όλα για όλα με στόχο να απαλλαγείτε από οτιδήποτε σας καθιστά στάσιμους, τόσο εργασιακά όσο και οικονομικά. Διατηρήστε την αυτοπεποίθηση σας, ακολουθήστε την ανάγκη σας για αλλαγές, ωστόσο κινηθείτε με μέτρο, καλό θα είναι να αποφύγετε την υπερβολή.  

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τη Σεληνιακή έκλειψη των Ιχθύων δεν θα λείψουν οι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Σήμερα θα μπείτε στον πειρασμό να ρισκάρετε, στόχος σας θα είναι να διαφοροποιήσετε το κατεστημένο σας, ανάγκη σας θα είναι η βελτίωση και η εξέλιξη. Τολμήστε να δράσετε δυναμικά , τα γεγονότα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ζωή σας, δεν επρόκειτο να απογοητευτείτε. Είστε στην χρονική στιγμή που θα αναπτερωθούν τα δυναμικά στοιχεία του χαρακτήρα σας, αξιοποιήστε τα νέα ενδεχόμενα που θα υπάρξουν.

ΙΧΘΥΣ
Με τη Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο σας, ο ψυχολογικός σας κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανάγκη σας για ριζικές αλλαγές. Σήμερα θα νιώσετε τη δύναμη να εναντιωθείτε σε οτιδήποτε σας δυσανασχετεί ή σας ρίχνει σε μια μονότονη ρουτίνα χωρίς ελπίδα βελτίωσης. Ένα συγκεκριμένο πρόσωπο θα σας πλησιάσει ερωτικά, ο ενθουσιασμός που θα νιώσετε θα είναι μεγάλος. Θα σας δοθεί άμεσα η ευκαιρία να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή, σήμερα κάποιοι από εσάς, ίσως να μπείτε στο πειρασμό να αντικαταστήσετε το ερωτικό σας ταίρι. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 27 βαθμούς), 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στη βορειοανατολική Ρόδο έως 32 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα γεγονότα...σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου


307: Μετά την ανεπιτυχή εισβολή του Γαλέριου στην Ιταλία, ο Φλάβιος Βαλέριος Σεβήρος εκτελείται (ή αναγκάζεται να αυτοκτονήσει). 

1462: Ο γενουάτης Νικόλαος Γκατιλούζι παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β'. Οι Τούρκοι παρασπονδώντας ξεσπούν σε άγριες λεηλασίες και σφαγές των ελλήνων κατοίκων.

1662: Ο 16χρονος άγγλος αστρονόμος, Τζον Φλάμστηντ, παρατηρεί από το σπίτι του έκλειψη ηλίου, που αποτελεί την πρώτη γνωστή αστρονομική παρατήρηση. 

1669: Ο Φραντσέσκο Μοροζίνι παραδίδει το Ηράκλειο στους Τούρκους.



1736: Πεθαίνει, σε ηλικία 50 ετών, ο Γερμανολλανδός φυσικός Ντάνιελ Φαρενάιτ, που δημιούργησε την ομώνυμη κλίμακα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας.

1774: Ο Αντουάν Λοράν Λαβουαζιέ παρατηρεί ότι παράγεται μεταλλικός υδράργυρος αν θερμανθεί το οξείδιο του υδραργύρου.


1795: Το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την ολλανδική αποικία Κέιπ Τάουν.

1810: Το Μεξικό αποκτά την ανεξαρτησία του από τους Ισπανούς. Η 16η Σεπτεμβρίου αναδεικνύεται ημέρα εθνικής εορτής για τους Μεξικανούς.

1824: Πεθαίνει ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΗ.

1828: Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιμπραήμ αποχωρούν απ' την Πελοπόννησο.

1828: 600 Τούρκοι επιτίθενται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων, υπό τον Β. Μαστραπά και τον Μ. Γκόλη. Μετά από πολύωρη μάχη, οι Έλληνες, αφού ενισχύονται από 300 άνδρες υπό τον Πανοιμάρα, συντριβούν τους Τούρκους.



1835: Ο άγγλος φυσιοδίφης Τσαρλς Ντάργουιν (γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος) φτάνει στα νησιά Γκαλάπαγκος, μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Νότιας Αμερικής. Στις πέντε εβδομάδες της παραμονής του θα κάνει παρατηρήσεις στο πλούσιο ζωικό βασίλειο των νησιών, που θα του δώσουν μετέπειτα την αφορμή να διατυπώσει τη θεωρία του περί της φυσικής επιλογής των έμβιων όντων.

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.


1859: O Άγγλος εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβιγκστον ανακαλύπτει τη λίμνη Νιάσα.



1877: Γεννιέται ο Τζέικομπ Σικ, αμερικανός εφευρέτης της ηλεκτρικής ξυριστικής μηχανής και ιδρυτής της εταιρείας ειδών ανδρικής περιποίησης Schick. (Θαν. 3/7/1937)



1886: Πεθαίνει ο Παύλος Καλλιγάς, Έλληνας νομικός, πολιτικός, οικονομολόγος και λογοτέχνης· μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 19ου αιώνα στην χώρα μας.

1886: Γεννιέται ο Γάλλος γλύπτης, ζωγράφος και ποιητής Ζαν Αρπ.

1893: Γεννιέται ο σκηνοθέτης Αλεξάντερ Κόρντα.



1893: Γεννιέται ο Άλμπερτ φον Σεντ-Γκιέργκι ντε Ναγκιράπολτ, Ούγγρος γιατρός, που ανακάλυψε την βιταμίνη C και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1937. (Θαν. 22/10/1986)



1904: Ηλεκτροκινείται ο αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας - Πειραιά.

1905: Μακεδονικός Αγώνας: Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.

1906: Ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν ανακαλύπτει το Νότιο Πόλο.

1908: Ιδρύεται η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

1909: Οργανώνεται στην Καρδίτσα το πρώτο παλλαϊκό αγροτικό συλλαλητήριο.

1918: Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Υπογράφεται συνθήκη ανακωχής ανάμεσα στην Αντάντ και τη Βουλγαρία.

1919: Δολοφονείται ο Πρόεδρος του Περού, Αουγκούστο Λεγία.



1920: Από έκρηξη βόμβας στη Wall Street, στη Νέα Υόρκη, σκοτώνονται 38 άνθρωποι και τραυματίζονται σοβαρά 143.

1920: Οι γιατροί του Έλληνα βασιλιά Αλέξανδρου ανακοινώνουν ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία το τραύμα του, που προκλήθηκε από δάγκωμα πιθήκου. 

1922: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αναχωρεί για το Παλέρμο της Ιταλίας.

1924: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ.



1925: Γεννιέται ο βασιλιάς των μπλουζ, Μπι Μπι Κινγκ.

1927: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φολκ.

1927: Η μεγάλη ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη παρουσιάζει για πρώτη φορά στη δημοτική την τραγωδία του Ευριπίδη «Εκάβη» και προκαλεί την αντίδραση των έφεδρων αξιωματικών που απειλούν με ταραχές.

1929: Ο Αλμπερτ Γκέρνταρντ γίνεται ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην αγγλική football league όταν εμφανίζεται με την ομάδα της Bradford Park Avenue εναντίον της Millwall σε ηλικία 15 ετών και 158 ημερών.

1931: Επιστρέφει στην Ελλάδα από το ταξίδι του στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.



1932: Γεννιέται ο Ρόναλντ Ρος, Άγγλος γιατρός, που ανακάλυψε ότι η ελονοσία προέρχεται από τα κουνούπια. (Γεν. 13/5/1857)

1934: Γεννιέται στο Οχάιο ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός και χορευτής Γιώργος Τσακίρης, γνωστός από την ταινία "West Side Story".



1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

1937: Μεταδίδεται τηλεοπτικά ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, Άρσεναλ Α - Άρσεναλ Β στο Highbury.

1939: Γεννιέται ο Νοτιοαφρικανός ζωγράφος με γαλλική υπηκοότητα Breyten Breytenbach

1940: Ο Sam Rayburn εκλέγεται Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

1941: Στο Ιράν, ο Σάχης Ρεζά Παχλεβί κρατά αιχμαλώτους δυο Αμερικανούς πιλότους, οι οποίοι συνελήφθησαν όταν έπεσαν με αεροπλάνο της RAF.



1941: Διαταγή του Αρχηγείου της Βέρμαχτ (OKW) αναφέρει ότι για κάθε φόνο γερμανού στρατιώτη στα κατεχόμενα εδάφη, να εκτελούνται 50 ή 100 ντόπιοι, κατά προτίμηση κομμουνιστές.

1943: Γεννιέται ο τιμημένος με Πούλιτζερ επιστημονικής φαντασίας Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Αλαν Μακφέρσον.

1944: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ συμφωνούν, μετά από συνομιλίες, να ανακατευθύνουν τις πολεμικές επιχειρήσεις από την Ευρώπη στον Ειρηνικό Ωκεανό, θεωρώντας ότι οι Nαζί βρίσκονται στα πρόθυρα της τελικής πτώσης.

1947: Γεννιέται ο κωμικός Ρας Άμποτ.

1947: Ο τυφώνας Καθλίν χτυπά την Ιαπωνία και περίπου 2.000 άτομα σκοτώνονται.

1949: Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο αμερικανικός ENIAC, που κατασκευάστηκε πριν τρία χρόνια, παρουσιάζεται σε εκατοντάδες επιστήμονες και βιομηχάνους. 

1950: Πενήντα ένα άτομα χάνουν τη ζωή τους όταν πλοίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Γαλλίας, το οποίο έπλεε στο δίαυλο μεταξύ Βρετανίας-Γαλλίας, προσκρούει σε νάρκη του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

1952: Οι Σοβιετικοί συμφωνούν με το Πεκίνο να διατηρήσουν τον έλεγχο στο Πορτ Άρθουρ, στην Κορέα.

1955: Γεννιέται η διάσημη Πορτορικανή τραγουδίστρια Γιολαντίτα Μονγκ.

1956: Γεννιέται ο θρυλικός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

1956: Γεννιέται ο ηθοποιός Μίκι Ρουρκ.

1957: Εκδηλώνεται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη.

1958: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Τίλι.

1959: Ο Μακάριος καταγγέλλει τον Γρίβα ότι συνωμοτεί εναντίον της γαλήνης της Κύπρου.

1960: Στο Λάος, υποστηρικτές των κομμουνιστών ανταρτών Πάθετ Λάο προελαύνουν βόρεια.

1963: Δημιουργείται η Μαλαισία από την ένωση της Μαλαίας, της Σιγκαπούρης, της Βόρειας Βρετανικής Βόρνεο και του Σαραγουάκ.

1963: Γεννιέται ο τραγουδιστής Ρίτσαρντ Μαρξ.

1964: 12 αραβικές χώρες υπογράφουν συμφωνία αλληλεγγύης στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. 



1967: Ο Σπυρίδων Μαρινάτος ανακαλύπτει σημαντικό προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

1969: Αρχίζει στην Αθήνα το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ σε περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη και αποτελούν την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο. Στους αγώνες αυτούς αρχίζει η καριέρα του Σοβιετικού σπρίντερ Βαλερί Μπορζόφ (10.4" στα 100μ). Μεγάλες επιδόσεις κάνουν οι Τζάνις Λούσις (91.52 στο ακόντιο), Βίκτορ Σανέγιεφ (16.94 στο τριπλούν) και Ιγκόρ Τερ-Οβανεστζαν (8.17 στο μήκος).

1971: Ο καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Βίλι Μπραντ, συναντάται στην Κριμαία με τον σοβιετικό ηγέτη, Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

1974: Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ δίνει χάρη στον παραιτηθέντα Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, παρά τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι είχε αναμιχθεί σε ποινικές πράξεις στο σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ.

1975: Η Παπούα - Νέα Γουϊνέα αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αυστραλία.



1977: Πεθαίνει η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα. (Γεν. 2/12/1923)

1977: Πεθαίνει ο τραγουδιστής της ροκ, Μαρκ Μπολάν.



1978: Πεθαίνει ο ηθοποιός Λαυρέντης Διανέλλος.

1978: Οι αμβλώσεις νομιμοποιούνται, υπό προϋποθέσεις, στην Ελλάδα.



1978: Σεισμός 7 Ρίχτερ στο ανατολικό Ιράν, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς.

1979: Στο Αφγανιστάν, ο Πρόεδρος Ταράκι σκοτώνεται σε πραξικόπημα. Νέος πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Χαφιτζουλάχ Αμίν.

1980: Πεθαίνει ο ψυχολόγος Ζαν Πιαζέ.



1981: Η κυβέρνηση Ράλλη προκηρύσσει βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές για τις 18 Οκτωβρίου. Ακολουθούν η προσχώρηση του Γεώργιου Μαύρου και του Μανώλη Γλέζου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΟΔΗΣΟ του Ιωάννη Πεσμαζόγλου συνεργάζεται με το Κόμμα Αγροτών - Εργαζομένων (ΚΑΕ). Παράλληλα, εμφανίζεται το Κόμμα Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη, ενώ αυτόνομα αποφασίζουν να κατέλθουν στις εκλογές το ΚΚΕ, το ΚΚΕ Εσωτερικού και η ΕΔΗΚ.

1981: Με ένα νοκ άουτ στον 14ο γύρο ο μποξέρ Sugar Ray Leonard νικά τον Thomas Hearns.



1982: Η διεθνής κοινότητα συγκλονίζεται από τη σφαγή 2500 αμάχων Παλαιστινίων στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα. Τη σφαγή πραγματοποίησαν Λιβανέζοι Χριστιανοί Φαλαγγίτες οι οποίοι συνεργάζονταν με το Ισραήλ. Ο Αριέλ Σαρόν κατηγορείται ότι ήταν έμμεσα υπεύθυνος για τις δολοφονίες καθώς δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τους παραστρατιωτικούς να μπουν στα στρατόπεδα και να εκδικηθούν τη δολοφονία του ηγέτη τους, Μπασίρ Τζεμαγέλ.



1984: Λουί Ρεάρ, γάλλος μηχανικός, που σχεδίασε το πρώτο μπικίνι. (Γεν. 1897)

1986: Από πυρκαγιά σε χρυσωρυχείο στο Τρανσβάαλ της Νότιας Αφρικής σκοτώνονται 177 άτομα.

1987: Υπογράφεται στο Μόντρεαλ του Καναδά το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ για την απαγόρευση της χρήσης των ουσιών που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος. 

1989: Ο Τζίγγερ νικά στο 23ο Ράλι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ένα χρόνο μετά, στις 17/9/90, στο 24ο Διεθνές Ράλι κερδίζει τον τέταρτο συνεχή τίτλο του πρωταθλητή.

1991: Αρχίζει στις ΗΠΑ η δίκη του πρώην δικτάτορα του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα, ο οποίος κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών.



1991: Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά Λάμψη, η μακροβιότερη της ελληνικής τηλεόρασης.

1992: Η βρετανική στερλίνα τίθεται αναγκαστικά εκτός του μηχανισμού των ευρωπαϊκών ισοτιμιών συναλλάγματος και υποτιμάται έναντι του γερμανικού μάρκου

1993: Πεθαίνει ο Σλοβένος σκιέρ, Ροκ Πέτροβιτς.

1994: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοινώνει ότι θα επιτρέπεται στο εξής η ζωντανή μετάδοση δηλώσεων εκπροσώπων του Σιν Φέιν, πολιτικού σκέλους του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA).

1995: Τη συμφωνία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που προβλέπει την παραμονή του 51% στο Δημόσιο και τη μεταβίβαση του 49% από την ΕΤΒΑ στους εργαζομένους, επικυρώνει η ΓΣΕΕ.

1996: Στην Ελβετία, η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για την άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν τις περιουσίες των Ναζί και των θυμάτων τους..

1997: Με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη τιμάται η μνήμη της Μαρίας Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της.

1999: Σε δημοψήφισμα στην Αλγερία εγκρίνεται με 98,6% η πρόταση χορήγησης αμνηστίας σε όσους ισλαμιστές αντάρτες κατέθεταν τα όπλα.

2000: Ο Αυστραλός Ιάν Θορπ κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο με 3.40.59 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

2005: Συλλαμβάνεται στη Νάπολη της Ιταλίας ο αρχηγός της Καμόρα Πάολο Ντι Λάουρο.

2007: Συντρίβεται στην Ταϊλάνδη αεροσκάφος και από τους 128 επιβαίνοντες σκοτώνονται οι 89.

2007: Μισθοφόροι που εργάζονται για την Blackwater Worldwide σκοτώνουν 17 άτομα στην πλατεία Νισούρ στη Βαγδάτη.



2007: Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Πρώτο αναδεικνύεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστό 41,83% και 152 έδρες στη Βουλή. Ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου με ποσοστό 38,10% και 102 έδρες.

2012: Στο Αφγανιστάν σκοτώνονται εφτά γυναίκες από λανθασμένο χτύπημα του ΝΑΤΟ.