7.7.16

Χορωδιακή συνάντηση στο προαύλιο του Αγίου Γεωργίου


Στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου θα φιλοξενηθεί η χορωδιακή συνάντηση του μεικτού πολυφωνικού σχήματος της χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ και της χορωδίας του μουσικού ομίλου Σπάρτης.

Η χορωδιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ. Οι δύο χορωδίες θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη. 

Πολύτιμη εμπειρία σε υπότροφους φοιτητές από το Harvard


Την Τετάρτη 6 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) στο Ναύπλιο.

Οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα με υποτροφία του ΚΕΣ, απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: η Χαρούλα – Μαρία Φωτιάδου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ο Luke Kelly (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, η Θεοδώρα Πρασσά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και η Evanthea Hammer (Georgetown) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και η Samantha Garin (Harvard) στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Ναυπλίου, η Χριστίνα Βουβάκη - Μανουσάκη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και ο Yanni Metaxas (Boston University) στη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος Φουγάρο και η Janice Jia (Harvard), ο Andy Secondine (Harvard) και η Άννα Ζερβού (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

Επιπλέον των πρακτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της Αργολίδας και την Αθήνα. Επίσης, συναντήθηκαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αντικειμένου των σπουδών τους, με γνώμονα την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

Το Κέντρο ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς και το ίδρυμα Fulbright για τη συνάντηση με τους ασκούμενους.

Η επόμενη συνάντηση των φοιτητών και των καθηγητών θα γίνει στις Η.Π.Α. τον Οκτώβριο 2016, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου μέρους του προγράμματος.


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), μετά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου.

Έγινε καταμερισμός στο ΔΣ που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο καταμερισμός είναι ως εξής:

Πρόεδρος: Αγγέλου Νίκος

Αντιπρόεδρος: Μαυριάς Ηλίας

Γραμματέας: Κρόκος Μιχάλης

Ταμίας: Στεργίου Γιώργος

Μέλος : Παπαγεωργόπουλος Γιώργος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:

Κατσικάρης Τάσος

Λυκομήτρος Γιώργος

Διολίτσης Κώστας

Επίσης εκλέχτηκαν και αντιπρόσωποι για Ομοσπονδία.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την μικρομεσαία αγροτιά όπως η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο όπως χαλάζι, ακαρπία σε ελαιώνες καθώς και τα θέματα με τον ΕΛΓΑ, αφού είναι γνωστό ότι απέχουν οι γεωπόνοι-εκτιμητές λόγω μη πληρωμής τους.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλεί σε ετοιμότητα τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, καθώς κυβέρνηση και κουαρτέτο συνεχίζουν την επίθεση εναντίων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλεί την μικρομεσαία αγροτιά στην οργάνωση της πάλης της, για να αποκρούσει την αντιαγροτική επίθεση που δέχεται, να συστρατευθεί με τον Σύλλογo.

Το ΔΣ θα πάρει πρωτοβουλίες με ανακοινώσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα, αναδεικνύοντας αυτά τα θέματα. Θα πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό με άλλους αγροτικούς συλλόγους της Περιφέρειας, για κοινές δράσεις.


ΠΗΓΗ: Αργολικά

Εθελοντικη Αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυμνού


Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυμνού πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία θα γίνει από τις 9 έως τις 11 στο Δημοτικό Σχολείο Γυμνού.



H Αλέκα Κανελλίδου LIVE στο ΦΟΥΓΑΡΟ


Μετά από μια σειρά sold out εμφανίσεων στην Αθήνα, η Αλέκα Κανελλίδου με την βαθιά, βελούδινη φωνή θα βρεθεί στο Ναύπλιο για μία και μοναδική συναυλία στον υπαίθριο χώρο του ΦΟΥΓΑΡΟ, το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 10 μ.μ. 

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με διαχρονικά τραγούδια που εξακολουθούν να συγκινούν τους ακροατές. Η ερωτική φωνή της, βελούδινη με χαρακτηριστική βραχνάδα των blues, απλώνεται στο προσωπικό της ρεπερτόριο, σε αναπάντεχες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, καθώς και σε αμερικάνικα jazz στάνταρντ. 

Την συνοδεύει το κουαρτέτο του διακεκριμένου πιανίστα Τάκη Φαραζή, ο οποίος υπογράφει τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση της παράστασης.

Η Αλέκα Κανελλίδου είναι μια ερμηνεύτρια που παραμένει πιστή σε μια καλλιτεχνική έκφραση με σαφείς επιρροές από την τζαζ. Εκλεκτική, σαγηνευτική και ακαταμάχητα γοητευτική, έχει σημαδέψει με τα τραγούδια της μια ολόκληρη εποχή και εξακολουθεί να διατηρεί τη μαγική σχέση που τη συνδέει με το κοινό με σεμνότητα και συνέπεια.

Τάκης Φαραζής – πιάνο
Γιάννης Παπαναστασίου – σαξόφωνο
Πέτρος Βαρθακούρης – κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα

Οργάνωση παραγωγής: STAR BRIDGE, www.starbridge.gr
Πληροφορίες: 27520 47300, www.fougaro.gr


Σάββατο, 16 Ιουλίου στις 10 μ.μ.
ΦΟΥΓΑΡΟ στο Ναύπλιο 

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (όρθιοι), 15€ (καθήμενοι Β' Ζώνης), 20€ (καθήμενοι Α' Ζώνης)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Fougaro Le Café - 2752047347 | Πανελλαδικό Δίκτυο Καταστημάτων Public (Άργος: Δαναού 25, τηλ. 2751061950) | Δισκοπωλείο INDIE (Ναύπλιο, Μπουμπουλίνας 19, τηλ. 2752026941) | www.viva.gr

Μουσικό καλοκαίρι 2016 στον έντεχνο πολυχώρο "Ανοιξη" με τον Γιάννη Νανόπουλο και με "Μιά αγκαλιά τραγούδια Vol.3"


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι ζωντανές μουσικές Παρασκευές, στον εξωτερικό Έντεχνο Πολυχώρο "ΑΝΟΙΞΗ" στους Ηλιοχώρους της Ασίνης Ναυπλίου με τον Γιάννη Νανόπουλο και "Με μια αγκαλιά Τραγούδια" στο 3ο μέρος, στα πλαίσια του προγράμματος "ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016"

Όμορφες μουσικές...εκλεκτή κουζίνα...δροσερά ποτά...άψογο Servis...υπέροχος εξωτερικός χώρος δίπλα στην πισίνα και στο γκαζόν του κήπου, και όλα αυτά σε εξαιρετικές τιμές.
Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς, για μια ξεχωριστή απόδραση Παρασκευής από την καθημερινότητα;

Θα σας περιμένουμε όλους με χαρά...

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6970-080048

Η προφητεία που ανατριχιάζει τους μουσουλμάνους: "Όταν η Αγιά Σοφιά γίνει τζαμί θα σημάνει το τέλος της Τουρκιάς"


Η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει επί της ουσίας σε τζαμί την Αγιά Σοφιά, τον φέρνει μπροστά σε εξελίξεις που για την ελληνική και ορθόδοξη παράδοση οδηγούν σε δραματικά γεγονότα.

Το να διαβάζουν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά για πολλούς αποτελεί πρόκληση, ακόμη και μέσα στην Τουρκία, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της χριστιανοσύνης.

Την ίδια στιγμή όμως πέρα από τις αντιδράσεις, υπάρχει και η προφητεία ενός καλογέρου, ο οποίος σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έχει «προφητεύσει» το «τέλος της τουρκιάς» λέγοντας ότι αυτή «θα έρθει όταν η Αγιά Σοφιά μετατραπεί σε τζαμί». Τα σημεία των καιρών «δείχνουν» τις προφανείς προθέσεις από την πλευρά του Ερντογάν και η προφητεία αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γνωστή και σε πολλούς μουσουλμάνους, οι οποίοι διαφωνούν, έστω και με την στάση τους, χωρίς να διαμαρτύρονται δημόσια για ευνόητους λόγους, με την στάση του Ερντογάν.


ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ του Δημήτρη Καμπουράκη


Αυτή η ζωή είναι, τελικά, γεμάτη εκπλήξεις. Συχνά εκπλήξεις δυσάρεστες, καμιά φορά όμως αυτό που τις σφραγίζει δεν είναι η τραγικότητα, είναι η ιστορική ειρωνεία. Και τότε χαμογελάμε πικρόχολα, καθώς καταλαβαίνουμε ότι η πραγματικότητα ενίοτε ξεπερνά ακόμα και την πιο ξέφρενη φαντασία. Αυτό ακριβώς έπαθα χθες, όταν διάβασα ότι στη μακρινή Κίνα, ο πρόεδρος της COSCO, Χου Λιρόνγκ, υποσχέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατομμυρίων ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο δικός μας θα σταματήσει τις απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά.

Πού βρίσκω το παράξενο, θα αναρωτηθείτε. Ενας επενδυτής ζητά από την κυβέρνηση του τόπου επένδυσης να του εξασφαλίσει ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον. Λογικότατο. Αυτή όμως είναι η μία ανάγνωση του θέματος. Διότι υπάρχει και η δεύτερη: Μια χώρα στην οποία κυβερνά το Κομμουνιστικό Κόμμα (το κόμμα των εργατών δηλαδή) ζητά από τη μοναδική αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης να σταματήσει τις απεργίες των εργατών της, ώστε να μπορέσει ανενόχλητη να πραγματοποιήσει τις καπιταλιστικότατες επενδύσεις της. Αν πριν από τριάντα χρόνια μου έλεγε κανείς ότι θα διάβαζα τέτοια είδηση, θα τον έβγαζα τρελό...


ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ


Μία λυκειακή χρονιά έφτασε στο τέλος της με χαρές, με λύπες, με προβλήματα, με αγωνίες αλλά κυρίως με τη βεβαιότητα ότι προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης και στα πολιτιστικά του Άργους κάθε χρόνο και ένα μικρό λιθαράκι.

Τα 51 χρόνια είναι πολλά και αν σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι έχουν εργασθεί όχι μόνο σαν μέλη του Δ.Σ. και σαν χορευτές αλλά και σαν απλά μέλη του Λυκείου. Χωρίς όλους αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε τώρα.

Με αυτές τις απλές σκέψεις σας ευχόμενα καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 15 Σεπτεμβρίου, ξεκούραστοι με νέες ιδέες και με νέο αίμα στο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές.


Βέβαια για την χορευτική μας ομάδα και για την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα οι υποχρεώσεις δεν σταματούν γιατί οι προσκλήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι πολλές.

Τους ευχαριστούμε όλους και όπως πάντα θα εκπροσωπούμε την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο.


Νεκρός 87χρονος στην παραλία του Τημενίου


\Δίχως τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 87χρονος από την θαλάσσια περιοχή Τημενίου Άργους.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκε η σορός θα γίνει νεκροψία– νεκροτομή. 

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ναυπλίου.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Καλοκαίρι 2016 με πολλές εκδηλώσεις στη Νότια Κυνουρία!


Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, ενημερώνει τους δημότες και τους επισκέπτες, για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, από το Δήμο, από Συλλόγους και φορείς, από ιδιώτες και θιάσους.

ΙΟΥΛΙΟΣ
ΗμερομηνίαΏραΕκδήλωσηΤοποθεσία
     
06-10  ΜελιτζάζΛεωνίδιο
07-10  ΤΟΥΡΝΟΥΑ beach tennisΠλάκα Λεωνιδίου
 Ελεύθερη Συμμετοχή
15Παρ Θέατρο ΣκιώνΔημοτικό Σχολείο Τυρού
 Με Εισιτήριο
16Σαβ Εκδρομή στο Αρχ. Θέατρο ΕπιδαύρουΑρχ. Επίδαυρος
 Διοργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου Παράσταση: Αντιγόνη του Σοφοκλή
16Σαβ Θέατρο ΣκιώνΛεωνίδιο
 Με Εισιτήριο
17Κυρ Γιορτή Αγ. ΜαρίναςΤυρός
17Κυρ Θέατρο ΣκιώνΠούλιθρα
 Με Εισιτήριο
17Κυρ Μάγος ΣανκάραΛεωνίδιο
 Με Εισιτήριο
19Τρι Γιορτή Προφήτη ΗλίαΜέλανα
20Τετ Πανηγύρι Πρ. ΗλίαΠελετά
22Παρ Συναυλία Δημ. Φιλαρμονικής ΣπάρτηςΛεωνίδιο – Φάμπρικα
 Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου
24Κυρ21:00Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ»Γυμνάσιο Λεωνιδίου
 Με Εισητήριο
25Δευ Γιορτή Αγ. ΠαρασκευήςΛιβάδι
26Τρι Γιορτή Αγ. ΠαντελεήμωναΣτένωμα (Ξανιδάς)
27Τετ Παραδοσιακό γλέντι με την Στελλίνα ΚονιτοπούλουΠηγάδι
29Παρ Γιορτή ΜελιούΜέλανα
 Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας & Πολιτισιτικός Σύλλογος Μελάνων – Είσοδος Ελεύθερη
30Σαβ Χοροεσπερίδα Αθλητικού ΣυλλόγουΓυμνάσιο Τυρού
30Σαβ Θέατρο ΠολυθέαμαΓυμνάσιο Λεωνιδίου
 Με Είσοδο
31Κυρ Μουσική Εκδήλωση – ΣυναυλίαΠλάκα Λεωνιδίου
 Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου – Είσοδος Ελεύθερη
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΗμερομηνίαΏραΕκδήλωσηΤοποθεσία
03Τετ Μαριονέτες – «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Robert FisherΓυμνάσιο Λεωνιδίου
 Με Είσοδο
03Τετ Θέατρο ΠολυθέαμαΤυρός Θέατρο
 Με Είσοδο
06Σαβ Πανηγύρι Μεταμόρφωσης ΣωτήραΠελετά
09Τρι Παιδική Θεατρική ΠαράστασηΘέατρο Τυρού
 Με Εισητήριο
11Πεμ Συναυλία – Ελένη ΤσαλιγοπούλουΓυμνάσιο Λεωνιδίου
 Διοργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου – Με Είσοδο
12Παρ 4η Γιορτή ΚρασιούΠελετά
 Διοργάνωση: ΔΗΚΕΝΚ & Σύλλογος Πελετιωτών «Άγιοι Απόστολοι»
15Δευ Παραδοσιακό γλέντι με τον Γιάννη ΚονιτόπουλοΠηγάδι
17Τετ Μουσική ΕκδήλωσηΦάμπρικα Πολιτισμού
 Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου – Είσοδος Ελεύθερη
18Πεμ Θέατρο ΣκιώνΓυμνάσιο Λεωνιδίου
 Με Εισητήριο
18Πεμ Θέατρο Πολυθέαμα –Τυρός Θέατρο
 Με Είσοδο
19Παρ Γιορτή του Ψαρά, της θάλασσας και των ναυτικώνΛιμάνι Τυρού
 Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας – Περιφέρεια Πελοποννήσου
20Σαβ Μουσική βραδιάΠαλιό Δημοτικό Α. Τυρού
 Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος – Είσοδος Ελεύθερη
20Σαβ Θέατρο ΠολυθέαμαΓυμνάσιο Λεωνιδίου
 Με Είσοδο
22Δευ Παραδοσιακό ΓλέντιΠαλαιοχώρι
27Σαβ Γιορτή ΜελιτζάναςΠλάκα Λεωνιδίου
 Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας & Περ. Πελοποννήσου – Είσοδος Ελεύθερη

ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

Η Πελοπόννησος στον Αλιευτικό Τουρισμό


Μετά από συζητήσεις και προσπάθειες πολλών χρόνων, καθορίστηκε πλέον το απαραίτητο Νομικό Πλαίσιο, που θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς και κατόχους επαγγελματικών σκαφών, που επιθυμούν να ασκήσουν αλιευτικό τουρισμό, παράλληλα με τις επαγγελματικές αλιευτικές τους δραστηριότητες.

O Αλιευτικός Τουρισμός είναι η δυνατότητα εκείνη, που έχει ο επισκέπτης ή ο τουρίστας μια περιοχής, να μπει σε ένα επαγγελματικό σκάφος, είτε για αναψυχή και επίδειξη τρόπων ψαρέματος, είτε για ψάρεμα. Είναι μια δραστηριότητα ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η δραστηριότητα του Αλιευτικού Τουρισμού στην Ευρώπη

Στην Ιταλία, μετά από 10 χρόνια κυοφορίας, το 1992 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά ένας κανονισμός που πάντρευε τον τουρισμό, την αλιεία και το περιβάλλον. Οι επαγγελματίες αλιείς, μπορούσαν να επιβιβάσουν στα σκάφη τους μέχρι το ανώτερο 12 τουρίστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικους 14 ετών, χωρίς εποχιακούς περιορισμούς ή ωραρίων.

Επίσης, ανάλογα με τις εξουσιοδοτήσεις, μπορεί να ασκείται η αλιευτική δραστηριότητα έως 20 μίλια από την ακτή με όλα τα αλιευτικά συστήματα, εκτός από τα συρόμενα. Το 2003 υπήρχαν στην Ιταλία περί τα 800 σκάφη, τα οποία είχαν εφοδιαστεί με τη σχετική άδεια αλιευτικού τουρισμού.

Στην Ουαλία, ο αλιευτικός τουρισμός είναι πολύ αναπτυγμένος, καθώς ενισχύει με σημαντικά οικονομικά κέρδη τις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου. Τα κέρδη από τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στις περιοχές αυτές, ανήλθαν το 2007, σε 115 εκατομμύρια στερλίνες.

Στην Ισπανία, τόσο οι Μεσογειακές όσο και οι ακτές του Ατλαντικού στην Ανδαλουσία είναι ιδανικές για την πραγματοποίηση αλιευτικών δραστηριοτήτων. Οι επισκέπτες επιδίδονται κυρίως στην αλιεία ξιφία και τόνου, από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, όπου οι ξιφίες επισκέπτονται τις ακτές της Γρανάδα, της Μάλαγα, της Αλμερίας καθώς επίσης και τον κόλπο του Κάδιξ. Σε πολλές περιοχές της Ανδαλουσίας υπάρχουν Αλιευτικά Πεδία για αλιεία τόνων, σκουμπριού, λαυρακιού, τσιπούρας κ.α. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται και διαγωνισμοί ψαρέματος για τους τουρίστες με διάφορα έπαθλα. Στο Rio Frio, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Μάλαγα και τη Γρανάδα, ψαρεύονται από το 1664 πέστροφες, οι οποίες σερβίρονται σε διάφορες τοπικές γιορτές, στους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής.

Οι αλιευτικές περιοχές της Ευρώπης περιλαμβάνουν ορισμένα εκπληκτικά τοπία και ελκυστικά αλιευτικά λιμάνια καθώς και πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία μπορούν να τις καταστήσουν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Αλιευτικών Περιοχών FARNET, είναι ένα δίκτυο που έχει ως στόχο την υλοποίηση της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ). Το δίκτυο αυτό φέρνει σε επαφή ομάδες τοπικής δράσης στον τομέα της αλιείας (ΟΤΔΑ), διαχειριστικές αρχές, πολίτες και εμπειρογνώμονες από όλη την ΕΕ. Και σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο, που εγκρίθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2014, για την ανάπτυξη και προώθηση του παράκτιου και του θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη, είναι αυστηρά προσανατολισμένο, τόσο στην Ισπανία όσο και σε άλλες Μεσογειακές Ευρωπαϊκές Χώρες, όπως στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα, στη Γαλλία αλλά και στη Ρουμανία και στην Πολωνία.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

• Αλιευτικός Τουρισμός στην Καταλονία ( Pesca – Tourism in Catalonia, Spain)

• Ψάρεμα τόνου στην Ιταλία (Tuna Fishing Festival in Cetara, Italy), φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Δήμο και το τοπικό γραφείο Τουρισμού. Η οικονομία της περιοχής στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την αλιεία του τόνου.

Ίσως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι:

• Ο Θαλάσσιος Τουρισμός στον κόλπο της Estepona της Ισπανίας. Οι τουρίστες επιβιβάζονται σε σκάφη και ενώ ταξιδεύουν ψαρεύοντας, μαθαίνουν να προετοιμάζουν πιάτα με ψάρι. Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις στην γειτονική “Bioparc”, όπου τα παιδιά αποκτούν γνώση σχετικά με τη θαλάσσια βιολογία, τις παραδοσιακές μέθοδες αλιείας και τον πολιτισμό.

Τι γινόταν όμως, μέχρι πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα;

Στην χώρα μας, παρόλο του ότι είμαστε γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τη ναυτοσύνη μας και τις παραλίες μας, μόλις τον Ιούλιο του 2015, δόθηκαν οι πρώτες άδειες επαγγελματικού αλιευτικού τουρισμού. Στο παρελθόν αν ήθελε κάποιος να ψαρέψει σε ερασιτεχνικό σκάφος, έπρεπε να ήταν εφοδιασμένος με ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας, ενώ στην περίπτωση του επαγγελματικού σκάφους ψαρέματος, έπρεπε ο επαγγελματίας ψαράς να σε προσλάβει, ως εργαζόμενο.

Τι κάνουμε εμείς στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρκαδία για την ανάπτυξη και προώθηση του Αλιευτικού Τουρισμού;

Η ιδέα ξεκίνησε από το Μηχανολόγο Μηχανικό, Γιώργο Λουρδή, ο οποίος μεγάλωσε στην επαγγελματική βάρκα ψαρέματος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Λουρδή, εν ενεργεία μέχρι σήμερα ψαρά, στα 81 του χρόνια και με περισσότερα από 65 χρόνια εμπειρίας στο επαγγελματικό ψάρεμα.

Έτσι λοιπόν, το 2012 υποστηριζόμενος από μια μικρή ομάδα συγγενών και φίλων, δημιούργησε την πλατφόρμα, Ταξίδια Ψαρέματος (www.fishingtrips.gr), με έδρα το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας. Σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες του χώρου αλλά και μέσα από επίμονους αγώνες χρόνων, στήριξε την προσπάθεια στο να δημιουργηθεί το κατάλληλο Νομικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στη Χώρα μας.

Μέσα από την συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα (www.fishingtrips.gr), ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, να προγραμματίσει και να κλείσει το ψάρεμά του, ενώ παράλληλα μπορεί να έχει διαθέσιμες όλες τις αναγκαίες τουριστικές πληροφορίες, στην περιοχή που επιλέγει.

Σήμερα λοιπόν που υπάρχει το Νομικό Πλαίσιο, ως Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, φιλοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα σκάφη στις θάλασσες και τους μοναδικούς κολπίσκους της Πελοποννήσου, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια Αλιευτικού Τουρισμού.

Με όχημα το επαγγελματικό ψάρεμα αλλά και τις ομορφιές που απλόχερα προσφέρουν οι θάλασσες μας, η Πελοπόννησος και η Αρκαδία ειδικότερα, πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, μέσω των ταξιδιών ψαρέματος (www.fishingtrips.gr), τα οποία αποτελούν έναν αξιόπιστο καλό φίλο στο διαδίκτυο, που χωρίς πολλά λόγια και έξοδα, μας οδηγούν σε ένα ταξίδι γνώσεων, γεύσεων και εμπειριών, που μόνο οι άνθρωποι της θάλασσας γνωρίζουν. Και όλα αυτά από μια ομάδα ανθρώπων (ψαράδων, καπεταναίων, μηχανικών Υ/Η, σχεδιαστών κ.α.)  με ειλικρινή διάθεση, σημαντική τεχνογνωσία και  ξεκάθαρους στόχους.

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, με ουσιαστική συμβολή στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η αλιεία,  που βοηθάει στην προσέλκυση επισκεπτών – τουριστών που αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία αλλά και στην τόνωση της τοπική τουριστική ανάπτυξη και στην αύξηση του εισοδήματος και άλλων επαγγελματιών – συνεργατών, με αειφόρο φιλοσοφία και ιδιαίτερη αγάπη για το υγρό στοιχείο και την αλιευτική δραστηριότητα.



ΠΗΓΗ: Tromaktiko

Γιορτάζει το χωριό Μαυρίκι στην Τεγέα


Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 η ενορία Μαυρικίου τιμά την εορτή του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Μαυρικίου, στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Μαυρικίου, λίγο έξω από το χωριό.

Το απόγευμα του Σαββάτου, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου από την Ενορία και την γύρω περιοχή αναμένεται να συμμετέχει στις Ιερές Ακολουθίες τιμώντας τον Άγιο Μαυρίκιο. 


Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Κέντρο πληροφόρησης για την χλωρίδα του Πάρνωνα


Το κτήριο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Βασκίνας μετατρέπεται σε «Κέντρο Πληροφόρησης Λεωνιδίου για τη χλωρίδα του Πάρνωνα». Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες, αποκαλύπτοντας την εξαιρετική δουλειά αποκατάστασης που έχει γίνει. Με βάση κομμάτια των τοίχων και των ταβανιών που έχουν διασωθεί, αποκαταστάθηκαν οι ζωγραφιστοί τοίχοι και τα ταβάνια, δημιουργώντας ένα θαυμαστό αποτέλεσμα.

Περιμένοντας τη δεύτερη φάση του έργου και τη δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Λεωνιδίου, για το φετινό φεστιβάλ Μελιτζάzz στολίζουμε το κτήριο με πίνακες ζωγραφικής του Λεωνιδιώτη ζωγράφου Νέστορα Βαρβέρη, το ανοίγουμε και το επισκεπτόμαστε όλες τις ημέρες, Πέμπτη ως Κυριακή. Εκεί ενημερωνόμαστε για τον Πάρνωνα και το φυσικό του περιβάλλον βλέποντας ντοκιμαντέρ και διαβάζοντας το υλικό του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Ειδικότερα την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 απολαμβάνουμε το καλωσόρισμα από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, ενώ στην συνέχεια ακούμε τις μουσικές της Δέσποινας Γκοτσοπούλου, μαζί με ένα γλυκό jazz λικέρ τσακώνικο μελιτζανάκι.


Το «Κέντρο Πληροφόρησης Λεωνιδίου για τη χλωρίδα του Πάρνωνα» μία από τις τέσσερις υποδομές ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού (Κύριος του Έργου), υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Υποέργων 13 και 14 της Πράξης «Προστασία και διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού» του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013. Για την αποκατάσταση του κτηρίου στέγασης συνήφθη Προγραμματική Σύμβαση με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ η οποία αποπεράτωσε την σχετική εργολαβία, ως Φορέας Υλοποίησης.

Το κτήριο είναι διώροφο, λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, σχήματος «Γ», τυπικό παράδειγμα αστικής διώροφης κατοικίας της εμπορικής ακμής του τέλους του 19ου αιώνα που συναντάται στο Λεωνίδιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ο τύπος αυτός της κατοικίας διατηρεί τη βασική εσωτερική οργάνωση των προηγούμενων «αγροτικών» προτύπων και ταυτόχρονα τον εμπλουτίζει με στοιχεία νέα, συνήθως φερμένα από το εξωτερικό, ανάμεικτα με κλασικιστικά στοιχεία.

Το ταβάνι και η ζωφόρος της σάλας, τα οποία αποκαταστάθηκαν και συντηρήθηκαν, είναι χαρακτηριστικό δείγμα διακόσμησης των αστικών σπιτιών του Λεωνιδίου της εποχής, πιθανά εκτελεσμένο από καλλιτέχνη που έχει προσκληθεί από την Κωνσταντινούπολη.


Το κτήριο αυτό, που στο παρελθόν στεγάζονταν το παλιό Δημοτικό Σχολείο Βασκίνας Λεωνιδίου, σήμερα θα αποτελέσει ένα χώρο αναφοράς για την ανάδειξη και προβολή της χλωριδικής αξίας του Πάρνωνα. Αξία διαπιστωμένη, που τεκμηριώνεται από την παρουσία πολλών και σημαντικών ειδών χλωρίδας και που κατατάσσει τον Πάρνωνα ανάμεσα στις πλουσιότερες χλωριδικά περιοχές της Ευρώπης.

Στους χώρους του Κέντρου θα λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος, μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερωθεί για τον χλωριδικό πλούτο της προστατευόμενης περιοχής του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Οι βασικοί θεματικοί άξονες στους οποίους βασίζεται είναι: η βασική γνωριμία των επισκεπτών με την περιοχή, η στοχευμένη ερμηνεία στοιχείων από το φυσικό περιβάλλον, η εκπλήρωση της παιδαγωγικής αποστολής μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των επισκεπτών.

Η Έκθεση θα απευθύνεται σε κάθε είδους επισκέπτες: στους μεμονωμένους / απλούς τουρίστες περιηγητές στην ευρύτερη περιοχή, στους οικοτουρίστες, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στις οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, στους τοπικούς φορείς, στον τοπικό πληθυσμό και στους επιχειρηματίες που ασχολούνται µε τον οικοτουρισµό στην περιοχή. Ιδιαίτερο στόχο αποτελεί η μαθητική κοινότητα, καθώς για αυτήν ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργήσει ως χώρος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δύναται να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για χιλιάδες μαθητές, στους οποίους θα προσφέρει µια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις για το φυσικό περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του.

Για να δείτε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2016 On the road πατήστε στο παρακάτω  σύνδεσμο: http://melitzazz.gr/wp-content/uploads/sites/4/2016/07/3-Μελιτζάzz-2016-Πρόγραμμα.pdf


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Εορτή της Παναγίας της Τρι­χε­ρού­σας ή Κου­κου­ζέ­λισ­σας στη Νέα Κίο


Τήν  Τρίτη  12ην  Ἰ­ου­λίου  2016,  εἶ­ναι  ἡ  ἑ­ορτή  τῆς  Πα­να­γίας  τῆς  ἐ­πο­νο­μα­ζο­μέ­νης «Τρι­χε­ρού­σης»  ἤ «Κου­κου­ζέ­λισ­σας»  καί  τι­μᾶ­ται  ἡ  θαυ­μα­τουρ­γός  εἰ­κόνα  τῆς  Πα­να­γίας  τῆς  Τρι­χε­ρού­σης,  ἡ  ὁ­ποία  ἔ­χει  με­τα­φερ­θεῖ  ἀπό  τήν  Πα­λαιά  Κίο  τῆς  Μι­κρᾶς  Ἀ­σίας  καί  φυ­λάσ­σε­ται  εἰς  τόν  Ἐ­νο­ρι­α­κόν  Ἱ­ε­ρόν  Ναόν  «Θε­ο­μά­νας»  Νέας  Κίου.

Τήν  πα­ρα­μονή  τῆς  ἑ­ορ­τῆς,  Δευτέρα  11ην  Ἰ­ου­λίου  2016 καί  ὥρα  8ην  ἑ­σπε­ρι­νήν  θά  ψαλῇ  Μέ­γας  Πα­νη­γυ­ρι­κός  Ἑ­σπε­ρι­νός  μετ’  Ἀρ­το­κλα­σίας  καί  Θείου  Κη­ρύ­γμα­τος, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Παπουλέση.

Τήν  ἡ­μέρα  τῆς  ἑ­ορ­τῆς  Τρίτη  12ην  Ἰ­ου­λίου  2016  θά  τελεσθούν  η  Ἀ­κο­λου­θία  τοῦ  Ὄρ­θρου, ώρα ενάρξεως 7.00 π.μ.  καί στη συνέχεια  Πα­νη­γυ­ρική  Θεία  Λει­τουρ­γία  μετά  Θείου  Κη­ρύ­γμα­τος.

Το απόγευμα της Τρίτης 12ην  Ἰ­ου­λίου  2016  και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλλεί μεθέορτος Εσπερινός & Παράκληση της Παναγίας, στον Ι.Ν. της Θεομάνας.



Στη συνέχεια & ώρα 9.00 μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κίου στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα του Συλλόγου.

Προσκαλεῖσθε  ὅπως  προσέλθητε  νά  τι­μή­σω­μεν  τήν  Πα­να­γία  καί  νά  ζη­τή­σω­μεν  τίς  πρε­σβεῖες  καί  με­σι­τεῖες  Της.


Γιά  τό  Ἐκκλησιαστικό  Συμβούλιο

Ὁ  Πρόεδρος

 Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Γάτσιος

Πολιτιστικό Καλοκαίρι με πολλές εκδηλώσεις από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας


Πολιτιστικό Καλοκαίρι στη Βόρεια Κυνουρία με δεκάδες ξεχωριστές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους! 














Για πρώτη φορά έκθεση ζωγραφικής στον «Παλαμήδη» και... κριτική των επισκεπτών!


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" ανακοινώνει στα μέλη και στους φίλους του ότι η έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μπεκιάρη – Βασιλείου, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο κτήριο του Συλλόγου, Σταϊκοπούλου 52 - στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και είναι επισκέψιμη καθημερινά κατά τις ώρες 11.00΄ έως 14.00΄ και 19.00΄ έως 22.00΄.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής στον Σύλλογο, οι διοργανωτές θα ήθελαν να ακούσουν την άποψη, τις κριτικές και τις υποδείξεις των επισκεπτών.

Το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου ο χώρος του "ΠΑΛΑΜΗΔΗ" θα είναι επισκέψιμος στα μέλη και στους φίλους, προκειμένου να γίνει απολογισμός της έκθεσης και ελεύθερη συζήτηση.

Το Σαββατόβραδο λοιπόν κατά τις 8 μ.μ. με ένα αναψυκτικό στο χέρι…


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

«Μείναν τα τραγούδια μόνα» με την Τάνια Τσανακλίδου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου


Η Τάνια Τσανακλίδου, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά, που συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες: το τραγούδι και το θέατρο, ερμηνεύοντας τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για το θέατρο, στη μουσική παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα», που παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 8 και 9 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ.

Η Τάνια Τσανακλίδου είναι μία καλλιτέχνης που γνωρίζουμε, κυρίως, μέσα από τη μουσική πολυετή της πορεία, αφού παραμένει μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. Όμως, η σχέση της με το θέατρο, αν και λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι το ίδιο έντονη και διαρκής.

Όπως λέει η ίδια: «Αυτό, που κάνει μια θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στον νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα, η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες.

Και ξαφνικά, ακούς ένα τραγούδι από εκείνη την παράσταση, που αμυδρά θυμάσαι, και να την η Μελίνα ολοζώντανη, να ανεβαίνει τη σκάλα από το Υπόγειο στο φεγγάρι! Ξαναγυρνούν οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και ξαναστήνεται η σκηνή. Μόνα τους, ολομόναχα τα τραγούδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες, που, ένα βράδυ, κάτω από τα άστρα, εξομολογήθηκαν οι άνθρωποι στους θεούς τους».

Η Τάνια Τσανακλίδου γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έπαιξε στο θέατρο για πρώτη φορά, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ), καθώς και χορό και αρχαιολογία. Τελειώνοντας τις σπουδές της, αρχίζει να ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως ηθοποιός και τραγουδίστρια. Στη μακρά πορεία της στη δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις της, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής (Γ. Σπανός, Σ. Κραουνάκης, Γ. Ανδρέου, Ε. Καραΐνδρου, Μ. Θεοδωράκης, Μιχάλης Δέλτα), σε δουλειές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Τη θεατρική σαιζόν 2015 - 16, πρωταγωνίστησε ξανά στο θέατρο, στην παράσταση «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Γ. Σκουρλέτη.



Ταυτότητα παράστασης

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης 
Σχεδιασμός - επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός, Σχεδιασμός - επιμέλεια φωτισμού: Περικλής Μαθιέλης. 

Παίζουν: Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Παρασκευάς Κίτσος, Τάσος Μισυρλής.

Πληροφορίες
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Επίδαυρος - Αργολίδα. 
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.