4.7.16

Ποδαρικό με το δεξί για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, 78-53 το Ιράν


Nικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Το συγκρότημα του Κατσικάρη επικράτησε σήμερα με το ευρύ 78-53 του Ιράν κι έτσι έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου. 

Ο σημερινός αγώνας αποδείχθηκε καλό ζέσταμα για τους παίκτες της «επίσημης αγαπημένης», που την Τετάρτη (6/7) αντιμετωπίζουν το Μεξικό, με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 16 πόντους, με τους Περπέρογλου και Μπουρούση να προσθέτουν 12 και 11 αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη από τους Ιρανούς κορυφαίος ήταν ο Χαντάντι με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53


ΠΗΓΗ : Ζούγκλα

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ του Δημήτρη Καμπουράκη


Πήραν την κυβέρνηση πριν από ενάμιση χρόνο, με ένα κυρίαρχο σλόγκαν στον δημόσιο λόγο τους, αλλά κυρίως στο μυαλό τους: «Το θέμα είναι πολιτικό». 
Αναλωμένοι επί δεκαετίες σε μαρξίζουσες πολυλογίες και καφενειακής υφής μεταμεσονύκτιες κουβέντες, είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν υφίσταται αυτό που λέγεται «διαχείριση». 
Η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα στο «πολιτικό» και στη «διαχείριση» είναι ότι το μεν «πολιτικό» είναι δεξιό ή αριστερό, ενώ η «διαχείριση» είναι απλώς επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Καταργώντας λοιπόν στην ουσία τη διαχείριση και μεταφέροντάς τη στην πολιτική σφαίρα, κατέληξαν να κάνουν παιδαριώδη σφάλματα στην καθημερινή λειτουργία του κράτους.
Τους ήταν αδύνατο να κατανοήσουν ότι μετακινώντας ένα πετραδάκι σε ένα σημείο του κτιρίου, μετακινούνται και άλλα τριάντα αθέατα, με αποτέλεσμα να κλονίζεται ή να πάψει να δουλεύει το οικοδόμημα. 
Επίσης, πίστευαν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις δημιουργούν αντίστοιχη κοινωνική συνείδηση, πίστη αφελής και ιδεοληπτική. Τώρα, κάτι αρχίζουν να καταλαβαίνουν. 
Ενδεικτικό παράδειγμα η ιστορία με τα πρόστιμα λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. 
Ακροβατώντας από το ένα άκρο στο άλλο, κατέληξαν ύστερα από ενάμιση (χαμένο) χρόνο να ξαναπάνε εκεί που ήταν τα πράγματα όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση...



ΠΗΓΗ: Facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

4ο MBCE Basketball Camp - Μεγάλα ονόματα του μπάσκετ στο Λυγουριό


Με επιτυχία ξεκίνησε το 4ο MBCE Basketball Camp στον Δήμο Επιδαύρου.

Τις επόμενες μέρες θα πλαισιώσουν τις δραστηριότητες του CAMP σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Σάκης Δέλιος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. 



Την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με τον Α.Ο Κορωνίς. Το Camp πραγματοποιείται σε δύο περιόδους, α) από 3 -7 Ιουλίου και β) από 10-14 Ιουλίου και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών.



Οι νεαροί αθλητές που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Κλειστό του Λυγουριού θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος από καταξιωμένους προπονητές και από νυν και πρώην αστέρια του αθλήματος.



ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Έγινε χθες ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης


Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, ο Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης και ο Δήμος της Τρίπολης, οργάνωσαν χθες το πρωί, τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης.

Ο αγώνας ήταν 71 χλμ. και αφορούσε όλες τις κατηγορίες. Πάνω από 100 αθλητές-τριες, από διάφορα σωματεία της χώρας, πήραν μέρος στον αγώνα που η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί απ’ του χρόνου να τον βελτιώσει και να τον επεκτείνει.


Η διαδρομή αφορούσε το δρόμο Τρίπολης-Πύργου και πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές και οι αθλήτριες, πέρασαν απ’ τα χωριά Λεβίδι, Βλαχέρνα, Αλωνίσταινα, Δαβιά και Σιλίμνα. Σκοπός του αγώνα, είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της υπαίθρου και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.


Ο επόμενος αγώνας για την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων, είναι για τις 24 του μήνα στη Θήβα.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

"H Zωή του Γαλιλαίου" του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σήμερα στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα


Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού για το 2016, σήμερα Δευτέρα 4 και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, φιλοξενεί στο Αρχαίο Ωδείο, το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρέχτ "Η ζωή του Γαλιλαίου", σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.

Ο Μ. Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση . Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.

Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος.
Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Καζάκος σημειώνει για το έργο:

«Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να αντιμετωπίζουν την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό.

Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…»


Συντελεστές:
Μετάφραση: Οδυσσέας Νικάκης
Σκηνοθεσία:Κώστας Καζάκος
Σκηνικά-κοστούμια:Θάλεια Ιστικοπούλου
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Χορογραφία: Μάρω Γαλάνη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος στον μπρεχτικό τρόπο: Μιχαήλ Ζάιμπελ
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αλεξανδράκη.
Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος


Παίζουν οι ηθοποιοί:
Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας, Δημήτρης Καλαντζής, Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης, Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.


Συμμετέχουν: Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Καλλιβωκάς, Αναστάσιος Λέκκας, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος

και οι μικροί: Μάνος Μπαλασκάκης, Αλέξανδρος Παπούλιας.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση


Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης – μαντολίνο
Τάσος Σχίζας – ακορντεόν
Νίκος Σκεπαρνιάς – κιθάρα
Μιχάλης Δάρμας – κοντραμπάσο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15 €
ΟΜΑΔΙΚΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΑΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΟΙ 12 €
ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 12 & 8 €


Σημεία προπώλησης: 
– DISCOVER A.E. Ερμού 39, Τηλ. 2610624.918
– MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ Ρήγα Φερραίου 34, ΤΗΛ 2610 222.411
– ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610 274.728


Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» Πλατεία Γεωργίου, 
Τηλ.: 2610 273.613



ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

Σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους – «Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ραγκαβή

Με την πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, που ανεβαίνει αυτό το καλοκαίρι από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση, με τον Γιάννη Βούρο στον επώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη στο ρόλο της… πέτρας του σκανδάλου, ξεκινά το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 2016» που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη.

Φαναριώτης ευρύτατης παιδείας και πολυγραφότατος λόγιος ο Ραγκαβής, ήταν ταυτόχρονα και δραστήριος πολιτικός που έζησε «από τα μέσα» τις ίντριγκες, τις ξένες επεμβάσεις, τους συμβιβασμούς και την με κάθε μέσο προσπάθεια για κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας από τα πρώτα κόμματα που εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση του 21 –κόμματα που δεν έκρυβαν την εξάρτησή τους από ξένα κέντρα, αντίθετα έφεραν με… υπερηφάνεια τους τίτλους «Αγγλόφιλον», «Γαλλόφιλον» και «Ρωσόφιλον»!

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει. υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Όλα αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της Αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.


Κείμενο: Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου: Γιάννης Καλατζόπουλος
Μουσική Ενορχήστρωση: Δημήτρης Λέκκας – Φίλιππος Περιστέρης
Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης – Studio Kominis


Παίζουν:

Γιάννης Βούρος
Τάνια Τρύπη
Κώστας Φλωκατούλας
Γιώργος Γιαννόπουλος
Άγγελος Μπούρας
Θοδωρής Αντωνιάδης
Λευτέρης Δημητρόπουλος
Δέσποινα Μπουγατιώτη
Θάλεια Χαραρά
Δανάη Αγγελάτου
και ο Γιάννης Καλατζόπουλος.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.


Σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 (21:30) 
Αρχαίο Θέατρο Άργους

Τιμές εισιτηρίων:

Στην ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, η τιμή του εισιτηρίου είναι € 12.

Στην ΕΙΣΟΔΟ, η τιμή του εισιτηρίου είναι € 15 (κανονικό) & € 12 (Άνεργοι, Μαθητικό, Φοιτητικό)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ στο Άργος

· Undercolors Benetton Argos (Κορίνθου 20) 2751 0 61940

· Grifo Café (Παναγή Τσαλδάρη 15) 2751 0 22130

Παρουσίαση Βιβλίου & Μουσική Βραδιά σήμερα στην Τρίπολη


Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης φιλοξενεί σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016  και ώρα 20.00  βραδιά Βυρωνισμού και Ειρήνης την οποία οργανώνει ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Τριγάζη  "Ο Λόρδος Βύρων στην Αττική" (έκδοση των Ελληνικών Ταχυδρομείων).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βόσνος, αντιδήμαρχος Τρίπολης, η φιλόλογος Ισπανικής Φιλολογίας, Αθανασία Φιλοπούλου, και ο συγγραφέας του βιβλίου Πάνος Τριγάζης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με  μουσικό πρόγραμμα με τον τραγουδιστή Νίκο Ανδρουλάκη σε τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών.




ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

Ένα ξεμάτιασμα παρακαλώ...


Δεν θέλω να το πω, δεν θέλω να το παραδεχτώ, κρύβω λόγια, σφυρίζω αδιάφορα στα τεντωμένα σκοινιά πάνω στα οποία ακροβατούν οι αισθήσεις μου, αλλά... θα σκάσω αν δεν το πω... 

Αυτός ο Ιούλης μάλλον δεν ήρθε με καλές διαθέσεις... 

Και δεν αναφέρομαι σε προσωπικά μου θέματα... Όχι βέβαια... Γενικά μιλάω... 
Και γενικά... Και αόριστα... 

Όμως... όταν τριγυρίζουν στις γειτονιές μας... αστυνομίες πυροσβεστικές και ασθενοφόρα τι καλό περιμένεις να συμβεί; Καλοί και άγιοι κι οι αστυνομικοί κι οι πυροσβέστες κι οι γιατροί, αλλά καλύτερα να τους βλέπουμε σπανίως... 

Προχθές μια φωτιά, χθες ένας θάνατος αλλοδαπού μετά από τούμπα με το ποδήλατο, σήμερα μια σύλληψη στην πλατεία... Αν προσθέσεις και την εικόνα των φιλόζωων της Νέας Κίου που τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν ζωάκια που τους συμβαίνουν διάφορα αυτές τις μέρες, το χρώμα του Ιούλη όσο πάει και σκουραίνει... Κι είμαστε ακόμα στην 4η μέρα του... 

Και δεν ξέρω και ποιος τον μάτιασε... (Τον Ιούλιο εννοώ...) 
Ή μήπως κάποιος μάτιασε εμάς; 
Τούτος ο τόπος πολλά περνάει τελευταία... Το μάτιασμα του έλειπε... 

Ας επικαλεστούμε τις δυνάμεις του σύμπαντος, ας επικαλεστούμε το φιλότιμο του Ιούλη που φαντάζομαι δεν θέλει να μας... κάψει, ας επικαλεστούμε τις αντοχές μας και τις δυνάμεις μας... 
Κι ας ρίξουμε κι εννιά σταγόνες λάδι στο ποτήρι με το νερό... Ποτέ δεν ξέρεις... 



Αναστασία Χαβιαρά

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τρίπολη


Πολιτική συγκέντρωση οργανώνει την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, στην Τρίπολη, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας.

Η συζήτηση θα γίνει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 
Βασικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Η εκδήλωση θα γίνει στα Κλωνατζίδικα (σκακιέρα) της Τρίπολης και θα αρχίσει στις 8 το απόγευμα.

Καλαμάτα: Υγεία και διακοπές για ασθενείς με προβλήματα κίνησης και τους συνοδούς τους.


Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που έχουν προβλήματα κίνησης,  λόγου και αυτοεξυπηρέτησης αλλά και στους συνοδούς τους έθεσε σε εφαρμογή το  κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση» στην Καλαμάτα. Ουσιαστικά συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την ιατρική υποστήριξη και θεραπεία για τους ασθενείς με τις διακοπές για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.

Η επιστημονική διευθύντρια της «Διάπλασης» κα Αλεξάνδρα Καραβασίλη δηλώνει: «To Κέντρο μας μετά από 6 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, έχει ανοίξει νέα σελίδα στη δράση του, στον τομέα του τουρισμού υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι υποδομές και η γεωγραφική θέση του Κέντρου παρέχουν τη δυνατότητα σε άτομα με λειτουργικά προβλήματα π.χ. μετά από τροχαίο ή, αγγειακό εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλης νευρολογικής νόσου να συνδυάσουν πρόγραμμα αποκατάστασης με διακοπές».

Η ιατρική ομάδα αποτελείται από διευθυντή ιατρό αποκατάστασης, παθολόγους, νευρολόγο, καρδιολόγο και εφημερεύοντες ειδικευμένους ιατρούς σε 24ωρη βάση και  εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Τον ιατρικό τομέα υποστηρίζουν λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Διαμονή και πλήρη διατροφή (3 γεύματα ημερησίως). Ιατρική αξιολόγηση για τον προσδιορισμό του προγράμματος αποκατάστασης, που θα ακολουθηθεί κατά την παραμονή του στο Κέντρο, τη χρήση της θεραπευτικής  πισίνας και θεραπευτική ιππασία.
Μεταφορά με τα ειδικά διαμορφωμένα μίνι βαν του Κέντρου από και προς την παραλία Καλαμάτας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ράμπα) για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για πληροφορίες το τηλέφωνο της «Διάπλασης» είναι  27210-44700.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑ από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης παρουσιάζει την "ΓΥΝΑΙΚΟΚΡΑΤΙΑ" μια κωμωδία βασισμένη
στις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη.

4,5,11,13 Ιουλίου 2016 – ΣΠΑΡΤΗ



Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση


Το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών κόντρα στο Ιράν για το προολυμπιακό τουρνουά ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Αναλυτικά: 

15:15 Eurosport 1 Γύρος της Γαλλίας

19:00 OTE Sport 7 HD Ιαπωνία – Λετονία Προολυμπιακό τουρνουά

19:00 ΕΡΤ2- OTE SPORT4  Ελλάδα – Ιράν Προολυμπιακό τουρνουά

20:30 Novasports 4 Wimbledon 7η μέρα

22:00 OTE Sport 7 HD Σερβία - Πουέρτο Ρίκο Προολυμπιακό τουρνουά

22:00 ΕΡΤ2-OTE SPORT 4 Τυνησία – Ιταλία Προολυμπιακό τουρνουά


ΠΗΓΗ: zougla.gr

«Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ» στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο


Τόπος συνάντησης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού στο χώρο του θεάτρου γίνεται από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο. Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., περιλαμβάνουν επτά θεατρικές παραστάσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 4 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» από τη Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων Αιγίου
Τρίτη 5 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Μπαμπάδες με ρούμι» από τη Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων
Πέμπτη 7 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Της θείας τα καμώματα» από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού
Παρασκευή 8 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Εχθροί εξ αίματος» από το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας
Σάββατο 9 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Φωνάζει ο κλέφτης» από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου
Κυριακή 10 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών «Απόλλων»
Δευτέρα 11 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. «Οι ηλίθιοι» από τη Θεατρική Ομάδα «Μονόλογοι»

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική ομάδα Αποφοίτων, «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται»

Ο Θόδωρος, ένας φιλήσυχος νοικοκύρης που αγανάκτησε από την εμφύλια φαγωμάρα που διαδέχθηκε την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, πέφτει για έναν μεσημεριανό υπνάκο και βλέπει στον ύπνο του, ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται. Ένα ολοζώντανο όνειρο που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη και θα τον ξαναγυρίσει στις μέρες της πείνας και της ανέχειας που κυριαρχούσε ο φόβος για τον Γερμανό κατακτητή. Μια τέτοια μέρα, Γερμανοί θα μπουκάρουν στην αυλή του σπιτιού του και θα τον συλλάβουν μαζί με άλλους άντρες του σπιτιού…
Σκηνοθετική Καθοδήγηση – Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος.
Διανομή: ΣΙΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΤΙΝΑ ΚΛΑΓΚΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΥΚΑΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΗΜΑΣ, ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΛΑΓΚΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων, «Μπαμπάδες με ρούμι»

Μια μαύρη κωμωδία σπινθηροβόλα, με ανατροπές, συναρπαστική πλοκή και καταιγισμό από ξεκαρδιστικές ατάκες, που κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον. Εκεί όπου έξι άνθρωποι μετατρέπονται σε εγκληματίες με μια ευκολία που θα σόκαρε αν δε δίνονταν μέσα από τη μορφή της κωμωδίας… Μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τεχνική ακρίβεια πίσω από τις προσφιλείς μάσκες της σάτιρας, της φαινομενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας.
Σκηνοθετική καθοδήγηση: Κώστας Κλάγκος
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: (με τη σειρά που εμφανίζονται) Ανέττα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Καλούτσης, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Πηνελόπη Πιρπιρή, Χριστίνα Παγκάκη, Νίκος Τερζής.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»

Η σύγχρονη ελληνική κωμωδία «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» είναι μια διασκευήτου Θεατρικού έργου ΡΑΟΥΣ // (2010) του γνωστού θεατρικού δίδυμου του Θ.Παπαθανασίου – Μ.Ρέππα.Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το Δημόσιο και να αποσπάσουν εύκολο χρήμα. Μια ξεκαρδιστική, αλληγορική σατιρική φάρσα για τη «διαστροφή της φυλής μας».
Θεατρική διασκευή, Σκηνοθετική καθοδήγηση και Μουσική επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος.
Τα πρόσωπα με την σειρά εμφάνισης: Γιώργος Σπανός, Σπυριδούλα Παυλοπούλου– Μακρή, Στέλλα Τσεσμετζόγλου, Σπήλιος Ρουφογάλης, Λίνα Καρρά, Κυριακή Χριστοπούλου, Παναγιώτης Κόσσυφας, Γεώργιος Γεωργόπουλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρικό εργαστήρι Αιγείρας, «Εχθροί εξ αίματος»

Η άμβλυνση των αντιθέσεων, το διαρκές ζητούμενο για να επιτευχθεί η ΑΡΜΟΝΙΑ. Το σώμα καταρρέει όταν ο νους δεν δουλεύει αρμονικά με την καρδιά, η καρδιά με το νεφρό, το λεπτό έντερο με το παχύ έντερο. Και όταν χάνεται η αρμονία; Χάνονται όλα; Ποιος πεθαίνει μετά των αλλοφύλων; Σε αυτή την κωμωδία του Αρκά ρίχνουμε πραγματικά μια πιο εσωτερική ματιά στο σώμα και στην αδιάκοπη αγωνία του για ισορροπίες. Όργανα – χαρακτήρες υπολειτουργούν, συνωμοτούν, αγωνιούν με στόχο τη ζωή. Θα τα καταφέρουν; Και με ποιο τρόπο;
Σκηνοθεσία: Ζωή Ηλιοπούλου.
Παίζουν οι: Παναγής Κιζήλος, Γιάννης Μαλαβέτας, Μένια Φιλίππου.
Σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Έκφραση Αιγίου, «Φωνάζει ο Κλέφτης»

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.) πρότεινε για φέτος την ηθογραφική κωμωδία του Δ. Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη επιδιώκοντας με αυτό το δροσερό και απόλυτα χιουμοριστικό κείμενο να υπογραμμίσει την αέναη τάση των ανθρώπων να εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους, να πλουτίζουν εις βάρος κάποιων, να προβαίνουν σε ιδεολογικές και πολιτικές ακρότητες και να αφανίζουν με κάθε τρόπο όποιον τους σταθεί εμπόδιο.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κάτια Φάκου, Κατερίνα Ασπρούκου, Σοφία Βασιλείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σεφέρης, Θεόδωρος Μανεσιώτης, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Δημήτρης Γαλάνης, Μιχάλης Γεωργίου.
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών Απόλλων, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Το θεατρικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «ΑΠΟΛΛΩΝ», παρουσιάζει το θεατρικό δράμα: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Federico Garcia Lorca. Πέντε γυναίκες μαραίνονται σαν λουλούδια μέσα στο σκοτεινό σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, υποτάσσονται στις προκαταλήψεις και υποδουλώνονται σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Έξω από το σπίτι ο κάμπος γεμίζει γέλια, τραγούδια, έρωτες. Όμως, μέσα στο σπίτι της Μπερνάρντα επικρατεί η καταπίεση, η τυραννία, ο φασισμός, ο απολυταρχισμός, η καταπίεση.
Σκηνοθεσία: Ρομίνα και Επαμεινώνδας Δούλος.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κωνσταντίνα Τσαλπατούρου – Κόκλα, Αγγελική Σαμπάνη, Αγγελική Παλαιολόγου – Νεγκρίν, Ιωάννα Μαϊμανή, Ταξιαρχούλα Κορδογιάννη,  Λένα Παντελακάκη, Κατερίνα Χρόνη, Μαρία Αγιάννη, Κωνσταντίνα Δημοπούλου, Βιβή Κολλύρου, Διονυσία Τζόβολου, Αντωνία Κολλύρου, Εύη Χρόνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα “Μονόλογοι” – “Οι ηλίθιοι”

Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ, καταφθάνει στο μικρό χωριό της Ουκρανίας, Κουλιέντσικωφ, όπου πρόκειται να εργαστεί στο σπίτι της οικογένειας Ζουμπρίτσκυ. Αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα όμως, πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού, διακατέχονται από ένα πνεύμα…. ηλιθιότητας! Ερωτεύεται την κόρη του γιατρού Ζουμπρίτσκυ, Σοφία κι ανακαλύπτει πως η ηλιθιότητα των κατοίκων, δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει το χωριό εδώ και 200 χρόνια, και πως αν δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες ή η ίδια να παντρευτεί απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα πέσει και ο ίδιος θύμα της…
ΔΙΑΝΟΜΗ: Πρίντζιος Λάμπρος, Πρίντζιου Μαρία, Παγώνης Μιχαήλ, Πλατάνου Φιλιώ, Γιαννόπουλος Μιχάλης, Παγώνη Άννα-Λυδία, Τριανταφυλλοπούλου Ευγενία, Πλατάνου Μάιρα, Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης, Τσιώκου Αγγελική.Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κωστάκη.



ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

Το ιστιοφόρο με τα 30 πανιά που τρέλανε το Ναύπλιο


Τα βλέμματα όλων όσων έτυχε να κάνουν τις βόλτες τους στο Ναύπλιο, στράφηκαν στη θάλασσα. Και αυτό γιατί ένα τεράστιο ιστιοφόρο με 30 πανιά βρισκόταν στα ανοιχτά.

Όπως αναφέρουν οι argolikeseidhseis.gr δεν πρόκειται για οποιοδήποτε ιστιοφόρο αλλά για το «Sea Cloud», στο κατάστρωμα του οποίου έχουν περπατήσει μεγιστάνες, μονάρχες, καλλιτέχνες και διάσημοι πολιτικοί. Έχει διατελέσει Προεδρικό γιοτ, διπλωματικό… παλάτι, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος!

Το θρυλικό σκάφος έχει μήκος 109 μέτρα, πλάτος 15, ενώ το ύψος του κεντρικού καταρτιού του φτάνει τα 54 μέτρα και διαθέτει 32 πολυτελείς καμπίνες.


Η συναρπαστική ιστορία του Sea Cloud
Το πανέμορφο σκαρί, ναυπηγήθηκε στο Κίελο, το 1931 για χάρη του Αμερικανού χρηματιστή της Wall Street, Εντ Χάτον και της συζύγου του Μάρτζορι Μεριγοθέδερ.

Το 1942 την ευθύνη του πλοίου ανέλαβε η αμερικανική ακτοφυλακή, που «κούρεψε» το σκάφος αφαιρώντας τα κατάρτια του, ενώ βάφτηκε γκρι ώστε να μπει σε πλήρη πολεμική δράση.

Μάλιστα, λέγεται, ότι ο πρόεδρος Ρούζβελτ, αρχικά δεν ήθελε να το μετατρέψει σε πολεμικό πλοίο, λόγω της αίγλης του, ωστόσο οι ανάγκες που υπήρχαν τότε δεν του άφησαν τελικά περιθώριο.

Με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ακτοφυλακή αποκατέστησε το λευκό και χρυσό χρώμα του πλοίου και επανέφερε τον αετό που ήταν αρχικά τοποθετημένος στην πλώρη του και είχε αφαιρεθεί.

Το 1949 η χήρα του Χάτον, μαζί με τον σύζυγό της, δικηγόρο, Τζόζεφ Ντέιβις, πλήρωσαν ένα αμύθητο ποσό για να κατασκευάσουν νέα κατάρτια για το πλοίο που αποτελούσε πλέον κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας.

Την δεκαετία του ’50 η ιδιοκτήτρια του σκάφους Μάρτζορι Μεριγοθέδερ, που εν τω μεταξύ έχει παντρευτεί για τρίτη φορά, το πούλησε στον Δομινικανό δικτάτορα, Ραφαέλ Τρουχίγιο Μολίνο, το 1955, ο οποίος του δίνει το όνομα «Angelita».

Μετά τη δολοφονία του Τρουχίγιο στις 30 Μαΐου 1961 μέσα στο αυτοκίνητό του, το πολυτελές σκάφος πωλείται ξανά αυτή τη φορά με το όνομα «Patria» με αποτέλεσμα να το αποκτήσει η Operation Sea Cruises Inc. και να επιστρέψει ξανά στις ΗΠΑ.

Ακόμη και σήμερα, στην τιμονιέρα του βρίσκονται πέντε ορειχάλκινα διακριτικά που θυμίζουν τις λεγόμενες «σαρδέλες» στο μανίκι των αξιωματικών του στρατού, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μισό χρόνο ενεργής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Ημερήσιες Προβλέψεις - Ζώδια σήμερα Δευτέρα 04/07


Κριός

Γενικά: Σήμερα έχετε φθάσει σε μια συναισθηματική κλιμάκωση. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι πολύ δυνατό. Μεγάλες αλλαγές είναι πιθανές με αυτή την τάση. Αναζητήστε ελευθερία από την καθημερινότητά σας και μπορείτε ελεύθερα να πιέσετε τα όριά σας. Αναζητήστε το βαθύτερο νόημα αντί να ακολουθείτε το πλήθος και τις τάσεις που επικρατούν. Τώρα δεν είναι καιρός λυπάστε. Να είστε αληθινοί.

Οικονομικά και καριέρα: Είστε εκτός ισορροπίας σήμερα σχετικά με την καριέρα σας. Όταν σκέπτεστε τις προηγούμενες ημέρες αντιλαμβάνεστε ότι το συμπέρασμα είναι ότι δεν είστε ικανοποιημένοι με την δουλειά σας. Να είστε πιο συνειδητοποιημένοι ώστε να μπορέσετε να κάνετε αλλαγές.

Ταύρος

Γενικά: Είναι καλύτερα να κάνετε λίγο βαθύ διαλογισμό σήμερα. Η επαφή με τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Αντιληφθείτε ότι αυτή η μεγάλη αλλαγή έρχεται αν αφήσετε τον έλεγχο. Αφήστε τα πράγματα να προχωρήσουν ομαλά και μην ανησυχείτε για την οργάνωση και τον σχεδιασμό όλων των πράξεών σας. Κρατήστε τα πάντα απλά και εύκολα. Μια κατανόηση της κατάστασης θα προκύψει ομαλά και φυσικά.

Οικονομικά και καριέρα: Σήμερα παλεύετε με μια σημαντική απόφαση που θα έχει μια δραματική επιρροή επάνω στην καριέρα σας. Προσπαθήστε να μην υπεραναλύετε την θέση σας. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και να ακολουθήσετε την καρδιά σας.

Δίδυμοι

Γενικά: Εκμεταλλευθείτε την έντονη ενέργεια που υπάρχει σήμερα. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να εκφραστείτε δυναμικά. Μπορεί να φθάσετε στα άκρα οπότε να είστε προσεκτικοί με αυτή την δύναμη. Το κλειδί είναι να μην είστε τόσο απόλυτοι με τις ιδέες και τα αποτελέσματα που θέλετε. Τα πράγματα θα πάνε όπως πρέπει.

Οικονομικά και καριέρα: Σήμερα είναι η ημέρα σας για χαλάρωση. Αποδεχθείτε τον ρόλο σας σήμερα ως ακόλουθοι και μην προσπαθείτε να ηγηθείτε. Ακολουθήστε την ροή των πραγμάτων αντί να προσπαθείτε να βρείτε ένα σχέδιο που κινείται εναντίον σας. Όταν αμφιβάλλετε να έχετε μια πιο παθητική προσέγγιση.

Καρκίνος

Γενικά: Η δραστηριότητα γύρω σας είναι έντονη και εσείς πρέπει να προσθέσετε την ενέργειά σας στην ομάδα. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να είστε υπερβολικοί για να είστε μέρος του κόσμου. Αυτό που χρειάζεστε για να σας συνδέσει με την ομάδα δεν είναι κάτι που μπορεί να αγοραστεί. Έρχεται από μέσα σας. Ασχοληθείτε με πνευματικές συζητήσεις. Θα σας ανταμείψουν.

Οικονομικά και καριέρα: Η ένταση και ο εκνευρισμός μάλλον θα είναι έντονα σήμερα ακόμα και στην σκέψη των θεμάτων που υπάρχουν στην δουλειά σας σήμερα. Διώξτε μερική από αυτή την ένταση κοιτώντας όλο το σχέδιο. Μην αφήσετε τις λεπτομέρειες να σας ταράξουν. Βάλτε τες στην άκρη για τώρα.

Λέων

Γενικά: Μην δένεστε πολύ με την δουλειά σας σήμερα. Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία αν αποστασιοποιήσετε τον εαυτό σας από ότι προσπαθείτε να επιτύχετε. Μια πιο ουδέτερη οπτική πάνω στο θέμα θα σας κάνει να είστε πιο αποτελεσματικοί. Έχετε την δύναμη και πρέπει να την χρησιμοποιήσετε. Το κλειδί είναι να φροντίσετε να μην σας εξουσιάσει.

Οικονομικά και καριέρα: Χαλαρώστε την ένταση ανάμεσα στον εαυτό σας και τους άλλους με τον να είστε πιο ευαίσθητοι απέναντι στα συναισθήματα των άλλων συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας. Οι καταστάσεις στην δουλειά σας θα είναι πιο ομαλές αν χρησιμοποιήσετε μια πιο προσεκτική προσέγγιση με τους γύρω σας.

Παρθένος

Γενικά: Το να μάθετε την αλήθεια είναι πολύ σημαντικό για εσάς σήμερα. Σήμερα μπορεί να θέλετε να πάτε τα πράγματα σε ένα άλλο επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί μέχρι όλα τα δεδομένα να είναι ξεκάθαρα. Να θυμάστε ότι οι υποσχέσεις που κάνετε πρέπει να τηρηθούν. Τα συναισθήματά σας ενισχύονται με επιπλέον ενέργεια.

Οικονομικά και καριέρα: Τώρα είναι καιρός να ετοιμάσετε τον εαυτό σας ώστε να πάρει τον έλεγχο κάποιων καταστάσεων οι οποίες σας ταλαιπωρούν στην δουλειά σας. Οι άλλοι είναι πιο δεκτικοί με τις ιδέες σας σήμερα και τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή να έρθετε σε επαφή με άτομα που αξίζουν για εσάς.

Ζυγός

Γενικά: Φανταστείτε τον εαυτό σας ως ένα μέρος μιας υπέροχης χορωδίας σήμερα. Ο ρόλος σας είναι να τραγουδήσετε υπέροχα αλλά να αντιλαμβάνεστε και τις φωνές των άλλων. Φροντίστε το τραγούδι σας να μην καλύπτει τους άλλους. Να είστε συγκεντρωμένοι στα σημερινά γεγονότα. Προσπαθήστε να μην είστε υπερβολικοί αλλά πρέπει η φωνή σας να ακουστεί.

Οικονομικά και καριέρα: Θα έχετε πολύ ενέργεια σήμερα αλλά να είστε προσεκτικοί. Υπάρχει κίνδυνος οι ιδέες σας να οδηγηθούν σε λάθος κατεύθυνση με κάποιο τρόπο. Μην κάνετε μεγάλες αλλαγές στα σχέδιά σας μέχρι να συμβουλευθείτε και άλλα άτομα του τομέα σας.

Σκορπιός

Γενικά: Αυτό που δεν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος μπορείτε να το βρείτε αλλού. Μην παραιτείστε μέχρι να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το κλειδί σήμερα είναι να εκμεταλλευθείτε τα έντονα συναισθήματα σας και να τα χρησιμοποιήσετε για καλό. Μια κυνική συμπεριφορά θα περιπλέξει τα πράγματα και θα σας είναι πιο δύσκολο να δουλέψετε με τους άλλους.

Οικονομικά και καριέρα: Στην συνεχή προσπάθειά σας να παραμείνετε προσγειωμένοι και πρακτικοί σχετικά με την δουλειά σας μπορεί να έχετε χάσει επαφή με την δημιουργική σας πλευρά. Χρησιμοποιήστε την σημερινή ημέρα ώστε να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Θα βρείτε τις απαντήσεις στα σύννεφα.

Τοξότης

Γενικά: Κρατήστε τα πάντα χαλαρά και ανάλαφρα σήμερα. Αν είστε ανοιχτοί σε νέους τρόπους μπορεί να έχετε επαναστατικές σκέψεις σήμερα. Θα σας κάνει να περιμένετε το μέλλον και να λύσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Η ίδια μέθοδος που λειτουργεί για χρόνια μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση. Αναζητήστε άλλες μεθόδους.

Οικονομικά και καριέρα: Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην φανείτε πολύ επιθετικοί απέναντι στους άλλους. Οι καταστάσεις στην δουλειά σας θα είναι πιο ομαλές τις επόμενες ημέρες οπότε χρησιμοποιήστε αυτή την ημέρα για να χαλαρώσετε και να σκεφθείτε τι θέλετε εσείς να επιτύχετε και όχι οι άλλοι.

Αιγόκερως

Γενικά: Μην κουράζεστε από την έντονη ενέργεια της ημέρας. Χρησιμοποιήστε την ως καύσιμο για να παραμείνετε δυνατοί. Το εαυτός σας έχει τρομερή δύναμη και μπορεί να οδηγήσει το πλήθος. Μην απογοητεύεστε από την αναποφασιστικότητα. Να θυμάστε ότι όποιο μονοπάτι ακολουθήσετε είναι το σωστό. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Οικονομικά και καριέρα: Είστε ονειροπόλοι. Αφήστε τον εαυτό σας να ονειρευθεί σήμερα. Αφήστε αυτούς που θέλουν να σας προσγειώσουν στην γη. Αν οι άλλοι σας λένε ότι πρέπει να είστε πιο προσγειωμένοι και πρακτικοί ώστε να είστε επιτυχημένοι να τους θυμίζετε ότι και ο Αϊνστάιν ήταν ονειροπόλος.

Υδροχόος

Γενικά: Τα συναισθήματά σας θα είναι έντονα. Μπορεί να υπάρχει πολύ ένταση στις λέξεις σας. Αφήστε την φωτιά μέσα σας να καίει. Η ενέργεια είναι μεταδοτική. Σήμερα είναι μια από τις ημέρες όπου μπορείτε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην τακτική σας. Μην φοβάστε τις μεγάλες αλλαγές.

Οικονομικά και καριέρα zwdia: Μην κάνετε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα σας μέχρι να έχετε βρει τον χρόνο να κοιτάξετε πίσω και να αναρωτηθείτε που ήσασταν και τι καταφέρατε. Σκεφθείτε τα λάθη που κάνατε ώστε να μην τα ξανακάνετε.

Ιχθύες

Γενικά : Πολλά μπορεί να συμβαίνουν γύρω σας σήμερα. Μπορεί να αισθάνεστε ως θεατής σε κάποια παράσταση. Μην μένετε στην θέση του θεατή. Η ενέργειά σας είναι χρήσιμη στο προσκήνιο. Ισορροπήστε τις εντάσεις με την σταθερή, δυνατή λογική σας.

Οικονομικά και καριέρα: Τώρα είναι καλή ημέρα να σκεφθείτε πως μπορείτε να βάλετε περισσότερο από το καλλιτεχνικό σας ταλέντο στην δουλειά σας. Φροντίστε ώστε να μην αφήνετε αυτή την δημιουργικότητα να πηγαίνει χαμένη. Κάντε ένα σχέδιο για το πως μπορείτε να τα υλοποιήσετε αυτά που θέλετε μέσα στις επόμενες ημέρες.


ΠΗΓΗ: astro-live.gr

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα τα ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2016


Σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου «ξεκινούν» το ταξίδι τους στη Νέα Κίο, τα ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2016, οι καθιερωμένες εδώ και πολλά χρόνια καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου… 

Την αυλαία ανοίγει «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ» της Στέλλας Αρβανίτη. 

Το βιβλίο, που θα παρουσιαστεί στον χώρο του Πάρκου Εθνικής Αντίστασης (Νέα Παιδική Χαρά) έχει κερδίσει το Α’ βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2016 και το Γ’ βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών 2014.

Το παραμύθι αφηγείται η Λία Χριστοδούλου.

Μουσική – Τραγούδι : Ιωάννα Χρυσανθοπούλου.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, ώρα 9 μ.μ.
Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, Νέα Κίος

Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου από το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ του Ανδρέα Αναγνωστόπουλου.



Γίνονται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου







Τα γεγονότα... σαν σήμερα, 4 Ιουλίου


362 π.Χ : Ο Επαμεινώνδας νικά στη Μαντίνεια τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους, χρησιμοποιώντας τον σχηματισμό της λοξής φάλαγγας.

1054: Κινέζοι αστρονόμοι, αλλά και τα μέλη της γηγενούς αμερικανικής φυλής Ανασάζι καταγράφουν την εμφάνιση ενός νέου αστεριού κοντά τον αστερισμό του Ταύρου. Πρόκειται, όμως, για ένα σουπερνόβα, που παραμένει ορατό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, για αρκετούς μήνες. Τα υπολείμματα του "εκρηκτικού" θανάτου του αστεριού αυτού δημιούργησαν αυτό, που σήμερα είναι γνωστό ως το Νεφέλωμα του Καρκίνου.

1187: Οι στρατιές του Σουλτάνου της Αιγύπτου και της Συρίας και ιδρυτή της δυναστείας των Αγιουβιδών, του Σαλαντίν Α νικούν τους Σταυροφόρους σε μάχη κατά παράταξη στη Γαλιλαία, στη θέση που ήταν γνωστή με το όνομα "Κέρατα του Χατί". O Σαλαντίν συνεχίζει την προέλαση του, για να ανακτήσει την Ιερουσαλήμ και τα περισσότερα από τα εδάφη, που κατείχαν οι Χριστιανοί.


1776: Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ - εθνική εορτή. Πρόκειται για την ιδρυτική διακήρυξη ανεξαρτητοποίησης δεκατριών Πολιτειών της Αμερικής από την αποικιοκρατία των Βρετανών. Την έγραψε ο Τόμας Τζέφερσον και εγκρίθηκε γύρω στις 2 Αυγούστου 1776 (συμβολικά όμως στις 4 Ιουλίου 1776) από το Κογκρέσο. Θεωρείται ως η πράξη ίδρυσης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


1784: Γεννήθηκε ο Αντόνιο Αλμέιντα, Πορτογάλος φιλέλληνας, ο οποίος έλαβε μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

1794: Βρετανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το Πορτ-ο-Πριν στην Αϊτή.


1804: Γεννιέται ο Ναθάναελ Χόθορν, αμερικανός συγγραφέας. («Άλικο Γράμμα», «Το σπίτι με τα επτά αετώματα») [θαν. 19/5/1864]

1807: Γεννιέται ο Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι, Ιταλός στρατιωτικός, που αγωνίστηκε για την ενοποίηση και την ανεξαρτησία της Ιταλίας. Η γεμάτη περιπέτειες και μάχες ζωή του τον έκανε πρόσωπο θρυλικό. Το 1860 ο Γκαριμπάλντι θα αναλάβει την "πορεία των χιλίων" ενάντια στη Σικελία, θα καταλάβει τη νήσο και στη συνέχεια θα περάσει στην ιταλική χερσόνησο, όπου μαζί με το στρατό των Πιεμοντέζων θα αντιμετωπίσει τους Βουρβώνους και θα εισέλθει στη Νάπολη, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου ιταλικού κράτους.


1822: Πεθαίνει ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, αδελφός του Πετρόμπεη, οπλαρχηγός, από τις δυναμικότερες μορφές της ελληνικής επανάστασης. Σκοτώθηκε σε μάχη με τους Τούρκους στη Σπλάντζα της Ηπείρου.

1826: Γεννιέται ο Στίβεν Κόλλινς Φόστερ, ο πρώτος επαγγελματίας τραγουδοποιός των ΗΠΑ. Η πρώτη του επιτυχία ήταν το "Oh! Susanna".

1848: Εκδίδεται το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο", το ευαγγέλιο του κομμουνιστικού κινήματος, που συνέγραψαν ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς.

1848: Πεθαίνει ο Φρανσουά Σατομπριάν, γνωστός στην Ελλάδα ως Σατωβριάνδος, γάλλος συγγραφέας, πολιτικός, διπλωμάτης και φιλέλληνας. [γεν. 4/9/1768]

1855: Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση της ποιητικής συλλογής του Αμερικανού ποιητή Ουόλτ Ουίτμαν "Leaves of Grass".


1865: Εκδίδεται η "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", το διαχρονικό έργο του Λούις Κάρολ, που συντροφεύει τα όνειρα των παιδιών ακόμα και σήμερα.

1879: Οι Βρετανοί καταστρέφουν ολοκληρωτικά την πρωτεύουσα της χώρας των Ζουλού, Ουλούντι και ουσιαστικά κερδίζουν τον πόλεμο με το αφρικανικό έθνος.


1884: Διεξάγονται οι πρώτες ταυρομαχίες στην Αμερική στην πόλη Ντοτζ του Κάνσας.


1884: Το Άγαλμα της Ελευθερίας δωρίζεται στις ΗΠΑ από τους Γάλλους.

1888: Διοργανώνεται για πρώτη φορά διαγωνισμός ροντέο στο Πρέσκοτ της Αριζόνα.


1900: Γεννιέται στις ΗΠΑ ο πιο διάσημος μουσικός της τζαζ, ο Λούις Άρμστρονγκ.

1901: Ο Αμερικανός δικαστής Ταφτ ορίζεται κυβερνήτης στις Φιλιππίνες.

1902: Γεννιέται ο Ρωσο - εβραίος γκάνγκστερ Μέγιερ Λάνσκι, ο οποίος έζησε και έδρασε μαζί με τους φίλους του και επίσης διαβόητους γκάνγκστερ Μπάγκζι Σπίγκελ και Λάκι Λουτσιάνο την περίοδο της άνθησης της μαφίας στις ΗΠΑ.

1903: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τίοντορ Ρούσβελτ γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στέλνοντας το πρώτο επίσημο μήνυμα με το νέο καλώδιο μέσω του Ειρηνικού. Το μήνυμα κάνει το γύρο του κόσμου σε 9,5 λεπτά, κάτι για το οποίο παλαιότερα θα χρειάζονταν πολλές ώρες.

1904: Ξεκινά η κατασκευή του Καναλιού του Παναμά.


1909: Συγκροτείται στην Αθήνα ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος», μία ομάδα αξιωματικών που προετοίμασε την επανάσταση στο Γουδί τον ίδιο χρόνο και έφερε στην εξουσία τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

1909: Από τις 4 Ιουλίου 1776 έως σήμερα, οι ΗΠΑ αποκτούν έκταση γης τριών εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων, αξίας τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

1910: Στο Ρένο της Νεβάδα ο 32χρονος Τζακ Τζόνσον γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός πυγμάχος, που κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία βαρέων βαρών νικώντας τον Τζιμ Τζέφρις. Η νίκη του δημιουργεί εντάσεις, καθώς σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ υπάρχουν νόμοι περί "φυλετικού διαχωρισμού". Ως εκ τούτου σε πολλές αμερικανικές πόλεις απαγορεύεται η προβολή οπτικού υλικού από τον αγώνα.

1911: Η Βρετανία συμπαρατάσσεται με τη Γαλλία και τα συμφέροντά της στο Μαρόκο, ενώ η Ισπανία υποστηρίζει τη Γερμανία.

1912: Διεξάγονται οι 5οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Στοκχόλμης, στους οποίους παίρνουν μέρος 2.541 αθλητές από 28 χώρες.


1913: Ένοπλοι κελλιώτες μοναχοί αποτρέπουν βουλγαρικό σχέδιο κατάληψης αγιορειτικού εδάφους. 

1913: Η Ρουμανία διατάζει την κινητοποίηση των στρατευμάτων της για να συμμετάσχει στο Β Βαλκανικό Πόλεμο.

1914: Διεξάγεται το πρώτο Γκραν Πρι μοτοσικλέτας στις ΗΠΑ (300 μίλια- στην Ντοτζ στο Κάνσας.

1918: Σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο) ο Τσάρος Νικόλαος Β και τα μέλη της οικογένειας του δολοφονούνται από τους Μπολσεβίκους.

1920: Η προσωρινή Κυβέρνηση της Σιβηρίας παραχωρεί τη νήσο Σαχαλίνη, πλούσια σε κοιτάσματα άνθρακα και πετρελαίου, στην Ιαπωνία.

1921: Ο Ελληνικός Στρατός (Χ Μεραρχία), μετά από σκληρή διήμερη μάχη, καταλαμβάνει την Κιουτάχεια.

1926: Γεννιέται ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου από την Αργεντινή.

1927: Γεννιέται στο Σουμπιάκο, μια περιοχή κοντά στη Ρώμη η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπριτζίτα.

1928 : Πράκτορες από την Ιαπωνία δολοφονούν τον πρόεδρο της Κίνας Ζαν Ζουολίν.

1929: Γεννιέται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

1930: Στην Ελλάδα, οι πολίτες εξεγείρονται εξαιτίας των νέων αυξήσεων των τιμών των εισιτηρίων στους τροχιόδρομους και της κατάργησης των διαρκών.

1934: Πεθαίνει από λευχαιμία σε ηλικία 66 ετών η χημικός Μαρία Κιουρί, η οποία είχε τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ το 1903 και το 1911 για τις εργασίες της σχετικά με τη ραδιενέργεια.

1938: Γεννιέται ο Αμερικανός στιχουργός και τραγουδιστής Μπιλ Γουίδερς. Γνωστές επιτυχίες του τα κομμάτια "Just the Two of Us" και "Lean on Me".

1939: Το μεταγωγικό St.Louis με 963 Εβραίους πρόσφυγες από την Ευρώπη δεν παίρνει άδεια να δέσει στην Φλόριντα. Αναγκαστικά γυρίζει πίσω και τελικά πάνω από 200 επιβάτες του πεθαίνουν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί.

1940: Γεννιέται η ηθοποιός Άννα Φόνσου.

1941: Ο στρατηγός Κατρού διακηρύσσει την ανεξαρτησία της Συρίας εκ μέρους της Ελεύθερης Γαλλίας.

1942: Αεροπλάνα των ΗΠΑ ενώνονται με τη ΡΑΦ για πρώτη φορά και βομβαρδίζουν από κοινού βάσεις των Ναζί στην Ολλανδία.

1943: Δύναμη 5.000 Ελλήνων ανταρτών του ΕΔΕΣ αρχίζει εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα την παραπλάνησή τους ως προς την περιοχή αποβάσεως των Συμμάχων.

1943: Ο Βλαντισλάβ Σικόρσκι, πρωθυπουργός της εξόριστης στο Λονδίνο πολωνικής Κυβέρνησης, σκοτώνεται κατά την πτώση του αεροπλάνου του κοντά στο Γιβραλτάρ.

1943: Ξεκινά η Μάχη του Κουρσκ, η μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με άρματα μάχης. Στην αρματομαχία ενεπλάκησαν 6.200 γερμανικά και σοβιετικά τανκς.

1946: Οι Φιλιππίνες αποκτούν την πλήρη ανεξαρτησία τους έπειτα από 400 χρόνια.

1947: Το ΕΑΜ καταθέτει πρόταση για τον τερματισμό του Εμφυλίου Πολέμου: Πολιτική ουδετερότητας στα εξωτερικά θέματα, κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και γενική αμνηστία.

1950: Το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) εκπέμπει για πρώτη φορά στην Τσεχοσλοβακία.

1953: Η κατάσταση στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης παραμένει έκρυθμη, μετά την εξέγερση της 17ης Ιουνίου στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία και στο Ανατολικό Βερολίνο.

1954: Η Μέριλιν Σέπαρντ βρίσκεται στο σπίτι της στο Οχάιο των ΗΠΑ ξυλοκοπημένη μέχρι θανάτου. Ο άνδρας της δρ. Σαμ Σέπαρντ υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος είναι ένας άνδρας με κατσαρά μαλλιά, τον οποίο είδε επιστρέφοντας στο σπίτι. Οι αρχές, τον συλλαμβάνουν, περνά από δίκη όπου αποκαλύπτεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, κηρύσσεται ένοχος για το φόνο της γυναίκας του και φυλακίζεται. Το 1966 ασκεί έφεση και οι αρχικές κατηγορίες καταρρέουν. Στην υπόθεση αυτή, που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη της εποχής, βασίστηκε το σενάριο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς και κινηματογραφικής ταινίας "Ο Φυγάς".

1954: Η Δυτική Γερμανία νικά 3-2 την Ουγγαρία στη Βέρνη και κατακτά το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.


1957: Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφωνεί στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια τον διάσημο λόγο του «Η δύναμη της μη-βίας».

1959: Η αμερικάνικη σημαία προσθέτει άλλο ένα αστεράκι, για να τιμήσει την είσοδο της Αλάσκας στις ΗΠΑ.

1961: Ο Ολυμπιακός κερδίζει με 2-1 στη Λεωφόρο την Σάντος του Πελέ, την κορυφαία ομάδα του κόσμου. Διαμαρτυρίες προκάλεσε η τιμή του εισιτηρίου που ορίστηκε στις 35 δραχμές, τιμή τριπλάσια των 10 δραχμών που κόστιζε εκείνη την περίοδο.

1965: Στις ΗΠΑ, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ζητά να σταματήσει ο πόλεμος του Βιετνάμ.

1969: Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή στο ανατολικό Καζακστάν.

1969: Κυκλοφορεί το τραγούδι «Give peace a chance», ερμηνευμένο από την «Plastic Ono Band», με μέλη τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο.

1969: Στην Καλιφόρνια ο κατά συρροή δολοφόνος Zodiac επιτίθεται σε ένα νεαρό ζευγάρι. Η κοπέλα πεθαίνει και το αγόρι καταφέρνει να επιζήσει.

1970: Πεθαίνει ο Αμερικανός ζωγράφος Μπαρνέτ Νιούμαν, που θεωρείται από τους μεγάλους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

1971: Πεθαίνει ο Ογκαστ Ντέρλεθ, συγγραφέας, πιστός φίλος και μαθητής του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, ο οποίος εγκαινίασε τον όρο "Μυθολογία Κθούλου" για να περιγράψει καλύτερα τη δουλειά του δευτέρου. Ο Λάβκραφτ οφείλει τη μεταθανάτια αναγνώριση και διασημότητα του στην αφοσίωση του Ντέρλεθ, ο οποίος έκανε σκοπό της ζωής του να ολοκληρώσει ο ίδιος αρκετά από τα ημιτελή διηγήματα του Λάβκραφτ και να τα κάνει ευρύτερα γνωστά στο κοινό.

1975: Στο Ισραήλ, έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο της Ιερουσαλήμ προκαλεί το θάνατο 13 ατόμων και τον τραυματισμό 72. Το επεισόδιο συμβαίνει σε μια εποχή, που το Ισραήλ και η Αίγυπτος προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να φθάσουν στην υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης.


1976: Με μια νυχτερινή αιφνιδιαστική επίθεση στο αεροδρόμιο Εντέμπε της Ουγκάντα, σχεδιασμένη από τον στρατιωτικό και κατοπινό Πρόεδρο του Ισραήλ Εχουντ Μπαράκ, Ισραηλινοί κομάντος απελευθερώνουν περισσότερους από 100 ομήρους, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από Παλαιστίνιους αεροπειρατές. Τρεις όμηροι, όλοι οι αεροπειρατές, ο Ισραηλινός επικεφαλής της αποστολής και 40 στρατιώτες της Ουγκάντα είναι ο τραγικός απολογισμός της επιχείρησης απελευθέρωσης.΅

1976: Ιδρύεται στην Κύπρο ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ).

1978: Γεννιέται το μοντέλο Κάτια Ζυγούλη.

1979: Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανατροπή του, απελευθερώνεται ο πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αλγερίας, Αχμέντ Μπεν Μπεζά.

1981: Ο Τζον ΜακΕνρό κερδίζει τον Μπιορν Μποργκ στον τελικό του Γουίμπλετον σταματώντας ένα σερί 5ετίας του Σουηδού, που είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του Γουίλιαμ Ρανσό στα τέλη του 1880.

1981: Γεννιέται ο ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης.

1982: Ο Τζίμι Κονορς κερδίζει τον Τζον ΜακΕνρό με 3-6, 6-3, 6-7, 7-6, 6-4 στον μεγαλύτερο σε διάρκεια (4 ώρες, 16 λεπτά) τελικό ανδρών στην ιστορία του Γουίμπλετον.

1985: Γεννιέται το μοντέλο από το Ισραήλ, Μπαρ Ραφαέλι.

1987: Πραγματοποιείται στη Μόσχα ενώπιον 250.000 ανθρώπων ροκ συναυλία με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών μεταξύ αυτών οι Santana, οι Doobie Brothers και η Bonnie Raitt. Επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση υπέρ της ειρήνης και της κατανόησης μεταξύ των λαών, που έγινε από Αμερικανούς διοργανωτές σε συνεργασία με τη σοβιετική κυβέρνηση.

1988: Η FIFA αποφασίζει στη Ζυρίχη την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1994 στις ΗΠΑ, ημέρα που η Αμερική γιορτάζει την επέτειο της Ανεξαρτησίας της.

1988: Στο Καζακστάν βαγόνια που μεταφέρουν οξυγόνο εκρήγνυνται με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 91 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 1500.

1989: Με τη βίαιη επέμβαση του στρατού μπαίνει τέλος στην διαμαρτυρία στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο.

1989: Απίστευτη έκρηξη φυσικού αερίου στη Ρωσία που πυροδοτήθηκε από διερχόμενο τρένο. Σκοτώνονται 575 άτομα.

1990: Ο αρεοπαγίτης Βασίλης Κόκκινος γίνεται ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

1991: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε, αποφασίζει να εγκαταλείψει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

1992: Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πλέον ασφαλείς περιοχές του κόσμου για τους ξένους τουρίστες, καθώς παρουσιάζει το χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας στην Ευρώπη.

1992: Πεθαίνει ο Άστορ Πιατσόλα, αργεντινός συνθέτης του έντεχνου ταγκό. [γεν. 11/3/1921]

1993: Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο αρχηγός της «Πολιτικής Άνοιξης», Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει: «Δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της».

1993: Στις ΗΠΑ, σφυγμομέτρηση δείχνει ότι οι περισσότεροι πολίτες θα προτιμούσαν να μείνουν για μία βδομάδα στη φυλακή παρά να γίνουν πρόεδροι της χώρας.

1994: Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν δολοφονούν στο Παλαιό Φάληρο, τον Τούρκο διπλωμάτη Ομάρ Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

1995: Η εκτός νόμου ισλαμική οργάνωση της Αιγύπτου Τζαμάα αλ Ισλαμίγια αναλαμβάνει την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μουμπάρακ, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

1996: Στη Ρωσία, άνετη είναι η νίκη του Μπόρις Γέλτσιν με 54% έναντι του 40% του κομμουνιστή αντιπάλου του, Γκενάντι Ζουγκάνοφ, στο β γύρο των προεδρικών εκλογών.

1997: Ο Ισημερινός κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Νίνιο, που προκάλεσε πλημμύρες και χείμαρρους στη χώρα.

1998: Με ισόβια κάθειρξη τιμωρείται ο Τέρι Νίκολς για τον ρόλο που έπαιξε στη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα.

1999: Ο Ελληνοαμερικανός Πιτ Σάμπρας κερδίζει στον τελικό τον Αντρέ Αγκάσι με 3-0 σετ και κατακτά το Γουίμπλετον για έκτη φορά σε 7 χρόνια. Ο Σάμπρας με την νίκη του αυτή ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ρόι Εμερσον με 12 τίτλους Γκραντ Σλαμ.

2003: Πεθαίνει ο τραγουδιστής της σόουλ με τη βελούδινη φωνή Μπάρι Γουάιτ.


2004: Τελικός Euro 2004. Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ανεπανάληπτη και απρόσμενη επιτυχία στην Πορτογαλία για την Ελλάδα, που κατακτά το τρόπαιο νικώντας 1-0 τη διοργανώτρια. Το νικητήριο γκολ για την Ελλάδα πέτυχε στο 57ο λεπτό με κεφαλιά ο Άγγελος Χαριστέας.

2009: Ανοίγει και πάλι ο χώρος στο στέμμα του αγάλματος της Ελευθερίας. Είχε κλείσει μετά τις επιθέσεις του 2001 στους Δίδυμους Πύργους.