9.12.16

Μια καταγγελία και μια απάντηση σχετικά με το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου


Η καταγγελία: 

Προς το νεοσύστατο ΔΣ

του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου

Μετά την τηλεφωνική πρόσκληση που λάβαμε προκειμένου να συμμετέχουμε στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου σε σώμα μετά από τις εκλογές που διενεργήθηκαν την Κυριακή 05/12/2016 καταγγέλλουμε τα παρακάτω:

Θεωρούμε εντελώς παράτυπη και νομικά άκυρη την διαδικασία των αρχαιρεσιών. Η θέση μας αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι καθ’ υπόδειξη του «επίτιμου προέδρου» του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Γιώργου Μανινή, ο οποίος είναι και νομικός και είχε την υποχρέωση να προστατέψει την όλη διαδικασία και όχι να την υπονομεύει προς δικό του όφελος, και ενός συγκεκριμένου μέλους, ο οποίος δωροδόκησε με πεντάευρα και υποχρέωσε με πλάγιους τρόπους ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου να εγγραφούν και να ψηφίσουν όποιον τους υπέδειξαν, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, αλλοδαπών και παρακρατικών στοιχείων, οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν με παράνομη διαδικασία γιατί σύμφωνα με το Άρθρο 4 του καταστατικού του Συλλόγου δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες, που δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, και προσπαθούν για την επιτυχία των σκοπών του Συλλόγου. Επίσης σύμφωνα με τους νόμους της χώρας μας δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η ανωτέρω παρατυπία συνεχίστηκε και κατά την καταμέτρηση αφού στην 11η θέση ισοβάθμισαν 2 υποψήφιοι και ενώ σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού στην περίπτωση αυτή διενεργείται κλήρωση μεταξύ των 2 για τη κάλυψη της θέσης, ο «επίτιμος» υπέδειξε στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ποιον να εκλέξουν χωρίς κλήρωση.

Επίσης με το παρόν έγγραφό μας θέλουμε να καταγγείλουμε πως ενώ μέσα στους σκοπούς του συλλόγου (άρθρο 2 του καταστατικού, το οποίο τόσο καλά γνωρίζουν ορισμένα μέλη και το τηρούν κατά γράμμα από την προηγούμενη θητεία τους) αναφέρεται πως σκοποί, εκτός των άλλων, είναι «Η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του τόπου» και «Η αναγνώριση της προσωπικότητας του ατόμου». Ο «επίτιμος πρόεδρος» μας και καθοδηγητής ορισμένων καταπάτησε αυτές τις υψηλές έννοιες καθώς με την προχθεσινή ψηφοφορία μόνο πολιτισμό δεν παρήγαγε ο σύλλογος μας, με την προσέλευση ατόμων που δεν ήξεραν ούτε που βρίσκεται ο σύλλογος, ατόμων που αντιτίθενται μια ζωή τη δράση μας καθώς θεωρούν πολιτικοποιημένο το σύλλογο και ανηλίκων οι οποίοι υποχρεώθηκαν από ορισμένους από τους υποψήφιους και τους γονείς τους να ψηφίσουν ότι τους υπέδειξαν. Επίσης μας θλίβει το γεγονός ότι μας αντιμετωπίζετε ορισμένοι ως «μιάσματα» και μας συκοφαντείτε επανειλημμένως στον στενό κύκλο της κοινωνίας όπου ζούμε και όχι ως ανθρώπους με προσωπικότητα που είναι ανοιχτοί σε όποια συνεργασία ατόμων για την ευόδωση των σκοπών του συλλόγου μας με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στις αξίες που προάγουμε ως σύλλογος. Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εργαστούμε συλλογικά και εθελοντικά χωρίς δικό μας όφελος και εσείς μαζί με τον καθοδηγητή σας, μας αποκαλείτε «κομματόσκυλα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απορίας άξιο είναι τελικά ποιος είναι το «κομματόσκυλο».

Τελειώνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως παρόλο ότι θεωρούμε παράτυπη την διαδικασία των αρχαιρεσιών και επιφυλασσόμαστε για την ακύρωσή της στα αρμόδια δικαστήρια, δεν αποχωρούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου διότι σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου και δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα περίπου 100 πραγματικά μέλη του συλλόγου και όχι οι «φαντομάδες» που κλήθηκαν από ορισμένους να ψηφίσουν για να εκλεγούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου. Αυτοί οι κάποιοι μέχρι πρότινος απαξιούσαν να περνάν έστω και απέξω από την πόρτα του συλλόγου.

Δεν αποχωρούμε γιατί θεωρούμε επικίνδυνη για τους σκοπούς του συλλόγου μας την δράση ορισμένων οι οποίοι υπήρξαν και παλαιότερα σε ηγετικές θέσεις του ΔΣ και αφού υπερχρέωσαν το Σύλλογο αποχώρησαν. Πραγματικά θα θέλαμε να μας λύσουν την απορία γιατί αφού θεωρούσαν το σύλλογο «μαυσωλείο» όπως συνήθιζαν να αναφέρουν, επανήλθαν δραστικά με σκοπό να ρημάξουν ότι με κόπο στήνουμε τα τελευταία 5 χρόνια.

Δηλώνουμε πως ότι μας αναλογεί ως μέλη του ΔΣ θα το πράξουμε με τον δέοντα νόμιμο τρόπο, πως χάσαμε οποιοδήποτε σεβασμό μπορεί να τρέφαμε προς το πρόσωπο του καθοδηγητή ορισμένων «επίτιμου Προέδρου» και πως προτρέπουμε τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου να έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να μην αφήνουν τους υποκινητές της όλης παράνομης διαδικασίας να τους θεωρούν πιόνια τους (όπως συχνά αναφέρουν στα καφενεία χωρίς κανένα σεβασμό ακόμη και για αυτούς που συναινούν μαζί τους) προκειμένου να ικανοποιήσουν εκείνοι το αποτυχημένο εγώ τους.

Και σαν τελευταία φράση να σας αναφέρουμε τους στίχους του ποιήματος «Κεμάλ» του Νίκου Γκάτσου, τους οποίους παρέφρασε κάποιος στην Γενική Συνέλευση:
Ακούστε την ιστορία του Κεμάλ
ενός νεαρού πρίγκιπα, της ανατολής
απόγονου του Σεβάχ του θαλασσινού,
που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
αλλά πικρές οι βουλές του Αλλάχ
και σκοτεινές οι ψυχές των ανθρώπων.

Στης Ανατολής τα μέρη μια φορά και ένα καιρό
ήταν άδειο το κεμέρι, μουχλιασμένο το νερό
στη Μοσσούλη, τη Βασσόρα, στην παλιά τη χουρμαδιά
πικραμένα κλαίνε τώρα της ερήμου τα παιδιά.

Κι ένας νέος από σόι και γενιά βασιλική
αγροικάει το μοιρολόι και τραβάει κατά εκεί.
τον κοιτάν οι Βεδουίνοι με ματιά λυπητερή
κι όρκο στον Αλλάχ τους δίνει, πως θ’ αλλάξουν οι καιροί.

Σαν ακούσαν οι αρχόντοι του παιδιού την αφοβιά
ξεκινάν με λύκου δόντι και με λιονταριού προβιά
απ’ τον Τίγρη στον Ευφράτη, απ’ τη γη στον ουρανό
κυνηγάν τον αποστάτη να τον πιάσουν ζωντανό.

Πέφτουν πάνω του τα στίφη, σαν ακράτητα σκυλιά
και τον πάνε στο χαλίφη να του βάλει την θηλιά
μαύρο μέλι μαύρο γάλα ήπιε εκείνο το πρωί
πριν αφήσει στην κρεμάλα τη στερνή του την πνοή.

Με δύο γέρικες καμήλες μ’ ένα κόκκινο φαρί
στου παράδεισου τις πύλες ο προφήτης καρτερεί.
πάνε τώρα χέρι χέρι κι είναι γύρω συννεφιά
μα της Δαμασκού τ’ αστέρι τους κρατούσε συντροφιά.

Σ’ ένα μήνα σ’ ένα χρόνο βλέπουν μπρος τους τον Αλλάχ
που από τον ψηλό του θρόνο λέει στον άμυαλο Σεβάχ:
«νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί»

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ
Καληνύχτα...

Αφιερωμένο στα πραγματικά «κομματόσκυλα» και στα «μαντρόσκυλά» τους.

Τα υπογράφοντα μέλη (τακτικά και αναπληρωματικά) του ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου:
· Παπαδοπούλου Στέλλα του Ιωάννη
· Αντωνιάδη Χριστίνα του Πασχάλη

Η απάντηση της αντιπροέδρου του νέου Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου, Σμαρώς Μανινή:

Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, ήρθε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Κίου. Τότε θέλησα να μην εντείνω τις τριβές, πιστεύοντας πως θα έμενε στα πρακτικά και θα γινόταν γνωστό μόνο στα μέλη του συλλόγου. Μετά τη δημοσίευσή του όμως, δε νομίζω ότι μου μένει άλλη επιλογή παρά να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Θέλω να κάνω γνωστό για όσους νεώτερους δεν το ξέρουν ότι είμαι μέλος του συλλόγου από το 1979. 

Δραστηριοποιήθηκα όμως από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και περίμενα να γίνω 15 ετών για να γραφτώ επισήμως μέλος και να ψηφίσω. 

Βλέπετε πάντοτε ψήφιζαν ανήλικοι στο σύλλογο. Κάποιοι απ' αυτούς που υπέγραψαν το αρχικό κείμενο στο σύλλογο ήταν ανήλικοι όταν πρωτοψήφισαν Τότε λοιπόν, ακόμα και στο τμήμα με είχαν πάει γιατί πούλαγα εισιτήρια για την πρώτη συναυλία του συλλόγου. Πάντοτε οι έφηβοι ήταν ο κινητήριος μοχλός σ' αυτόν τον φορέα. Και ας θυμηθούμε πως ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ήταν ανήλικο 17 χρονών.

Μας κατηγορούν ότι είμαστε πιόνια.Αυτό για όποιον μας γνωρίζει είναι γελοίο. Σε ότι αφορά εμένα έχω την ανάγκη να πω ότι αν ήθελα να γίνω πιόνι οποιουδήποτε και τα κίνητρά μου ήταν ιδιοτελή, η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη. Εκτιμώ τον άνθρωπο που αναφέρεται ως καθοδηγητής στο έγγραφο και τον αγαπώ επίσης λόγω της στενής συγγένειάς μας. Δεν ήμουν όμως ποτέ πιόνι του όπως και κανενός άλλου στην ενήλικη ζωή μου. Οι υπογράφοντες ίσως κρίνουν εξ ιδίων. Τι άλλο να υποθέσω όταν κατηγορούν για πιόνια ανθρώπους που έχουν δώσει δείγμα τόσα πολλά χρόνια.

Μας κατηγορούν πως κάποτε απομακρυνθήκαμε απ' το σύλλογο. Μα δε θα ήταν φυσικό να μένανε οι ίδιοι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή συνέχεια. Ρωτήστε λίγο την κοινωνία τι θέλει. Θα πάρετε την απάντηση πως χρειάζεται ανανέωση. Ότι μένει ακίνητο βαλτώνει και σαπίζει.

Λέτε πως σκοπός μας είναι η καταστροφή του συλλόγου. Η πορεία μας την προηγούμενη χρονιά έδειξε κάτι τέτοιο ή το αντίθετο; Στις προηγούμενες εκλογές που δεν εκλέχθηκα γιατί προφανώς ήμουν λιγότερο ικανή από τους εκλεγμένους, αντί να δημοσιεύω καταγγελίες συμμετείχα όπως μπορούσα στις δράσεις του συλλόγου. Αν αυτό δείχνει διαλυτική πρόθεση, το αφήνω στην κρίση κάθε λογικού ανθρώπου. Εμείς οι υπόλοιποι εκτός των επτά που υπογράφουν το κείμενο, μπορεί να κάνουμε λίγη παρέα ή να έχουμε γενικά μια κοινή άποψη για πράγματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, αλλά δε συμφωνούμε πάντοτε σε όλα ούτε έχουμε κανενός είδους ευαγγέλιο να προσκυνάμε. Μπορούμε να προχωράμε όμως με όλες τις διαφωνίες μας και θέλουμε να βοηθήσουμε με ειλικρίνεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. Είναι άδικο και λανθασμένο ακόμα και το ότι αυτό το κείμενο μας τσουβαλιάζει σαν να είμαστε μαριονέτες. Πάλι θα αναρωτηθώ μήπως εξ ιδίων κρίνοντας;

Λέτε πως κάποτε κάποιοι απομακρύνθηκαν από το σύλλογο αφήνοντάς τον χρεωμένο. Είναι ντροπή να μη γνωρίζετε πως τόσα χρόνια με το ένστικτο και τις πρωτοβουλίες του Νίκου και τη βοήθεια όλων μας οι συναυλίες γέμιζαν τα ταμεία του συλλόγου για να χρηματοδοτούνται εκδηλώσεις αλλά και να αγοράζονται υλικά και υποδομή απαραίτητη για τη λειτουργία και την δημιουργία των εκδηλώσεών μας. Υλικό που νομίζω δεν είχε την τύχη που του άξιζε τα επόμενα χρόνια, αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ. 

Το να κατηγορεί κανείς το Γιώργο Μανινή για πλεκτάνη εναντίον του συλλόγου είναι τραγικό. Τραγικό για τον ίδιο που το κάνει. Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει το αίμα της καρδιάς του γι αυτόν το φορέα. Είναι γνωστό σε όλους. Και ξέρετε πολύ καλά εσείς που υπογράφετε το λίβελο ότι πληρώνει χρόνια δάνειο που πήρε για να σώσει κάποτε το σύλλογο. Και θαρρώ τότε στο τιμόνι ήταν κάποιοι από του τωρινούς κατηγόρους του για δολιοφθορά, άκουσον άκουσον, εναντίον του Μορφωτικού συλλόγου Νέας Κίου.

Εσείς που είχατε να συγκαλέσετε για χρόνια γενική συνέλευση και να κάνετε τρία χρόνια εκλογές κατηγορείτε άλλους για παρατυπίες; Πού είναι τα πρακτικά των προηγούμενω χρόνων πριν το 2016;
Δε θα έμπαινα ειλικρινά στον κόπο ν' ασχοληθώ μ' αυτό το ανόητο λιβελογράφημα,αν δεν πίστευα πως είναι ένα αισχρό εργαλείο για να αποτραπεί η ανανέωση και η μαζικοποίηση του συλλόγου. 

Φαίνεται καθαρά πως υπάρχει ένα κατεστημένο που προσπαθεί να μην ταραχθούν τα λιμνάζοντα για κανένα λόγο. Το αποτέλεσμα είναι να μην αφορά καθόλου την κοινωνία οτιδήποτε συμβαίνει εκεί και φυσικά η διάσπαση που ολοφάνερα επιδιώκεται από τον συντάκτη και τους υπογράφοντες το κείμενο θα είναι ένας ακόμα λόγος για να συνεχίσει η κοινωνία να μένει μακριά.

Είναι το πιο αισχρό πράγμα που διάβασα τελευταία. Λυπάμαι ειλικρινά για σας και λυπάμαι που ο πολιτισμός στην Κίο για άλλη μια φορά πληγώνεται βάναυσα. Από την απαράδεκτη διχαστική σας στάση.

Σμαρώ Μανινή

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο


Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 η πολυφωνική χορωδία και η ορχήστρα πνευστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα δώσουν συναυλία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα της πολυφωνικής χορωδίας περιλαμβάνει τα εξής:

«Carol of the bells» (Ουκρανικό παραδοσιακό)

«Γλυκιά του κόσμου ελπίδα» – Από τα Πάθη κατά Ματθαίον (J.S. Bach)

«Menuetto» – Swinging Bach

«Sometimes I feel like a motherless child» (spiritual). Τραγουδάει η μαθήτρια Στάσα Μουτζούρη

«Jingle Bells Rock»

«Monologue» (Lyrics: Tsvetaeva Marina – music: Pauls Raimonds). Τραγουδάει η μαθήτρια Κλεοπάτρα Κουτσουρού.

Διεύθυνση Χορωδίας: Βασίλειος Ρώτας

Η ορχήστρα πνευστών του Σχολείου θα ακουστεί στα ακόλουθα μουσικά κομμάτια:

«Jingle Bells»

«Άγια Νύχτα»

«Oh yo come Faithful»

«Christmas Carol»

«Angels Christmas»

«Joy the world»

«Ελληνικά κάλαντα Χριστουγέννων»

Υπεύθυνοι καθηγητές ορχήστρας πνευστών: Νικόλαος Παπαηλιού – Ηλίας Δημόπουλος

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 έχει επιδείξει έντονη καλλιτεχνική δράση τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και μουσικούς όπως τον Γιώργο Κατσαρό, τον Νίκο Ξυδάκη, την Αρετή Κετιμέ καθώς και με μουσικά σχολεία του εξωτερικού (La jolla day country music school, Mokranjac). Έχει δώσει συναυλίες στην Κάτω Ιταλία, τη Ρώμη, τη Σμύρνη (συνεργασία με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών IKSEV και τον γνωστό Τούρκο μουσικό Evrim Atesler) και στο Βελιγράδι. Έχει συμπράξει με τα μουσικά σχολεία του Ιλίου, της Πάτρας, της Χίου, του Ηρακλείου και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς χορωδιών αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ (Καρδίτσα, Ξάνθη κ.ά.).

Η είσοδος στη μουσική εκδήλωση είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις.

Β. Σοφίας 22, Αθήνα, Τηλ. 2132139572, 2132139517

http://www.byzantinemuseum.gr  


Αγαπώ τη ζωή!


Το "Αγαπώ τη ζωή" θα είναι μαζί σας και τις γιορτές και σας προσκαλεί να ενισχύετε καθημερινά με τρόφιμα, ρούχα κλπ. τον Τοίχο της Καλοσύνης στη Νέα Κίο (στον εξωτερικό τοίχο του ΚΕΠ) για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τη βοήθειά και την συμπαράστασή μας!



Το "Αγαπώ τη ζωή" αφουγκράζεται τις ανάγκες σας και προσπαθεί να ενισχύσει το έργο αυτών που εθελοντικά προσφέρουν το περίσευμα, το υστέρημα ή την προσωπική τους εργασία προς όφελος των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας! 

To "Αγαπώ τη ζωή" είναι στο πλευρό αυτών που κινδυνεύουν λόγω κακής οικονομικής κατάστασης να μείνουν χωρίς ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο και ζητά την υποστήριξη όλων των Κιωτών και όχι μόνο! 




Το "Αγαπώ τη ζωή" αγαπά και τα ζώα και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο γι' αυτά... Σας προσκαλεί λοιπόν να ενισχύσετε και τον κουμπαρά των αδέσποτων αγοράζοντας δωράκια από το μικρό παζάρι που θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, με σκοπό την αγορά τροφών, τον εμβολιασμό και την στείρωση των θηλυκών ζώων με σκοπό την σταδιακή μείωση του πληθυσμού τους.



Το "Αγαπώ τη ζωή" εύχεται 
αυτά τα Χριστούγεννα 
να είναι ζεστά, όμορφα 
και "ανθρώπινα" για όλους! 


Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Ποιες είναι οι πέντε επικίνδυνες τροφές για τις γάτες;


Ενώ είναι βέβαιο ότι η γάτα μας είναι μέλος της οικογένειάς μας, ωστόσο αν την αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όσο αφορά το φαγητό της, μπορεί να της προκαλέσουμε πολύ μεγάλη ζημιά. Διαβάστε παρακάτω τις πέντε πιο επικίνδυνες τροφές για το χνουδωτό σας τετράποδο. 

1. Κρεμμύδι και σκόρδο
Η κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα ερυθρά αιμοσφαίρια και να οδηγήσει σε αναιμία. Αν και οι γάτες έχουν την τάση να είναι πολύ επιλεκτικές με το φαγητό τους, σε αντίθεση με τους σκύλους, έχουμε δει γάτες να τρώνε ένα ολόκληρο φλιτζάνι καραμελωμένα κρεμμύδια!
Αν και το μέγεθος της δόσης είναι αυτό που καθορίζει το επίπεδο της τροφικής δηλητηρίασης, ο λήθαργος και η μειωμένη όρεξη μπορεί να είναι κάποια από τα συμπτώματα μιας τοξικής αντίδρασης. Όσο γρηγορότερα καταλάβετε μια πιθανή δηλητηρίαση στη γάτα σας, τόσο το καλύτερο. Αν δείτε οποιαδήποτε παράξενη συμπεριφορά, μην διστάσετε να καλέσετε τον κτηνίατρό σας.

2. Ωμά αυγά 
Παρόμοια με τους ανθρώπους, η κατανάλωση ωμών αυγών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τις γάτες σε σαλμονέλα. Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλουν, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και λήθαργο. Η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τα αυγά και να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας μετά το ψήσιμο ή μαγείρεμα με ωμά αυγά. 

3. Αλκοόλ
Οι γάτες έχουν την τάση να προσελκύονται από τα ποτά που περιέχουν γάλα ή κρέμα, μια δυνητικά τοξική ουσία που αν καταναλωθεί από το κατοικίδιο ζωάκι σας, θα προκαλέσει δηλητηρίαση. Πέρα από τα ποτά και τα κοκτέιλ που είναι απαγορευτικά, το αλκοόλ περιέχεται επίσης στη ζύμη, σπιτική ή αγοραστή, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, ρολών και πίτσας. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή της γάτας σας, άρα είναι σημαντικό να καλέσετε τον κτηνίατρό σας πριν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σοβαρά συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως επιληπτικές κρίσεις.

4. Ωμά ψάρια
Όπως τα ωμά αυγά, το ωμό κρέας και τα ψάρια μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση σε γάτες. Επιπλέον, το ωμό ψάρι περιέχει μια ένωση που διασπά την θειαμίνη, μια σημαντική βιταμίνη B1 για γάτες που όταν λείπει, μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα. Τα κατοικίδια δεν είναι μόνο μικρά και χαριτωμένα ζωάκια. Έχουν διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις και μεταβολίζουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους.

5. Τόνος
Μια διατροφή πλούσια σε τόνο μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο δηλητηρίαση από υδράργυρο στη γάτα σας (ακριβώς όπως και στον άνθρωπο), αλλά μπορεί επίσης να την αφήσει υποσιτισμένη, επειδή δεν περιέχει όλες τις σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για τις ανάγκες της. Μια μπουκιά μια φορά στο τόσο δεν θα της κάνει κακό, αλλά είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε τον τόνο ως κύρια πηγή της διατροφής της γάτας σας.


ΠΗΓΗ: tanea.gr

Σαν σήμερα, 9 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1934: Ο Αμερικανός θρυλικός blues τραγουδιστής και μουσικός Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr. 1934-1998) γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Με έδρα το Σικάγο του Ιλινόις, συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones και Van Morrison. Το 1998 είχε ρόλο στην ταινία "Blues Brothers 2000" η οποία κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατο του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Messin' with the Kid", "Come on in This House", "It Hurts Me Too" κ.α.

1958: Ο Αυστραλός μουσικός, ζωγράφος και παραγωγός Nick Seymour (Nicholas More Seymour) γεννήθηκε στην μικρή πόλης Μπεναλα της Βικτώριας της Αυστραλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Crowded House. Μαζί τους γνώρισε επιτυχία το 1987 με το τραγούδι "Don't Dream It's Over" που έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard.


1964: Στο Van Gelder Studio του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, οι The John Coltrane Quartet ηχογραφούν το κλασικό πλέον jazz άλμπουμ "Love Supreme". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία της jazz.

1972: Ο Αμερικανός ντράμερ Tré Cool (Frank Edwin Wright III) γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα Green Day, από το 1990 που αντικατέστησε τον John Kiffmeyer. Ο Tré Cool έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια των Green Day "Dominated Love Slave" και "All by Myself" από τα άλμπουμ του συγκροτήματος "Kerplunk" και "Dookie" αντίστοιχα, παίζοντας σε αυτά και κιθάρα, και τα δύο τραγούδια έγραψε και συνέθεσε ο ίδιος.


1967: Το άλμπουμ "Their Satanic Majesties Request" των The Rolling Stones κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του στην Μεγάλη Βρετανία. Ηχογραφήθηκε από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 23 Οκτωβρίου του 1967 στα Olympic Studios του Λονδίνου. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών charts αλλά και του Billboard. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τους Mick Jagger και Keith Richards. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν δύο single, τα "In Another Land" και "She's a Rainbow" το οποίο έφτασε μέχρι την 25η θέση του Billboard.


1991: Οι Guns N' Roses δίνουν την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι παραστάσεις είναι μέρος της περιοδείας τους Use Your Illusion.

Μια στιγμή σε μια εικόνα... Υδροβιότοπος Νέας Κίου - Ναυπλίου


Όταν ολα φαντάζουν δύσκολα, η ψυχή δραπετεύει στα δικά της 
τα λημέρια για να βρεί την αρμονία της και να θυμηθεί..,

Φωτογραφία: Georgia V. Balasi

Σαν Σήμερα... στον Ελληνικό Κινηματογράφο


9 Δεκεμβρίου σήμερα, χρόνια πολλά στις Αννούλες που γιορτάζουν και ας δούμε ποιες κινηματογραφικές πρεμιέρες είχαμε σαν σήμερα...

9 Δεκεμβρίου 1946 "Παπούτσι από τον τόπο σου"
9 Δεκεμβρίου 1963 "Ο τρελλάρας" 
                                 "Αμόκ"
9 Δεκεμβρίου 1968 "Καπετάν φάντης μπαστούνι" 
                                 "Το κανόνι και το αηδόνι" 
                                 "Γοργοπόταμος"
9 Δεκεμβρίου 1970 "Τα αδέρφια ορκίστηκαν εκδίκηση"

Επίσης σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2001 έφυγε από κοντά μας η ηθοποιός Αθηνά Μιχαηλίδου και 9 Δεκεμβρίου 2002 έφυγε από κοντά μας η ηθοποιός Τζόλυ Γαρμπή









ΠΗΓΗ: retromaniax.gr

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : «Γιώργος Σεφέρης και Μικρασία: Μία βιωμένη μνήμη» από το Σύλλογο Μικρασιατών Ρόδου


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρόδου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, συνδιοργανώνουν ομιλία-παρουσίαση με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης και Μικρασία: Μία βιωμένη μνήμη» στις 10 Δεκεμβρίου στο χώρο του Επιμελητηρίου (Γρηγορίου Λαμπράκη 8) με κεντρική ομιλήτρια την κυρία Στέλλα Π. Βουτσά, φιλόλογο, Διδακτόρισσα Λογοτεχνίας.


ΠΗΓΗ: mikrasiatis.gr

Diz Watson & Tony Uter Live 10/12 στο ΦΟΥΓΑΡΟ


Barrelhouse Blues & Boogie Woogie Piano – New Orleans Style

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται για ένα και μοναδικό LIVE τον Αμερικανό μουσικό Diz Watson, έναν από τους πιο ρυθμικούς πιανίστες στον κόσμο, σε ένα δυναμικό ντουέτο με τον Τζαμαΐκανό Tony Uter στα congas!
Ο Diz Watson και ο Tony Uter παίζουν μαζί σχεδόν δύο δεκαετίες, έχοντας ηχογραφήσει και το άλμπουμ “88 Special”, κεντραρισμένο στην παραδοσιακή γραμμή της swamp μουσικής της Louisiana, μόνο με πιάνο, φωνή και congas.
Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ζωντανά επί σκηνής μια επιτυχημένη σύμπραξη σε μια βραδιά γεμάτη με τα χρώματα και τους ρυθμούς της Νέας Ορλεάνης...

Diz Watson

Ο Diz Watson γεννήθηκε στη Νότια Αφρική από βρετανούς γονείς το 1948, για να επιστρέψει στην Αγγλία στην ηλικία των 12. Πρώτη του επιρροή ήταν ο “Champion” Jack Dupree, ο οποίος του ανοίγει την πόρτα της πιανιστικής μουσικής της Νέας Ορλεάνης.
Σήμερα ο Diz θεωρείται «πεμπτουσία» του στυλ της Νέας Ορλεάνης, ένα πληθωρικό μείγμα από Barrel House, Rhythm and Blues, Rock 'n' Roll και Boogie Woogie, επηρεασμένος από τους Fats Domino, Professor Longhair, Huey “Piano” Smith, James Booker και Dr. John.
Έχει ηχογραφήσει στη θρυλική Ace Records στο Λονδίνο με τους σπουδαίους μουσικούς του Fats Domino, Lee Allen, Walter Kimble και Roger Lewis, ενώ στη δισκογραφία του περιλαμβάνεται και το live άλμπουμ “Such a night” - κορύφωμα μιας περιοδείας στην Αγγλία με τον Dr. John το 1983 - όταν η μπάντα του “The Doormen” έγινε προσωρινά “Dr John and the Night Trippers”.
Ο Diz και οι Doormen έχουν συνοδεύσει επίσης σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Alexis Korner, Clarence “Frogman” Henry, Big Jay McNeely, ενώ «άνοιξαν» για τους Rolling Stones, κατόπιν αιτήματος του πιανίστα των Stones, Ian Stuart.
Ο Diz ζει σήμερα στην Αγγλία και περιοδεύει στην Ευρώπη κάνοντας συχνά επισκέψεις στις ΗΠΑ και την Καραϊβική, παίζοντας σόλο ή ντουέτο με τον Τζαμαϊκανό Tony Uter στα congas ή με τη συνοδεία της full μπάντας των Doormen.

Tony Uter

Ο Tony Uter είναι από τους κορυφαίους εν ζωή περκασιονίστες.
Από το 1971 μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει με σπουδαίους μουσικούς όπως οι : Arthur Brown, Linton Kwesi Jones, Toot's and the Maytals, Rico and his band και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων με τον Bob Marley, τον George Fame, και τους The Trojans.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 22.30 
ΦΟΥΓΑΡΟ, Ναύπλιο

Είσοδος: 12€ με ποτό
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2107400140

info@fougaro.gr

Έκκληση για βοήθεια στον Τοίχο της Καλοσύνης στη Νέα Κίο

ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!


"ΜΑΜΑ 24 ΕΤΩΝ, ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 40 ΜΕΡΕΣ!! ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΝΑ 9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ 2,5 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΟΡΑΚΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ!" 

Η μητέρα χρειάζεται ρούχα σκουρόχρωμα λόγω πένθους. Τρόφιμα ή και παιχνίδια για την ηλικιακή ομάδα των μικρών της σίγουρα θα τους δώσει παραπάνω χαρά. 

Ας ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ απ'όλους μας και σας περιμένω με ανυπομονησία και με γεμάτες αγκαλιές απο "δώρα" στο ΚΕΠ Νέας Κίου.

Αναστασία Σοφού 
υπάλληλος του ΚΕΠ Νέας Κίου

Γίνονται... σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου



=================================


=================================



=================================

 =================================


=================================

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Κοτομπιφτέκια γεμιστά με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές για σήμερα Παρασκευή 9/12


Υλικά Συνταγής

1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
125 γρ. μοτσαρέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

10 μέτριες πατάτες
δεντρολίβανο
ρίγανη
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.

Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος, αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

Για τις πατάτες


Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τις κουνάμε να κάνουν αγριάδες και να σπάσουν. Βάζουμε στο ταψί 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το ταψί με το λάδι στους 200 βαθμούς για 10′.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Ζώδια σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Σήμερα ο Ήλιος κάνει εξάγωνο με τον Δία χαρίζοντας σου ευστροφία και γρήγορη δράση σε θέματα καθημερινότητας. Οι γύρω σου σε συμβουλεύονται και νιώθουν ότι μπορείς να λύσεις τα θέματα τους. Κάνεις έξυπνες κινήσεις στα επαγγελματικά που θα σου αποδώσουν αργότερα στο μέλλον. Συναισθηματικά έχεις αυτοπεποίθηση και μπορεί να ελκύεις άτομα βαθιά φιλοσοφημένα ή άτομα που μπορείς να μάθεις από αυτά. Αν είσαι σε σχέση υπάρχει αμεσότητα και ειλικρίνεια στην επικοινωνία σου με το σύντροφό σου. 

ΤΑΥΡΟΣ
Η σημερινή ημέρα σε βρίσκει με πολλές υποχρεώσεις  στον επαγγελματικό τομέα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να διευθετηθούν καθώς και πολλά μέτωπα που είναι ανοιχτά. Παράλληλα έχεις περίεργη διάθεση, δεν έχεις όρεξη για κοινωνικότητες και συζητήσεις. Σήμερα προτιμάς τη μοναξιά από την παρέα. Είναι καλό εφόσον κάτσεις και κάνεις έναν απολογισμό και δεις τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και πως. Συγκεντρώσου στα θετικά που έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα για να πάρεις κουράγιο να συνεχίσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Δία σε κάνει γενναιόδωρο και προστατευτικό προς τους ανθρώπους που αγαπάς. Δίνεις την βοήθειά σου όπου την χρειάζονται.  Πολλοί θα είναι αυτοί που θα τρέξουν σήμερα σε εσένα για μια σου συμβουλή σε κάποια προσωπική τους υπόθεση. Συναισθηματικά, νιώθεις θα έλεγα κουρασμένος και απογοητευμένος. Αναζητάς κάτι που θα σε βγάλει από τα συνηθισμένα και θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα. Είναι στο χέρι σου να αλλάξεις την τύχη σου ξεκινώντας από την διάθεσή σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σήμερα έχεις λίγο εκνευρισμό που προέρχεται και από κούραση πολλών υποχρεώσεων. Έχουν μαζευτεί πολλές δουλειές τον τελευταίο καιρό που σου τρώνε όλη την ενέργεια. Βαλε ένα πρόγραμμα για να τα καταφέρεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να αφήνεις τους δικούς σου ανθρώπους έξω από τη ζωή σου όταν δε νιώθεις καλά και να τους μιλάς απότομα.  Συναισθηματικά νιώθεις κι εκεί το ανικανοποίητο. Δεν ξέρεις τι θέλεις και ψάχνεις ευκαιρίες για διενέξεις. Βγες έξω με φίλους η αγαπημένους για ένα χαλαρό ποτό και θα δεις πως θα αλλάξει η διάθεσή σου. 

ΛΕΩΝ
Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Δία σε γεμίζει θέληση να τελειοποιήσεις ένα έργο που έχεις ξεκινήσει καιρό. Σκέφτεσαι νέες δραστικές μεθόδους για την επίτευξη του σχεδίου σου. Δεν υπάρχουν εμπόδια και η καλή σου τύχη σε βοηθάει. Συναισθηματικά οι απαιτήσεις σου πλέον είναι πολύ υψηλές. Ψάχνεις ένα άτομο που θα μπορείς να το θαυμάζεις  και να επικοινωνείς άριστα μαζί του. Αν το έχεις βρει κάνεις κινήσεις για να το κατακτήσεις, αν όχι δεν ικανοποιείσαι με  κάτι λιγότερο. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τη σελήνη σε τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Ήλιο έχεις όρεξη να τελειοποιήσεις πράγματα που είχες αφήσει στη μέση. Ρίχνεσαι με τα μούτρα κυριολεκτικά στη δουλειά. Σε έχει καταβάλει μια περίεργη μανία να τα τελειώσεις όλα σήμερα ώστε να σου φύγει  το περιττό άγχος. Εγώ θα έλεγα, αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσε το. Κάνε ότι χρειάζεται ώστε να προχωρήσουν αυτά που είχαν μείνει πίσω. Συναισθηματικά, υπάρχει ένα δίλλημα που σε ταλαιπωρεί. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις θα σου έλεγα να απομακρυνθείς μέχρι να αποφασίσεις. 

ΖΥΓΟΣ
Η ειλικρίνεια σου σήμερα μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες αφού χωρίς να διστάζεις θα έχεις την τάση να σερβίρεις σε όποιον έχεις μπροστά σου ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Αυτό μπορεί να είναι καλό αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις κάτι. Διάλεξε τον πιο αναίμακτο για να αποφύγεις προστριβές και παρεξηγήσεις. Όσον αφορά  τα συναισθηματικά υπάρχουν άνθρωποι που έλκονται από την παρουσία σου και αναζητούν τη συντροφιά σου. Επειδή η διάθεσή σου δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη σήμερα  θα έλεγα να μην κλείσεις κάποιο ραντεβού. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η διαίσθηση σου είναι έντονη και σε βοηθάει να δράσεις σωστά σε θέματα που προκύπτουν. Δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθείς με τα επαγγελματικά σου και γενικά έχεις την τάση σήμερα να είσαι αφηρημένος. Θα υπάρχουν πολλές επαφές και κοινωνική διάθεση.  Έχεις την ανάγκη να διασκεδάσεις και το ρίξεις έξω. Συναισθηματικά υπάρχουν ευκαιρίες που σε βάζουν σε σκέψεις για το πώς πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Πλησίασε το άτομο που σε ενδιαφέρει και εξέφρασε τα ειλικρινή σου αισθήματα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Δία σου δίνει καλή διάθεση να βοηθήσεις τους γύρω σου. Δίνεις πολύ καλές συμβουλές και εμπνέεις εμπιστοσύνη. Νιώθεις την τύχη με το μέρος σου σε ότι κι αν κάνεις. Από την άλλη με τη σελήνη σε τρίγωνο με τον Κρόνο  και τον Ήλιο δεν σε αφήνει να αμελήσεις άλλο υποχρεώσεις. Έτσι δουλεύεις σκληρά ώστε να διευθετηθούν όσα χρειάζεται. Συναισθηματικά, νιώθεις ότι οι γύρω σου δεν μπορούν να σε καταλάβουν και  προτιμάς την απομόνωση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο  Ήλιος σε εξάγωνο με τον Δία σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και θέληση. Σήμερα ίσως αναλάβεις να φέρεις εις πέρας κάτι πολύ δύσκολο επαγγελματικά. Έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ξέρεις με ποιο τρόπο θα τα καταφέρεις. Όσον αφορά τα συναισθηματικά έχεις τη διάθεση να ρισκάρεις. Νιώθεις ανυπομονησία και  αυτό ίσως σε μπλέξει σε περίεργες καταστάσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος για το άτομο που πλησιάζεις καλύτερα να μην κάνεις καμία κίνηση  γιατί αργότερα μπορεί να έρθεις σε δύσκολη θέση. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το οικονομικό είναι αυτό που σε απασχολεί σήμερα. Ίσως έχει προκύψει ένα έξτρα έξοδο που δεν είχες υπολογίσει. Μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και κυρίως μην δανειστείς χρήματα. Όσον αφορά τα αισθηματικά ψάχνεις ένα άτομο που θα κερδίσει το θαυμασμό σου. Έχεις ανάγκη πια από ειλικρινή αισθήματα. Έτσι είναι και ο δικός σου τρόπος προσέγγισης εξάλλου, ειλικρινής. Φίλοι και συγγενικά πρόσωπα είναι δίπλα σου σήμερα και μπορείς να συζητήσεις μαζί σου ένα οικογενειακό θέμα μέγιστης σημασίας.

ΙΧΘΕΙΣ
Σήμερα έχεις τις κλειστές σου. Θέλεις να απομονωθείς από τους γύρω σου και ίσως νιώθεις ότι δεν μπορούν να σε καταλάβουν. Δεν αντέχεις οτιδήποτε νιώθεις ότι σε καταπιέζει. Το αποτέλεσμα είναι να έχεις παραμελήσει κάποιες υποχρεώσεις σου. Με τον Ήλιο σε εξάγωνο με τον Δία όμως η ζωή προχωράει  και σου φέρνει απρόσμενες αλλαγές στα αισθηματικά. Ίσως γνωρίζεις ένα άτομο που θα θαυμάζεις αρκετά ή κάποιο πρόσωπο που θα μπορεί να σου διδάξει πράγματα. Ένα ταλέντο που έχεις  θα σου δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου


Ηλιοφάνεια με λίγες σποραδικές νεφώσεις στο Ιόνιο, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένουμε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 και τοπικά 16 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 14 και τοπικά 15 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 15 και τοπικά 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια και θα εξασθενήσουν έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου


536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.

1531: Ο Χουάν Ντιέγκο βλέπει το όραμα με την Παρθένο της Γουαδελούπης που έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διάδοση του Καθολικισμού στο Μεξικό.



1608: Γεννιέται ο Άγγλος ποιητής, Τζον Μίλτον.



1641: Πεθαίνει ο Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος. (Γεν. 22/3/1599)

1714: Ξαναρχίζει ο πόλεμος ανάμεσα στην Τουρκία και τις Αυστρία, Ρωσία και Βενετία. Το αποτέλεσμα είναι να εκδιωχθούν οι Βενετσιάνοι από Πελοπόννησο και η χώρα να υπαχθεί στους Οθωμανούς. Η διαφορά για τους Έλληνες δεν ήταν πολύ μεγάλη.

1793: Εκδίδεται η "The Minerva", η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης, από τον λεξικογράφο Νόα Γουέμπστερ.



1842: Γεννιέται ο Πιοτρ Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του αναρχικού κινήματος. (Θαν. 8/2/1921)



1859: Γεννιέται σε αρχοντικό της Πλάκας ο ποιητής και πεζογράφος Γεώργιος Δροσίνης.

1867: Γεννιέται ο συγγραφέας Γρηγόριος Ξενόπουλος.



1868: Ο Γουίλιαμ Έγουαρντ Γλάντστοουν γίνεται πρωθυπουργός της Βρετανίας στην πρώτη από τις τέσσερις εκλογικές του νίκες. Είχε διατελέσει ύπατος αρμοστής των Ιονίων Νήσων (1858) και συνηγόρησε στο να αποδοθούν στην Ελλάδα η Θεσσαλία και η Άρτα.

1883: Γεννιέται ο σταρ του Χόλιγουντ Ντάγκλας Φέρμπανκς που κυριάρχησε στο βωβό κινηματογράφο.



1883: Γεννιέται ο στρατηγός και πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξανδρος Παπάγος.

1886: Γεννιέται ο Κλάρενς "Bob" Μπερντσάι , εφευρέτης και ιδρυτής της εταιρίας τροφίμων "General Foods Company"

1898: Φτάνει στα Χανιά και αναλαμβάνει Ύπατος Αρμοστής Κρήτης, εκ μέρους των Μεγάλων Δυνάμεων ο διάδοχος πρίγκιπας Γεώργιος.

1899: Γεννιέται ο δημιουργός του γνωστού καρτούν Μπαμπάρ, Ζαν ντε Μπράνχοφ.

1900: Ο Αμερικανός τενίστας Ντουάιτ Ντέιβις αγωνοθετεί με την ευκαιρία της αγγλο-αμερικανικής συνάντησης τένις ένα νέο αργυρό κύπελλο βάρους 18 κιλών, το γνωστό μέχρι σήμερα Davis Cup.

1902: Γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία εισβάλλουν στο λιμάνι Λα Γκουάιρα και αιχμαλωτίζουν το στόλο της Βενεζουέλας.



1912: Το υποβρύχιο Δελφίν, με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού Μετζιτιέ. Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου με τορπίλη.

1915: Γεννιέται στο Jarotschin της Γερμανίας η υψίφωνος Ελίζαμπεθ Σβάρτκοπφ.

1916: Γεννιέται ο ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ισσούρ Ντανιέλοβιτς.

1917: Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου τα τουρκικά στρατεύματα παραδίδουν την Ιερουσαλήμ στα βρετανικά.

1919: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί για το Παρίσι, με σκοπό να παραβρεθεί στον καταρτισμό της οριστικής Συνθήκης Ειρήνης με την Τουρκία, της Συνθήκης των Σεβρών.

1921: Συγκίνηση και διαμαρτυρίες προκαλεί η είδηση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

1923: Πραγματοποιήθηκε στις Στήλες του Ολυμπίου Διός το συλλαλητήριο των φιλοβασιλικών οργανώσεων. Στα επεισόδια που ακολούθησαν σκοτώθηκαν 8 άτομα και τραυματίστηκαν 16.



1929: Γεννιέται ο Αμερικανός, ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζον Κασαβέτις.

1930: Κονδύλης και Παπαναστασίου αποφασίζουν να συνεργαστούν, αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση του Βενιζέλου.

1934: Γεννιέται η ηθοποιός και κάτοχος διάκρισης του ιπποτικού τάγματος της Βρετανίας, Τζούντι Ντενς, που πήρε το Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Ερωτευμένος Σαίξπηρ".



1936: Πεθαίνει ο Χουάν ντε λα Θιέρβα, ισπανός μηχανικός που εφηύρε το αυτόγυρο. (Γεν. 21/9/1895)



1940: Το χαρμόσυνο άγγελμα της απελευθέρωσης του Αργυροκάστρου μεταδίδεται σε ολόκληρη την Ελλάδα με τυμπανοκρουσίες.

1941: Η Κίνα κηρύττει πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

1942: Γεννιέται ο Σκοτσέζος ποδοσφαιριστής Μπίλι Μπρέμερ.



1946: Αρχίζουν οι δευτερεύουσες δίκες της Νυρεμβέργης, με τη δίκη των γιατρών του Γ' Ράιχ, που κατηγορούνται για πειράματα ευγονικής.



1953: Γεννιέται ο βραβευμένος με ΕΜΙ ηθοποιός και σκηνοθέτης, Τζον Μάλκοβιτς.

1953: Οι ΗΠΑ ζουν υπό την «κόκκινη απειλή» και η General Electric ανακοινώνει πως όσοι εργαζόμενοι της είναι κομμουνιστές θα απολυθούν.



1954: Γεννιέται ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, λουξεμβούργιος πολιτικός.

1957: Γεννιέται ο τραγουδιστής Ντόνι Όσμοντ, μέλος της γνωστής οικογένειας τραγουδιστών.

1958: Ιδρύεται στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, το αντικομμουνιστικό σωματείο του John Birch, που είχε ως στόχο του να παλέψει εναντίον κάθε κομμουνιστικού στοιχείου στην αμερικανική κοινωνία.



1960: Μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο της βρετανικής σαπουνόπερας «Coronation Street» που είναι η μακροβιότερη στην ιστορία.

1961: Στο Ισραήλ ολοκληρώνεται η δίκη του Ναζί, Άντολφ Άιχμαν με απόφαση ενοχής του για 15 κατηγορίες.

1962: Ένα χρόνο μετά την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, η Τανγκανίκα ανακηρύσσεται Δημοκρατία μέσα στην Κοινοπολιτεία.



1963: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

1963: Στις ΗΠΑ, το FBI καταλήγει ότι, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ ενήργησε από μόνος του στη δολοφονία του Προέδρου Τζον Κένεντι.

1967: Ο Νικολάε Τσαουσέσκου, εκτός από πανίσχυρος γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, γίνεται και πρόεδρος της Ρουμανίας.



1968: Παρουσιάζεται το πρώτο "ποντίκι" για ηλεκτρονικό υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, σε μια επίδειξη από τον Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ που έμεινε στην ιστορία ως η «μητέρα όλων των επιδείξεων» (mother of all demos).

1969: Γεννιέται ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Βισέντ Λιζαραζού.

1970: Το ζεύγος Κωνσταντίνου και Αμαλίας Καραμανλή υποβάλλει αγωγή διαζυγίου σε γαλλικό δικαστήριο.

1970: Πεθαίνει ο Αρτέμ Μικογιάν, σοβιετικός αεροναυπηγός. Μαζί με τον Μιχαήλ Γκούροβιτς σχεδίασε τα περίφημα σοβιετικά μαχητικά MiG (από τα αρχικά των επωνύμων τους). (Γεν. 23/7/1905)

1971: Πεθαίνει, σε ηλικία 75 ετών, η δοκιμιογράφος και κριτικός Ελένη Ουράνη, γνωστή ως Άλκης Θρύλος.

1972: Το Βόρειο Βιετνάμ και η ΕΣΣΔ καταλήγουν σε συμφωνία για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο Ανόι.



1976: Εκτοξεύεται από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ σε χαμηλή γήινη τροχιά ο Σοβιετικός δορυφόρος «Κόσμος – 880». Είχε περίγειο 558 χλμ., απόγειο 614 χλμ. και περίοδο περιφοράς γύρω από τη Γη 96 λεπτά. Είχε βάρος 650 κιλά και κλίση τροχιάς 66ο. Χρησιμοποιήθηκε ως στόχος του «Κόσμος – 886» που εκτοξεύθηκε αργότερα και καταστράφηκε από το χτύπημα αυτού στις 27.12.1976. Το τελευταίο μεγάλο κομμάτι από τα συντρίμμια του κατέπεσε στην ατμόσφαιρα της Γης στις 9.12.2001.

1978: Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας της WBL (Womens Pro Basketball League) μεταξύ Chicago Hustle και Milwaukee Does.

1979: Η Διεθνής Αμνηστία, στην ετήσια αναφορά της, επισημαίνει την αύξηση της παγκόσμιας βίας κατά των πολιτικών διαφωνούντων.



1980: Ξεκίνησε στην ΕΡΤ η σειρά "Το φως του αυγερινού"



1981: Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεώργιου Ράλλη. Στη σχετική ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αβέρωφ λαμβάνει 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.



1981: Παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς "Μεθοριακός σταθμός"



1983: Μόλις ο Βασίλης Γκούμας σημειώνει τον 10.000ό πόντο του στον αγώνα ΑΕΚ- ΒΑΟ στο γήπεδο του Ιωνικού ΝΦ, ο αγώνας σταματά και ο αρχηγός του ΒΑΟ, Αλέκος Παρασκευάς, του προσφέρει αναμνηστική πλακέτα ενώ συμπαίκτες και αντίπαλοι τον αγκαλιάζουν. Ο Γκούμας είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα πίσω από τον Νίκο Γκάλη με 11.030 πόντους.

1985: Καταδικάζονται σε ισόβια ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Χόρχε Βιντέλα και ο σύντροφος του, μέλος της χούντας, ναύαρχος Εμίλιο Μασέρα, για τη συμμετοχή τους στον "βρώμικο πόλεμο" κατά των αριστερών επαναστατών, στον οποίο πάνω από 9.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν.

1989: Η Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Νάντια Κομανέτσι, χρυσή ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Μόντρεαλ 1976, αυτομολά στις ΗΠΑ.

1990: Ο Λεχ Βαλέσα, πρώην συνδικαλιστής ηγέτης της "Αλληλεγγύης", κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία, εξασφαλίζοντας το 77% των ψήφων.

1991: Επιστήμονες της Νέας Ζηλανδίας ανακοινώνουν ότι, ο πληθυσμός των πιγκουΐνων στην Ανταρκτική μειώθηκε κατά 23%, τα τελευταία τρία χρόνια.

1992: Ο ΟΗΕ ανακοινώνει ότι, πολλοί Έλληνες έμποροι παραβιάζουν το εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας, μεταφέροντας καύσιμα μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας.



1992: Ανακοινώνεται επίσημα από το Μπάκιγχαμ ο χωρισμός του πριγκιπικού ζεύγους Καρόλου – Νταϊάνας, μετά από μακρόχρονη φημολογία.



1992: Επιστρέφει στη Γη ο αστροναύτης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Γουόκερ  (David M. Walker, γεν. 1944), ο οποίος έλαβε μέρος και στην αποστολή “STS – 53”, που πραγματοποιήθηκε, στις 2.12.1992, με το «Ντισκάβερυ» και με πλήρωμα άλλους 4 αστροναύτες.

1993: Ο πρόεδρος του αφρικανικού κογκρέσου, Νέλσον Μαντέλα, δέχεται να μοιραστεί το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

1994: Στην Κίνα, 312 άτομα, κυρίως παιδιά, σκοτώνονται από πυρκαγιά, που ξεσπά σε κινηματογράφο της πόλης Καραμάι.

1995: Βρετανία και ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι, ο Ραούφ Ντενκτάς έχει προβεί σε στροφή στο θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και ότι, έχει σημειωθεί πρόοδος.



1996: Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία, ο Έλληνας ομοιοπαθητικός, Γιώργος Βυθούλκας.

1997: Στην Τουρκία, βάσει της τελευταίας απογραφής, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 62,5 εκατομμύρια κατοίκους.

1998: Πεθαίνει στο Σαν Ντιέγκο, σε ηλικία 84 ετών, ο πυγμάχος ελαφρών βαρών Archie Moore. Αποχώρησε σε ηλικία 49 ετών με 11 τίτλους σε 27 χρόνια και 141 νοκ-άουτ σε 228 αγώνες.

1999: Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αναγκάζεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, όταν τραυματίζεται στο γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα Philadelphia 76ers- Huston Rockets (83-73).

2000: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ, του εργατικού κόμματος, ανακοινώνει την παραίτηση του και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.



2002: Ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιο του για την επίλυση του Κυπριακού. Η ελληνοκυπριακή πλευρά διαπιστώνει βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο.



2002: Πεθαίνει η ηθοποιός Τζόλυ Γαρμπή.



2008: Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που σκοτώθηκε από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα και προκαλεί αίσθηση.


2008: Ο κυβερνήτης του Ιλινόις, Ροντ Μπλαγκόγεβιτς συλλαμβάνεται για μια σειρά παρανομιών μεταξύ των οποίων την προσπάθεια να πουλήσει τη θέση στην γερουσία που έμεινε κενή μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρεία των ΗΠΑ.



2010: Πεθαίνει στη φυλακή ο Τζον Ντι Ποντ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας είχε δολοφονήσει το 1996 τον Ολυμπιονικη Ντέιβιντ Σουλτς. Η ιστορία του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με την ταινια Foxcatcher. 

2012: Στην Ταϊβάν λεωφορείο πέφτει σε γκρεμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άτομα.