22.12.16

Πήρε φωτιά η γειτονιά μας...


Μέσα σε 15 περίπου λεπτά της ώρας ο πλαστικός κάδος στο πλάι του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, είχε καεί σχεδόν όλος και ο φοίνικας ακριβώς δίπλα στον κάδο, καιγόταν μέχρι την κορφή του...

Μα τι έγινε; Λίγο πριν ήμουν στη βεράντα και σκούπιζα... Μάλιστα, ο Αγαθοκλής (ένα από τα αδέσποτα που ταΐζω) καθόταν δίπλα στον κάδο... 

Μπήκα μέσα να πλυθώ και να ντυθώ κι όταν ξαναβγήκα είδα τη φωτιά να καίει και τους γείτονες να προσπαθούν να τη σβήσουν με το λάστιχο και τους κουβάδες...

Σε λίγο ήρθε η Πυροσβεστική και η φωτιά έσβησε πριν ευτυχώς επεκταθεί στα δέντρα του Μορφωτικού Συλλόγου...

Η αλήθεια είναι πως μπαίνοντας μέσα στο σπίτι έβαλα μουσική και δεν άκουσα κάτι περίεργο αλλά αναρωτιέμαι μήπως ο γείτονας ή η γειτόνισσα  που αντιπαθεί τα σκυλιά και ρίχνει βαρελότα όταν γαβγίζουν, έκανε το θαύμα του (της)... Αν το βαρελότο έπεσε μέσα ή δίπλα στον κάδο που είχε χαρτόνια ήταν πολύ εύκολο να φουντώσει η φωτιά... Αν έγινε έτσι, ελπίζω μετά τη φωτιά να κατάλαβε ότι το να ρίχνει βαρελότα μέσα στο δρόμο είναι επικίνδυνο και να κόψει την κακιά συνήθεια πριν προκληθεί κάποιο άλλο ατύχημα... Όλα αυτά βέβαια, είναι υποθετικά, αφού όπως έγραψα και πιο πάνω δεν άκουσα κάτι... 



















Σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1944: Ο Βρετανός μουσικός Barry Jenkins (Colin Jenkins), γνωστός ως ντράμερ των Animals, γεννήθηκε στο Λέστερ της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1966 μετά την αποχώρηση του John Steel. Ηχογράφησε μαζί τους τα άλμπουμ "Animalism" και "Animalization".

1962: Το τραγούδι "Telstar" των The Tornados ανεβαίνει στη κορυφή του Billboard Hot 100. Είναι το πρώτο Βρετανικό συγκρότημα που ανεβαίνει στο Νο1 του Billboard στην Αμερική.


1972: Οι Led Zeppelin δίνουν παράσταση στο Alexandra Palace του Λονδίνου. Το περιοδικό The Melody Maker γράφει: "Το πιο τέλειο συγκρότημα που ελπίζετε να ακούσετε...".

1978: Οι The Who ανακοινώνουν πως ο ντράμερ των The Faces, Kenny Jones θα αντικαταστήσει τον πρόσφατα αδικοχαμένο Keith Moon.

2002: Ο Βρετανός στιχουργός, κιθαρίστας και βασικός τραγουδιστής του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash, Joe Strummer (John Graham Mellor 1952-2002) απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών στο σπίτι του στο Μπρούμφιλντ της Αγγλίας από καρδιακή προσβολή. Υπήρξε ενεργό μέλος από το 1976 έως και το 1986. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι στούντιο άλμπουμ από τα οποία ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "White Riot", "I Fought the Law", "London Calling", "Rock the Casbah", "Should I Stay or Should I Go" κ.α. Το Μάρτιο του 2003 το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame. Υπήρξε επίσης μέλος των The 101ers, The Mescaleros και The Pogues.



Σαν σήμερα... στον Ελληνικό Κινηματογράφο


22 Δεκεμβρίου σήμερα και ας δούμε ποιες είναι οι σαν σήμερα προβολές στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

22 Δεκεμβρίου 1948 "Χαμένοι άγγελοι"
22 Δεκεμβρίου 1958 "Το κορίτσι της αμαρτίας"
22 Δεκεμβρίου 1969 "Ένας άνδρας με συνείδηση" 
                                  "Η νεράιδα και το παλικάρι" 
                                  "Ένας άφραγκος Ωνάσης"
22 Δεκεμβρίου 1980 "Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι"
22 Δεκεμβρίου 1983 "Οι επικίνδυνοι - μια διαμαρτυρία"














ΠΗΓΗ: retromaniax.gr

«TreeΠΟΛΗ» | Χριστούγεννα κάτω απ΄το δέντρο



ΑΡΓΟΣ σαν Παραμύθι – Χριστούγεννα στον Δήμο μας : Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται...




Ενημέρωση από τον Τοίχο της Καλοσύνης στη Νέα Κίο...


Σήμερα κάποιος "Αι-Βασίλης" άφησε πάλι τα δώρα του στον Τοίχο της Καλοσύνης. Επειδή είναι πολλά όμως του είπα να τα ακουμπήσει μεσα στο ΚΕΠ. Κάθησε να ξαποστάσει για λίγο και τον ρώτησα ευθύς:
- Τι έχει μέσα ο σάκος σου?? 
- Ρούχα για γιαγιάδες, κουβέρτες, δύο πιεσόμετρα, μαγκουρίτσες, μέχρι και κουρτίνες μου είπε. Κοίτα Αναστασία να τα προωθήσεις, κανείς να μην κρυώνει και κανείς να μην μείνει χωρίς τα απαραίτητα μέρες που έρχονται.
Μου έκλεισε το μάτι και μαγικά εξαφανίστηκε χαμογελαστός!!! 
Κοπιάστε λοιπόν...

Αναστασία Σοφού 
Τοίχος της Καλοσύνης
ΚΕΠ Νέας Κίου

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες - Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου σας καλεί σε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη γιορτή...

Στο βιωματικό εργαστήριο «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» οι γονείς παίζουν μαζί με τα παιδιά τους. Με θεατρικές και μη τεχνικές δημιουργούν, γράφουν, εκφράζουν σωματικά, εικόνες από τις γιορτινές μέρες. 

Απαραίτητο συστατικό για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου, μικρούς και μεγάλους, είναι η όρεξη για παιχνίδι!

Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια και ελάτε να γιορτάσουμε παρέα!
(απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 ετών και πάνω)

Δευτέρα 26/12/2016 στις 11:00 π.μ
Στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου
Διάρκεια: 90΄
Υπεύθυνη εργαστηρίου : Μάρα Καλαντζή

Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη - ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Βιβλιοπωλείο Κουκίδα


Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά στο Δήμο Ναυπλιέων - Οι εκδηλώσεις


Πέµπτη 22 Δεκεµβρίου 2016 Τριανόν, ώρα 19:00
«Ο καλόκαρδος Χιονάνθρωπος»
Χριστουγεννιάτικο τρυφερό µιούζικαλ από τον Βρεφονηπιακό Σταθµό Δον Πινέλο

Πέµπτη 22 Δεκεµβρίου 2016 Βουλευτικό, ώρα 20:00
Χριστουγεννιάτικο GALA µε τη συµµετοχή
Της bandina της Φιλαρµονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου
Της Χορωδίας νέων παιδιών Ναυπλίου «Tamperamento»
Της Νεανικής Εφηβικής Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου «Choirobics»
Του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ναυπλίου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ».
Φωνές αγγέλων, υπέροχες µελωδίες από τέσσερα διαφορετικά χορωδιακά και οργανικά σύνολα. Ύµνοι και τραγούδια από Ελλάδα και Ευρώπη, αφιερωµένα στη γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και στις ιδιαίτερες µέρες χαράς για τον ερχοµό του Νέου Έτους.
Άστρο λαµπρό σας οδηγεί στο Βουλευτικό την Πέµπτη αυτή!!!
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Παρασκευή 23 Δεκεµβρίου 2016, Τριανόν, ώρα 17:30
«Ο παπουτσής, η ράφτρα και τα ξωτικά» παραµύθι των αδερφών Γκριµ, σε διασκευή Θάλειας Αντωνιάδη από την Παραµυθένια Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ

Παρασκευή 23 Δεκεµβρίου 2016, Κλειστό Γυµναστήριο Ναυπλίου, ώρα 17:30
Ο Μπασκετικοί Σύλλογοι ΔΟΞΑ και ΟΙΑΞ σύσσωµοι, ως µια αθλητική οικογένεια, µε τις αγωνιστικές οµάδες τους και την παρουσία όλων των παιδιών των τµηµάτων υποδοµών θα γεµίσουν το γήπεδο για να Γιορτάσουν και να Συµπαρασταθούν σε ένα Φιλανθρωπικό Αγώνα «Από Καρδιάς», µεταξύ φοιτητών καλαθοσφαιριστών Με και Για τα ΑΜΕΑ.

Παρασκευή 23 Δεκεµβρίου 2016, Βουλευτικό, ώρα 20.00
Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου φοράει τα γιορτινά του και τραγουδάει για το συνάνθρωπο.
Χοράρχης: Γιάννης Νικολόπουλος

Σάββατο 24 Δεκεµβρίου 2016
Κάλαντα Χριστουγέννων από τη Φιλαρµονική του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου στους δρόµους της πόλης.

Σάββατο 24 Δεκεµβρίου 2016, Πλατεία Συντάγµατος, ώρα 12:00
Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού Χρήστου Λεβέντη καλαντίζει και χορεύει το Δωδεκάµερο

Σάββατο 24 Δεκεµβρίου 2016, Ώρα 19:00
Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήµα της Χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου, πιστό στην παράδοση, ψάλλει ύµνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους δρόµους και στις πλατείες του Ναυπλίου.
Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης




Ζώδια σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


KΡΙΟΣ
Η σημερινή ημέρα σε βρίσκει με πολλές υποχρεώσεις και δουλειές. Τελευταία στιγμή προκύπτουν θέματα και εσύ καλείσαι να φανείς γρήγορος και αποφασιστικός. Τα καταφέρνεις τέλεια και κερδίζεις τον σεβασμό των γύρω σου. Όσον αφορά τα αισθηματικά, με τη Σελήνη σε τρίγωνο με την Αφροδίτη ξεκινάει μια ερωτική ιστορία που σε συνεπαίρνει. Οι δεσμευμένοι έχουν την ευκαιρία να ανανεώσουν τη σχέση τους. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα άτομο από το παρελθόν  και να σε διεκδικήσει έντονα.

ΤΑΥΡΟΣ
Σήμερα, με τον ανάδρομο Ερμή προκύπτουν θέματα που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και το διαδίκτυο. Δείξε προσοχή που στέλνεις και τι γιατί μπορεί να πάνε σε λάθος παραλήπτη.  Κράτα μπακ απ από το αρχείο σου για να μην βρεθείς  προ εκπλήξεων. Όσον αφορά τα αισθηματικά σου νέες γνωριμίες σε παρασύρουν και σε κάνουν να ξεχάσεις ότι ήξερες μέχρι τώρα στον έρωτα. Μια επιθυμία σου τώρα γίνεται πραγματικότητα με τρόπο ξαφνικό και απρόβλεπτο. Ετοιμάσου να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σήμερα, φίλοι και αγαπημένοι είναι δίπλα σου και μπορείς να εκμυστηρευτείς όλες σου τις έγνοιες. Θα πάρεις πολύτιμες συμβουλές από ανθρώπους που σε αγαπάνε και θέλουν το καλό σου. Μην είσαι αρνητικός  αν γίνουν λίγο επικριτικοί απέναντί σου. Όσον αφορά τα οικονομικά έρχονται θέματα  στο προσκήνιο που είχες αφήσει για καιρό στην άκρη. Ενδέχεται ξαφνικές ζημιές ή θέματα κληρονομιάς να απορροφήσουν την ενέργειά σου. Συναισθηματικά, θέλεις να είσαι μόνος σου, δεν αντέχεις τους συμβιβασμούς και απογοητεύεσαι όταν όλα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Υπάρχουν πολλά θέματα που σε προβληματίζουν, έχεις αφήσει καιρό υποχρεώσεις και τώρα έχουν συσσωρευτεί. Πρέπει να αφήσεις τη γκρίνια στην άκρη και να πιάσεις δουλειά. Αν δράσεις  θα δεις ότι μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις. Βρίσκεις έξυπνες και πρωτότυπες  λύσεις για όλα τα θέματα. Όσον αφορά τα αισθηματικά, υπάρχουν κι εκεί υποθέσεις που δεν πήγαν όπως θα ήθελες αλλά το απρόβλεπτο δεν λείπει από τη ζωή σου. Ξαφνικές νέες γνωριμίες σε παρασύρουν. Ενδιαφέροντες άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου και την ανατρέπουν. 

ΛΕΩΝ
Σήμερα κάνεις σχέδια για τις γιορτές. Σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι. Υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες βέβαια που μπορεί να ανατρέψουν τα σχέδιά σου, όμως τίποτα δεν χαλάει τη διάθεσή σου. Συναντάς φίλους, υπάρχει ευχάριστο κλίμα και μπορείς να μοιραστείς όμορφα συναισθήματα.  Όσον αφορά τα αισθηματικά είσαι σε μια περίοδο αναμονής, θέλεις να ερωτευτείς και να δοθείς σε έναν άνθρωπο. Η ζωή σου είναι τώρα απρόβλεπτη σε αυτό το κομμάτι, υπάρχουν εξελίξεις με νέες γνωριμίες ή άτομα από το παρελθόν. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σήμερα ίσως ένα μυστικό σου αποκαλυφθεί, γιαυτό πρόσεχε που λες και τι. Η επικοινωνία βλέπεις και εσύ ότι είναι δύσκολη. Χρειάζεται να εξηγείς δύο και τρείς φορές αυτά που λες. Ο ανάδρομος Ερμής  ίσως φέρει παρεξηγήσεις με συναδέλφους που όμως δεν είναι σημαντικές. Νιώθεις  την ανάγκη να εκφραστείς συναισθηματικά. Αν δεις ότι οι γύρω σου δεν είναι στην ίδια διάθεση σε πιάνει εκνευρισμός. Άτομα από το παρελθόν έρχονται τώρα ξανά στη ζωή σου με αποτέλεσμα να νιώθεις μπερδεμένος. 

ΖΥΓΟΣ
Ευχάριστη ημέρα η σημερινή. Κάποιο οικονομικό θέμα φαίνεται να εξελίσσεται καλά. Αυτό σου δίνει χαρά και λίγο από την ανεμελιά που είχες χάσει το τελευταία διάστημα. Στην εργασία τα πράγματα κυλούν ομαλά και η διάθεση για συνεργασία σε βοηθάει να πετύχεις.  Όσον αφορά τα αισθηματικά, μια γλυκιά διάθεση υπάρχει κι εκεί. Αν είσαι σε σχέση θα δεις το σύντροφό σου πιο δεκτικό και υπάρχουν δυνατότητες για ανανέωση. Αν είσαι ελεύθερος υπάρχει έντονο φλερτ και ερωτική διάθεση. Δέχεσαι προσκλήσεις  για διασκέδαση. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σήμερα με τη σελήνη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον ανάδρομο Ερμή νιώθεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τα αισθηματικά σου. Τρώγεσαι κυριολεκτικά με τα ρούχα σου και δεν ξέρεις τι θέλεις. Μην μεταφέρεις την αρνητική σου διάθεση στους γύρω σου και κυρίως μην ξεσπάς όπου να ναι. Αν προσέξεις καλύτερα υπάρχουν άτομα που ψάχνουν ευκαιρία να βρεθούν δίπλα σου. Να είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και προκλήσεις. Υπάρχει περίπτωση και ένα άτομο από το παρελθόν να κάνει την επανεμφάνισή του. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Βρίσκεσαι σε μια διαρκή κίνηση σήμερα. Συναντάς φίλους, διευθετείς δουλειές, διανεύεις αποστάσεις, βγάζεις λόγους. Εξαντλείσαι με όλα αυτά και καλό θα ήταν να προσέξεις τη διατροφή σου και ένα θέμα υγείας που έχεις αμελήσει. Όσον αφορά τα αισθηματικά σου, υπάρχει κι εκεί κίνηση. Μια ιστορία από το παρελθόν που είχε διακοπεί ξαφνικά ξαναπρωταγωνιστεί στη ζωή σου. Καλό θα είναι αν έχεις κάτι μόνιμο να μη ρισκάρεις. Προσπάθησε να δεις τι είναι αυτό που ζητάει και από εσένα το άτομο και μετά να προχωρήσεις. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σήμερα υπάρχει ευχάριστη διάθεση. Το γιορτινό κλίμα σε έχει επηρεάσει ευχάριστα. Θέλεις να σχεδιάσεις τα πάντα για τις γιορτές και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται. Μοιράζεσαι όμορφες στιγμές με φίλους και παρασύρεις τους γύρω σου. Από την άλλη δεν αντέχεις το επικριτικό ύφος κάποιων ανθρώπων. Οι επιλογές σου θεωρείς ότι είναι προσωπική σου υπόθεση. Καλό θα είναι να μην μπεις σε καυγάδες και λογομαχίες. Υπάρχει στα ερωτικά μια εξέλιξη που σου δίνει ενθουσιασμό.  Ένα άτομο από το παρελθόν εμφανίζεται. Τώρα είναι η ευκαιρία να πεις αυτά που θα ήθελες καιρό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Υπάρχει εκνευρισμός στην ατμόσφαιρα. Προσπαθείς πολύ στον εργασιακό τομέα και δεν ξέρεις πότε θα αποδώσουν οι κόποι σου. Νιώθεις την ανάγκη να μοιραστείς τους φόβους σου με τους άλλους όμως δείχνουν σαν να μην καταλαβαίνουν. Κάνε υπομονή έρχονται καλύτερες ημέρες. Θα λάβεις ένα μήνυμα ή είδηση από άτομο που έχεις να ακούσεις καιρό. Υπάρχει ευχάριστο ερωτικό κλίμα. Πρέπει να αποφασίσεις όμως τι είναι αυτό που εσύ θέλεις ώστε μετά να το διεκδικήσεις. Υπάρχουν και ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. 

ΙΧΘΕΙΣ
Έντονα συναισθήματα η σημερινή ημέρα. Κάνεις αναδρομές στο παρελθόν, θυμάσαι όμορφες στιγμές. Υπάρχουν φίλοι που είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν σε αποφάσεις που παίρνεις για τα επαγγελματικά σου. Κάνεις σχέδια για κάποιο ταξίδι και προγραμματίζεις δουλειές. Έρχονται θέματα από το παρελθόν να σου χτυπήσουν την πόρτα. Είτε έχουν να κάνουν με κάποιο οικογενειακό πρόσωπο, είτε με κάποιες προσωπικές υποθέσεις. Βάλε πρόγραμμα και θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Το "Αγαπώ τη ζωή" χαλαρώνει....


Λόγω κάποιων... τεχνικών προβλημάτων, το "Αγαπώ τη ζωή" θα λειτουργήσει πάλι κανονικά σε... ένα χρόνο, ανανεωμένο ελαφρώς! Το 2017 δηλαδή... Ως τότε, θα υπολειτουργεί... Να είστε όλοι καλά και να περάσετε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με ΥΓΕΙΑ (οπωσδήποτε) και με ΑΓΑΠΗ!  

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου


244: Γεννιέται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Διοκλητιανός.

1639: Γεννιέται ο Ζαν Μπατίστ Ρασέν, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Ρακίνας, γάλλος θεατρικός συγγραφέας. (Θαν. 21/4/1699)

1807: Το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το εμπάργκο στις εμπορικές συνδιαλλαγές Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης

1845: Παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο φωνητικό συνθεσάιζερ.

1849: Γλιτώνει την εκτέλεση ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή λόγω συμμετοχής του σε αντικυβερνητικές ενέργειες.


1858: Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι, ανάμεσα στις πιο γνωστές του όπερες συγκαταλέγονται, η "Λα Μποέμ, η "Μαντάμ Μπατερφλάι" και η "Τόσκα".

1869: Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής Έντουιν Ρόμπινσον, που κέρδισε τρεις φορές το βραβείο Πούλιτζερ.


1882: Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.


1882: Γεννιέται ο Ευγένιος Ευγενίδης, έλληνας εφοπλιστής και φιλάνθρωπος. (Θαν. 21/4/1954)

1885: Ο σαμουράι, Ίτο Χιρομπούμι γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

1894: Καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου. Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο "Κατηγορώ" του Εμίλ Ζολά ενώ "υπόθεση Ντρέιφους" χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους, τελικά έλαβε χάρη από το Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.

1894: Ιδρύεται η Αμερικανική Ένωση του Γκολφ, η οποία είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση αγώνων και τη διατύπωση κανόνων.

1900: Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes. Το τριάκτινο αστέρι, που έχει εμπνευστεί ο ιδρυτής της και συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα υιοθετηθεί το 1909.

1907: Γεννιέται η Αγγλίδα ηθοποιός Πέγκυ Ασκροφτ, που κέρδισε το 1984 το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου στην ταινία "Το πέρασμα στην Ινδία".


1915: Γεννιέται ο άνθρωπος με το γαρίφαλο, Νίκος Μπελογιάννης, κομμουνιστής ηγέτης. (Θαν. 30/3/1952)

1917: Αρχίζουν συνομιλίες για την έξοδο της Ρωσίας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα οδηγήσουν στη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ (3 Μαρτίου 1918).

1920: Στη μικρή θεατρική σκηνή του Βερολίνου παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο "Χορός" του Αρθουρ Σνίτσλερ. Το έργο, αν και είχε γραφτεί το 1896, δεν είχε ανεβεί ποτέ εξαιτίας της "ανηθικότητάς" του.

1923: Πεθαίνει ο Γκέοργκ Λούγκερ, αυστριακός σχεδιαστής όπλων. (Γεν. 6/3/1849)

1924: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέραλτιν Πέιτζ.


1927: Στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, ζητώντας την καταβολή ενός ολόκληρου μισθού για τις γιορτές των Χριστουγέννων (Δώρο Χριστουγέννων).

1929: Υπογράφεται συνθήκη ανακωχής μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για τη Μαντζουρία.

1930: Ανασχηματίζεται ξανά η κυβέρνηση Βενιζέλου, αφού προηγήθηκαν η μετακίνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη από το υπουργείο Συγκοινωνιών στην προεδρία της Βουλής και οι παραιτήσεις των υπουργών Σιδέρη και Καραπαναγιώτη.

1939: Η 17χρονη Γκλόρια Τζέικομπς γίνεται η πρώτη γυναίκα, που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο πιστόλι, όταν κερδίζει 299 από τους 300 πιθανούς πόντους

1940: Καταλαμβάνεται η Χιμάρα από ελληνικά στρατεύματα.

1941: Ο Άγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ φτάνει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με την πολεμική προσπάθεια.

1942: Στην ΕΣΣΔ, οι Σοβιετικοί εξαναγκάζουν τα γερμανικά στρατεύματα σε υποχώρηση 15 μιλίων, στον ποταμό Δον.


1944: Πεθαίνει η Ελένη Παπαδάκη, ελληνίδα ηθοποιός. (Γεν. 4/11/1903)

1949: Γεννιούνται τα δίδυμα Ρόμπιν και Μορίς Γκιμπ, που μαζί με τον αδερφό τους Μπάρυ θα σχηματίσουν αργότερα τους Μπι Τζιζ.


1953: Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».

1959: Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ και ο βασιλιάς Μοχάμεντ ανακοινώνουν ότι, τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα έφευγαν από το Μαρόκο μέχρι το 1963.

1959: Γεννιέται ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Μπερντ Σούστερ.

1960: Ιδρύεται μόνιμο θέατρο στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία Οργανισμός Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

1962: Σημειώνεται ο 1.000.000ός πόντος στο NBA

1963: Γεννιέται ο Ιταλός ποδοσφαιριστής Τζιουζέπε Μπέργκομι.


1963: Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Λακωνία», συμφερόντων Γουλανδρή, πιάνει φωτιά και βυθίζεται δύο ημέρες αργότερα στα ανοιχτά των νησιών Μαδέρα στον Ατλαντικό, προκαλώντας το θάνατο 128 ατόμων.

1970: Η Αντζελα Ντέιβις, που εκδίδεται στην Καλιφόρνια από τη Νέα Υόρκη, φυλακίζεται για δολοφονία, απαγωγή και εγκληματική συνωμοσία.

1972: Γίνεται χρυσό το άλμπουμ του Τζόνι Μίτσελ "For the Roses"

1972: Γεννιέται η γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Βανέσα Παραντί, σύζυγος του Τζονι Ντεπ.


1978: Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θάλασσας με τις 9 κυανές και λευκές ρίγες.

1978: Γεννιέται ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Εμάνουελ Ολισαντέμπε που πήρε την πολωνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε και στην εθνική της χώρας.

1981: Στην Αργεντινή, ο στρατηγός Λεοπόλντο Γκαλτιέρι ορκίζεται Πρόεδρος μετά την παύση, από τη χούντα, του Προέδρου Βιδέλα.

1982: Πεθαίνει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λίνος Πολίτης.

1984: Στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης ο Μπέρναρτν Γκόετζ, πυροβολεί και τραυματίζει 4 νεαρούς Αφροαμερικανούς, που τον πλησίασαν ζητώντας του 5 δολάρια. Οι τρεις εξ αυτών θα επιβιώσουν χωρίς συνέπειες από τα τραύματα. Ο τέταρτος, ο 18χρονος Ντάρελ Κέιμπυ, που η σφαίρα τον βρήκε στο νωτιαίο μυελό, μένει παράλυτος και με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.


1989: Έπειτα από μία εβδομάδα αιματηρών διαδηλώσεων, ο Ίον Ιλιέσκου αναλαμβάνει την Προεδρία της Ρουμανίας. Πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου. Την προηγούμενη μέρα ο Τσαουσέσκου είχε δώσει εντολή στα ρουμανικά στρατεύματα να πυροβολήσουν διαδηλωτές. Ο στρατός δεν υπάκουσε κάνοντας την αρχή του τέλους για τον Τσαουσέσκου. Ο ίδιος και η γυναίκα του προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τα καταφέρουν. Αργότερα και οι δυο θα καταδικαστούν για μαζική δολοφονία και θα εκτελεστούν στις 25 Δεκεμβρίου.


1989: Πεθαίνει ο Σάμιουελ Μπέκετ, ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1969. («Περιμένοντας τον Γκοντό») (Γεν. 13/4/1906)

1991: 21 Αμερικανοί ναύτες πνίγονται όταν ένα ισραηλινό πλοίο, που τους μεταφέρει ναυαγεί.

1992: Συντρίβεται λιβυκό Μπόινγκ 727, που εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες.

1992: Ο δικηγόρος Μαρτίν Αλμάδα βρίσκει κατά τύχη τα «Αρχεία του τρόμου». Πρόκειται για αρχεία με λίστες που περιέχουν τα ονόματα 50.000 ατόμων που δολοφονήθηκαν, 30.000 που εξαφανίστηκαν και 400.000 που φυλακίστηκαν από τις κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βολιβίας, της Βραζιλίας, της Χιλής της Παραγουάης και της Ουρουγουάης στα πλαίσια του «Σχεδίου Κόνδορας». 

1993: Οι ΗΠΑ χορηγούν πολιτικό άσυλο στην κόρη του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, Αλίνα Φερνάντες Ρεβουέλτα.

1994: Στο Μεξικό, οι στρατιώτες ανακτούν τον έλεγχο κωμόπολης, που είχε πέσει στα χέρια των Ζαπατίστας.

1994: Κατάληψη της κεντρικής πύλης του σταθμού της ΔΕΗ στο Κερατσίνι πραγματοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την επαναλειτουργία της μονάδας.

1995: Την υποψηφιότητά τους για την πρωθυπουργία, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου επιβεβαιώνουν οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης και Κώστας Σημίτης.

1996: Ο 47χρονος τερματοφύλακας Peter Shilton, Νο 1 των "Λιονταριών" στα Παγκόσμια Κύπελλα της Ισπανίας (1982), του Μεξικού (1986) και της Ιταλίας (1990), κάτοχος ήδη στην εθνική ομάδα του ρεκόρ συμμετοχών (125), κλείνει ραντεβού με την ιστορία όταν αγωνίζεται στο 1000ό επίσημο παιχνίδι της καριέρας του με την ομάδα της Λέιτον Όριεντ, ομάδας της 4ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, εναντίον της Μπράιτον. Με το ρεκόρ αυτό ξεπερνά ακόμη και αυτό του θρυλικού Sir Stanley Matthews που αγωνίστηκε μέχρι τα 50 του χρόνια, από το 1932 μέχρι το 1965, σταματώντας όμως τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα στις 701

1997: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θέτει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους Χρήστο Κηπουρό, Μόσχο Γικόνογλου και Βασίλη Κεδίκογλου, επειδή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους κονδύλια.

1997: Στο μικρό χωριό Ακτεάλ στο Μεξικό ομάδα παραστρατιωτικών επιτίθεται σε κατοίκους  ενώ παρακολουθούν τη λειτουργία στην Καθολική εκκλησία. Σκοτώνουν 45 άτομα.

2002: Πεθαίνει ο Τζο Στράμερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, Άγγλος ρόκερ, ιδρυτής των Clash και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του βρετανικού πανκ. (Γεν. 21/8/1952)


2013:  Ξεπερνά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάζεται και καταναλώνεται στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


2014: Πεθαίνει ο Τζο Κόκερ, βρετανός τραγουδιστής. (Γεν. 20/5/1944)