22.11.16

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016: Τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο




















Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Ο καλύτερος ύμνος για το σκύλο και την ανιδιοτελή αγάπη που έχει στον ιδιοκτήτη του


Το 1855, ο Τζορτζ Γκράχαμ Βεστ (1830-1904), που τα τελευταία χρόνια της ζωής του θα διακρινόταν ως ρήτορας στην αμερικανική Γερουσία, είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει στο δικαστήριο μιας μικρής πόλης του Μιζούρι, απ' όπου καταγόταν κι ο ίδιος, έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε υποβάλλει μήνυση κατά ενός συμπολίτη του, επειδή εκείνος είχε σκοτώσει το σκύλο του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Βεστ δεν υπέβαλε καμία ερώτηση. Στο τέλος, όταν έπρεπε να παρουσιάσει στους ενόρκους τη θέση του, ο νεαρός δικηγόρος εκφώνησε μια σύντομη ομιλία που συγκίνησε τους ενόρκους και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο θαυμαστούς ύμνους που έχουν ειπωθεί για τους σκύλους και το μοναδικό δέσιμο που έχουν με τ' αφεντικά τους. Φυσικά, ο Βεστ κέρδισε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

"Κύριοι ένορκοι! Ο καλύτερος φίλος που ένας άνθρωπος έχει στον κόσμο ενδέχεται να στραφεί εναντίον του και να γίνει εχθρός του. Ο γιος ή η κόρη που έχει αναθρέψει με αγάπη και φροντίδα ενδέχεται ν' αποδειχθούν αχάριστοι. Εκείνοι που είναι πιο κοντινοί και πιο αγαπητοί σ' εμάς, εκείνοι που εμπιστευόμαστε με την ευτυχία και το καλό μας όνομα ενδέχεται να γίνουν προδότες αυτής της πίστης. Τα χρήματα που ένας άνθρωπος έχει, ενδέχεται να τα χάσει. Πετάνε μακριά απ' αυτόν, ίσως όταν τα χρειάζεται περισσότερο. Η καλή φήμη ενός ανθρώπου ενδέχεται να θυσιαστεί σε μια στιγμή κακώς ζυγισμένης πράξης. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πέσουν στα γόνατα για να μας τιμήσουν όταν είμαστε πετυχημένοι, ενδέχεται να είναι οι πρώτοι που θα ρίξουν την πέτρα του αναθέματος, όταν η αποτυχία θρονιάσει πάνω από τα κεφάλια μας.
Ο μόνος απολύτως μη εγωιστής φίλος που ένας άνθρωπος μπορεί να έχει σ' αυτόν τον εγωιστικό κόσμο, ο μόνος που ποτέ δεν θα τον εγκαταλείψει, ο μόνος που ποτέ δεν αποδεικνύεται αχάριστος ή προδότης είναι ο σκύλος του. Ο σκύλος ενός ανθρώπου στέκεται πλάι του στην ευημερία και στη φτώχεια, στην υγεία και στην αρρώστια. Θα κοιμηθεί στο κρύο έδαφος, όπου οι δυνατοί άνεμοι φυσούν και το χιόνι πέφτει έντονο, αρκεί να μπορεί να βρίσκεται κοντά στο πλευρό του αφεντικού του. Θα φιλήσει το χέρι, που δεν έχει τροφή να προσφέρει. Θα γλείψει τις πληγές και τα τραύματα που προκαλούνται από τη σκληρότητα του κόσμου. Φρουρεί τον ύπνο του πάμφτωχου αφέντη του, σαν να ήταν πρίγκιπας. Όταν όλοι οι άλλοι φίλοι εγκαταλείπουν, εκείνος παραμένει. Όταν τα πλούτη κάνουν φτερά και η φήμη γίνεται κομμάτια, αυτός είναι σταθερός στην αγάπη του, όπως ο ήλιος στο ταξίδι του στους ουρανούς. 
Αν η τύχη οδηγήσει τον αφέντη στο περιθώριο, έναν παρία του κόσμου, χωρίς φίλους και άστεγο, ο πιστός σκύλος δεν ζητάει κανένα υψηλότερο προνόμιο από το να τον συνοδεύσει, να τον φυλάει ενάντια σε κάθε κίνδυνο, να πολεμήσει ενάντια στους εχθρούς του. Και όταν έρθει η τελευταία σκηνή και ο θάνατος πάρει τον αφέντη του στην αγκαλιά του και το σώμα του θαφτεί στο κρύο χώμα, ακόμη κι αν όλοι οι άλλοι φίλοι συνεχίσουν την ζωή τους, εκεί δίπλα από τον τάφο θα βρεθεί ο ευγενικός σκύλος, με το κεφάλι ανάμεσα στις πατούσες του, τα μάτια του θλιμμένα, αλλά ανοιχτά σε διαρκή ετοιμότητα, πιστός και αληθινός ακόμη και στο θάνατο".


ΠΗΓΗ: ola-ta-kala.blogspot.gr

Ημέρα γνωριμίας & ενημέρωσης για τον ΊΒΥΚΟ - Κυριακή 27 Νοεμβρίου


Παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ AΛΩΣΗ στην Τρίπολη, στις 27/11


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, που έχει ως τίτλο ΑΛΩΣΗ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Λαμπρόπουλου και αναφέρεται στην απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με αφορμή το συμφωνικό έργο του Γιώργου Κατραλή ΑΛΩΣΗ (μουσική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς) και σηματοδοτεί την έναρξη δράσεων για την ιστορική δικαίωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Για την πραγματοποίησή του συνεργάστηκαν φορείς, σωματεία, σύλλογοι και καλλιτεχνικές σχολές, με κοινό στόχο ένα καλό αποτέλεσμα βασισμένο στη συλλογική προσπάθεια, στην κοινή δράση και στην αγάπη για τη Τρίπολη.

"Η παραγωγή και η υλοποίηση του ντοκιμαντέρ, είναι ένας θρίαμβος του εθελοντισμού και του καλλιτεχνικού δυναμικού της Τρίπολης για αυτή την μεγαλειώδη πανηγυρική εκδήλωση, που θα δικαιώσει και θα εμψυχώσει  όλους όσους κοπίασαν και μόχθησαν, για τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού της ιστορίας της πόλης." αναφέρει ο Δήμος Τρίπολης στην πρόσκλησή του.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της παρουσίασης: 


Το trailer του ντοκιμαντέρ:



5. Αγαπώ τη ζωή...


Το "Αγαπώ τη Ζωή" σας προσκαλεί να το... ξεφυλλίσετε και να βρείτε στις "σελίδες" του όλα όσα σας ενδιαφέρουν... 

Το "Αγαπώ τη Ζωή" είναι εδώ καθημερινά και συνεχώς εμπλουτίζεται για να έρχεται πιο κοντά σας... 

Γίνετε φίλοι, "συνεργάτες" και αναγνώστες μας και δεν πρόκειται να χάσετε τίποτα... Γιατί, "Αγαπώ τη Ζωή"... σημαίνει ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ! 

Στείλτε τα μηνύματα σας στο anastasiahav@gmail.com 

Σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου... στη μουσική


1710: Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης Μπερνάντο Πασκίνι.


1900: Πεθαίνει ο Βρετανός συνθέτης Άρθουρ Σάλιβαν.

1913: Γεννιέται στο Λόουστοφτ της Αγγλίας ο συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας Μπέντζαμιν Μπρίτεν.


1916: Πεθαίνει ο Αμερικανός συνθέτης Τζακ Λόντον.

1928: Ο γάλλος συνθέτης Μορίς Ραβέλ παρουσίασε για πρώτη φορά στο Παρίσι το «Μπολερό», την πιο γνωστή σύνθεσή του.


1934: Γεννιέται η τραγουδίστρια Ρίτα Σεκελλαρίου.



1934: Ακούστηκε για πρώτη φορά το "Santa Claus Is Comin’ To Town". Μεγάλη διαχρονική επιτυχία, ένα από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


1946: Ο Τζαμαϊκανός μπασίστας και τραγουδοποιός Aston Barrett (Aston Francis Barrett) γεννήθηκε Κίνγκστον της Τζαμάικα. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με τον Bob Marley και τους The Wailers.

1947: Ο Βρετανός κιθαρίστας, μέλος του rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) γεννήθηκε στο Willesden του Βόρειου Λονδίνου. Ήταν γνωστός ως “the Magician of Slide” και “Slide King of Rock And Roll” λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1950: Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και ηθοποιός Steven Van Zandt (Steven Lento), γνωστός και ως Little Steven, γεννήθηκε στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Υπήρξε συμπαραγωγός στα άλμπουμ του Bruce Springsteen “Darkness on the Edge of Town“, “The River” και “Born in the U.S.A.“. Για χρόνια είναι μέλος της μπάντας του Springsteen, E Street Band. Συμμετείχε στην Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά “The Sopranos“.

1950: Η Αμερικανίδα μουσικός και τραγουδοποιός Tina Weymouth (Martina Michèle Weymouth) γεννήθηκε στο Κορονάντο της Καλιφόρνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μπασίστρια του συγκροτήματος Talking Heads. Επίσης έκανε την παραγωγή στο άλμπουμ των Happy Mondays, “Yes Please!“.


1955: Η δισκογραφική εταιρία RCA ανακοινώνει ότι, αγόρασε το συμβόλαιο του Έλβις Πρίσλεϊ από τη Sun Records.

1976: Γεννιέται ο τραγουδιστής των HIM Βάιλ Βάλο.

1997: Ο Αυστραλός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Michael Hutchence (Michael Kelland John Hutchence 1960-1997) βρέθηκε νεκρός στην σουίτα του στο πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Ritz Carlton, στο Double Bay της Αυστραλίας. Αυτοκτόνησε δι΄ απαγχονισμού σε ηλικία 37 ετών. Υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος INXS και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίας ’80 και ’90, με τραγούδια όπως τα “New Sensation“, “Need You Tonight“, “Never Tear Us Apart“, “Mystify“, “Suicide Blonde” κ.α. Ο Hutchence ήταν συνδημιουργός σχεδόν σε όλα τα τραγούδια του συγκροτήματος. Μαζί με το συγκρότημα είχε κερδίσει επτά ARIA Awards, πέντε MTV Video Music Awards και είχε προταθεί δύο φορές για Grammy Awards. Το 1991 τιμήθηκαν με το Brit Award, “Best International Group“.


1963: Οι The Beatles κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “With the Beatles“. Ηχογραφήθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, “Please Please Me“, από τις 18 Ιουλίου έως τις 23 Οκτωβρίου του 1963. Περιέχει τα τραγούδια: “All My Loving“, “Don’t Bother Me” κ.α.


1968: Την ίδια ημέρα πέντε χρόνια αργότερα, οι The Beatles κυκλοφορούν ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ τους το “The Beatles” γνωστό και ως “The White Album“. Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου του 1968 στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Back in the U.S.S.R.“, “While My Guitar Gently Weeps“, “Helter Skelter“, “Revolution 1” κ.α.

1971: Στη κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Isaac Hayes και το θέμα της ταινίας “Shaft“. Το 1972 θα χαρίσει στον Hayes το βραβείο Όσκαρ“Best Original Song“. Είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός καλλιτέχνης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο.

1975: Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “That’s the Way (I Like It)” του συγκροτήματος KC & the Sunshine Band. Είναι μέρος του δεύτερου και ομώνυμου άλμπουμ τους.


1980: Οι Abba βρίσκονται για έκτη φορά στην καριέρα τους στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart, αυτή τη φορά με το άλμπουμ τους “Super Trouper“. Περιέχει την μεγάλη επιτυχία “The Winner Takes It All“.


1988: Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το διπλό live άλμπουμ τους με τίτλο “Delicate Sound of Thunder“. Ηχογραφήθηκε από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου του 1988 κατά την διάρκεια των παραστάσεων στο Nassau Coliseum του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Περιέχει τραγούδια όπως τα “Shine On You Crazy Diamond“, “Comfortably Numb“, “One of These Days“, “Wish You Were Here“, “Us and Them” κ.α.



2011: Πεθαίνει ο Αργύρης Κουνάδης, έλληνας συνθέτης. Έγραψε κλασσική μουσική, αλλά και λαϊκά τραγούδια, όπως το «Do you like the Greece» και «Όρτσα τα Πανιά», που ερμήνευσε ο Αντώνης Καλογιάννης. (Γεν. 14/2/1924)



Επιστολή του Τζον Λένον πωλήθηκε για 30.000 δολάρια


Μία... οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον που απευθυνόταν στον Πολ και στη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, γραμμένη λίγο μετά τη διάλυση των Beatles πωλήθηκε σε δημοπρασία για 30.000 δολάρια.

Το δισέλιδο δακτυλογραφημένο γράμμα με χειρόγραφες σημειώσεις του Λένον πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών RR Auction που εδρεύει στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το γράμμα πιστεύεται ότι γράφτηκε το 1971 ως απάντηση στην κριτική που δέχθηκε ο Τζον Λένον από τη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ για την απόφασή του να μην ανακοινώσει δημόσια την αποχώρησή του από την μπάντα το 1970.

Στη γεμάτη βωμολοχίες και σε κάποια σημεία ασυνάρτητη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πιστεύεις πραγματικά ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής τέχνης εμφανίστηκε λόγω των Beatles; Δεν νομίζω ότι είσαι τόσο τρελός Πολ – το πιστεύεις αυτό; Όταν θα σταματήσεις να το πιστεύεις ίσως ξυπνήσεις!»

«Η επιστολή καταγράφει την έντονη αντιπαλότητα μεταξύ Λένον και ΜακΚάρτνεϋ κατά τους μήνες και τον χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles» εξήγησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών, Ρόμπερτ Λίβινγκστον.

Ο Τζον Λένον καταφέρεται εναντίον του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και της πρώτης συζύγου του, Λίντα, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει να αφήσει τα περασμένα να είναι περασμένα και τους ασκεί σκληρή κριτική για την έπαρσή τους και την άρνησή τους να είναι ευγενικοί στη σύζυγό του, Γιόκο Όνο.

Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει στον Τύπο για την έξοδό του από τους Beatles, επειδή αυτό του είχε ζητηθεί από τον Πολ και τον μάνατζερ των Beatles, Άλεν Κλάιν. «Και οι δύο για μία ολόκληρη μέρα προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είναι καλύτερο να μην πω τίποτα…Επειδή αυτό "θα έβλαπτε τους Beatles" και είπαν "να το υποβαθμίσουμε"».

Η επιστολή δείχνει ότι η μαγική χημεία των Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρτνεϊ μετατράπηκε σε πικρή δυσαρέσκεια, όταν οι Beatles διαλύθηκαν το 1970.

Την επιστολή του θρύλου της ροκ αγόρασε ένας συλλέκτης από το Ντάλας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Fox News.

Στη δημοπρασία πωλήθηκαν επίσης ένα υπογεγραμμένο πρόγραμμα των Beatles από το 1963 (έναντι 16.541 δολαρίων), το προσωπικό σημειωματάριο του Μάιλς Ντέιβις (για 12.251 δολάρια) και η ακουστική κιθάρα του Στίβι Ρέι Βον για 18.520 δολάρια.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 

Τζον Κένεντι (29/5/1917 – 22/11/1963)


Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο 35oς κατά σειρά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γεννήθηκε στο Μπρουκλάιν της Μασαχουσέτης στις 29 Μαΐου 1917. Ήταν γιος του πολυεκατομμυριούχου Τζόζεφ Κένεντι, ο οποίος, αφού έκανε τεράστια περιουσία κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, έγινε ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του Ρούζβελτ, ο οποίος αργότερα τον διόρισε πρεσβευτή στη Βρετανία (1938-1940).

Ο Τζον Κένεντι έκανε σπουδές στο Χάρβαρντ και το Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο ναυτικό ως κυβερνήτης τορπιλακάτου. Για τη γενναιότητα που επέδειξε διασώζοντας το πλήρωμά του τού απενεμήθη το Αριστείο Ανδρείας. Εξελέγη με τους Δημοκρατικούς μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων το 1947 και γερουσιαστής το 1952. Τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκε τη Ζακλίν (Τζάκι) Λι Μπουβιέ, η οποία του χάρισε τρία παιδιά. Το 1960 ήταν ο πιο νεαρός και ο πρώτος καθολικός πολιτικός που είχε κατακτήσει ποτέ το αξίωμα του Προέδρου, αν και η νίκη ήταν οριακή. Ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 1961.

Υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων, άσκησε πιέσεις σε κυβερνήτες και νομοθετικά σώματα, ώστε να εκλείψουν οι φυλετικές διακρίσεις, ειδικά στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, όπου ο ρατσισμός ήταν έντονος στις πολιτείες του Νότου. Το πόσο σκληρός διαπραγματευτής υπήρξε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής το έδειξε στη διάρκεια της κρίσης με την Κούβα το 1962.

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του.


Αποφθέγματα - Γνωμικά - Ρήσεις
Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Αυτοί που καθιστούν μια ειρηνική επανάσταση αδύνατη, κάνουν μια βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη.

Αν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει του πολλούς, που είναι φτωχοί, τότε δεν μπορεί να σώσει του λίγους, που είναι πλούσιοι.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όταν αναλάβαμε την προεδρία ήταν ότι βρήκαμε την κατάσταση τόσο άσχημη όσο λέγανε προεκλογικά ότι είναι.

Η νίκη έχει χίλιους πατεράδες, αλλά η ήττα είναι ορφανή.

Οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν ένα τέλος στον πόλεμο, αλλιώς ο πόλεμος θα δώσει ένα τέλος στην ανθρωπότητα.

Όλες οι μητέρες θέλουν να δουν τους γιους τους προέδρους, αλλά χωρίς να γίνουν πολιτικοί.

Πολύ συχνά απολαμβάνουμε την άνεση της γνώμης χωρίς τη στενοχώρια της σκέψης.

Ποτέ δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε από φόβο, αλλα και ποτέ δεν πρέπει να φοβηθούμε να διαπραγματευτούμε.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε τον χρόνο ως εργαλείο, όχι ως καναπέ.


Συγχώρα τους εχθρούς σου, αλλά ποτέ μην ξεχνάς τα ονόματά τους.



ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ : H Δέσποινα Μπεμπεδέλη υποδύεται τη Μικρασιάτισσα Φιλιώ Χαϊδεμένου από τις 23/11


Μία απο τις μελανότερες σελίδες του Ελληνισμού, η Μικρασιατική Καταστροφή, αναβιώνει στην θεατρική σκηνή μέσα απο τις μαρτυρίες της γυναίκας που την έζησε στο πετσί της. 

Η βίαιη έξοδος των Ελλήνων από την Μικρά Ασία υπήρξε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για την συγγραφή δεκάδων χιλιάδων σελίδων.

Οι πρώτες μαρτυρίες από τον ξεριζωμό 

Πλήθος προσφύγων κατέφτασε στη Μητέρα Ελλάδα και μαζί του έφερε πρωτογενείς μαρτυρίες.

Μέσα σε αυτό το ταλαίπωρο “κύμα” προσφύγων ήταν και η μόλις 23 ετών Φιλιώ Σιδερή-Χαϊδεμένου, γεννημένη σε μια μικρή κωμόπολη της Μ. Ασίας, τα Βουρλά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σμύρνη.



Αυτή τη γυναίκα «ζωντανεύει» με την ερμηνεία της η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, απο τις 23 Νοεμβρίου στο Θεάτρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου.

Ο δυναμικός χαρακτήρας, η τόλμη και η αποφασιστικότητα που διέκριναν τη Φιλιώ Χαϊδεμένου, συνέδραμαν ως εφόδια στον αγώνα της για να μην εξαλειφθεί ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία.

Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες.

Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης.



Την Δέσποινα Μπεμπεδέλη πλαισιώνει πενταμελής θίασος νέων και καταξιωμένων ηθοποιών.

Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της.



Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Αλκιβιάδης Μαγγόνας

Μία γεύση από την παράσταση μέσα από «το τραγούδι της Φιλιώς»:




Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 Οκτωβρίου 1899 και έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007.

Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού »ΙΩΝΙΑ» τιμά τη μνήμη της ανεβάζοντας αυτή την θεατρική παράσταση.

Φιλιώ Χαϊδεμένου 

Διασκευή: Άνδρη Θεοδώτου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος

Σκηνικά/Κοστούμια: Άγγελος Αγγελής

Μουσική/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης

Κάθε Τετάρτη ώρα 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00

15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητές και γκρουπ, 5 ευρώ άνεργοι

Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32 Εξάρχεια Τηλ. 2105223522


ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Εθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του Γ. Καστρινάκη στις 27/11


Εθελοντική αιμοδοσία, αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου, Γιώργου Καστρινάκη, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος, «Η Ελπίδα».

«Η αιμοδοσία αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ Γιώργου Καστρινάκη, του οποίου η προσφορά στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985 που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία», αναφέρει στην πρόσκλησή του ο Σύλλογος. Μία πρόσκληση συμμετοχής σε μια «ανιδιοτελή πράξη προσφοράς», «για να αποδείξουμε όλοι μαζί πως η προσφορά και η αλληλεγγύη ξεκινάει από εμάς τους ίδιους, σε καιρούς ηθικά κρίσιμου?Η προσφορά αίματος προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας είναι η πιο ζεστή και αμέριστη συμβολή μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, από τις 9:30 έως τις 13:30, στην οδό Αγ. Αντωνίου και Σητείας, στο Πάτημα Χαλανδρίου. Σημειώνεται ότι οι αιμοδότες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους.

Η αιμοδοσία θα υλοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών Βριλησσίων.



ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Προσωπικές μνήμες απ’ τον Κωστή Στεφανόπουλο - Δημήτρης Καμπουράκης


Θυμάμαι τον Κωστή Στεφανόπουλο, όταν του ζήτησα ραντεβού δια της επίσημης οδού το 2001 και του πήγα τον πρώτο τόμο του βιβλίου μου «Μια σταγόνα ιστορία». Τον γνώριζα και με γνώριζε από το ρεπορτάζ, ήμουν τότε προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1, όμως ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήταν ο άνθρωπος που θα τον έπαιρνε τηλέφωνο στα ξεκούδουνα ένας παλιός γνωστός του δημοσιογράφος, για να φλυαρήσουν. Αν και ήταν ο ευγενικότερος άνθρωπος του κόσμου, λειτουργούσε πάντα και μόνο θεσμικά. Μιλούσε προσεκτικά, απευθυνόταν σε όλους στον πληθυντικό και δεν ήθελε επ’ ουδενί λόγο να παρερμηνευτούν λόγια ή κινήσεις του ως Προεδρικές παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Παρά ταύτα, στην συμπεριφορά του δεν υπήρχε η παραμικρή αύρα τυπολατρίας ή κομπασμού. Είχε ζεστό βλέμμα και απέπνεε μια αίσθηση χορτασμένης αξιοπρέπειας, που κατέληγε σ’ ένα είδος βαθιάς καλοσύνης απέναντι στον συνομιλητή του. Παράξενο συναίσθημα για κάποιον που καθόταν απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό που μου έκανε πελώρια εντύπωση σε κείνο το ραντεβού και την ημίωρη συνομιλία μας, ήταν ο τρόπος που υποδέχτηκε το βιβλίο μου. Αφού το ξεφύλλισε και άκουσε τις εξηγήσεις μου για το περιεχόμενό του, το τοποθέτησε στην ουρά μιας σειράς όρθιων βιβλίων σ’ ένα ράφι και μου είπε: «Αυτά είναι τα ιστορικά. Έχω επίσης τα πολιτικά (μου έδειξε άλλο ράφι) και τα νομικά (τρίτο ράφι). Χωρίζω τον χρόνο ανάγνωσής μου ημερησίως σε τρία μέρη, διότι πρωτίστως ασχολούμαι με τα καθήκοντά μου. Το δικό σας είναι (μέτρησε με το δάκτυλο) όγδοο στην σειρά των ιστορικών, οπότε υπολογίζω ότι θα διαβαστεί σε περίπου έξι μήνες». Αν σας πω ότι δεν έμεινα εμβρόντητος από την τάξη που είχε επιβάλλει στην ζωή του, θα πω ψέματα.

Θυμάμαι όμως και μια άλλη, ακόμα παλιότερη συνομιλία μου με τον Κωστή Στεφανόπουλο, την νεκρή πολιτική περίοδο που δεν είχε εκλεγεί βουλευτής. Το κόμμα του, η ΔΗΑΝΑ, υπήρχε ακόμα, δεν είχε αναγγείλει την διάλυσή της. Ίσως να ήταν το 1993 ή το 1994. Πήγα να τον συναντήσω βραδάκι στο γραφείο του στο κόμμα, που βρισκόταν κάπου στην Χαλκοκονδύλη. Τον βρήκα μέσα σ’ ένα τεράστιο χώρο, ένα ενιαίο οροφοδιαμέρισμα ίσως και 400 τετραγωνικών, να κάθεται ολομόναχος. Δεν υπήρχε κανένας, ούτε καν κάποια γραμματεύς. Η απόλυτη ερημιά, η πλήρης εγκατάλειψη. Νεαρός ρεπόρτερ εγώ, ένιωσα την ανάγκη να του πω μια καλή κουβέντα: «Η πολιτική κάνει κύκλους, κύριε Πρόεδρε» αμόλησα την…σοφία μου, «οπότε θα επανέλθετε κάποια στιγμή». Κούνησε μελαγχολικά το κεφάλι του και μου απάντησε με κοφτές λέξεις: «Το μοναδικό κοινά αποδεκτό προσόν μου πλέον κύριε, είναι η εντιμότητά μου. Όλα τα υπόλοιπα έχουν κριθεί αρνητικώς και τελεσιδίκως από το εκλογικό σώμα. Το βλέπετε, λοιπόν, πιθανόν να επανέλθω;» Έκανε λάθος, το 1995 επανήλθε στο ύπατο αξίωμα.

Και μια τελευταία συνομιλία που θυμάμαι ολοκάθαρα με τον Κωστή Στεφανόπουλο, ήταν μέσα στο κτίριο της Προεδρίας ανάμεσα σε μια συνάδελφο και αυτόν, που την παρακολουθήσαμε αρκετοί ακόμα. Θέλοντας να τον κολακεύσει, η παλιά συνάδελφος άρχισε να κατηγορεί τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματά τους για τους καυγάδες που είχαν πάνω στην επικαιρότητα: «Καλλιεργούν κλίμα όξυνσης κύριε Πρόεδρε. Δεν παίρνουν παράδειγμα από σας, ούτε σας ακούνε. Αυτοί διχάζουν τον λαό καθημερινά.» Η απάντηση του, την αποστόμωσε κυριολεκτικά: «Πρέπει να γνωρίζετε κυρία μου, ότι δυστυχώς και εγώ υπηρέτησα αυτή την όξυνση επί τεσσαρακονταετία, πριν γίνω σοφότερος. Δώστε τους χρόνο»

Δημήτρης Καμπουράκης
ΠΗΓΗ: lionnews.gr

Η έκθεση του Κωνσταντίνου Δημούλη τώρα και στο Άργος


Μετά τη δεκαήμερη έκθεση στο Βουλευτικό Ναυπλίου, τα σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, του γεννημένου στην Πρόνοια και με αρκαδική καταγωγή καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Χ. Δημούλη, έρχονται στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" στο Άργος (Αγίου Κωνσταντίνου 29), από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ οι ώρες επίσκεψης καθημερινά είναι 18.00 με 22.00 (Σαββατοκύριακα 11.00 με 14.00 και 18.00 με 22.00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.





Οι φωτογραφίες (παρμένες από τον Αναγνώστη) είναι από την έκθεση στο Ναύπλιο.

O Tweety έγινε 74 ετών!


Τα εβδομήντα τέσσερα κεράκια έσβησε τη Δευτέρα o Tweety, το δημοφιλές καναρίνι της Warner Bros. Ο διάσημος ήρωας καρτούν έχει συντροφεύσει γενεές και γενεές παιδιών. Μαζί με τον άσπονδο «εχθρό» του Σιλβέστερ, ο Τweety έχει μπει στην παγκόσμια ιστορία ως ένα από τα πιο λατρεμένα κινούμενα σχέδια.

Ο μικρός Tweety γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1942 και η ιδέα του ανήκει στον Bob Clampett. Πρωτοεμφανίστηκε στο κινούμενο σχέδιο «A Tale of Two Kitties» όπου αποτελούσε τον πόθο δύο γάτων, του Babbit και Catstello (σ.σ.: έμπνευση από τους Abbott και Costello) και αρχικά έφερε το όνομα Orson. Στην πρώτη του εμφάνιση δεν ήταν το γλυκό πλάσμα που όλοι ξέρουμε, αλλά ένα άγριο μωρό πτηνό που ζούσε στη φύση.

Η «αγάπη» με τον Σιλβέστερ

Το 1945 ξεκίνησε η ιστορία αγάπης με τον μαύρο γάτο Σιλβέστερ, που δημιούργησε ο Friz Freleng. Ο «πατέρας» του Tweety αποχώρησε από το έργο την ίδια χρονιά και ο Freleng ανέλαβε μόνος του το πρότζεκτ.

Ο Freleng είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη του Tweety όπως τον ξέρουμε σήμερα: Πρόσθεσε στον Orson μεγαλύτερα γαλάζια μάτια, κίτρινα φτερά και γλύκανε κατά πολύ τον ατίθασο χαρακτήρα του.

Η πρώτη ταινία των δύο πρωταγωνιστών προβλήθηκε το 1947 με τίτλο «Tweetie Pie» (σ,σ,: αργότερα μετονομάστηκε σε «Sylvester») και χάρισε στη Warner το πρώτο της βραβείου για καλύτερη ταινία μικρού μήκους. Η συνύπαρξή τους αποτελεί ένα από τα καλύτερα δίδυμα ηρώων στην ιστορία της εταιρίας.

Η ιστορία του γάτου που θέλει να φάει το καναρίνι αλλά συναντά συνέχεια εμπόδια δημιούργησε μια επιτυχημένη «φόρμουλα» που αργότερα ακολουθήθηκε και για άλλα ζευγάρια, όπως το Κογιότ και ο Roadrunner.

Το διάσημο καναρίνι, πέρα από τις εμφανίσεις του στα μικρού μήκους κινούμενα σχέδια, έπαιξε ρόλους και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως το «Who Framed Roger Rabbit» και το «Space Jam» με τον Μάικλ Τζόρνταν.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΕΙΩΝ Ο ΔΑΝΑΟΣ : Διάλεξη για το Διαβήτη στις 27/11


Την  Κυριακή  27  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα  διαλέξεων  του  Συλλόγου  Αργείων «Ο Δαναός» (Αγγελή Μπόμπου 8) θα μιλήσει η κ. Μαρία Ξυπολιά, Ειδικός Παθολόγος, με θέμα «Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ - Από τη θεωρία στην καθημερινή κλινική πράξη».

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.




Η κ. Μαρία  Ξυπολιά του  Δημητρίου και της Αικατερίνης, το γένος Μαστοράκη, γεννήθηκε από εκπαιδευτικούς γονείς στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο.

Αποφοίτησε το 1997 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και υπηρέτησε κατά τα έτη 1997-1998, ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Προσύμνης. Δίδαξε, στα ΙΕΚ ΄Αργους, μαθήματα πρώτων βοηθειών και προσχολικής αγωγής. 

Το 1999, ξεκίνησε την ειδικότητα της παθολογίας στο Γ.Ν.Ν. ΄Αργους, όπου υπηρέτησε μέχρι το έτος 2001.Συνέχισε την ειδικότητά της, στη Αθήνα στη Γ.Παθ.Κλινική ΤΟΥ 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παθολογίας, το έτος 2005. Στο τέλος της ειδικότητάς της, υπηρέτησε στο  Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, εξειδικευόμενη στο Σ.Δ.

Έλαβε επιτυχώς τον τίτλο της ειδικότητας της παθολογίας, ύστερα από εξετάσεις Τριμελούς Επιτροπής την  Αθήνα. Επέστρεψε στο Διαβητολογικό Τμήμα του «ΛΑΙΚΟΥ» Νοσοκομείου, ως ΄Αμισθη Επιστημονική Συνεργάτης, εργαζόμενη στο τακτικό  διαβητολογικό ιατρείο.

Έκτοτε παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν στο Σ.Δ,  και είναι μέλος της  Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Επίσης ασχολείται με την υπέρταση και παρακολουθεί, επί σειρά ετών, μετεκπαιδευτικά μαθήματα υπέρτασης, που διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία  Μελέτης της υπέρτασης, της οποίας και είναι μέλος. Ακόμη παρακολουθεί σεμινάρια λοιμώξεων.

Διατηρεί, από το 2009, ιδιωτικό ιατρείο, στην οδό  28ης Οκτωβρίου 2, στο ΄Αργος.

Τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο


Η οικογένειά του, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι , αλλά και κόσμος που τον αγάπησε για το ήθος του ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πουν σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο.

Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ειδικό άγημα θα αποτίσει  φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα πολιτικό και 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί θα ακουστούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού. 


Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με μηνύματά του εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο ενός ευπατρίδη πολιτικού. 

Οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Mε λιτές ανακοινώσεις, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα αποχαιρετούν τον Κωστή Στεφανόπουλο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας:

Προκόπης Παυλόπουλος

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη τη σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος» ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Υπό τα δεδομένα αυτά, η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του» καταλήγει το μήνυμα του κ. Παυλόπουλου.

Νίκος Βούτσης

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τη βαθύτατη συγκίνησή μου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας ότι «ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη μακρά δημόσια πορεία του υπηρέτησε με εντιμότητα πολιτικές αρχές και διακρίθηκε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου της χώρας για τη γενναιότητα και την παρρησία του» ενώ «ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε το αξίωμά του με την υποδειγματική αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον όπως και τη διεκδίκηση και προβολή όλων των αξιών και προταγμάτων που ενώνουν και δεν διχάζουν τον λαό».

«Ο σεβασμός και η αγάπη με την οποία ο ελληνικός λαός τον περιέβαλε ήταν η αναγνώριση του εξαίρετου πολιτικού ήθους του, αλλά και της σεμνότητας και απλότητας που τον χαρακτήριζαν. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Γ. Δραγασάκης

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπηρέτησε με εντιμότητα και συνέπεια τη χώρα και την κοινωνία από το πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» τονίζει σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης, ο Κωστής Στεφανόπουλος «διακρίθηκε για το δημοκρατικό ήθος και την προσήλωσή του στο δημόσιο συμφέρον καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΥΡΙΖΑ

«Κατά τη μακρά πολιτική του πορεία, ο Κ. Στεφανόπουλος διακρίθηκε για τη σεμνότητα και την εντιμότητά του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «η δεκαετής θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας υπήρξε εξόχως τιμητική για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό της χώρας, καθώς ο Κ. Στεφανόπουλος υπηρέτησε τα καθήκοντά του με απόλυτο σεβασμό και υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Kωνσταντίνος Μητσοτάκης

«O Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Ασκώντας τα καθήκοντα του με ήθος και ειλικρίνεια, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέδειξε το κύρος του υπέρτατου πολιτειακού μας θεσμού, κερδίζοντας και διατηρώντας επάξια το σεβασμό των πολιτών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Διακρίθηκε ως δικηγόρος και ξεχώρισε ως βουλευτής με τη μοναδική ρητορική του δεινότητα.

»Διετέλεσε πετυχημένος υπουργός και αποτέλεσε για χρόνια κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας.

»Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του και αγαπήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που στο πρόσωπό του είδαν έναν Πρόεδρο προσιτό, σεμνό, φιλικό, ακέραιο και απολύτως προσηλωμένο στο πνεύμα του Συντάγματος.

»Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού που με τη διαδρομή του κέρδισε την εκτίμηση και αναγνώριση φίλων και αντιπάλων

»Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

ΑΝΕΛ

Σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζεται: «Στη μακρά πολιτική διαδρομή του, ο Κωστής Στεφανόπουλος αποτέλεσε την προσωποποίηση της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας και της ακεραιότητας. Ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, για δύο θητείες, τίμησε το αξίωμα με υποδειγματικό δημοκρατικό ήθος. Στη μνήμη των Ελλήνων θα μείνει χαραγμένη, μεταξύ άλλων, η φλογερή πατριωτική ομιλία του κατά την επίσκεψη του τότε Αμερικανού Προέδρου κ. Κλίντον στην Αθήνα. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ένωση Κεντρώων

«Ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος, ο Κωστής Στεφανόπουλος ανήκει στη γενιά των παλαιών και τίμιων πολιτικών, που αρχίζουν στις ημέρες μας να σπανίζουν. Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Δημοκρατική Συμπαράταξη

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε την Ελλάδα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτίστηκε με το ήθος, τη σοβαρότητα, τη συναίνεση. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στο Τwitter για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

ΚΚΕ

«Για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε μήνυμά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Ποτάμι

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν από τους ανθρώπους που εξύψωσαν την έννοια της πολιτικής. Απέφυγε τον λαϊκισμό, σε εποχές που αυτός κυριαρχούσε. Επέλεξε δύσκολους δρόμους κι ας ήξερε ότι θα έχουν πολιτικό κόστος. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την άψογη θεσμική λειτουργία του συνέβαλε στην αναβάθμιση του κύρους του θεσμού και η προσφορά του εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Σε εποχές που η πολιτική απαξιώνεται, το παράδειγμά του ας αποτελέσει οδηγό για το είδος του πολιτικού που έχει ανάγκη η χώρα. Θερμά συλλυπητήρια στους ανθρώπους του και την οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

ΔΗΜΑΡ

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τίμησε τον θεσμό με το ήθος, την εντιμότητα και τη σοβαρότητά του. Επιδίωξή του ήταν να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό. Επεδίωκε τη συνεννόηση και την ενότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Κ. Σημίτης

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ένας υποδειγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με βαθιά αφοσίωση στο εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, με προσοχή να υπερβαίνει και να συμβιβάζει τις αντιθέσεις, με ακεραιότητα και εντιμότητα στην άσκηση των καθηκόντων του, υπηρέτησε τη χώρα με παραδειγματική αξιοπρέπεια» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Γ. Γιακουμάτος

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος άφησε το στίγμα του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ήταν μια προσωπικότητα απόλυτα αποδεκτή από όλους. Εγώ είχα συνεργαστεί με τον εκλιπόντα, τον Κωστή Στεφανόπουλο. Ήταν ένας αδαμάντινος άνθρωπος, ένας ρήτορας, ένας καλός ευπατρίδης, ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Αιωνία του η μνήμη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ, δεν θα ξεπεραστεί ποτέ».

N. Aναστασιάδης

Mε λύπη πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον θάνατο του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενός ανδρός, όπως τονίζει, «που αποτέλεσε υπόδειγμα συνεπούς και αξιοπρεπούς υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος». 

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει: «Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε ευπατρίδης πολιτικός και πρότυπο εντιμότητας και ακεραιότητας καθ' όλη την πορεία ενάσκησης των πολιτικών και πολιτειακών του καθηκόντων». 

Ο Κύπριος πρόεδρος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Κ. Στεφανόπουλου και προς τον ελληνικό λαό. 

Γ. Καμίνης

Την παρακαταθήκη που άφησε ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και λειτούργησε με γνώμονα την ευρεία συναίνεση» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, η στιβαρή διεθνής παρουσία του, καθώς και η σεμνότητα που διέκρινε την πορεία του αποτελούν συστατικά στοιχεία απαραίτητα για τον δημόσιο βίο σήμερα».

Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε μία χαρισματική πολιτική προσωπικότητα, ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος ξεχώρισε για το ήθος, την ακεραιότητά του και την ευθυκρισία του. Υπηρέτησε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνέπεια, αφοσίωση και ξεχώρισε για τις συναινετικές του επιλογές.

»Υπήρξε ένας πραγματικός ευπατρίδης. Αφήνει πίσω του ως πολύτιμη παρακαταθήκη το σπάνιο ήθος του που χαρακτήρισε το σύνολο της πολιτικής του διαδρομής. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

Κώστας Πελετίδης

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, αναφέρει: «Έφυγε από τη ζωή ο Πατρινός πολιτικός Κωστής Στεφανόπουλος. Ο εκλιπών είχε διατελέσει βουλευτής, υπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Bούλα Πατουλίδου

Ανιδιοτελή και αξιοπρεπή πολιτικό, σε όλη τη μακρά πολιτική διαδρομή του, χαρακτηρίζει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον Κωστή Στεφανόπουλο, σε δήλωση, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος τίμησε αδιαλείπτως το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με ήθος, σεμνότητα και αγάπη προς την πατρίδα, προστατεύοντας το κύρος των δημοκρατικών μας θεσμών», αναφέρει η κα. Πατουλίδου.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Μεσογειακή ομελέτα φούρνου για σήμερα Τρίτη 22/11


Υλικά:

2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
4 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 αβγά
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε ροδέλες τα λαχανικά. Τα τοποθετείτε σε ένα μικρό, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψάκι που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθούν χτυπάτε τα αυγά σε μπολ με το γάλα, τη φέτα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνετε το μείγμα των αυγών. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά.


ΠΗΓΗ: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr

Γίνονται... σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



=======================================

NOMOΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ




24η Συνεδρίαση Δ.Σ Νότιας Κυνουρίας
Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 17:30
Δημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα Βιβλιοθήκης)
Λεωνίδιο


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης 
Τρίτη 22 Noεμβρίου 2016, ώρα 20.00  
Αίθουσα Παναγιώτη Αλεξόπουλου
Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης

=======================================


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ


ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Act 


ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Λιθογραφείον 



=======================================