4.7.16

Καλαμάτα: Υγεία και διακοπές για ασθενείς με προβλήματα κίνησης και τους συνοδούς τους.


Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που έχουν προβλήματα κίνησης,  λόγου και αυτοεξυπηρέτησης αλλά και στους συνοδούς τους έθεσε σε εφαρμογή το  κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση» στην Καλαμάτα. Ουσιαστικά συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την ιατρική υποστήριξη και θεραπεία για τους ασθενείς με τις διακοπές για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.

Η επιστημονική διευθύντρια της «Διάπλασης» κα Αλεξάνδρα Καραβασίλη δηλώνει: «To Κέντρο μας μετά από 6 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, έχει ανοίξει νέα σελίδα στη δράση του, στον τομέα του τουρισμού υγείας. Το ανθρώπινο δυναμικό, οι υποδομές και η γεωγραφική θέση του Κέντρου παρέχουν τη δυνατότητα σε άτομα με λειτουργικά προβλήματα π.χ. μετά από τροχαίο ή, αγγειακό εγκεφαλικού επεισοδίου ή άλλης νευρολογικής νόσου να συνδυάσουν πρόγραμμα αποκατάστασης με διακοπές».

Η ιατρική ομάδα αποτελείται από διευθυντή ιατρό αποκατάστασης, παθολόγους, νευρολόγο, καρδιολόγο και εφημερεύοντες ειδικευμένους ιατρούς σε 24ωρη βάση και  εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Τον ιατρικό τομέα υποστηρίζουν λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Διαμονή και πλήρη διατροφή (3 γεύματα ημερησίως). Ιατρική αξιολόγηση για τον προσδιορισμό του προγράμματος αποκατάστασης, που θα ακολουθηθεί κατά την παραμονή του στο Κέντρο, τη χρήση της θεραπευτικής  πισίνας και θεραπευτική ιππασία.
Μεταφορά με τα ειδικά διαμορφωμένα μίνι βαν του Κέντρου από και προς την παραλία Καλαμάτας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ράμπα) για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Για πληροφορίες το τηλέφωνο της «Διάπλασης» είναι  27210-44700.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου