6.7.16

Kαθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική, 86-70 το Μεξικό


Κάνοντας επίδειξη ισχύος στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ανδρών επικράτησε με το ευρύ 86-70 του Μεξικού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο, ως 1η του Α΄ ομίλου, με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην πρώτη φάση.

Αντίπαλος των Ελλήνων διεθνών στο δρόμο προς τον τελικό θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή (8/7) η 2η του Β΄ ομίλου, η νικήτρια δηλαδή του αποψινού ζευγαριού Κροατία-Τυνησία. 

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-33, 48-60, 70-86


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

7η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


26º Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας - Σήμερα η παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη»


«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, Κήπος οικίας Τατάνη 21:15

Η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη στα αρχαία ελληνικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. 
H παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που ξεκίνησε πέρσι με τη συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, μετά την ενθουσιώδη και κατανυκτική της υποδοχή από το κοινό κάθε ηλικίας και παιδείας, συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, κατόπιν της απρόβλεπτης επιτυχίας της στην Ρουμανία (Εθνικά Θέατρα Βουκουρεστίου και Κραϊόβας), και την τιμητική πρόσκληση να παιχθεί φέτος στην ιστορική Όπερα του Ανόι (Βιετνάμ) την 25η Μαρτίου, ημέρα της εθνικής μας εορτής, για το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα. Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα, κάνουν την παρακολούθηση της για τους θεατές - δικαστές, μια μοναδική βιωματική εμπειρία, έχοντας την αίσθηση ότι ζουν μέσα στην πραγματική ατμόσφαιρα εκείνης της μέρας της δίκης, κι όπου ο Σωκράτης και ο Μέλητος ενσαρκώνονται μπροστά τους ζωντανά. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που επιχειρείται και υλοποιείται πρακτικά, να μιλιέται η αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι, ώστε ν’ακούγεται με έναν φυσικό ,άμεσο και οικείο τρόπο χωρίς χαρακτήρα πειραματισμού, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη ενότητα όλων των μορφών της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Διδασκαλία Ερμηνείας Αρχαίου Κειμένου, Σκηνικός χώρος, Σκηνοθεσία, Μετάφραση: Δήμος Αβδελιώδης 
Μακέτες, Κοστούμια : Αριστείδης Πατσόγλου 
Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κώστας Κοτσανάς 
Μεταγραφή στην Αγγλική γλώσσα – Επιμέλεια υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη, 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Βασίλης Καραμπούλας 
ΜΕΛΗΤΟΣ: Γιάννης Κολόι 

Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου 
Boηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Δανάη Ρούσσου, Ειρήνη Ζάρρα 
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά



ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

1ος Δρόμος Μικράς Ασίας - Από τη Νέα Κίο στα Μέγαρα


Η οργανωτική επιτροπή του Δρόμου Μικράς Ασίας λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα πολλών φίλων αθλητών αποφάσισε ομόφωνα-μετά από σύγκληση συμβουλίου- πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στίς 10 και 11 Δεκέμβρη (και όχι στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένος) με αφετηρία την πλατεία της Νέας Κίου Αργολίδος και τερματισμό στο δημοτικό στάδιο Μεγάρων.

Η αντίστροφη μέτρηση για έναν αγώνα υπέρ-απόστασης 100km+ που θα γράψει ιστορία ξεκινά... 

Εντός των ημερών θα ανοίξουν οι εγγραφές του αγώνα.

Όποιοι από σας θέλουν να βοηθήσουν ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 698 440 8519.



Ο Νίκος Ξυλούρης του Χρήστου Λεοντή


Αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου, συμπληρώνονται 8Ο χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Ξυλούρη.
Γράφει ο Σπύρος Αραβανής

Η πρώτη τους ουσιαστική γνωριμία έγινε το 1973, στη μπουάτ «Αγρύπνια» που είχε ανοίξει ο Χρήστος Λεοντής για να μπορεί να παρουσιάζει τα τραγούδια που συνέθετε. Ήταν ένα υπόγειο στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα και εκεί ο συνθέτης διεύθυνε μια ορχήστρα δώδεκα ατόμων και τριών νέων τραγουδιστών. Η επιτυχία των παραστάσεων ήταν πολύ μεγάλη, με κοινό ηλικίας το πολύ δεκαεπτά ετών…Η διάρκεια ζωής τους όμως – όπως και της λειτουργίας της μπουάτ - αντιστρόφως ανάλογη: μόνο είκοσι μέρες, δικτατορία γαρ. Είχαν όμως προλάβει να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Γιατί τη βραδιά που κατέβηκε στο υπόγειο ο Νίκος Ξυλούρης να ακούσει και ο ίδιος την παράσταση για την οποία είχε δημιουργηθεί «θόρυβος» - ο ίδιος τραγουδούσε με τον Μαρκόπουλο λίγο πιο δίπλα στη «Λύδρα» - ξεκίνησε η γνωριμία και η μετέπειτα συνεργασία του με τον Λεοντή σε έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς δίσκους όλων των εποχών: το «Καπνισμένο Τσουκάλι», τα μελοποιημένα, δηλαδή, ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.

Αυτά τα τραγούδια τα είχε μόλις είχε συνθέσει ο Λεοντής και τα παρουσίαζε για πρώτη φορά τότε στο κοινό. Να πώς περιγράφει τη πρώτη τους γνωριμία ο ίδιος ο συνθέτης:

«Με τον Ξυλούρη δεν είχαμε μέχρι τότε γνωριστεί από κοντά, ήξερε βέβαια ο ένας το έργο του άλλου. Μετά από μια παράσταση ήρθε και με βρήκε και πολύ συγκινημένος μου είπε: «Αυτά τα τραγούδια πρέπει και θέλω να τα πω εγώ». Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας. Αρχίζαμε να δουλεύουμε τα τραγούδια στο σπίτι μου, στην Αγία Παρασκευή κι επειδή ο Νίκος είχε το χάρισμα αυτό που διαθέτουν όσοι έχουν μια έμφυτη σοφία, να ακούει, οι πρόβες εξελίχτηκαν πολύ δημιουργικά».

Πόσο όμως επηρέασε τον συνθέτη στην τελική απόδοση του έργου, η καταλυτική φωνή του Ξυλούρη; «Δεν με επηρέασε στις μελωδίες των τραγουδιών, αφού ήδη αυτές υπήρχαν πριν τα τραγουδήσει ο ίδιος. Η ελευθερία, όμως, που εκπορεύεται από το ηχόχρωμα της φωνής του, ταίριαξε απόλυτα με το κλίμα των τραγουδιών και του λόγου». Οι ώρες ηχογράφησης του δίσκου στο στούντιο ήταν μόλις είκοσι δυο. Οι σχέσεις του Ξυλούρη με τον ποιητή του έργου, Γιάννη Ρίτσο, ήταν «γλυκύτατες» όπως μας λέει ο Λεοντής:

«Ήταν σαν να γνωρίζονται χρόνια. Ο ποιητής θαύμασε την εκφορά του λόγου του τραγουδιστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «περίφημη η έκφραση αυτού του ανθρώπου». Ο Ξυλούρης από την άλλη, καταλάβαινε το νόημα των στίχων του ποιητή, άλλωστε αυτό είναι και το μεγαλείο της ποίησής του, το κατανοητό και εικονοποιητικό της και τους απέδιδε με αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο».

Έτσι το 1975 κυκλοφόρησε ο δίσκος και αμέσως η επιτυχία του ήταν μεγάλη. Στις συναυλίες που συνεργάζονταν ο κόσμος ήταν ενθουσιώδης. Ο Ξυλούρης με το χάρισμα της ζωντανής επικοινωνίας, «δεν μετέφερε στον κόσμο απλώς νότες. Μετέφερε και μια αίσθηση δεσίματος ώστε να μη μπορούσες να αντισταθείς και να θέλεις είσαι μαζί με τον διπλανό σου. Δεν ήταν απλά μεσολαβητής των τραγουδιών αλλά μύστης μιας τελετουργίας»», όπως τονίζει ο συνθέτης. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο στιγμιότυπο από τις συναυλίες τους, όπως το θυμάται μέχρι σήμερα ο Λεοντής:

«Ήταν 24 Φλεβάρη του 1975. Θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία γιατί τότε έγινε το «Πραξικόπημα της πιτζάμας» όπως ονομάστηκε μια ακόμη αποτυχημένη απόπειρα να καταληφθεί και πάλι η εξουσία. Παίζαμε μαζί με τον Ξυλούρη στο Σπόρτινγκ και ο κόσμος ήταν πολύς. Οι εκδηλώσεις όταν ακουγόταν το «Καπνισμένο τσουκάλι» απερίγραπτες. Ειδικά όταν ακούστηκαν οι στίχοι από το «Αυτοί που περιμένουν»: «Είναι οι φτωχοί, οι δικοί μας δυνατοί/ είναι οι ξωμάχοι κι οι προλετάριοι» οι φωνές σκέπασαν τα ηχητικά εφέ. Ο Ξυλούρης στο διάλλειμα ήρθε και με βρήκε και μου είπε: «Μα ήντα θα πει μωρέ «προλετάριοι»;» Εγώ του εξήγησα σύντομα. Και τότε μου απάντησε: «Εδά θα δεις, στο δεύτερο μέρος. Πράγματι βγήκε στον κόσμο και καθώς τραγουδούσε κάποια στιγμή γονάτισε. Φυσικά όλος ο κόσμος ξεσηκώθηκε».

Μετά το «Καπνισμένο τσουκάλι» η συνεργασία του Λεοντή με τον Ξυλούρη συνεχίστηκε σε λίγες συναυλίες και σε ορισμένα τραγούδια, στο δίσκο «Παραστάσεις» που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 1975. Ο Ξυλούρης τραγούδησε τα τραγούδια «Οι νεκροί της πλατείας» (του Πάμπλο Νερούντα), «Ο ήλιος εβασίλεψε» (του Μακρυγιάννη) και το «Θούριο» (του Ρήγα). Η προσωπική τους επικοινωνία τις επόμενες χρονιές έγινε πιο αραιή λόγω διαφορετικών προγραμμάτων ζωής και υποχρεώσεων, όμως η εκτίμηση αμοιβαία.

Το τέλος ως γνωστόν πρόωρο. Ο Λεοντής, δεν θέλει να θυμάται τις τελευταίες τους συναντήσεις, όταν τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του, στο Πόρτο Ράφτη, άρρωστο πια, ανήμπορο να περπατήσει, «ένας αλλιώτικος Ξυλούρης». Ο θάνατός του άφησε στο συνθέτη μια λύπη και μια πίκρα. Τα ίδια συναισθήματα που του είχε δημιουργήσει ο χαμός, πρόωρος και αυτός, ενός άλλου μεγάλου καλλιτέχνη και στενού του φίλου, του Μάνου Λοίζου. Λύπη λοιπόν για το συνθέτη η απώλεια του Ξυλούρη. Πόσο όμως λείπει σήμερα και από το τραγούδι; «Αυτά τα φαινόμενα» τονίζει ο Λεοντής, «εμφανίζονται μια φορά. Κάθε κοινωνία διαμορφώνει το πρόσωπό της και σε αυτό συμμετέχει και ο λαός και η κυβέρνησή του. Κάθε εποχή είναι ένας καθρέφτης για το πώς αισθάνεται το σύνολο των ατόμων. Και τα τραγούδια, λοιπόν, εκφράζουν την εποχή τους. Ο Ξυλούρης ήταν μοναδικός».

Το κείμενο εμπεριέχεται στο βιβλίο Νίκος Ξυλούρης,«...τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», εκδ. Μετρονόμος, 2010


ΠΗΓΗ: musicheaven.gr

2ος Γύρος Ξυλοκάστρου - 9 Ιουλίου 2016


Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο Ερμής" νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου διοργανώνει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία "2ος Γύρος Ξυλοκάστρου"

Ημερομηνία Αγώνα : Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ώρα 6:30 μ.μ.

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km, 6km & 2,5km. 
Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής.

Περιγραφή Διαδρομής: Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία του Αγίου Βλασίου και θα κατευθυνθούμε Δυτικά μέσα από τον εμπορικό κεντρικό δρόμο της πόλης του Ξυλοκάστρου για περίπου 400 μέτρα. Έπειτα θα κατευθυνθούμε Ανατολκά κατά μήκος του παραλιακού δρόμου προς το τουριστικό περίπτερο έχοντας την θάλασσα δίπλα μας και βλέποντας το πολύ όμορφο παραλιακό κομάτι της πόλης με θέα τον πανέμορφο Κορινθιακό κόπλο. Στην συνέχεια θα μπούμε στο εκπληκτικό αισθητικό δάσος του πευκιά τρέχοντας σε ένα μαγευτικό οικοσύστημα πρασίνου όπου εκεί θα απολαύσουμε την διαδρομή για περίπου 1,8 km. Συνολικά 83 διαφορετικά είδη της ελληνικής χλωρίδας όπως χαλέπιος πεύκη, σχίνος, μυρτιά, λυγαριά, κέδρο, φοινικικό πουρνάρι, αλμυρίκι, αρκουδόβατο, αγριοκάλαμο, κουνούκλα, θυμάρι είναι δηλαδή ο Πευκιάς ένας πολύ καλός βοτανικός κήπος ή ARBORETUM και προστατεύεται από την συνθήκη της Βαρκελώνης. Στο τέλος του πευκιά θα συναντήσουμε και την εξοχική κατοικία του μεγάλου Έλληνα ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού τόπος συγγραφής αρκετών ποιημάτων. Αφού διανύσουμε 1,8km του πευκιά θα συνεχίσουμε προς δυτική κατεύθυνση παράλληλα με το λεμονοδάσσος για περίπου 1,7km, Στην συνέχεια θα μπούμε πάλι στην πόλη του Ξυλοκάστρου όπου θα τρέξουμε μέσα από τον εμπορικό κεντρικό δρόμο και θα τερματίσουμε στην πλατεία του Αγίου Βλασίου. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτου ηλικίας εφόσον έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Κατηγορίες: 

Γενική κατηγορία Ανδρών και γενική κατηγορία Γυναικών για τα 12 km.

Ανδρών : έως 29, 30-49 , 50 και άνω

Γυναικών: έως 29, 30-49, 50 και άνω

Γενική κατηγορία Ανδρών και Γενική κατηγορία Γυναικών για τα 6 km

Ανδρών: οι τρεις πρώτοι

Γυναικών: οι τρεις πρώτοι

Στην κατηγορία των 2,5km οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες.

Διαδικασία συμμετοχής : Τα νούμερα και τα chip της χρονομέτρησης του αγώνα θα δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες περίπου 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία στην πλατεία του Αγίου Βλασίου όπου θα δοθεί και η εκκίνηση.
Η συμμετοχή ολων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος 8 ευρώ που θα πρέπει να κατατεθούν στην Εθνική Τραπέζα της Ελλάδος στον Αριθμό Λογαριασμού 436/296061-38 ( IBAN GR7801104360000043629606138 Δικαιούχος Εμπορικός & Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου) καθώς και η αναγραφή του ονόματος του καταθέτη.
Η εγγραφή σας στις κατηγορίες 12 & 6 km θα γίνεται ηλεκτρονικά στο Link φόρμα https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=cb6839e673423c425445e20e0d47b4f4 και στην σελίδα του Facebook Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου

Οι εγγραφές γίνονται δεκτές έως σήμερα Τετάρτη 6/7/2016

Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων : πεντακόσιοι (500) δρομείς όλων των κατηγοριών

2ος ΓΥΡΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Έπαθλα: Θα δοθούν κύπελα στον πρώτο και στην πρώτη κάθε κατηγορίας και μετάλλιο διάκρισης στον δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας. Στο τέλος του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους αθλητές μετάλιο, μπλουζάκι, νερό, ισοτονικό της powerade και μπανάνα. Επίσης θα δοθούν δωροεπιταγές της Puma Hellas στον πρώτο αθλητή και πρώτη αθλήτρια της γενικής κατηγορίας.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:

2000 μέτρα στην εκκίνηση και στον τερματισμό

6000 μέτρα στην εκκίνηση και στον τερματισμό

12.000 μέτρα στην εκκίνηση στα 5000 μέτρα και στον τερματισμό
Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση του Αγώνα θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και συμμετοχή ιατρών με ειδικότητες καρδιολόγου και παθολόγου από την πόλη μας καθώς επίσης και με τον συντονισμό της κυκλοφορίας των δρόμων από το Αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και αρκετών εθελοντών.

Συνεργαζόμενα Ξενοδοχεία:

HOTEL FADIRA : http://www.hotelfadira.gr/

HOTEL MIRAMARE : http://www.hotelmiramarexylokastro.com/

HOTEL ΑΠΟΛΛΩΝ : http://www.apollonxylokastro.gr/el/

HOTEL DAPHNE’S : http://daphnesclub.com/el/

HOTEL LE CONVIVIAL: http://www.leconvivial.com/

HOTEL VILLA CREOLI: htp://www.villacreoli.gr




ΠΗΓΗ: lepantorunners.gr

Άρχισαν τα γυρίσματα για τις «Προδοσίες»


Στο "παιχνίδι" των τηλεοπτικών σειρών μπαίνει ο Σκάι ο οποίος θα προβάλει τη νέα τηλεοπτική σεζόν τις "Προδοσίες".

Στη νέα καθημερινή σειρά του Στράτου Μαρκίδη θα πρωταγωνιστήσουν οι: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Φίλιππος Σοφιανός, Γιώργος Νινιός, Πέτρο Λαγούτης, Ορφέας Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη κ.ά.

Σύμφωνα με το TV Ζάπινγκ, οι συντελεστές ξεκίνησαν τα πρώτα γυρίσματα την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ αυτές τις ημέρες αναμένεται να  μεταβούν στην Κύπρο για τα υπόλοιπα γυρίσματα. Οι ρυθμοί είναι εντατικοί ώστε να προλάβουν να έχουν το απαραίτητο στοκ επεισοδίων.


ΠΗΓΗ: greek-web-tv.com

MELITZAZZ 2016


μελιτζάzz, το [ουσ.]: [1] είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι, [3] ethno-jazz φεστιβάλ της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς του κόσμου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους, [4] το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

Το Μελιτζάzz φέτος ταξιδεύει και εξερευνά την πόλη του Λεωνιδίου. Ανοίγει αρχοντικά και πυργόσπιτα 200 ετών, περιδιαβαίνει τις γειτονιές, αναζητά αξιοθέατα, επισκέπτεται μερικά από τα παλαιότερα εν λειτουργία καταστήματα της Ελλάδας, δοκιμάζει τοπικές γεύσεις τσακώνικης μελιτζάνας, παίζει παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, ακούει ζωντανά την Τσακώνικη γλώσσα, άμεση απόγονο της Δωρικής διαλέκτου, παρακολουθεί ταξιδιάρικες ταινίες, απολαμβάνει εκθέσεις και μουσεία, ακούει γοητευτικές μουσικές -jazz, swing, παραδοσιακά, tarantella, έντεχνο, λαϊκά, funk, soul- και χορεύει στις πλατείες και τους δρόμους του Λεωνιδίου, της αρχοντικής πρωτεύουσας της Τσακωνιάς.

MELITZAZZ 2016 On the road

Ξεκινήσαμε!

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.

Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, τη σπουδαία τοπική αρχιτεκτονική, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 6 Ιουλίου
19:30 Παιδικές εξερευνήσεις
Παιχνίδια: Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια

21:15 «Τσάι στη Σαχάρα»
Cine-Μελιτζάzz: Ταινία του Bernardo Bertolucci

http://www.melitzazz.gr/category/cine-melitzazz-2016/

22:00 Δέσποινα Γκοτσοπούλου
«Jazz λικέρ»: Ιδιαίτερες μουσικές επιλογές, με φωνή και κιθάρα κι ένα λικέρ τσακώνικο μελιτζανάκι

Πέμπτη 7 Ιουλίου
19:30 Παιδικές εξερευνήσεις
Παιχνίδια: Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια

21:15 «Ζωούπολη (Zootopia)»
Cine-Μελιτζάzz: Παιδική ταινία της W. Disney, 2016

http://www.melitzazz.gr/category/cine-melitzazz-2016/

22:00 Μόσχου-Στουραΐτης Jazz Duet
Συναυλία: Jazz standards, Βραζιλιάνικη samba, bossa nova και άλλα. Μαζί τους ο Λεωνίδας Σαραντόπουλος

22:30 Μουσαγέτες
Συναυλία: Έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι

23:00 Δέσποινα Γκοτσοπούλου
«Jazz λικέρ»: Ιδιαίτερες μουσικές επιλογές

Παρασκευή 8 Ιουλίου
19:30 Παιδικές εξερευνήσεις
Παιχνίδια: Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια

21:00 Χοροί από τις γειτονιές των Τσακώνων του κόσμου
Χορευτικό: Δημοτικό, ρεμπέτικο, μαυροθαλασσίτικο, πολίτικο, με τον Χορευτικό Όμιλο Λεωνιδίου

21:15 «Επαναστάτης χωρίς αιτία»
Cine-Μελιτζάzz: Ταινία του Nicholas Ray με τον James Dean

http://www.melitzazz.gr/category/cine-melitzazz-2016/

22:00 Δέσποινα Γκοτσοπούλου
«Jazz λικέρ»: Ιδιαίτερες μουσικές επιλογές

22:30 Vicky Bee & The acoustic troubles
Συναυλία: Funk, soul, blues, jazz και έντονος ρυθμός

Σάββατο 9 Ιουλίου
19:30 Παιδικές εξερευνήσεις
Παιχνίδια: Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια

20:30 «Το Αγελίδη τάσου από τα παναθούρια»
Video και παρουσίαση: «Το Λεωνίδι μέσα από τα παράθυρα», Ζαχαρούλας Τουραλή & Πόπης Τσουκάτου

21:15 «Crossroads»
Cine-Μελιτζάzz: Μουσική ταινία του Walter Hill

http://www.melitzazz.gr/category/cine-melitzazz-2016/

21:30 EnCardia
Συναυλία: Κατωιταλιάνικα,  ταραντέλα, μουσική, χορός

23:00 Kulamacus
Συναυλία: Swing, jazz, latin κεφάτοι χορευτικοί ρυθμοί

Κυριακή 10 Ιουλίου
19:30 Παιδικές εξερευνήσεις
Παιχνίδια: Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια

21:15 «Easy Rider»
Cine-Μελιτζάzz: Ταινία του Dennis Hopper

http://www.melitzazz.gr/category/cine-melitzazz-2016/

21:30 Απολλώνιοι
Συναυλία:  Έντεχνο, ρεμπέτικο και λαϊκό

22:30 Πάρτι Μελιτζάzz!
DJ set by Konstantinos Τρανάς: Αποχαιρετισμός με groovie, funky, latin και άλλες μουσικές εμπνεύσεις!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
http://www.melitzazz.gr/category/paralliles-ekdilosis-2016/
«Γωνιές του Λενιδιού»
Έκθεση φωτογραφίας της Ντίνας Βιτζηλαίου

«Ομορφώς»
Έκθεση φωτογραφίας της Βικτωρίας Τζουρά

Νέστωρ Βαρβέρης
Έκθεση ζωγραφικής του Λεωνιδιώτη ζωγράφου

Φάμπρικα Πολιτισμού
Ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση για την Τσακωνιά και την Ανατ. Πελοπόννησο στον χρόνο και την ιστορία

Πύργος Τσικαλιώτη
Ξεναγήσεις  στη μόνιμη έκθεση για την Τσακώνικη αρχιτεκτονική και παράδοση

Τσακώνικη γωνιά
Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, με γεύσεις και κεράσματα

Έκθεση προϊόντων
Έκθεση και περίπτερα διαφόρων προϊόντων, βιβλίων, κοσμημάτων, χειροτεχνιών κ.ά.

Τοίχος αναρρίχησης
Τοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του φεστιβάλ

Beach tennis,  παραλία Πλάκας Λεωνιδίου
Meeting: Γνωριμία με το άθλημα (ΠΕ-ΠΑ, 10:00-18:30)

Tournament: Τουρνουά μονών και διπλών αγώνων, με έπαθλα (ΣΑ-ΚΥ, 10:00-18:30)


ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

Αισχύλου "Ορέστεια" 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.

Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες. Ο στυγερός και αιματηρός κύκλος των Ατρειδών στα τρία κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μέσα από μια σπουδαία θεατρική συνάντηση.

Μια σφιχτή ομάδα δώδεκα εκλεκτών ηθοποιών μοιράζεται όλους τους ρόλους της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» -συμπεριλαμβανομένου του Χορού- και στα τρία έργα. Με όλες τις δυναμικές της ατομικής, οικογενειακής, πολιτικής και κοινωνικής βίας, αφηγούνται τον κύκλο αίματος μιας οικογένειας ως τον ιστορικό κύκλο ενός έθνους που πρέπει να θυσιάσει τα παιδιά του προκειμένου να ξαναγεννηθεί. Όμως η αναγέννηση που βασίζεται σε πολιτικοκοινωνικά οράματα χωρίς την γονιμοποιητική ευλογία της οικογενειακής αγάπης δεν φέρνει απαραίτητα την λύτρωση.

Διανομή
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης)
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα)
Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός)
Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά)
Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης)
Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία)
Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος)
Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας)
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας)
Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία)
Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία, Δούλα)
Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος)

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης 

Διασκευή, σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Φωτογραφίες; Έφη Γούση

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου, Νικολέτα Φιλόσογλου

Βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα

Βοηθός παραγωγής: Αλεξάνδρα Μουζακίτη

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Αλαργινές Μου Θύμησες… σήμερα, στην Τρίπολη


Η 3η μας μουσικοχορευτική παράσταση παίρνει σιγά σιγά σάρκα και οστά!!!

Συνδέουμε το παρόν με το παρελθόν αναμοχλέυοντας
γεγονότα, ιστορίες & εικόνες της καθημερινότητας του τόπου μας.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν όλοι….

Μας πλαισιώνουν, μουσικά, οι πλέον καταξιωμένοι φίλοι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Παπαναστασίου (Κλαρίνο-Φλογέρα)
Βαγγέλης Σαραντίδης (Βιολί)
Ιάκωβος Ηλιάδης (Λαούτο)
Μανούσος Κλαπάκης (Κρουστά)
Μάνος Κουτσαγγελίδης (Κανονάκι-Τραγούδι)
Ηλίας Γάκος (Τραγούδι)
Τάσος Δίσκος (Κορνέτα-Γκάιντα)
Δημήτρης Μπάκος (Γκάιντα-Τσαμπούνα)
Θανος Σαμπάνης (Ακορντεόν-Τρομπέτα)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 (21:00)  
ΤΡΙΠΟΛΗ, Θέατρο Άλσους Αγ.Γεωργίου 
Αλαργινές Μου Θύμησες… 
ΜΩΡΑΙΤΕΣ – Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο


ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

29º Πολιτιστικό Καλοκαίρι, Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ΣΠΑΡΤΗΣ


Για 29η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Ακόμα ένα καλοκαίρι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο μας καλεί να παρασυρθούμε στη μαγεία της τέχνης  και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει  μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.


Τετάρτη 6 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ
Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος

Τραγούδι: Τζίνα Βελδέκη, Ηλίας Καππάκος,  Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ειρήνη Χριστοφιλάκη 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Καλοκαιρινές εικόνες της Ύδρας...





















ΠΗΓΗ: facebook,  Σπήλιος Σπηλιώτης

Άλλη μια έκθεση για την Πόπη...


Η "δική" μας Καλλιόπη Σπανού, συμμετέχει στην έκθεση "Revolution in Arts" τα εγκαίνια της οποίας γίνονται σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στην TIME OF ART CALLERY (Κυριαζή 6 - 8, Κηφισιά).

Η Έκθεση (Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Installation), θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 8 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας της είναι : Σήμερα Τετάρτη 20.00 - 23.00, Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 11.00 - 21.00.

Καλή επιτυχία Πόπη! 

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στο Ίδρυμα Ζαφείρη στο Άστρος

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ
Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΝΤΥΡΕΝΜΑΤ: «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας»

Στις 8 και 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα Ζαφείρη

Τη θρυλική μαύρη κωμωδία «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του μεγάλου Ελβετού συγγραφέα Φρίντριχ Ντύρενματ θα παρουσιάσει στις 8 και 9 Ιουλίου, ώρα 21:15, στο κλιματιζόμενο Ίδρυμα Ζαφείρη το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους.

Το έργο αυτό, γραμμένο το 1956, μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό best seller: Εκατοντάδες σκηνικές παρουσιάσεις ανά τον κόσμο, έξη κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες από το 1959 ως το 2008 που καλύπτουν το φάσμα από το γερμανόφωνο χώρο ως τη Ρωσία και τη Σενεγάλη, μια παραγωγή ως μιούζικαλ και μία ως όπερα σε μουσική του συνθέτη Φον Άινεμ στην Όπερα της Βιέννης το 1971. Η διασημότερη κινηματογραφική του εκδοχή είναι εκείνη του 1963 με τον Άντονυ Κουήν και την Ίγκριντ Μπέργκμαν. Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1961 από τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού στο Εθνικό Θέατρο.

Το Θ.Ε.Α. θα παρουσιάσει το έργο σε νέο, εκσυγχρονισμένο κείμενο, βασισμένο στη νέα μετάφραση από τα γερμανικά και στη διασκευή του Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Ευρώπης που λέγεται Γκύλλεν και βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική κρίση. Η γηραιά κυρία δεν είναι άλλη από μια παλιά συμπολίτισσα, που ταπεινώθηκε στα νιάτα της από τον τότε νεαρό εραστή της και αναγκάστηκε να γίνει πόρνη. Τώρα, μετά από χρόνια ξενιτειάς, έρχεται, ως μεγιστάνας του πλούτου και βάζει μπρος τη μηχανή της δράσης: Προσφέρει στους πτωχευμένους πατριώτες της, οικονομική ανάπτυξη, υπό τον όρο ότι θα «τιμωρήσουν» τον παλιό της εραστή, που εξακολουθεί να ζει στο Γκύλλεν…


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» είναι σαν μια παραβολή του Ευαγγελίου, όπως λέμε «του ασώτου», ή ακόμα καλύτερα «του τελώνη και του φαρισαίου»… Μόνο που είναι χτισμένη με τα υλικά της γερμανικής διαλεκτικής, έτσι όπως την τελειοποίησε ο Μπρεχτ.

Επειδή όμως είναι παραβολή, είναι ένα έργο συμπαντικό: Το κεντρικό διακύβευμα είναι η αξία μιας ανθρώπινης ζωής απέναντι στην ευημερία της ομάδας.

Με ένα απλό, αλλά ιδιοφυές, εύρημα ο συγγραφέας βρίσκει την ευκαιρία να ξετυλίξει κωμικοτραγικά τους μηχανισμούς της καταναλωτικής τρέλας, της αλόγιστης πίστωσης, του κυνικού αμοραλισμού, της διπρόσωπης ηθικής και της μαζικής ψυχολογίας.

Με απλές καθημερινές σκηνές δημιουργεί παραδείγματα ανθρώπινης ανευθυνότητας και στρουθοκαμηλισμού τόσο απρόβλεπτα, αλλά και τόσο κοινά, που εγγίζουν τα όρια ενός επιτυχημένου ανεκδότου.

Ο Ντύρενματ είναι γιος προτεστάντη ιερέα και εγγονός πολιτικού- και έχει την ευκαιρία με την μοναδική του ευφυϊα, να παρακολουθεί από μικρός την αλλοίωση των ελληνοχριστιανικών ιδανικών στην υπαρκτή ζωή.

Και με την «Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στο Γκύλλεν, καταγγέλλει προφητικά μιαν υποκριτική Ευρώπη, που, από τη μια διακηρύσσει καταστατικά τις αρχές της δημοκρατίας και της χριστιανικής αγάπης, κι από την άλλη επιχειρηματολογεί φαρισαϊκά για να συμπράξει αμαχητί στον σιδερένιο μηχανισμό ενός ανταποδοτικού εγκλήματος.

Το έργο μοιάζει σαν μια παρτίδα σκάκι, που το παίζει ο Θεός με το Διάβολο: Τα πιόνια προσεύχονται στο Θεό, αλλά είναι έτοιμα να πάνε με το Διάβολο…

Και ο μέγας σκακιστής Ντύρενματ παρακολουθεί με αγωνία…


Άστρος, 3 Ιουλίου 2016

Κώστας Ν. Φαρμασώνης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Διασκευή-Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Κοστούμια – Σκηνικά αντικείμενα: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Χορογραφία tango: Μανώλης Γύφτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κουτρουμπής

Φωτισμοί-Ηχητικά: Θεόδωρος Ν. Μπίσιας

Φωτογράφιση: Φώτης Δαλιάνης

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης)

Διονυσία Κρεμύδα, Ανθούλα Πουλημένου, Ελένη Μπουτσικάκη, Αγγελική Γκουβούση, Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη, Έφη Μίγγα, Μαρία Μπόνου, Μαρία Μπουτσικάκη, Αντρέας Σμάρδας, Μαρία Κρεμμύδα- Σκαρμούτσου, Τάσος Κωνσταντούρος, Θοδωρής Διαμαντόγιαννης, Μοίρα Μπούζιου, Αγγελική Φούφα-Παινέση, Δημήτρης Κουτρουμπής, Χρύσα Λυκούρεση, Γιώργος Καβάσαλης, Χριστίνα Τσιούλου, Σταυρούλα Περεντέ, Γεωργία Αλουπογιάννη-Φούφα, Πέτρος Ψυχογιός, Ραφαηλία Γύφτου,

και οι μικρές: Καλλιάνθη Καρρά και Γεωργία Ψυχογιού

Χορηγός: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανωτής: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ:

Παρασκευή, 8 Ιουλίου, ώρα 21:15

Σάββατο, 9 Ιουλίου, ώρα 21:15

ΤΟΠΟΣ: Κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Ίδρυματος Ζαφείρη. Άστρος Κυνουρίας, πλησίον κεντρική πλατείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6936887881 – 6974332585

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ του Δημήτρη Καμπουράκη


Οι πρωθυπουργοί που πάνε στην Κίνα περνάνε ωραία. Σας το βεβαιώνω εγώ που έχω ταξιδέψει έως εκεί καλύπτοντας δημοσιογραφικά τα ταξίδια δύο Ελλήνων πρωθυπουργών. Οι Κινέζοι είναι εξαιρετικά ευγενικοί και τρομερά φιλόξενοι, ενώ το πρωτόκολλό τους είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να κάνει τον επισκέπτη να νιώθει σπουδαίος, ακόμα και αν πρόκειται για ηγέτη μιας μικρής ή και ασήμαντης χώρας. Ταρατατζούμ, μπάντες, επισκέψεις, συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση και ωραία λόγια δίνουν στον επίσημο επισκέπτη μια εικόνα ότι η οικονομική υπερδύναμη σέρνεται στα πόδια του.

Ουδέν απατηλότερον. Οι Κινέζοι είναι ψυχροί επιχειρηματίες και απίστευτοι στα παζάρια τους. Θυμηθείτε μόνο τη βιτριολική επιστολή της COSCO, μόλις πήγε να χαλάσει η δουλειά στον Πειραιά. Ήταν γραμμένη με τόσο αυταρχικά ευγενικό τρόπο, που έκανε έως και τον κ. Δρίτσα να νιώσει προσβεβλημένος. Άρα, το αν θα προκύψει κάτι καλό από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Πεκίνο, δεν θα το καταλάβουμε από τη μεγαλοπρέπεια της υποδοχής, ούτε από τις μεγαλόστομες προσφωνήσεις. Θα φανεί πολύ αργότερα και θα εξαρτηθεί από τη διάθεση της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους να συνεργαστούν ειλικρινά και απρόσκοπτα μαζί τους δίχως παιχνιδάκια. Ειδικά αν είναι εσωτερικά παιχνίδια...


ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

Ζώδια: Προβλέψεις από τη Βιργινία Λεούση!


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΚΡΙΟΣ: Μην αφήσετε κακόβουλα άτομα να σας παρασύρουν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις. Προσπαθήστε πάνω απ’ όλα να βρείτε την χρυσή τομή.

ΤΑΥΡΟΣ: Μπορεί να σας ζητηθεί να αναλάβετε κάποιο ηγετικό ρόλο στον εργασιακό σας χώρο ή να δραστηριοποιηθείτε πιο δυναμικά για τα συμφέροντα σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η ανάγκη σας να πετύχετε τα μελλοντικά σας σχέδια θα είναι έντονη και φαίνεται πως τίποτα πλέον δε θα μπορεί να σας σταματήσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική σας ζωή που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές σας κατευθύνσεις.

ΛΕΩΝ: Ίσως, στην πορεία να διαπιστώσετε ελλείψεις στον σχεδιασμό ή ορισμένα προβλήματα σε μια συνεργασία, που μπορεί να σας αποτρέψει από το να γίνετε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις ενέργειές σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η εξωτερική σας εικόνα θα είναι ιδιαίτερα τονισμένη και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κινήσεις και αποφάσεις.

ΖΥΓΟΣ: Φροντίστε να είστε όσο περισσότερο γίνεται εξωστρεφείς στις κοινωνικές σας επαφές, αλλά και πιο ουσιαστικοί στις ενέργειές σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αυτό το διάστημα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται, μια που θα περιπλέκονται κάποια δεδομένα που θα αφορούν σχέσεις ή συνεργασίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Πρέπει να τις προσέξετε ιδιαίτερα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε εκτεθειμένοι στις εκτιμήσεις σας, ακόμα και εξαπατημένοι από κάποια άτομα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Κάτι καινούριο θα εμφανιστεί στις σχέσεις σας, αλλά θα πρέπει να είστε σίγουροι και κατοχυρωμένοι για τις προθέσεις κάποιου ατόμου στα σχέδιά του με σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Κινηθείτε με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας, αλλά να περιμένετε κάποιες αυξανόμενες εντάσεις στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα.

ΙΧΘΥΣ: Θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις και να χειριστείτε με ιδιαίτερη λεπτότητα πολύ σοβαρές καταστάσεις, που ούτως ή άλλως θα σημαδέψουν το μέλλον σας. 


ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τις ΕΚΛΟΓΕΣ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ AΡΓΟΥΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλούμε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στα γραφεία του Συλλόγου μας, Κορίνθου 48 1ος όροφος ( έναντι Επιμελητηρίου) να συμμετάσχετε στις εκλογές για την ανάδειξη :

1.Διοικητικού Συμβουλίου ( Σταυροί από 1 έως 9 )
2.Ελεγκτικής Επιτροπής ( Σταυροί 3 )
3. Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων 
Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας ( Σταυροί 1 έως 4 )

Η κάλπη θα είναι ανοιχτή από 12.30 έως 18.30.

Παρακαλώ να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, όπως δίπλωμα αυτοκινήτου κ.λ.π.

H παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την δυναμική του Συλλόγου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου


Γίνονται σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου


*********************

*********************

*********************


*********************


*********************

*********************

*********************

*********************

*********************