1.7.16

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο μνημείο του Νέγρη την Κυριακή


Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, τους απόγονους και φίλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τις οικογένειες των θυμάτων, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. στο μνημείο του Νέγρη, στον τόπο θυσίας των αγωνιστών που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Θα μιλήσει ο γραμματέας της Τ.Ε. Κορινθίας Λάμπας Γιώργος.

Τ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Paulo Coelho: Ευχαριστώ


Ευχαριστώ όλους εκείνους που γελούν με τα όνειρά μου… Εμπνέουν τη φαντασία μου …

Ευχαριστώ όλους όσους με γεμίζουν ψέματα… Μου δίνουν τη δύναμη της αλήθειας…

Ευχαριστώ όλους εκείνους που δεν έχουν πιστέψει σε μένα… Μου έμαθαν πως μετακινούνται τα βουνά...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με πολεμούν… Προκαλούν το θάρρος μου...

Ευχαριστώ όλους εκείνους που ήθελαν να μου επιβάλουν περιορισμούς... Μου δίδαξαν την αξία της ελευθερίας...

Ευχαριστώ όλους όσους μου έχουν προκαλέσει σύγχυση… Έχει γίνει σαφής η θέση μου...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν εγκαταλείψει... Μου έδωσαν χώρο για να δημιουργήσω...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν προδώσει, όσους καταχράστηκαν τα αισθήματα μου... Μου επέτρεψαν να είμαι προσεκτικός...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έχουν βλάψει... Με έμαθαν να αναπτύσσομαι μέσα από τον πόνο...

Ευχαριστώ όλους εκείνους που διαταράσσουν την ηρεμία μου δημιουργώντας μου προβλήματα... Μου έδωσαν δύναμη να τα αντιμετωπίζω...

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με έριξαν στο έδαφος... Μου έδωσαν την ευκαιρία και τη δύναμη να μάθω να σηκώνομαι...

Ευχαριστώ όλους εκείνους που έχουν κερδίσει εις βάρος μου... Μου έδειξαν ότι όλοι είναι σε θέση να χάσουν...

Το πιο σημαντικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με αγαπούν όπως κι εγώ...

Σας ευχαριστώ.

Paulo Coelho – Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός


Ναύπλιο: Δολοφονούν τα σκυλιά για να μην τα βλέπουν οι τουρίστες


«Εξολοθρεύουν τα σκυλιά εν όψει τουριστικής περιόδου με φόλες. Για παράδειγμα στο Τολό, χάσαμε πάνω από 15 σκυλιά, από δηλητηριάσεις, μέσα σε μια εβδομάδα. Στην Καραθώνα επίσης, άλλα επτά σκυλιά θανατώθηκαν από φόλες. Σε όλες τις παραλίες, ακολουθείται συστηματικά η μέθοδος αυτή. Μέσα στο Ναύπλιο, τα κρούσματα είναι περιορισμένα, γιατί τα αδέσποτα είναι λίγα. Και ο λόγος που είναι λίγα, οφείλεται εν μέρει στο γεγονός, ότι μόνο εγώ, έχω 100 σκυλιά στο σπίτι μου. Περιστατικά βάναυσης συμπεριφοράς, έχουμε δει πολλά. Σκυλί με κομμένα τα πόδια. Ένα μπροστινό και ένα πισινό. Το εντόπισα στην είσοδο του Ναυπλίου και το έχω ακόμη μαζί μου. Βρήκα επίσης μια αποστεωμένη σκυλίτσα, ένα ντόπερμαν, στον κόμβο της Αγίας Ελεούσας, στο χωριό Άρια του Ναυπλίου. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο, που θέλησε να με ειδοποιήσει για το σκυλί αυτό. Όταν τελείωσα από την δουλειά μου, πήγα και το βρήκα. Αποστεωμένο. Σε άθλια κατάσταση. Η σάρκα του ήταν κολλημένη πάνω στο δέρμα του. Έκανε 3 βήματα και έπεφτε κάτω από την εξάντληση. Το πήγα σε κτηνίατρο και ξεκινήσαμε τις εξετάσεις. Η πρώτη εκτίμηση, αν και ακόμη περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, είναι πως η κατάσταση του οφείλεται σε έλλειψη τροφής και νερού. Ήταν αφυδατωμένο. Δεν είχε πιει νερό πολλές ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο λαιμός του δεν είχε ίχνη από δεσίματα, πρέπει κάποιος να το είχε περιορισμένο» δηλώνει στο bangladeshnews. gr ο πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Ναυπλίου «Οι αδέσποτοι», Στέλιος Κυριακού.



H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ…
«Η φόλα δυστυχώς πάει σύννεφο. Υπάρχουν κάποιοι που τα δένουν με σύρματα και τα παρατούν πάνω στα βουνά για να πεθάνουν, μόνα και αβοήθητα. Άλλοι δένουν την μάνα των σκύλων, για να την κρατήσουν μακριά από τα μωρά της. Αυτά, όταν γεννιούνται είναι τυφλά, και χωρίς την βοήθεια και το ταϊσμα από την μητέρα τους πεθαίνουν. Αυτό είναι φρικτό. Πέρσι, κάποιος πέταξε στην θάλασσα, τρία κουτάβια. Πνίγηκαν. Βρήκαμε σκύλο, με πέτρα στο λαιμό, πνιγμένο στο λιμάνι του Ναυπλίου. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πάντως, είναι η πλήρης έλλειψη συμπαράστασης από την αστυνομία. Αγνοεί, φτάνει στο σημείο μάλιστα, να ειρωνεύεται τις καταγγελίες μας. Κάποιος… «συνάνθρωπος» μας έδεσε ένα σκυλί πίσω από το μηχανάκι του και άρχισε να το σέρνει για περίπου μισό χλμ. Απίστευτο βασανιστήριο. Όταν το βρήκα, και το πήρα στην αγκαλιά μου ήταν γεμάτο αίματα. Τα ρούχα μου γέμισαν με αίματα. Μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, τηλέφωνησα στην αστυνομία, έβαλα το κινητό μου σε ανοιχτή ακρόαση, και όταν ρώτησα τον αστυνομικό τι προτίθεται να κάνει η αστυνομία για το περιστατικό αυτό, εκείνος μου απάντησε ειρωνικά: «Τι να κάνω δηλαδή; Να έρθω να μετρήσω την γραμμή με τα αίματα;». Του είπα ότι κακώς φοράει την στολή του αστυνομικού και έκλεισα το τηλέφωνο. Ευτυχώς έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο, ο οποίος «τρέχει» το πρόγραμμα στειρώσεων. Ακόμη και για αυτή την συνεργασία όμως, αγωνιστήκαμε πολύ».


Διάβασα ότι η Νέα Ζηλανδία αναγνώρισε νομικά, ότι όλα τα ζώα έχουν αισθήσεις και συναισθήματα, ακριβώς όπως και εμείς…οι άνθρωποι. Το νομοσχέδιο για την Πρόνοια των Ζώων που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό, προβλέπει νομικές κυρώσεις για όποιον κακοποιήσει οποιοδήποτε ζώο, ενώ προβλέπεται και ο τερματισμός ερευνών και πειραμάτων πάνω σε ζώα. Επίσης, το κυνήγι και η αιχμαλωσία ειδών άγριας ζωής θεωρούνται πια παράνομα, σε κάθε τους μορφή. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα, για μια σπουδαία κατάκτηση στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.


Τι συμβαίνει όμως στο Ελλαδιστάν, όπου κάποιοι «φωστήρες» πίστεψαν ότι η αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η επιβολή μεγαλύτερων προστίμων θα περιορίσει τα κτηνώδη ένστικτα αρκετών συμπολιτών μας που αντλούν σαδιστική χαρά, όταν προκαλούν ανείπωτο πόνο και οδύνη σε ζωάκια; Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο, με την αυστηροποίηση των ποινών για την ανασφάλιστη εργασία. Ανησύχησε ελάχιστους, αφήνοντας παγερά αδιάφορους τους περισσότερους, που συνέχισαν τα διαστροφικά παιχνίδια τους. Για ποιο λόγο να μην το κάνουν άλλωστε; Αφού το κράτος είναι απών, οι έλεγχοι ελάχιστοι και υποτυπώδεις. Όσον αφορά τους προστάτες του νόμου, την αστυνομία; Η αδράνεια τους, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κακοποίησης ζώων, είναι τόσο προκλητική, που αποδεικνύεται χάσιμο χρόνο να προσπαθήσει κάποιος να αποδείξει σε έναν επαρχιώτη αστυνομικό, ότι η δολοφονία ενός ζώου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη της. Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Ναύπλιο;  Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια, τα έβαλε με τους σκύλους και τις γάτες. Ανεπίτρεπτο, για την εικόνα της πόλης, να λυμαίνονται τους δρόμους της, αδέσποτα ζωάκια. Έτσι λοιπόν, πέριξ των παραλιών, και με απούσες τις αρχές, οι φόλες «σαρώνουν». Γρήγορες και αποτελεσματικές, «σβήνουν» από τον χάρτη ενοχλητικά νιαουρίσματα και γαβγίσματα. Μα, το είπαμε ήδη: Ξεκινά η τουριστική σεζόν, η ευγένεια και ο πολιτισμός μας, εξαντλούνται στους τουρίστες και στα πορτοφόλια τους. Μπορεί κιόλας να χαϊδέψουμε το κατοικίδιο τους, αναφωνώντας… «τι χαριτωμένο!».


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…
«Έχουμε πολλά κρούσματα δηλητηριάσεων. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση πάντως, είναι πως δηλητηριάζουν σκυλιά που δεν επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά, αντιθέτως είναι πολύ φιλικά. Υποπτεύομαστε, ότι πίσω από τις δολοφονίες κρύβονται άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν την «βιτρίνα» της τουριστικής τους επιχείρησης, «καθαρή» από ζώα, προκειμένου να καταστεί πιο ελκυστική στους επισκέπτες. Πολλά σκυλιά επίσης τραυματίζονται σοβαρά ή και πεθαίνουν από αυτοκίνητα, χωρίς να νοιαστεί κανείς να τα πάει στον κτηνίατρο ή να ειδοποιήσει κάποιον να τα φροντίσει. Ακόμη και οι τουρίστες, είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, από τους έλληνες, από τους οποίους, μία μεγάλη μερίδα επιδεικνύει εχθρική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Τέτοια κρούσματα δεν συμβαίνουν μόνο σε τουριστικές περιοχές. Χθες, επισκέφθηκα μια εργατική συνοικία και βρήκα δύο σκυλιά δηλητηριασμένα» τονίζει στο bangladeshnews.gr ο κτηνίατρος του σωματείου, Κώστας Χασάπης.


ΠΗΓΗ : diogenis-press.gr

Πετάνε στο δρόμο 40 παιδιά του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο


Σε συνάντηση ενημέρωσης, διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στα 40 παιδιά που έχουν βρει στο Σπίτι μία πραγματική οικογένεια («Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη γονική τους μέριμνα) και στα 30 άτομα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που εργάζονται στο Σπίτι και σήμερα κινδυνεύουν αναίτια να απομακρυνθούν βίαια, καλεί, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, στο Σπίτι του Οργανισμού στην Αρχαία Κόρινθο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 λειτουργεί το Σπίτι για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας στην Αρχαία Κόρινθο, σε οίκημα που παραχωρήθηκε για αόριστο χρόνο στον Οργανισμό μας από την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που την εκπροσωπούσαν (η οικογένεια Κρατζ και ο Φίλιπ Λάρσεν).

Εξ αρχής και μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τηρήσει στο ακέραιο τους όρους όπως περιγράφονταν στη Σύμβαση χρησιδανείου αορίστου χρόνου.

Ωστόσο το 2006 η ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» επικαλούμενη εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων καθώς και της συντήρησης του οικήματος και του περιβάλλοντος χώρου (τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, κατασκευή μανδρότοιχου κ.α.) με αγωγή της ζήτησε την απομάκρυνση του Οργανισμού μας άρα και των παιδιών που μεγάλωναν σε αυτό καθώς και των εργαζομένων.

Το 2010 το οίκημα μεταβιβάστηκε στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία, εκπροσωπούμενη ωστόσο από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και με ακριβώς τους ίδιους σκοπούς με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία! Σε συνέχεια αυτού η σουηδική εταιρεία χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα και καταχρηστικά άσκησε αγωγή στον Οργανισμό μας, ζητώντας το ακίνητο.

Η αγωγή εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο έκρινε την καταγγελία που έλαβε ο Οργανισμός, ως καταχρηστική και έτσι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέμεινε στην Αρχαία Κόρινθο.

Ακολούθησε έφεση στην παραπάνω απόφαση και σήμερα βίαια και αναίτια «πετάνε» στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο.

Η απόφαση του Εφετείου στάθηκε στο γεγονός ότι το ακίνητο έχει πλέον μεταβιβαστεί στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία και δεν ανήκει πλέον στην ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» με την οποία είχε συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Σύμβαση Χρησιδανείου το 2002.

Για μία ακόμα φορά τονίζουμε ότι οι δύο εταιρείες εκπροσωπούνται από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και επιτελούν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς!

Η οικογένεια του «Χαμόγελου» ωστόσο θα συνεχίσει να παλεύει για τα παιδιά και τους εργαζόμενους στην Αρχαία Κόρινθο, επιφυλασσόμενο παντός νομίμου δικαιώματός του.

Σήμερα, 14 αυτά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας, στο Σπίτι βρήκαν μία πραγματική οικογένεια 121 παιδιά θύματα Κακοποίησης, με τα 81 παιδιά να έχουν πλέον ενηλικιωθεί και να προχωρούν στη ζωή τους έχοντας πάντα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα τους και τα 40, ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών, να μεγαλώνουν σήμερα στο Σπίτι. Σταθερά δίπλα στα παιδιά βρίσκονται τα 30 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και όλη η τοπική κοινωνία που από την πρώτη στιγμή καλωσόρισε και υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη δράση του στην περιοχή!

Σήμερα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης που έχει ξεκινήσει από το 2006 ζητείται ουσιαστικά η παύση λειτουργίας του Σπιτιού και η εκδίωξη των παιδιών και των εργαζομένων.

Ζητάμε την παρουσία όλων την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο για να προασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα των παιδιών για ένα ασφαλές μέλλον!» καταλήγει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: diogenis-press.gr

ANTE NA ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ... του Δημήτρη Καμπουράκη


Δεν ξέρω τι λέει σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος, ούτε τι δικαιολογίες προβάλλει ο κ. Πετρόπουλος. Επί μήνες κατακεραύνωναν το σύνολο των δημοσιογράφων, επειδή στα ρεπορτάζ και στις αναλύσεις τους έλεγαν ότι με βάση τους νόμους οι συντάξεις θα μειωθούν. Οι αρμόδιοι υπουργοί αντιθέτως επέμεναν ότι είχαν απέναντί τους τις τερατολογίες της διαπλοκής, η οποία τους αντιπολιτεύεται με ψέματα και υπερβολές.

Τώρα λοιπόν, ας πάνε στις ουρές των ΑΤΜ να αντιμετωπίσουν τον κάθε συνταξιούχο που παίρνει το χαρτάκι του αναλυτικού του λογαριασμού και βλέπει ότι πήρε αισθητά μικρότερη σύνταξη. Άλλος 20, άλλος 40 και άλλος 80 ευρώ. Κι ας αντιμετωπίσουν επίσης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα γραφεία κατακλύζονται από τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας. Μπορεί στις τηλεοράσεις να κάνουν τους αδιάφορους, όμως συζητώντας κατ’ ιδίαν σουφρώνουν τα χείλη στενοχωρημένοι και αναφωνούν «ζόρικα τα πράγματα».

Έχω την εντύπωση (για να μην πω τη βεβαιότητα) ότι εκτός από πλήθος συνταξιούχων είχαν πιστέψει τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών και πλήθος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν άσχετοι περί τα ασφαλιστικά και φορολογικά. Κι άντε τώρα ο εμβρόντητος βουλευτής να πείσει τον εξίσου έκπληκτο και οργισμένο ψηφοφόρο του...


ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

ΣΠΑΡΤΗ – 2η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ / ΩΔΕΙΟ ΜΕΛΟΠΟΙϊΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ – Ώρα έναρξης 21:00
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ & ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ «Στίχος Ελληνικός»

★ Π.Σ Κοκκινόρραχης ο ΄΄Πάρνων΄΄ χορευτικό τμήμα
★Δημιουργίες Ι.Παπουλάκος (Αγιογράφος-εικαστικός )

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
ΒΑΝD PROGRAM “sing & play on stage”
★Eκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων κοσμημάτων-χειροτεχνιών
★Vasilangelo & συνεργάτες
★Body Painting
«η μουσική και η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, πολιτισμός, ψυχική ανάταση & αναζωογόνηση»

Καλλιτεχνική διεύθυνση και διοργάνωση:
Ωδείο Μελοποιία

ΠΑΤΡΑ, IONIO multi stage – Μπάμπης Τσέρτος


Πιστός πάντα στο καλό Ελληνικό τραγούδι και στην αυθεντική διασκέδαση, ο καλλίφωνος «μπελκάντο» Μπάμπης Τσέρτος θα παρουσιάσει μια ρεμπέτικη βραδιά, με μικρές αναφορές στο σμυρναίικο λαϊκό αλλά και νεώτερο τραγούδι.

Γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, με την υπογραφή των σημαντικότερων δημιουργών σ΄ενα τρίωρο ψυχαγωγικό χορευτικό πρόγραμμα.



Μαζί του στο τραγούδι η Ειρήνη Τουμπάκη με την ζεστή και πολλών δυνατοτήτων φωνή,

και οι εξαιρετικοί μουσικοί του σχήματος:

Δημήτρης Ρέππας : μπουζούκι – Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν – Γιάννης Τσέρτος: πιάνο – Κώστας Τσεκούρας: κιθάρα – Εύη Κανέλλου: κρουστά.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 (21:30) 

Δημοτική Βιβλιοθήκη & Αποθήκες Α.Σ.Ο – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΙΑΤΟ 2016

Ακούσατε ακούσατε…
Για τρεις ολόκληρες μέρες από Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 έως Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά:

Δράκοι, μάγισσες,τσιγγάνες, βατραχίνες,ποντικοί, ήλιοι φεγγάρια και βασιλοπούλες θα περιφέρονται στο Κιάτο και κάθε απόγευμα θα μαζεύονται για χάρη σας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στις αποθήκες ΑΣΟ.

Παραμυθούδες διαλεχτές ,κουκλοπαίχτριες και μουσικοί θα τους πάρουν στο κατόπι και θα σας αφηγούνται τις ιστορίες τους και τα κατορθώματά τους. Ανοίξτε την ψυχή σας, τεντώστε τα αυτιά σας και μικροί μεγάλοι, ακολουθείστε την κόκκινη κλωστή των παραμυθιών.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

7:00-8:00 μ.μ.  | Δημοτική Βιβλιοθήκη |  Παραμύθια που αγαπάμε         
Οι μαθητές του τμήματος  αφηγηματικής τέχνης του Συλλόγου Πολιτισμού  «Σαν Παραμύθι» αφηγούνται ιστορίες.

8:15-8:45 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη  | Αφήγηση και Κουκλοθέατρο

Η ομάδα αφήγησης και Κουκλοθεάτρου του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου θα παρουσιάσει «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», Επιμέλεια: Ελίνα Μενούνου, Πιάνο: Μάρα Χατζηαποστόλου, Μπουζούκι: Γιάννης Κιμπιτζ

9:00-10:00 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη  | Tσιγγάνικες ιστορίες. 

«Σαν το νερό που ατέλειωτα κυλάει»  Αφήγηση: Γεωργία Καγιά και Σοφία Χατζή

10:00-11:00 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη |   Μουσικό πρόγραμμα στο πνεύμα των παραμυθιών |  Γιάννης Ρασούλης, Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή: Κιθάρα-Τραγούδι | Στέλιος Μένος: Κρουστά-  Ντραμς

Σάββατο  2 Ιουλίου 2016  

7:00-8:00 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη  | Ταξιδεύοντας στις γραμμές και στα βιβλία!  Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και έχει σαν σκοπό τη γνωριμία τους με τη βιβλιοθήκη και τη λειτουργία της. | Διάρκεια προγράμματος: 60΄ (για παιδιά Α΄ – Γ΄ Δημοτικού) | Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 20 παιδιά. | Υλοποίηση: Μαρία Δούζη

7:00-8:00 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο | Μουσικοκινητική | Για παιδιά από 3,5-10 ετών | Υλοποίηση: Δάφνη-Καλλιόπη Ζουρνατζή

8:15-9:15 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Τα τρία μήλα του Βασιλιά και το φτερωτό άλογο

Θέατρο Σκιών & Αφήγηση | Διασκευή-παρουσίαση: Μαρία Παπανικολάου

 8:30-10:00 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη |Γνωριμία με το θεατρικό παιχνίδι- ευαισθητοποίηση σε ενήλικες. Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 20 άτομα | Εμψύχωση: Σοφία Δούρη

(οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα)

9:30-10:00 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Το νήμα της ευτυχίας | Αφηγείται η Νατάσα Κατσάπη.

10:00-10:30 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Και ..βγήκε παγανιά! | Ευτράπελες ιστορίες για το Χάρο. Αφηγηση: Δέσποινα Παπίτσα

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

7:00-8:00 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Στο ‘να μου χέρι το κουκί και στ’ άλλο το ρεβίθι

 Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου | Μουσική: Γιάννης Ρασούλης

8:15-9:15 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Το θεατρικό παιχνίδι συναντά ένα από τα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών | Για παιδιά από 4-10 ετών  | Εμψύχωση: Σοφία Δούρη

7:00-9:00 μ.μ. | Δημοτική Βιβλιοθήκη | Εργαστήρι κούκλας για ενήλικες 

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γεωργία Καγιά

9:15-10.00 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο | Ιστορίες του νερού Αφήγηση:  Ακριβή Καλδίρη

Μουσική: Γιάννης Ρασούλης  | Σκίτσα: Κωνσταντίνος Καρβουντζής

10:00-10.30 μ.μ. | Αποθήκες  Α.Σ.Ο |Του ήλιου τα καμώματα ,του φεγγαριού παιχνίδια.

Αφήγηση: Γεωργία Φρουτζιάλα | Μουσική: Γιάννης Ρασούλης

Προμηθευτείτε έγκαιρα βραχιολάκι συμμετοχής   από το κατάστημα  ATTRATIVO, Περιάνδρου 1 Κιάτο 5 € για 1 ημέρα & 10 € για τις 3 ημέρες |  Πληροφορίες: 6937379343

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Αιγιαλείας & ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. / Καλοκαίρι 2016

ΙΟΥΛΙΟΣ

Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 22.00

Φίλιππος Πλιάτσικας «το Rock της Δυτικής Όχθης»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

O Φίλιππος Πλιάτσικας θα ταξιδέψει παρέα με όλες εκείνες τις μουσι­κές και τους ανθρώπους, με τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσω­πικής του πορείας και με ιδιαίτερα τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων.Διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζο­ντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα, μια μοναδική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 €, μειωμένο 10 €

Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 20.30

Γιορτή Σαρδέλας – Παραλία Διγελιωτίκων

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ

Μέλη του συλλόγου και εθελοντές θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες, ψητή σαρδέλα και ντόπιο κρασί.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :

Προοδευτικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Διγελιωτίκων «Ο Άγιος Ανδρέας».

Τοπική Κοινότητα Διγελιωτίκων, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 4 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρική ομάδα Αποφοίτων «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Ο Θόδωρος, ένας φιλήσυχος νοικοκύρης που αγανάκτησε από την εμ­φύλια φαγωμάρα που διαδέχθηκε την απελευθέρωση από τους Γερ­μανούς, πέφτει για έναν μεσημεριανό υπνάκο και βλέπει στον ύπνο του, ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται. Ένα ολοζώντανο όνειρο που θα εξε­λιχθεί σε εφιάλτη και θα τον ξαναγυρίσει στις μέρες της πείνας και της ανέχειας που κυριαρχούσε ο φόβος για τον Γερμανό κατακτητή. Μια τέτοια μέρα, Γερμανοί θα μπουκάρουν στην αυλή του σπιτιού του και θα τον συλλάβουν μαζί με άλλους άντρες του σπιτιού…

Σκηνοθετική Καθοδήγηση- Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος, Διανομή: ΣΙΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΤΙΝΑ ΚΛΑΓΚΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΙΑΚΟ- ΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΥΚΑΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΗΜΑΣ, ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΛΑΓΚΟΥ.

Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 5 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού «Μπαμπάδες με ρούμι»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου

Μια μαύρη κωμωδία σπινθηροβόλα, με ανατροπές, συναρπαστική πλοκή και καταιγισμό από ξεκαρδιστικές ατάκες, που κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον. Εκεί όπου έξι άνθρωποι μετατρέπονται σε εγκληματί­ες με μια ευκολία που θα σόκαρε αν δε δίνονταν μέσα από τη μορφή της κωμωδίας. Μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τε­χνική ακρίβεια πίσω από τις προσφιλείς μάσκες της σάτιρας, της φαινο­μενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας.

Σκηνοθετική καθοδήγηση : Κώστας Κλάγκος ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:(με τη σειρά που εμφανίζονται) Ανέττα Παπαδο- πούλου, Δημήτρης Καλούτσης, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Πηνελόπη Πιρπιρή, Χριστίνα Παγκάκη, Νίκος Τερζής.

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 6 Ιουλίου, ώρα 21.30

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας«Η ζωή του ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ, είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα που πρέπει να αντιμετωπίζει την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό.

Η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την έρευνα και την αλήθεια, η πεποίθηση του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, μπορεί να γίνει ένας αξιόπιστος οδηγός για το σημερινό άνθρωπο.

Σκηνοθετεί και ερμηνεύει το ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος, με μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και μουσική του Διονύση Τσακνή.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10 €

Πέμπτη 7 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρική Ομάδα Διακοπτού «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η σύγχρονη ελληνική κωμωδία «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» είναι μια διασκευήτου Θεατρικού έργου ΡΑΟΥΣ // (2010) του γνωστού θεατρικού δίδυμου του Θ.Παπαθανασίου -Μ.Ρέππα.Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το Δημόσιο και να αποσπάσουν εύκολο χρήμα. Μια ξεκαρδιστική ,αλληγορική σατιρική φάρσα για τη «δια­στροφή της φυλής μας».

Θεατρική διασκευή, Σκηνοθετική καθοδήγηση και Μουσική επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος. Τα πρόσωπα με την σειρά εμφάνισης: Γιώργος Σπανός, Σπυριδούλα Παυλοπούλου- Μακρή, Στέλλα Τσε- σμετζόγλου, Σπήλιος Ρουφογάλης, Λίνα Καρρά, Κυριακή Χριστο- πούλου, Παναγιώτης Κόσσυφας, Γεώργιος Γεωργόπουλος

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρικό εργαστήρι Αιγείρας «Εχθροί εξ αίματος»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η άμβλυνση των αντιθέσεων, το διαρκές ζητούμενο για να επιτευ­χθεί η ΑΡΜΟΝΙΑ. Το σώμα καταρρέει όταν ο νους δεν δουλεύει αρμονικά με την καρδιά, η καρδιά με το νεφρό, το λεπτό έντερο με το παχύ έντερο. Και όταν χάνεται η αρμονία; Χάνονται όλα; Ποι­ος πεθαίνει μετά των αλλοφύλων? Σε αυτή την κωμωδία του Αρκά ρίχνουμε πραγματικά μια πιο εσωτερική ματιά στο σώμα και στην αδιάκοπη αγωνία του για ισορροπίες. Όργανα – χαρακτήρες υπολει­τουργούν, συνωμοτούν, αγωνιούν με στόχο τη ζωή. Θα τα καταφέ­ρουν; Και με ποιο τρόπο;

Σκηνοθεσία – Ζωή Ηλιοπούλου. Παίζουν οι : Παναγής Κιζήλος, Γι­άννης Μαλαβέτας, Μένια Φιλίππου.

Σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 9 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρική Έκφραση Αιγίου «Φωνάζει ο Κλέφτης»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.) πρότεινε για φέτος την ηθογρα­φική κωμωδία του Δ. Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» σε σκηνοθεσία Βαρ­βάρας Σεφέρη επιδιώκοντας με αυτό το δροσερό και απόλυτα χιουμο­ριστικό κείμενο να υπογραμμίσει την αέναη τάση των ανθρώπων να εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους, να πλουτίζουν εις βάρος κάποιων, να προβαίνουν σε ιδεολογικές και πολιτικές ακρότητες και να αφανίζουν με κάθε τρόπο όποιον τους σταθεί εμπόδιο.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κάτια Φάκου, Κατερίνα Ασπρούκου, Σοφία Βασιλείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σεφέρης, Θεόδω­ρος Μανεσιώτης, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Δημήτρης Γαλάνης, Μιχάλης Γεωργίου. Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη.

Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 10 Ιουλίου, ώρα 21.30

Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών Απόλλων «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Το θεατρικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «ΑΠΟΛ­ΛΩΝ», παρουσιάζει το θεατρικό δράμα: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή FedericoGarciaLorca. Πέντε γυναίκες μαραίνονται σαν λουλούδια μέσα στο σκοτεινό σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, υποτάσσονται στις προκαταλήψεις και υποδουλώνονται σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Έξω από το σπίτι ο κάμπος γεμίζει γέλια, τραγούδια, έρωτες. Όμως, μέσα στο σπίτι της Μπερνάρντα επικρατεί η καταπίεση, η τυραννία, ο φασισμός, ο απολυταρχισμός, η καταπίεση.

Σκηνοθεσία: Ρομίνα και Επαμεινώνδας Δούλος.

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 11 Ιουλίου, ώρα 21.15

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ» – «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων II

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ, καταφθάνει στο μικρό χωριό της Ου­κρανίας, Κουλιέντσικωφ, όπου πρόκειται να εργαστεί στο σπίτι της οι­κογένειας Ζουμπρίτσκυ. Αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα όμως, πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού, διακατέχονται από ένα πνεύμα…. ηλιθιότητας! ερωτεύεται την κόρη του γιατρού Ζουμπρίτσκυ, Σοφία, κι ανακαλύπτει πως η ηλιθιότητα των κατοίκων, δεν είναι συμπτωματική, αλλά το απο­τέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει το χωριό εδώ και 200 χρόνια, και πως αν δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες ή η ίδια να παντρευτεί απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα πέσει και ο ίδιος θύμα της.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Πρίντζιος Λάμπρος, Πρίντζιου Μαρία, Παγώνης Μιχαήλ, Πλατάνου Φιλιώ, Γιαννόπουλος Μιχάλης, Παγώνη Άννα-Λυδία, Τρια- νταφυλλοπούλου Ευγενία Πλατάνου Μάιρα, Τριανταφυλλόπουλος Πα­ναγιώτης , Τσιώκου Αγγελική. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κωστάκη

Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 21.15

«BlackOut – ένας και μισός φόνος»

ΒΑΛΙΜΗΤΙΚΑ – ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΒΑΛΙΜΗΤΙΚΩΝ

Μια μαύρη αστυνομική κωμωδία του Jack Sharkey σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελλιέ, από τη Θεατρική Ομάδα του 1ου Λυκείου Αι- γίου «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε”

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλιμητίκων «ο Αίολος».

Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 21.30

Παιδική Θεατρική παράσταση «Πιάνω παπούτσι…. πάνω στο Πιάνο»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Μια εξαιρετική παράσταση για ΟΛΗ την οικογένεια, που όλο το χειμώ­να στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ έκανε συνεχή και επαναλαμβανόμενα soldout, βασισμένη στη Σταχτοπούτα του SergeiProkofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου. Μια διαφορετική φρέσκια ματιά πάνω στο μύθο της Σταχτοπούτας. Μια παράσταση σύγχρονη, διασκεδαστική γεμάτη μουσική και φαντασία. Με έναν τρόπο αφήγησης και παρουσίασης πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ αλλά και συγκίνηση, μαγεία αλλά και αλή­θεια. Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου Ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Θεο­δόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 €, παιδικό 8 €, προπώληση 6€.

Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Ιουλίου

3η Συνάντηση Θεραπειών μέσω Τέχνης στο Αίγιο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στο Αίγιο η Συνά­ντηση Θεραπειών μέσω Τέχνης, ένα τριήμερο συνέδριο με στόχο να έρθουν σε επαφή οι θεραπείες μέσω Τέχνης με το κοινό αλλά και μεταξύ τους.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Αλυκών Φως και το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης Εκπαίδευσης και Ψυχοθε­ραπείας «Η Μηλιά” Για περισσότερες πληροφορίες: Κα Κατερίνα Κιλιτζιράκη 6932187146, email:katerinakilit@gmail.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου, ώρα 21.00

Παιδική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά», του Ζαχαρία Παπαντωνίου

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Με μια εξαιρετική σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, το πρώτο Αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική γλώσσα, γίνεται μια μα­γευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Μια παρέα παιδιών του δημοτικού, μετά από προτροπή του δασκάλου τους, περνούν το καλοκαίρι τους στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, την ομα- δικότητα και κυρίως την προσφορά. Μαθαίνουν την αξία της φύ­σης και την ευθύνη της προστασία της για το κοινό καλό.Παίζουν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Στεφανάκης, Δόβρης Θανάσης, Ποιμενίδης Γρηγόρης, Μάρκου Κλεοπάτρα, Μεντζέλος Σωτήρης, Σύρμας Γιώργος, Φλατσούσης Παντελής, Φλωράτος Γιώργος.

Τιμές εισιτηρίων:10 € παιδικό, 12 € ενηλίκων.

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου

Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού και Ελιάς

ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

Μια γιορτή για την προώθηση των προϊόντων του ελαιολάδου με εκθεσιακά περίπτερα παραγωγών, ομιλίες, γευσιγνωσία, παραδο­σιακούς χορούς & μουσική βραδιά.

Δημοτική Ενότητα Διακοπτού

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α – Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας – Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα.

ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Οι δρόμοι της Ξενιτιάς»

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, Παραλία Αβύθου, Ώρα 21:00

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, Παραλία Συλιβαινιωτίκων, Ώρα 21:00

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, Ώρα 21:00

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι χορευτικοί σύλλογοι της Αιγιάλειας αναδεικνύουν το μεγαλείο του παραδοσιακού χορού και πολιτισμού. ‘Ένα τριήμερο ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τραγούδια, χορούς δρώμενα και μουσικές από διάφορα μέρη του Ελλαδικού χώρου, όπου θα γνωρίσουμε τους «δρόμους της ξενιτιάς» για να αμβλύνουμε τις πο­λιτισμικές διαφορές και αντιπαραθέσεις. Χορεύουμε για τον πόνο της ξενιτιάς, για τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε τόπου.

Συμμετέχουν:

Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση»

Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου Χορευτικός Όμιλος Αβύθου «Οι Αχαιοί»

Χορευτικός Όμιλος Αιγίου Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες»

Δημοτικές Ενότητες Συμπολιτείας, Ακράτας, Αιγίου Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Οικισμός Αβύθου Δημοτικής Κοινότητας Ρο­δοδάφνης, Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιώτικων, Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.

Τρίτη 19 Ιουλίου, ώρα 21.00

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Σε μετάφραση Χ.Κ. Μύρη, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γιώργου Κι- μούλη, οι θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη, παρουσιάζουν ένα νέο φιλόδο­ξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης. Πρωταγωνιστούν: Ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Μπέζος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης και 20μελής θίασος.

Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ

Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 21.30

Προμηθέας Δεσμώτης

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Το TEATER TETAS είναι ένα σύγχρονο θεατρικό σύνολο με βάση την Τζα¬κάρτα. Ιδρύθηκε το 1978 από μια ομάδα θεατρικών ακτιβιστών στο κέντρο νεότητας Bulungan Youth Centre στη νότια Τζακάρτα. Η ομάδα είναι γνω¬στή για την «απτή» και «σωματική» αντίληψη του θεάτρου. Από το 2012 ο Αυστριακής καταγωγτής Werner Schulze είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του σχήματος TEATER TETAS. Στην τρέχουσα περίοδο με την παραγωγή του σατυρικού δράματος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου στοχεύει στη σύνδεση των πολιτισμών και των τεχνών Ελλάδας και Ιάβας.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 22 Ιουλίου, ώρα 21.00

Του Κουτρούλη ο Γάμος

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Ένα έργο που γράφτηκε το 1843 από τον Αλέξανδρο Ραγκαβή, αμέ­σως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης Σεπτέμβρη. Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από τη Σύρο, που για να τον παντρευτεί η ωραία Ανθούσα, πρέπει να γίνει ..υπουρ­γός, αποκαλύπτονται όσα ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα, στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Ελλάς», όπου διαδραματίζεται η πλοκή του έργου.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Νίκη Παλληκαράκη και άλλοι ηθοποιοί. Σκηνοθέτης , ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, μειωμένο / προπώληση 12€

Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 19.30

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Ο πρωταγωνιστές του έργου(ο Βιζυηνός με την Μητέρα του),έχουν όλα τα στοιχεία των αρχετυπικών ηρώων που εμπλέκονται σε ένα τραγικό συμβάν από τη Μοίρα. Το μόνο που μπορούν να πράξουν οι ίδιοι συνειδητά, είναι να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο,για να επέλθει στο τέλος η συγχώρηση, σαν λύση και σαν κάθαρση. Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, Δραματουργία, Σκηνο­θεσία : Δήμος Αβδελιώδης. Ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Καρποδί­νης, Αγάπη Μανουρά.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο10 €

Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 21.30

«Η Ερωφίλη», του Γεωργίου Χορτάτση

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

«Η Ερωφίλη», του Γεωργίου Χορτάτση

Μια τραγωδία έρωτα και θανάτου, αλλά ταυτόχρονα ένας ύμνος στη ζωή και στον άνθρωπο. Η Ερωφίλη, η φίλη του έρωτα, υπερα­σπίζεται την επιλογή της να ζήσει ελεύθερη και εναντιώνεται στους νόμους μιας ψεύτικης και αυταρχικής κοινωνίας. Σκηνοθεσία Γιάν­νης Νικολαΐδης, μουσική Ανακρέων Παπαγεωργίου και η Φωτεινή Φιλοσόφου, στο ρόλο της Ερωφίλης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 €, Μειωμένο 10 €, Προπώληση, 12 €, viva.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου, ώρα 21.00

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Παπουτσωμένος Γάτος»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν τον Παπουτσωμένο Γάτο. Μια διαδραστική πα­ράσταση σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βοηθήσουν τον παπουτσωμένο γάτο να φέρει εις πέ­ρας το σχέδιο του. Ο παπουτσωμένος γάτος δίνει ένα μάθημα ελπί­δας, σκέψης, επιτυχίας, αγάπης, αλληλεγγύης προς τον διπλανό μας και ειλικρίνειας. Τους ρόλους ερμηνεύουν με ανεβασμένη ενέργεια οι γνωστοί ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Παναγιώτης Καρμάτης, Ειρήνη Ψυχράμη και ο Αλέξανδρος Σαριπανίδης.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 7€, προπώληση 6,5€ και viva.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου, ώρα 21.15

Θεατρική παράσταση «Κόκο Μπλόκο»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Τι συμβαίνει όταν έξι φίλοι βρίσκονται στη Φολέγανδρο; Αστα­μάτητες παρεξηγήσεις μέχρι τέλος, σε μια θεότρελη ανατρεπτική κωμωδία που έρχεται να ταράξει τα ήσυχα βράδια του καλοκαι­ριού μας.

Πρωταγωνιστοΰν: Νίκος Μουτσινάς, Βασιλική Ανδρίτσου, Πηνε­λόπη Αναστασοπούλου, Αντώνης Κρόμπας, Σοφία Μανωλάκου και η Ματίνα Νικολάου. Μετάφραση, σκηνοθεσία, Νίκος Μουτσινάς.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 15 €, Μειωμένο 12 €.

Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 21.30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ «Το ένα φέρνει τ’ άλλο»

ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΙΚΑΛΑΙΪΚΩΝ

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, αποφασίζει να μας μιλήσει σε πρώτο πρόσωπο, σε μια μοναδική εμφάνιση, με τραγούδια από το Ελληνικό και Διεθνές ρεπερτόριο. Μια μουσική ιστορία που στο τέλος της, θα νιώθουμε ότι τα είπαμε όλα, ότι φτάσαμε λίγο πιο κοντά στον προορισμό μας. Μαζί της οι καταξιωμένοι μουσικοί, ο Σταύρος Καβαλιεράτος στο κοντραμπάσο, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο σπου­δαίος σολίστ και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, στις κιθάρες και την ενορχήστρωση.

Είσοδος Ελεύθερη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού

Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ, Τοπική Κοινότητα Νικολαιΐκων

Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 21.00

Russian Ballet Theater «Η Λίμνη των Κύκνων»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Το Russian Ballet Theater, που διαπρέπει παγκοσμίως και είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις κλασικού χορού της Μόσχας, παρουσιάζει και στο Αίγιο, το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι «η Λίμνη των Κύκνων»,την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλα­σικού μπαλέτου.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 €, μειωμένο 15 €, προπώληση viva.gr, artinfo.gr

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου, ώρα 21.00

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Γαμπροί για πούλημα»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της κρίσης, με ήρωες που έχουν προτερήματα και ελαττώματα και οι συμπεριφορές τους αντανα­κλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Και αυτές τις συμπε­ριφορές πρέπει να διορθώσουμε, γιατί ο εχθρός είναι μέσα μας και η λύση θα έρθει από εμάς, όπως λένε και οι συγγραφείς του έργου.

Πρωταγωνιστοΰν: Κ. Ευρυπιώτης, Κ. Κόκλας, Γ. Τσιμιτσέλης, Ν. Βλαβιανού, Σ. Βογιατζάκη, Σπ. Πούλης, Μ. Ιωάννου, Ν. Λάμη κ.α.

Τιμές εισιτηρίων: από 13 €

Τετάρτη 3 Αυγούστου, ώρα 21.00

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ«ΠΙΝΟΚΙΟ»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η ιστορία του πιο μικρού και ανυπάκουου διάσημου ψεύτη, που φτιάχτηκε από το μαστρο -Τζεπέτο από ένα κούτσουρο, με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Ο ξύλινος κούκλος που γελάει και κλαίει σαν παιδί, το σκάει από το σπίτι και βρίσκε­ται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς. Δίπλα του βρίσκεται πάντα η φωνή της λογικής και της συνείδησης, ένας Γρύλλος. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της Γαλάζιας Νεράιδας θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι, έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής. Διασκευή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης.

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 8€, Γενική είσοδος 10 €, μειωμένο 6€.

Κυριακή 7 Αυγούστου, ώρα 21.30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ»

ΔΙΑΚΟΠΤΟ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η αγαπημένη και τόσο χαρακτηριστική φωνή του Κώστα Μακε- δόνα, θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Τραγούδια από τη δισκογραφία του, κλασικά λαϊκά, αρχοντορεμπέτικα, παραδοσιακά και τραγούδια-σταθμός της Ελληνικής δισκογραφίας των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Νικολόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλ­λων σπουδαίων δημιουργών, θα συνυπάρξουν αρμονικά δίπλα στο κύμα, προσφέροντάς μας μια μοναδική μουσική εμπειρία. Μαζί του επί σκηνής, η Σουσάνα Τρυφιάτη, μια αυθεντική λαϊκή ερμηνεύτρια που η πορεία της στο χώρο του καλού τραγουδιού αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Συμμετέχει: η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και διευθύνει η κα. Βασιλική Νάσση.

Δημοτική Ενότητα Διακοπτού

Συνδιοργάνωση: ΔΗΚΕΠΑ, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού.

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 8 Αυγούστου, ώρα 21.00

Παιδική παράσταση «Τα γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέ θεξις» σας προσκαλούν στα πιο συναρπαστικά γενέθλια της χρονι­άς, «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ».

Στην παράστασή μας, που ακολουθεί την κλασική ιστορία του πα­ραμυθιού, τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της.

Διασκευή Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας, ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ειρήνη Ψυχράμη, Αλέξανδρος Σαριπανίδης και ο Παναγιώτης Καρμάτης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7€, προπώληση 6,5 €.

Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 21.00

Μαρία Φαραντούρη – Εύα Κοταμανίδου – Κική Δημουλά

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

 Μια μοναδική συνάντηση της μουσικής και του λόγου. Η κορυφαία βραβευμένη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου συναντούν τη μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά

Μια υποβλητική και συμβολική παράσταση που θα περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Γ.Ρίτσου, Ν. Γκάτσου, κ.α) από τους μεγαλύτερους Έλλη­νες συνθέτες (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, κ.α ) καθώς και ένα από­σπασμα από τη μελοποιημένη συλλογή της Κικής Δημουλά «Το τελευταίο σώμα μου» από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η διεθνώς βραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά.

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Μαρία Φαραντούρη Απαγγελία: Εύα Κοταμανίδου Ορχήστρα: Μουσικό Σύνολο «Ηδύφωνο»

Ενορχηστρώσεις-παρτιτούρες: Άσπα Παπαδημητρίου

Στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ

Μουσική επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου

Τιμή Εισιτηρίου 7 €

Παρασκευή 26 Αυγούστου, ώρα 21.15

«ΣΥΡΑΝΟ»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Η μεγάλη επιτυχία που μονοπώλησε δύο θεατρικές περιόδους και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών,η ηρωική κωμωδία του ΕντμόνΡοστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης. Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματο­λογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείω­σε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθου- δάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρο- γκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 16€, Μειωμένο 13€


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μου­σικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετα­τραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής! Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τιμή εισιτηρίου 10 €

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

«Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» Παιδική Σκηνή Ροντίδη

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»

Σε μια μακρινή και παγωμένη χώρα διαδραματίζεται η ιστορία της παράστασης, ύμνος στις αδελφικές και ανθρώπινες σχέσεις που συνεχώς δοκιμάζονται. Το καλό όμως είναι τελικά ο νικητής, με ισχυρούς συμμάχους την οικογένεια, τη φιλία και την αγάπη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Χειμώνα, Δέσποινα Τσαχουρίδου, Σωτηρία Αϊβαζίδη, Μελίνα Βαμπούλα, Μάριος Τσικές, Ζαχα­ρίας Γουέλα, Χριστίνα Ντούκα, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Μελίδη.

Τιμή εισιτηρίου 6 €

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»


Παρασκευή 1 Ιουλίου 

Τσιρκοπαράσταση «Ο μάγος και ο μικρούλης», 21:00



Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου

Σάββατο 2 Ιουλίου

Ιππική συνάντηση. Σύλλογος Ελεύθερης Ιππασίας «Οι Φίλιπποι», 19:00



Ο Ιππικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Eυρωστίνης σας καλεί στην εκδήλωσή του, την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσετε και να περάσετε ένα πολύ όμορφο απόγευμα.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  / Είσοδος ελεύθερη

Γιορτή Κερασιού Τ.Κ. Πύργου, 20:00



Στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Πύργου

Κυριακή 3 Ιουλίου 

Τιμητικό μουσικό αφιέρωμα στον Ηλία Κατσούλη, 21:30



Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τιμά τον Ηλία Κατσούλη τη Κυριακή 3 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης ώρα 21.30 με τη φιλική συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού. Αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Είσοδος ελεύθερη

Βραδιά χορού. Σχολή μπαλέτου και συγχρόνου χορού της Χ. Βήχου-Βαλιμήτη, 21:00



Θέατρο Άγγελος Σικελιανός

Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 4 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Διασκευή για παιδιά Γ. Καλαντζόπουλου, 21:00

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

Είσοδος 10€

Τρίτη 5 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση «Χωρίζουμε λέμε…».  Α. Ρήγας, Μ. Μάλφα και Γ. Σκιαδαρέσης, 21:00

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

Είσοδος 12€/προπώληοη, άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι 10€/ ΑΜΕΑ δωρεάν

Τετάρτη 6 Ιουλίου

Μουσικοθεατρικά έργα από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. Ξυλοκάστρου, 20:30

Θέατρο Άγγελος Σικελιανός

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 8 Ιουλίου

«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» κουκλοθέατρο, 20:00

ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου. Επιμέλεια – αφήγηση Ελ. Μενούνου, μουσική Μ. Χατζηαποστόλου, Γ. Κιμπιζής.

Δίπλα στο τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 9 Ιουλίου

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, «2ος γύρος Ξυλοκάστρου», 18:30

Εμπορικός Σύλλογος «Ο Ερμής».

Πλατεία Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου

Ετήσια χορευτική βραδιά. Πολιτιστικό -Καλλιτεχνικό Σωματείο «Έκφραση». Υπεύθυνη Τζ. Κούτρη – Καβέτσου, 21:00

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

Είσοδος 3€

Κυριακή 10 Ιουλίου

Παραδοσιακοί χοροί. Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοράνθη», Σύλλογος Γυναικών Ά. Διμηνιού «Νεφέλη», 21:00

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης  

Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 11 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση. «Πιάνω Παπούτσι… Πάνω στο Πιάνο» της Ξένιας Καλογεροπούλου, 21:00

Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης

Είσοδος 8€ για παιδιά, 10€ για μεγάλους / προπώληση · viva.gr 6€