2.11.16

Χειμερινό Ωράριο καταστημάτων Άργους


Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου Κυνουρίας, καλεί τα μέλη σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.00 στο Γυμνάσιο Καστρίου, με θέματα:

1.    Απολογισμός έργου παρελθούσης περιόδου από τον Πρόεδρο.
2.    Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου από τον Ταμία.
3.    Προγραμματισμός έργου για την προσεχή περίοδο από τον Πρόεδρο.
4.    Παρουσίαση της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής.
5.    Αξιοποίηση των σχολείων (κτιριακών υποδομών) των χωριών μας. Εισηγητής ο Γραμματέας, καθηγητής κ. Ηλίας Χαλκιάς.


Για το ΔΣ ο Πρόεδρος
Χριστόφορος Νικολάου

Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά

Γιορτή Κάστανου.
Με γεύσεις Δολιανίτικες & κάστανα πολλά..
Στις 5 Νοεμβρίου στα ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑ 

Πλήρης ημερών απεβίωσε ο στιχουργός του “Όνειρου δεμένου” Βαγγέλης Γκούφας


Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και ποιητής Βαγγέλης Γκούφας.

Ο γνωστός δημιουργός γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1925. Σπούδασε νομικά. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με το θέατρο ως σεναριογράφος. Ομοίως στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση καθώς και με τη διαφημιστική εταιρία «Γνώμη».

Ο Βαγγέλης Γκούφας είχε γράψει πολλά θεατρικά έργα, κινηματογραφικά σενάρια, πρωτότυπα ραδιοφωνικά σκετς και παρλάτες, πολλές διασκευές για τη τηλεόραση και στίχους πολλών τραγουδιών γνωστών συνθετών όπως των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Κουνάδη, Πλέσσα κ.ά., από τα οποία και ξεχώρισαν το «Όνειρο δεμένο», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Τα δάκρυά μου είναι καυτά», «Το σύννεφο έφερε βροχή» κ.ά. Οι πρώτες του ραδιοφωνικές συνεργασίες ήταν σε κείμενα της ραδιοφωνικής μακρόχρονης σειράς «Μικρή πικρή μου αγάπη». Ανάμεσα στα θεατρικά του έργα ξεχωρίζουν τα μονόπρακτα: «Το κρατητήριο», «Η επιστροφή του ευεργέτη», «Η οργή», «Μικρή παρένθεση», καθώς και τα «Μια πόρτα δραχμές 500», «Το έμπα και έβγα του κόσμου», «Μη πατάτε τη χλόη» που συνέγραψε με τον Β. Ανδρεόπουλο. Παράλληλα έγραψε και πολλές ποιητικές συλλογές.

Ο Βαγγέλης Γκούφας ήταν ο ιδρυτής του θεατρικού σχηματισμού «Δωδεκάτη Αυλαία» και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Επίσης ήταν  μέλος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το 2006 η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τον τίμησε ιδιαίτερα για τη συνολική πλούσια καλλιτεχνική του προσφορά.



ΠΗΓΗ: lionnews.gr

Σαν σήμερα... στη μουσική


1944: Ο Αμερικανός κιμπορντίστας Keith Emerson (Keith Noel Emerson) γεννήθηκε στο Τόνμορντεν της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του με συγκροτήματα όπως  The T-Bones, και V.I.P.s. και συνέχισε με τους Emerson, Lake and Palmer. Μετά τη διάλυσή του γκρουπ το 1979 συνέχισαν με την ονομασία Emerson, Lake & Powell για να επανενωθούν με την αρχική τους ονομασία στις αρχές της δεκαετίας του '90.

1961: Η Καναδέζα τραγουδίστρια k.d. lang (Kathryn Dawn Lang) γεννήθηκε στο Κόνσορτ της Αλμπέρτα του Καναδά. Έγινε δημοφιλής όταν άρχισε να περιοδεύει με τον Roy Orbison σαν δεύτερη τραγουδίστρια. Το 1989 κέρδισαν μαζί το βραβείο Grammy "Best Country Collaboration with Vocals" για το ντουέτο στο τραγούδι "Crying" και για το άλμπουμ της "Absolute Torch and Twang" κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Female Country Vocal Performance". Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1992 όταν το τραγούδι "Constant Craving" γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και της χάρισε ακόμη ένα Grammy, το "Best Female Pop Vocal Performance". Στη μέχρι τώρα καριέρα της έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Tony Bennett, Elton John, Anne Murray κ.α.


1967: Οι The Beatles ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις  του τραγουδιού "Hello, Goodbye". Είναι μέρος του άλμπουμ "Magical Mistery Tour" και γράφτηκε από τον Paul McCartney. Θα ανέβει στο Νο1 σε Αγγλία και Αμερική.


1978: Οι The Police κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Outlandos d'Amour". Ηχογραφήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 1978 στα Surrey Sound Studios. Αρχικά τα τραγούδια "Roxanne" και "Can't Stand Losing You" ήταν στην μαύρη λίστα του BBC. Το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο για το εξώφυλλο του single που έδειχνε έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Next to You" και "So Lonely".


1985: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Stevie Wonder με το τραγούδι "Part-Time Lover". Είναι μέρος του άλμπουμ "In Square Circle" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985. Το 1986 θα προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Male Pop Vocal Performance".


1991: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Mort Shuman (Mortimer Shuman 1936-1991) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας από την ασθένεια του καρκίνου. Τα τραγούδια που έγραψε, τραγουδήθηκαν από δημοφιλής καλλιτέχνες όπως Elvis Presley ("Little Sister", "Viva Las Vegas"), The Drifters ("Save the Last Dance for Me") κ.α. Έγραψε και τραγούδησε επίσης στα γαλλικά, τραγούδια όπως τα "Allo Papa Tango Charlie", "Sha Mi Sha", "Le Lac Majeur" κ.α. που έγιναν μεγάλες επιτυχίες στη Γαλλία.


2003: Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι R.E.M. με την συλλογή τραγουδιών "In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003". Κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου του 2003 και περιέχει μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος από τα άλμπουμ τους "Green" (1988), "Out of Time" (1991), "Automatic for the People" (1992), "Monster" (1994), "New Adventures in Hi-Fi" (1996), "Up" (1998) και "Reveal" (2001) καθώς και δύο νέες ηχογραφήσεις και δύο τραγούδια από soundtrack ταινιών. Περιέχει μεταξύ άλλων τα τραγούδια "Man on the Moon", "The Great Beyond", "What's the Frequency, Kenneth?", "Losing My Religion", "Everybody Hurts" κ.α.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου


Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου. Ο 66χρονος ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο. Τον τελευταίο καιρό είχε επιστρέψει σπίτι του.

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλεί από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του ‘Στάθη Θεοχάρη’ της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εργαζόταν κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», και την αποφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Βασιλείου έχει πάρει μέρος και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης έχει διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.

Καλό ταξίδι Ταξίαρχε Θεοχάρη! 


ΠΗΓΗ: news247.gr

Σεμινάριο Παραδοσιακού Χορού από τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης


To 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο 10-13 Νοεμβρίου


Το πρώτο επίσημο Φεστιβάλ Αναρρίχησης που διοργανώνεται από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο από 10-13 Νοεμβρίου 2016.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
17:00-22:00: Καλωσόρισμα, εγγραφή, διανομή ενημερωτικών υλικών

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου
08:00-09:00:  Γιόγκα
09:00-10:00: Διάλειμμα-καφές
10:00:   Περίπατος/πεζοπορία σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά μονοπάτια της περιοχής του Λεωνιδίου
18:00:   Pilates matwork - Zumba
19:00:  Παραδοσιακή μουσική και χορός
19:30:   Δείπνο σε μπουφέ με τοπικά εδέσματα και κρασί
20:30:   Παρουσίαση από τον Claude Remy
21:30:   Προβολή Ταινίας 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου
7:30-8:30: Γιόγκα
8:30-9:00: Διάλειμμα-καφές
9:00: Μαραθώνιος αναρρίχησης ή ελεύθερη αναρρίχηση, Τελετή/Βραβεία για τους νικητές του μαραθώνιου αναρρίχησης και τους εκλεκτούς καλεσμένους του φεστιβάλ στην "Φάμπρικα Πολιτισμού"
20:30: Χαιρετισμός από τις τοπικές αρχές / Παρουσιάσεις από τον Άρη Θεοδωρόπουλο και διάσημους αναρριχητές
21:30: Πάρτι με ζωντανή μουσική, ποτά και σνακ

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου
8:00-09:00: Γιόγκα
9:00-10:00: Διάλειμμα-καφές
10:00: Παρακολούθηση ενός εκλεκτού καλεσμένου να επιχειρεί μερικά πολύ δύσκολα κόλπα!



ΠΗΓΗ: leonidion.gr

Μεσσηνία : Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου. 
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε !»

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, (5η για την πόλη της Καλαμάτας) μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού κ Μητρότητας 
https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/?ref=bookmarks

Μια στιγμή σε μια εικόνα...


Όταν κοιτάς από ψηλά... βλέπεις καλύτερα!
Δε συμφωνείτε;


Γίνονται... σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) 
σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ 
(Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων),  
διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο αποκλειστικά για τους εκθέτες της "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO"
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 16.30  
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας 
(25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 02 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Με τον Δία να σας γνέφει από τον Ζυγό και να βρίσκεται ακριβώς απέναντι σας, φίλοι Κριοί, ήρθε η στιγμή που πρέπει να μιλήσετε (κυρίως με τον εαυτό σας) τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της ευθύτητας, προσπαθώντας έτσι να χαλιναγωγήσετε την απαιτητική συμπεριφορά και τον παρορμητισμό σας. Με μετρημένα, αλλά παράλληλα καθοριστικά βήματα στην ερωτική σας ζωή, μπορείτε να ανοίξετε διάπλατα τους ορίζοντες της σχέσης σας, επενδύοντας στην τρυφερότητα και τη ζεστασιά σας. 

ΤΑΥΡΟΣ
Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο, είναι το σύνθημα σήμερα για σας, αγαπητοί Ταύροι, οργανώστε τη δουλειά σας προωθώντας τις απίστευτες ικανότητες και το δυναμισμό σας σιωπηλά, για να κατακτήσετε τα υλικά ευεργετήματα που προσδοκάτε, με αργές και σταθερές εξελίξεις. Αν τα όνειρα που κάνετε για το συναισθηματικό σας μέλλον έχουν μόνο εσάς σαν πρωταγωνιστές, τότε είναι μια μέρα που ένας καινούριος, τρυφερός έρωτας μπορεί να συγκινήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους του ζωδίου. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αν πιστεύετε πως δεν έχετε καμία υποστήριξη στα επαγγελματικά σας βήματα και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες από κανέναν, τότε κάνετε τραγικό λάθος, φίλοι Δίδυμοι, ψάξτε σε βάθος τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας, για να διαπιστώσετε πως οι συνεργάτες και τα κοντινά σας πρόσωπα βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας. Αλλάξτε στην ερωτική σας ζωή τα γεγονότα και τις καταστάσεις που σας δημιουργούν μπελάδες και βάζουν παγίδες στη σχέση σας, προσεγγίστε το ταίρι σας με ώριμη και ειλικρινή συμπεριφορά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τονίστε την ενεργητικότητα και την ζωντάνια σας στη δουλειά σας, αγαπητοί Καρκίνοι, είναι μια ευνοϊκή μέρα που μπορείτε βήμα-βήμα να βελτιώσετε τις πάσης φύσεως σχέσεις σας, δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και ευεξίας με τα αγαπημένα πρόσωπα και τους συναδέλφους σας. Διορθώστε τα λάθη στο δεσμό σας, ενισχύοντας τις μοναχικές στιγμές με τον ερωτικό σας σύντροφο με αισθησιασμό και πάθος, απελευθερώστε τα θέλω και τις επιθυμίες σας στο ταίρι σας, για να σας αποδεχθεί και να σας καταλάβει. 

ΛΕΩΝ
Βάλτε τάξη στο στενό εργασιακό και οικογενειακό σας περιβάλλον σήμερα, αγαπητοί Λέοντες, αντιμετωπίστε μια νέα πραγματικότητα που δημιουργείται γύρω σας, κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και στις εξελίξεις στην καθημερινότητά σας. Μπορεί ο επαγγελματικός τομέας να είναι πολύ σημαντικός, όμως μην αφήνετε στο περιθώριο τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ερωτικού σας συντρόφου, ίσως αργότερα δεν έχετε το χρόνο και τη διάθεση να διορθώσετε τα κακώς κείμενα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μια τάση επεκτατικότητας δημιουργείται μέσα σας σήμερα, φίλοι Παρθένοι, και είναι απόλυτα φυσιολογικό, διότι θέλετε να αξιοποιήσετε με τον ευνοϊκότερο για σας τρόπο τις ικανότητες και την αξιοσύνη σας και σας διαβεβαιώνω πως μπορείτε να το πετύχετε. Οι πλανητικές όψεις σας αναγκάζουν να μην πιστεύετε στις συμπτώσεις, αλλά στην καλή σας μοίρα, που ενεργοποιεί την καλοτυχία στο κομμάτι εκείνο της ζωής σας που λέγεται έρωτας-πίστη-αφοσίωση, γι’ αυτό δώστε μεγάλη σημασία στα θεμέλια του δεσμού σας. 

ΖΥΓΟΣ
Η αξιοπιστία και η συνέπεια που δείχνετε στη δουλειά σας εκτιμώνται με τον καλύτερο για σας τρόπο σήμερα, αγαπητοί Ζυγοί, από ανωτέρους και συνεργάτες. Ξεμπερδέψτε και ξεκαθαρίστε τις εκκρεμότητες που έχετε αφήσει από το παρελθόν, μην επιτρέπετε να σας κυνηγούν τα λάθη και οι απροσεξίες, απολαύστε την καινούρια πραγματικότητα που χτίζετε σταδιακά και ουσιαστικά στη ζωή σας. Ρυθμίστε με την εύνοια των πλανητών τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες για το ταίρι σας, δεχτείτε την αλήθεια, όποια κι αν είναι. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Εστιάζετε περισσότερο στο οικονομικό κομμάτι της καθημερινότητάς σας, φίλοι Σκορπιοί, που ίσως αποτελεί και έναν βραχνά για τους περισσότερους από εσάς, όμως δε χρειάζεται να ανησυχείτε και να αγχώνεστε, είτε να πιστεύετε πως οι συνεργάτες και τα κοντινά σας πρόσωπα επιβουλεύονται τις προσπάθειες και τις ικανότητές σας. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες και τις γνωριμίες που παρουσιάζονται, κάντε ένα βήμα μπροστά, δίχως να σας επηρεάζει σοβαρά το δύσβατο παρελθόν της ερωτικής σας ζωής. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Θέστε σήμερα σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας, φίλοι Τοξότες, περισσότερο εφικτούς και πραγματοποιήσιμους στόχους και ταυτόχρονα κυνηγήστε με υπομονή και απόλυτη συνέπεια τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Μη βλέπετε γύρω σας φαντάσματα ή ανθρώπους που συνέχεια εμποδίζουν τις προσδοκίες σας να πάρουν σάρκα και οστά, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, στην εμφάνισή σας, χαρίζοντας έτσι και στον ερωτικό σας σύντροφο την ευχαρίστηση να σας προτείνει μια απίθανη έξοδο. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου που είναι κυβερνήτης σας σήμερα, αγαπητοί Αιγόκεροι, ίσως σας δυσκολέψει αρκετά για να εκφράσετε τα βαθιά σας συναισθήματα και τα πιστεύω σας στα προσφιλή άτομα και τον ερωτικό σας σύντροφο. Μην το βάζετε κάτω και μην απελπίζεστε, τακτοποιήστε πρωτίστως τα θέματα που έχετε με τον εσωτερικό σας κόσμο και τη συνείδησή σας, για να καλμάρουν οι εντάσεις και οι κόντρες γύρω σας και να δρομολογηθούν εξελίξεις, που μόνο χαρά και ικανοποίηση θα σας φέρουν. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έτσι κι αλλιώς, φίλοι Υδροχόοι, ό,τι κι αν κάνετε σήμερα, έχουν ήδη δρομολογηθεί σημαντικές αλλαγές και ουσιαστικές ανατροπές στην καθημερινότητά σας. Φυσικά και δε θα μείνετε με τα χέρια σας σταυρωμένα, εξ’ άλλου η φορά των καταστάσεων και των εξελίξεων είναι αποτέλεσμα των όσων είχατε σχεδιάσει και δρομολογήσει να συμβούν στην προσωπική και ερωτική σας ζωή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μουντό τοπίο μεταμορφώνεται στο δεσμό σας, βάλτε πλώρη για επίσημα και σοβαρά γεγονότα. 

ΙΧΘΕΙΣ
Πιστέψτε σήμερα, αγαπητοί Ιχθύες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας, οι αστρολογικές συγκυρίες και οι θέσεις των πλανητών περιορίζουν τις άσχημες και αμφίβολες σκέψεις σας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ώθηση στα οράματα και τα πλάνα σας για το κοντινό και το μακρινό μέλλον. Μπορεί να αισθανθείτε μια συνολική κούραση, ίσως πάλι αναρωτηθείτε για την αφοσίωση του ερωτικού σας συντρόφου, μην αφήνετε την ευμετάβλητη διάθεσή σας να σκοτεινιάζει την καρδιά σας. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα


Αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσουν αναμένουμε σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016. 
Τις βραδυνές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 5 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 18 και τοπικά 19 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 19 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 19 και τοπικά 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες με την ένταση τους στα πελάγη να φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

ΣΗΜΕΡΑ στις 11:00 στο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ η ΚΗΔΕΙΑ της ΕΛΕΝΗΣ ΔΟΜΑΖΟΥ


Η Ελένη Δομάζου μαζί με τον αείμνηστο σύζυγο της Σπύρο Δομάζο δίδαξαν πολλά χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 π.μ. στο Κουτσοπόδι (και όχι στις 3 μ.μ. όπως είχαμε αρχικά γράψει).

Καλό Ταξίδι κυρία Ελένη! Καλό Παράδεισο!

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 2 Νοεμβρίου

739: Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης, Καρλ Ντίτερς φον Ντίτερσντοφ.

1570: Τσουνάμι χτυπά τις ακτές της Ολλανδίας και σκοτώνει πάνω από 1.000 άτομα.



1755: Γεννιέται η Μαρία Αντουανέτα, σύζυγος του Λουδοβίκου ΙΣΤ' της Γαλλίας. Η αρνητική της φήμη στο λαό βοήθησε ιδιαίτερα στην πτώση της βασιλείας στη Γαλλίας. Καταδικάστηκε σε θάνατο και αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 1793.



1789: Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας.


1815: Γεννιέται ο Τζορτζ Μπουλ, ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

1817: Ανοίγει η Τράπεζα του Μόντρεαλ, η μακροβιότερη τράπεζα του Καναδά.



1823: Σε μήνυμά του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα των επαναστατημένων Ελλήνων στην ανεξαρτησία.



1844: Γεννιέται ο Μεχμέτ Ε', Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1909 έως το 1918.



1847: Γεννιέται ο Ζορζ Σορέλ, γάλλος κοινωνικός φιλόσοφος, γνωστός για την ταυτόχρονη υποστήριξη των Λένιν και Μουσολίνι, καθώς θεωρούσε ότι τόσο η ρωσική επανάσταση, όσο και ο ιταλικός φασισμός, αποτελούσαν παραδείγματα για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής «παρακμής». (Θαν. 29/8/1922)

1859: Πραγματοποιούνται στην Αθήνα ιππικοί αγώνες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης "Ολύμπια".

1889: Η Βόρεια και η Νότια Ντακότα γίνονται Πολιτείες των ΗΠΑ.

1894: Γεννιέται ο Αλεξάντερ Λίπιτς, Γερμανός μελετητής της αεροναυπηγικής, γνωστός από τις μελέτες του για τα φτερά των αεροπλάνων.



1903: Στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Θίοντορ Ρούσβελτ διατάσσει την αποστολή τριών πολεμικών πλοίων στη Διώρυγα του Παναμά.



1906: Γεννιέται ο Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. («Θάνατος στη Βενετία», «Ο Ρόκο και τ' αδέλφια του») [θαν. 17/3/1976]



1911: Γεννιέται στο Ηράκλειο της Κρήτης ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Οδυσσέας Αλεπουδέλης.

1912: Η ελληνική σημαία κυματίζει στο Άγιον Όρος. Η τουρκική φρουρά συλλαμβάνεται και εγκαθίσταται Έλληνας πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής στις Καρυές.



1913: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Μπαρτ Λάνκαστερ.



1917: Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ, δηλώνει ότι «ήρθε η ώρα, οι Εβραίοι να αποκτήσουν κράτος στην Παλαιστίνη». Έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Μπάλφουρ», πάνω στην οποία βασίστηκε η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

1920: Στις ΗΠΑ, ξεκινά να εκπέμπει ο ραδιοσταθμός KDKA, το πρώτο εμπορικό ραδιόφωνο της χώρας.



1924: Γεννιέται ο ηθοποιός Σταύρος Ξενίδης.



1927: Γεννιέται ο Στιβ Ντίτκο, καρτουνίστας και ένας από τους δημιουργούς του Spider Man.

1929: Γεννιέται ο Μοχάμαντ Ραφίκ Ταράρ, που διετέλεσε Πρόεδρος του Πακιστάν από το 1998 έως το 2001.



1930: Ο Χαϊλέ Σελασιέ ανεβαίνει στο θρόνο της Αιθιοπίας.

1931: Πραγματοποιούνται αιματηρές συγκρούσεις στους δρόμους της Αθήνας μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας, με αφορμή διαδήλωση υπέρ των Κυπρίων.


1931: Γεννιέται ο Φιλ Γουντς, Αμερικανός αλτοσαξοφωνίστας, κλαρινετίστας και συνθέτης της τζαζ. Από τους σημαντικότερους μουσικούς που ανέδειξε το μουσικό ιδίωμα του μπίποπ, με ξεχωριστό παίξιμο στο σαξόφωνο.

1934: Ιδρύεται ο νομός Κιλκίς και καθορίζονται λεπτομερώς τα όριά του.

1936: Ξεκινάει τις εκπομπές της από το Alexandra Palace του Λονδίνου η τηλεόραση του BBC, χρησιμοποιώντας το σύστημα Baird σε 204 γραμμές και το EMI-Marconi σε 405 γραμμές.

1940: Ο ελληνικός στρατός καταδιώκει τους Ιταλούς στο αλβανικό έδαφος. Ενενήντα νεκροί και 209 τραυματίες είναι ο απολογισμός των αεροπορικών βομβαρδισμών των Ιταλών σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλο, Χανιά και Κόρινθο.

1943: Στην Ελβετία, οι Σοσιαλδημοκράτες ανακηρύσσονται πρώτο κόμμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές, λαμβάνοντας 56 έδρες.

1946: Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης, Γκιουζέπε Σινόπολι.



1946: Ιδρύεται η ομάδα μπάσκετ των θρυλικών Boston Celtics, που προήλθε από τη συγχώνευση των ομάδων Providence και Steam Rollers.

1948: Ο Δημοκρατικός Χάρι Τρούμαν επικρατεί επί του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Τόμας Ντέβι, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

1949: Ύστερα από σκληρές διαβουλεύσεις στη Χάγη, η Ινδονησία γίνεται ανεξάρτητο κράτος.



1950: Πεθαίνει, σε ηλικία 94 ετών, ο συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, πρύτανης των βρετανικών γραμμάτων.



1951: Γεννιέται ο πολιτικός Βασίλης Λεβέντης.

1954: Στο Ισραήλ, ο Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν γίνεται Πρωθυπουργός.



1957: Γεννιέται ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης.

1959: Ο Jacques Plante των Montreal γίνεται ο πρώτος παίκτης του χόκεϊ, που φοράει προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο.



1960: Πεθαίνει, σε ηλικία 64 χρονών, ο Έλληνας αρχιμουσικός και συνθέτης, Δημήτρης Μητρόπουλος.



1960: Ο εκδοτικός οίκος «Penguin» αθωώνεται από την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς στην υπόθεση με το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Χ. Λόρενς «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι».

1962: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, ανακοινώνει το τέλος της Κρίσης των Πυραύλων, μετά τη διάλυση των βάσεων της ΕΣΣΔ στην Κούβα.

1963: Μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, δολοφονείται ο Πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ, Νγκο Ντιν Ντιεμ.

1964: Το τηλεοπτικό δίκτυο CDS αγοράζει την ομάδα μπέιζμπολ των NY Yankees.

1967: Πραγματοποιείται στον "Ευαγγελισμό" η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στην Ελλάδα.



1971: Γεννιέται ο διάσημος ποπ σταρ, Ρίκι Μάρτιν.



1975: Πεθαίνει ο Ιταλός σκηνοθέτης, Πιερ Πάολο Παζολίνι. 



1976: Εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μετέπειτα βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ.



1977: Πρωτοφανής νεροποντή πλήττει την Αττική, με 22 νεκρούς, εκτεταμένης διάρκειας συσκότιση και ανυπολόγιστες ζημιές στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

1979: Στη Βολιβία, οι πραξικοπηματίες κηρύττουν στρατιωτικό νόμο.

1980: Στον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρη-ΟΦΗ (4-0) σημειώνεται ρεκόρ 8 δοκαριών (7 ο Άρης, 1 ο ΟΦΗ).



1982: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο δακτύλιος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το νέφος.

1984: Η Βέλμα Μπάρφιλντ γίνεται η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που τιμωρείται με θανατική ποινή, μετά το 1962.

1985: Στη Νότια Αφρική, η Κυβέρνηση επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς σε ξένους δημοσιογράφους, φωτογράφους αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία για την κάλυψη ρατσιστικών αναταραχών.

1986: Πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός, Πολ Φρις, που "χάρισε" τη φωνή του σε αρκετούς από τους ήρωες του Ντίσνεϊ.

1988: Το ηλεκτρονικό "σκουλίκι" Μόρις, κάνει την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο.

1990: Ξεκινάει ο Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων στην Λευκωσία, στο οδόφραγμα του "Λήδρα Παλλάς".

1991: Ένας αστυνομικός σκοτώνεται και άλλοι έξι τραυματίζονται μετά από εκτόξευση ρουκέτας σε λεωφορείο των ΜΑΤ. Την ευθύνη αναλαμβάνει, με προκήρυξή της, η 17Ν.

1992: Ο Μάτζικ Τζόνσον ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρησή του.

1994: Στην Αίγυπτο, εκατοντάδες είναι οι νεκροί στην περιοχή Ασιούτ, 400 χλμ. νότια του Καΐρου, από έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων.

1995: Αρχίζει το πειραματικό πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

1996: Πεθαίνει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Άγγελος Γουλανδρής.

1997: Στην Κρήτη διεξάγεται Διαβαλκανική Διάσκεψη και φιλοξενούνται περί τους 700 πρωθυπουργούς, υπουργούς, διπλωμάτες και δημοσιογράφους.

1998: ΟTerr y Butcher, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, βγάζει σε πλειστηριασμό στο Stirling όλα τα αθλητικά του ενθύμια. Το βραβείο της "Καλύτερης Αθλητικής Προσωπικότητας της Χρονιάς 1989" πωλείται για 400 λίρες.

1999: Προκειμένου να βελτιώσει το θέαμα, το ΝΒΑ ανακοινώνει σειρά αλλαγών στους κανονισμούς και την εισαγωγή ντόπινγκ κοντρόλ και έλεγχο για μαριχουάνα για όλους τους παίκτες. Τα φάουλ θα σφυρίζοντα με την παραμικρή επαφή, ο χρόνος παραμονής κάτω από την γραμμή του φάουλ είναι 5 δευτερόλεπτα, το χρονόμετρο δεν θα ανανεώνεται πλήρως ύστερα από διακοπή αλλά θα γυρνάει στα 14 δεύτερα και θα επιτρέπεται η ζώνη μέσα στην ρακέτα.



2000: Ο επί 15 χρόνια Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ χάνει στο Λονδίνο από τον 25χρονο πρώην μαθητή του Βλαντιμίρ Κράμνικ με 8.5-6.5 σε ματς 15 παρτίδων, στην πιο σημαντική αναμέτρηση των τελευταίων ετών.

2002: Διεξάγονται κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γεωργία. Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, που δίνει προβάδισμα στον κυβερνητικό συνασπισμό του Προέδρου Σεβαρντνάντζε, διακόπτεται από καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία. Τις επόμενες ημέρες οι δρόμοι της Τιφλίδας γίνονται θέατρο μαζικών διαδηλώσεων, αλλά και βίαιων επεισοδίων, με αποκορύφωμα την κατάληψη της Βουλής, στις 22 του μηνός, από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος Σεβαρντνάντζε υποχρεώνεται σε φυγή και την επόμενη ημέρα υποβάλλει την παραίτηση του. Οι εκλογές ακυρώνονται και οι πολίτες της Γεωργίας κλείνουν νέο ραντεβού με τις κάλπες 45 ημέρες αργότερα.



2004: Πανηγυρική επανεκλογή στην Προεδρία των ΗΠΑ για τον Τζορτζ Μπους, που συγκέντρωσε ποσοστό 51% έναντι 48% του αντιπάλου του Τζον Κέρι. Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων, αλλά και η μεγάλη πόλωση κατέστησαν την εκλογική αναμέτρηση εξαιρετικά αμφίρροπη, καθώς, σε κάποιο σημείο, η διαφορά των δύο μονομάχων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είχε συρρικνωθεί στις μία με τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται, ότι είχε κατά νου η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις εκλογικές κάλπες, σύμφωνα με τα exit polls των αμερικανικών ΜΜΕ.

Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος


Αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ Β’, που υποβλήθηκαν σε σειρά φρικτών βασανιστηρίων, όταν ομολόγησαν τη χριστιανική τους πίστη το 330. Η μνήμη τους τιμάται από τη χριστιανική εκκλησία στις 2 Νοεμβρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζουν όσοι φέρουν τα ονόματα Ακίνδυνος, Αφθονία και Ελπιδοφόρος.

Απολυτίκιο

Ακίνδυνον μέλψωμεν, συν Αφθονίω ομού, κλεινόν Ανεμπόδιστον, Ελπιδοφόρον στερρόν, Πηγάσιον ένδοξον ούτοι γαρ ακινδύνως, εξαφθόνου κρατήρας, πηγάζουσι τοις ελπίδι, αρραγεί προσιούσι, χαρίτων ανεμποδίστων, κρήνην θεόβρυτον.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Μία ρήση την ημέρα...


Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς φόβους και βάσανα, καθώς δεν υπάρχει ατυχία χωρίς ανακούφιση κι ελπίδες.


Ρότζερ Μπέικον 

1214 – 1292

Γνωστός στη χώρα μας και με το εξελληνισμένο όνομα 
Ρογήρος Βάκων, άγγλος ιερωμένος και φιλόσοφος.