19.6.16

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας της Κατερίνας Μπεκιάρη-Βασιλείου στο Ναύπλιο


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» έχει την χαρά να ανακοινώσει στα μέλη και στους φίλους του ότι την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20.00΄ θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Συλλόγου, Σταϊκοπούλου 52 στο παλιό Ναύπλιο, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της φίλης και συμπολίτισσας Κατερίνας Μπεκιάρη-Βασιλείου. 

Η έκθεση αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 70 χρόνων δημιουργικής πορείας του Συλλόγου (1946 – 2016) και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που συμπίπτει χρονικά με το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου, εντάσσεται από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, στα δρώμενα των εκδηλώσεων της πόλης.

Η Κατερίνα Μπεκιάρη-Βασιλείου έχει να επιδείξει ένα αξιοζήλευτο ζωγραφικό έργο, με πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και αγιογραφίας και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση ζωγραφικής θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη από το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου κατά τις ώρες 11.00΄ έως 14.00΄ το πρωί και 19.00΄ έως 22.00΄ το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.


Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Η Κατερίνα Μπεκιάρη – Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο, όπου και τελείωσε το Λύκειο το 1977. Από το 1977 έως το 1981 μαθήτευσε στο εργαστήριο του γλύπτη και ζωγράφου Ν. Στέφου, στην Αθήνα.Από το 1983 ασχολήθηκε με την αγιογραφία, μαθητεύοντας στον Αντώνη Νόνη, γνωστό Ναυπλιώτη ζωγράφο και αγιογράφο και συνεργάστηκε μαζί του μέχρι το έτος 1994. Έχει αγιογραφήσει πολλούς ναούς της Αργολίδας.Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις αγιογραφίας και ζωγραφικής και έχει λάβει μέρος σε δεκαοκτώ ομαδικές εκθέσεις,
 Έργα της Κατερίνας Μπεκιάρη – Βασιλείου υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Τανζανία, Ν. Αφρική).

1ο Διεθνές Φιλικό τουρνουά Beach Soccer Ελλάδας - Ρουμανίας



Φέτος, για πρώτη φορά, 4 διαφορετικά αθλήματα φιλοξενούνται, στην "καλοκαιρινή" τους έκδοση, σε ένα μαγευτικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα και στη μαρίνα του Ξυλοκάστρου.

Την αρχή των καλοκαιρινών εκδηλώσεων εγκαινειάζει το 1ο Διεθνές Φιλικό τουρνουά Beach Soccer Ελλάδας - Ρουμανίας

Την Τρίτη 21/6 στις 19:00 σας περιμένουμε όλους στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Επίσημη Έναρξη των Καλοκαιρινών Αγώνων Άμμου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και να παρακολουθήσουμε την διεξαγωγή του αγώνα Beach Soccer

Ελάτε στο Ξυλόκαστρο…ελάτε να παίξουμε στην άμμο…


Conde Nast: Tα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας


Το Conde Nast Traveller είναι ένα από τα πλέον έγκυρα ταξιδιωτικά περιοδικά και η γνώμη του πάντα μετράει… 
Η Ελλάδα μπαίνει αρκετά συχνά στις σελίδες του και τα αξιοθέατα της χώρας μας φιγουράρουν δίπλα σε διάσημα ανά τον κόσμο. "Ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι μόνο Μύκονος ή Σαντορίνη, μόνο Ακρόπολη και Μυκήνες… Είναι πολλά ακόμη άγνωστα μέρη που δεν τα έχουν οι τουρίστες στη λίστα τους, τουλάχιστον όχι εκείνοι που πηγαίνουν στην Ελλάδα για να δουν τα κλασικά…", αναφέρεται στο άρθρο που συμπληρώνεται από τα μέρη που προτιμούν οι Έλληνες στη χώρα τους και τα προτείνει ανεπιφύλακτα…

1. Σούνιο
2. Ύδρα
3. Ζαγοροχώρια
4. Νίσυρος
5. Ναύπλιο
6. Λευκάδα
7. Πύλος
8. Κρήτη

Μια μοναδική θεατρική παράσταση στη μνήμη της αρχαιολόγου Ε Δεϊλάκη


Όσοι συμμετείχαν στο βράδυ του Σαββάτου 18-6-2016 στην παράσταση με τίτλο «Αν … οικοδόμηση;» κατάλαβαν ίσως ακόμα καλύτερα το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ανάδειξη και σωτηρία του ιστορικού κέντρου Ναυπλίου η αρχαιολόγος Ε. Δεϊλάκη. 

Οι φοιτητές του μαθήματος «Θέατρο-Ντοκουμέντο» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, παίζοντας θέατρο σε πραγματικά σκηνικά της πόλης, απέδωσαν μέσα από στοιχεία την προσπάθεια μιας αρχαιολόγου να υπερασπισθεί την ιστορία της πόλης. 

Η θεατρική περιήγηση ξεκίνησε από το σπίτι που έμενε η Δεϊλάκη (οδός Τερζάκη δίπλα από το πολεμικό μουσείο) πέρασε από την Πλ. Συντάγματος, Τριανόν και Εθνική Τράπεζα με δεύτερη στάση στην οδό Ζυγομαλά 28, (δίπλα από το ξενοδοχείο Leto Nuevo μέσα στο ερείπιο με τα αρχαία ευρήματα ). Τρίτη στάση στην Πλατεία του Ψαρομαχαλά και το θεατρικό δρώμενο τελείωσε στο φράγκικο κάστρο της Ακροναυπλίας. 

Η θεατρική παράσταση βασίστηκε σε πραγματικά δεδομένα από αρχεία και συνεντεύξεις και με μοναδικό τρόπο έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο, παρουσιάζοντας παραστατικά το σημαντικότερο ιστορικό έγκλημα της πόλης την κατεδάφιση των φυλακών της Ακροναυπλίας. Σύνδεσε μάλιστα εντυπωσιακά την αντίσταση της αρχαιολόγου με την αντίσταση των ανθρώπων που για ιδεολογικούς και μόνο λόγους φυλακίστηκαν στις πολιτικές φυλακές της Ακροναυπλίας. 

Μια διαφορετική βραδιά απόδοσης τιμής μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο σε μια γυναίκα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να είναι σήμερα το Ναύπλιο ένα σημείο τουριστικής αναφοράς. 

Υ.Γ. Έτσι για το γαμώτο. Στο θεατρικό δρώμενο δεν εμφανίστηκε κανείς από τους λεγόμενους στο Ναύπλιο και στην Αργολίδα επίσημους.

Χαράλαμπος Αντωνιάδης




























Ο Κραουνάκης στο Κάστρο Καλαμάτας στις 11 Ιουλίου


“Τρεις γενιές τραγούδια” θα παρουσιάσει ο Σταμάτης Κραουνάκης τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου. Μετά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά τη Θεσσαλονίκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο εκρηκτικός καλλιτέχνης έρχεται να παρουσιάσει την παράσταση «Όλοι ένα» και στην Καλαμάτα…

«Όλοι ένα.
Αρχηγός ο Έρωτας.
Τρεις γενιές τραγούδια.
Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων.
Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων.
Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα ‘παιρνα μαζί μου.
Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι..
Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική που δε σταματάει ποτέ.
Σουίτα αισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης..
Τόσα βράδια μια ζωή..
Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες, Άρης Βλάχος μουσική διεύθυνση-πλήκτρα, Βάιος Πράπας λαϊκά έγχορδα-κιθάρα, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο και πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα. Αλφαβητικά: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνικό: Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Ήχος: Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Κώστας Χριστοφής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας
Παραγωγή: Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου – Σπείρα Σπείρα
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου
Προβολή & Επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη
Σχεδιασμός προγράμματος: Χρήστος Μουστάκας
Το τραγούδι «Για σένα» που ανοίγει την παράσταση, γράφτηκε ειδικά γι αυτήν.

Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος 16€
Νεανικό/φοιτητικό έως 26 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ 12€
Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr – 11876 & Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, Τ. 27210 87902

Μουντό πρωινό στην παραλία της Νέας Κίου (φωτογραφίες)