29.10.16

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ 4-1


Άλλη μια νίκη για τον Αργοναύτη που μετράει 6 νίκες σε 6 αγώνες κι είναι πρώτος στη βαθμολογία με 18 βαθμούς... 











ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ : 57 - 49


















Τα αδέσποτα της Νέας Κίου...


Είμαι απ' αυτούς που αγαπούν και ταΐζουν τα σκυλιά... 

Είμαι απ' αυτούς που έχουν τσακωθεί άπειρες φορές με ανθρώπους που δεν τ' αγαπούν και δεν τα θέλουν...

Είμαι από αυτούς που ξοδεύουν καθημερινά χρήματα από το υστέρημά τους για να μην μείνουν τα σκυλιά νηστικά... 

Είμαι απ' αυτούς που τα χαϊδεύουν και παίζουν μαζί τους... 

Είμαι απ' αυτούς που φιλοξενούν αδέσποτα με την ανοχή (;;;) της γειτονιάς...

Καταλαβαίνω όμως και τους ανθρώπους που φοβούνται, που ενοχλούνται, που θυμώνουν, που αγανακτούν...

Γιατί η κατάσταση είναι πλέον ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ... 

Η Νέα Κίος έχει γεμίσει αδέσποτα σκυλιά που καθημερινά αυξάνονται... Αδέσποτα σκυλιά που τσακώνονται, που ζευγαρώνουν, που κυκλοφορούν και ξεσηκώνουν τα δεσποζόμενα ζώα... Τις νύχτες γίνεται χαμός από γαβγίσματα και καβγάδες... Αδέσποτα σκυλιά που είναι ήρεμα και φιλικά με τους ανθρώπους αλλά που τα ένστικτά τους καθορίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις... 

Η κατάσταση έχει γίνει ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ και οι υπεύθυνοι ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης στους φιλόζωους... 

ΟΧΙ λοιπόν, η ευθύνη δεν είναι δική μας... 

ΟΧΙ, τα σκυλιά δεν τα γεννάμε εμείς... 

ΟΧΙ, δεν είναι δική μας υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα του Δήμου... 

ΟΧΙ, η λύση δεν είναι οι φόλες και το ξεπάστρεμα των ζώων που δεν φταίνε σε τίποτα... 

ΟΧΙ, εμείς δεν αντέχουμε ούτε να θρέψουμε, ούτε να φιλοξενήσουμε, ούτε να εμβολιάσουμε, ούτε να στειρώσουμε, ούτε να θεραπεύσουμε άλλα ζώα... 

ΟΧΙ, η λύση του προβλήματος δεν είναι δύσκολη... Μια σωστή συνεργασία μεταξύ υπευθύνων και φιλόζωων θα μπορούσε να κάνει θαύματα... Την επιδιώκει κανείς;;;

Υπάρχουν άνθρωποι που με δικά τους έξοδα και δική τους προσωπική εργασία έχουν δημιουργήσει άτυπα καταφύγια μαζεύοντας αδέσποτα από τους δρόμους, εμβολιάζοντας, στειρώνοντας και θεραπεύοντας άρρωστα ζώα. Που είναι η βοήθεια του Δήμου σ' αυτούς;  Που είναι οι τροφές που θα έπρεπε να προσφέρει ο Δήμος σ' αυτούς τους ανθρώπους για να μπορούν να εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά του;;;  

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ.

Φτιάχνει λέει ο Δήμος καταφύγιο για αδέσποτα στο Λάλουκα. Πότε θα γίνει αυτό; Πόσα σκυλιά θα εξυπηρετήσει; Σε τι συνθήκες; Οι φιλόζωοι θα έχουν πρόσβαση για να ελέγχουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων; 

Επανέρχομαι στη Νέα Κίο κι επαναλαμβάνω πως η κατάσταση είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ κι αυτό δεν ωφελεί ούτε τα ζώα αλλά ούτε και τις αρχές αυτού του τόπου που θα έπρεπε να αφουγκράζονται τα προβλήματα πριν διογκωθούν και τους πνίξουν... 

Η πρώτη απλή λύση είναι να στειρωθούν άμεσα όλα τα αδέσποτα θηλυκά πριν δημιουργήσουν νέο κύκλο αδέσποτων κουταβιών... Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 4 αστείρωτα θηλυκά στην πλατεία. Ας κάνει κάτι ο Δήμος... 

Με πολλά ερωτήματα και διαπιστώσεις θα επανέλθω στο ίδιο θέμα τις επόμενες μέρες... 






Α.Χ.

Μίμης Φωτόπουλος


Ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μίμης (Δημήτρης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας. Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος. Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (τότε Βασιλικού Θεάτρου).

Πρεμιέρα στη θεατρική του καριέρα έκανε στο 1932, σε ηλικία 19 ετών, στην παράσταση Λοκαντιέρα, με το θίασο Κουνελάκη. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε για την πρώτη του περιοδεία, με το θίασο Δράματος, κωμωδίας, κωμειδυλλίου και επιθεωρήσεως του Θεμιστοκλή Νέζερ. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40 έκανε ένα σύντομο πέρασμα απ' το χώρο του βαριετέ και το θέατρο της Κατερίνας, συμμετέχοντας σε πολεμικές επιθεωρήσεις και μουσικές ηθογραφίες.

Στη διάρκεια της κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στις τάξεις του ΕΑΜ. Συμμετείχε στα Δεκεμβριανά, συνελήφθη από τις βρετανικές μονάδες και εκτοπίστηκε στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα, από όπου επέστρεψε τον Μάρτη του 1945.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και γνωστούς συναδέλφους του. Σημαντικότερες συμμετοχές του ήταν στο Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ με τον πρωτοεμφανιζόμενο θίασο του Κάρολου Κουν, στις Αγριόπαπιες του Ίψεν στο θέατρο Τέχνης, στο Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας του Σαίξπηρ στο θέατρο του Βασιλικού Κήπου. Το 1952 δημιούργησε τον δικό του θίασο, με τον οποίο περιόδευσε στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στη Γερμανία, ακόμα και στην Αμερική.

Από το 1960 ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη σκηνοθεσία. Για τελευταία φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1984, μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, στην επιθεώρηση Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο. Ξεχώρισε για το εντελώς προσωπικό λαϊκό ύφος και τους έξυπνους και πάντα εύστοχους αυτοσχεδιασμούς του.

Όπως όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί της γενιάς του, ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε λαμπρή καριέρα και στον ελληνικό κινηματογράφο. Πρώτη του ταινία ήταν η Μαντάμ Σουσού το 1948. Συνολικά έλαβε μέρος σε 101 ταινίες, σε δύο από τις οποίες είχε γράψει και το σενάριο: Προπαντός ψυχραιμία (1951) και Μια νταντά και τέζα όλοι (1971). Μεγάλος επιτυχίες θεωρούνται οι ταινίες Ο γρουσούζης (1952), Το Σωφεράκι (1953), Η Ωραία των Αθηνών (1954) Κάλπικη λίρα (1955), Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955), Ο Πατούχας (1972) κ.ά. Εκτός από τη μεγάλη οθόνη, εμφανίστηκε και στη μικρή, στην τηλεοπτική σειρά Ο θείος μας ο Μίμης, που προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 το 1984.

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, ο Μίμη Φωτόπουλος ήταν και λογοτέχνης. Έγραψε τέσσερις ποιητικές συλλογές [ Μπουλούκια (1940), Ημιτόνια (1960), Σκληρά τριολέτα (1961) και Ο θάνατος των ημερών (1976) ], τρία αυτοβιογραφικά [ 25 χρόνια θέατρο (1958), Το ποτάμι της ζωής μου και Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων (1965) ] και δύο θεατρικά έργα [ Ένα κορίτσι στο παράθυρο (1966) και Πελοπίδας ο καλός πολίτης (1976) ].

Την περίοδο της Δικτατορίας ασχολήθηκε, επίσης με τη ζωγραφική. Είχε μείνει μόνος με τις δυο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Συνολικά έκανε δέκα εκθέσεις των έργων του και πούλησε πάνω από εκατό πίνακες.

Ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινητού θεάτρου «Άρμα Θέσπιδος», μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθέρου Θεάτρου, ενώ παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου Α' και το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.

Πέθανε ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, στις 29 Οκτωβρίου του 1986.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Η ιστορία του Ερυθρού Σταυρού


Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ο Ερυθρός Σταυρός σε καιρό ειρήνης παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με το ζήτημα των προσφύγων.

Αφορμή για την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στάθηκε η Μάχη του Σολφερίνο (24 Ιουνίου 1859), κατά την οποία οι Γάλλοι νίκησαν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας, μετά από ολοήμερη μάχη. Αυτόπτης μάρτυς της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντυνάν, ο οποίος ταραγμένος από την αγωνία των τραυματισμένων στρατιωτών, οργάνωσε ένα δίκτυο βοήθειας, με τη συνδρομή ντόπιων εθελοντών.

Με την επιστροφή του στη Γενεύη, ο Ντυνάν γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Αναμνήσεις από το Σολφερίνο», στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει ιδέες για την εθελοντική βοήθεια κατά τη διάρκεια του πολέμου. Προτείνει οι τραυματίες και όλοι όσοι τους φροντίζουν να θεωρούνται ουδέτεροι, ακόμα και στο πεδίο της μάχης. Τον Αύγουστο του 1863 πέντε πολίτες της Γενεύης, οι Γκιστάβ Μουανιέ, Λουί Απιά, Τεοντόρ Μωνουάρ, Γκιγιόμ Ντυφούρ και Ανρί Ντυνάν, ιδρύουν τη Διεθνή Επιτροπή για τη Βοήθεια των Τραυματιών. Στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ειδικοί από 16 χώρες συναντώνται στη Γενεύη και υιοθετούν τις ιδέες του Ντυνάν.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 22 Αυγούστου του 1864, με πρωτοβουλία της Ελβετίας διοργανώνεται μια διεθνής διπλωματική διάσκεψη και υπογράφεται η Σύμβαση της Γενεύης, όπου αναγνωρίζεται ο ρόλος της Επιτροπής και η υποχρέωση των εμπολέμων να προστατεύουν τους τραυματίες και να τους παρέχουν τις απαραίτητες φροντίδες. Οι αρχές της Σύμβασης του 1864 επεκτάθηκαν αργότερα στους τραυματίες των συγκρούσεων στη θάλασσα (1899 και 1907), στους αιχμαλώτους πολέμου (1929) και στους άμαχους πληθυσμούς (1949).


 Το 1876 η Διεθνής Επιτροπή για τη Βοήθεια των Τραυματιών θα μετονομασθεί σε Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού, όπως είναι γνωστή και σήμερα. Ως έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού υιοθετείται ο κόκκινος ισοσκελής σταυρός σε λευκό φόντο, που είναι η ελβετική σημαία με αντεστραμμένα χρώματα. Οι μουσουλμανικές χώρες που εισήλθαν στον Διεθνή Οργανισμό αργότερα απαίτησαν την αλλαγή του εμβλήματος, που παρέπεμπε στον Χριστιανισμό. Έπειτα από διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε οι χριστιανικές χώρες να χρησιμοποιούν τον Ερυθρό Σταυρό και οι μουσουλμανικές χώρες την Ερυθρά Ημισέληνο. Και οι δύο οργανώσεις συνεργάζονται στενά κάτω από την ομπρέλα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που εδρεύει στη Γενεύη. Το Ισραήλ από την ίδρυσή του το 1948 έχει τη δική του οργάνωση, το Ερυθρό Άστρο του Δαυίδ. Τα τελευταία χρόνια προτείνεται η υιοθέτηση ενός ουδέτερου εμβλήματος για όλο αυτό το ανθρωπιστικό κίνημα, που θα είναι ο Ερυθρός Κρύσταλλος.



Το Ελληνικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877 υπό την προστασία της Βασίλισσας Όλγας, με πρώτο πρόεδρο τον νομομαθή Μάρκο Ρενιέρη (1815-1897). Στις 6 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου αναγνωρίστηκε από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Σκοποί του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως περιγράφονται στο καταστατικό του, είναι σε περίοδο πολέμου η θεραπεία και η περίθαλψη των τραυματιών, η μέριμνα για τους αιχμαλώτους και η προστασία των θυμάτων του πολέμου, ενώ σε περίοδο ειρήνης η παροχή βοηθείας στους πληττόμενους από θεομηνίες και επιδημίες, η παροχή κοινωνικο-προνοιακού και φιλανθρωπικού έργου και η προαγωγή της δημόσιας υγείας γενικότερα. Η δράση του ΕΕΣ επεκτείνεται και εκτός των ελληνικών συνόρων, με αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε η ίδρυση Σταθμών Πρώτων Βοηθειών, Κέντρων Αιμοδοσίας, σχολών Νοσηλευτικής, νοσοκομείων («Ερρίκος Ντυνάν», «Ασκληπείο Βούλας», «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» στους Αμπελοκήπους) και της Υπηρεσίας Αναζητήσεως αγνοουμένων.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Απίστευτο αλλά αληθινό... Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2017!


Το 2017, ιπτάμενα "ταξί" που θα τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια, θα πετούν πάνω από τον Σηκουάνα στο Παρίσι ενώ αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά και στην αποσυμφόρηση κεντρικών οδών. Για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου, που μέχρι πρότινος φάνταζε αδύνατη, υπάρχουν 5 στάδια δοκιμών, τα οποία θα έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι την επόμενη άνοιξη!

Σχεδιασμένο από τον Αλαίν Θεμπάλ (ο εφευρέτης του υδροπτέρυγου) το "Sea Bubble" είναι ένα μικρομεσαίο όχημα μεταξύ αυτοκινήτου και σκάφους που θα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν τις βόλτες τους, πάνω από το ποτάμι και τις κεντρικές αρτηρίες του Παρισιού.

Σύντομα θα είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα, διότι ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου. Θα διαθέτει υποβρύχια φτερά (που θ’ αγγίζουν την επιφάνεια του νερού όταν θα ίπταται) για να ωθούν τη δομή του 70 εκατοστά πάνω από τα κύματα, που θα δημιουργεί (κυματική ενέργεια), με την πίεση του νερού.

Τα ταξί θα είναι... αγκυροβολημένα σε αποβάθρες ενεργειακά αυτόνομες, δεδομένου ότι λειτουργούν μέσω ανεμογεννητριών και ηλιακών συλλεκτών. Αρχικά, τα «αυτοκίνητα» θα εφοδιαστούν με ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα πτήσης.

Με αυτά, οι επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα μπορούν να φτάνουν από τη μία άκρη του Παρισιού στην άλλη, σε μόλις 15 λεπτά! Δηλαδή πολύ νωρίτερα απ' ότι με το Μετρό!



Μέχρι στιγμής ο κ. Θεμπάλ όπως ανέφερε, έχει χρειαστεί για την τεχνολογία που αναπτύσσει με τους συνεργάτες του, ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι παραπάνω από € 500.000 ($ 555.000) με υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της drone-maker Parrot SA, Partech Ventures και τη γαλλική κυβέρνηση (μέσω του ταμείου ΒΡΙ). 

Tα SeaBubbles έχουν και την υποστήριξη της Δημάρχου του Παρισιού Anne Hidalgo, η οποία έχει δεσμευθεί να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη (το δημοτικό συμβούλιο έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην μια πλευρά του Σηκουάνα).

Άλλος ένας γύρος χρηματοδότησης θα λάβει χώρα μέχρι το τέλος του Αυγούστου, για την ανάπτυξη της σχετικής υπηρεσίας εφαρμογής του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη δημιουργία σταθμών υποδοχής γύρω από τον Σηκουάνα.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα
Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

Στο ΛΙΜΑΝΙ της ΕΡΜΙΟΝΗΣ ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ για την 6η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ


Α.Ο Αργοναύτης - Α.Ο Άρατος Κιάτου ΣΗΜΕΡΑ, στη Νέα Κίο


6η αγωνιστική : Αργοναύτης - Πανασιναικός ΣΗΜΕΡΑ στη Νέα Κίο


ΦΙΛΑΘΛΟΙ Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ 
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!


Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. 
Αθλητικό Κέντρο Νέας Κίου
Νέα Κίος Αργολίδας


Γίνονται... σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


  &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&




 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (22:00) 
ΝΑΥΠΛΙΟ, 3sixty 
Live saxophone

 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πλατεία του πεσόντα Σωτηρίου Κουρούνη 
Γιορτή του Κάστανου 2016

 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 από τις 5 μ.μ 
Ο Σύλλογος Φίλων της Σκιρίτιδας σας προσκαλεί όλους 
στο Δημοτικό Σχολείο Κολλινών όπου θα πραγματοποιηθεί 
η έκθεση τοπικών προϊόντων του χωριού.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ὥρα 6.00 μ.μ.   
Εναπόθεση τῶν Ἱερῶν Λειψάνων 
και Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός
στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στο Άστρος

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Γιορτή κάστανου σε Βλαχοκερασιά και Κερασιά

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Sea & Sand 
Νύχτες έντεχνης μουσικής

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (21:00) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Μπουκαδούρα 
Κρητική βραδυά

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (22:00) 
ΝΗΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Avli 
LIVE Bandita ME COPO

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (16:00) 
ΠΗΓΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 5η Γιορτή Κάστανου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (17:30 & 19:30) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πνευματικό Κέντρο
 «Ο Μαγικός κόσμος του Σκρουτζ» του Κ. Ντίκενς

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 Σάββατο 29 Οκτωβρίου (21:30)
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Θέατρο Νηπιαγωγείο 
Άφησέ με να έρθω μαζί σου -μ’ακούς;- 
Ομάδα Re-Act

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (19:30) 
ΠΥΡΓΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ, Mani Sonnenlink 
Sonatas for Violin & Piano

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (18:00) 
ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
12η Γιορτή Τσίπουρου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (12:00) 
ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
1η Παραδοσιακή Γιορτή Βραστού

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (21:30) 
ΣΠΑΡΤΗ, Billy’s cafe bar 
Χοές live

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 
ΔΑΦΝΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
6η Γιορτή Κρασιού

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΡΑΚΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Φουλ του μεζέ 
 Έντεχνα και λαϊκά

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Από Σάββατο 29 Οκτωβρίου έως Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
 (ΠΑ, ΣΑ, ΚΥ) στις 21:00 
ΠΑΤΡΑ, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων 
«Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (22:00) 
ΠΑΤΡΑ, Cinema Cafe 
Gobey & P-Gial Reggae Live

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14:30 (2016/2017) 
ΠΑΤΡΑ, Beer Bar Q 
Μεσημεριανά Απρόβλεπτα live

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (22:00) 
ΠΑΤΡΑ, Ghetto Bar and live stage 
Passepartout Live

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22:00 (2016/2017) 
ΠΑΤΡΑ, Σκέντζος ρεμπετάδικο 
Φίνες πενιές στο Σκέντζο

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 
ΠΑΤΡΑ, Περί Σκιών 
O Καραγκιόζης στον πόλεμο του ’40


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 21:30  
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Act 
Τα Ημερολόγια της Εδέμ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 (22:30) 
ΠΑΤΡΑ, Χάραμα stage 
Μίμης Πλέσσας-Δάκης «Στιγμές»

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 29 Οκτωβρίου, 21:30 
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Λιθογραφείον 
¨Ρωμαίος & Ιουλιέτα¨ του Μποστ 
ομάδα πολιτισμού area 51 patras

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&