5.11.16

Η έκθεση «Χίλια μύρια κύματα… Το Αϊβαλί ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη» στο Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού


Η έκθεση «Χίλια μύρια κύματα… Το Αϊβαλί ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη» φιλοξενείται από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στον Δημοτικό Εκθεσιακό Χώρο Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2, Αρετσού Καλαμαριάς).

Με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις στη διάρκεια της έκθεσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 7.00 Μ.Μ.

Ομιλητές: Δημήτρης Γουλής, Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων / Διευθυντής 67ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης – Τζωρτζίνα Κουτρουδίτσου, Υποψ. Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας – Ελένη Ιωαννίδου, Ιστορικός στο Ι.Α.Π.Ε.

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα «Τα πάντα ρει» με μικρασιάτικα και ρεμπέτικα τραγούδια

Ώρες Λειτουργίας της Έκθεσης: Δευτέρα: 9.00 – 13.00
Τρίτη έως Παρασκευή: 9.00 – 13.00 και 18.00 – 22.00 
Σάββατο: 12.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Κυριακή 12.00 – 17.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Για ξεναγήσεις σχολείων παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 2310 432091

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!


ΠΗΓΗ: mikrasiatis.gr

Ημερίδα από το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αργολίδας-Αρκαδίας για το λεμφοίδημα


ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Η απορία, η αμφισβήτηση, η έρευνα είναι έμφυτες ανθρώπινες τάσεις. Ανέκαθεν οι άνθρωποι ψάχνουν απαντήσεις για τον Θεό, τον κόσμο, τον ίδιο τους τον εαυτό.

Οι δύο βασικοί δρόμοι αναζήτησης είναι η πίστη και ο λόγος. Για αυτό, σε μια προσπάθεια ολόπλευρης και ενδελεχούς αναζήτησης, θα βρεις συνομιλητές τον πατέρα Γεώργιο Σελλή (Θεολόγος, MΑ στη Φιλοσοφία)  και τον επίκουρο καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιο Στείρη.

Αν σε βασανίζουν ερωτήματα, αν αναζητάς απαντήσεις, αν όσα σκέφτηκες ή έμαθες δεν σε ικανοποιούν, αν θες να δοκιμάσεις την ισχύ των πεποιθήσεών σου, έλα στους Ανοικτούς Διαλόγους για τον Θεό και τον Άνθρωπο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, στην οδό Πασχαλινοπούλου....στο Άργος.

Οι συναντήσεις αυτές είναι ανοικτές στο γενικό κοινό και απευθύνονται σε όσους θέλουν να συζητήσουν για τα έσχατα ερωτήματα, ανοικτά και ανυπόκριτα, δίχως προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις.



Έκθεση "με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο" του Κωνσταντίνου Δημούλη στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο


"Ο Πύργος των Μεγάλων Εξελίξεων’’ στο θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο



Μαθήματα Κρητικών και Ποντιακών χορών ξεκινούν στο Χορόσημο


Mαθήματα Κρητικών και Ποντιακών χορών ξεκινούν κάθε Πέμπτη 19.30-21.00 και Σάββατο 19.30-21.00 στο Χορόσημο.

Σήμερα Σάββατο 5/11 στις 19.30 θα γίνει η πρώτη συνάντηση όσων ενδιαφέρονται, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τμήματα.

Πληροφορίες:
Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο ΧΟΡΟΣΗΜΟ
Κοφινιώτου 20, Άργος
Τηλέφωνο : 6948866589

Σαν σήμερα... στη μουσική


1941: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Art Garfunkel (Arthur Ira Garfunkel) γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε την καριέρα του από πάρα πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη μαθητής στο γυμνάσιο Forest Hills. Τότε γνώρισε τον Paul Simon και μαζί, ως το δίδυμο Simon & Garfunkel, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του '60. Κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ τα οποία περιείχαν μεταξύ άλλων τις επιτυχίες "The Sounds of Silence", "I Am a Rock", "A Hazy Shade of Winter", "Mrs. Robinson", "The Boxer", "Bridge Over Troubled Water" κ.α. Στη μέχρι σήμερα καριέρα του έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy και το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1959: Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams (Bryan Guy Adams) γεννήθηκε στο Κίνγκστον του Οντάριο του Καναδά. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δεκαοκτώ Juno Awards (επίσημα Καναδικά μουσικά βραβεία), από ένα American Music Award και Grammy Award για το τραγούδι "(Everything I Do) I Do It for You". Έχει επίσης προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Όσκαρ "Best Song", αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ. Δημοφιλή τραγούδια του: "Run to You", "Heaven", "Summer of '69", "Please Forgive Me" κ.α.


1971: Ο Βρετανός μουσικός και συνθέτης Jonny Greenwood (Jonathan Richard Guy Greenwood) γεννήθηκε στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό alternative rock συγκρότημα Radiohead. Έχει γράψει τα soundtrack των ταινιών "Bodysong" και "There Will Be Blood", και είναι μέλος της BBC Concert Orchestra. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες.

1995: Οι Queen κυκλοφορούν το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, το πρώτο μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τους Freddie Mercury αλλά και τελευταίο με την φωνή του, με τίτλο "Made In Heaven". Τα μέλη του συγκροτήματος John Deacon, Roger Taylor και Brian May δούλεψαν πάνω σε φωνητικά που ο Mercury είχε ηχογραφήσει πριν τον θάνατο του. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του γκρουπ στο Μοντρέ της Ελβετίας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "You Don't Fool Me", "Mother Love" κ.α.


2000: Στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι U2 και το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "All That You Can't Leave Behind". Κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου του 2000 και ηχογραφήθηκε το διάστημα μεταξύ 1998 και 2000 σε διάφορα στούντιο της Ιρλανδίας και Γαλλίας. Την παραγωγή είχαν κάνει οι για χρόνια συνεργάτες του συγκροτήματος Brian Eno και Daniel Lanois. Αρχικά ο τίτλος του άλμπουμ ήταν "U2000". Μέσα σε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του, το άλμπουμ κέρδισε επτά βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών τα "Song of the Year", "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal" και "Record of the Year" για το τραγούδι "Beautiful Day". Οι πωλήσεις του άλμπουμ έχουν ξεπεράσει τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Elevation", "Walk On", "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of", "Beautiful Day" κ.α.


2003: Ο Αμερικανός τραγουδιστής Bobby Hatfield (Robert Lee Hatfield 1940-2003) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 63 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν. Η νεκροψία έδειξε καρδιακή προσβολή από υπερβολική δόση κοκαΐνης. Υπήρξε μέλος των The Righteous Brothers και γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1964 με το τραγούδι "You've Lost That Lovin' Feelin".


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

ΕΚΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος


Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι  στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος», όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής 
Καλών Τεχνών, της Alpha Bank και του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και τον προβληματισμό για το μέλλον της χαρακτικής, προέκυψε η ιδέα να διοργανωθεί μία έκθεση νέων χαρακτών που είχαν πρόσφατα ολοκληρώσει τις σπουδές τους στα δύο Εργαστήρια του Τομέα Χαρακτικής της Σχολής.

Επιπλέον, επιδιώκοντας έναν τρόπο προσέγγισης των νέων με το έργο των παλαιότερων Ελλήνων χαρακτών, προκλήθηκε μια συνομιλία μαζί τους, μέσα από τα έργα. Οι είκοσι νέοι χαράκτες αυτής της έκθεσης δημιούργησαν 42 χαρακτικά που επηρεάστηκαν από τα χαρακτικά καλλιτεχνών που εργάστηκαν στην Ελλάδα από το 1920 έως το 1990.

Με την συνεργασία των καθηγητών του Τομέα Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, δημιουργήθηκε ένα εικαστικό σύνολο με έργα που προέκυψαν από αυτήν την τόσο ιδιαίτερη συνομιλία. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι χαράκτες :

Χρήστος Αγγελόπουλος | Μιχάλης Αδάμης | Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου | Βασιλική Αναστασίου | Φώτης Βάρθης | Κωνσταντίνα Γεώργα | Τζίνα Δελλασούδα | Σοφία Λιβανού Ευριπίδης Παπαδοπετράκης | Κατερίνα Πασχαλίδου | Μιλτιάδης Πεταλάς | Μαρία Πολυδώρου | Μαρίνα Προβατίδου | Ιρένε Ραγκουζίνι | Γιάννης Σωτηρίου | Πανταζής Τσέλιος Θάνος Τσιούσης | Μυρτώ Φερεντίνου | Αναστασία Χαροκόπου | Αριστέα Χαρωνίτη 

Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου 2016 - 29 Ιανουαρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 10.00 - 17.00, Σάββατο 10.00 - 15.00

Βαλαωρίτου 9α 106 71 Αθήνα

Tηλ. 210 3616 165


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : Εκδηλώσεις Μνήμης του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας Νομού Φωκίδας και η ΠΕ Φωκίδας σας προσκαλούν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση,
σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 8.00 μ.μ. στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο  Πνευματικό Κέντρο, σε ανάμνηση του ερχομού  των Μικρασιατών προγόνων τους, στην Ιτέα και την ευρύτερη περιοχή τον Οκτώβρη του 1922.

Πρόγραμμα

Καλωσόρισμα από μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπο της ΠΕΦ

Προβολή βίντεο από μέλος του Συλλόγου «Ταξίδι στις αρχαίες Ελληνικές πόλεις και τις περιοχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας»

Μουσικό πρόγραμμα από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας «Άρωμα Ανατολής»

Κέρασμα γιατί …το κρύο αντριεύει…

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016

ΤΕΛΕΣΗ   ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ υπέρ των ψυχών των προσφύγων  προγόνων μας, στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Ιτέα.


ΠΗΓΗ: mikrasiatis.gr

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : Η Ιωνία της καρδιάς μας, μουσικοθεατρική παράσταση στη Νέα Ιωνία


Η  Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού  του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν) του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσιάζει σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου (στάση ΗΣΑΠ Πευκακίων), την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Ιωνία της καρδιάς μας».

Έχοντας σαν αφετηρία την Ιωνία της Μικράς Ασίας  ξεδιπλώνεται μέσα από την μουσική και την θεατρική δράση, η πορεία και  τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Ελληνισμό της Ιωνίας  σε ένα ταξίδι μνήμης, που φτάνει ως την Νέα Ιωνία του σήμερα.

Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία χορωδίας: Βαγγέλης Σαραντίδης.

Σκηνοθετική-ενδυματολογική επιμέλεια και θεατρική διδασκαλία: Έλενα Στρατή.


ΠΗΓΗ: mikrasiatis.gr

Η... χρησιμότητα των ηλεκτρικών μηχανών


Ο άγγλος εφευρέτης Μάικλ Φάραντεϊ κατασκεύασε την πρώτη ηλεκτρική μηχανή και ζήτησε την υποστήριξη του βρετανού πρωθυπουργού Γκλάντστον (ο γνωστός μας Γλάδστων).

– Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Ρώτησε ο Γκλάντστον.

– Κάποια μέρα θα μπορέσεις να τη φορολογήσεις, απάντησε ο Φάραντεϊ.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα 

Πρωτότυπη καμπάνια της Μητρόπολης Μαντινείας!


Ευρηματική, ολιγόλογη και όπως ακριβώς επιτάσσει το σύγχρονο μάρκετινγκ.

Δεν γνωρίζουμε αν η καμπάνια της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για τις συνάξεις Νέων είναι αποτέλεσμα κάποιας διαφημιστικής εταιρείας, ωστόσο, όπως και να έχει αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ένα τσιτάτο μότο, «Πιάσε τον ρυθμό της Εκκλησίας», περασμένο με τέχνη πάνω σε μία φωτογραφία που φαίνονται δύο νεαροί με ακουστικά καλεί μαθητές και φοιτητές και είμαστε σίγουροι ότι έχει όλα τα φόντα για να πετύχει.

Όσον αφορά αυτό καθ’ αυτό το κάλεσμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και σε φοιτητές ώστε να συμμετάσχουν στις συνάξεις που λαμβάνουν χώρα κάθε Σάββατο (18:00-19:00), στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας


Σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μπουν στις διαγωνιστικές ομάδες προετοιμασίας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής…

Στην επίσημη έναρξη θα παραβρεθούν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος και η σχολική σύμβουλος Πληροφορικής Γεωργία Σπάλα.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κάθε Σάββατο 4.00 – 6.00 μ.μ. για το Γυμνάσιο και 6.00 – 8.00 μ.μ. για το Λύκειο, με υπεύθυνους καθηγητές τους Θεμιστοκλή Νταβέα, Γιώργο Νόκα, Ονούφριο Κωστάκη και βοηθούς καθηγητές τους Γρηγόρη Τσώνη και Αλέξανδρο Καραβλίδη. 
Ο π. Σωτήριος Μαστέας, ο οποίος έχει διακριθεί με τις ομάδες του στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως καθοδηγητής – προπονητής των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.


Πηγή: kalamatajournal.gr

Το t-shirt και τα μετάλλια του «Παλαμηδείου Άθλου»


Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου παρουσίασε το μετάλλιο του «Παλαμηδείου Άθλου» το οποίο αποτελεί εικαστική αποτύπωση του κάστρου και είναι ιδιαίτερης αισθητικής, κοπής και κατασκευής.

Επίσης, παρουσίασε με ιδιαίτερη χαρά το νέο σχέδιο τεχνικού t-shirt του αγώνα, με νέο χρώμα και ποιότητα. Με τα έσοδα από την αγορά του t-shirt θα ενισχυθεί ο Σύλλογος ΑμεΑ Αργολίδας.

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει και πάλι για τις βασικές παροχές συμμετοχής του «Παλαμηδείου Άθλου 2016». 

Αναλυτικά:

· Αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα εφόσον έχει δηλωθεί μέχρι τις 16/11/16.

· Μοναδικά φιλοτεχνημένο μετάλλιο τερματισμού.

· Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με την τεχνολογία bibtag της MyLaps για τους αγώνες 5 και 10 χλμ.

· Ηλεκτρονική εκτύπωση του διπλώματος και των αγωνιστικών φωτογραφιών με την αναγραφή του ονόματος και της επίδοσης.

· Ηλεκτρολύτες, ισοτονικά ποτά και πλήρης υποστήριξη τροφοδοσίας σε υλικά, ποτά κ.α.

· Πλήρης υγειονομική κάλυψη.

· Πάστα πάρτι.

· Μουσική εκδήλωση το Σάββατο βράδυ.

· 50% έκπτωση στην μετακίνηση με το ΚΤΕΛ Αργολίδας.

· Ειδικές τιμές για την διαμονή και την διατροφή.


Οι εγγραφές για την Διοργάνωση του «Παλαμηδείου Άθλου 2016» γίνονται μέσα από τον δικτυακό τόπο της Διοργάνωσης: http://nafpliocastlerun.gr/gr/eggrafes/on-line-eggrafh-symmetoxhs-activated και στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής (Λεωφόρος Ναυπλίου/Νέας Κίου 1, τηλ: 27520-99085, fax: 27520-23288) καθημερινά από Ο9:00 – 15:00. 
Η περίοδος των εγγραφών ορίστηκε μέχρι τις 21/11/16.


ΠΗΓΗ: argolida.tv

Στον Ταΰγετο ξεκινά τις χειμερινές αναβάσεις ο ΕΟΣ Σπάρτης


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα αναβάσεων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου με εξόρμηση στον Ταΰγετο.

Η ομάδα θα κινηθεί στη διαδρομή πηγή Μαγγανιάρη – πηγή Τρίποδα – διασταύρωση ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 – Λακκώματα – Αναβρυτή – Άγιο Ιωάννη. Η πορεία χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας (Β, Β+) και έχει διάρκεια περίπου 6.30′ με 7.30′ ώρες. Απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.00′ το πρωί της Κυριακής με ταξί από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για πηγή Μαγγανιάρη, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Η επιστροφή από την Αναβρυτή (ή τον Άγιο Ιωάννη) στη Σπάρτη θα γίνει πάλι με ταξί.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα των συντονιστών : Λία Λιάκου (6972575979) και Βασίλης Γεωργιάδης (27310 26343).


ΠΗΓΗ: laconialive.gr

Θέλεις ένα σκυλάκι; Το όνομά της είναι Ελπίδα και ελπίζει το καλύτερο για την ζωούλα της...


Αυτή η βελούδινη μπεμπούλα βρέθηκε πριν λίγες μέρες να τριγυρίζει μόνη της σε αγροτικό δρόμο της Νέας Κίου... 

Προς το παρόν φιλοξενείται από φίλους... 

Μήπως θέλει κάποιος να της δώσει μια αγκαλιά κι ένα μόνιμο σπιτάκι; 

Μήπως θέλει κάποιος να βοηθήσει στα έξοδα για την αποπαρασίτωση και τα εμβόλιά της;

Λογικά πρέπει να είναι περίπου 2 μηνών κι είναι κουκλίτσα...

Το όνομά της είναι Ελπίδα και ελπίζει το καλύτερο για την ζωούλα της... Μην την απογοητεύσετε!

Αν ενδιαφέρεστε γι' αυτήν τηλεφωνήστε στο 6907 10 5009 ή στείλτε μήνυμα στο anastasiahav@gmail.com.

Γεύσεις και... μυρωδιές : Τυροπιτάκια κουρού


Υλικά συνταγής

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
500 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι φέτα
2 φλιτζάνια ανθότυρο
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές γάλα

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι πολύ συνηθισμένα και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά.

Για να τα φτιάξουμε, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και την σόδα αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε. Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ανθότυρο, τη ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.
Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Καλή όρεξη!


ΠΗΓΗ: supersyntages.gr

Γίνονται... σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (19:30)
ΝΑΥΠΛΙΟ, Φουγάρο 
Victoria Hislop «Οι Καρτ Ποστάλ» 
1η Πανελλήνια Παρουσίαση

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (21:00) 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Συναυλιακός Χώρος ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ Βασίλης Φλώρος: Παρουσίαση νέου cd

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (21:00) 
ΚΙΑΤΟ, Πολιτιστικό Κέντρο 
Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (19:00) 
ΑΙΓΙΟ, Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» 
Μένιος Σακελλαρόπουλος «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» Παρουσίαση Βιβλίου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



5,6,12,13,19,20,26 Νοεμβρίου 2016 (Σαβ.20:00- Κυρ.20:30) ΜΠΟΛΑΤΙ ΒΕΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Πολιτιστικό Κέντρο Μπολατίου 
Φον Δημητράκης του Δημήτρη Ψαθά 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου 
ΜΟΥΣΙΚΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΛΟΥΤΡΑΚΙ, Σταθμός στην Τέχνη

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (22:30) 
ΑΙΓΙΟ, ΠολυΤεχνείο Χώρος θεαμάτων  
Χρήστος Θηβαίος

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 (17:30 & 19:30) 
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Πάνθεον 
«Ο Μαγικός κόσμος του Σκρούτζ» του Κ. Ντίκενς

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Το νέο κυβερνητικό σχήμα


Νέα και… παλιά πρόσωπα απαρτίζουν το 49μελές κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής από την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παρέδωσε σκυτάλη στον Δημήτρη Τζανακόπουλο για να αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Με την είσοδο νέων προσώπων όπως οι: Κ. Γαβρόγλου, Έφη Αχτσιόγλου, Στ. Πιτσιόρλας, Δ. Παπαδημητρίου, Κ. Ζουράρις, Λυδία Κονιόρδου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Δημήτρης Λιάκος, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλαος Μαυραγάνης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Βασίλης Κόκκαλης και με τους Φίλη (μετά την κόντρα με Ιερώνυμο, δεν δέχτηκε αλλαγή Υπουργείου), Μπαλτά, Παρασκευόπουλο, Ξυδάκη, Αλεξιάδη, Μάρδα, Τζάκρη, Πελεγρίνη, Μπόλαρη, Αναγνωστοπούλου να τίθενται εκτός κυβέρνησης, το Μαξίμου επιχειρεί να ανακατέψει την κυβερνητική τράπουλα εν όψει της δύσκολης συνέχειας με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί εκλογές.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, είναι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού αντί του Σταύρου Κοντονή ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Νίκος Παππάς, κρατώντας τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ. Στο Υπουργείο Εσωτερικών μετακομίζει ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Τρεις υπουργούς Επικρατείας έχει το νέο σχήμα. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητα συντονιστή του κυβερνητικού έργου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης με αντικείμενο την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Δημήτρης Λιάκος. Ακόμη μια νέα είσοδος είναι αυτή του Σωκράτη Φάμελλου, ως αναπληρωτή υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τους συσχετισμούς με τους ΑΝΕΛ, αυτοί «αβγάτισαν» τις θέσεις, παρά την απομάκρυνση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, καθώς υπουργοποιήθηκαν οι κ.κ. Ζουράρις (υφ. Παιδείας), Κόκκαλης (υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαυραγάνης (Υφ. Υποδομών), αμετακίνητοι έμειναν Καμμένος, Κουντουρά, Κόλλια-Τσαρούχα και ο Τέρενς Κουίκ πήρε... μετάθεση για το Υπουργείο Εξωτερικών, ως υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό. 

Πρόκειται για την τρίτη κυβερνητική σύνθεση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, από τον Ιανουάριο του 2015 και την πρώτη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης.



Το νέο σχήμα:

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Ιωάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Τόσκας

Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:

Υπουργός: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Αναπληρωτής Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης

Υφυπουργός: Στέργιος Πιτσιόρλας

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Υπουργός: Νικόλαος Παππάς

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Παναγιώτης Καμμένος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα: Κωνσταντίνος Φωτάκης

Υφυπουργός: Δημήτριος Μπαξεβανάκης

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Ζουράρις

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Έφη Αχτσιόγλου

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ουρανία Αντωνοπούλου

Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη: Θεανώ Φωτίου

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νικόλαος Κοτζιάς

Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις: Γεώργιος Κατρούγκαλος

Υφυπουργός: Ιωάννης Αμανατίδης

Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό: Τέρενς Σπένσερ Κουίκ

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Σταύρος Κοντονής

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτριος Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Χουλιαράκης

Υφυπουργός: Κατερίνα Παπανάτσιου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός : Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής Υπουργός: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

Υπουργός: Όλγα Γεροβασίλη

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Λυδία Κονιόρδου

Υφυπουργός Αθλητισμού: Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Φάμελος

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

Υφυπουργός: Νικόλαος Μαυραγάνης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υπουργός: Ιωάννης Μουζάλας

Υφυπουργός: Ιωάννης Μπαλάφας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Υφυπουργός: Νεκτάριος Σαντορινιός

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Ευάγγελος Αποστόλου

Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Τσιρώνης

Υφυπουργός: Βασίλειος Κόκκαλης

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Έλενα Κουντουρά

Υπουργός Επικρατείας: Αλέξανδρος Φλαμπουράρης

Υπουργός Επικρατείας: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Δημήτριος Λιάκος

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δημήτριος Τζανακόπουλος


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ζώδια σήμερα 05 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, θα ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα. Θα κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας, αφού τον έχετε παραμελήσει το τελευταίο διάστημα. Μην αφήνετε τους άλλους να κάνουν κουμάντο στη ζωή σας. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται. 

ΤΑΥΡΟΣ
Δύσκολο Σάββατο για εσάς, αγαπητοί Ταύροι, αλλά μη το βάλετε κάτω, γιατί στα δύσκολα φαίνεστε δυνατοί. Με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, ίσως έχετε κάποια δυσάρεστα νέα από τον επαγγελματικό σας τομέα. Σκεφτείτε τι έχει πάει στραβά και βάλτε μια τάξη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Από την άλλη πλευρά, με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, θα εκφράσετε τις σκέψεις σας με ειλικρίνεια. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το σαββατοκύριακο έφτασε και θα είναι το καλύτερο για εσάς. Αυτό το Σάββατο ξεχάστε για λίγο την καθημερινή σας ρουτίνα και ετοιμαστείτε για πολλές ερωτικές εκπλήξεις. Με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, θα περιμένετε πολλά από τον ερωτικό σας τομέα, που έχει πάρει φωτιά αυτό το καιρό. Είστε ακόμα ελεύθεροι; Βγείτε έξω και διασκεδάστε, γιατί μπορεί να βρείτε την ευκαιρία για καινούριες ερωτικές συναντήσεις και όχι μόνο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σκεφτείτε ότι θα είστε σε ένα δικαστήριο και θα λέτε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος. Κάπως έτσι θα είναι το Σάββατο για εσάς. Με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή θα εκφράσετε τα συναισθήματα σας με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Ακόμη, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα έχετε πολλές σεξουαλικές εντάσεις στον ερωτικό σας τομέα. Αρπάξτε αυτή την ερωτική ευκαιρία και θα βγείτε μόνο κερδισμένοι. 

ΛΕΩΝ
Ανεπανάληπτο Σάββατο για εσάς, αγαπητοί Λέοντες. Με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, μπορεί να έχετε κανονίσει να βρεθείτε με το αγαπημένο σας άτομο ή να το συναντήσετε τυχαία. Μην αφήνετε άλλα περιθώρια. Αρπάξτε την ευκαιρία και μιλήστε του. Η κοινωνική σας ζωή βελτιώνεται. Γι’ αυτό, οι αδέσμευτοι κάντε νέες γνωριμίες και πού ξέρετε, ίσως βρείτε το καινούριο σας ταίρι. Επιπλέον, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα υπάρχει έντονος ερωτισμός. Θα τον αφήσετε έτσι;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, στον επαγγελματικό σας τομέα τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Μπορεί να σας φορτώσουν επιπλέον δουλειά. Η σεξουαλικότητά σας παίρνει φωτιά και σας υπόσχεται νύχτες… μαγικές κι ονειρεμένες. Ακόμη, με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, θα μπορείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στον αγαπημένο σας με σοβαρότητα και ειλικρίνεια. 

ΖΥΓΟΣ
Love is in the air! Η αγάπη, ο έρωτας και το πάθος δε θα λείψουν από αυτή τη μέρα. Ωστόσο να έχετε τα ματιά σας ανοιχτά, γιατί παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στα επαγγελματικά σας αυτό το διάστημα. Μην αγχώνεστε, γιατί τα καλύτερα έρχονται από εκεί που δε το περιμένετε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ένα όμορφο σαββατοκύριακο έρχεται και θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα ξεκουραστείτε και θα διασκεδάσετε με την παρέα σας. Με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, θα μιλάτε με ειλικρίνεια στα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα τους δώσετε τις συμβουλές σας, αν περνούν δυσκολίες αυτό το διάστημα. Ακόμη, με το σύντροφό σας θα υπάρξει μεγαλύτερη έλξη. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, μια μεγάλη ερωτική έκπληξη σας περιμένει αυτό το Σάββατο. Η κοινωνική σας ζωή γίνεται πιο έντονη, ενώ μπορεί να συναντήσετε εντελώς τυχαία έναν παλιό σας έρωτα, που σας προσεγγίζει με… ανανεωμένη διάθεση. Ό,τι σας κάνει χαρούμενους μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αυτό το σαββατοκύριακο. Χαρείτε τη ζωή και κάντε κάποιες μικρές αλλαγές στη καθημερινότητά σας, για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή θα μιλήσετε στους δικούς ανθρώπους με απόλυτη ειλικρίνεια και με οδηγό την καρδιά σας. Επίσης, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, θα υπάρξει έντονη σεξουαλική ένταση ανάμεσα σ’ εσάς και το σύντροφό σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το πιο ερωτικό του Νοέμβριου! Με την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και με… ερωτικό περιεχόμενο! Αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε το πρώην ταίρι σας, που σας πλησιάζει με σκοπό την επανασύνδεση. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη σχέση. Τι έχετε να χάσετε; 

ΙΧΘΕΙΣ
Η σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Δία και τον Ουρανό και σύνοδο με τον Πλούτωνα, δε θα είναι και η καλύτερη για εσάς. Εμπόδια στον επαγγελματικό σας τομέα προβλέπονται και ίσως να σας απασχολήσουν αρκετά. Ήρθε η ώρα να μιλήσετε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους που σας περιβάλουν. Η Σελήνη σε εξάγωνο με τον Ήλιο και τον Ερμή, θα βοηθήσει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και να γίνετε κατανοητοί. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr