29.8.16

Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Άργος εορτάστηκε η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής Του Αγίου


Στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου -Τιμίου Προδρόμου Άργους με τιμή και κατάνυξη πλήθος πιστών γιόρτασε την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής Του Αγίου.

Ο ναός δικαίως συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα παραδοσιακά διατηρητέα μνημεία του Άργους. Το επιβλητικό καμπαναριό του κατασκευάστηκε το 1853 με δημοτική δαπάνη επί δημαρχίας Κων/νου Βώκου.

Μόλις έφθασε ο Καποδίστριας στην επαναστατημένη Ελλάδα, ο ναός δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα και ο κυβερνήτης ενίσχυσε το έργο. Αποτελούσε τον καθεδρικό μέχρι το 1865, ύστερα έγινε ο ναός του Αγίου Πέτρου.

Στον περίβολο του ναού έχουν ενταφιαστεί σπουδαίοι Έλληνες και Φιλέλληνες. Εδώ ευρίσκεται ο οικογενειακός τάφος του οπλαρχηγού Δημήτρη Τσώκρη.





ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο "Η Ελληνική παράδοση στη σύγχρονη ζωή μας"


Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, ότι η απήχηση του κόσμου είναι κάθε φορά και μεγαλύτερη στις συναυλίες που κάνω εγώ και οι χορωδίες και η ορχήστρα μου, διότι ο κόσμος εκτιμά τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουμε όλοι μαζί για να του παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπές και με πολλή αγάπη μουσικό θέαμα.



Τα συγχαρητήρια και οι συγκινήσεις από τους γονείς αλλά και από τον κόσμο, γνωστό και άγνωστο, ήταν τόσα πολλά που πραγματικά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όπως και τα μέλη από τις χορωδίες μου και την ορχήστρα μου, που έδωσαν όλη την ψυχή τους.


Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Δήμαρχο μας κ. Κωστούρο για την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλες τις εκδηλώσεις μας, τον Μητροπολίτη μας, για την άδεια του για τις χορωδίες και την ορχήστρα μας, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού κα Μ. Ράλλη, την Διευθύντρια του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ κα Π. Καλκούνου, το Δ.Σ. του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας καθώς και τον ηχολήπτη-τεχνικό κο Μάνο Σταθόπουλο και το συνεργείο του.


Σας ευχαριστώ όλους!
Με εκτίμηση 

Η χοράρχης Θεολένα Πίκη

Το Κρανίδι γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο


Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας, κκ. Εφραίμ, τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου, με λαμπρότητα, κατανυκτικότητα και πανηγυρικό χαρακτήρα, ο Εσπερινός, για τον Εορτασμό του Πολιούχου Αγίου και Προστάτη της Πόλης του Κρανιδίου, Ιωάννη Προδρόμου.

Πλήθος πιστών, από όλη την επαρχία Ερμιονίδας, αλλά και επισκεπτών της περιοχής, παρακολούθησαν τον Εσπερινό.

Στο τέλος του εσπερινού έγινε  η Ιερά Λιτάνευση, της Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου στα γραφικά σοκάκια του Κρανιδίου.

Την περιφορά της Εικόνας, συνόδευσε η φιλαρμονική του δήμου Ερμιονίδας. 

Τους φετινούς εορτασμούς παρακολούθησαν, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος κ.ά.











ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στην συναυλία λήξης του 3ου Φεστιβάλ "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα".


Η Φωτεινή Βελεσιώτου έχοντας στις αποσκευές της μια πετυχημένη χειμερινή σεζόν με πολλές sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία, συνεχίζει τα μουσικά ταξίδια της ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι συναντώντας φίλους και συνταξιδιώτες των μουσικών της επιλογών.
Σεμνή αλλά ουσιαστικά παρούσα, ανιχνεύει με τον δικό της τρόπο και μελετά αθόρυβα κάθε μουσικό ρεύμα, σύγχρονο ή κλασσικό, δίνοντας τον δικό της τόνο σε κάθε ερμηνεία της.
Σε κάθε συναυλία της θα μας τραγουδήσει όλα αυτά που χρόνια τώρα την έχουν μαγέψει, σε ένα αληθινό ταξίδι στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, έξω από τα δεσμευτικά όρια ενός κλασικού μουσικού προγράμματος. Η προσωπική της δισκογραφία συνδυάζεται με γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του. 

Μαζί της ο Σωτήρης Μπαλλάς.

Μαζί τους επί σκηνής οι εξαιρετικοί μουσικοί: 
Νίκος Παπαναστασίου: Διεύθυνση ορχήστρας, Πιάνο, ακορντεόν, 
Γιώργος Καραµφίλλης: µπουζούκι, 
∆ιονύσης Μακρής: κοντραµπάσο,
Θωμάς Κωστούλας: Τύμπανα,
Γιάννης Οικονομίδης: Τρομπέτα


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
Στα παρακάτω σημεία της Ερμιονίδας θα βρείτε εισιτήρια προπώλησης στην τιμή των 10 ευρώ:
- Ερμιόνη: Αρτοζαχαροπλαστείο Δρούγκας (Λιμάνι), Σούπερ Μάρκετ "ΔΗΜΗΤΡΑ"
- Κρανίδι: Αρτοζαχαροπλαστείο Δρούγκας, Μίνι Μάρκετ Μαρίας Τσατσαρού, Κομμωτήριο Ελένης Κακαρούκα
- Πόρτο Χέλι: Αρτοζαχαροπλαστείο Δρούγκας, Πρακτορείο Εφημερίδων Δέδε Σπ.
- Κοιλάδα: Ταβέρνα "Μουράγιο" (Άγγελου Λαφιώτη)
- Φούρνοι: Καφενείο Μαρίας Γεωργίου
- Δίδυμα: Φαρμακείο Πατρίτσιο Νέζε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 698 698 22 24

Ορεινός Ημιμαραθώνιος Αρτεμισίου Όρους στις 25/9 στην Καρυά


Ορεινός Ημιμαραθώνιος Αρτεμισίου Όρους, 25/9/2016, Καρυά Αργολίδας

Με διοργανωτές τον Σύλλογο "Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας" (Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ.) την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας τον Δήμο Άργους -Μυκηνών, την Τ.Κ. Καρυάς Αργολίδας και τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ο "2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Αρτεμισίου Όρους".
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου με εκκίνηση την Καρυά Αργολίδας 

Ώρα εκκίνησης: 
09:00 π.μ. για τους Δρομείς, 
09:15 π.μ. για Περιπατητές – Ορειβάτες


Απόσταση: 19.100 μέτρα για δρομείς και 8.100 μέτρα για Περιπατητές - Ορειβάτες.


Γιορτή Κρασιού 2016 στο Ζευγολατιό Αρκαδίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και με την ευγενική χορηγία της περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση «Γιορτή Κρασιού 2016». 

Η γιορτή κρασιού που αποτελεί πλέον θεσμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Τ.Κ. Ζευγολατιού στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού Μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Επίσης η ποικιλία Μοσχοφίλερο αποτελεί μία από τις 4 ποικιλίες-πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Κωτσίνης συμπράττουν επί σκηνής. Μαζί τους η μοναδική Αρετή Κετιμέ που με το σαντούρι και τη φωνή της θα μας συντροφεύσει με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς. Στα μονοπάτια της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης θα μας οδηγήσουν οι εξαίρετες φωνές της Σταυρούλας Δαλιάνη και του Γιάννη Παυλόπουλου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Θωμάς Κωνσταντίνου : Λαούτο
Μανώλης Κόττορος : Βιολί
Κώστας Μερετάκης : Κρουστά
Δημήτρης Παπαγεωργίου : Κλαρίνο


ΠΗΓΗ : Pelopolitismos

Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Ανδρέας Στεργίου" στο Ανυφί



5ο χορευτικό αντάμωμα στο Χιλιομόδι


Ο Χορευτικός Όμιλος Χιλιομοδίου σας καλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων.

Πλατεία Χιλιομοδίου
Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016
Ώρα: 19.30

Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Χιλιομοδίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας, Ποιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων.

Επιμέλεια-Χοροδιδασκαλία: Μαρίνα Γαλάνη

Κολυμβητικός διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου


Swim the Canal, Corinth!

Για πρώτη φορά από την κατασκευή της διώρυγας του Ισθμού, το 1893, πραγματοποιείται κολυμβητικός διάπλους!
Ένας αγώνας 6 χιλιομέτρων με την ονομασία «Swim the canal»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016
Ισθμός Κορίνθου

Πληροφορίες για την ώρα, την ακριβή τοποθεσία, τις συμμετοχές, τους κανονισμούς και την υποχρεωτική εγγραφή σας θα βρείτε στο http://www.swimthecanal.com/



ΠΗΓΗ: corinthia.events

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Τα... γλυκόλογα του Κωλέττη


Κάποια μέρα, ο πολιτικός και συγγραφέας Νικόλαος Δραγούμης (1809-1879) συνάντησε έξω από τη Βουλή τον οπλαρχηγό Θεοδωράκη Γρίβα: 
«Έλα μέσα να δεις τι θα κάνω σ' αυτόν τον ψεύτακα (τον Ιωάννη Κωλέττη). Είκοσι φορές με γέλασε. Θα τον λούσω πατόκορφα και δεν θα τον χαιρετήσω πλέον!» 
Και έμπλεως οργής μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Όταν, μετά από ώρα, βγήκε από το γραφείο, ο Δραγούμης τον ρώτησε: «Τον ύβρισες δυνατά;» 
Και ο Γρίβας του αποκρίθηκε: «Με γέλασε πάλι! Με έπιασε με τα γλυκά λόγια και είμαι βέβαιος ότι ούτε λέξιν αληθινήν με είπεν!»


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Εγκαινιάστηκε το νέο κωδωνοστάσιο στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Κιβέρι


Το Κιβέρι τίμησε τον Τίμιο Πρόδρομο με διήμερο θρησκευτικό εορτασμό.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξήρχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μπρέσιακας από το Αγρίνιο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής της Νέας Κίου.

Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 29 Αυγούστου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο και άλλους Ιερείς.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου επιβλητικού κωδωνοστασίου.

Το παλαιό καμπαναριό από την φθορά του χρόνου είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και κατεδαφίστηκε. Στην θέση του χτίσθηκε το νέο καμπαναριό μετά από πολύχρονες προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού με πρωτεργάτη τον ακούραστο Ιερέα π. Πέτρο Αθανασόπουλο, καθώς και με την στήριξη όλων των κατοίκων της περιοχής.

Ο ιερέας ευχαρίστησε θερμά, τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Τσακίρη και την Βασιλική Καμπίρη για την μεγάλη τους προσφορά στην αποπεράτωση του καμπαναριού. Επίσης ευχαρίστησε τους Βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Μανιάτη, τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο και την σύζυγο του Σόνια Τάνταρου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους κ. Μπέγκο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΜ κ. Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Κιβερίου Αντώνη Λυμπέρη κ.ά. 

Τον αγιασμό του καμπαναριού έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.
































ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις