19.5.16

Περιφορά εικόνας στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στο Ναύπλιο



















ΠΗΓΗ : argolikeseidhseis.gr

Aenaon Live - Ο Γιώργος Ζαμάνης και ο Γιάννης Νανόπουλος, για πρώτη φορά μαζί, σε "Τραγούδια που έγιναν φωτιά!"


Υπάρχουν πολλών ειδών τραγούδια και μουσικές… τραγούδια για να μας διασκεδάσουν, τραγούδια για να μας ψυχαγωγήσουν, τραγούδια για να μας θυμίσουν… να μας μάθουν και να μας βοηθήσουν.

Υπάρχουν όμως και μερικά τραγούδια που με τον καιρό, έγιναν φωτιά στην καρδιά μας…το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο και ανάλογα με τα βιώματα και την πορεία ζωής του καθενός από εμάς. Είναι εκείνα τα τραγούδια που ήρθαν για να μην πεθάνουν ποτέ…για να δίνουν πάντα το χρώμα της φλόγας στις καρδιές μας, και δεν είναι λίγα.

Κάποια από αυτά τα τραγούδια, θα ντύσουν με κόκκινο χρώμα τη μουσική σκηνή του ΑΕΝΑΟΝ, αυτό το Σάββατο 21 Μαΐου στις 10 το βράδυ, ερμηνευμένα από καρδιάς, δύο πολύ καλών φίλων, που αυτό το ξεχωριστό βράδυ θα είναι και μουσικοί συνεργάτες, αφού μερικά από τα πιο όμορφα πράγματα σε τούτη την ζωή, έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και χωρίς να τα έχεις προσχεδιάσει!!!

Έτσι λοιπόν, ο Γιάννης Νανόπουλος στην ερμηνεία και την κιθάρα, και ο Γιώργος Ζαμάνης από τον «Ελληνικό Διπλό» στην ερμηνεία, ανταμώνουν ουσιαστικά για πρώτη φορά μουσικά και σας παρουσιάζουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μουσικό πρόγραμμα για αυτή την βραδιά, με τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ, που έγιναν φωτιά με την πάροδο του χρόνου στις καρδιές μας.

Σε αυτή τη μουσική συνάντηση, θα θυμηθούμε μεγάλες στιγμές του Έντεχνου Ελληνικού μας τραγουδιού… θα σμίξουμε τις φωνές μας και μαζί θα τραγουδήσουμε... συνοδοιπόροι σε αυτό το ξεχωριστό αντάμωμα του Γιώργου Ζαμάνη με το Γιάννη Νανόπουλο.

Μια μοναδική ζωντανή μουσική βραδιά μας περιμένει αυτό το Σάββατο στο ΑΕΝΑΟΝ και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

===============================================

Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 27510-26026

Χορηγός επικοινωνίας: 101 ΠΥΞΙΔΑ FM (www.piksida.gr)

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη «Μυσταγωγία» του Μάργαρη


Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη «Μυσταγωγία», που θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου (21.00) στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».

Εισιτήρια προπωλούνται στο Cafe Bistro Εν Λευκώ Βασιλέως Γεωργίου Β’3 Άργος και στο ΑΣΤΡΟ – ΑΡΓΟΣ Βιβλιοπωλείο - Δαναού 16 Άργος. Προπώληση: 10€, Γενική είσοδος: 12 €.

Ο διεθνούς φήμης δεξιοτέχνης, θα ερμηνεύσει κομμάτια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Με τη μαγεία της κιθάρας”. Θα ακουστούν συνθέσεις σπουδαίων δημιουργών (Ennio Morricone, Eric Satie, Carlos Gardel, Peter Tchaikovsky κ.α). Θα ερμηνεύσει επίσης, διασκευές του σε ιστορικά τραγούδια της διεθνούς Rock μουσικής σκηνής (Hotel California, The show must go on, Paint it black, People are strange) τα οποία συμπεριέλαβε στο  άλμπουμ “Rock of my soul”, δικές του συνθέσεις καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Μαζί του η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Ειρήνη Τζαμτζή και η Χορωδία Νέας Κίου. Ιδιαίτερη στιγμή για τη βραδιά αποτελεί η συμμετοχή της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου.


Συναυλία - γενική δοκιμή προγράμματος Πτυχιακών εξετάσεων Βιολιού της Έλενας Τσακίρη



Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής Πιάνου και σολίστ Ανδρέας Ρεντούλης.

Συνάντηση Κωστούρου με το νέο διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου


Συνάντηση γνωριμίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στο Δημαρχείο Ναυπλίου, μεταξύ του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου και του νέου Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πυράρχου κ. Βασίλειου Αλεξόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και διάφορα ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του Δήμου ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες για τον καλύτερο συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το Δήμο.


ΠΗΓΗ : paratiritis-news.com

Από την χθεσινή εκδήλωση στο ΙΛΜΕ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΚΙΘΑΡΕΣ, χθες, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕΣ - ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΒΑΛΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥΤΖΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΟΥΡΤΗ /ΧΑΤΖΗΖΗΣΗ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥΤΖΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ


ΦΩΤΟ-ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2016 / ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ / 19-20-21-22 ΜΑΪΟΥ


Ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη ενός μύθου
Ο Αέθλιος υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιος του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.

Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2016

Αφετηρία την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 14:30 στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας

Τερματισμός το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 όχι αργότερα από τις 18:30 στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας

Συνολική απόσταση διαδρομής αγώνα 180χλμ, διάρκεια 28 ώρες, χωρίς διακοπή.

Αγώνας Δρόμου 62 χλμ

Παράλληλα με τον Ολύμπιο Δρόμο και με κοινή αφετηρία
και διαδρομή.


Αγώνας Δρόμου 62 χλμ. Ο αγώνας θα ακολουθήσει τη διαδρομή
από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.

Το πρόγραμμα : 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 (Δεν αφορά τα πακέτα των Ελλήνων αθλητών)
ώρα 15:00 – Συγκέντρωση των αθλητών μπροστά από το Ξενοδοχείο Stanley Πλατεία Καραϊσκάκη (στάση metro Μεταξουργείο).
ώρα 15:30– Αναχώρηση από Αθήνα – Μεταφορά των αθλητών στο ξενοδοχείο KALAMAKI BEACH κατηγ. πολυτελείας – 85 χλμ. από την Αθήνα.
ώρα 17:00 - Άφιξη στο ξενοδοχείο
καταγραφή των Αθλητών
Τακτοποίηση στα δωμάτια
ώρα 18:00 - Briefing – αγγλικά – γαλλικά
ώρα 19:00 - Παραλαβή του αθλητικού υλικού από τους αθλητές (αριθμό συμμετοχής, οδηγίες υποστηρικτών κ.λ.π.) και παράδοση Υπεύθυνων Δηλώσεων και Ιατρικών Βεβαιώσεων.
ώρα 20:00 - Δείπνο
Παρασκευή 20 Μαΐου 2016
ώρα 07:30 – 09:00– Tοποθέτηση των προσωπικών ειδών των αθλητών σε κιβώτια για τα C.P σε παρακείμενο χώρο του σαλονιού του ξενοδοχείου Kalamaki Beach.
ώρα 09:00 – 10:00 – Παραλαβή του αθλητικού υλικού από τους αθλητές (αριθμό συμμετοχής, οδηγίες υποστηρικτών κ.λ.π.) και παράδοση Υπεύθυνων Δηλώσεων και Ιατρικών Βεβαιώσεων.
ώρα 10:45 – 11:30 – Ενημέρωση αθλητών για τον αγώνα.
ώρα 12:45 - Αναχώρηση για Αρχαία Νεμέα (40 χλμ.).
ώρα 13:45 - Τελετή εναρξης στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.
ώρα 14:20 - Παράταξη αθλητών στην εκκίνηση.
ώρα 14:30 - ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σάββατο 21 Μαΐου 2016
ώρα 08:00 – 18:30 – Τερματισμός των Αθλητών μπροστά στη Β.Α. είσοδο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας. Άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο EUROPA κατηγ. πολυτελείας.
ώρα 20:30 - Τελετή απονομής επάθλων στο ξενοδοχείο.
ώρα 21:30 - Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Κυριακή 22 Μαΐου 2016
Ώρα 07:30 – 09:30 - Πρωινό
Ώρα 10:30 – 12:00 - Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο Ολυμπίας, προσφορά του Συλλόγου.
Ώρα 12:30 – 15:00 - Αποχαιρετιστήριο γεύμα στο Ξενοδοχείο.
Ώρα 15:30 - Αναχώρηση
Ένα (1) λεωφορείο αναχωρεί για τη Νεμέα για τη γιορτή με παραδοσιακά προϊόντα και αναχώρηση22:30 για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στο Kalamaki Beach Hotel. Άφιξη στην Αθήνα μετά από 2.5 ώρες περίπου .
Ένα (1) λεωφορείο αναχωρεί για την Αθήνα με άφιξη στο κέντρο της Αθήνας στις 19:30 περίπου.

ΠΗΓΗ : aethlios.gr

Η χορωδία νέων παιδιών Ναυπλίου "Tamperamento" ταξιδεύει...


Η χορωδία νέων παιδιών Ναυπλίου "Tamperamento" θα βρίσκεται στην Καλαμάτα την Κυριακή 22 Μαΐου για να συμμετάσχει σε χορωδιακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο εργατικό κέντρο της πόλης. 

Η χορωδία προετοιμάζεται για να συμπράξει με άλλες τέσσερις χορωδίες από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. 

Η διάθεση και η χαρά των παιδιών είναι διάχυτη. 

Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Τουρνουά μπάσκετ 4χ4 στη Νέα Κίο

Ο Αργοναύτης Νέας Κίου διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 4 on 4 στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Κίου.

Φτιάξε την ομάδα σου και δήλωσε συμμετοχή για ένα μοναδικό τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ!


ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" - Εικόνες από τον χθεσινό περίπατο


Άλλος ένας περίπατος ολοκληρώθηκε επιτυχώς!!

Χθες συναντηθήκαμε στο Ναύπλιον, ξεκινήσαμε από το παλιό εργοστάσιο του Κύκνου και η κάθε μια με το δικό της ρυθμό, ανηφορίσαμε προς την Αγία Μονή.






Η φύση στα καλύτερά της και η θέα, προς το Ναύπλιον, υπέροχη.

Ολιγόλεπτη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. 






Στο φιλόξενο και ζεστό κλίμα του "Σαλέ της Μάρως" απολαύσαμε δροσερή λεμονάδα και εξαιρετικά γλυκίσματα, όλα φτιαγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα από την ίδια.
Σε ευχαριστούμε πολύ, Μάρω!

ΠΗΓΗ : facebook 
Syllogos Sykafiar

Nafplio Energy Triathlon 2016: Οι διαδρομές του αγώνα


Οριστικοποιήθηκε ο χώρος της περιοχής αλλαγών και οι διαδρομές του αγώνα Nafplio Energy Triathlon που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Όλες οι περιγραφές που ακολουθούν έχουν κατεύθυνση αναφοράς, κοιτώντας προς τη θάλασσα.

Η “καρδιά του αγώνα”, η περιοχή αλλαγών, θα είναι στο χαρακτηριστικό “Π” του Λιμανιού του Ναυπλίου, το οποίο θα παρέχει άνετο χώρο για να υποδεχτεί τον εξοπλισμό των τριαθλητών. Αριστερά του “Π”, εντός θαλάσσης θα γίνει η εκκίνηση. Οι διαδρομές τόσο του τρεξίματος όσο και της ποδηλασίας είναι επίπεδες και γρήγορες και προσφέρονται για γρήγορες επιδόσεις, αλλά και για τους νέους φίλους του αθλήματος. Ο τερματισμός θα γίνει στην αρχή της οδού Φαρμακοπουλών αριστερά της Πλατείας Φιλελλήνων, στην οποία επίσης θα στηθούν βοηθητικές εγκαταστάσεις της διοργάνωσης και θα γίνουν και οι απονομές.


Πιο αναλυτικά:
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί εντός θαλάσσης, αριστερά του “Π”. Οι αθλητές θα κολυμπήσουν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον “Φάρο”, το “Μπούρτζι” και το “Π” με δεξιόστροφη φορά και θα εξέλθουν από τη σκάλα στην αριστερή πλευρά του “Π” όπου θα είναι στημένη η περιοχή αλλαγών.


Η διαδρομή της ποδηλασίας ξεκινάει από την οδό Μπουμπουλίνας με κατεύθυνση προς Νέα Κίο. Οι αθλητές ακολουθούν όλο τον παραλιακό δρόμο “Ναυπλίου – Νέας Κίου”, περνούν τη Νέα Κίο και σε απόσταση 10χλμ από την θέση “Π” κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν.

Οι διαδρομές τόσο του τρεξίματος όσο και της ποδηλασίας είναι επίπεδες και γρήγορες και προσφέρονται για γρήγορες επιδόσεις, αλλά και για τους νέους φίλους του αθλήματος.


Η διαδρομή του τρεξίματος ξεκινά πάλι από την περιοχή αλλαγών, προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τη διαδρομή της ποδηλασίας και στον πεζόδρομο αριστερά του “Π”. Στρίβουμε αριστερά στην Βύρωνος και κατόπιν αριστερά στην οδό Σταϊκοπούλου. Διατηρώντας την κατεύθυνσή μας, μπαίνουμε στις οδούς Πλαπούτα , 25ης Μαρτίου και Κύπρου όπου στον κόμβο στρίβουμε αριστερά και μπαίνουμε στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας. Στο τέρμα της Σιδηράς Μεραρχίας κάνουμε αριστερά και αμέσως δεξιά στην οδό Αμαλίας Όθωνος. Περνάμε και την οδό Δημ Υψηλάντη και βγαίνουμε στο “Π” από την δεξιά πλευρά της Πλατείας Φιλελλήνων. Στρίβουμε αριστερά στην οδό Μπουμπουλίνας. Συνεχίζουμε ευθεία επί του παραλιακού πεζόδρομου για 2η στροφή ή τερματίζουμε μπαίνοντας στην οδό Φαρμακοπουλών αριστερά της Πλατείας Φιλελλήνων.

Οι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Aquathlon, μετά την κολύμβηση κατευθύνονται απευθείας προς στην διαδρομή του τρεξίματος.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποστάσεις και τους γύρους κάθε διαδρομής

1) Αγώνας Sprint Triathlon (750μ κολύμβηση - 20χλμ ποδηλασία - 5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 750μ)
Ποδηλασία (1 κύκλος x 20χλμ)
Τρέξιμο (2 κύκλοι x 2,5χλμ)

2) Αγώνας Aquathlon Sprint (750μ κολύμβηση - 5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 750μ)
Τρέξιμο (2 κύκλοι x 2,5χλμ)

3) Αγώνας Aquathlon Super Sprint (300μ κολύμβηση - 2,5χλμ τρέξιμο)
Κολύμβηση (1 κύκλος x 300μ)
Τρέξιμο (1 κύκλος x 2,5χλμ)


Οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο link: energyraces.gr/register/Nafplio/ μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο energyraces.gr.


ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Πάρτυ αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου


Η ομάδα «Περπατώ Ναύπλιο.. Φωτογραφίζω Ναύπλιο» και η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον συνάνθρωπό μας και σας καλούν σε μία αποστολή αγάπης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσφορά πράξη γεμίζοντας τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου, με την ελπίδα να φέρουμε και πάλι πίσω το χαμόγελο σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Έτσι όλοι μαζί την Παρασκευή 10 Ιουνίου μετά τις 8.00 το απόγευμα περπατάμε στην πόλη μας.. σας ενημερώνουμε και συλλέγουμε την αγάπη σας.

Και το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ., η αλληλεγγύη γιορτάζει και σας περιμένει στο πάρτι της στην πισίνα του «Meraki Apartments» στο Τολό όπου ο θρυλικός Dj Πέτρος Χατζηγεωργίου με τα μηχανήματα που μας πρόσφερε ο Ανδρέας Χρόνης θα μας διασκεδάσουν με μουσική από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το πρωί.

Όσο για το ποτό μας.. ΟΛΟ το χρηματικό ποσό από το κάθε ποτό, θα πάει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Έξω από το «Meraki» θα υπάρχει φορτηγό που θα συλλέγει την αλληλεγγύη σας σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.

Κανέλα: Το φυσικό όπλο κατά του σακχάρου


Η χρήση της κανέλας για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων χωρίς να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητά της, είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που καταναλώνουν κανέλα ως «φάρμακο» κατά του υψηλού σακχάρου.

Έχει αποδειχθεί ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος, τα τριγλυκερίδια και LDL-χοληστερόλη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει την ενεργό ουσία MHCP που ανήκει στις πολυφαινόλες. Η ουσία αυτή μιμείται την ινσουλίνη, ενεργοποιεί τους κυτταρικούς υποδοχείς της και δρα εντός των κυττάρων σε συνέργεια με την ινσουλίνη.

Σε πειράματα στο εργαστήριο, η κανέλα βρέθηκε ότι μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που είναι νοσηρές για το DNA, χημικές ενώσεις οι οποίες παράγονται κατά το φυσιολογικό μεταβολισμό και είναι αυξημένες στους διαβητικούς.

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύονται από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς από διάφορα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πιο σημαντικές έρευνες είναι του Αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, γιατρών του νοσοκομείου Malmoe της Σουηδίας και από τη Γεωργική Ερευνητική Μονάδα Maryland που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Scientist, τον Αύγουστο του 2000. Η πρώτη έρευνα που διήρκησε 40 ημέρες, πραγματοποιήθηκε το 2003 στο Πακιστάν σε 60 εθελοντές (άνδρες και γυναίκες) που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 και τους χορηγούνταν αντιδιαβητικά φάρμακα, τα οποία προκαλούν αύξηση στην απελευθέρωση της ινσουλίνης.

Τα άτομα αυτά χωρίστηκαν σε 6 ομάδες των 10 ατόμων. Στις 3 ομάδες χορηγήθηκε κανέλα με τον εξής τρόπο. Η μια ομάδα πήρε 1 γραμμάριο κανέλα (δυο κάψουλες που ισούται περίπου με το ένα τέταρτο του κουταλιού) για 20 ημέρες. Η δεύτερη ομάδα πήρε 3 γραμμάρια (6 κάψουλες, που ισούται με ένα κουταλάκι) για 20 ημέρες, η τρίτη ομάδα πήρε 6 γραμμάρια (12 κάψουλες, που ισούται με ένα και τρία τέταρτα κουταλάκι του γλυκού) για 20 ημέρες.

Οι άλλες τρεις ομάδες έπαιρναν εικονικό φάρμακο. Οι κάψουλες λαμβάνονταν τρεις φορές την ημέρα, μετά τα γεύματα.

Μετά την χορήγηση υπήρχαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα γλυκόζης του αίματος και στις 3 ομάδες που πήραν κανέλα κατά 18% με 29 % και σε ορισμένους εθελοντές διαπιστώθηκε μείωση της γλυκόζης του αίματος στα κανονικά επίπεδα.

Καλύτερα αποτελέσματα είχε η πρώτη ομάδα που της χορηγούνταν η μικρότερη ποσότητα κανέλας. Στις υπόλοιπες 3 ομάδες δεν διαπιστώθηκε καμία αλλαγή.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι η κανέλα είχε ωφέλιμα αποτελέσματα και στα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος και συγκεκριμένα στη μείωση της LDL-χοληστερόλης. Όταν σταμάτησε η χορήγηση κανέλας σε όλους τους εθελοντές, οι τιμές της γλυκόζης του αίματος αυξηθήκαν σε παθολογικά επίπεδα.

Η κανέλα είναι επίσης πλούσια πηγή μαγνησίου, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, για την ηλεκτρολυτική ισορροπία και πολλές ακόμη βιοχημικές διεργασίες. Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί για την μεταβολική διαταραχή των διαβητικών, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση του μαγνησίου, επομένως η κανέλα δρα θεραπευτικά.

Άρα, από τις έρευνες αποδεικνύεται ότι η κανέλα έχει ωφέλιμη δράση σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 2, των οποίων η θεραπεία στηρίζεται σε αντιδιαβητικά δισκία. Χρειάζεται να επισημανθεί ότι η κανέλα δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει θεραπεία κατά του διαβήτη τύπου 2.

Η δράση της είναι κυρίως προληπτική σε προ-διαβητικούς ασθενείς, σε ασθενείς που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από διαβήτη και ενισχυτική σε διαβητικούς τύπου 2.

Επισημαίνεται ότι η ενεργός, ωφέλιμη ουσία της κανέλας, δεν περιέχεται στο λάδι κανέλας αλλά στη σκόνη του μπαχαρικού αυτού. Η δοσολογία της δεν πρέπει να υπερβαίνει την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα, γιατί τότε θα δημιουργηθούν τα αντίθετα αποτελέσματα. Την κανέλα στη διατροφή μας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε επιδόρπια, γιαούρτι, δημητριακά, χυμούς, στο κόκκινο κρασί, στο τσάι ή στον καφέ.


Πηγή: onmed.gr

Ξεκίνησαν οι Ιαματικές Πηγές Ηραίας στην Γορτυνία


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) που έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών Ηραίας στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, ανακοινώνει ότι το Υδροθεραπευτήριο ξεκίνησε την λειτουργία του για την φετινή περίοδο την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου 2016, στο χώρο του Υδροθεραπευτηρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου.


Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών Ηραίας προσφέρει στους επισκέπτες:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ.

Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες για: αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς, παθήσεις ήπατος και χολής.

Από πέρσι λειτουργεί με μειωμένο αντίτιμο. Στις προσφερόμενες υπηρεσίες φέτος προστίθενται και οι υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή.

Οι σύλλογοι και τα εκδρομικά γκρουπ που θέλουν να επισκεφτούν τα Ιαματικά Λουτρά Ηραίας πρέπει να ενημερώνουν το Υδροθεραπευτήριο και να κλείνουν ραντεβού.

Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο ξενοδοχείο δύο αστέρων, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία και ταβερνάκια.

Για διαμονή σε ξενοδοχεία και ξενώνες της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας επισκεφτείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό του Δήμου Γορτυνίας: www.discovergortynia.gr

Πληροφορίες τηλ. 2797022700


ΠΗΓΗ : moriasnews.gr

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Την ημερομηνία αυτή του 1919 και κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και άρχισε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού, στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων.  200.000 - 350.000 είναι οι Ελληνoπόντιοι, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923.



Η Γενοκτονία των Ποντίων
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.

Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!

Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.




ΠΗΓΗ: sansimera.gr