15.7.16

Παραδοσιακό Πανηγύρι στην Κρύα Βρύση, παραμονή της Αγίας Παρασκευής


Tη Δευτέρα 25 Ιουλίου, παραμονή της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κρύα Βρύση. Συμμετέχουν ο Κώστας και η Γιώτα Κόκκορη. Διοργάνωση: Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς».

Στο Ναύπλιο η Άννα Βίσση στις 3 Αυγούστου


Φέτος η Άννα Βίσση θα οργώσει την Ελλάδα, αρχίζοντας από τις 22 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα της στο facebook, έχει προγραμματίσει ήδη 10 συναυλίες και έπεται συνέχεια.

Η πρεμιέρα των καλοκαιρινών της εμφανίσεων ανά την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιδαύριο Θέατρο Λακωνίας, στον Ευρώτα και θ' ακολουθήσουν εμφανίσεις στις 28 Ιουλίου στην Κατερίνη και το επόμενο βράδυ στη Χαλκιδική.

Για τους fans της στην Αθήνα η Άννα θα κάνει ένα live στο Island του φίλου της Χρύσανθου Πανά στις 31 Ιουλίου. 

Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στο Ναύπλιο (Τετάρτη 3 Αυγούστου - Blue Blanc στην Αρβανιτιά), στη Ζάκυνθο και στην Κύπρο. 

Το φινάλε της τουρνέ θα γραφτεί στο Βεάκειο του Πειραιά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.


Συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ελένης Πέτα την Κυριακή στην Αρχαία Επίδαυρο


Στα πλαίσια της γιορτής Αγροτουρισμού 2016 στην Αρχαία Επίδαυρο θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους  Δημήτρη Μπάση και Ελένη Πέτα.

Η συναυλία θα γίνει στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.



1ο συνέδριο τεχνολογίας, οικονομίας και διοίκησης στην Τρίπολη


Στην Τρίπολη θα γίνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Νοεμβρίου 2016, με ευθύνη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τις ίδιες ημέρες, θα διεξαχθεί και η γενική συνέλευση των μελών των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού της Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Λαϊκό γλέντι σήμερα για... ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο... στη Νέα Κίο


Λαικό γλέντι θα πραγματοποιήσουν σήμερα το βράδυ στο Barche Bistro, στην παραλία της Νέας Κίου, ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Κίου και ο Αργοναύτης Νέας Κίου, με τον ΑΛΕΞΗ ΠΡΕΒΕΝΑ και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ,

Το γλέντι θα περιλαμβάνει βέβαια, μπύρες, αναψυκτικά και σουβλάκια... 


Με Νικολόπουλο και Μακεδόνα στις 13 Αυγούστου η “Γιορτή του Ψαρά” στην Κοιλάδα


Ο Σύλλογος Αλιέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΦΡΑΓΧΘΙ”, ο Αθλητικός Όμιλος “ΚΟΡΩΝΙΣ”, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας, η Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας και ο Δήμος Ερμιονίδας, τιμώντας το έθιμο που έχει καθιερωθεί και αποτελεί παράδοση για τον τόπο μας, διοργανώνουν και φέτος  στις 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΤΗ “ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ιχθυόσκαλα Κοιλάδας, γιορτάζοντας με τους ανθρώπους της θάλασσας την ναυτική μας παράδοση.

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ και για παιδιά 10 ευρώ.


“Αριστοφανιάδα” την Κυριακή στο Άργος


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άργους-Μυκηνών, την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, θα παρουσιαστεί η "Αριστοφανιάδα".

Πρόκειται για μία δραματουργική επεξεργασία σε σύνθεση κειμένων της ομάδας «Ιδέα» και σε σκηνοθεσία-μουσική Κώστα Γάκη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπυσόπουλος, Ευαγγελία Μουρμούρη κ.ά. 

Πρόκειται για έναν ξεκαρδιστικό ύμνο στον Αριστοφάνη. 

Η παράσταση θα αρχίσει στις 9.30 μ.μ.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 – ΑΡΓΟΣ, Αρχαίο Θέατρο 

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του προγράμματος των 36 δόσεων στη ΔΕΗ που έληγε στις 31 Ιουλίου


Δίμηνη παράταση του προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου -όπως αναφέρει- να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.

Το ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου αρχικά για τέσσερις μήνες καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 31 Ιουλίου, αλλά παρατάθηκε για άλλους δύο. Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού.

Καλοκαιρινά αθλητικά events στην Ερμιόνη


Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» προγραμματίζει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων:  

Το 2ο Τουρνουά beach soccer από 18 – 24 Ιουλίου στις κατηγορίες ανδρών και εφήβων. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο: 6985705026

Το 3ο Τουρνουά beach tennis από 29 - 31 Ιουλίου στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και μεικτό, ανεξαρτήτου ηλικίας. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο: 6978533758.

Το 9ο Τουρνουά beach volley «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ» από 3 - 7 Αυγούστου κατά  κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2754360221 και  6947848610.

Το 2ο TENNIS OPEN ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ από 22 – 28 Αυγούστου στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, διπλό ανδρών  - γυναικών και μεικτό. Η συμμετοχή είναι 20 €. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στo τηλέφωνο: 6947377449.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δημοτικά γήπεδα στη θέση Κάπαρη Ερμιόνης. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα.




ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δωρεάν από 1η Αυγούστου τα φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους


Την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας για τη μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η σημαντικότερη αλλαγή που θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων βιβλιαρίων πρόνοιας ως προς την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, με βάση το νέο σύστημα συνταγογράφησης, οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι θα δικαιούνται μηδενική συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής. Αυτό θα διασφαλίζεται με τη διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΠΣ).

Επιπλέον, οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου πρόνοιας, οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια της ΚΥΑ 25132/2016 (ΦΕΚ Β 908) και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, δεν θα καταβάλλουν πλέον το 1 ευρώ/ συνταγή υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακά τους θα τα προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ισχύει σήμερα.

Ωστόσο, τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα παραμείνουν στα φαρμακεία των νοσοκομείων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς.

Όσον αφορά τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), θα χορηγούνται από τα φαρμακεία και τα ειδικά σημεία διανομής του ΕΟΠΥΥ.


ΠΗΓΗ : zougla.gr

Η Εποχή των Παγετώνων στον θερινό κινηματογράφο Cine Valia στο Άργος


Ο αδιόρθωτος Σκρατ, ο αιώνια ατζαμής Σιντ και οι άλλοι αγαπημένοι ήρωες επιστρέφουν σε νέες περιπέτειες.

Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.

 Με τις φωνές του Πέτρου Φιλιππιδη και Γιάννη Μπέζου

21.15 απλή προβολή (μεταγλωτισμένο)
22.50 σε 3D (με υπότιτλους)

Γιορτάζουν τον Άγιο Παντελεήμονα στις Μυκήνες


Την Τρίτη 26/7 και την Τετάρτη 27/7 γιορτάζουν τον Άγιο Παντελεήμονα στις Μυκήνες με την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας να γίνεται στις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε δυτική Κρήτη και νότια Πελοπόννησο.

Αναλυτικά ο χάρτης:


Τελευταία ημέρα για τις φορολογικές δηλώσεις


Σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση. 

«Η έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι απαραίτητη, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα καθυστέρησης στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις» αναφέρει το υπουργείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις, πάντως προ δύο ημερών ο αριθμός αυτός υπολογίζονταν στους 800.000 πολίτες.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των δηλώσεων. 

Αναλυτικά προβλέπεται: 

1) πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία

2) πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα

3) πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα

4) για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Ζώδια σήμερα 15 Ιουλίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη να εισέρχεται στον Τοξότη, ετοιμάστε βαλίτσα και αποδράστε για ένα χαλαρό τριήμερο. Αφήστε τα προβλήματα που σας περιτριγυρίσουν αυτό το διάστημα και βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον και ιδιαίτερα για το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αφιερώστε χρόνο για τα αγαπημένα σας άτομα και βγείτε έξω μαζί τους, για να διασκεδάσετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Με την Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη, θα μιλήσετε για τα προβλήματα που σας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Μη διστάσετε να ακούσετε την γνώμη των άλλων, γιατί θα σας φανεί πολύτιμη το επόμενο διάστημα. Ακόμη, η Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη θα διεγείρει τη λίμπιντο σας για τον σύντροφό σας. Βρείτε καινούρια κόλπα τα οποία θα… του κόψουν την ανάσα! 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, θα πρέπει αποφύγετε τις συγκρούσεις με το οικογενειακό σας περιβάλλον, προσπαθώντας να επιβληθείτε. Η συμπεριφορά σας μπορεί να γίνει απότομη και με αυτό τον τρόπο θα κάνετε κάποιους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη για εσάς. Επίσης, κάποια προβλήματα που σας άγχωναν στο παρελθόν στη δουλειά σας, θα τα αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη ψυχραιμία και σοβαρότητα, κι αυτό σας βοηθάει πολύ για το μέλλον. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, η ερωτική σας διάθεση θα είναι στα ύψη, γεγονός που θα κάνει το σύντροφό σας ευτυχισμένο. Από την άλλη, προσέξτε τη συμπεριφορά σας στο εργασιακό σας περιβάλλον, γιατί θα έχετε πολλά νεύρα. Ηρεμήστε και δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Με την Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη, είναι ευκαιρία να μιλήσετε με τα κοντινά σας πρόσωπα για τα περιβλήματα που σας απασχολούν τον τελευταίο καιρό.

ΛΕΩΝ
Η σημερινή μέρα, με την Σελήνη να εισέρχεται στον Τοξότη, είναι μια καλή ευκαιρία για μια κοντινή απόδραση. Βρείτε την ηρεμία και την χαλάρωση που σας αξίζει και επιθυμείτε εδώ και αρκετό καιρό. Αν δεν μπορέσετε να οργανώσετε αυτό το ταξιδάκι, βγείτε το βράδυ να διασκεδάσετε με τους φίλους σας. Κοινωνικοποιηθείτε, βρείτε νέες παρέες και παραδοθείτε στα φλερτ που θα προκύψουν. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, θα έχετε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά απέναντι στους γύρω σας. Ίσως να γίνετε απότομοι και να πείτε πράγματα, τα όποια θα πληγώσουν τους άλλους. Από την άλλη, η ερωτική σας διάθεση ενισχύεται και δεν αποκλείονται τα… παθιασμένα παιχνίδια με το σύντροφό σας. Βρείτε χρόνο λοιπόν για το ταίρι σας σήμερα, αλλά ιδιαίτερα για τον εαυτό σας, που τον έχετε παραμελήσει το τελευταίο διάστημα.

ΖΥΓΟΣ
Τη σημερινή μέρα με την Σελήνη να εισέρχεται στον Τοξότη, ίσως θελήσετε να ξεφύγετε από όλους και από όλα. Η Παρασκευή αυτή είναι μια καλή μέρα για να οργανώσετε ένα τριήμερο σε κάποιο κοντινό νησί. Βρείτε την χαλάρωση που σας αρμόζει και αφήστε τα προβλήματα για τους άλλους. Ακόμη, είναι μια καλή ευκαιρία για να βγείτε με τον σύντροφό σας και να κάνετε μαζί πράγματα, που θα ανανεώσουν τη σχέση σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, θα τα βρείτε λίγο σκούρα τα πράγματα στον επαγγελματικό σας τομέα, με αποτέλεσμα να έχετε νεύρα και να ξεσπάτε στους άλλους. Θα γίνετε απότομοι και αυτό δε θα σας βοηθήσει στη δουλειά. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό το διάσημα τα συναισθήματά σας θα είναι έντονα και παθιασμένα και μπορεί να προκύψει μια καλή γνωριμία στη ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με την Σελήνη να εισέρχεται στο ζώδιό σας, ξεκινά για εσάς ένα τριήμερο με πολύ όρεξη και κέφι. Ευκαιρία λοιπόν να οργανώσετε μια εκδρομή και να ξεχάστε ό,τι σας βαραίνει. Θα νιώσετε αισιοδοξία για το μέλλον και θα απολαύσετε τη ζωή. Οι δεσμευμένοι, βγείτε με τον αγαπημένο σας και διασκεδάστε με κοινούς φίλους, ενώ οι ελεύθεροι μπορείτε να απολαύσετε τα φλερτ που θα προκύψουν!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με την Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη, τα κοντινά σας πρόσωπα θα είναι στο πλευρό σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν σας απασχολεί. Με τον ερωτισμό σας θα απολαύσετε μοναδικές στιγμές πάθους με το πρόσωπο που αγαπάτε. Εκφράστε ελευθέρα τα συναισθήματά σας σήμερα και θα πάρετε μεγάλη χαρά και… όχι μονό. Ωστόσο, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη θα είστε λίγο απότομοι με τους συνεργάτες σας στον επαγγελματικό σας τομέα. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη να εισέρχεται στον Τοξότη, θα νοιώθετε έντονη την επιθυμία να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να ταξιδέψετε σε μέρη μακρινά. Επειδή όμως αυτό μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο, μπορείτε να οργανώσετε μια κοντινή απόδραση με το σύντροφο ή τους φίλους σας. Θα σας χαλαρώσει και θα σας ηρεμήσει απ’ τα προβλήματα που έχετε. Αν ούτε μια κοντινή εκδρομή δεν είναι εύκολο να γίνει, τότε βγείτε το βράδυ να διασκεδάσετε και μην μείνετε μέσα.

ΙΧΘΥΣ
Με την Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ερμή και την Αφροδίτη, θα έχετε αρκετές ευκαιρίες στα επαγγελματικά σας, τις οποίες οφείλετε να εκμεταλλευτείτε γιατί δύσκολα θα ξαναπαρουσιαστούν. Ακόμη, θα έχετε επικοινωνία με τα δικά σας άτομα. Μιλήστε μεταξύ σας και συζητήστε για τα προβλήματα που σας απασχολούν. Με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη, πιθανόν να νιώσετε εκνευρισμό και να είστε απότομοι με τους συνεργάτες σας. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Σφαγή στη Νίκαια - 84 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 150 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ


Με αίμα αθώων πολιτών βάφτηκε ο εορτασμός της «Ημέρας της Βαστίλης» στη Γαλλία, η οποία βυθίστηκε στο πένθος, ζώντας εκ νέου στιγμές της 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν στο Παρίσι είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι από επιθέσεις εξτρεμιστών.



Το βράδυ της Πέμπτης, στις 22.30 ώρα Γαλλίας, φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, καθώς έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της χώρας, με αποτέλεσμα 84 άνθρωποι (εκ των οποίων 7 παιδιά) να χάσουν τη ζωή τους, σ' ένα χτύπημα που πιθανότατα φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το φορτηγό διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Παράλληλα, υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Είναι το πλέον πιο σοβαρό χτύπημα που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) και της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες (32 νεκροί). Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 



Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους.

«Αυτή είναι η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Νίκαιας» έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί στο Twitter.


Mέσα στο φορτηγό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία, βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου, ηλικίας 31 ετών. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν κάτοικος Νίκαιας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικρά αδικήματα, χωρίς όμως το όνομά του να συνδέεται με δράσεις εξτρεμιστών.

Σύμφωνα μ' ένα μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες, τα οποία όμως -όπως αποδείχτηκε- ήταν ψεύτικα. Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι ο οδηγός πυροβόλησε εναντίον πολιτών πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο δράστης φέρεται να είχε και συνεργό, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Η έρευνα για την επίθεση ανατέθηκε σε δικαστικούς, οι οποίοι ειδικεύονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές. Την ίδια ώρα, υποστηρικτές της οργάνωσης του Ισλαμικού Χαλιφάτου πανηγυρίζουν σε αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

Μια χαρακτηριστική ανάρτηση στο Twitter αναφέρει: «Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν Γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».


To χρονικό

Το ρολόι έδειχνε 22.30. Πλήθος κόσμου ήταν μαζεμένο στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ. Το κλίμα πανηγυρικό. Τα πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα-μέρα, καθώς άπαντες γιόρταζαν την «Ημέρα της Βαστίλης», με αρκετούς τουρίστες να παρακολουθούν έκθαμβοι το θέαμα. Ωστόσο, η χαρά και οι πανηγυρισμοί έδωσαν τη θέση τους στον θρήνο.

Ένα όχημα, λευκού χρώματος, πλησίασε το πλήθος και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό. Καθώς το βαρύ όχημα χτυπούσε τους ανθρώπους, συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Η άσφαλτος γέμισε πτώματα. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, την ώρα που τραυματίες σε κατάσταση σοκ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Αίματα παντού. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να γλυτώσουν.

Πολλά ασθενοφόρα μετέβησαν στο σημείο, όπως επίσης και πλήθος στελεχών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και στρατιωτικοί, κυρίως γύρω από την πλατεία Μασενά. Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα. Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν πυρ εναντίον του άνδρα που οδηγούσε το φονικό φορτηγό, ο οποίος, αφού έσπειρε τον θάνατο, σκοτώθηκε.

Η Γαλλία έχει πέσει για ακόμη μία φορά θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της, αυτήν τη φορά στη Νίκαια, να μετατραπούν σε λουτρό αίματος αθώων πολιτών.

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια ήταν προϊόν τρομοκρατικής ενέργειας.
Για τον λόγο αυτόν επεκτάθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για ακόμη τρεις μήνες, ενώ θα επιστρατευτούν επιπλέον 10.000 αστυνομικοί με στρατιωτικά καθήκοντα, καθώς και όλες οι διαθέσιμες εφεδρείες, που θα αξιοποιηθούν και στη φύλαξη των συνόρων. «Η Γαλλία ως σύνολο βρίσκεται υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας» σημείωσε ο Ολάντ, ενώ ανέφερε ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν αρκετά παιδιά και πως ερευνάται η πιθανότητα ο δράστης να είχε και συνεργούς.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων και γίνεται ό,τι χρειάζεται για τους τραυματίες. Πρέπει να παραμένουμε σε επιφυλακή και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Τίποτα δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και θα εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας σε Συρία και Ιράκ εναντίον όλων αυτών που ευθύνονται για αυτό το χτύπημα» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς στη Νίκαια.

«Η Γαλλία είναι δυνατή και πάντα θα είναι δυνατότερη» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε το διάγγελμά του.


Ο πρόεδρος  Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ γνωστοποιήθηκε μέσω Twitter ότι o υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει τη συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα για να ανακοινώσει ποιον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του μετά τη «φρικτή επίθεση» στη Γαλλία. 


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.






Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Νίκαια δεν περιλαμβάνονται Έλληνες πολίτες, ενώ όπως αναφέρεται από τα τοπικά νοσοκομεία, μεταξύ των θυμάτων, εκτός από Γάλλους, είναι Άγγλοι, Ισπανοί και Ελβετοί.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Γίνονται σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου


***************

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (21:30) 
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 
Σταμάτης Κραουνάκης «8 Οκτωβρίου 1838 Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα»

***************


Άνοιξη έντεχνος πολυχώρος
Live στην "Άνοιξη" ο Γιάννης Νανόπουλος 
και ο Γιώργος Ζαμάνης 
"Με μια αγκαλιά τραγούδια" Vol.5

***************

ΠΑΤΡΑ, Γραμμές Τέχνης 
Το Ελεύθερο ζευγάρι / Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε

***************


ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
5ο Μουσικό Χοροστασιό ‹Πέτρος ο Πελοποννήσιος›

***************
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πνευματικό Κέντρο 
Έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris»
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 9:00-13:00 και 18:00-21:00 (εκτός Κυριακής)

***************

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2016
Τριήμερο Τοπικής Πολιτιστικής Έκφρασης και Δημιουργίας
15-16-17 Ιουλίου
Παρασκευή 15 Ιουλίου – Θέατρο Δρούβα
«Ο Γύρος του κόσμου σε 80 Ημέρες» του Πάβελ Κόχουτ

***************

***************


***************

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 
ΕΡΜΙΟΝΗ, Cavo Bianco – Cj JEFF Djset

***************

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ώρα 20:00 
ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΙΩΝ ΘΑΝΑΣΗ & ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Το Θέατρο Σκιών του Θανάση και του Κώστα Σπυρόπουλου θα παρουσιάσει μία εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη και σεμινάριο θεάτρου σκιών.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ παιδικό 5 € με ένα δώρο σε κάθε παιδάκι

***************
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 (21:00) 
ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
Γιώργος Τσαλίκης & Νίκος Ζωϊδάκης Live

***************
Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Ιουλίου
3η Συνάντηση Θεραπειών μέσω Τέχνης στο Αίγιο
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

***************
Παρασκευή 15/7, «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ»
από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης
Θέατρο Ήλιδας

***************

4º Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού 
Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων Ηλείας

***************

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουλίου 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου / 21:00

Εθνικό Θέατρο: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

***************


***************



8ο Μουσικό Καλοκαίρι 2016
Mani Sonnenlink Πύργος, Δυτική Μάνη

***************