2.9.16

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΡΓΟΥΣ



35 Χρόνια Δημοτικό Ωδείο Άργους


Το Δημοτικό Ωδείο Άργους υποδέχεται από χθες 1η Σεπτεμβρίου - στη νέα εκπαιδευτική χρονιά - παλιούς και νέους μαθητές, με νέες ιδέες και …ευχάριστες εκπλήξεις.

Νέα τμήματα προστίθενται, νέα προγράμματα και νέες προκλήσεις. 

Τα 35 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου βαραίνουν πάνω του σαν ευθύνη αλλά αυτά τα ίδια έχουν αποδείξει την επάρκεια του και την αξιοπιστία του. Αυτά, επίσης, κάνουν υπερήφανη την πόλη για ένα θεσμό που δημιουργήθηκε από πολίτες και στηρίχθηκε από τον Δήμο. Και συνεχίζει την ανέλιξή του με τη σιγουριά της γνώσης και της εντιμότητας. 

Μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας, μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, συμμετέχουν, και βιώνουν στους χώρους του τη χαρά της Μουσικής.

Συμμετοχές και βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, σεμινάρια, επιμορφωτικά ταξίδια, μουσικές συνεργασίες, αποτελούν ένα κύκλο χαράς και δημιουργίας, σπουδής και αναψυχής ταυτόχρονα, στον οποίο κινούνται χέρι με χέρι μαθητές και δάσκαλοι του Ωδείου. 

Μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που έχουν περάσει τις αίθουσες του Δημοτικού Ωδείου Άργους αλλά μεγάλος επίσης κι αυτός των σπουδαστών του που επέλεξαν τη Μουσική ως επάγγελμα.

Το τέλος κάθε προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς μας δίνει ώθηση και έμπνευση για το ξεκίνημα της νέας. Έτσι και φέτος, η «επίγευση» από το Πτυχίο Πιάνου της Ελένης Αλωνιστιώτη και από το Πτυχίο Βιολιού της Έλενας Τσακίρη - η οποία, επί πλέον, μας χάρισε ένα μουσικό απόγευμα πλημμυρισμένο από τη μουσική της φρεσκάδα και αρτιότητα - μας προκαλεί τη διάθεση να συνεχίσουμε. Όπως εξ άλλου και οι μαθητικές συναυλίες και οι εξετάσεις που συνιστούν τεκμήρια προσπάθειας και προόδου. 

Με γνώση και υπευθυνότητα, σας περιμένουμε κάθε μέρα 14.00 - 20.00, να σας οδηγήσουμε στους δρόμους της Μουσικής. 

Πληρ. τηλ.: 2751025095

(Την αφίσα φιλοτέχνησε και ευγενικά πρόσφερε η Φραντζέσκα Μπούτση ταλαντούχα φοιτήτρια της Καλών Τεχνών και παλιά μαθήτρια του Ωδείου).

Κλείνει ο κύριος κορμός των παραστάσεων του 3ου Φεστιβάλ θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα"


Με την Μάνια Παπαδημητρίου και την «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη, κλείνει ο κύριος κορμός των παραστάσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», αύριο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στον Πολυχώρο ΑRΤίκι ‘Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ’, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.

(Θα ακολουθήσουν δύο μετα-φεστιβαλικές παραστάσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, η μία αφιερωμένη στον Σαίξπηρ και η άλλη στον Όμηρο).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά: Μανώλης Ζαχαριουδάκης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Σταύρος Σιόλας
Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Παπαναστασάτου
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου

Παίζουν μαζί της:
Βασίλης Παπαδημητρίου (πιάνο, κλαρινέττο)
Χριστίνα Παπατριανταφύλλου (πιάνο, φλάουτο)
Αντιγόνη Σταυροπούλου (Μαντολίνο)


Η Αδαμαντία αγωνιά να επιβιώσει, κτίζοντας στην άµµο της Αφρικανικής ερήµου την διαρκώς µετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας, σε µια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάϊρο, στην Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Η Ελλάδα µετά τον εµφύλιο. Η Ελλάδα του Καραµανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα µε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουµπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ και στην Κύπρο. Πόλεµος των έξι ηµερών, Πολυτεχνείο… Και δίπλα σε όλα αυτά, η ζωή µιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να µεγαλώσει τα παιδιά της, µέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συµβάσεις και συµβιβασµούς.

Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά, αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει ένα πρόσωπο στην Κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας.

Το έργο είναι βασισμένο σε μια πραγματική αλληλογραφία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψή της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα δώσει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00
Πολυχώρος ΑRΤίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι Ερμιονίδας
Kρατήσεις: 698 698 2224


Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ www.thoe.org.gr - www.artiki.gr
Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Δανάη Σαλεπούλα, τηλ. 697 9796194, dsalepou@otenet.gr

Ξεκίνησε το 22ο Πρωτάθλημα Τάβλι στη Νέα Κίο (φωτογραφίες)
















Τα Supermarkets ΕΛΑ στηρίζουν ​την προσπάθεια για τον μικρό Κώστα!


Τα ΕΛΑ Supermarkets στηρίζουν ​την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλους για τον μικρό Κώστα! Αυτό το παιδί που μας συγκινεί με τη δύναμή του και την θέλησή του για ζωή!

Γι' αυτό με ΚΑΘΕ συναλλαγή σε ΟΛΑ τα ταμεία μας και σε ΟΛΑ τα καταστήματά μας, 0.05 ευρώ θα δωριστούν για τον αγώνα του και τον αγώνα της οικογένειάς του. 

Το ποσό αυτό ίσως σε κάποιους να φανεί μικρό, αλλά συνδυαστικά με όλες τις συναλλαγές, και με τη συμμετοχή όλων μας, προβλέπουμε να συγκεντρώσουμε ένα πολύ σημαντικό ποσό!

Επίσης, τα ΕΛΑ όπως τόσα χρόνια, θα συνεισφέρουν και με τον δικό τους τρόπο. Η ενέργεια ισχύει από 1/9/2016 έως και 12/9/2016.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ EHF CUP Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Διομήδης ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του EHF Cup, καθώς το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Τριάδας την ισχυρή Ισλανδική Haukar. 
Ο αγώνας του Σαββάτου θα αποτελέσει την 30η συμμετοχή των Λύκων σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα σε 11 χρόνια (από το 2005 και την παρθενική τους εμφάνιση στο Dudelange του Λουξεμβούργου).

Διαιτητές των αναμετρήσεων ορίστηκαν οι Ολλανδοί κύριοι Ruud και Paul Geraets, με παρατηρητή αγώνα τον Κύπριο κύριο Τηλέμαχο Σαββίδη.

Και οι δύο αγώνες των Λύκων θα μεταδοθούν ζωντανά διαδικτυακά από την επίσημη ιστοσελίδα του Διομήδη, μέσω του www.sportsonair.gr.


Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι "ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2016"


Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, κορυφώνονται οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ με ένα διήμερο γευσιγνωσίας, στον πολυχώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ) στο κέντρο της Νεμέας, αλλά και στα οινοποιεία της περιοχής.

Οι επισκέπτες, το διήμερο, μπορούν να δοκιμάσουν τα κρασιά των οινοποιών και να μιλήσουν προσωπικά μαζί τους για ότι αφορά στο Αγιωργίτικο και τις άλλες ποικιλίες της περιοχής. Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πλήθος καλλιτεχνικών και οινικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα οινοποιεία στο χώρο τους.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου λοιπόν, ανήκει στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας και στο διάσημο τοπικό προιόν, το κρασί. Το κρασί σε όλες του τις εκφάνσεις, τις χρήσεις, τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις, τις μεταμορφώσεις.
Τρύγος, παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών, ξεναγήσεις και ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες οινοποίησης, γευσιγνωσία, μουσική, χορός, συναυλίες, εκθέσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα θαυμάσια θα συμβούν στα οινοποιεία της περιοχής, τα οποία θα είναι ανοιχτά και θα σας περιμένουν να γνωρίσετε τη μαγεία του ευλογημένου καρπού της Κορινθίας.

Σάββατο και Κυριακή τα επισκέψιμα οινοποιεία είναι ανοικτά όλη την ημέρα και διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων. Δείτε τις δραστηριότητες των οινοποιείων οργανωθείτε και κάντε τους συνδυασμούς σας...

Σάββατο 3/9/2016 

-Συναυλία με τους Gadjo Dilo, στο Οινοποιείο Λαφαζάνη, στις Αρχαίες Κλεωνές
-Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου, στο κτήμα Παλυβού, στην Αρχαία Νεμέα
-Συναυλία Μπάμπη Στόκα, στο κτήμα Ράπτη, στο Λεόντιο Νεμέας
-Βραδιά με έντεχνη μουσική, στο οινοποιείο Λαυκιώτη, στις Αρχαίες Κλεωνές
-Οινική και μουσική βραδιά με τους Δημήτρη Μαραμή και Πέννυ Μπαλτατζή Live, στο Κτήμα Σεμέλη στο Κούτσι Νεμέας
-Οινικό River Party στον Ασωπό ποταμό, από το κτήμα Γκόφα, Κούτσι Νεμέας
-Κεντρική γευσιγνωσία των κρασιών της Νεμέας στον εκθεσιακό χώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας.
Ώρες γευσιγνωσίας 11.00 – 18.00
-Βραδιά Κάθετης Οινογνωσίας, με την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη, στο κτήμα Αναγέννηση στην Αρχαία Νεμέα
-Εργαστήριο Live Cooking με τον Μάνο Δημητρούλη, στο κτήμα Ράπτη
-Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής με τον Διονύση Αλέρτα, στο κτήμα Παλυβού
-Σεμινάριο Οινογνωσίας με τον Γρηγόρη Μιχαήλο, στο κτήμα Παλυβού

Κυριακή 4/9/2016

-Κεντρική γευσιγνωσία των κρασιών της Νεμέας στον εκθεσιακό χώρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας.
Ώρες γευσιγνωσίας 11.00 – 18.00
-Τρύγος στο κτήμα και παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών, στο Οινοποιείο Λαφαζάνη στις Αρχαίες Κλεωνές
-Παρουσίαση βιβλίου της Μελίσσας Στοίλη, στο Κτήμα Παλυβού, στην Αρχαία Νεμέα
-Εργαστήριο κατασκευών με πηλό, από την ομάδα silo Art Factory, στο κτήμα Ράπτη στο Λεόντιο Νεμέας
-Εργαστήριο κατασκευών για παιδιά με την Πολυξένη Δημιουργείν, στο κτήμα Παλυβού, στην Αρχαία Νεμέα
-«Ιστορίες που γέννησε το αμπέλι» στο κτήμα Παλυβού! με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου & τον Χρήστο Ελένη στη λύρα, στο κτήμα Παλυβού

- Οι «Χοροσταλίτες» LIVE στο Οινοποιείο Λαφαζάνη (Αρχ. Κλεωνές)

Να θυμίσουμε ότι οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο, αλλά και την ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στην περιοχή.


ΠΗΓΗ: corinthia.events

Αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 για τον μικρό Κώστα Τσίμπο


Φτιάξε την ομάδα σου και παίξε μπάλα πέντε εναντίον πέντε (5Χ5) και οκτώ εναντίον οκτώ (8Χ8).
Κλείσε γήπεδο και δώσε κουράγιο !!!Έλα στον παιδότοπο παίξε και χάρισε ζωή!!Πιες καφέ και δώσε "ανάσα" !!!

Τα έσοδα από τους αγώνες, το αναψυκτήριο και τον παιδότοπο θα βοηθήσουν τον μικρό Κώστα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/09/2016 Family Sports Club, Χαλέπα, Μικράς Ασίας 36, τηλ. 2751066544 και 6972078001.



Έκθεση ζωγραφικής Ανθούλας Λαζαρίδου - Δουρούκου στην Ερμιόνη


Άλλος ένας θάνατος στη Νέα Κίο...


Καλό Παράδεισο να ευχηθούμε στον Χαράλαμπο Σιαχάμη (πατέρα του Νίκου Σιαχάμη, ενός ιδιαίτερα ενεργού και δραστήριου πολίτη της περιοχής μας) που κηδεύεται σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στη Θεομάνα Νέας Κίου...

Συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους!

Spetses Mini Marathon

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2016 (Παραλία Αγίου Μάμμαντος)

17.00: Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. & 300 μ.

17.45: Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

09.30: Συνάντηση κολυμβητών 3.000 μ. στη Ντάπια για μεταφορά στην Κόστα με φέρρυ & καραβάκια

10.45: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 3.000 μ.: Εκκίνηση παραλία Κόστας – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου

11.00: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών 5.000 μ.: Εκκίνηση – τερματισμός παραλία πλατείας Ποσειδωνίου

13.30: Σπετσιώτικα Κεράσματα*

14.00: 1ο Spetses SUP event by BIC

15.00: My 1st Spetses mini Marathon Παιδικός Αγώνας 500 μ. (0-5 ετών). Απαραίτητο κρίνεται ένας γονέας να τρέχει με το παιδί.) 
Εκκίνηση Ξενοδοχείο Nissia – Τερματισμός Πλατεία Ποσειδωνίου

15.30: Παιδικός Αγώνας 500 μ. (Α’, Β’ & Γ’ τάξεις Δημοτικού) & 1000 μ. (Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεις Δημοτικού). Τα 500 μ. εκκινούν στο Δημαρχείο Σπετσών και τα 1.000 μ. εκκινούν από την Πλατεία Ποσειδωνίου με αναστροφή στο περίπτερο της Κουνουπίτσας. Και οι δύο διαδρομές θα τερματίσουν στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

16.30: Τελετή απονομής παιδικών αγώνων τρεξίματος – Μουσείο της Μπουμπουλίνας

17.15: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. (Εκκίνηση – τερματισμός Πλατεία Ποσειδωνίου)

20.00: Απονομές Κολυμβητικών Αγώνων & Αγώνα Δρόμου 10K (Πλατεία Ποσειδωνίου)

20.30: MELISSA Pasta Night*

*ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  (Πλατεία Ποσειδωνίου)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 (Πλατεία Ποσειδωνίου)

09.00: Αγώνας Δρόμου 25 χλμ.

10.00: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

13.30: Τελετή Απονομής για τους Αγώνες Δρόμου 25 χλμ. & 5 χλμ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ (στο ξενοδοχείο Ρουμάνη στη Ντάπια):

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016: 19.00 –  22.00
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016: 10.00 – 22.30
Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016: 08.30 – 21.30
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016: 07.30 – 08 .30 Παραλαβή υλικού μόνο για όσους έχουν ήδη εγγραφεί και εξοφλήσει τη συμμετοχή τους

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ (στο Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli):

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 3.000 μ. ΚΟΛΥΜΠΙ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016: 17.00 – 22.00 Η γραμματεία θα λειτουργεί για παραλαβή kit σε όσους το έχουν δηλώσει ρητά στο info@spetsesmarathon.com μέχρι και στις 30 Σεπτεμβρίου το αργότερο!!!

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016: 08.00 – 09.30 Παραλαβή kit στην παραλία της Κόστας μόνο για κολυμβητές που θα έρθουν αυθημερόν και θα έχει προηγηθεί επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή μέσω email στο info@spetsesmarathon.com. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ!!!

Η Γραμματεία Παιδικών Αγώνων θα βρίσκεται στο Καφέ Ρούσσος.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Εγγραφείτε τώρα στο μεγάλο αθλητικό event του Οκτωβρίου:

Εγγραφή Ομάδας
(Μία ομάδα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 10 άτομα συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού)
To καταθετήριο θα πρέπει είτε να αποσταλεί με email στο info@spetsesmarathon.com, είτε να προσκομιστεί στην Γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα.
To αντίτιμο της συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί:
Μέσω  τραπεζικής κατάθεσης
Δικαιούχος: COMMUNICATIONLAB/SPETSESMARATHON
Τράπεζα: EUROBANK
Aρ. Λογαριασμού: 0026.0026.93.0201366752
ΙΒΑΝ: GR0202600260000930201366752
Παρακαλείστε να αναγράφετε στην αιτιολογία κατάθεσης το Ονοματεπώνυμό σας ή/και τον αριθμό εγγραφής που αναγράφεται και στο e-mail που λάβατε μετά την εγγραφή σας.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής από 10.09.2016 και μετά, δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων!

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ
8/6 έως 31/8
|
1/9 έως 9/10
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
15€
20€
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
15€
20€
Αγώνας Δρόμου 25 χλμ.
15€
20€
Κολυμβητικός Αγώνας 3.000 μ.
20€
25€
Κολυμβητικός Αγώνας 5.000 μ.
20€
25€
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
My 1st SMM (500 μ. τρέξιμο)
ΔΩΡΕΑΝ
5€
Παιδικός αγώνας τρέξιμο Α’ – Γ’ τάξεις Δημοτικού 500 μ.
ΔΩΡΕΑΝ
5€
Παιδικός αγώνας τρέξιμο Δ’ – ΣΤ’ τάξεις Δημοτικού 1.000 μ.
ΔΩΡΕΑΝ
5€
Παιδικός Κολυμβητικός αγώνας 150 μ. (8-12 ετών)
ΔΩΡΕΑΝ
5€
Παιδικός Κολυμβητικός αγώνας 300 μ. (12-15 ετών)
ΔΩΡΕΑΝ
5€

Για ομαδικές εγγραφές σε ένα (ίδιο για όλους) αγώνισμα, θα υπάρχει κόστος 10€ ανά άτομο, για ομάδες των 10 ατόμων και άνω.

Π.χ.: Αν μία ομάδα 10 αθλητών κολυμπήσει τα 3.000 μ. και μετά τρέξει τα 5 χλμ., τότε το συνολικό κόστος είναι 200€ [(10€ το κολύμπι + 10€ το τρέξιμο) x 10 άτομα].

H Ανακοίνωση των ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ - ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ αναφέρει : 

Φίλοι δρομείς, 
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας επιθυμούμε να έχετε δώσει τα χρήματα μέχρι και τις 30/9/2016 στους:
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΚΟΥΝΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ 6947379292 
ΒΥΡΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΡΓΟΣ 6974481474.
Προτείνουμε για την ευκολία σας, ανά παρέες, να μαζεύει ένας τα χρήματα και να τα δίνει.
Όταν θα ολοκληρώνεται και οικονομικά μια εγγραφή θα λαμβάνει ειδοποίηση ο ενδιαφερόμενος από τη διοργάνωση, ενώ στο τέλος κάθε βδομάδας θα ανακοινώνεται λίστα στο facebook. 


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Δημήτρη Καμπουράκη Μία Σταγόνα Ιστορία: Πλατεία Ομονοίας


Όταν το 1834 ο βασιλιάς Όθωνας παρήγγειλε το πολεοδομικό σχέδιο της Αθήνας στους αρχιτέκτονες Κλεάνθη και Σάουμπερτ, αυτοί πρόβλεψαν ότι τα ανάκτορα θα κτιστούν στο βορειότερο άκρο της πόλης, που τότε δεν ήταν τίποτα άλλο από χωράφια γεμάτα αμπέλια και συκιές. Και όταν τελικά επιλέχθηκε ο λόφος της Μπουμπουνίστρας στους πρόποδες του Λυκαβηττού για να κτιστεί το παλάτι, το σημερινό κτίριο της Βουλής δηλαδή, στο πολεοδομικό σχέδιο παρέμεινε μόνο η πλατεία στα βόρεια. 
Το 1840 της δίνουν ένα όνομα, «πλατεία Όθωνος» και την διαμορφώνουν σε στρογγυλό σχήμα. Μια πλατεία όμως με το όνομα του βασιλιά δεν μπορούσε να έχει αμπέλια, οπότε τα ξεριζώνουν, φυτεύουν πεύκα, κυπαρίσσια και βελανιδιές, της βάζουν και εννέα φανοστάτες. Μετά την δενδροφύτευση και το σουλούπωμα της, η πλατεία αρχίζει να γίνεται η απόληξη της καλοκαιρινής βόλτας των Αθηναίων. Τις επόμενες δεκαετίες, η στρόγγυλη πλατεία θα έγραφε ιστορία. Φυσικά, μιλάμε για την πλατεία Ομονοίας όπως μετονομάστηκε τριάντα χρόνια αργότερα.

Αφού εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για το παλάτι, μπήκε μπροστά ένα άλλο, εξίσου μεγαλεπήβολο. Να χτιστεί πάνω στην πλατεία ένας μεγάλος και περικαλλής ναός αφιερωμένος στην σωτηρία του γένους από την επανάσταση του ’21, ο «ναός του Σωτήρος». Τα σχέδια ήταν τόσο μεγαλεπήβολα που αποδείχτηκαν ανεφάρμοστα, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα. Έγινε έρανος από την εκκλησία, μαζεύτηκε ένα ποσό, αποδείχτηκε ανεπαρκές για να φτιάξει μια εκκλησία σχεδόν σαν την Αγιά Σοφιά, οπότε το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Εκείνη την εποχή, γύρω από την πλατεία δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Η Γ’ Σεπτεμβρίου ήταν μια κακοτράχαλη κατηφόρα που απέφευγαν ακόμα και τα μουλάρια. Η Χαλκοκονδύλη ήταν ρέμα και πέρα από το ρέμα υπήρχαν κάποια κακόφημα εξοχικά μαγαζιά για τους Βαυαρούς φαντάρους, που επίτηδες είχαν στεγαστεί στην ερημιά. Η Πειραιώς γινόταν χείμαρρος, αν και από κει περνούσε το αρχαίο μονοπάτι που οδηγούσε από την Αθήνα στο λιμάνι του Πειραιά.



Ομόνοια ονομάστηκε μόλις έφυγε ο Όθωνας και άφησε πίσω του δυο στρατόπεδα, τους Ορεινούς και τους Πεδινούς να αλληλοσκοτώνονται. Μετά από φοβερά επεισόδια με νεκρούς, έκαναν ανακωχή, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αγκαλιάστηκαν και χάριν της συμφιλίωσης δόθηκε η ονομασία Ομόνοια. Ούτως ή άλλως, αφού είχε εκδιωχθεί ο Όθωνας, δεν υπήρχε περίπτωση να κρατήσει την ονομασία «πλατεία Όθωνος». Τις επόμενες δεκαετίες η πλατεία πήρε τα πάνω της, έγινε το κοσμικότερο σημείο της Αθήνας με υπέροχα κτίσματα όπως το Μπαγκείον και ο Μεγαλέξανδρος και σταδιακά έγινε κέντρο εμπορικής δραστηριότητας. Το 1905 κόβονται πάλι τα δέντρα, ασφαλτοστρώνεται και φυτεύονται φοίνικες. Το 1927 κόβονται οι φοίνικες, η πλατεία σκάβεται και στο υπόγειο της γίνεται ο σταθμός του ηλεκτρικού. Η λιμνούλα με το σιντριβάνι που θυμούνται οι παλιότεροι φτιάχτηκε το 1957. Έκτοτε, η Ομόνοια είναι η ζωντανή απόδειξη ότι σε τούτη τη χώρα είναι αδύνατο ακόμα και να διαμορφώσουμε μια στοιχειωδώς όμορφη πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας μας.


Λιγότεροι κατά 14,5% οι Έλληνες έως το 2050


Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050 προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης, ενώ στο ίδιο διάστημα, στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ο πληθυσμός θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σύγκριση με σήμερα.

«Κλειδί» στην αύξηση του πληθυσμού θα διαδραματίσει, σύμφωνα με τους ερευνητές, η μετανάστευση ιδίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ενώ στη Νορβηγία αναμένεται εντυπωσιακή αύξηση 54% και στη Σουηδία κατά 40%.

Το διεθνές ινστιτούτο προβλέπει αύξηση πληθυσμών έως το 2050, ανεξάρτητα από τη μετανάστευση, στην Ιρλανδία (αύξηση κατά 27,6%), στην Ισλανδία (25,2%), ενώ για το Λουξεμβούργο προβλέπεται σχεδόν ένας διπλασιασμός του πληθυσμού του (αύξηση κατά 90%).

Πλήγμα θα δεχθούν, ωστόσο, αρκετές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, με τη μεγαλύτερη συρρίκνωση να εντοπίζεται στη Μολδαβία (κατά 42,7%) και να ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%).


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

22ο Πρωτάθλημα Τάβλι στη Νέα Κίο στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου


Ο Σύλλογος Φίλων Τάβλι Αργολίδας σας προσκαλεί στο 22ο Πρωτάθλημα Τάβλι που θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου (σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή) στη Νέα Κίο.

Πληροφορίες στα τηλ. 6940569630 & 6396746278.

Εγγραφές:

-Ουζερί “Η ΒΑΣΩ”, Πλατεία Νέας Κίου τηλ.2751051721
-Καφέ “ΑΥΡΑ”, Παραλία Νέας Κίου τηλ. 2751052164



Φωτογραφίες από προηγούμενα χρόνια



















και μερικές φωτογραφίες πολύ παλαιότερες...