8.11.16

20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ


Λέμε ότι τα αγαπάμε! Όντως τα αγαπάμε! Μας δίνουν χαρά, ξεκούραση, γαλήνη!

Δεν θα αναφερθούμε στα οφέλη που αποκομίζουμε από τη σχέση μας με τα σκυλιά – είναι γνωστά. Ας διαβάσουμε όμως 20 πράγματα, 20 αλήθειες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσοι αγαπάμε τα σκυλάκια. Αξίζει να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας, είναι μαθήματα ζωής!

1. Μη με αγνοείς για πολύ. Θα ζήσω 10 – 15 χρόνια το πολύ. Μου φαίνεται μια αιωνιότητα όταν είσαι μακρυά και στενοχωριέμαι όταν δεν ξέρω πού είσαι.

2. Πάρε με μαζί σου σε νέα μέρη να γνωρίσω φιλικούς ανθρώπους και άλλα ζωάκια. Μπορεί αρχικά να φοβηθώ αλλά αυτές οι εμπειρίες θα μου αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και θα με βοηθήσουν να μη φοβάμαι.

3. Μη με πετάξεις αν έρθει νέο μέλος στην οικογένεια. Είμαι κι εγώ μέλος της οικογένειας και θα το αγαπώ και θα τα προσέχω όσο κι εσύ.

4. Μη θυμώνεις όταν πηδάω πάνω σου. Σε αγαπάω πολύ και ενθουσιάζομαι όταν σε βλέπω, αυτός είναι ο τρόπος μου να σε κάνω αγκαλιά.

5. Μάθε με νέα πράγματα. Χαίρομαι να σε κάνω χαρούμενο οπότε μάθε μου πράγματα που θα ήθελες να κάνω. Είναι καλή γυμναστική και με κάνουν να περνώ καλά.

6. Μην απογοητεύεσαι και με παρατήσεις. Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα σου αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σε καταλάβω. Δώσε μου χρόνο να σε καταλάβω και να μάθω, το μόνο που θέλω είναι να σε κάνω χαρούμενο.

7. Μην εκτονώνεις το άγχος σου επάνω μου. Ακόμη και αν πήγε άσχημα η μέρα σου εγώ χαίρομαι που σε βλέπω και μπορώ να κάνω την υπόλοιπη μέρα σου καλύτερη.

8. Καθησύχασέ με όταν φοβάμαι. Θέλω λίγη ώρα για να καταλάβω ότι κάτι νέο που συναντώ δεν θα μου κάνει κακό και πάντα με βοηθά να είσαι δίπλα μου.

9. Όση δουλειά και αν έχεις, αφιέρωσε μου λίγο ποιοτικό χρόνο. Είναι το μόνο που θέλω και κάθε λεπτό μετρά για μένα.

10. Μη με αφήνεις έξω όταν κάνει πολύ κρύο ή πολλή ζέστη. Δεν έχω πού να πάω για να ζεσταθώ ή να δροσιστώ και δεν ξέρω τι να κάνω άμα βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση.

11. Μην ξεχνάς μικρά πραγματάκια που με κάνουν υγιή και χαρούμενο. Όταν μεγαλώνουν τα νύχια μου πονώ όταν περπατάω, κινδυνεύει η υγεία μου όταν τα δόντια μου χαλάνε και νιώθω πιο ανάλαφρος όταν το τρίχωμα μου είναι χτενισμένος. Εσένα θα σου πάρει λίγα λεπτά αλλά για μένα έχει μεγάλη σημασία.

12. Δείξε μου εμπιστοσύνη. Εγώ σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο. Είσαι όλος ο κόσμος για μένα.

13. Μη μου κρατάς θυμό για πολύ. Έχεις τη δουλειά, τους φίλους, τη διασκέδαση σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.

14. Μίλα μου. Δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου αλλά καταλαβαίνω τον τόνο της φωνής σου και τη γλώσσα του σώματος σου.

15. Να μου φέρεσαι με καλοσύνη. Όσο περισσότερο με αγαπάς, τόσο πιο ισχυρό είναι το δέσιμο μας.

16. Σε παρακαλώ, μη με χτυπάς. Αν έκανα κάτι λάθος, δεν το έκανα επίτηδες. Βοήθησε με να μάθω και να μην το ξανακάνω.

17. Όποτε κάνω κάτι καλό, πες το μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει πιο ευτυχισμένο. Να είσαι σίγουρος πως ότι σε κάνει ευτυχισμένο θα το ξανακάνω… ξανά και ξανά και ξανά…

18. Αν δεν είμαι ο εαυτός μου, κάτι σημαίνει αυτό. Προτού με μαλώσεις γιατί νυστάζω, δείχνω βαρύς ή βαριεστημένος, σκέψου μήπως κάτι δεν πάει καλά ή κάτι με ενοχλεί. Μπορεί να είμαι άρρωστος, να πονάω ή να γερνάω.

19. Φρόντισέ με όταν γεράσω. Φρόντισέ με όπως με φρόντισες όταν ήμουν κουταβάκι. Μπορεί να μην είμαι τόσο χαριτωμένος ή να μην έχω τόσο μαλακό τρίχωμα αλλά σε αγαπάω κάθε χρόνο και περισσότερο.

20. Μη με αφήσεις μόνο μου στο πιο δύσκολο ταξίδι. Ξέρω ότι είναι σκληρό για σένα αλλά μείνε μαζί μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλα είναι πιο εύκολα και λιγότερο τρομακτικά όταν είσαι δίπλα μου. Να θυμάσαι ότι σε αγαπάω.


ΠΗΓΗ: DIAFORETIKO.GR

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ








Σαν σήμερα... στη μουσική


1946: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roy Wood (Roy Adrian Wood) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα The Move, Electric Light Orchestra και Wizzard. Δημοφιλή τραγούδια του: "Night of Fear", "I Wish It Could Be Christmas Everyday" κ.α.

1949: Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια της blues-rock Bonnie Raitt (Bonnie Lynn Raitt) γεννήθηκε στο Μπούρμπανκ της Καλιφόρνια. Είναι κόρη του μεγάλου ηθοποιού του Broadway, John Raitt. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την δεκαετία του '70 με την διασκευή στο τραγούδι του Del Shannon "Runaway" αλλά σημείωσε εμπορική επιτυχία την δεκαετία του '90 με τραγούδια όπως τα "Nick of Time", "Something to Talk About", "Love Sneakin' Up on You" και "I Can't Make You Love Me". Στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει κερδίσει συνολικά εννέα βραβεία Grammy. Το Μάρτιο του 2000 το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Howlin' Wolf, Sippie Wallace, Jackson Browne, Bruce Springsteen, Lindsey Buckingham και Stevie Nicks (Fleetwood Mac) κ.α.


1966: Οι The Jimi Hendrix Experience πραγματοποιούν την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες στο Big Apple Club του Μονάχου.

1968: Η Cynthia και ο John Lennon παίρνουν και επίσημα διαζύγιο. Υπήρξαν παντρεμένοι για έξι χρόνια. Το σκαθάρι θα καταβάλει στην γυναίκα του εκατό χιλιάδες λίρες και δύο χιλιάδες τετρακόσιες λίρες το χρόνο για τον γιο του Julian.

1985: Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Βρετανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Sting με τίτλο "Bring On The Night" κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία. Στο φιλμ ο σκηνοθέτης Michael Apted αποτύπωσε στιγμές από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και τις επιρροές του από την jazz μουσική. Το 1987 στην 29η τελετή απονομής των Grammy Awards θα αποσπάσει το βραβείο "Best Music Video, Long Form".


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr


Ο Περικλής Κανάρης ενώνει 2 γενιές και 2 ηπείρους στις 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς


Στις 23 Νοεμβρίου, στο θέατρο Παλλάς, ο Περικλής Κανάρης θα παρουσιάσει τη δουλειά του για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα σε μια σύμπραξη με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λαμπρινή Καρακώστα θα παρουσιάσουν τα νέα τραγούδια του «Αόρατου» καθώς επίσης και σημαντικές στιγμές του σπουδαίου στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών από όλο τον κόσμο.

Ανακαλώντας στιγμές-ορόσημα στη μακρά σταδιοδρομία του Ελευθερίου, στη συναυλία θα παρουσιαστούν επίσης έργα εννιά διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών (Ανδριόπουλος, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Μούτσης, Νικολόπουλος, Ξαρχάκος, Σπανός), δοσμένα με την ιδιαίτερη ματιά των ενορχηστρώσεων του Περικλή Κανάρη. Οι μουσικοί του από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τις ξεχωριστές, προσωπικές ερμηνείες τους, μέσα από αναπάντεχους αυτοσχεδιασμούς, πάντοτε υπό την καθοδήγηση του συνθέτη που θα τους συνοδεύει στο τραγούδι και στο πιάνο.

Οι πέντε Νεοϋορκέζοι μουσικοί, που αποτελούν και τους μόνιμους συνεργάτες του Περικλή Κανάρη στην Αμερική, έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Sir Elton John, Sting, Stevie Wonder, Bono & The Edge από τους U2, Annie Lennox, George Michael και Carlos Santana.

Οι Νεοϋορκέζοι:

Ben Butler (κιθάρα, μαντολίνο)
Gary Schreider (ακορντεόν/φυσαρμόνικα)
Richard Hammond (μπάσο)
Peter Douskalis (κιθάρα)
Giancarlo de Trizio (κρουστά)

Οι Αθηναίοι:

Γιώργος Κοντογιάννης (κρητική λύρα)
Μαρίνα Κολοβού (τσέλο)
Δημήτρης Ρέππας (ούτι/μπουζούκι)
Χρήστος Μπέκας (μπουζούκι)
Θόδωρος Λεμπέσης (τρομπέτα)

Το κοινό θα ζήσει την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης ηχητικής και εικαστικής παράστασης, με την υπογραφή της διεθνούς φήμης εικαστικού Λυδίας Βενιέρη, που έχει επιμεληθεί και το εξώφυλλο του άλμπουμ «Αόρατος». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο αναγνωρισμένος νέος σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης.

“H εμφάνιση κάθε νέου συνθέτη είναι πάντα μια παρηγοριά. Πόσο μάλλον όταν έχει ταλέντο και όταν η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση είναι κιόλας μια σπουδαία κατάθεση στην “Τράπεζα του Μέλλοντος”, δηλώνει ο Μάνος Ελευθερίου για τον συνθέτη και ερμηνευτή Περικλή Κανάρη.

Τo 2014 κυκλοφόρησε στην Αμερική το άλμπουμ ‘Aόρατος’ σε στίχους του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Mάνου Eλευθερίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λαμπρινή Καρακώστα καθώς και μουσικών διεθνούς κύρους από τις σκηνές της Αθήνας και της Νέας Υόρκης.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ευχαριστώ πολύ τον Περικλή Κανάρη που μου δίνει την ευκαιρία να τραγουδήσω για ακόμα μια φορά Μάνο Ελευθερίου.

Κώστας Μακεδόνας: Ο Περικλής Κανάρης είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Αποτελεί λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι πια δεν βγαίνουν σημαντικοί δημιουργοί στην ελληνική μουσική.

Το πρώτο single με τίτλο «Η Άνοιξή σου» ερμηνεύει ο ίδιος ο Περικλής Κανάρης σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου. Πρόκειται για μια μελαγχολική, υπαρξιακή μπαλάντα που δένει με την αισθαντική φωνή του συνθέτη και συνδυάζει την εσωστρέφεια με μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές της εποχής μας που θαύμαζα μοναδικά, από παιδί. Το να παρουσιάσω συνθέσεις μου βασισμένες σε δικά του ποιήματα ήταν κάτι που ποτέ δεν είχα φανταστεί. Αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη σε εκείνον και την πατρίδα μου. Αποτελούν την έμπνευσή μου» τονίζει ο Περικλής Κανάρης.

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση από 11 ευρώ

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:

• Ταμείο Θεάτρου Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
• Τηλεφωνικά στο 211 1000 365 & ηλεκτρονικά στο www.ticket365.gr




ΠΗΓΗ: ellines.com

20 κορυφαίες Συμβουλές Ζωής από Ηλικιωμένους Άνω των 60!


Πρόσφατα έγινε μια έρευνα σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών με θέμα: «Τι συμβουλή θα δίνατε στα νεαρά άτομα σήμερα;» Φαίνεται πολύ απλή ερώτηση, αλλά όπως αποδεικνύεται, μερικές απαντήσεις, ήταν τελείως απρόβλεπτες.

Σας συστήνουμε να διαβάσετε τις συμβουλές τους, που στη πλειοψηφία τους συστήνουν να δράσουμε τώρα, παρά να το μετανιώσουμε αργότερα.

1.Οι άνθρωποι συνήθως λένε: «Καλή είναι εκείνη η δουλειά, που καθημερινά λαμβάνεις προσωπική ικανοποίηση». Είναι μια λάθος δήλωση. Καλή δουλειά είναι εκείνη που μπορείτε να αντέξετε τη πλειοψηφία των συναδέλφων σας και καλύπτει όλα τα έξοδά σας. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια τέτοια δουλειά, που την λατρεύει όλη την ώρα.

2.Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Μη παντρεύεστε νέοι. Ζήστε μια γεμάτη ζωή. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ. Δεν έχει σημασία, αν έχετε χρήματα ή όχι. Μαζέψτε τη βαλίτσα σας και ταξιδέψτε εκεί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Όσο δεν έχετε παιδιά, μη χαλάτε χρήματα σε ρούχα. Δείτε τον κόσμο. Βρείτε ένα σημείο στον χάρτη και φύγατε!

3.Μη τα παίρνετε όλα σοβαρά. Ακόμα και σε στιγμές που η ζωή φαίνεται ανέλπιδη, προσπαθήστε να γελάσετε με όλη την κατάσταση και να κοιτάξετε μπροστά.

4.Ο φίλος είναι εκείνος που θα έρθει για βοήθεια, ακόμα και στις δύο το πρωί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί.

5.Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας, είναι αυτός που θα δεχτεί να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σας.

6.Δε θα το καταλάβετε πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας. Γι' αυτό περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε μαζί τους.

7.Κανείς ακόμα δε πέθανε από στεναχώρια, επειδή δεν δούλεψε πολύ στη ζωή του. Να είστε εργατικοί, αλλά μη βάζετε τη δουλειά πάνω από την οικογένεια, τους φίλους και τον εαυτό σας!

8.Ίσως ζήσετε πολλά χρόνια ή λίγα – κανείς δε το γνωρίζει. Αλλά όπως και να έχει, πρέπει να φροντίζετε την υγεία σας από τα νιάτα σας.

9.Αν κουραστήκατε από τη ζωή σας, τότε σταματήστε και σκεφτείτε το παρόν. Απολαύστε ό,τι είναι όμορφο και σημαντικό για εσάς. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε. Και συνειδητοποιήστε ότι όλα είναι σχετικά.

10.Τρώτε και γυμναστείτε, σαν να ήσαστε διαβητικός με πρόβλημα καρδιάς, – έτσι δε θα γίνετε ποτέ.

11.Έχουμε μόνο μία ζωή. Μη ξυπνήσετε μια μέρα, όταν θα είστε ήδη 60 ετών και θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε καταφέρει αυτά που ονειρευόσασταν μια ζωή.

12.Πιθανόν να μην είναι σημαντική συμβουλή όπως οι άλλες αλλά βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, τα οδοντιατρικά προβλήματα είναι τρομερά.

13.Μη παίρνετε τοις μετρητοίς κάθε συμβουλή. Ρωτήστε τη συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεστε, και δείτε όλα τα θετικά και τα αρνητικά, πριν πάρετε τη προσωπική σας απόφαση.

14.Τα πράγματα είναι απλά αντικείμενα. Μην προσκολλήστε σε άψυχα αντικείμενα, προσκολληθείτε στον χρόνο και σε γεγονότα.

15.Οι επιβλαβείς συνέπειες από εθισμούς ή ασθένειες, που πιστεύετε ότι τους έχετε ξεπεράσει, θα βγουν στην επιφάνεια στα γηρατειά.

16.Εκτιμήστε κάθε στιγμή και κάθε λεπτομέρεια. Στα νιάτα τα θέλουμε όλα και γρήγορα. Αλλά γιατί να μην εκτιμήσουμε κάθε μικρή στιγμή; Δε θα ζήσουμε για πάντα σε αυτόν τον πλανήτη, και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Αγκαλιάστε χωρίς λόγο τη μητέρα σας, πάρτε τηλέφωνο ένα φίλο σας. Ζήστε κάθε στιγμή.

17.Πληρώστε όλους τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη.

18.Η ζήλια καταστρέφει τις σχέσεις. Εμπιστευτείτε το άλλο σας μισό. Αν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφο, τότε ποιον να εμπιστευτείτε;

19.Αν έχετε μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, πρέπει να προσπαθήσετε τουλάχιστον να την πλησιάσετε να την υλοποιήσετε. Γιατί όσο θα μεγαλώνετε τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται η πραγματοποίησή της.

20.Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δε γνωρίζετε τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο. Βλέπετε μόνο την εθνικότητά του, την ηλικία του και την εμφάνισή του. Ξεχάστε όλα αυτά. Δεν γνωρίζετε τίποτα. Όλα αυτά τα στερεότυπα που μας επιβάλλουν, περιορίζουν τη ζωή μας.


ΠΗΓΗ: tilestwra.com

1ος Φωτογραφικός Διαγωνισμός

Με αφορμή την πορεία “Στο φαράγγι της Κουμαριάς” που διοργανώνει ο Ι.Φ.Σ.Α. στην Κρύα Βρύση Αργολίδας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, το ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ διοργανώνει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με θέματα Άνθρωπος – Φύση - Δράση.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να στείλει από μία φωτογραφία για τα τρία θέματα του διαγωνισμού (Άνθρωπος – Φύση - Δράση).
Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο e-mail του ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ info@photosyn.gr έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 όλες οι φωτογραφίες θα δημοσιευθούν χωρίς το όνομα του δημιουργού τους στη σελίδα του ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ στο Facebook σε τρία άλμπουμ. (Άνθρωπος – Φύση - Δράση) 
Τον διαγωνισμό θα κερδίσουν οι τρεις φωτογραφίες που θα πάρουν τα περισσότερα like (μία σε κάθε θέμα) έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016. Οι φωτογραφίες αυτές θα δημοσιευθούν στο Facebook με τα ονόματα των δημιουργών τους, καθώς και στο site του ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ www.photosyn.gr.
Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν τη φωτογραφία τους εκτυπωμένη σε μέγεθος 50x70 cm.
Όλοι οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού θα λάβουν τις φωτογραφίες τους εκτυπωμένες σε μέγεθος 20x30 cm.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Οι φωτογραφίες που θα στείλετε για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό πρέπει να έχουν τραβηχτεί από εσάς. Δηλαδή να κατέχετε τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας. Σε αντίθετη περίπτωση το ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών. 
2. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η συναίνεση των συμμετεχόντων για τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους στο διαδίκτυο. Σε περίπτωση που κάποιος τρίτος χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο κάποια από τις φωτογραφίες, το ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.
3. Σε περίπτωση που στην φωτογραφία απεικονίζονται πρόσωπα, ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να έχει πάρει την άδειά τους πριν την δημοσίευση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο. Σε αντίθετη περίπτωση το ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.
4. Για να γίνει δεκτή μία φωτογραφία πρέπει να είναι εντός θέματος και να μην περιέχει πορνογραφικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Σε αντίθετη περίπτωση η φωτογραφία θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό και ο διαγωνιζόμενος θα ενημερωθεί με ανάλογο e-mail. 
5. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ενιαίες και όχι κολάζ περισσοτέρων από μία φωτογραφιών. 
6. Με την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό και τη δημοσίευση της φωτογραφίας σας, αυτόματα σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Το ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (16-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ) ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΤΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗ ΠΑΛΑΜΙΔΗ.

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΧΙΛΙΟΙ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ (1200) ΧΟΡΩΔΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA EXEI ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ, ΤΟΥ Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κας. ΠΟΠΗΣ ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ-ΑΚΡΟΑΤΕΣ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ.

Τα παιδικά χωριά SOS αναζητούν μητέρες


Σε αναζήτηση μαμάδων που θα αναλάβουν να μεγαλώσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί βρίσκονται τα χωριά SOS.

«Αναζητούμε ουσιαστικά να δώσουν το περίσσευμα αγάπης, φροντίδας και δοτικότητας που έχουν και να μεγαλώσουν παιδιά που δεν έχουν γεννήσει, φυσικά πάντα με την υποστήριξη και κατεύθυνση ομάδας ειδικών εξωτερικών συνεργατών» ανέφερε ο διευθυντής του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, Άκης Δρεπανίδης στο «Πρακτορείο FM 104,9».

Οι γυναίκες που μπορούν να γίνουν μητέρες στα χωριά SOS πρέπει να είναι από 35 έως 50 ετών. Ζουν μαζί με τα παιδιά στα σπίτια του χωριού, όλο το εικοσιτετράωρο ενώ, σύμφωνα με τον κ. Δρεπανίδη, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν οκτώ ρεπό τον μήνα και την άδεια, που δικαιούνται.

«Στην αρχή όλες οι κυρίες κάνουν ορισμένες δοκιμαστικές συμβάσεις, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της "θείας" και λειτουργούν επικουρικά στον ρόλο της μαμάς μέχρι να αναλάβουν τον ρόλο της μητέρας» εξήγησε ο κ. Δρεπανίδης και πρόσθεσε: «Συνήθως οι μητέρες κάθονται 8 με 10 χρόνια σε ένα σπίτι και αυτό όχι επειδή είναι υποχρεωμένες αλλά επειδή είναι συνειδητοποιημένες στον ρόλο που θα επιτελέσουν».

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3313661 ή να στείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: soshr@sos-villages.gr


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Αύριο η κηδεία του Γιώργου Δημητράκη


Αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. κηδεύεται τελικά ο Γιώργος Δημητράκης, o οποίος ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος στο νοσοκομείο του Άργους και δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Κίο. 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Αγία Ειρήνη Νέας Κίου όπου η σορός θα βρίσκεται από τη 1 μ.μ. 

Για άλλη μια φορά, ευχόμαστε σ' αυτόν Καλό Παράδεισο και στους δικούς του ανθρώπους, να ζουν και να τον θυμούνται με αγάπη!


Οι Εξαρτήσεις στη Σύγχρονη Πραγματικότητα, το Σάββατο στο Άργος


Γεύσεις και Μυρωδιές : Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες


Γιορτή σήμερα! Ας το ρίξουμε λίγο έξω με ένα λουκούλειο γεύμα!

Υλικά 

 2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με την πέτσα 
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 λεμόνια χυμός
1 πορτοκάλι χυμός
2 ποτηράκια του κρασιού λάδι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4-5  σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια ρίγανη και θυμάρι
αλάτι , πιπέρι

Πως το κάνουμε 

Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε το κρέας σε μαρινάδα που περιέχει : το χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, 1 ποτηράκι λάδι, τη μουστάρδα και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι.
Το πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι του κάνουμε μικρές τρύπες σε 4-5 σημεία και εκεί μέσα σπρώχνουμε τις σκελίδες από το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με ένα μείγμα από : 1 ποτηράκι λάδι , χυμό από ένα λεμόνι και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το κρέας.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Σε δύο με δυόμιση ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη! 

Η 124 ΠΒΕ τιμά τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ


Eoρταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη για την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:50 Πέρας προσέλευσης προσωπικού
10:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων
11:00 Δοξολογία
Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Αεροπορίας
Πέρας τελετής
Επίσκεψη Στατικής Έκθεσης
11:40 Παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών


Εκδήλωση στους Χράνους προς τιμήν του Γρηγόρη Βαλκανά


Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για τον Γρηγόριο Βαλκανά, τον ήρωα αεροπόρο του 1940, καταγόμενο από την Τ.Κ. Χράνων, ο οποίος έπεσε στην Κορυτσά μαχόμενος για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στην τοπική κοινότητα Χράνων του Δήμου Μεγαλόπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΑΛΚΑΝΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ώρα 9.30 π.μ.:   Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα αεροπόρο του 1940 Γρηγόριο Βαλκανά
Σύντομοι χαιρετισμοί
Κατάθεση στεφάνων
Θα ακολουθήσει τήρηση ενός λεπτού  σιγής στη μνήμη του.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Παράθεση μπουφέ με μικρά εδέσματα & αναψυκτικά.

Χρόνια πολλά!


Σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ημέρα των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, γιορτάζουν οι:  Άγγελος, Αγγελική, Γαβριήλ, Γαβριηλία, Γαβριέλα, Ελεημονήτρια, Ευταξία, Λεμονιά, Μεταξάς, Μεταξία, Μιχαήλ, Μηχαηλία, Μιχαέλα, Πανορμίτης, Πανορμίτα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σταμάτιος, Σταματίνα, Σταματία, Στρατηγός, Στρατηγώ, Ταξιάρχης, Ταξιαρχία.

Το "Αγαπώ τη ζωή" εύχεται χρόνια πολλά και όμορφα, σε όλους! 

Ζώδια σήμερα 08 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Τις πρώτες ώρες της ημέρας είναι πολύ πιθανόν φίλοι Κριοί να μπλοκάρετε με τις ποικίλες πληροφορίες και τα νέα που φτάνουν στα αυτιά σας για μια επαγγελματική ευθύνη που ίσως σας προβληματίσει αν θα καταφέρετε να την φέρετε εις πέρας, αργότερα όμως, αφομοιώνετε τα μαθήματα και τις εμπειρίες που έχετε αποκτήσει και τα καταφέρνετε περίφημα. Αντλείστε δύναμη και κουράγιο από το εσωτερικό σας σθένος και την τόλμη σας, συζητήσετε με το ταίρι σας έχοντας τρυφερή και ρομαντική διάθεση.  

ΤΑΥΡΟΣ
Αποφύγετε να ανοίξετε μία αμφίρροπη και προβληματική συζήτηση με τους συνεργάτες ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα νωρίς το πρωί αγαπητοί Ταύροι, μην πάτε γυρεύοντας να αφυπνίσετε έκρυθμες καταστάσεις και γεγονότα που είναι σίγουρο πως θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που στοχεύετε. Μετά το μεσημεράκι κάντε ένα τολμηρό και επικοινωνιακό βήμα στους φίλους σας και τον ερωτικό σύντροφο, δώστε στοργή και φροντίδα στο δεσμό σας, μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα για μικρολάθη. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Φροντίστε σήμερα φίλοι Δίδυμοι να εξισορροπήσετε και να ισοσκελίσετε τα θέλω και τα πρέπει σας, τις επιθυμίες και τις ουσιαστικές σας ανάγκες μέχρι το μεσημέρι, για να μπορέσετε αργότερα να πάρετε αποφάσεις για το εργασιακά και προσωπικά ζητήματα που σας προβληματίζουν. Βελτιώστε την επικοινωνία σας με τα κοντινά σας άτομα και τον ερωτικό σας σύντροφο, όμορφες στιγμές με πιθανές θετικές ανατροπές είναι πολύ πιθανόν να σας εκπλήξουν και να σας παροτρύνουν σε μια βραδινή απρόσμενη έξοδο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Σελήνη μπαίνει σήμερα στο φιλικό ζώδιο των Ιχθύων αγαπητοί Καρκίνοι και είναι μια ευκαιρία για να υποδεχτείτε μια θετική ανακατάταξη στον χώρο της δουλειάς σας, που ίσως αρχικά σας προβληματίσει, όμως είναι βέβαιο πως σας ανταμείβει για τις προσπάθειες και τους κόπους σας. Πιστέψτε πως αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, έχετε την υπομονή και την καλή διάθεση να μεταμορφώσετε τα κακώς κείμενα της ερωτικής σας ζωής, σε θερμές, τρυφερές στιγμές με τον άνθρωπο που αγαπάτε. 

ΛΕΩΝ
Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό και την Αφροδίτη φίλοι Λέοντες, ανεβάζει την πεσμένη σας διάθεση, σας κάνει πιο χαρούμενους και ευχάριστους στην δουλειά σας και τον κοινωνικό σας περίγυρο. Επωφεληθείτε από την ευεργετική αυτή μέρα για να φέρετε την ευημερία και την σταθερότητα και στην συναισθηματική σας ζωή, να κάνετε έναν μακρινό περίπατο με τον ερωτικό σας σύντροφο, βάζοντας γερά και ατσάλινα θεμέλια στην σχέση σας. Προχωρήστε μπροστά ακολουθώντας τους κανόνες της κοινής πορείας. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δεν αποκλείεται καθόλου σήμερα αγαπητοί Παρθένοι να γίνουν ορισμένα λάθη και κάποιες παρεξηγήσεις στο περιβάλλον της δουλειάς σας, που είτε προκληθούν από σας, είτε είναι το αποτέλεσμα μιας ασυνεννοησίας που επικρατεί γύρω σας, θα πρέπει να τα μπαλώσετε με ειλικρίνεια και εντιμότητα. Αν σκέφτεστε πως ήρθε η στιγμή να μιλήσετε στον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει για μια μόνιμη δέσμευση, τότε χαλαρώστε, ηρεμήστε και κάντε το επόμενο βήμα με την βεβαιότητα και την σταθερότητα που σας διακρίνουν. 

ΖΥΓΟΣ
Όμορφη και τυχερή προβλέπεται για σας φίλοι Ζυγοί η σημερινή μέρα, πλαισιωμένη από συζητήσεις στο περιβάλλον της δουλειάς σας, παράλληλα δε γεμάτη με ευχάριστες συναντήσεις με τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ξέγνοιαστες στιγμές σας περιμένουν και στην συναισθηματική σας ζωή με τον δεσμό σας να δείχνει τρυφερότητα και ρομαντική διάθεση για μια έξοδο, για μια συζήτηση που έχει μείνει στη μέση, για να πάρει απ’ το μυαλό σας τις ευθύνες και τα βάρη που σας ταλαιπωρούν και σας αγχώνουν. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αρκετά βοηθητική και γεμάτη προτάσεις και συζητήσεις είναι η σημερινή μέρα για σας φίλοι Σκορπιοί, με τη Σελήνη στους Ιχθύες να σας κάνει περισσότερο ευαίσθητους και ευάλωτους απέναντι στους συναδέλφους και τα αγαπημένα σας άτομα, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέχετε τα λόγια και τις σκέψεις σας, να ακολουθήσετε την πεπατημένη για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την σχέση σας. Το τετράγωνο Σελήνης/Ερμή σας δημιουργεί πίεση και άγχος για να πετύχετε πολύ σύντομα τα μελλοντικά σας όνειρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Μην μπείτε στον πειρασμό σήμερα αγαπητοί Τοξότες να ανακαινίσετε και να φέρετε στο προσκήνιο για συζήτηση ένα σοβαρό επαγγελματικό θέμα που σας αγχώνει, μην αλλάζετε το πρόγραμμά σας για κανένα λόγο, μην πλανάστε από φρούδες υποσχέσεις και άκαρπες ελπίδες που σας δίνουν ανώτεροι ή άτομα που δεν πρέπει να εμπιστεύεστε. Η δυσαρμονική όψη της Σελήνης με τον Ερμή, ίσως δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και στην ερωτική σας ζωή, μην αποφασίζετε τελεσίδικα αν δεν ακούσετε το ταίρι σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ίσως πάρετε το πράσινο φως για να προχωρήσετε ένα οικονομικό ή επαγγελματικό θέμα που σας ταλαιπωρεί αγαπητοί Αιγόκεροι, προσέξτε στις διαπροσωπικές και κοινωνικές σας επαφές ένα άτομο που δεν βλέπει με καλό μάτι την άνοδο και την προκοπή σας, κρατήστε μόνο για τον εαυτό σας τα συναισθηματικά σας όνειρα, εκδηλώστε την αληθινή σας αγάπη στον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Εμπιστευτείτε την διαίσθηση και το ένστικτό σας, για να διώξετε το δόλο, την ζήλεια και την ίντριγκα από τον δεσμό σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι πολύ πιθανόν σήμερα αγαπητοί Υδροχόοι να προσελκύσετε γύρω σας πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν διαφορετικές ιδέες, άλλο στυλ και προφίλ σε σχέση με το δικό σας και μην σας κάνει καθόλου εντύπωση αν στο τέλος μεταμορφώσετε τα ετερώνυμα ενδιαφέροντα σε ομώνυμες απόψεις. Στην συναισθηματική ζωή των αδέσμευτων φίλων ανθίζει μια καινούρια, ζεστή γνωριμία, για τους ζευγαρωμένους είναι η μέρα που δέχεστε μια ειλικρινή υπόσχεση από το ταίρι σας εξασφαλίζοντας την σιγουριά στην σχέση σας. 

ΙΧΘΕΙΣ
Η Σελήνη στο ζώδιό σας και το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Αφροδίτη, σας βοηθούν απεριόριστα σήμερα φίλοι Ιχθύες να διευθετήσετε ένα σοβαρό επαγγελματικό ή οικονομικό ζήτημα που σας ταλαιπωρεί. Με την εύνοια των πλανητικών όψεων και την καλή σας τύχη είναι απόλυτα βέβαιο πως ο έρωτας γίνεται η κινητήρια δύναμη στη ζωή σας, οι εκκρεμότητες με το παρελθόν σας κλείνουν, το ταίρι που σας ενδιαφέρει προτείνει μια φυγή από την καθημερινότητα, οι αλλαγές έρχονται η μια μετά την άλλη.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένουμε στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανά χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 17 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 13 έως 25 στη βόρεια Ελλάδα, 16 έως 22 και τοπικά 23 στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 17 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απ τα νοτιοδυτικά έως 6 και τοπικά στα πελάγη  7 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 8 Νοεμβρίου


35: Γεννιέται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρβας.



392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.

980: Βυζαντινά στρατεύματα, με επικεφαλής το Λέοντα Φωκά, καταλαμβάνουν την πόλη Άνδρας της Μ. Ασίας, μετά από μεγάλη νίκη τους κατά των εκεί αραβικών δυνάμεων, που σχεδόν αποδεκατίστηκαν.



1226: Πεθαίνει ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος Η'.



1431: Γεννιέται ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής, βλάχος (ρουμάνος) πρίγκηπας, ο γνωστός μας Κόμης Δράκουλας. (Θαν. 1476)



1519: Ο Ισπανός εξερευνητής Ερνάν Κορτές φτάνει στη μεξικανική αυτοκρατορία των Αζτέκων και ο αρχηγός τους Μοντεζούμα του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή.

1520: Κατά τη διάρκεια της εισβολής δανικών δυνάμεων στη Σουηδία, εκτελούνται περίπου 100 άτομα.



1656: Γεννιέται ο αστροφυσικός Έντμουντ Χάλεϊ, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο γνωστός κομήτης. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος, που υπολόγισε την τροχιά ενός κομήτη.



1674: Πεθαίνει ο Βρετανός ποιητής, Τζον Μίλτον, έργο του ο "Χαμένος Παράδεισος".



1789: Ο Ελιτζάια Κρέιγκ παρασκευάζει το πρώτο ουίσκι από καλαμπόκι στο Μπέρμπον του Κεντάκι. Ο συγκεκριμένος τύπος του ουίσκι θα πάρει το όνομα «Bourbon».



1793: Το Μουσείου του Λούβρου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.



1837: Ιδρύεται το Mount Holyoke Seminary, το πρώτο κολέγιο των ΗΠΑ για γυναίκες.



1847: Γεννιέται ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπραμ Στόκερ, "πατέρας" του "Δράκουλα".



1864: Επανεκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Αβραάμ Λίνκολν.



1866: Το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. 

1866: Γεννιέται ο Βρετανός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Χέρμπερτ Όστιν, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Austin Motor Company.



1884: Γεννιέται ο Ελβετός ψυχίατρος Χέρμαν Ρόρσαχ, που δημιούργησε το τεστ Ρόρσαχ.

1889: Η Μοντάνα γίνεται η 41η Πολιτεία των ΗΠΑ.



1892: Εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ ο Γκρόβερ Κλίβελαντ.



1895: Ο Βίλχελμ Ρέντγκεν ανακαλύπτει ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες, τις οποίες ονομάζει "Ακτίνες Χ".



1895: Γεννιέται στις Κυδωνιές (Αϊβαλί) της Μικράς Ασίας ο αγιογράφος και λογοτέχνης Φώτης Κόντογλου.



1900: Γεννιέται η συγγραφέας του "Όσα παίρνει ο άνεμος", Μάργκαρετ Μίτσελ.



1901: Με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική γλώσσα ξεσπούν στην Αθήνα ταραχές, που ονομάστηκαν "Ευαγγελικά". Σκοτώθηκαν 11 άτομα, 3 φοιτητές και 8 πολίτες και τραυματίστηκαν 80, ενώ πυροβολήθηκε και ο πρωθυπουργός Θεοτόκης, που υπέβαλλε την παραίτηση του λίγες μέρες αργότερα. Η δημοτική αναγνωρίστηκε επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους μόλις το 1976.

1903: Δύο χρόνια μετά τα "Ευαγγελικά" ξεσπούν εκ νέου ταραχές, με αφορμή αυτή τη φορά την παράσταση της "Ορέστειας" του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο, όπου το κείμενο είχε μεταφραστεί σε απλή καθαρεύουσα, ούτε καν δημοτική. Το αποτέλεσμα ήταν δύο νεκροί και 10 τραυματίες.

1904: Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τίοντορ Ρούσβελτ κερδίζει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο, με την υποστήριξη κυρίως των βόρειων και δυτικών πολιτειών.

1910: Στις ΗΠΑ, το Δημοκρατικό Κόμμα νικά στις γενικές εκλογές για πρώτη φορά από το 1894.



1912: Ο ελληνικός στρατός κάνει απόβαση στην Μυτιλήνη. Το νησί παρέμεινε έκτοτε ελληνικό.



1912: Γεννιέται ο Στυλιανός Παττακός, ηγετικό στέλεχος της Χούντας του 1967.

1915: Γεννιέται στη Βενετία ο μαέστρος Λαμπέρτο Γκαρντέλι.

1916: Οι Σύμμαχοι αξιώνουν την αποχώρηση των πρέσβεων του γερμανικού συνασπισμού. Παραιτείται ο υπουργός Δικαιοσύνης Ηλιόπουλος μη ανεχόμενος επεμβάσεις στο έργο του.



1917: Στη Ρωσία το Συμβούλιο των Κομισάριων του Λαού καθιερώνεται ως η νέα κυβέρνηση και διορίζει τον Λένιν Πρόεδρο, τον Λέον Τρότσκι Κομισάριο Εξωτερικών και τον Στάλιν Κομισάριο Εθνοτήτων.

1921: Αναχωρεί για το μέτωπο ο διάδοχος Γεώργιος, που βρισκόταν στη Σμύρνη.



1923: Στη Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ πραγματοποιεί αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στο Μόναχο το "πραξικόπημα της μπυραρίας".

1924: Στην Αυστρία, η απεργία των σιδηροδρομικών εξαναγκάζει σε παραίτηση τον καγκελάριο Ζάιπελ. Νέα παγγερμανική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση συνασπισμού σχηματίζει ο Ράμεκ.


1926: Αρχίζει η ιστορική διαδρομή του ΑΠΟΕΛ, αθλητικού σωματείου της Λευκωσίας. Μαζί με την «Ομόνοια» αποτελούν τις δύο μεγάλες αθλητικές δυνάμεις της Κύπρου.

1929: Η Ελβετία γίνεται η έδρα της Διεθνούς Τράπεζας.



1931: Η ΑΕΚ κατακτά το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, όταν νικά τον Άρη με 5-3 στον τελικό στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.



1932: Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ σημειώνει σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.



1934: Γεννιέται στη Νιγρίτα ο λαϊκός τραγουδιστής Στράτος Διονυσίου.



1935: Γεννιέται ο γόης του γαλλικού κινηματογράφου Αλέν Ντελόν.

1939: Πραγματοποιείται στη Γερμανία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Χίτλερ.

1942: Ξεκινά η εκστρατεία κατά της Αλγερίας και του Μαρόκου στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



1946: Γεννιέται ο Ολλανδός προπονητής, Γκους Χίντινκ.



1949: Γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Μπόνι Ράιτ.



1953: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός, Άλφρε Γούνταρντ.



1953: Γεννιέται ο ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιώργος Φοιρός.



1953: Γεννιέται ο Γιώργος Σταθάκης, οικονομολόγος και πολιτικός. (ΣΥΡΙΖΑ)

1954: Σοβιετικά αεροσκάφη τύπου Μιγκ καταρρίπτουν αναγνωριστικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πάνω από το ιαπωνικό νησί Χοκάιντο.

1959: Αίγυπτος και Σουδάν υπογράφουν συμφωνία για τη διανομή των υδάτων του Νείλου.

1960: Ο Τζον Κένεντι κερδίζει το Ρίτσαρντ Νίξον και γίνεται ο νεότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ.



1961: Ο αρχηγός της Ένωσης Κέντρου, Γεώργιος Παπανδρέου, κηρύττει τον Ανένδοτο Αγώνα καταγγέλλοντας βία και νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα.

1963: Στην Ελλάδα, ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό και υπουργό Παιδείας.

1966: Εκλέγεται στη Γερουσία των ΗΠΑ ο πρώτος Αφροαμερικανός.



1967: Ο Ανατολικογερμανός κολυμβητής Roland Matthes καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ των 100μ. στο ύπτιο με 58,4 στη Λειψία.

1968: Υπογράφεται η συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων στις χώρες της τότε ΕΟΚ.



1971: Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Led Zeppelin IV» το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, και το θρυλικό «Stairway to Heaven».

1972: Η Ανατολική και η Δυτική Γερμανία υπογράφουν συνθήκη εξομάλυνσης των σχέσεών τους.

1974: Παραπέμπεται στο στρατοδικείο ο Ιωαννίδης κατηγορούμενος για το πραξικόπημα στην Κύπρο.



1977: Ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει στη Βεργίνα τον τάφο του Φίλιππου του Β'.



1977: Πεθαίνει ο ηθοποιός Τάσος Γιαννόπουλος.



1980: Ο Φρανσουά Μιτεράν ανακοινώνει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές.



1986: Πεθαίνει ο Σοβιετικός πολιτικός, Βιάτσεσλαφ Μολότοφ. Αργότερα, οι στρατιώτες της Φινλανδίας έδωσαν το όνομά του στην ομώνυμη βόμβα.

1987: Στη Βόρεια Ιρλανδία, έντεκα άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας του ΙRA κατά τη διάρκεια τελετής για να τιμηθούν οι Βρετανοί στρατιώτες που έπεσαν στον πόλεμο.



1988: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού "Τρίποντο", με διευθυντή τον Φίλιππο Συρίγο. Το περιοδικό θα πάψει να κυκλοφορεί το 1999, συμπληρώνοντας 577 τεύχη.

1989: Ο Kristo Bonev κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού στον αγώνα ΟΦΗ- ΠΑΟ (0-2). Την δεκαετία του 70 ήταν ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές με 47 γκολ σε 98 συμμετοχές.

1990: Δύο Έλληνες, ο Χρήστος Λάμπρου και ο Βαγγέλης Μπράτσης, κατακτούν την κορυφή του όρους Ντουαλαγκίρι των Ιμαλαΐων, ύψους 8.100 μέτρων.

1991: ΕΟΚ και Καναδάς επιβάλλουν οικονομικό εμπάργκο στη Γιουγκοσλαβία, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στα Βαλκάνια.

1992: Μεγάλη πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό Πήλιο, καταστρέφει 20.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.

1993: Στη Σουηδία, πίνακες ζωγραφικής αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων "κάνουν φτερά" από το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Στοκχόλμης.



1994: Επιβάλλεται στον Γιώργο Κοσκωτά κάθειρξη 25 ετών, για το σκάνδαλο στην Τράπεζα Κρήτης.

1995: Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι και η Ελλάδα πήρε μέρος στη μοιρασιά των εδαφών και των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Πότσδαμ το 1945.



1996: Ένα λεπτό κίτρινο σουηδικό γραμματόσημο του 19ου αιώνα πωλείται σε δημοπρασία για 2,26 εκατομμύρια δολάρια και έτσι γίνεται το πολυτιμότερο γραμματόσημο στον κόσμο.

1997: Περίπου 50 αναρχικοί προκαλούν επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο.



1998: Πεθαίνει ο Γάλλος ηθοποιός και σύντροφος του Κοκτό, Ζαν Μαρέ.

1999: Πεθαίνει, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει το 101ο έτος της ζωής του, ο Σλοβένος Leon Stukelji, ο μακροβιότερος Ολυμπιονίκης του κόσμου.



2001: Πεθαίνει, σε ηλικία 74 ετών, ο Αριστείδης Μόσχος, δεξιοτέχνης στο σαντούρι και βαθύς γνώστης της παραδοσιακής μας μουσικής.

2002: Πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζέιμς Κόμπουρν.

2002: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανοίγει τον δρόμο στις ΗΠΑ του Τζορτζ Μπους για επέμβαση στο Ιράκ.

2003: Το Ριάντ, της Σαουδικής Αραβίας συγκλονίζεται από πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που αποδίδεται σε βομβιστές-καμικάζι μέλη της Αλ Κάιντα. Στόχος ένα συγκρότημα κατοικιών αλλοδαπών. Οι νεκροί φτάνουν τους 17, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά. Οι ΗΠΑ κλείνουν προσωρινά την πρεσβεία τους στο Ριάντ και τα προξενεία σε Νταχράν και Τζέντα, εκτιμώντας ότι επίκεινται νέες τρομοκρατικές επιθέσεις.



2005: Πεθαίνει ο ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης.[γεν. 27/11/1928]



2006: Πεθαίνει ο Μπέιζιλ Πολιντούρις, (Βασίλης Πολυδούρης), ελληνικής καταγωγής αμερικανός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής. (Γεν. 21/8/1945)