10.11.16

Αγώνας Πρωταθλήματος Motocross στη Μεγαλόπολη


Η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης (Α.Λ.Μ.Α.) Αρκαδίας, με την έγκριση της ΑΜΟΤΟΕ, διοργανώνει τον 5ο αγώνα του Πρωταθλήματος  Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13/11/2016, στην πίστα Motocross του Λ.Κ. Μεγαλόπολης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Ιωάννης Ζώταλη
Μέλη: Κυριαζής Άγγελος , Ρουλά Ζώταλη

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αγωνοδίκης: Νίκος Λαφογιάννης
Αλυτάρχης : Παναγιώτης Πατσιλιβας
Τεχνικός Έφορος: Σπύρος Κυριαζής
Γραμματεία : Κωνσταντίνα Δελληγιωργη
Αποτελεσμάτων: Sportiming
Ιατρός Αγώνα: Σταύρός Τσίχλης , Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας
Πληροφορίες:  alma.megalopolis @ hotmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λήξη εγγραφών:   Πέμπτη  10/11/2016, 24:00
Τεχνικός έλεγχος:  Κυριακή 13/11/2016, 08:00’ έως 09:15’
Ενημέρωση αγωνιζομένων: Κυριακή 13/11/2016, 09:00’ στον χώρο αναμονής.
Έναρξη ελεύθ.&χρονομ. δοκιμών: Κυριακή 13/11/2016, 09:15’
Έναρξη αγώνων: Κυριακή 13/11/2016, 11:00’
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: Κυριακή 13/11/2016, 16:15’
Απονομή επάθλων: Κυριακή 13/11/2016, 16:30’
Το πλήρες ωράριο ακολουθεί στο τέλος του Ειδικού Κανονισμού

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν οι κάτοχοι ισχύοντος αθλητικού δελτίου τηs A.ΜΟΤ.Ο.Ε, για το έτος 2016.
Το παράβολο συμμετοχής για τις κατηγορίες MX1, MX2, EXPERT, OPEN ορίζεται στα 50 ευρώ και για τις κατηγορίες MX65, MX85 στα 5 ευρώ. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές, επιβαρύνονται με 20 ευρώ επιπλέον. Το παράβολο επιστρέφεται μόνο εάν ο αγώνας αναβληθεί ή ματαιωθεί. Επιστροφές συμμετοχών θα γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης από τους αγωνιζομένους.
Εάν κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης, διαπιστωθεί από την οργάνωση ότι η μοτοσυκλέτα ή ο αθλητής δεν ανταποκρίνεται στην δηλωθείσα κατηγορία, μετά από απόφαση των αγωνοδικών, η συμμετοχή θα μεταφέρεται υποχρεωτικά στην κατηγορία που πραγματικά ανταποκρίνεται.

Η αληθινή ιστορία του Χάτσικο


O αληθινός Χάτσικο ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου το 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Έγινε διάσημος για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή. Χάτσικο στα Ιαπωνικά σημαίνει ο όγδοος ευοίωνος πρίγκηπας δηλαδή αυτός που φέρνει καλή τύχη.

Τον Χάτσικο τον βρήκε ο καθηγητής Χιντεσάμπουρο Ουένο, που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Περνώντας ο καιρός ο καθηγητής και ο Χάτσικο έγιναν πραγματικά αχώριστοι και καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.

Ο Χάτσικο πήγαινε κατόπιν σπίτι αλλά το απόγευμα την ίδια ώρα κάθε ημέρα ξαναγύριζε στον σταθμό, όπου περίμενε την επιστροφή του κύριού του μέχρι που ο καθηγητής δεν επέστρεψε. Ο σκύλος όμως εξακολούθησε να περιμένει τον κύριό του στο ίδιο ακριβώς σημείο καθημερινά για τα 9 επόμενα χρόνια.

Το 1925, ένας μαθητής του Ουένο ο οποίος ήταν ειδικός στα σκυλιά Ακίτα, αναγνώρισε τον μεγαλόσωμο σκύλο. Παρατήρησε πως ο Χάτσικο περίμενε στον σταθμό μέχρι να βγει και ο τελευταίος επιβάτης και ρωτώντας τους περαστικούς και τους θαμώνες του σταθμού οι οποίοι ταϊζαν τον Χάτσικο, έμαθε για την αναμονή του.

Λίγο καιρό μετά δημοσίευσε μια εργασία για τα σκυλιά Ακίτα, την μεγαλύτερη από τις επτά ιαπωνικές φυλές τύπου Σπίτζ, η οποία αριθμούσε τότε μόνο τριάντα καθαρόαιμα σκυλιά: ένα από αυτά ήταν και ο Χάτσικο.

Έκτοτε ο Χάτσικο όχι μόνο έγινε γνωστός αλλά και σύμβολο αφοσίωσης. Χαρακτηρίστηκε ως ένας ζωντανός θρύλος, μάλιστα ένας διάσημος γλύπτης φιλοτέχνησε μπρούτζινο άγαλμά του που τον απεικονίζει καθιστό, να περιμένει το αφεντικό του.

Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια, ενώ στα αποκαλυπτήρια ήταν παρών και ο ίδιος ο Χάτσικο.

Η ιστορία του έγινε η αιτία της αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των Ιαπώνων για τους σκύλους Ακίτα, τους οποίους περιγράφουν ως "θαρραλέους σαν σαμουράϊ και συνάμα τρυφερούς σαν γατάκια, με μεταξένια καρδιά αλλά αλύγιστους σαν ατσάλι".

Η έξοδος του σταθμού της Σιμπούγια όπου βρίσκεται το άγαλμά του ονομάστηκε "έξοδος του Χάτσικο" . Μάλιστα κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου, πραγματοποιείται μια σεμνή τελετή στον σταθμό της Σιμπούγια και εκατοντάδες Ιάπωνες έρχονται για να τιμήσουν την μνήμη του και την θρυλική αφοσίωση που έδειξε σε όλη του την ζωή.

Ο Χάτσικο μέχρι τη στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή (8.3.1935) εξακολούθησε να πηγαίνει στο ίδιο σημείο καθημερινά εκεί έξω από τον σταθμό του τραίνου να περιμένει τον αγαπημένο του καθηγητή. Οι Ιάπωνες συγκλονίστηκαν όταν έμαθαν για τον θάνατό του.

Πλήθος ανθρώπων τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία εκεί παραδίπλα στον τάφο του αγαπημένου του καθηγητή.


Λένε πως ο Χάτσικο βρίσκεται βαλσαμωμένος στο Εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας και επιστημών του Τόκιο.






ΠΗΓΗ: happydogs.gr

Εορτή Αγίου Μηνά Πλάτσα Μαντινείας


Tήν Παρασκευή 11 Nοεμβρίου 2016, μνήμη τοῦ Ἁγίου Mεγαλομάρτυρος Mηνᾶ, πανηγυρίζει τό ἱερό Ἐξωκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Mηνᾶ, περιοχῆς Πλάτσα, στή διασταύρωση πρός ἀρχαία Mαντινεία.

Tήν παραμονή τῆς Ἑορτῆς, ἡμέρα Πέμπτη καί ὥρα 6.00 τό ἀπόγευμα θά ψαλῆ Mέγας πανυγηρικός Ἑσπερινός καί τήν Παρασκευή τό πρωΐ, ὥρα 7.00 - 10.00, θά τελεσθῆ πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προσκαλοῦνται οἱ εὐλαβεῖς Xριστιανοί νά προσέλθουν στίς ὡς ἄνω ἱερές Ἀκολουθίες, τιμῶντες τόν Ἅγιο.

Ἐκ τοῦ Mητροπολιτικοῦ Ἱεροῦ Nαοῦ
Ἁγίου Bασιλείου Tριπόλεως

Σαν σήμερα... στη μουσική


1947: Ο Αμερικανός κιθαρίστας Glen Buxton (Glen Edward Buxton 1947-1997) γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον heavy metal τραγουδιστή Alice Cooper.

1960: Ο Βρετανός συγγραφέας φανταστικών μυθιστορημάτων, comics, graphic novels, ακουστικού θεάτρου και κινηματογραφικών σεναρίων Neil Gaiman (Neil Richard Gaiman) γεννήθηκε στο Portchester του Hampshire της Αγγλίας. Είναι γνωστός από μυθιστορήματα και σενάρια που έχει γράψει, όπως η κωμική σειρά βιβλίων "The Sandman" και τα μυθιστορήματα "Stardust", "American Gods", "Coraline" και "Graveyard". Μαζί με τη συζυγό του Amanda MacKinnon Gaiman Palmer έχουν κυκλοφορήσει την εξαιρετική ζωντανά ηχογραφημένη, συλλογή τραγουδιών ποιημάτων και ιστοριών, "An evening with Neil Gaiman & Amanda Palmer".

1965: Στην πρώτη θέση του Bilboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι τους "Get of my Cloud". Είναι το δεύτερο Νο1 του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 25 Σεπτεμβρίου του 1965. Είναι μέρος του άλμπουμ "December,s Children"


1967: Οι The Moody Blues κυκλοφορούν το τραγούδι με τίτλο "Nights in White Satin". Είναι μέρος του άλμπουμ τους "Days of Future Passed". Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και σημαντικά τραγούδια τους.


1973: Ο Elton John και το άλμπουμ του "Goodbye Yellow Brick Road" βρίσκονται στη κορυφή του Bilboard 200. Θα παραμείνει στην κορυφή για οκτώ εβδομάδες. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν όλα από τον Elton John και τον στιχουργό Bernie Taupin. Από το διπλό άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Candle in the Wind", "Goodbye Yellow Brick Road","All the Girls Love Alice", "Saturday Night's After for Fighting" κ.α.

1978: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των The Clash με τίτλο "Give 'Em Enough Rope". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Safe European Home", "English Civil War", "Tommy Gun" κ.α.


1984: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Chaka Khan βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "I Feel For You". Γράφτηκε από τον Prince και το πρωτοηχογράφησε για το ομότιτλο άλμπουμ του το 1979. Το Φεβρουάριο του 1985 στην 27η τελετή απονομής των Grammy Awards για το τυραγούδι αυτό η Chaka Khan θα κερδίσει το βραβείο "Best R&B Vocal Performance, Female" και ο Prince το βραβείο "Best Rhythm & Blues Song".

1986: Κυκλοφορεί η συλλογή τραγουδιών του Αμερικανού τραγουδιστή Bruce Springsteen και των The E Street Band με τίτλο "Live/1975-85". Περιέχει δημοφιλή τραγούδια τους που ηχογραφήθηκαν σε διάφορες συναυλίες το διάστημα μεταξύ 18 Οκτωβρίου του 1975 και 30 Σεπτεμβρίου του 1985. Μεταξύ αυτών τα τραγούδια "Fire", "Hungry Heart", "Independence Day", "Because the Night" (Β.Springsteen / P.Smith), "Born to Run", "Cover Me", "Born in the U.S.A." κ.α.


1994: Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, πιανίστρια και συνθέτης της jazz Carmen McRae (Carmen Mercedes McRae 1920-1994) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες jazz τραγουδίστριες του 20ου αιώνα. Ερμηνευτικά επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την Billie Holiday αλλά γρήγορα ανέπτυξε δικό της στυλ. Από το 1971 έως το 1990 κέρδισε επτά υποψηφιότητες για βραβείο Grammy αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει. Το 1984 το όνομα της γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες του είδους όπως Dizzy Gillespie, Count Basie, Billie Holiday, Sammy Davis Jr, Louis Armstrong, Duke Ellington κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Body & Soul", "Trouble Is A Man", "I'm Glad There is You", "No More Blues" κ.α.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Όταν οι Ευρωπαίοι άλλαζαν σώβρακο μία φορά τον μήνα… του Δημήτρη Καμπουράκη


Αν το μεσημέρι που επιστρέφετε σπίτι αισθάνεστε βρώμικοι και θέλετε οπωσδήποτε να τρέξετε στο μπάνιο για ένα γρήγορο ντους, πρέπει να μακαρίζετε τον εαυτό σας που δεν ζούσατε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη από τον μεσαίωνα μέχρι και τον 18ο αιώνα. Μετά την κλασική ελληνική αρχαιότητα, τη Ρώμη και το Βυζάντιο όπου η προσωπική καθαριότητα εθεωρείτο επιβεβλημένη και τα δημόσια λουτρά ήταν ολόκληροι κοινωνικοί θεσμοί, η Ευρώπη κατρακύλησε στην απόλυτη βρωμιά και δυσωδία. Με πρωτεργάτη την εκκλησία που θεωρούσε την απογύμνωση το πρώτο στάδιο για ν’ ακολουθήσουν μιαρές πράξεις και με την συνεπικουρία μιας κομπογιαννίτικης ιατρικής πολύ κατώτερης του Ιπποκράτη και του Γαληνού, η επαφή του ανθρωπίνου σώματος με το νερό θεωρήθηκε πρακτική επιβλαβής για την υγεία και πράξη βαθιά αμαρτωλή.

Για πολλές αιώνες, οι άνθρωποι του χριστιανικού και βαρβαρικού κόσμου δεν πλένονταν καθόλου, ενώ παράλληλα ζούσαν σε πόλεις και χωριά που έζεχναν από τα σκουπίδια και τα περιττώματα. Αναφερόμαστε όχι μόνο στις φτωχές λαϊκές τάξεις, αλλά και στις ανώτερες. Ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος 13ος έκανε μπάνιο κάθε πέντε χρόνια και ο βασιλιάς Ήλιος Λουδοβίκος 14ος είχε κάνει δύο μόλις μπάνια στη ζωή του μετά από ιατρική υπόδειξη, τα οποία και θεώρησε ζοφερή εμπειρία. Ο Ερρίκος Ε’ της Αγγλίας τον 15ο αιώνα απαγόρευσε με βασιλικό διάταγμα τα μπάνια στο Λονδίνο. Οι άνθρωποι επίσης δεν έλουζαν ποτέ τα μαλλιά τους. Όταν η λίγδα πάνω στο κεφάλι γινόταν στρώμα, οι πλούσιοι έριχναν πούδρα και οι φτωχοί πριονίδι για να στερεοποιηθεί και μετά την απομάκρυναν με χτένισμα.

Οι φτωχοί δεν έπλεναν ούτε τα ρούχα τους, ενώ οι πλούσιοι φρόντιζαν να είναι σχετικά καθαρά τα ρούχα που φαίνονταν. Το 1767, ο Γάλλος βαρόνος Σομπέρ άλλαζε πουκάμισο και κολάρο κάθε δύο μέρες, αλλά σώβρακο κάθε τέσσερις βδομάδες. Όταν η μασχάλη μύριζε τραγίλα την έξυναν μ’ ένα ξυστρί, ενώ οι ευγενείς έριχναν μπουκάλια από αρώματα πάνω τους για να μυρίζουν λιγότερο. Τουλάχιστον, στα μέσα του 17ου αιώνα εμφανίστηκε η πετσέτα του τραπεζιού και εγκαταλείφθηκε σταδιακά η τρομερή συνήθεια, κατά τη διάρκεια των δείπνων να σκουπίζουν τα λαδωμένα χέρια τους στα πουκάμισα και τα σακάκια τους.

Φυσικά, η απλυσιά αυτή είχε γίνει μέρος και της κρατούσας ερωτικής αισθητικής. Όποια γυναίκα πλενόταν συχνά ονομαζόταν παστρικιά, δηλαδή πόρνη. Αντιθέτως, όσο πιο άπλυτη και απεριποίητη ήταν μια γυναίκα στις κρυφές της περιοχές, τόσο πιο ενάρετη θεωρούνταν. Όσο για τους άνδρες συζύγους, θεωρούσαν τη βρωμιά και τη δυσωδία της γυναίκας τους ως το απόλυτο ερωτικό ελιξίριο. Είναι πασίγνωστη η φράση που έγραψε ο Ναπολέων Βοναπάρτης σε επιστολή του από το μέτωπο της Ιταλίας προς την σύζυγο του Ιωσηφίνα: «Σε τρεις μέρες θα είμαι στο Παρίσι. Μην πλυθείς…»

ΦΩΤΟ: O Luis XIV από τον καλλιτέχνη Bernard Pras


Δημήτρης Καμπουράκης
ΠΗΓΗ: lionnews.gr

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγές στην Τρίπολη


Η Εnterprise Greece  (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου ΣΉΜΕΡΑ Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», κτίριο ΓΕΑ, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.  

 Στόχος της ημερίδας είναι η αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου στις αγορές του εξωτερικού, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.  

 Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της Enterprise Greece για την ενίσχυση και την τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας  η οποία στοχεύει στην υποστήριξη όλων των εξαγωγικών κλάδων της χώρας μέσω της προβολής στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.  

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 19.00: Χαιρετισμός,  κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας  
 19.10: Χαιρετισμός, κ. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος Enterprise Greece

 19.20: Παρουσίαση “Οι Ελληνικές εξαγωγές των κλάδων δομικών, βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων - Ελληνική συμμετοχή σε Διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού", κ. Μανώλης Δανιήλ, Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων Δομικών, Βιομηχανικών και Καταναλωτικών Προϊόντων.  

19.40: Παρουσίαση «Ο Κλάδος Τροφίμων και Ποτών», κ. Αντώνης Γραβάνης, Αν. Διευθυντής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών.

20.00: Παρουσίαση  «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» και «Συνοπτική Παρουσίαση πιθανών αγορών στόχων» κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων   

20.40: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου  
Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης
Ανάδοχος ALFA EXPO 

«Είναι κάτι λαϊκά»: Ακούστε το νέο τραγούδι του Οικονομόπουλου


Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Νίκου Οικονομόπουλου «Είναι κάτι λαϊκά» από τον νέο του δίσκο. 

Την μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Γιώργος Σαμπάνης και του στίχους η Ελένη Γιαννατσούλια.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε χθες από την Minos Emi και ήδη έχει χιλιάδες views στο διαδίκτυο.




ΠΗΓΗ: govastileto.gr

2. Αγαπώ τη Ζωή


Το "Αγαπώ τη ζωή" προβάλει καθημερινά ενδιαφέροντα θέματα για όλα τα γούστα και σκοπεύει να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα... 

Εδώ θα βρείτε πολιτιστικά, ιστορικά, περίεργα, αστεία, κοινωνικά, αθλητικά αλλά και επίκαιρα θέματα... 

Εδώ θα διαβάσετε τι προβλέπουν τα άστρα, τι καιρό θα κάνει, ποιες εκδηλώσεις έρχονται... 

Εδώ θα βρείτε όμορφες φωτογραφίες, φιλοζωικά θέματα, λογοτεχνία αλλά και τραγούδια... 

Εδώ θα βρείτε ακόμα, συνταγές για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά, σοφές ρήσεις, ιστορικά ανέκδοτα, γελοιογραφίες και βιογραφίες επωνύμων... 

Εδώ θα μάθετε τι συμβαίνει στη Νέα Κίο, στην Αργολίδα, στην Πελοπόννησο, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα...

Το "Αγαπώ τη ζωή" έχει να προτείνει πολλά και περιμένει στο anastasiahav@gmail.com τις δικές σας ανακοινώσεις, αγγελίες, φωτογραφίες, απόψεις για να πλουτίσει τις "σελίδες" του... 

agapotinzoi.blogspot.com κοντά σας σε κάθε στιγμή της ημέρας... 

Το 10ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών το Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο


Το 10ο Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο  στο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου, με 739 (!!!) αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή από 57 σωματεία.

Προσκαλείται ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής να βρεθεί στις κερκίδες του γυμναστηρίου και να χειροκροτήσει τους αθλητές.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΡΣΕΝΙΟ


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στην πόλη του Ναυπλίου με Ιερά αγρυπνία που έγινε στον ιστορικό Ιερό ναό της Παναγίας. 

Πλήθος πιστών από κάθε μέρος της Αργολίδας συρρέει για να τιμήσει τον Άγιο Αρσένιο, αλλά και να προσκυνήσει το τεμάχιο του ιερού λειψάνου του που φυλάσσεται στο ναό της Παναγίας ως κόρη οφθαλμού. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα θαύματα που έχουν γίνει ως σήμερα στο ναό. 

Φέτος  τον πανηγυρικό εσπερινό αλλά και την θεία λειτουργία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης μαζί με τον Ιερέα του ναού πατέρα Διονύσιο Ταμπάκη.

Χαρακτηριστικό και της φετινής αγρυπνίας, ο πολύς κόσμος που από νωρίς είχε έρθει στην εκκλησία και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά. 

Να σημειωθεί πως ο Άγιος Αρσένιος έγινε γνωστός από τον Άγιο Παίσιο, ο οποίος έγραψε για τον βίο του.


















ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Γεύσεις και Μυρωδιές : Μπιφτέκια κοτόπουλο


Υλικά:

1 kg κιμά κοτόπουλο
4 τεμάχια αυγά φρέσκα
200 gr γαλέτα τριμμένη
1 κουτάλι ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο φρέσκο θυμάρι
λίγη φρέσκια ρίγανη
λίγο ξύσμα λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
πιπέρι κόκκινο γλυκό
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα ψήνουμε σε γκριλ.
Τα σερβίρουμε με ρυζότο με γκότζι και σέλινο.


ΠΗΓΗ: loukoulos.com

Ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Νέα Κίο δεν είναι (σχεδόν) ποτέ άδειος!



Πότε λίγα, πότε πολλά, πότε πιο πολλά, ο ΤΟΙΧΟΣ της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ έξω από το ΚΕΠ Νέας Κίου, που ξεκίνησε δειλά τον Ιούλιο, πάντα κάτι έχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη...

Σε μια εποχή δύσκολη για πολλούς από μας, είναι παρήγορο το γεγονός ότι η αλληλεγγύη έχει... εγκατασταθεί ανάμεσά μας! 

Χάρις στις καθημερινές προσπάθειες της Αναστασίας Σοφού, υπαλλήλου στο ΚΕΠ Νέας Κίου, ο ΤΟΙΧΟΣ της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ είναι πάντα τακτοποιημένος και καθαρός. Τα πράγματα είναι τοποθετημένα με σειρά στις κρεμάστρες ενώ οι προσφορές των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο (όπως σήμερα), είναι ακριβώς εκεί που πρέπει : στο ψυγείο του ΚΕΠ.

«Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο» 

















(Οι φωτογραφίες είναι από τις καθημερινές αναρτήσεις της Αναστασίας Σοφού στο facebook)

Όλη η Πελοπόννησος στα εγκαίνια της Πελοπόννησος EXPO


Μεγάλα, περιποιημένα περίπτερα, χαμόγελα που περίσσευαν από τους διοργανωτές, πολύς ο κόσμος που έσπευσε να γνωρίσει την πρώτη Πελοπόννησος EXPO, τη μεγάλη πελοποννησιακή έκθεση στην οποία εξελίχθηκε το Αρκαδικό Πανόραμα και που φιλοδοξεί να προβάλει τα πελοποννησιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Άνοιξε, λοιπόν, τις πύλες της η Πελοπόννησος EXPO την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. 

Περίπου στις 19:30 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και τη μεγάλη πελοποννησιακή έκθεση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε τους προέδρους των επτά Επιμελητηρίων να λάβουν τη θέση τους στο πάνελ. Μιλώντας για την έκθεση, την χαρακτήρισε «αξιόλογη αναπτυξιακή πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να προσελκύσει το ευρωπαϊκό και το διεθνές ενδιαφέρον». Αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα επτά πελοποννησιακά Επιμελητήρια στην πορεία της διοργάνωσης της Πελοπόννησος EXPO, αναφέρθηκε στους συνοδοιπόρους: «Αρχικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης. Σημαντική ήταν η στήριξη του Δήμου Τρίπολης.
Μαζί και η Enterprise Greece που θα βοηθήσει την εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα της ALPHA EXPO».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μετά τον αγιασμό, είπε: «Ένα από τα καλά έργα είναι η παρούσα έκθεση. Γι' αυτό συγχαίρουμε και ευλογούμε τους διοργανωτές και ευχόμεθα καλή επιτυχία στην προσπάθεια του λαού μας».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων. Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που είστε απόψε εδώ. Εκ μέρους των προέδρων και των ΔΣ των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, σας καλωσορίζω. Είναι μια κομβική ημέρα για την Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλη η Πελοπόννησος. Πρόκειται για ένα όραμα πολλών ετών, ένα όραμα για μια έκθεση που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη όχι μόνο του Αρκαδικού Πανοράματος, αλλά όλων των εκθέσεων που διοργανώνονται σε κάθε Νομό.

Ακολούθως, ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην ανάκτηση των αγορών και στην ανάγκη της στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης από την Πολιτεία, η οποία σφυροκοπείται από παντού: από τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τα ελάχιστα κίνητρα για επενδύσεις. Αλλά, όπως είπε ο πρόεδρος, η έκθεση αυτή θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν μεμψιμοιρούμε.

Τέλος, ο κ. Μπουντρούκας ανακοίνωσε τη σύσταση ενός κοινού φορέα διαχείρισης της Πελοπόννησος EXPO από τα επτά Επιμελητήρια, ώστε να ταξιδέψει η έκθεση σε όλον τον κόσμο.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος: «Φιλοδοξία μας είναι η έκθεση να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει όλα τα αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και τον φυσικό μας πλούτο στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας είπε: «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η οικονομία δεν έχει διοικητικά όρια. Η Πελοπόννησος πρέπει να ειδωθεί ως ενιαίο οικονομικό τοπίο. Εάν οι κυβερνήσεις δώσουν τον λόγο στα Επιμελητήρια, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε».

Μετά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Κ. Νικολούτσος εκ μέρους της Ηλείας ανέφερε ότι το Κτήμα Μερκούρη κατετάγη στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου, είδηση πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να σκύψουμε με ταχύτητα πάνω στα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος ανέφερε ότι η έκθεση αυτή δοκιμάζει μια άλλη προσέγγιση που δείχνει την περιφερειακή συνείδηση που δείχνει τη συνεργασία που έχουν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κυρία Βασιλική Δερτιλή είπε ότι με λίγα λόγια και πολλή ψυχή η Λακωνία στηρίζει την Πελοπόννησος EXPO και από κοινού το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο των σημαντικών επιχειρηματικών εκθέσεων.

Από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος κ. Δ. Μανιάτης ανέφερε ότι οι εκθέσεις είναι ισχυρό μέσον οικονομικής προβολής και ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι έκθεση-σταθμός που στόχος είναι να εξελιχθεί σε μόνιμο μέσο συνεργασίας και να αναβαθμιστεί σε συμμετοχές αλλά και σε ποιότητα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κ. Βλάσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε με επιστολή του τους χαιρετισμούς του και τις ευχές του για την επιτυχία της έκθεσης και ο βουλευτής Αρκαδίας τούς μετέφερε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ελπίδα της προσπάθειας της έκθεσης και είπε ότι η ΝΔ στηρίζει τον έμπορο, τον επιχειρηματία και τον επενδυτή.

Στη συνέχεια, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στις αμερικανικές εκλογές και επεσήμανε ότι ως χώρα θα επηρεαστούμε, αλλά πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έλαβε τον λόγο. «Νιώθω ενθουσιασμένος και υπερήφανος, επειδή αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 παίρνει σάρκα και οστά, ξεπερνώντας μια τοπικιστική αντίληψη που υπήρχε για την ανάπτυξη, φτάσαμε σήμερα σε αυτό ο μεγάλο γεγονός.
Το ταξίδι είναι μεγάλο, αλλά εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.
«Έχουμε αποδείξει ότι στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Επειδή έχουμε αποδείξει ότι ο ''Καλλικράτης'' αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμό», είπε, απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά.
Η χώρα χρειάζεται άποψη, σχέδιο, αποφάσεις, καλές πρακτικές.






























ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr