15.3.24

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης

 



Αναζητάτε εργασία; Σας περιμένουμε για την κατάλληλη προετοιμασία!

Στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον», το skywalker.gr – Εργασία στη Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρες 10:30-14:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, (Σπετσερόπουλου 3, Τρίπολη).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πρόκειται για ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και επιμόρφωσης ενηλίκων που περιλαμβάνει ομιλίες και ενημερώσεις αναφορικά με την απόκτηση εφοδίων και δεξιοτήτων προκειμένου να διευκολυνθεί η αναζήτηση εργασίας για τον μελλοντικό εργαζόμενο αλλά και να επιτευχθεί γρηγορότερα η ένταξή του στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, ενηλίκους οι οποίοι ξεκινούν άμεσα την επαγγελματική τους πορεία ή επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά και θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συνομιλήσουν με τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού και τους αρμόδιους για θέματα εργασίας, με εισηγητές σχετικά με τη διαμόρφωση του βιογραφικού σημειώματος –ελκυστικού για τον μελλοντικό εργοδότη–, για την αποτελεσματική διενέργεια συνέντευξης, την απόκτηση προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη χρησιμότητά τους, καθώς και για τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας μέσω σύγχρονων τεχνικών και εργαλείων αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των workshops τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν είναι το εξής:

  • 10:30-11:15, CV & Cover Letter: Οι σύμμαχοί σου για την επιτυχία!

Χρήστος Καρακωστίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Καριέρας LABORA

  • 11:25-12:10, Συνέντευξη: Πώς θα πείσω τον μελλοντικό μου εργοδότη να με προσλάβει;

Βιβή Μεντή, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

  • 12:20-12:55, Προσωπικές & επαγγελματικές δεξιότητες. Αξιοποίησή τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ιωάννα Ρούσου, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑ.ΠΕΙ., Managing Director Growth Hub

  • 13:05-13:50, Σύγχρονα εργαλεία δικτύωσης και διαχείρισή τους στην εύρεση εργασίας.

Γιώργος Προκόπος, PhDc - Agricultural University of Athens, Economist, European Climate Pact Ambassador, Founder For Greece

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Τρίπολης μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-tripoli2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Απόκριες 2024 στον Δήμο Ερμιονίδας

 





Η Θεατρική Ομάδα της Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου Ξαναχτυπά!

 


22, 23 & 25, 26 Μαΐου.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (14.3.2024), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.117- άτομα, εκ των οποίων τα -914- ήταν ημεδαποί και -203- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -793- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -104- άτομα, από τα οποία -83- ήταν ημεδαποί και -21-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -57- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
  • Οκτώ (8) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρείς (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

  • Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Λακωνία:

  • Τρείς (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

στη Μεσσηνία:

  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Εξιχνιάστηκε:

  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, -1- περίπτωση απάτη σε βάρος ημεδαπού, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από την 22.1.2024 έως και την 25.1.2024. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -379- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

·     μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, στην Αρκαδία.

·     Ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -7,4- γραμμαρίων, τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης, -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -9,5- εκατοστά, -1- σπρέι το οποίο υπάγεται στη νομοθεσία για τα όπλα, -2- ζυγαριές ακριβείας και -2- κινητά τηλέφωνα, στη Λακωνία,

·     -9- φυτά κάνναβης, ύψους έως -30- εκατοστά περίπου, -2- τσιγαριλίκια κάνναβης, -7- ναρκωτικά δισκία, -1- πιστόλι μετά γεμιστήρα και -4- κυνηγετικά όπλα, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.




Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου



O ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Όμως, ένας στους τρεις ενηλίκους παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Ύπνου (WSS), στην οποία συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, όρισε την Παρασκευή πριν από την Εαρινή Ισημερία κάθε χρόνου (15 Μαρτίου 2024) ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου για να αναδείξει την σημασία του ύπνου για την υγεία του ατόμου και τις συνέπειες της αϋπνίας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου για το 2024 είναι: «Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία». Ακριβώς όπως η καλή διατροφή και η άσκηση, ο ύπνος είναι μια συμπεριφορά που είναι θεμελιώδης για την ψυχοσωματική και κοινωνική ευημερία του ανθρώπου.

Ο ύπνος, μαζί με τη λήψη τροφής, νερού και την αναπνοή είναι βασικός βιολογικός πυλώνας της ύπαρξης του ανθρώπου και η μακροχρόνια στέρησή του είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, που περιλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, την άνοια και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει την όρεξη με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους.

Τα τελευταία 50 χρόνια η μέση διάρκεια ύπνου στο δυτικό κόσμο έχει μειωθεί κατά δύο ώρες περίπου και ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κοιμάται πλέον λιγότερο από επτά ώρες, που θεωρείται το ελάχιστο για να μην υπάρξουν προβλήματα υγείας από την στέρηση ύπνου.

Ο μεσημεριανός υπνάκος

Όχι μόνο ο βραδινός αλλά και ο μεσημεριανός υπνάκος συμβάλλει στην υγεία και δεν θα πρέπει να ενοχοποιείται. Πρόσφατη έρευνα που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ από ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καρδιολόγο, δρα Μανώλη Καλλίστρατο, του Ασκληπιείου Βούλας, έδειξε ότι ο μεσημεριανός ύπνος (με μέση διάρκεια σχεδόν 50 λεπτά) είναι πιθανό να συμβάλλει σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση ενός ατόμου και στην αποφυγή της υπέρτασης.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συνήθεια του μεσημεριανού υπνάκου στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την υγιεινή μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν σε ένα πιο υγιές καρδιαγγειακό «προφίλ» του πληθυσμού.


Πηγή: SanSimera.gr





Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων την Καθαρά Δευτέρα

 


Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε χαρταετούς. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό πολλές φορές γίνεται αιτία ατυχημάτων.

Μερικές συμβουλές όταν πετάμε χαρταετό:

Ø  Πετάμε τον χαρταετό σε χώρους ανοιχτούς, μακριά από γκρεμούς, και ποτέ από ταράτσες. Δυστυχώς, κάθε χρόνο τραυματίζονται σοβαρά και καμιά φορά θανατηφόρα, άτομα που πέφτουν από ύψος την ώρα που πετάνε τον χαρταετό.

Ø  Επίσης, δεν πετάμε τον χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση όμως που o χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά, να μην προσπαθήσουμε να τον ξεμπλέξουμε, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Ø  Να έχουμε υπόψη μας, ότι το σκοινί του χαρταετού μπορεί να προκαλέσει κοψίματα και εγκαύματα από τριβή στα χέρια των παιδιών, για το λόγο αυτό πρέπει να τους δείξουμε πώς να το κρατάνε με προσοχή.  Βοηθάει επίσης  να φοράνε γάντια.

Συχνά την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος οργανώνει εκδρομές με το αυτοκίνητο.

Μερικές συμβουλές για την ασφάλεια στο αυτοκίνητο:

·       Τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στο ειδικό κάθισμα για παιδιά, σωστά δεμένα και πάντα στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου. Τα καταστήματα βρεφικών και παιδικών ειδών, μπορούν να προτείνουν ποιο είναι το κατάλληλο κάθισμα για κάθε παιδί, σύμφωνα με τις αναλογίες του. Αγοράζουμε αποκλειστικά κάθισμα πιστοποιημένο βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών ασφαλείας.

·       Ποτέ να μην κρατάμε το παιδί στην αγκαλιά μας, έστω και αν έχουμε δεθεί. Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί λειτουργεί σαν αερόσακος.

·       Είναι σημαντικό, οι ενήλικες να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά. Να φοράμε πάντα τη ζώνη ασφαλείας ακόμα και για τις πιο μικρές αποστάσεις.

·       Αρκετά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει ήρεμη ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο. Για να υπάρχει ηρεμία, κυρίως σε μεγάλες διαδρομές, μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά με κάποια ασφαλή παιχνίδια και να προγραμματίζουμε συχνές στάσεις, για να μπορούν τα παιδιά να κινηθούν εκτός αυτοκινήτου, ώστε στη συνέχεια να είναι ήρεμα κατά τη διαδρομή. Εάν ταξιδεύουμε μεσημεριανές ώρες καλό είναι να προστατεύουμε τα παιδιά από τον ήλιο με το ειδικό αντηλιακό κουρτινάκι αυτοκινήτου.

·       Εάν τα παιδιά – επιβάτες απαιτούν την προσοχή μας, σταματάμε προσεκτικά σε ασφαλές σημείο του δρόμου πριν ασχοληθούμε μαζί τους.

·       Τα παιδιά πρέπει πάντα να βγαίνουν και να μπαίνουν στο αυτοκίνητο από την πλευρά του πεζοδρομίου.

_______________

 

Λίγα λόγια για το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»      

 Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των Παιδικών Ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» το Σωματείο πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Σε περιοχές εκτός Αττικής, αποστέλλονται τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων. Τις παρουσιάσεις για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει 58.865παιδιά και 3.508εκπαιδευτικοί και γονείς.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στο 210 6741 933 ή στο info@pedtrauma.gr.

 

Ο Αργοναύτης χορεύει...

 


Ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι...




 Μετά από πολύ καιρό, το "Αγαπώ τη ζωή" επιστρέφει...

Καλή μας "νέα αρχή"!