22.11.16

O Tweety έγινε 74 ετών!


Τα εβδομήντα τέσσερα κεράκια έσβησε τη Δευτέρα o Tweety, το δημοφιλές καναρίνι της Warner Bros. Ο διάσημος ήρωας καρτούν έχει συντροφεύσει γενεές και γενεές παιδιών. Μαζί με τον άσπονδο «εχθρό» του Σιλβέστερ, ο Τweety έχει μπει στην παγκόσμια ιστορία ως ένα από τα πιο λατρεμένα κινούμενα σχέδια.

Ο μικρός Tweety γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1942 και η ιδέα του ανήκει στον Bob Clampett. Πρωτοεμφανίστηκε στο κινούμενο σχέδιο «A Tale of Two Kitties» όπου αποτελούσε τον πόθο δύο γάτων, του Babbit και Catstello (σ.σ.: έμπνευση από τους Abbott και Costello) και αρχικά έφερε το όνομα Orson. Στην πρώτη του εμφάνιση δεν ήταν το γλυκό πλάσμα που όλοι ξέρουμε, αλλά ένα άγριο μωρό πτηνό που ζούσε στη φύση.

Η «αγάπη» με τον Σιλβέστερ

Το 1945 ξεκίνησε η ιστορία αγάπης με τον μαύρο γάτο Σιλβέστερ, που δημιούργησε ο Friz Freleng. Ο «πατέρας» του Tweety αποχώρησε από το έργο την ίδια χρονιά και ο Freleng ανέλαβε μόνος του το πρότζεκτ.

Ο Freleng είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη του Tweety όπως τον ξέρουμε σήμερα: Πρόσθεσε στον Orson μεγαλύτερα γαλάζια μάτια, κίτρινα φτερά και γλύκανε κατά πολύ τον ατίθασο χαρακτήρα του.

Η πρώτη ταινία των δύο πρωταγωνιστών προβλήθηκε το 1947 με τίτλο «Tweetie Pie» (σ,σ,: αργότερα μετονομάστηκε σε «Sylvester») και χάρισε στη Warner το πρώτο της βραβείου για καλύτερη ταινία μικρού μήκους. Η συνύπαρξή τους αποτελεί ένα από τα καλύτερα δίδυμα ηρώων στην ιστορία της εταιρίας.

Η ιστορία του γάτου που θέλει να φάει το καναρίνι αλλά συναντά συνέχεια εμπόδια δημιούργησε μια επιτυχημένη «φόρμουλα» που αργότερα ακολουθήθηκε και για άλλα ζευγάρια, όπως το Κογιότ και ο Roadrunner.

Το διάσημο καναρίνι, πέρα από τις εμφανίσεις του στα μικρού μήκους κινούμενα σχέδια, έπαιξε ρόλους και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως το «Who Framed Roger Rabbit» και το «Space Jam» με τον Μάικλ Τζόρνταν.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου