24.9.16

Έχασε ο Διομήδης από την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος


Στον πρώτο αγώνα για την Handball Premier 2016-2017 οι Λύκοι υποδέχθηκαν  το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Κίου την ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έληξε με 9 - 14 υπέρ της ΑΕΚ που διατήρησε για 30' την διαφορά με τον Διομήδη στο +2 ενώ στα τελευταία λεπτά αύξησε την διαφορά στο +5

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διομήδης μπήκε πιο δυνατά και έφτασε στην ισοφάριση 24- 24 στο 58΄.

Ο αγώνας έληξε 26 -28 με την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά να κάνει το ντέρμπι δικό της.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός.























ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Handball Premier 2016/2017: Διομήδης - ΑΕΚ


Γιορτή Μελιού & Καρυδιού στο Ροεινό του Δήμου Τρίπολης


Στις πλαγιές του Μαινάλου, στο ορεινό Ροεινό του Δήμου Τρίπολης, μέσα στα έλατα, τα τοπικά προϊόντα, το μέλι και το καρύδι, έχουν ιδιαίτερη γεύση και εξέχουσα θέση στην τοπική κοινωνία. Τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα έχουν τη δική τους γιορτή που σκοπό έχει την ανάδειξή τους και συγχρόνως την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού. 

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εξωραιστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ροεινού, στην Τοπική Κοινότητα και στο Δήμο Τρίπολης. 

Θα πραγματοποιηθούν διάφορα δρώμενα. 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το απόγευμα του επόμενου Σαββάτου, 1η Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου


Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καραθώνα Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.



Ένα τραγούδι για σήμερα...


Για την Μυρσίνη που γιορτάζει σήμερα... 


Η Μυρσίνη βάζει τ' άσπρα
Γιάννης Πουλόπουλος 
Μουσική/Στίχοι: Μίμης Πλέσσας / Λευτέρης Παπαδόπουλος 

Η Μυρσίνη βάζει τ' άσπρα και γιομίζ' η γειτονιά
τριανταφυλλάκια κι άστρα κι ανοιξιάτικα κλωνιά
Η Μυρσίνη τ άσπρα βάζει, άσπρο κρίνο στο περβάζι
και μεθάει η γειτονιά.

Να 'χα λέει ένα βαρκάκι με πανάκι σταυρωτό
και με σένα Μυρσινάκι μια βραδιά να ξανοιχτώ
Στου πελάου τα μονοπάτια, μαύρα, όμορφά μου μάτια
που μπροστά σας ξενυχτώ.

Μα δεν έχω τη βαρκούλα, να σε κλέψω μια βραδιά
Έχω μόνο μια καρδούλα, πικραμένη και βαριά
Και τη ρίχνω στο περβάζι, μπας και δεις ότι σπαράζει
να μου γιάνεις την καρδιά.

Δύο αστείες ιστορίες με τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη στο Άργος και τους Μύλους


Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ

Κατά την παραμονή του στο Ναύπλιο το 1826, ο Γιώργος Καραϊσκάκης φιλοξενήθηκε στο Άργος από τον Σταματέλο Αντωνόπουλο. Ο οπλαρχηγός πήγε στο σπίτι του Αντωνόπουλου παρέα με έναν ένοπλο νεαρό, ο οποίος διέμεινε στο μαγειρείο κάνοντας παρέα στο υπηρετικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ακούστηκαν κραυγές και διαμαρτυρίες από την μεριά των υπηρετριών. Η οικοδέσποινα εγκατέλειψε την τραπεζαρία και έτρεξε στο μαγειρείο για να μάθει τι συμβαίνει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν ταραγμένη…

Ο Καραϊσκάκης, έξυπνος όπως ήταν, φαίνεται πως κατάλαβε τι είχε συμβεί. Ρώτησε τη σύζυγο του Αντωνόπουλου: “Τι συνέβη κυρά; Μήπως εκείνος ο δικός μου πείραξε τις δούλες”; Αμέσως καλεί τον νεαρό ακόλουθό του στην αίθουσα του γεύματος και του φωνάζει: “Μωρή, βγάλτα στήθια σου όξω”.

Όλοι έσκασαν στα γέλια. Φανερώθηκε πως τα πειράγματα προς τις υπηρέτριες ήταν απλώς αστειότητες νεαρής γυναίκας… Ήταν η Μαριώ, φιλενάδα του Καραϊσκάκη, η οποία τον ακολουθούσε σε όλες τις εκστρατείες του.

Ο ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΣ ΤΣΩΚΡΗΣ «ΕΚΒΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με το στράτευμα του έχουν στρατοπεδεύσει στους Μύλους και ξεκουράζονται. Ο «Γέρος» βρίσκεται στην ακροθαλασσιά και παίζει με τους στρατιώτες τις αμάδες…

Αρκετοί από αυτούς προτίμησαν να σνομπάρουν το παιχνίδι και παίρνοντας άδεια “από τη σημαία” εξαφανίστηκαν στις γύρω περιοχές. Μεταξύ των κοπανατζήδων και ο ικανότατος γραφέας Ιωάννης Φιλήμων, που είχε πάει στην Τριπολιτσά.

Όταν γύρισε στους Μύλους έψαξε να βρει βάρκα για μεταβεί απέναντι, στο Ναύπλιο. Ο Κολοκοτρώνης όμως τον είδε και του είπε: “Γιατί δεν με ρώτησες; Tι φυλάω εγώ εδώ; Γενικός αρχηγός είμαι ή τσοπάνης”;

Τον άρπαξε, του πέταξε τα όπλα και άρχισε να τον γρονθοκοπεί. Οι υπόλοιποι έτρεξαν να τους χωρίσουν. Τράβηξαν τον Φιλήμονα για να μην του κάνει κακό ο Γέρος και τον φυλάκισαν στις … τουαλέτες. (Στη συνέχεια μαθεύτηκε πως ο Φιλήμονας είχε πάει στην Τρίπολη έπειτα από διαταγή μελών του Εκτελεστικού).

Την ίδια ημέρα, ο Δημήτριος Τσώκρης με τον υπασπιστή του Κολοκοτρώνη, τον Φωτάκο, επέστρεφαν έφιπποι από το Ναύπλιο στους Μύλους.

Στο δρόμο, στην περιοχή Κιόσκια (κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα), έγινε ένα ατύχημα: Ο Τσώκρης με το άλογό του πέφτουν σε μια τεράστια λακούβα του βάλτου. Το άλογο βγήκε, ο αναβάτης όμως βυθίστηκε και λασπώθηκε από την κορυφή ως τα νύχια.

Ο Φωτάκος άρχισε να γελά. Δεν πήγε όμως να τον βγάλει γιατί κατάλαβε ότι θα τον έριχνε και τον ίδιο μέσα για να μοιραστεί τα πειράγματα των συντρόφων. Έφυγε αμέσως για τους Μύλους ώστε να πληροφορήσει τι συνέβη και να γίνει η ανάλογη υποδοχή στον Τσώκρη…

Μόλις ο λασπωμένος αναβάτης έφτασε, όλοι τον περίμεναν με γέλια. Με τις λάσπες στη φουστανέλα έμαθε και για το συμβάν του καλού του φίλου, του Φιλήμονα. Τότε “εκβίασε” τον Κολοκοτρώνη, για την απελευθέρωσή του: “Βγάλτον αμέσως γιατί διαφορετικά θα σε αγκαλιάσω” του είπε κι άρχισε να τον κυνηγά. Ο Γέρος του Μοριά που δεν ήθελε να λερωθεί και που δεν μπορούσε να κρατήσει τα γέλια του, τού έκανε το χατήρι.


Γ. Νικολόπουλος
ΠΗΓΗ: Αργολικά

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην Τρίπολη


Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς έγινε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Μνημείο Αρχιερέων & Προκρίτων.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης και της Ελευθερίας του γένους από τον οθωμανικό ζυγό και ο Δήμος Τρίπολης τιμά την ημέρα με πολλές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως βρέθηκαν μαθητές των σχολείων και οι σημαιοφόροι τους και εψάλλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών του 1821.

Έπειτα, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας και ο εκπρόσωπος του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Μουλόπουλος κατέθεσαν στεφάνια, και τέλος η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.











ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Ιστορικός υπερμαραθώνιος «Σπάρταθλον»


Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Η διαδρομή του Σπάρταθλον διεξάγεται από σημείο σε σημείο, η ανύψωση ποικίλει από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τα 1.200 μέτρα, πάνω σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, αμαξόδρομο και βουνίσια μονοπάτια. Σταθμοί βοήθειας είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα και είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό και άλλα αναψυκτικά καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα καθόλη την 36ωρη διάρκεια του αγώνα.
Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, όχι μόνο λόγω της απόστασης, αλλά για τις χρονικές απαιτήσεις περάσματος των σημείων ελέγχου καθώς και τις καιρικές συνθήκες.




Η εκκίνηση δόθηκε χθες Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα κι ο αγώνας θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη Σπάρτη.

Τα τελευταία 28 χιλιόμετρα για τη Σπάρτη είναι σχεδόν όλα σε κατηφορικούς λόφους μέσα στην πεδιάδα του Ευρώτα. Στο χωριό Βουτιάνοι (236,2 χλμ.) οι δρομείς μπορούν να δουν καθαρά το στόχο τους και αφού περάσουν τη γέφυρα του Ευρώτα (243,5 χλμ.) συναντιόνται με τους μαθητές των τοπικών σχολείων που θα τους συνοδέψουν στο σημείο 75 και τη γραμμή τερματισμού στη Σπάρτη, την πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας. (245,3 χλμ.).

Η πόλη βγαίνει δυναμικά για να υποδεχθεί τους αθλητές σαν ήρωες, μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. Όλοι οι τερματίζοντες αθλητές στεφανόνωνται με ένα στεφάνι ελιάς και τους προσφέρεται ένα κύπελο με νερό από τον Ευρώτα, περίπου όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Γίνονται... σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 
στον Πολυχώρο Artiki Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ
Ώρα Έναρξης: 21:15
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Οι Εκθέσεις στο Φουγάρο
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΙΘΟΥΣΑ 2
Βάλη Κολοτούρου | ό,τι μικρό και όμορφο
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 – Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 
12 - 3 μ.μ. παρουσία της καλλιτέχνιδας

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Άργους 54, Ναύπλιο
ώρα 8.30 μ.μ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016
24 Σεπτεμβρίου, 20:30 – Γύθειο (αρχαίο θέατρο)

Θεατρική παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου»


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις
Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, 
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, 
με αφορμή τον εορτασμό της επετείου για τα 155 χρόνια 
από την Άλωση της Τριπολιτσάς, 
το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στην Τρίπολη 
θα παρέχει σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν ξενάγηση 
στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&