1.9.16

Συναυλία Μπάμπη Στόκα στο Κτήμα Ράπτη, στο Λεόντιο Νεμέας


To Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των Μεγάλων Ημερών Νεμέας 2016, το κτήμα Ράπτη φιλοξενεί τον Μπάμπη Στόκα σε μια υπέροχη συναυλία στους χώρους του οινοποιείου..

Μετά τις 10 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο 


ΠΗΓΗ: corinthia.events

Πάτημα Σταφυλιού στην Ξυλοκέριζα!


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, μετά τις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ξυλοκέριζας!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας διοργανώνει το «Πάτημα Σταφυλιού»….
Μια εκδήλωση για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Ελάτε να δούμε και να κάνουμε τη διαδικασία χυμοποίησης των σταφυλιών μαζί,  με τον παραδοσιακό τρόπο!
Να μεθύσουμε με τα αρώματα του «μούστου» και να γευτούμε τη γλύκα από το πετιμέζι και τη μουσταλευριά.

Την εκδήλωση θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα και το γλέντι θα κρατήσει ως το πρωί..!!

Είσοδος Ελεύθερη


ΠΗΓΗ: corinthia.events

ΕΠΣ Αργολίδας: Αναδιάρθρωση στο Δ.Σ., νέος αντιπρόεδρος ο Δ.Κατσένης


– Αλλαγές στην Επιτροπή Διαιτησίας

– Ο Κ.Νεφρός νέος ενωσιακός προπονητής

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΑ συνεδρίασε αμέσως μετά τις κληρώσεις του κυπέλλου και του πρωταθλήματος της Α1, όπου είχαμε τις παραιτήσεις των τριών μελών της «μειοψηφίας» από τις θέσεις τους στη λειτουργία της Ενωσης, αλλά όχι από μέλη.

Πιο συγκεκριμένα από τις θέσεις τους παραιτήθηκαν ο Γιάννης Μαντζούνης από αντιπρόεδρος, ο Γιάννης Γαλανόπουλος από αναπληρωτής γραμματέας και ο Χρήστος Ουλής από ταμίας.

Ως λόγοι των παραιτήσεων προβλήθηκαν προσωπικοί λόγοι, αλλά η ουσία είναι ότι παραιτήθηκαν ως αποτέλεσμα της μεγάλης «ψυχρότητας» που υπάρχει πλέον ανάμεσα στα μέλη της «πλειοψηφίας» -όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τελευταία κι αυτά της «μειοψηφίας» -που παραμένουν πιστά, στον πρόεδρο Γιάννη Αποστολόπουλο.

Να θυμίσουμε πως κατά τις πληροφορίες, τα μέλη αυτά- μαζί και ο πρόεδρος κ. Αποστολόπουλος είχαν αποφασίσει αρχικά να παραιτηθούν τον Ιούνιο, αλλά δεν το έκαναν. Είναι δεδομένο πως η κατάσταση στην Ένωση «μυρίζει μπαρούτι», η λειτουργία της γίνεται αναγκαστικά, με στόχο να ολοκληρωθεί η θητεία του δ.σ. και να γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Ιούνιο ή τέλος Μαϊου.

Ουσιαστικά δηλαδή, από το δ.σ. της Ένωσης, στην αρχική του θέση έμεινε μόνο ο πρόεδρος Γ. Αποστολόπουλος και όλα τα υπόλοιπα μέλη αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις τους με μέλη που πλέον ανήκουν στην «πλειοψηφία».

Μετά τις παραιτήσεις των τριών, ακολούθησε η αναδιάρθρωση του δ.σ.

Την θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε ο Δημ. Κατσένης, του αναπληρωτή γραμματέα ο Γιώργος Λαμπρόπουλος. Κενή έμεινε η θέση του ταμία, αφού η πλευρά της «πλειοψηφίας», ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί λόγω της κρισιμότητας του πόστου και να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ., στις 14 Σεπτεμβρίου.

Την συγκεκριμένη ημερομηνία θα αποφασισθεί και ποια 3 μέλη του δ.σ. θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στις εκλογές της ΕΠΟ (που θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου στα Χανιά).

Διαιτησία

Συζητήθηκε και το θέμα της Επιτροπής Διαιτησίας και την συγκρότησή της. Πρόεδρός της πρόεδρός είναι το μέλος του δ.σ. της ΕΠΣΑ Δημ.Χρόνης και τις δυο θέσεις των πρώην διαιτητών υπήρξαν δυο προτάσεις. Η μια να συνεχίσει ο Σωτήρης Δανούσης και να προστεθεί ο Φώτης Δανιγγέλης, ενω ο Ανδρέας Παπαβασιλείου να αναλάβει υπεύθυνος διαιτησίας.

Η δεύτερη πρόταση ήταν να παραμείνει ως έχει η επιτροπή, με τους Παναγιωτόπουλο, Δανούση.

Τελικά, πέρασε η πρώτη πρόταση δηλαδή ο Δανιγγέλης να αντικαταστήσει τον Παναγιωτόπουλο, με πλειοψηφία 6-5.

Τέλος, για το θέμα του ενωσιακού προπονητή, επελέγη κατά πλειοψηφία ο Κώστας Νεφρός (8 υπερ, 1 λευκό, ενώ απο 1 ψήφο πήραν οι Δ.Τότσικας, Τ.Μποζιονέλος).


ΠΗΓΗ: sport.argonafplia.gr

Food and Wine Tasting στο Πορτοχέλι


Ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μαγειρέψει για τους φίλους του Veranda del vino αύριο Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη...  Τα πιάτα θα συνοδεύονται από εκλεκτά κρασιά διαλεγμένα από το sommelier Κλέαρχο Κανελάκη.

Κρατήσεις στο τηλ. 6951 787893

Veranda del vino

Ευαγγελίστριας 6, Πορτοχέλι

Παναυπλιακή Μουσική Βραδιά

   
Μουσική βραδιά διοργανώνει ο Πανναυπλιακός (που φέτος συμπληρώνει τα 92 χρόνια του) την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο δημοτικό στάδιο Ναυπλίου.

2ημερο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Ιωάννης Μπομπέτσης" στο Κουτσοπόδι - Τα έσοδα για τον μικρό Κώστα Τσίμπο


Το Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ (ΠΑΟΚ) αποφάσισε ομόφωνα, πως στο τουρνουά ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΜΠΕΤΣΗΣ τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν εξ' ολοκλήρου στην οικογένεια του μικρού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥ.

Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 (άνδρες) και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου (ακαδημίες) στο Γήπεδο Κουτσοποδίου με τη συμμετοχή των ομάδων: ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΤΟΞΟΤΗΣ ΛΕΥΚΑΚΙΩΝ, Α.Σ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΡΓΟΥΣ, ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ.



ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Φωτιές... κι άλλες φωτιές...



Χθες (Τετάρτη 31 Αυγούστου) είχαμε τη μεγάλη φωτιά στις "ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ" στη Νέα Κίο αλλά και μια πολύ μικρότερης έκτασης φωτιά στην περιοχή του Αμαριανού στην Πουλακίδα Αργολίδας κοντά στο εργοστάσιο Χριστοδούλου...






Σήμερα Πέμπτη 1η του Σεπτέμβρη,  πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9:30 π.μ. στην περιοχή των Φιχτίων με δύο εστίες.


Και αργότερα...  πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:30 μ.μ. στην περιοχή του βάλτου στη Νέα Κίο.


Φτάνει πια... Καήκαμε... 

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους παρουσιάζει «μικρά» παιχνίδια, διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα


Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου,το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Άργους παρουσιάζει μέρος της συλλογής του «μικρουΜουσειου» της σχολής, στον χώρο του «κύκλου της αναγέννησης», (Ινάχου 127, Άργος).

Τα εκθέματα που αποτελούνται από «μικρά» παιχνίδια, διακοσμητικά και λειτουργικά αντικείμενα, είναι από την συλλογή του Ρήγα Ρηγόπουλου, η οποία εμπλουτίζεται από προσφορές, φίλων και μαθητών, του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους.

«Δεν θα έκανα αυτή την έκθεση, αν δεν πίστευα πως μπορεί να έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα», σημειώνει ο Ρήγας Ρηγόπουλος. «Μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων, μπορεί κάποιος να δει την βιομηχανική πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη, καθώς και να παρακολουθήσει μέρος της πολιτιστικής ιστορίας. Μπορεί να δει το πέρασμα από τα ομαδικά παιχνίδια με τους βόλους, στο κυνήγι των πόκεμον, να δει τον τρόπο κατασκευής των πλαστικών στρατιωτών ή των ινδιάνων και των καουμπόηδων και το πέρασμα στα σύγχρονα τρασφόρμερς. Μπορεί κάποιος να δει την εξέλιξη από τα ξύλινα, ή τσίγκινα κουρδιστά αυτοκινητάκια, στα προσωποποιημένα πλέον cars της Disney.

Έλληνες θεοί και ήρωες εκτίθενται, όπως και σύγχρονοι ήρωες και υπέρ-ήρωες, βγαλμένοι από τα κόμικς όπως ο Αστερίξ, ή τις κινηματογραφικές ταινίες όπως ο Σουπερμαν, ο Σπαιντερμαν, ή οι X-men. Ο Μπόμπ Σφουγγαράκης, η Ντόρα η εξερευνήτρια και ήρωες ταινιών όπως «Το πολικό εξπρές», «Εποχή των παγετώνων», «Ταρζάν», ή οι κλασικοί ήρωες του Disney, τα Looneytunes και τα στρουμφάκια, καθώς και μοντέλα που έπαιζαν ρόλο στο «παιχνίδι των ρόλων», (Μπομπ ο μάστορας, πριγκίπισσες ή η Μπάρμπυ και η Μπίμπη Μπό κ.α.π.), παρουσιάζονται στο μικρό Μουσείο μας.
Νομίζω πως είναι μια έκθεση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα συγκινήσει τους μεγάλους».

Εγκαίνια: Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016
Διάρκεια έκθεσης: 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016
Κύκλος της αναγέννησης, Ινάχου 127, Άργος
Πληροφορίες: Τηλ. 2751024173, 6942452570


ΠΗΓΗ: Αργολικά

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Καστρί Κυνουρίας


Τὴν 6η Σεπτεμβρίου 2016 πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ τὴν Ἀνάμνηση τοῦ ἐν Χώναις Θαύματος τοῦ Ἀρχαγγέλου Μιχαήλ, κατὰ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Τὴν Δευτέρα 5η Σεπτεμβρίου 2016, στὶς 6.00 μ.μ. θὰ ψαλῆ Ἀρχιερατικὸς Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ἀνήμερα τῆς Ἑορτῆς, Τρίτη 6η Σεπτεμβρίου 2016 ἀπὸ ὥρας 7ης πρωϊνῆς θὰ τελεσθῆ ὁ Ὄρθρος καὶ ἐν συνέχειᾳ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας καὶ Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ὁ ὁποῖος θὰ τελέση Μνημόσυνο ὑπὲρ μακαρίας μνήμης καὶ αἰωνίου ἀναπαύσεως τῶν κτητόρων καὶ τῶν κεκοιμημένων ἀδελφῶν καὶ εὐεργετῶν τῆς Ἱερᾶς Μονῆς.

 Προσκαλεῖται ὁ φιλόχριστος Λαός μας νὰ προσέλθη γιὰ νὰ λάβη τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, μὲ τὶς πρεσβεῖες τοῦ Τιμίου Ἐνδόξου Προφήτου Προδρόμου καὶ Βαπτιστοῦ Ἰωάννου.

Το τέλος του καλοκαιριού, μια καινούργια αρχή!


Γράφει η Στέβη Σαμέλη

Το τέλος του καλοκαιριού, πάντα μοιάζει λίγο με την αρχή ενός νέου χρόνου. Από την εποχή του σχολείου ακόμα, όταν ο Σεπτέμβρης μύριζε μπλε τετράδια και φρεσκοξυσμένα μολύβια. Τότε που όλα έμοιαζαν να αρχίζουν ξανά με τη νέα σχολική χρονιά, αφήνοντας πίσω την ανεμελιά και την ξενοιασιά των διακοπών, μαζί με ανάμεικτα συναισθήματα λύπης και ενθουσιασμού γι’ αυτό που φεύγει κι αυτό που έρχεται.

Κάπως έτσι νιώθεις ακόμα, όταν τελειώνει ο Αύγουστος. Μια διάθεση να ξεκινήσεις από την αρχή. Να αφήσεις πίσω με το καλοκαίρι που φεύγει, όλα όσα σε βάρυναν – μαζί με τα κιλά των διακοπών – και να ξεκινήσεις από την αρχή! Αποφασίζεις να αρχίσεις δίαιτα, γυμναστήριο, να κόψεις επιτέλους το κάπνισμα, να αφήσεις πίσω σου τον αδιέξοδο έρωτα που σου πήρε τα μυαλά…

Αποφασίζεις να αλλάξεις δουλειά, σπίτι, αυτοκίνητο, οτιδήποτε σε έχει κουράσει. Οτιδήποτε που θα σε έκανε να νιώσεις, πως ο χειμώνας που θα’ ρθει θα είναι ξεχωριστός και είσαι αποφασισμένος να τηρήσεις κάθε σου υπόσχεση αυτή τη φορά!

Ψάχνεις για ιδέες και λύσεις ανακαίνισης για τα πάντα. Όχι μόνο του έξω, αλλά και του μέσα σου. Φτιάχνεις λίστα των βιβλίων που θα διαβάσεις αυτό το χειμώνα και απορείς που ποτέ δε μπόρεσες να διαβάσεις περισσότερα από ένα, ενώ το καλοκαίρι τελειώνεις μισή βιβλιοθήκη!

Φτιάχνεις πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και υπόσχεσαι στον εαυτό σου να το τηρήσεις φέτος, ενώ αποφασίζεις πως αυτή τη φορά, θα κάνεις οπωσδήποτε ένα ολιγοήμερο χειμερινό ταξίδι. Όχι απαραίτητα στα χιόνια ή κάπου διαφημισμένα. Αρκεί να έχεις καλή παρέα. Αρκεί να νιώσεις πως οι επόμενοι μήνες θα’ ναι κάτι περισσότερο από την αναμονή του επόμενου καλοκαιριού και μία ακόμη χειμερία νάρκη…

Σκέφτεσαι τους φίλους που έχεις να δεις καιρό κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται να ζεις στην ίδια πόλη και να έχουν περάσει μήνες χωρίς να τους δεις. Αποφασίζεις να τους δεις όλους αυτό το χειμώνα και γιατί όχι… ένα-δυό παρτάκια όπως παλιά, προλαβαίνεις να τα κάνεις στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα μέχρι να κρυώσει ο καιρός.

Το πιο πιθανό άλλωστε, είναι να μην αλλάξεις δουλειά, σπίτι ή αυτοκίνητο. Άντε το πολύ-πολύ να αλλάξεις χρώμα στις κουρτίνες και στα μαξιλαράκια του καναπέ, έτσι, για να νιώσεις πως κάτι άλλαξε. Ίσως να μην καταφέρεις καν να κάνεις εκείνο το ταξίδι που σχεδιάζεις. Αν έχεις όμως καλή παρέα, ξέρεις, πως τελικά, δεν έχει σημασία το «που», αλλά το «μαζί». Κι εκείνος ο αδιέξοδος έρωτας, αν είναι πράγματι έρωτας, πως μπορείς στ’ αλήθεια να τον αφήσεις στο καλοκαίρι;

Σημασία δεν έχει πόσα βιβλία θα διαβάσεις αυτό το χειμώνα, ούτε να κόψεις το κάπνισμα επειδή απλά πρέπει. Σημασία έχει να νιώθεις στα ρουθούνια σου τη μυρωδιά των μπλε τετραδίων και των φρεσκοξυσμένων μολυβιών. Και να νιώθεις ακόμα εκείνο το γλυκό παλαντζάρισμα ανάμεσα στα συναισθήματα λύπης και ενθουσιασμού γι’ αυτό που φεύγει κι αυτό που έρχεται… Καλό φθινόπωρο!


ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής στην Αρχαία Νεμέα


Ο Chef Pâtissier Διονύσης Αλέρτας έρχεται για να πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο ζαχαροπλαστικής.

Κτήμα Παλυβού, Αρχαία Νεμέα
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 13.30
Συμμετοχή: Ελεύθερη

Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: ατόφιες γεύσεις, αυθεντικά ισορροπημένες, που παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο σαγηνεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιλάτρεις.


ΠΗΓΗ: corinthia.events

Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Αγγέλου - Σήμερα η κηδεία του


Απεβίωσε χθες το μεσημέρι στα 56 χρόνια του, ο αγωνιστής του αγροτικού κινήματος Νίκος Αγγέλου σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Νίκος Αγγέλου γεννήθηκε στην Αργολίδα,  καταγόταν από αγροτική οικογένεια και ήταν παντρεμένος με 4 παιδιά. Από πολύ νωρίς συμμετείχε ενεργά στο αγροτικό κίνημα και από το 1996 βρέθηκε μπροστάρης στους αγώνες της αγροτιάς.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) πανελλαδικά και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Επίσης ήταν πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με το ΚΚΕ.

Η κηδεία του Νίκου Αγγέλου θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμυγδαλίτσα Αργολίδας.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Θεατρική παράσταση στο Άργος για την στήριξη του μικρού Κωνσταντίνου Τσίμπου


Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για να μεταβεί ο 6χρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος του Νικολάου και της Αγγελικής, σε κλινική στο Σιάτλ των ΗΠΑ, για να θεραπευτεί από την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία για την οποία δίνει μάχη εδώ και 2,5 χρόνια.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2016» θα παιχθεί η παράσταση «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ σε σκηνοθεσία ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2016
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Αρχαίο Θέατρο Άργους
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Θεατρική παράσταση για τη στήριξη του μικρού Κωνσταντίνου.
«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος»
του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo 
από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ 
σε σκηνοθεσία ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ 

Το έργο είναι διασκευή από τον «Βίο του Αισώπου» του Βυζαντινού συγγραφέα Μάξιμου Πλανούδη, το οποίο μεταφράστηκε και διασκευάστηκε στην τελική του μορφή από τον θίασο και την Κυρία Ροζίτα Σώκου. 
Διαπνέεται από υψηλό ήθος και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Αρέσει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου και επιπέδου μόρφωσης. Ο Έλληνας γνωρίζει πτυχές της ιστορίας του και νιώθει περήφανος για την καταγωγή του. Διασκεδάζει με το διαβρωτικό χιούμορ του Αισώπου. Συγκινείται με τις ανθρώπινες καταστάσεις και λαμβάνει μηνύματα για τα υψηλά ιδανικά του ουμανισμού και της ελευθερίας των λαών. Ο Αίσωπος είναι ο Λαϊκός ήρωας που κατατροπώνει με το ευρηματικό πνεύμα του τους ισχυρούς. Διδάσκει την ανθρωπιά, την αγάπη για την ελευθερία, την αυτοθυσία, την ανιδιοτέλεια και την έγνοια για τους αδικημένους και τους ταπεινούς, αρετές που καθιστούν αυτόν τον δύσμορφο και αδικημένο από την φύση, πρότυπο εσωτερικής ομορφιάς. Το έργο δεν είναι οι μύθοι του Αισώπου που συνήθως παίζουν σε παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι μυθιστορηματικός βίος του «φιλόσοφου της πράξης» όπως αποκαλείται ο Αίσωπος. Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Ενημερώνουμε τους θεατές ότι δεν θα διατεθούν εισιτήρια, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Θα υπάρχει μια δυνητική προσφορά € 5,00 ή € 10,00 από μέρους των θεατών με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθήσουμε το μικρό ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!

Στο χώρο της εισόδου του Αρχαίου Θεάτρου Άργους θα βρίσκεται εκπρόσωπος της οικογένειας του παιδιού ο οποίος και θα είναι υπεύθυνος για την παραλαβή των χρημάτων. 

Ο μικρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ χρειάζεται άμεσα την βοήθειά μας ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ! 


ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

Τραγικές εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στις "Εσπερίδες"


Περιορίστηκε αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στο συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποιίας "Εσπερίδες" στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Οι πυροσβέστες έκαναν αποκάθαρση και συνέχιζαν να επιχειρούν έως αργά τη νύχτα για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το μεσημέρι στον χώρο της αποθήκης. Εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο εργοστάσιο.

Στο σημείο επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, ενώ το έργο τους συνέδραμαν και τέσσερα βυτιοφόρα από δήμους της περιοχής.












ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Το 12ο Σκακιστικό Ράπιντ Beach Chess στο Παράλιο Αστρος


Στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, διοργανώνεται στο Παράλιο Άστρος στο καφέ-εστιατόριο «La Luna» Beach Chess Tournament από τον Σκακιστικό Όμιλο Άστρους, το 12ο Σκακιστικό Ράπιντ.

Μια βραδυά για να στηρίξουμε το μικρό Κωνσταντίνο


Μουσική βραδυά διοργανώνει η οικογενειακή ταβέρνα Κιτσομάνης στο Κεφαλάρι για την οικονομική στήριξη του μικρού Κωνσταντίνου.

Τα έσοδα από την μουσική εκδήλωση θα διατεθούν προς ενίσχυση του 6χρονου Κωνσταντίνου Τσίμπου που πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί η νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αμερικής.



ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Τα μαθήματα ξεκινούν από σήμερα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών HORIZON, στη Νέα Κίο


Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών HORIZON, της Αρίστης Κούρτογλου, στη Νέα Κίο, τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά από σήμερα 1/9/2016 αλλά οι εγγραφές συνεχίζονται...

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!











Γίνονται... σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου

Cariocas Beach
ΣΧΟΙΝΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
Odyssia Festival 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΤΑΚΟΛΟ, Epihotel Odysseas 
1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2016

&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα καλό θα είναι να μην πάρετε αποφάσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική σας ζωή και να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν ως έχουν. Μην κινηθείτε με παρορμητικότητα και μη δώσετε αφορμές για σχόλια και παρατηρήσεις. Φροντίστε σε αυτόν τον τομέα σήμερα να είστε όσο πιο συνεπείς γίνεται και μπορείτε. Στην αισθηματική σας ζωή εσείς οι αδέσμευτοι σήμερα δε θα ξέρετε τι θέλετε και πώς να κινηθείτε. Θα είστε σε μία κατάσταση που δε σας ευχαριστεί και θα νιώσετε ότι πρέπει να προβείτε σε αλλαγές, αφού ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο.

ΤΑΥΡΟΣ
Αν μπορείτε, σήμερα να μείνετε μακριά από εντάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σας, γιατί θα έχετε την τάση να εκλαμβάνετε τις καταστάσεις κάπως εριστικά. Θα είστε υπερβολικοί στις επικοινωνίες σας και δε θα μπορέσετε να βγάλετε εύκολα μία άκρη με θέματα που έχουν πιο πρακτικό χαρακτήρα. Μία ασυνεννοησία ίσως επικρατήσει και στη σχέση σας για εσάς τους δεσμευμένους και νιώθετε πως το ταίρι σας δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες σας και όλα αυτά που θέλετε να πείτε. Μέρα είναι θα περάσει, για αυτό το λόγο φροντίστε να κρατήσετε τους τόνους χαμηλούς.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Θα βγουν σήμερα στην επιφάνεια κάποιες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τα οικογενειακά σας, που ίσως σας καταπιέσουν ή ίσως μπορεί να ζητούν λύσεις και να πρέπει κι εσείς με τον τρόπο σας να παρέμβετε. Μην αφήσετε τον εκνευρισμό να επικρατήσει στις επικοινωνίες σας και φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμοι. Και στην αισθηματική σας ζωή καλό θα είναι να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με ηρεμία με το ταίρι σας, χωρίς να ανοίξετε θέματα τα οποία ενδεχομένως να φέρουν διαφωνίες. Οι αδέσμευτοι κάνετε σήμερα ένα ξεκαθάρισμα μέσα σας για όλα όσα επιθυμείτε. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η μέρα σας θα έχει αρκετές εναλλαγές και εσείς θα νιώσετε ότι δεν είστε σε θέση να τελειώσετε όλα αυτά που ξεκινάτε, γιατί όλο κάτι προκύπτει και σας πάει πίσω. Δεν είναι θέμα δικού σας καλού προγραμματισμού, όσο είναι θέμα έκτακτων υποχρεώσεων που θα σας προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα έχετε την ανάγκη να συναντήσετε και αγαπημένα σας πρόσωπα, ωστόσο δε θα είναι και τόσο σίγουρο αν θα καταφέρετε να βρείτε χρόνο για να το πετύχετε αυτό. Στα αισθηματικά σας επιθυμείτε σήμερα από το ταίρι σας να σας καταλαβαίνει και να σας δείχνει όσα νιώθει. 

ΛΕΩΝ
Σήμερα στρέφετε το ενδιαφέρον σας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας και πιο ειδικά με τα έξοδά σας. Θέλετε να φέρετε σε μία ισορροπία όλα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα σε αυτόν τον τομέα και νιώθετε την ανάγκη να ξεμπερδεύετε με υποχρεώσεις οικονομικές. Επίσης, σήμερα φροντίστε να μην κάνετε κουβέντες οι οποίες ενδέχεται να σας φέρουν σε ρήξη στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Αν θέλετε να πάρετε κάποιες αποφάσεις, καλό θα είναι να τις αποφύγετε τη δεδομένη στιγμή. Στα αισθηματικά σας η μέρα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα κυρίως μέσα σας, για το τι είναι αυτό που θέλετε και σας ευχαριστεί περισσότερο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η μέρα θα έχει κάποιες δυσκολίες τη σημερινή μέρα, καθώς και εσείς δε θα είστε σε θέση να έχετε έναν ξεκάθαρο τρόπο σκέψης, αλλά και δράσης. Θα μπερδεύεστε ανάμεσα στα θέλω και πρέπει σας. Θα βάζετε κάποιους περιορισμούς στον εαυτό σας και αυτό ίσως σας καταπιέσει λιγάκι. Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι με τους γύρω σας και μην αφήστε σήμερα και κάτι να πέσει κάτω. Στα αισθηματικά σας, σε περίπτωση που κάνετε κάποια νέα γνωριμία, καλό θα είναι να κρατήσετε μικρό καλάθι και να μην επενδύσετε συναισθηματικά σε μία κατάσταση που δεν έχει αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε. 

ΖΥΓΟΣ
Σήμερα θα μπείτε σε μία φάση αναζήτησης των εσωτερικών σας αναγκών. Θα σκεφτείτε αν ό,τι ζείτε γενικότερα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας, σας καλύπτει, σας κάνει να νιώθετε καλά. Τι παίρνετε από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας και τι είναι αυτό που δίνετε; Μπορείτε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα σε ανθρώπους και καταστάσεις ή δεν είστε ακόμη έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Ερωτήματα που θα σας απασχολήσουν σήμερα και θα ψάχνουν τις απαντήσεις τους. Και στην αισθηματική σας ζωή, εσείς οι αδέσμευτοι θα αναρωτηθείτε αν θέλετε να μπείτε σε μία νέα σχέση ή αν θα επιλέξετε για λίγο ακόμα την ελευθερία σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θα στρέψετε σήμερα το ενδιαφέρον σας στις φιλικές σας σχέσεις και σε όλα εκείνα που θα θέλατε να αλλάξετε σε αυτόν τον τομέα. Θα αξιολογήσετε με τη δική σας οπτική τον κόσμο που είναι γύρω σας και ίσως να πάρετε σιγά-σιγά την απόφαση με ποιους επιθυμείτε πραγματικά να συμπορευτείτε και με ποιους όχι. Είστε σε φάση εκκαθαρίσεων γενικότερα, αλλά καλό θα είναι όλο αυτό να γίνει υπό το πρίσμα μιας πιο ψύχραιμης οπτικής και όχι με οδηγό την παρορμητικότητα. Φροντίστε να είστε εντάξει με τις αποφάσεις σας, οι οποίες καλό θα είναι να είναι απόλυτα συνειδητές. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Προσοχή θα πρέπει να δείξετε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά σας και τις φιλοδοξίες σας γενικότερα. Μην αφήσετε θέματα ανοιχτά, φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι στους στόχους και στις υποχρεώσεις σας, προκειμένου να αποφύγετε να ανοίξετε θέματα. Η μέρα θα είναι κάπως περίεργη, γι’ αυτό φροντίστε σε όλες σας τις επικοινωνίες και τις επαφές να κρατήσετε χαμηλούς τόνους. Και στα αισθηματικά σας εσείς οι δεσμευμένοι θα νιώσετε την ανάγκη να γίνετε κάπως πιο εξομολογητικοί απέναντι στο ταίρι σας, έτσι ώστε να πείτε όσα νιώθετε. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αναβολές και καθυστερήσεις ίσως προκύψουν μέσα στη μέρα σας και καλό θα είναι να έχετε υπομονή, προκειμένου να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε όλες τις έκτακτες υποχρεώσεις που θα σας προκύψουν. Μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση, μέρα είναι θα περάσει. Στα αισθηματικά σας υπάρχει έντονη κινητικότητα για εσάς τους δεσμευμένους, αλλά φροντίστε να μην επενδύσετε σε νέες, αμφίβολες γνωριμίες. Να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας ή αν είναι δυνατόν, να κάνετε και τα δικά σας τεστ, έτσι ώστε να δείτε αν ανταπεξέρχονται στα θέλω σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αγαπητοί μου Υδροχόοι, κάπου θα νιώσετε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, γι’ αυτό θα θελήσετε να απομονωθείτε, θα νιώσετε την ανάγκη της εσωτερικής αναζήτησης. Θα ανοίξετε ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σας, θα κάνετε μια τολμηρή βουτιά στον εσωτερικό σας κόσμο, θα ψάξετε φοβίες, θα συνειδητοποιήσετε λάθη. Σήμερα θα καταφέρετε να δώσετε λύση σε θέματα που σας προβληματίζουν, θα τη βρείτε την άκρη του νήματος, θα ηρεμήσετε ψυχολογικά. Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με το αγαπημένο σας πρόσωπο, καλό θα είναι να μην κρατήσετε στάση ψυχρή ή αδιάφορη. 

ΙΧΘΥΣ
Η μέρα σας θα κυλήσει με εξελίξεις που δε θα σας αφήσουν να κινηθείτε όπως εσείς θέλετε στην επαγγελματική σας ζωή. Μη δώσετε λαβές για σχόλια, για αυτό φροντίστε να είστε συνεπείς σε ό,τι αναλαμβάνετε και μην πάρετε σήμερα αποφάσεις, για τις οποίες δε θα είστε απόλυτα σίγουροι. Στα αισθηματικά σας ίσως το ταίρι σας να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό απέναντί σας και να σας πιέσει με τη συμπεριφορά του. Ίσως προκύψουν και κάποια παράπονα, τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση προκειμένου να δει το ταίρι σας και τη δική σας πλευρά και τι πιστεύετε.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Σποραδικές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι κατά διαστήματα έντονα, ενώ από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 και τοπικά 32 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 15 έως 30 στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 31 και τοπικά 32 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 33 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά  φτάνοντας στα 4 με 5  και τοπικά στο Αιγαίο τα 6  μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr