18.8.16

Πόλο: Πάει για την πέμπτη θέση η Ελλάδα, 9-7 την Ισπανία


Την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο θα διεκδικήσει η εθνική πόλο των ανδρών, το Σάββατο (22:30) απέναντι στην Ουγγαρία. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-7 της Ισπανίας σε αγώνα κατάταξης, εξασφάλισε πλασάρισμα στην εξάδα και πλέον θα κυνηγήσει τη δεύτερη καλύτερη θέση της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


«Χάλκινοι» στο Ρίο οι Μάντης - Καγιαλής


Ψηλά τη σημαία της Ελλάδας κράτησαν στο Ρίο ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι χάρισαν στην ελληνική ιστιοπλοΐα το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 8 χρόνια.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι στη medal race των 470 τερμάτισαν στην 10η θέση κι έτσι τελικά ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας πίσω από τους Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς, που κατέκτησαν την πρώτη θέση και τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν, που εν τέλει πανηγύρισαν το ασημένιο μετάλλιο.

Το ελληνικό πλήρωμα μολονότι στην αρχή ήταν αρκετά πίσω από την Αυστραλία, στο τρίτο σημείο πέρασε μπροστά, όμως, δεν κράτησε το προβάδισμα του, με αποτέλεσμα να αρκεστεί στο χάλκινο μετάλλιο, που ωστόσο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας.


«Δικαιώθηκαν οι κόποι μας»

Για δικαίωση των κόπων τους και της δουλειάς τους έκαναν λόγο οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μιλώντας στη κάμερα της ΕΡΤ.

Παύλος Καγιαλής: «Πολύ δύσκολος αγώνας προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής, Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια. Αισθανόμαστε περήφανοι, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό».

Παναγιώτης Μάντης: «Στη τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε το στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγωντας ανοίγει η όρεξη πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε τη πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ».



Η τελική κατάταξη:

1. Κροατία (Σίμε Φαντέλα/Ιγκόρ Μάρενιτς) 43 –Χρυσό

2. Αυστραλία (Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν) 58 –Ασημένιο

3. ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Μάντης/Παύλος Καγιαλής) 58 –ΧΑΛΚΙΝΟ

4. ΗΠΑ 71

5. Μεγάλη Βρετανία 75

6. Σουηδία 79

7. Γαλλία 87

8. Αυστρία 87

Άξιο αναφοράς είναι ότι αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την... παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Υπενθυμίζεται ότι το μετάλλιο είχε εξασφαλιστεί για το ελληνικό δίδυμο από το βραδυ της Παρασκευής, στην 10η και τελευταία ιστιοδρομία, ωστόσο έπρεπει να περιμένουν δύο ημέρες για να μάθουν σε ποιο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν.

Κι αυτό γιατί η medal race, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη αναβλήθηκε λόγω της άπνοιας που επικρατούσε στη Marina De Gloria, γεγονός που έφερε την αναβολή.

Μάλιστα σε περίπτωση που ο αέρας δεν έκανε το... χατίρι στους διοργανωτές ούτε και σήμερα τότε όπως ανακοινώθηκε τα μετάλλια θα μοιράζονταν σύμφωνα με τη γενική κατάταξη που διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση της 10ης ιστιοδρομίας.



Συγχαρητήρια μηνύματα

Συγχαρητήρια μηνύματα από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας έλαβαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Σε τηλεγράφημά του προς τους δύο αθλητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε: «Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος “στα πανιά σας” τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια».

«Συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για το χάλκινο μετάλλιο», απέστειλε μέσω Twitter το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ολόθερμα συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέδειξαν πως, με συνεργασία και επίμονη προσπάθεια, μπορεί κανείς να καταφέρει το καλύτερο και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του» ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τα οκτώ χρόνια κοινής πορείας μέχρι το Ολυμπακό μετάλλιο 

O Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις του στα 470 τον Ιούνιο του 2008 και από τότε αποτελούν το μοναδικό πλήρωμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές ανά τον κόσμο. 

Υπεύθυνος για τη σωστή προετοιμασία των δύο ιστιοπλόων είναι ο προπονητής τους Γεράσιμος Ωρολογάς. Μάντης και Καγιαλής άνοιξαν... πανιά για Ρίο από την πρώτη θέση της ελληνικής κατάταξης και έχοντας στις αποσκευές τους το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 του 2014. 

Πρόκειται για δύο αθλητές που δεν είχαν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πριν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο. Ωστόσο, μετά τη εξασφάλιση ενός μεταλλίου στα 470 φρόντισαν να καθηλώσουν τους Έλληνες στις οθόνες τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη σημερινή medal race και να μάθουν την απόχρωση του μεταλλίου, η οποία τελικά ήταν χάλκινη.

Στη βραζιλιάνικη διοργάνωση πήγαν μ’ένα ολοκαίνουριο σκάφος που ονόματι «Ιφιγένεια», το οποίο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Lascaris Foundation, που αποτελεί τον μεγάλο χορηγό των Ελλήνων πρωταθλητών. 

Ας πάμε να δούμε όμως ξεχωριστά τα βιογραφικά των δύο ολυμπιονικών. Ο Παναγιώτης Μαντής γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1981.

Μπήκε στο χώρο της Ιστιοπλοΐας σε ηλικία 8 ετών και ασχολήθηκε με την κατηγορία Optimist στο Ν.Ο.Τ.Κ.
Το 1994 μεταγράφεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς και μετά τα optimist ασχολείται ενεργά με την κατηγορία 420, όπου και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, με την Ολυμπιακή κατηγορία 470. Το 2001 και το 2002 στην κατηγορία νέων ανδρών κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470.

Από την άλλη ο Παύλος Καγιαλής γεννήθηκε στις στις 14/07/1984 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Χαλκιδική απ' όπου ξεκίνησε και την Ιστιοπλοΐα όταν είδε κάτι σκαφάκια στη θάλασσα. Μετά στα 18 του κατέβηκε στην Αθήνα.



Οι μεγαλύτερες διακρίσεις τους:

2010: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
2013: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
2014: Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
2015: Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΧΡΥΣΑ

ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1960 Dragon ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Γεώργιος Ζαΐμης (πλήρωμα Νηρεύς)

1996 Ιστιοσανίδα Νίκος Κακλαμανάκης

2004 470 Γυναικών Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1972 Finn Ηλίας Χατζηπαυλής

2004 Ιστιοσανίδα Νίκος Κακλαμανάκης

ΧΑΛΚΙΝΑ

ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ

1980 Soling Τάσος Μπουντούρης, Αναστάσιος Γαβρίλης, Αριστείδης Ραπανάκης

2008 Yngling Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη

2016 470 Ανδρών Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Οινοξένεια 2016 στην Αχαιών Οινοποιητική


Στα πλαίσια του θεσμού των Οινοξενείων που διοργανώνονται για 4η συνεχή χρονιά στην χαρισματική περιοχή της 
Αιγιάλειας, σας προσκαλούμε την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ. στην εκδήλωση της Αχαιών Οινοποιητική (ΚΟΡΙΝΘΟΥ 121 ΑΙΓΙΟ ΑΧΑΙΑΣ), για να απολαύσετε:

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και στις διαδικασίες παραγωγής

Γευστική δοκιμή όλων των παραγόμενων οίνων αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες

Έκθεση «Βιωμένες κλωστές» της Αναστασίας Γλαράκη

Τοπική Γαστρονομία από τον Μάριο Κούγια ( Παλαιά Αγορά)

Δροσιστικά Cocktails από κρασί 

Έντεχνο μουσικό cocktail από τους Στάθη Σταθόπουλο (τραγούδι, κιθάρα) και Σωτήρη Δημητρακόπουλο (Πιάνο, keyboards) 

Μια μουσική πανδαισία με αναφορές στο σήμερα αλλά και στο χτες, με επιλεγμένα τραγούδια και καλοκαιρινή διάθεση!

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό, ενώ θα υπάρχουν ειδικές τιμές σε όλα μας τα κρασιά.

(δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των Οινοξενείων 2016 στο www.oinoxeneia.gr)

4ο Φεστιβάλ Λάδωνα - Φεγγαράδα στην λίμνη


O Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσουν το «4ο Φεστιβάλ Λάδωνα-Φεγγαράδα στην λίμνη» παρέα με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη, Νίκο Καραγιάννη και τους άξιους μουσικούς που τους συνοδεύουν στην Λίμνη του Λάδωνα (περιοχή Λαδωνίδα-ταβερνάκι Κανέλας), το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 ώρα 9.15 μ.μ.

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι μέσα στο επιβλητικό τοπίο της λίμνης του Λάδωνα στη μουσική συναυλία των καταξιωμένων καλλιτεχνών με έργα των σπουδαίων Αρκάδων ποιητών Νίκου Γκάτσου, Τάσου Λειβαδίτη και των μεγάλων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μιχάλη Σουγιούλ που ξεκίνησαν από την Αρκαδία καθώς και αρκαδικά τραγούδια.

Η βραδιά προβλέπεται πανέμορφη και απολαυστική.

1ος Δρόμος Μικράς Ασίας: Aπό τη Νέα Κίο στα Μέγαρα


Ένας μεγάλος αγώνας δρόμου θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο (10-11 / 12) από τη Νέα Κίο μέχρι τα Μέγαρα.

Πρόκειται για τον 1ο Δρόμο Μικράς Ασίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσω της παλιάς εθνικής οδού Άργους – Αθηνών και θα περάσει από τα χωριά Κουτσοπόδι, Φίχτια, Δερβενάκια, Αγ. Βασίλειος, Χιλιομόδι, Σολωμός, Εξαμίλια, Κυρά Βρύση, Ισθμός, Αγ. Θεόδωροι, Κινέτα.

Όπως αναφέρουν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σωτήρης Σωτηρίου και ο αντιπρόεδρος Στυλιανός Σωτηράκης, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου στην πλατεία της Νέας Κίου και ο τερματισμός θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της επόμενης στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων.

Πληροφορίες: info@dromosmikrasasias.gr τηλ. 6984408519



ΠΗΓΗ: Αργολικά

Estella Festival 2016 | Ανακαλύπτοντας ένα κάστρο


Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση πέρσι, το Estella festival επιστρέφει φέτος 18 και 19 Αυγούστου.
Ξεναγήσεις στο Κάστρο, Παρουσίαση από την  Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, μουσική, συναυλίες, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διημέρου.


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
Ώρες 19:00-20:30 – Επισκέψεις και ξεναγήσεις, Κάστρο

Ώρα 20:30 – Καλωσόρισμα στην Πανσέληνο, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Ώρα 21:00 – Μουσική βραδιά για τον μαντάτορα της αλμύρας Νίκο Καββαδία, με τον Γιάννη Νανόπουλο και με σκηνικό το Άστρο της θάλασσας, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
Ώρες 19:00-20:30 – Επισκέψεις και ξεναγήσεις, Κάστρο

Ώρα 20:30 –  Χαιρετισμοί. «Το κάστρο των Ζαφειρόπουλων» Παρουσίαση – ομιλία από την Εφορία Αρχαιοτήτων, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Ώρα 21:00 – Παναγιώτης Καρτίμπελης –«6 χορδές flamenco κάτω από το κάστρο», Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Ώρα 22:00 – Ομιλία Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Θέατρο Παραλίου Άστρους

Ώρα 22:15 – Ζωή Τηγανούρια – «Αρώματα Μεσογείου», Θέατρο Παραλίου Άστρους

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
Ώρες 19:00-20:30 – Επισκέψεις και ξεναγήσεις, Κάστρο

Συνδιοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας – Όμιλος Μελέτης Ιστορίας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «ΠΥΡΑΜΙΑ» – Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε. – Σύλλογος των Απανταχού Φίλων Παρ. Άστρους.


Estella Festival 2016 Paralio Astros 18-19 August


ΠΗΓΗ: Pelopolitismos

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ – Σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της Πελοποννήσου






«Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά» με τη Μαρία Φαραντούρη στο Αίγιο


«Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά»

Μια ανθολογία ελληνικής ποίησης και μουσικής, αφιερωμένη στη μεγάλη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.

Μελοποίηση ποιημάτων της : Σάκης Παπαδημητρίου.

Διαβάζει η Εύα Κοταμανίδου.

Διοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ


Σάββατο 20 Αυγούστου στις 9 μ.μ.


Υπαίθριο Θέατρο "Γιώργος Παππάς", Αίγιο

Η Έλλη Κοκκίνου αύριο στην Ερμιόνη


Η Έλλη Κοκκίνου στην Ερμιόνη και το Cavo Bianco με full band ορχήστρα στην τελευταία της συναυλία για το καλοκαίρι!!! 

Αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 (23:00)

Είσοδος 15€ με ποτό.

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο


Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση «πετάει» για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με τα πιο κωμικά πουλιά του Αριστοφάνη: τους Όρνιθες (414 π.Χ.) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 19 και 20 Αυγούστου.

Οι Όρνιθες είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει, να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο, να έρθει σε επαφή με την αληθινή του επιθυμία.

Ο Νίκος Καραθάνος, μετά τη συγκλονιστική Γκόλφω του, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με ένα σπουδαίο θίασο και μια παράσταση-γιορτή των αισθήσεων, ριζωμένη στην αξεπέραστη ποιητική δύναμη της καταπληκτικής αυτής κωμωδίας.

Ψηλά στα σύννεφα, άνθρωποι, θεοί, πουλιά και τέρατα ζουν μαζί. Όλοι μαζί.

Η ομάδα των καλλιτεχνών στέλνει τα συλλυπητήριά της στον φόβο, ορμώντας με αγάπη στα λόγια ενός ποιητή που «δεν ντρέπεται για τίποτα».

Έχετε παρατηρήσει πως, όταν σβήνουν τα φώτα στην Επίδαυρο, ακούγονται τα βήματα των ηθοποιών. Αυτή τη φορά, θα ακούσετε και έναν τσαλαπετεινό, μια αηδόνα, έναν κούκο, ένα γεράκι, μια καρδερίνα, έναν ερωδιό... γιατί έρχονται οι Όρνιθες! Αποκλειστικά στην Επίδαυρο που πλησιάζουν την ορχήστρα και, κάπου στο βάθος, ο ήχος ενός γκιώνη...




Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού».

Και τη βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία».

Τα πουλιά δέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ρίχνονται με ενθουσιασμό στην ανοικοδόμηση ενός τείχους στους αιθέρες, που αποκόπτει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους. Η ευδαιμονία της νέας πολιτείας στηρίζεται σε αυτή την πρωτόγνωρη ιδέα.

Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και ζώα μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού, τη ρευστότητα του ονείρου και τη γλυκιά μελαγχολία της ζωής.

Μια παράσταση που δοκιμάζει να δει τον Αριστοφάνη με καθαρό βλέμμα, με στόχο να ακουστεί και να αγαπηθεί από την αρχή ο λόγος του κορυφαίου Αττικού κωμωδού.

Ένας θίασος «που θέλει να πετάξει πέφτοντας», που αναζητά, τολμά και αναμετριέται με «μια ευτυχία άπιαστη, τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να την πεις και δεν μπορείς να την πιστέψεις»



Διανομή:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Έκτορας Λιάτσος, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Φοίβος Ριμένας, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Σεβδικαλής, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη



Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Μάριος Δαπέργολας, Σοφία Ευκλείδου, Δημήτρης Κλωνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Τίγκας


Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου




"Όρνιθες" του Αριστοφάνη
19 & 20 Αυγούστου - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος


Τα εισιτήρια της παράστασης έχουν εξαντληθεί και για τις δύο ημέρες.



ΠΗΓΗ : Ζούγκλα

400 δρομείς στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», καθώς απομένουν λιγότερες από 70 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 34ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων, που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα βρεθούν φέτος 400 δρομείς, που θα εκκινήσουν την υπερμαραθώνια προσπάθειά τους για την κάλυψη των 246 χιλιομέτρων μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Το ενδιαφέρον των αθλητών ήταν και φέτος πολύ μεγάλο, αφού οι συνολικές αιτήσεις ήταν 633 στον αριθμό, με τις 608 να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια επιλογής. Από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο στα γραφεία του Διεθνούς Συνδέσμου, προέκυψαν  τα 400 ονόματα των αθλητών που θα αγωνιστούν για το 2016. Ανάμεσά τους και 60 Έλληνες οι οποίοι θα κυνηγήσουν ένα νέο ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης των 246 χιλιομέτρων. Ρεκόρ αποτελεί για τη φετινή χρονιά ο αριθμός των χωρών από όπου προέρχονται οι αθλητές καθώς ανήλθαν στις 52 έναντι 49 της περσινής χρονιάς. Τα ονόματά των συμμετεχόντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.spartathlon.gr.

Όλοι οι φίλαθλοι των αγώνων μεγάλων αποστάσεων αναμένουν το τέλος του Σεπτέμβρη για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των υπεραθλητών, έστω και από μακριά, καθώς και φέτος ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Live Streaming, από το www.spartathlon.gr. Ταυτόχρονα θα αναρτώνται οι χρόνοι διέλευσης των αθλητών από τα check points όπως και διάφορα στιγμιότυπα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία θα συνοδεύονται από σχόλια και μίνι συνεντεύξεις που θα περιγράφουν την υπερπροσπάθεια των Σπαρταθλητών.

Το 34ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας δρομικός αγώνας 246 χιλιομέτρων ο οποίος αναβιώνει τον άθλο του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, στα χνάρια του οποίου ακολουθούν 2.500 χρόνια μετά, 400 σύγχρονοι δρομείς.

Ο αγώνας και φέτος διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει την άμεση έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων Ι.Α.U. και την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Οινοξένεια 2016: Μουσική Βραδιά στο Οινοποιείο Τετράμυθος


Στο πανέμορφο οινοποιείο Τετράμυθος, αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου,  απολαμβάνουμε θέα, ξενάγηση και ενημέρωση, γευσιγνωσία των παραγόμενων οίνων και μουσική συναυλία με το συγκρότημα Contrasto, σε έντεχνους και λαϊκούς δρόμους. 

Είσοδος Ελεύθερη 

(Οινοποιείο Τετράμυθος: 8ο χιλ. Πούντας - Καλαβρύτων Άνω Διακοπτό)

Energy Triathlon Tolo 2016

Η Οργανωτική Επιτροπή του Energy Triathlon Tolo, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), την Energy Races, την εταιρεία CAREFULL, τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο.ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ», ανακοινώνει τη διεξαγωγή αγώνων Τριάθλου – Multisports με την ονομασία «Energy Triathlon Tolo», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ο οποίοι θα λάβουν χώρα με κέντρο διεξαγωγής το  Τολό Αργολίδας και διαδρομές εντός του Δήμου Ναυπλιέων.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του “Nafplio Energy Triathlon” τον Ιούνιο του 2016, η καρδιά του Τριάθλου θα ξαναχτυπήσει δυνατά στην Αργολίδα, αυτή τη φορά σε Ολυμπιακή Απόσταση, σε μια Διοργάνωση που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Ναυπλιέων και της χώρας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης που περιλαμβάνει 1.500μ κολύμβηση, 40χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο, αλλά και στους παράλληλους αγώνες Super Sprint Triathlon, Kids Triathlon και Aquathlon. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα είναι στο πανέμορφο Τολό Αργολίδας, ενώ η διαδρομή της ποδηλασίας στη μεγάλη απόσταση θα συνδέσει ιστορικά τις Αρχαίες Μυκήνες με την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας το Ναύπλιο!




Πιο αναλυτικά, στις 2 Οκτωβρίου στο Τολό θα διεξαχθούν οι αγώνες:

1) Olympic Triathlon (1.500μ κολύμβησης – 40χλμ ποδηλασίας – 10χλμ τρεξίματος) και Olympic Triathlon Relay (Σκυταλοδρομία Τριάθλου, 2 ή 3 ατόμων).

2) Super Sprint Triathlon (300μ κολύμβησης – 10χλμ ποδηλασίας – 2χλμ τρεξίματος)

3) Kids Triathlon (150μ κολύμβησης – 4χλμ ποδηλασίας – 1χλμ τρεξίματος)

4) Aquathlon (750μ κολύμβησης – 5χλμ τρεξίματος)


Το “Energy Triathlon Tolo” είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους και περιλαμβάνει διαδρομές στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο, χωρίς διακοπή. Οι λάτρεις του Τριάθλου θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Ολυμπιακή απόσταση στο πανέμορφο Τολό αλλά και εντός του Ιστορικού Ναυπλίου. Οι πιο αρχάριοι αθλούμενοι, εκτός από το Τρίαθλο, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ακόμα πιο προσιτό Aquathlon, που περιλαμβάνει μόνο Κολύμβηση και Τρέξιμο. Οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης και να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν ένα από τα πιο δυναμικά και εντυπωσιακά αθλήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.energyraces.gr και πιο συγκεκριμένα στο link: http://www.energyraces.gr/register/Nafplio-Tolo/ μέχρι και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. Για το χρονικό διάστημα μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές γίνονται με έκπτωση 25% σε όλα τα αγωνίσματα.

Τις λεπτομέρειες και την αναλυτική προκήρυξη του αγώνα μπορείτε να τα δείτε στο link:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-triathlon-tolo-2016&event_date=2016-10-02

Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει Βραδιές Χιώτη 2016


Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει τις βραδιές Χιώτη 2016 στη Πρόνοια στη μαρμαρένια βρύση.
Καλεσμένη η αξεπέραστη Μαίρη Λίντα με την εκπληκτική ορχήστρα της, στο μπουζούκι ο Θανάσης Βασιλάς!!!

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ : ΛελέΚιος φιέστα! Μάλαμας/Αγγελάκας/Παυλίδης/Λάργκο


Μια μοναδική μουσική εκδήλωση σας περιμένει στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου «Πελαργός» στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου! 

Σήμερα Πέμπτη 18 και αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου σας καλούμε να ζήσετε από κοντά το απόλυτο συναυλιακό διήμερο της χρονιάς στην περιοχή μας.

Στην αγκαλιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το φιλόξενο λελέκι ανοίγει τις πύλες του για δύο νύχτες και φέρνει κοντά μας τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη και τους Λάργκο!

Μια μεγάλη γιορτή πλησιάζει!




Το συγκρότημα encardia στο Φουγάρο στο Ναύπλιο


Το ΦΟΥΓΑΡΟ, ο Όμιλος για την UNESCO Αργολίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Κοινωνικής Ψυχαγωγίας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Αυγούστου
στις 9 μ.μ. στο Αίθριο 1 το συγκρότημα enCardia στη μουσική παράσταση «Τραγούδια και Όνειρα», που πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Για λίγες ώρες, θα μεταφερθούμε στη «γραικάνικη» παράδοση της Κάτω Ιταλίας με αφορμή τραγούδια, χορούς, ελπίδες για καινούργιους προορισμούς, μουσικές και όνειρα για το νόστο, καθώς και για τη χαρά της επιστροφής!

Το μουσικό συγκρότημα enCardia τραγουδά για αυτούς που ταξιδεύουν. Οι συντελεστές του εμπνέονται, μελετούν και παίζουν μουσική από τη Μεγάλη Ελλάδα, τις περιοχές του Ιταλικού νότου και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, έχοντας στο ενεργητικό τους πολλές διακρίσεις για την ανάδειξη των στοιχείων ενός τόσο γοητευτικού πολιτισμού. 

Ο Όμιλος για την Unesco Αργολίδας συνδέει αυτό τον πολιτισμό με την ελληνική παράδοση, μέσα από προγράμματα και ανταλλαγές που πραγματοποιεί με τους αντίστοιχους Ομίλους του Jollino και της Galatina, με τους οποίους έχει αδελφοποιηθεί εδώ και 4 χρόνια. 

Με τη μουσική παράσταση «Τραγούδια και Όνειρα», αφιερωμένη στον πολιτισμό της Μεγάλης Ελλάδας, το ΦΟΥΓΑΡΟ - λίγο πριν «φύγει» για διακοπές στις 21 Αυγούστου - αποχαιρετά μουσικά το καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού με το κοινό του από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. 

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Ίσιωμα Καρυών


Η Ένωση Ίσιωματαίων Καρυών ο Άγιος Δημήτριος σας προσκαλεί στις διήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Ίσιωμα Καρυών Μεγαλόπολης, στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και φέτος έχουν έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ ΚΑΡΥΩΝ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
-     Στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία του χωριού, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου  «Λαογραφικά της Πελοποννήσου», Εκδόσεις Επιλογή, του συγχωριανού μας και συγγραφέα του βιβλίου Γιάννη Ασημακόπουλου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Δ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει προλογίσει και το βιβλίο.

-     Στις 9 το βράδυ, η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης».

 Σάββατο 27 Αυγούστου 2016  
-    Το πρωί, θα τελεστεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στο γραφικό εξωκλήσι του  Αη Γιάννη και θα γίνει αρτοκλασία και προσφορά γλυκών.
-     Στις  8 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού, ο Χορευτικός Σύλλογος  Καλαμάτας «Ξενία» θα χορέψει για μας παραδοσιακούς χορούς.
-    Στη συνέχεια, θα γλεντήσουμε όλοι μαζί στην πλατεία με φαγητό, ποτό και πολύ κέφι.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων  θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας  :
-    Από το ιστορικό αρχείο της Ένωσης Ίσιωματαίων με θέμα : "Μνήμες…"
-    Από τη συλλογή της κας Κούρταλη-Κούλη Νίκης με θέμα "Παραδοσιακές Φορεσιές"
  
Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας να μοιραστείτε μαζί μας τις γιορτές του χωριού μας.

Με τιμή
ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Ισιωματαίων

Δημήτρης Καμπουράκης – Το δικαστήριο των ζώων


ΤΟ 1266, ΣΤΟ ΦΟΝΤΑΙΝΑΙ-Ο-ΡΟΖ της Γαλλίας, μεγάλο πλήθος ήταν συγκεντρωμένο στο τοπικό δικαστήριο για να παρακολουθήσει μια πολύκροτη δίκη. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένα βρέφος είχε αφεθεί μόνο στην κούνια του και ένα πεινασμένο γουρούνι είχε μπει μέσα στο δωμάτιο και το είχε κατασπαράξει. Ο κατηγορούμενος καταδικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες σε θάνατο δι απαγχονισμού, ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα, ο δικαστής διαβάζει την απόφαση στον καταδικασμένο, τον οδηγούν στην πλατεία κι εκεί τον απαγχονίζουν με όλους τους τύπους. Ο κρεμασμένος... χοίρος βγάζει δυο απεγνωσμένα γρυλίσματα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η δίκη ενός ζώου με όλους τους τύπους μπορεί σήμερα να φέρνει γέλια, στο Μεσαίωνα όμως ήταν συνηθισμένο γεγονός. Τα αρχεία των δικαστηρίων βρίθουν από πρακτικά τέτοιων δικαστικών αγώνων, στους οποίους οι εισαγγελείς και οι συνήγοροι υπεράσπισης επιστράτευαν όλα τους τα επιχειρήματα και τη ρητορική δεινότητα. Τελευταία δίκη ζώου θεωρείται αυτή που έγινε ενώπιον του επαναστατικού δικαστηρίου της Γαλλίας, στις 17 Νοεμβρίου 1793. Ένας ανάπηρος είχε εκπαιδεύσει το σκύλο του να γαβγίζει μόλις έβλεπε χωροφύλακα και ο σκύλος καταδικάστηκε σε θάνατο. Εκτελέστηκε από κανονικό στρατιωτικό απόσπασμα.


Οι νομοδιδάσκαλοι του Μεσαίωνα είχαν απαντήσει θετικά στο ερώτημα αν τα ζώα μπορούν να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Ο Μπαρτελεμύ ντε Σασσανέ, το 1550, στο έργο του Consilium, όχι μόνο απαντούσε καταφατικά στο ερώτημα, αλλά καθόριζε και την ακριβή διαδικασία. Το ένοχο ζώο φυλακίζεται, ανακρίνεται, αν δεν απαντά στις κατηγορίες βασανίζεται, τα γρυλίσματά του αποτελούν την ομολογία ενοχής του, οπότε εκτελείται από το δήμιο. Τρελό μεν, πλην συνηθισμένο εκείνες τις σκοτεινές και γεμάτες δεισιδαιμονίες εποχές. Και τα γουρούνια ή οι σκύλοι ήταν οι αριστοκρατικές -ας τις πούμε- περιπτώσεις. Υπήρξαν δεκάδες δίκες και αφορισμοί και καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος κατωτάτων εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου.

Το 1545 οι κάτοικοι του Σαιν Ζυλιέν του δουκάτου της Σαβοΐας κάνουν μήνυση εναντίον των εντόμων που κατέστρεφαν τα αμπέλια τους. Εισαγγελέας ήταν ο δικηγόρος Πιερ Ντυκόλ και συνήγορος υπεράσπισης ο οικονόμος της επισκοπής Πιερ Φαλκόν. Τα έντομα κερδίζουν τη δίκη και γλιτώνουν την καταδίκη. Δε συνέ-βαινε όμως το ίδιο και με την εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Το 1120, με απόφαση εκκλησιαστικού δικαστηρίου, ο επίσκοπος του Λαν αφορίζει τις κάμπιες και τους αρουραίους που ρημάζουν τις μοναστηριακές περιουσίες του. Το 1121 ο άγιος Βερνάρδος αφορίζει τις μύγες που έχουν εισβάλει στο αβαείο του Φουανύ.


Το 16ο αιώνα έγινε μια άλλη περίφημη δίκη, που σήμερα θα θύμιζε ταινία του Ντίσνεϋ. Ενώπιον του γραμματέως της επισκοπής του Οτάν, παρουσία πυκνού ακροατηρίου, διεξήχθη μεγάλη δίκη κατά των ποντικών και των αρουραίων, που είχαν γίνει μάστιγα. Συνήγορος των τρωκτικών ορίστηκε ο Μπαρτελεμύ ντε Σασσανέ, που έγινε διάσημος από αυτή τη δίκη, καθώς αργότερα, όπως αναφέρθηκε, δημοσίευσε ολόκληρη νομική μελέτη για τέτοια θέματα. Ζήτησε να κλητευθούν στο δικαστήριο όλοι οι πελάτες του αρουραίοι και ποντικοί, όπως είχαν δικαίωμα. Οι κατά τόπους εφημέριοι κλήτευσαν με όλους τους τύπους τα τρωκτικά της περιοχής τους, αλλά αυτά δεν παρουσιάστηκαν την καθορισμένη ημερομηνία. Οι κατήγοροι ζήτησαν τότε να δικαστούν ερήμην τα ποντίκια, αλλά ο Σασσανέ κατόρθωσε να αποδείξει ότι η προθεσμία που είχε παραχωρηθεί στους πελάτες του ήταν ανεπαρκής. Ως αποδείξεις ανέφερε την κακή κατάσταση των δρόμων, τις μεγάλες αποστάσεις και το γεγονός ότι οι γάτοι είχαν στήσει ενέδρες στους κατηγορούμενους. Τελικά, οι ποντικοί γλίτωσαν με μια απλή επίπληξη.

Το 1713 έγινε στη Βραζιλία μια παρόμοια δίκη. Οι καλόγεροι του μοναστηριού του Αγίου Αντωνίου στην επαρχία Ντε Πεδιάδε έχαναν μήνυση κατά των μυρμηγκιών, διότι αυτά έμπαιναν κατά χιλιάδες στις αποθήκες και έκλεβαν το σιτάρι του μοναστηριού. Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μυρμήγκια ζουν όπως τα έμαθε ο Θεός, ζήτησε καταρχήν από τα συμβαλλόμενα μέρη να συμφιλιωθούν και να συμβιβαστούν. Οι μοναχοί αρνήθηκαν, τα μυρμήγκια δε μίλησαν, οπότε το δικαστήριο έβγαλε την ακόλουθη απόφαση: Υποχρέωσε το μοναστήρι να παραχωρήσει έναν ειδικό χώρο στα μυρμήγκια για να ζήσουν εν ειρήνη, μακριά από τις αποθήκες. Προειδοποίησε όμως και τα μυρμήγκια ότι, αν δε συμμορφωθούν με την απόφαση για το νέο τόπο εγκατάστασής τους, τότε θα θεωρηθούν υπότροποι και θα αντιμετωπίσουν την πιθανότητα αφορισμού και θανατικής καταδίκης.

Η ιστορική αυτή παλαβωμάρα σταμάτησε με τη Γαλλική Επανάσταση, αν και είχε ξεκινήσει από την αρχαιότητα. Είναι γνωστό ότι στην αρχαία Καρχηδόνα σταύρωναν τα γουρούνια, ενώ η Έξοδος στο ΚΑ' κεφάλαιο αναφέρει επακριβώς τις ποινές που επιβάλλονταν στα βόδια που πατούσαν ανθρώπους.

Αλήθεια, αν υπήρχε ένα δικαστήριο ζώων, πόσους ανθρώπους και με ποιες κατηγορίες θα καλούσε ενώπιον του;


Δημήτρης  Καμπουράκης - Μια Σταγόνα Ιστορία - Μέρος Δεύτερο

Προσοχή στις τηλεφωνικές... απάτες!


Κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό (και με μεγάλη συχνότητα μάλιστα) κάποιες ιστορίες με υποψήφια θύματα ανυποψίαστους ανθρώπους (συνήθως ηλικιωμένους) που έχοντας κάποιο παιδί τους μακριά από το σπίτι, ανησυχούν και πέφτουν στην παγίδα των "έξυπνων" απατεώνων που τους πουλούν μια ιστορία για κάποιο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους και το οποίο ατύχημα μάλιστα έχει και θύματα... 

Δυστυχώς, στην δύσκολη εποχή που ζούμε, πάντα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να επωφεληθούν από την άγνοια, τον φόβο, την ανησυχία, την αγωνία μας για να μας αποσπάσουν χρήματα... Κι είναι πολύ εύκολο να "μας πιάσουν στον ύπνο" και να τα καταφέρουν... 

Μην πιστεύετε αγνώστους που σας τηλεφωνούν με οποιαδήποτε πρόφαση και σας προτείνουν οικονομικούς διακανονισμούς... 

Μην ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σας σ' αυτούς που προσπαθούν να σας "πουλήσουν" κάποια τραγική ιστορία... 

Μην δίνετε χρήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε... 

Επικοινωνήστε το συντομότερο με τους δικούς σας ανθρώπους προκειμένου να επιβεβαιώσετε ή όχι την ιστορία που σας "σερβίρουν"...  

Γίνονται σήμερα... Πέμπτη 18 Αυγούστου, στην Κορινθία

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΛΟΥΤΡΑΚΙ, 1ο Δημοτικό Σχολείο 
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

&&&&&&&&&&&&&&&&

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Sea & Sand 
Double TrAble live

&&&&&&&&&&&&&&&&

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Μεζεδάκι cafemezebar 
Οι Μουσικοί των Χρωμάτων live

&&&&&&&&&&&&&&&&

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΒΕΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Προφήτης Ηλίας 
Full moon Βινύλιο party

&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας

&&&&&&&&&&&&&&&&


ΠΗΓΗ: Pelopolitismos 

Γίνονται σήμερα... Πέμπτη 18 Αυγούστου, στην Αρκαδία

3ο Φεστιβάλ Απανταχού Ωριατών και Φίλων Ωριάς 2016

&&&&&&&&&&&&&&



ΤΕΓΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
133η Εμποροπανήγυρη 
46η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας

&&&&&&&&&&&&&&


 Δήμος Γορτυνίας – Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016

&&&&&&&&&&&&&&


Εκδηλώσεις στη Νυμφασία Αρκαδίας – Καλοκαίρι 2016
18/8/2016 Πέμπτη, 21:30 μ.μ.

Φαγητό & ποτό στην πλατεία του χωριού 
με συντροφιά Λαϊκής και Δημοτικής μουσικής, 
με την ορχήστρα  «Η Φωλιά του Κούκου» Τρίπολης 
Τιμή συμμετοχής 10 €.

&&&&&&&&&&&&&&



ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 

Estella festival
Μουσική βραδιά για τον μαντάτορα της αλμύρας 
Νίκο Καββαδία, 
με τον Γιάννη Νανόπουλο και με σκηνικό 
το Άστρο της θάλασσας. 
Ώρα 21.00, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)
Πέμπτη 18 Αυγ. 2016
Επισκέψεις και ξεναγήσεις. Ώρες 19:00-20:30, Κάστρο
Καλωσόρισμα στην Πανσέληνο. Ώρα 20.30, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

&&&&&&&&&&&&&&


ΠΕΜΠΤΗ 18|08

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ  – ώρα 21:30 
Μουσική εκδήλωση με τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιάννη Φίλια με τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού» σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης  Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως 24:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

&&&&&&&&&&&&&&


ΠΗΓΗ: Pelopolitismos