7.7.16

Πολύτιμη εμπειρία σε υπότροφους φοιτητές από το Harvard


Την Τετάρτη 6 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θερινού Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) στο Ναύπλιο.

Οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα με υποτροφία του ΚΕΣ, απασχολήθηκαν στους ακόλουθους φορείς: η Χαρούλα – Μαρία Φωτιάδου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ο Luke Kelly (Harvard) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, η Θεοδώρα Πρασσά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και η Evanthea Hammer (Georgetown) στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και η Samantha Garin (Harvard) στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Ναυπλίου, η Χριστίνα Βουβάκη - Μανουσάκη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και ο Yanni Metaxas (Boston University) στη βιβλιοθήκη Ανθός του πολιτιστικού συγκροτήματος Φουγάρο και η Janice Jia (Harvard), ο Andy Secondine (Harvard) και η Άννα Ζερβού (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) στον Δημοτικό Οργανισμό Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.).

Επιπλέον των πρακτικών ασκήσεων πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περιοχές της Αργολίδας και την Αθήνα. Επίσης, συναντήθηκαν με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του αντικειμένου των σπουδών τους, με γνώμονα την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.

Το Κέντρο ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές, αλλά και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που τους υποδέχθηκαν. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία και την υποστήριξη του προγράμματος, καθώς και το ίδρυμα Fulbright για τη συνάντηση με τους ασκούμενους.

Η επόμενη συνάντηση των φοιτητών και των καθηγητών θα γίνει στις Η.Π.Α. τον Οκτώβριο 2016, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου μέρους του προγράμματος.


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου