28.6.16

Η Νατάσσα Μποφίλιου στις 8 Ιουλίου στο Κιάτο

"ΒΑΒΕΛ" - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016
Παρασκευή 8 Ιουλίου - Συνεδριακό Κέντρο "Αφοί Μάλλιου", Κιάτο Κορινθίας

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 13€ προπώληση, 15€ στην είσοδο.

Προπώληση εισιτηρίων:
Αρτοζαχαροπλαστεία "Νέες Γεύσεις"
Κιάτο : Πετμεζά 25, Σικυώνος 54
Βέλο: Αγίας Μαρίνης 192
Ζευγολατιό: Σπύρου Κοκκώνη 3
Βιβλιοπωλεία "Οικονόμου"
Κιάτο: Σικυώνος 26
Κόρινθος: Λεοφώρος Πατρών 83
Κατάστημα Βιοκογικών - Οικολογικών Προϊόντων "Βάλσαμο Ζωής" : Ιωάννου Ι. 133, Ξυλοκαστρο
VIDEO CLUB "7η Τέχνη" : Φιλύρα 17, Κιάτο

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν για μία και μοναδική βραδιά την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ τους στο Κιάτο. Η πιο δυναμική τριάδα της σύγχρονης μουσικής σκηνής και μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, δίνουν ραντεβού με τους κορίνθιους φίλους τους την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο "Αφοί Μάλλιου".

Θα συστήσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές τους αλλά θα παρουσιάσουν και όλες οι μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας συνειρμικά μικρές θεματικές ενότητες, σε ένα πρόγραμμα που έκλεψε καθολικά τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών την σεζόν που μας πέρασε.

Τι είναι όμως η ΒΑΒΕΛ;
Σύμφωνα με τα λόγια της ερμηνεύτριας και των δύο δημιουργών:

“Η ΒΑΒΕΛ είναι η Ελλάδα του 2016 όπως την είδαμε με τα μάτια μας τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις “Ημέρες του Φωτός”. Είναι οι νέες εμπειρίες, οι αναθεωρήσεις, οι αποχαιρετισμοί και τα καλωσορίσματα. Είναι η ωριμότητα μας και η εξέλιξη της σχέση μας με το τραγούδι ως φόρμα, μορφή έκφρασης και μέσο ψυχαγωγίας. Είναι ο τρόπος που ξαναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον κι ανανεώσαμε τους όρκους αιώνιας πίστης. Είναι μια παράσταση στημένη ακριβώς όπως φανταστήκαμε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε τα νέα τραγούδια μας στους φίλους μας. Σε αυτό μας το εγχείρημα καλωσορίζουμε τον Άγγελο Τριανταφύλλου, που μας άκουσε με υπομονή και ανέλαβε να δώσει στο όραμα μας την ατμόσφαιρα και τις εικόνες που ζητούσε για να αποκτήσει σώμα, αλλά και μια νέα ομάδα μουσικών που πλάι στους σταθερούς μας συνεργάτες θα ανανεώσει τον ήχο αυτής της παράξενης καινούργιας πολιτείας. Στη δική μας ΒΑΒΕΛ εξαργυρώνονται όλες οι γλώσσες, αρκεί να μιλάνε αληθινά. Ανυπομονούμε να σας ξεναγήσουμε στον καινούργιο μας κόσμο”.
Η ΒΑΒΕΛ κυκλοφορεί από τη Feelgood Records

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μουσικοί:
Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)
Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή)
Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν)
Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο)
Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)
Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα)
Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο)
Nίκο Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ : ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
HΧΟΛΗΠΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ


Παρασκευή, 8 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο "Αφοί Μάλλιου"
3ο χ.λ.μ Επαρχιακής Οδού Κιάτου - Στυμφαλίας, Κιάτο

.

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Τολό


Το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. στην Παραλία Τολού τα Χορευτικά Τμήματα Τολού και Δρεπάνου καθαρίζουν την παραλία.

Αντίστοιχα την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Λιμάνι Τολού τα Χορευτικά Τμήματα Τολού και Δρεπάνου μας καλούν σε μια βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Την διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού.

Σε Παγκόσμια Πρώτη ο Οιδίποδας Ποδάγρας του Σέλλεϋ στη Μικρή Επίδαυρο


Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε μια συνεργασία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο με το University of Saint Mark & St John του Plymouth. O καθηγητής Πανεπιστημίου Kevin Johnson και ο σκηνοθέτης Mark Laville, ζήτησαν τη συνεργασία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών καθώς εντόπισαν μέσω της ιστοσελίδας το διττό χαρακτήρα του Τμήματος, θεωρητικό και πρακτικό/καλλιτεχνικό. Εν συνεχεία ακολούθησε επίσκεψη των Άγγλων στο Ναύπλιο με πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη μορφή της συνεργασίας των Τμημάτων και των φοιτητών. Ο Οιδίποδας Ποδάγρας του Σέλλεϋ προτάθηκε από τη θεατρολόγο του Τμήματος Μαρίνα Κοτζαμάνη, η οποία και τον μετέφρασε. Οι Εγγλέζοι δέχτηκαν ασμένως την πρόταση, αφού ο Οιδίποδας του Σέλλεϋ μπορούσε να αντιπροσωπεύει και τις δύο χώρες, ένα νέο έργο εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική γραμματεία, γραμμένο από έναν Εγγλέζο συγγραφέα. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Την επόμενη χρονιά ήρθαν οι φοιτητές από το Plymouth. Η παράσταση είχε α΄ μέρος και β΄ μέρος, των Εγγλέζων και των Ελλήνων φοιτητών, ένας διάλογος παραστάσεων.

Η επίσκεψη των Εγγλέζων καθηγητών και φοιτητών έγινε για δεύτερη φορά και η διπλή παράσταση παρουσιάστηκε στο Φουγάρο. Οι δύο πλευρές δούλεψαν πολύ μαζί. Ήταν αξιοθαύμαστη η επικοινωνία των Ελλήνων και των Άγγλων φοιτητών και η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεών τους. Τα οφέλη πολλαπλά, γνωστικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, πολιτισμικά.

Μετά από λίγο έφτασε η στιγμή που αλλάζει τη ροή της ιστορίας μας. Μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου στο Φεστιβάλ Αθηνών και συγκεκριμένα του Δημήτρη Γκίνη, αφού είχε με δική του πρόταση προηγηθεί και συνεργασία των καθηγητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Λυγουριό και στην Παλαιά Επίδαυρο με διαλέξεις και εργαστήρια, το Φεστιβάλ Αθηνών εντάσσει το έργο των φοιτητών στο πρόγραμμα του 2016 που αποφασίζεται να παιχτεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου. Για τους φοιτητές μετά από κόπους και ατελείωτα ξενύχτια τώρα ήταν η ανταποδοτική στιγμή. Παράλληλα μια άλλη ομάδα φοιτητών, η πλαστελίνη, έγινε δεχτή και έπαιξε στις 16 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.


Ας αναφερθούμε στο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ. Προφανώς δεν έχει παιχτεί στην Ελλάδα ούτε έχει μεταφραστεί. Σε έρευνα που κάναμε δεν βρήκαμε να έχει ανέβει σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Ο Ποδάγρας εκδόθηκε ανώνυμα το 1820 και κατασχέθηκε μόλις κυκλοφόρησε. Το έργο αναφέρεται σε ένα σεξουαλικό βασιλικό σκάνδαλο που είχε συγκλονίσει την Αγγλία της εποχής εκείνης και καταφέρεται εναντίον της μοναρχίας.  Πρόκειται για μια πολιτική σάτιρα με επίκαιρο θέμα και επιρροές από το αρχαίο δράμα.  Το έργο πραγματεύεται την αντιπαράθεση του λαού, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης, με την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά Ποδάγρα. Ο λαός, ως χορός αποστεωμένων γουρουνιών, καταδικάζεται στη δυστυχία από τους δυνάστες του και περιμένει ως μεσσία την εξόριστη βασίλισσα Ταυρίνα. Γύρω και πάνω από όλους κυριαρχεί ο Ναός της θεάς Πείνας. Πείνα σημαίνει στέρηση για το λαό και ευμάρεια για τους κρατούντες.  Σημαίνει όμως και αγανάκτηση αλλά και εξέγερση, σε ένα αδόκιμο έργο, που η κλασική στόφα του κάνει τον Σέλλεϋ σύγχρονό μας.


Η φετινή παράσταση υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Επιδαύρου, από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Χειβιδόπουλο και από τους καθηγητές, φοιτητές και Αργολιδείς. Βασίζεται στη σύμπραξη τεσσάρων διδασκόντων του τμήματος, οι οποίοι έχουν καθοδηγήσει τους φοιτητές ως προς τη δραματουργία (Μαρίνα Κοτζαμάνη), την σκηνοθεσία/υποκριτική (Γιάννης Λεοντάρης), τη σκηνογραφία (Άση Δημητρουλοπούλου) και το φωτισμό (Άγγελος Γουναράς). Η μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι της Λορένας Λευκοκοίλου και η σύνθεση του επί σκηνής ζωντανού γλυπτού, του φοιτητή Γιώργου Τσεβά.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο μικρό θέατρο της Παλαιάς Επιδαύρου όπου τα ηνία της παράστασης παίρνουν ικανοί φοιτητές  του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου,  που βρίσκονται σε αγωνία, υπερδιέγερση και απορία καθώς συνειδητοποιούν τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί να αναμετρηθούν με μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που παίρνουν μέρος στο φετινό ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ουσιαστικά η παράσταση αυτή είναι μια πρόσκληση, αναγνώριση και πρόκληση για νέους που αγωνιούν και προσπαθούν.


Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών θα διαθέσει λεωφορεία που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Ιουλίου έξω από τα Κεντρικά Διδακτήρια στις 19.00.
 Όποιος επιθυμεί μπορεί να κλείσει θέση για τη δωρεάν μεταφορά του (Ναύπλιο – Αρχαία Επίδαυρος – Ναύπλιο), τηλεφωνώντας στη βιβλιοθήκη 27520 96107 ή 96108 ή 96104. 
Το εισιτήριο της παράστασης είναι 5 ευρώ, ενώ στους φοιτητές θα δοθούν προσκλήσεις.  
      

ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Ανδρών Υδατοσφαίρισης 2016 στο Ναύπλιο


Στηρίζουμε τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπλίου στην τελευταία φάση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας. Από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου !!!

50 χρόνια κρατάμε την ομάδα σε εθνικές κατηγορίες. Κρατάμε την σημαία του Ναυπλίου ψηλά. Από τις τάξεις μας πέρασαν χιλιάδες παιδιά της πόλης μας. Πολλοί από τους σημερινούς αθλητές μας είναι τα εγγόνια αυτών που την ίδρυσαν.

Δίνουμε την μάχη της παραμονής στην Β' εθνική, στο πιο μαχητικό, απαιτητικό και επίπονο άθλημα. Θα παλέψουμε, θα τα δώσουμε όλα, ίσως και να ματώσουμε λίγο αλλά θα κρατήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σ' αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους μαζί μας!!!!!!!!

Ώρες αγώνων: 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 20.00 Ν.Ο.Ναυπλίου - Ολυμπιάδα Πετρούπολης

Σάββατο 2 Ιουλίου 11.30 Ν.Ο.Ναυπλιου - ΑΟ Καστέλας, 
και 17.30 Ν.Ο.Ναυπλίου - Άρης Νικαίας

Κυριακή 3 Ιουλίου 10.30 Ν.Ο.Ναυπλίου - ΝΕ Λαμίας

Jakob Augstein : Μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Πιο ισχυρή και πιό κοινωνική Ευρώπη εναντίον του λαϊκισμού της Δεξιάς


Τι μας διδάσκει το δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια νέα υπόσχεση. Κάποτε λέγαμε: Ποτέ ξανά πόλεμος. Αν θέλουμε να σταματήσουμε την επανάσταση της ακραίας Δεξιάς, πρέπει να πούμε: Ποτέ ξανά κοινωνική αδικία!

Βιώνουμε μεγάλες στιγμές. «Το νιώθετε. Κάτι παλιό τελειώνει, κάτι νέο αρχίζει». Αυτά τα λόγια είπε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι μια ιστορική στιγμή. Δεν συμβαίνει συχνά. Πλέοντας στη θάλασσα της ιστορίας, πάντα προσπαθούμε να διακρίνουμε ποιο κύμα μας οδηγεί, όμως τούτη τη στιγμή εμείς οι ίδιοι είμαστε το κύμα. Μόνον σε στιγμές μεγάλης κρίσης μπορούμε να διακρίνουμε την κίνηση που μας οδηγεί προς τα εμπρός. Ή προς τα πίσω.

Αυτό το δημοψήφισμα ήταν καταστροφή. Πού ακούστηκε, ένα κράτος όπως η Βρετανία, να ψηφίζει για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτό σημαίνει ότι η παλαιά Ευρώπη πεθαίνει. Το παλιό συμβόλαιο δεν είναι πλέον έγκυρο. Ήρθε η ώρα για ένα νέο.

Κάτι νέο αρχίζει. Αλλά τι; Χρειάζεται επειγόντως μια νέα υπόσχεση. Η ΕΕ χτίστηκε πάνω στα ερείπια του φασισμού. Σήμερα θα πρέπει να ανοικοδομηθεί πάνω στα ερείπια του καπιταλισμού. Η ιδρυτική υπόσχεση της Ευρώπης ήταν: Ποτέ ξανά πόλεμος! Σήμερα πρέπει να είναι: Ποτέ ξανά κοινωνική αδικία! Τότε το ζητούμενο ήταν η αντίθεση στη βία και στο μίσος. Σήμερα πρέπει να είναι η αντίθεση στην ανεργία και τη φτώχεια.

Μια κοινωνική Ευρώπη: αυτή είναι η σύγχρονη εκδοχή της ιδρυτικής υπόσχεσης για μια ειρηνική Ευρώπη. Και είναι η μόνη υπόσχεση με την οποία μπορούμε πια να σταματήσουμε την επανάσταση της ακραίας Δεξιάς.

Όλο αυτό αφορά κάτι περισσότερο από την τύχη της Βρετανίας. Με όλο το σεβασμό για τη χώρα αυτή, εδώ συμβαίνει ζημιά και για όλους εμάς τους υπόλοιπους και όλοι μαζί πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Αλλά ο Τουσκ είχε δίκιο όταν είπε: «H Brexit μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής όχι μόνο της ΕΕ αλλά και ολόκληρου του πολιτικού πολιτισμού της Δύσης». Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός χρειάστηκε μόνον λίγα χρόνια για να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ποτέ ο σοσιαλισμός του σοβιετικού στρατοπέδου: να στριμώξει τη Δύση στη γωνία.

Δεν είναι καθόλου παράδοξο που τα λεγόμενα αστικά κόμματα και οι αντίστοιχες εφημερίδες αποδεικνύονται τόσο ανήμπορα απέναντι στην επανάσταση από τα δεξιά. Αυτά την έχουν προκαλέσει. Όμως τώρα είναι σε δύσκολη θέση εξ αιτίας της. Υπέθαλψαν ένα οικονομικό σύστημα, το οποίο δεν παράγει μόνον την ανισότητα και την αδικία, αλλά και προάγει τον κυνισμό σε ευρύτατα τμήματα του πληθυσμού. Είναι ο κυνισμός που αρχικά είχαν για τον εαυτό τους και προώθησαν ως τρόπο ζωής οι ίδιες οι ελίτ, όμως τώρα κατηγορούν τους ψηφοφόρους που τον υιοθέτησαν. Η επιτυχία των ακραίων δεξιών είναι ο «πυρετός» της Ευρώπης. Οι δεξιοί δεν είναι η ασθένεια. Είναι το σύμπτωμα. Μπορούμε να κατηγορούμε τους ανθρώπους επειδή βαδίζουν προς εσφαλμένη κατεύθυνση. Αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορεί επειδή δεν θέλουν να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.

Εξαπατήθηκαν.

Η λαϊκίστικη Δεξιά τύπου UKIP και Εναλλακτικών (AfD) δεν είναι ένα συμπτωματικό, παροδικό ατύχημα του συστήματος, αλλά αναγκαία συνέπεια του. Όποιος θέλει να την σταματήσει, πρέπει να μεταρρυθμίσει το σύστημα από το οποίο προήλθε. Η Ζάρα Βάγκνκνεχτ (Sahra Wagenknecht), συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Linke, ξέρει πολύ καλά γιατί επαναλαμβάνει συνεχώς τον όρο του παλιού Χριστιανοδημοκράτη καγκελάριου Λούντβιχ Έρχαρντ (Ludwig Erhard): μια κοινωνική οικονομία της αγοράς για την Ευρώπη. Αυτό θα ήταν μια επανάσταση. Η ακραία Δεξιά και ο εθνικισμός εξαναγκάζουν σε αναστοχασμό και επανεξέταση της παρούσας κατάστασης: Ο καπιταλισμός που αφέθηκε ανεξέλεγκτος και αδέσποτος, αποσυνθέτει τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και έχει καταλάβει όλη την Ευρώπη. Και άν είναι να την σταματήσουμε, πρέπει να την σταματήσουμε σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, η «κοινωνική οικονομία της αγοράς σε μια και μόνον χώρα» είναι τόσο αδιανόητη και ανέφικτη, όσο ήταν κάποτε ο «σοσιαλισμός σε μία και μόνον χώρα».

Ο στόχος είναι σαφής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσουμε για «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης». Μια ομοσπονδία των εθνικών κρατών-μελών αρκεί. Τα πρώτα βήματα είναι η κοινή δημοσιονομική πολιτική, η συντονισμένη φορολογική πολιτική, η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής. Αργότερα, μια κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, η «κεφαλή» της οποίας θα εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ένα δεύτερο αντιπροσωπευτικό σώμα δίπλα σ' αυτό, ως αντιπροσώπευση των κρατών-μελών.

Στην κρίση της ζώνης του ευρώ δόθηκε η «ευκαιρία για το μεγάλο άλμα». Ετσι το διατύπωσε ο Ευρωπαίος πολιτικός Χαβιέ Σολάνα (Javier Solana) το 2011. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έκανε χρήση αυτής της ευκαιρίας. Αυτή ήταν η μεγάλη, ιστορική αποτυχία της καγκελαρίου. Τη στιγμή της κρίσης, δεν αναζήτησε τον ευρωπαϊκό δρόμο - όπως είχαν κάνει οι παλιοί καγκελάριοι Αντενάουερ (Συνθήκη της Ρώμης), Σμιτ (Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα) και ο Κολ (Συνθήκη του Μάαστριχτ) - αλλά επέλεξε τον εθνικό. Μπορεί να επανορθώσει αυτό το λάθος;

Όποιος έχει παρατηρήσει την Μέρκελ για μεγάλο χρονικό διάστημα ξέρει: Μόνον μια φορά στον πολιτικό της βίο φάνηκε έντονα συγκινημένη. Αυτό συνέβη όταν ο Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (Presidential Medal of Freedom). Όμως εκείνες οι δάφνες της δόθηκαν μόνον ως «προκαταβολή». Όποιος θέλει να σώσει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, πρέπει τώρα να σταματήσει την ακραία Δεξιά. Όποιος θέλει να σταματήσει την ακραία Δεξιά, πρέπει να αλλάξει το σύστημα που την παράγει.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιαχώριστη σχέση: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πιο ισχυρή και πιο κοινωνική.


Jakob Augstein

O Jakob Augstein, γιος του ιδρυτή του Spiegel Rudolf Augstein, αρθρογραφεί στον Spiegel και στις εφημερίδες Süddeutsche Zeitung, Zeit, Der Freitag (Παρασκευή, την οποία εκδίδει ο ίδιος).

«Η Κόμισσα της Φάμπρικας» από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας, αύριο στο Επιδαύρειο Θέατρο Βλαχιώτη


Η Ε.Θ.Ο.Λ. παρουσιάζει την «Κόμισσα της Φάμπρικας»

Η κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας.

Παίζουν (με σειρά εμφανίσεως) (από την παρουσίαση του έργου το Φεβρουάριο): 

Ντιάνα: Χάρις Γάγκα
Έφη: Ζέτα Πανταζή
Σερβιτόρα: Σωτηρία Γαγάτση
Αστυφύλακας: Αποστόλης Ζησόπουλος
Διαρρήκτης: Στράτης Αϊβαλιώτης
Στασούλα: Βίκυ Σταυροπούλου
Δήμητρα: Μάντυ Κουρμπέλη
Χαράλαμπος: Θανάσης Ρουμελιώτης
Αριστερός: Χρήστος Ασλιχανίδης
Αρχιφύλακας: Παναγιώτης Καρράς
Καμαριέρα: Μαριάννα Φουρναράκου
Ουρανία: Θεανώ Καργάκου
Ναύαρχος: Στέφανος Παπασπυρίδης
Αστυνόμος: Παναγιώτης Μορφογένης
Μαρία: Πετράκου Μαρία


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος, και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος ψιλοαπατεώνας. Μια μέρα, ο αστυφύλακας  Δελημάνης συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη, επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η ανιψιά του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κι έτσι ο τυχερός αστυφύλακας Δελημάνης μετατίθεται στη Γενική Ασφάλεια, γίνεται δεκτός στη Σχολή Υπαστυνόμων και τέλος κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας.
Το δίδυμο των νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων Aσημάκη Γιαλαμά και Kώστα Πρετεντέρη έχει στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες με ζωντανό και εύστοχο λόγο, πολλά μηνύματα και πολλές αλήθειες. Το εν λόγω θεατρικό έργο ανέβηκε το 1966 και έγινε γνωστό από την κινηματογραφική ομώνυμη ταινία που προβλήθηκε το 1968. Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο, με διάσπαρτο πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό.


Επιδαύρειο Θέατρο Βλαχιώτη

Δήμος Ευρώτα

ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

"Το μαγιό του Νίκου Φίλη" της Έλενας Ακρίτα


Το κείμενό της Έλενας Ακρίτα στα Νέα, Σάββατο 25/06/2016.
"Το μαγιό του Νίκου Φίλη"


Το highlight της εβδομάδας ήταν οι φωτογραφίες του Υπουργού Παιδείας σε κάποια παραλία. Ο σωματότυπος του αποτέλεσε το έναυσμα για έναν καταιγισμό σαρκαστικών σχολίων. Όλοι οι άντρες που εμφανισιακά παραπέμπουν στον Ερμή του Πραξιτέλη, όλες οι γυναίκες με τις άψογες σωματικές αναλογίες και τα αμυγδαλωτά μάτια πέσανε να τον ξεσκίσουνε. Όχι για τον δημόσιο λόγο του. Όχι για τα έργα του στο υπουργείο. Όχι για πολιτικά ή φραστικά ατοπήματα. Πέσανε να τον ξεσκίσουν - επειδή ένα άτομο με παραπανίσια κιλά δεν δικαιούται να απολαύσει ένα μπάνιο στη θάλασσα.

Σε συντριπτική πλειοψηφία, αυτό είναι το επίπεδο του πολιτικού μας κριτηρίου. Οι ελιές του Σημίτη, τα κιλά του Πάγκαλου, παλιότερα τα φρύδια του Καραμανλή ή η μύτη του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο χοντρός, ο κοντός, η ‘τάπα’, το ‘μπάζο’, ο ‘μυτόγκας’, ο ‘καράφλας’, ο στραβούλιακας΄ και πάει λέγοντας. Δεν κρίνουμε το πολιτικό εκτόπισμα ενός δημόσιου πρόσωπου. Απαξιώνουμε μια εξωτερική εμφάνιση – χωρίς καν να αναρωτηθούμε αν κάποιο πρόβλημα υγείας συνοδεύει την βαριά αποσκευή μιας οποιασδήποτε ‘δυσμορφίας’.

Στο κρεβάτι του Προκρούστη χαρωπά βασανίζουμε όποιον παρεκκλίνει από μια lifestyle αισθητική, τραβώντας ή τεμαχίζοντας το ‘απωθητικό’ κορμί του. Κι από δίπλα σιγοντάρουν ινστιτούτα αδυνατίσματος, ‘δίαιτες αστραπές’ - και μια νευρική ανορεξία με κορίτσια δροσερά σαν κρύα νερά που καταλήγουν διασωληνωμένα στις εντατικές.

Ένας σχολιαστής έγραφε κάπου πως όλο αυτό που ζήσαμε, ζούμε και θα ζούμε, δεν είναι λέει ρατσισμός: Είναι ‘ανοησία’, είναι ‘επιπολαιότητα’ – αλλά όχι ρατσισμός.

Λοιπόν. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Όποιος χλευάζει τον κοντό-ψηλό-χοντρό-αδύνατο-άσχημο-διαφορετικό είναι ρατσιστής. Τέλος. Ρατσιστής. Τελεία και παύλα. Κι ο ανεγκέφαλος ημιμαθής που ορίζει τον ‘ρατσισμό’ ως φυλετική διάκριση και μόνο, καλά θα κάνει να το ψάξει (κομμάτι) μπας και ξεστραβωθεί (κομμάτι).

‘Ρατσισμός’ είναι η κάθε μορφής απαξίωση ανθρώπου από άνθρωπο. Ρατσισμός είναι η περιφρόνηση, η απαξίωση του ‘διαφορετικού’. Ρατσισμός είναι η άδικη και μεροληπτική αντιμετώπιση από τον δήθεν ‘ανώτερο’ στον δήθεν ‘κατώτερο.

• Κατώτερο φυλετικά: Είμαι λευκός κι είσαι μαύρος. Είμαι Άριος κι είσαι Εβραίος.

• Κατώτερο ταξικά: Είμαι μεγαλοαστός είσαι αγρότης. Είμαι μικροαστός είσαι λούμπεν.

• Κατώτερο κοινωνικά: Είμαι στρέιτ είσαι γκέι. Είμαι πλούσιος είσαι φτωχός.

• Κατώτερο πολιτιστικά: Είμαι επιστήμονας, είσαι εργάτης. Είμαι ‘μορφωμένος’, είσαι αναλφάβητος.

• Κατώτερο εμφανισιακά: Είμαι όμορφος, είσαι ‘άσχημος’. Είμαι καλλίγραμμος, είσαι παχύσαρκος.

Ρατσισμός καραμπινάτος, λοιπόν. Ρατσισμός με ονοματεπώνυμο.

Στην δεκαετία του ’70, το ‘Κίνημα για την Αποδοχή των Παχύσαρκων Ατόμων, στις ΗΠΑ καθιερώνει τον όρο «lookism»: Τον άνισο, απαξιωτικό και ιδεοληπτικό διαχωρισμό που δεν έχει σχέση με φυλή, ερωτική επιλογή, εισόδημα, τάξη, μόρφωση, ευφυΐα. Μοναδικός γνώμονας είναι η εξωτερική εμφάνιση.

Προσπάθησα να μεταφράσω το ‘lookism’ μια που δεν υπάρχει δόκιμη απόδοση στα ελληνικά. Αυθαιρετώντας κατέληξα στον όρο ‘Εμφανισιακός Ρατσισμός’. Όπου δεν κρίνουμε τον Όποιον με γνώμονα τις ιδέες, τις πρακτικές και τον δημόσιο λόγο του. Κρίνουμε τον Όποιον με γνώμονα την εξωτερική του εμφάνιση.

Έτσι έχουμε τα (δια)δεδομένα πρότυπα και στερεότυπα: Ο Άντρας ο σωστός είναι ψηλός, γραμμωμένος, επιστήμονας, στρέιτ, έχει γένια τριών ημερών, κρεμάει κουρτίνες και σκοτώνει κατσαρίδες.

Η Γυναίκα ‘θηλυκό’ είναι λεπτή, κομψή, περιποιημένη, κυρία στο σαλόνι, π@@τάνα στο κρεβάτι.

Το Παιδάκι πρώτο στα μαθήματα.

Το Αγοράκι παίζει μπάλα.

Το Κοριτσάκι παίζει Μπάρμπι. Το Αγοράκι παντρεύεται το Κοριτσάκι, φέρνουν στον κόσμο γαλάζια Αγοράκια και ροζ Κοριτσάκια.

Έπειτα το Αγοράκι μισεί το Κοριτσάκι, την πέφτει σε ένα άλλο Κοριτσάκι, και το πρώην Κοριτσάκι ψάχνει ένα νέο Αγοράκι για να ‘ξαναφτιάξει τη ζωή του’.

Γιατί έτσι φτιάχνονται κι έτσι χαλάνε ζωές χτισμένες από γαλάζια Αγοράκια και ροζ Κοριτσάκια.

Στο μεταξύ εμείς δεν κωλώνουμε. Απαξιώνουμε, απομονώνουμε, τρομοκρατούμε τον ‘διαφορετικό’ συνάνθρωπο. Γιατί όπως γνωρίζουμε «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσιοι από τους άλλους».

Στο σπίτι όλα καλά;

Έλενα Ακρίτα

Αγωγή Μουσταΐρα κατά Καμπόσου


Αγωγή κατά του δημάρχου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μουσταΐρας.

Δείτε παρακάτω τι έγραψε:

Επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να εκφράζω τις απόψεις μου για τον τόπο μου και να επιλέγω τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να τον υπηρετήσω καλύτερα.

Επειδή σέβομαι τον συνάνθρωπό μου και απαιτώ να με σέβεται κι αυτός.

Επειδή δεν επιτρέπω σε κανένα να προσπαθεί να με μειώσει και να με δυσφημίσει.

Πήρα την δυσάρεστη απόφαση και κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου κατά του κ. Δημητρίου Καμπόσου.

Ας έλθει, όταν κληθεί, να δικαιολογήσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς του.

Όπως υπερασπίστηκα, ως δημοσιογράφος, επί εικοσιπέντε χρόνια, τον κάθε αδικημένο συμπολίτη, οφείλω απέναντι στην ιστορία μου να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου. Και αυτό πράττω!

Λυπάμαι μόνο γιατί πίστευα και πιστεύω πως η πολιτική αντιπαράθεση θα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με επιχειρήματα και διάλογο και όχι με προσβολές και ύβρεις…

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
υποψήφιος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών
με την παράταξη «Φωνή Λαού»

Με την ”Τελέσιλλα”… το τραγούδι δεν τελειώνει!



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ οργάνωσε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου μουσική εκδήλωση τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.

Στη μουσική εκδήλωση, που ήταν και αποχαιρετιστήρια της χορωδιακής αυτής χρονιάς, έλαβαν μέρος η Παιδική Χορωδία του συλλόγου με μαέστρο την καθηγήτρια μουσικής κ. Αναστασία Σταματοπούλου με σύγχρονο ρεπερτόριο, γεμάτο κέφι και ζωντάνια και η Μικτή Χορωδία με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Κόντη.


Τη Μικτή Χορωδία συνόδεψαν οι μουσικοί: στο πιάνο η κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο τουμπελέκι ο κ. Παναγιώτης Ρέντας και στο μπουζούκι ο κ. Νίκος Τσάγκαρης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν οι κυρίες Μαρία Παπαμιχαήλ και Χαρά Νίκα.

Η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε κόσμο και χαρούμενες, μελωδικές φωνές που σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό, ολόγιομο φεγγάρι ενέταξε την πόλη μας, για μια βραδιά, στις ευρωπαϊκές πόλεις που συνεορτάζουν στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.

Τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά ο αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Σελλής, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Ελισάβετ Δήμα, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πολλοί φίλοι της Χορωδίας μας.

Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και χορηγός της εκδήλωσης το μεζεδοπωλείο «Τα Φιλαράκια».

Ο μαέστρος, κ. Γιάννης Κόντης, τα μέλη του Δ.Σ. και οι χορωδοί του Συλλόγου εύχονται σε όλους «Καλό καλοκαίρι» και δίνουν ραντεβού τον Σεπτέμβριο για το ξεκίνημα μιας νέας χορωδιακής χρονιάς.



ΠΗΓΕΣ: Παρατηρητής Αργολίδας, 
facebook Γιάννης Κόντης

Γιορτή στην Κόρινθο διοργανώνει σήμερα παραμονή του Αποστόλου Παύλου το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκίνητων Κορινθίας


Μια γιορτή - θεσμός πλέον στην Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου με διοργανωτή το τοπικό Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων. O επισκευαστικός κλάδος πρωτοστατεί στα κοινωνικά δρώμενα και διεισδύει στην τοπική κοινωνία.

Πριν από 4 χρόνια ξεκίνησε μια γιορτή προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου, Αποστόλου Παύλου.

Η γιορτή αυτή που διοργανώθηκε από το Σύλλογο επισκευαστών Ν. Κορίνθου με μεγάλη επιτυχία, καθιερώθηκε και γίνεται πλέον κάθε χρόνο.


Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Πανναυπλιακού στις 10 Ιουλίου


Η απελθούσα Διοίκηση ενημερώνει για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου στο γήπεδο του Πανναυπλιακού.

Παρακαλούνται όλοι οι φίλοι και φίλαθλοι του Ναυπλίου να παρευρεθούν, ώστε η ομάδα μας να αποκτήσει ισχυρή Διοίκηση που θα την οδηγήσει στη επόμενη χρονιά.

Εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία ανάδειξης νέου Συμβουλίου:

α) ομάδα επιχειρηματιών της πόλης μας
β) το ”Κίνημα Φίλων Πανναυπλιακού” και
γ) ομάδα γηγενών ποδοσφαιριστών .

Κατόπιν αυτής της ευχάριστης εξέλιξης παρακαλώ να είναι όλοι επαρκώς προετοιμασμένοι ώστε να προκύψει ισχυρότατη νέα Διοίκηση, να νομιμοποιηθεί από την συνέλευση και άμεσα να ξεκινήσει το έργο της, δεδομένης πάντα της δικής μας παραίτησης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Γιάννης Σοροβίγκας

Υ.Σ:  ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ – ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο τηλ. 9671884566

Εκδήλωση για την οικονομία με τον Κυριάκο Βελόπουλο στο Ναύπλιο


Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα συντονίσει την εκδήλωση της “ΛΥΣΗΣ” που θα διεξαχθεί στην Αργολίδα, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 18:30.

Θέμα της εκδήλωσης θα είναι οι ”Πυλώνες Μεγέθυνσης της Ελληνικής Οικονομίας”, με βασικό σημείο της συζήτησης, τον πρωτογενή τομέα. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Βελόπουλο καθώς και τους υπόλοιπους ομιλητές της ΛΥΣΗΣ, να αναλύουν και να καυτηριάζουν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο…

Θα παρουσιάσουν παράλληλα, προτάσεις και μελέτες για το πώς η Ελλάδα μπορεί με τους πόρους που ήδη διαθέτει να βγει άμεσα από το αδιέξοδο από το οποίο έχει βρεθεί.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και προβληματισμού Λ.Υ.Σ.Η., έχει ως όραμα να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο άμεσες και βιώσιμες λύσεις για τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας.

Φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για την αξιοποίηση των ισχυρών οικονομικών πυλώνων της Ελλάδας, όπως είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός και παράλληλα να αναδείξει εναλλακτικούς τρόπους εξυγίανσης της οικονομίας με ριζοσπαστικές μεθόδους όπως η καλλιέργεια ενός μοντέλου υγιεινής διατροφής και διαβίωσης που μπορεί να λειτουργήσουν ως ισοδύναμα στηνμείωση των κρατικών δαπανών, αλλά και την αύξηση του Α.Ε.Π.

Το ινστιτούτο, είναι εδώ για να καταθέσει τη δική του ΛΥΣΗ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την ανακούφιση των κοινωνικών τάξεων, έχοντας ως αποστολή να καταγράψει, να παρουσιάσει και να αναδείξει προτάσεις για την αφύπνιση της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξή της με τα εφόδια που ήδη έχει.


ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στις 9 Ιουλίου στο Βέλο Κορινθίας


Μετά από έναν χειμώνα απουσίας από τη συναυλιακή σκηνή και την προετοιμασία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ο Γιάννης Χαρούλης θα κάνει και φέτος, ένα μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτού του μουσικού ταξιδιού, θα βρεθεί για μία συναυλία στο Δήμο Βέλου Βόχας, στο Βέλο Κορινθίας (Προφήτης Ηλίας), την 9η Ιουλίου, ημέρα Σάββατο.

Ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης, που αναγνωρίζεται πια για την αυθεντική και ειλικρινή του στάση απέναντι στη μουσική του και τον κόσμο, υπόσχεται και φέτος να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα. Θα μας υποδεχθεί με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης. Χωρίς να παύει να πειραματίζεται κάθε φορά, πάντα με σεβασμό και διατηρώντας την ουσία της μουσικής και των στίχων, μας καλεί να γίνουμε ένα, αγκαλιάζοντας αυτή τη μουσική εμπειρία και τραγουδώντας παρέα.

Μαζί του οι μουσικοί:
Λευτέρης Ανδριώτης/λύρα

Μιχάλης Καλκάνης/ κοντραμπάσο

Βασίλης Μπαχαρίδης/ κρουστά

Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά

Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ κιθάρα

Πάνος Τόλιος / τύμπανα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


Ώρα έναρξης: 21:30
Οι Πόρτες ανοίγουν: 19:30
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:6932639055

Τιμές εισιτηρίων: 11€ φοιτητικό – ανέργων και 
13€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΟΠΤΙΚΑ OJO-MARE WEST , ΚΑΦΕ "THE CUPPERS",ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "YOU"
ΝΕΜΕΑ:ΑΘΛΟΧΩΡΟΣ ""SOCCER PARK"
ΚΙΑΤΟ:ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ "VITHOS", ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ "MASTER BET", ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "YOU"
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ:ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ , ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,MINI SOCCER "ARENA FC"
ΒΕΛΟ:ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΡΟΔΙ",ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΛΟΥ ( γραφειο 4)
ΔΙΜΗΝΙΟ-ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ:ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ "MASTER BET"
ΒΡΑΧΑΤΙ:ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "SOCIALISTA", ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ "ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ", ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ"



Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη που τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του και καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα και το αυθεντικό ύφος του στην μουσική σκηνή. Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της.

Θα τιμήσει όπως πάντα και αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων στιχουργών και συνθετών, τα οποία βρίσκουν κάθε φορά ένα καινούργιο δρόμο μέσα από το μοναδικό χρώμα της φωνής του. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν των μεγάλων δημιουργών και γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών. Όλα αυτά μέσα από την δωρική φωνή του Γιάννη Χαρούλη, τους ήχους από το αγαπημένο του λαούτο και την ειλικρινή διάθεση απέναντι στην ίδια την τέχνη της μουσικής, αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει και τον ακολουθεί. Με μοναδικά υλικά τα πιο απλά και πρωταρχικά, θα περιπλανηθούμε για άλλη μια φορά στην μυσταγωγία της μουσικής και θα πλημμυρίσουμε συναίσθημα σε ένα αυθόρμητο μουσικό γλέντι μιας μεγάλης παρέας που θα ξεκινά από την σκηνή, τον Γιάννη Χαρούλη και τους μουσικούς, και θα αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

Σάββατο, 9 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ
Βέλο Κορινθίας

Ερμιόνη, Σάββατο 9 Ιουλίου : Αφιέρωμα στο Δημοτικό Τραγούδι


Το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι, στο προαύλιο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης. 

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, ο Αριστείδης Δουλαβέρας, αναπληρωτής καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μιλήσει με θέμα: "Η ανθρώπινη ομορφιά στα Δημοτικά μας Τραγούδια".

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σπετσιώτης θα παρουσιάσει παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια του τόπου μας, με ντόπιους τραγουδιστές.
Το μουσικό σύνολο θα συντονίζει ο Γιάννης Σκούρτης.

Σάββατο 9 Ιουλίου ώρα 21.00
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης 

Την Τετάρτη η απόφαση για τμήμα ΠΕΣΥΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους


Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Γιάννης Σαριδάκης απέστειλε στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα την ακόλουθη επιστολή, αναφορικά με το αίτημα – και την υποστήριξή του από τον Γ. Γκιόλα - για επαναλειτουργία του τμήματος ΠΕΣΥΠ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ Άργους.

“Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

Έχουμε λάβει την σχετική επιστολή σας υποστήριξης στο αίτημα επαναλειτουργίας του Παραρτήματος ΠΕΣΥΠ στο Άργος. Μελετάμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και σας διαβεβαιώ ότι κατανοούμε πλήρως όλες τις διαστάσεις του προβλήματος. Το θέμα έχει εισαχθεί στη συνεδρίαση της ΔΕ την ερχόμενη Τετάρτη 29/6/2016 προς λήψη απόφασης την οποία και θα σας κοινοποιήσουμε αρμοδίως”.


ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

O Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Κορίνθου διοργανώνει εκδήλωση - Καλοκαίρι 2016



O Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Κορίνθου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Καλοκαίρι 2016", το Σάββατο 2 Ιουλίου στην Πλατεία Αντιδημάρχου Ιωάννη Ανδρέου.

“Καλοκαίρι 2016” στο Δήμο Ευρώτα


Ανοίγει η αυλαία του φεστιβάλ «Καλοκαίρι 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα και η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία».

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο Επιδαύρειο Θέατρο Βλαχιώτη και σε άλλες περιοχές του Δ. Ευρώτα, περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις. Στο φετινό φεστιβάλ ξεχωρίζουν οι συναυλίες των Ελ. Αρβανιτάκη – Ν. Πορτοκάλογου (8/7), της Αν. Βίσση (22/7), καθώς και η επιθεώρηση «Δεν έχουν τσίπρα επάνω τους», με πρωταγωνιστές του Σ. Ψάλτη και Μ. Μόσιο (18/8).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

1 Ιουλίου έως 16 Σεπτεμβρίου
Θερινός κινηματογράφος – Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη
Προβολή τριών ταινιών την εβδομάδα για ενήλικες και παιδιά

Τετάρτη 29 Ιουνίου
Θεατρική παράσταση-κωμωδία «Η Κόμισσα της Φάμπρικας»
Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 8 Ιουλίου
Συναυλία Ελευθερίας Αρβανιτάκη–Νίκου Πορτοκάλογλου
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Τετάρτη 13 Ιουλίου
Θεατρική παράσταση – κωμωδία «Τα Μωρά Τα Φέρνει ο Πελαργός»
Ερασιτεχνικός Θίασος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 22 Ιουλίου
Συναυλία Άννας Βίσση
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Πέμπτη 28 Ιουλίου
Μουσική βραδιά – αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο με τους Σπύρο Κουτσοβασίλη-Ειρήνη Χριστοφιλάκη –
Παναγιώτη Μπασουράκο και την ορχήστρα τους
Τόπος: Γεράκι

Τετάρτη 3 Αυγούστου
Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ευρώτα
Τόπος: Πλατεία Δαφνίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου
Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ευρώτα
Τόπος: Πλατεία Καρίτσας

Τρίτη 9 Αυγούστου
Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ευρώτα
Τόπος: Πλατεία Νιάτων

Τετάρτη 10 Αυγούστου
Μουσική Βραδιά με το Λακωνικό Ωδείο – Ηλέκτρα Βλαχονικολού
Τόπος: Πλατεία Γλυκόβρυσης

Παρασκευή 12 Αυγούστου
Μουσική βραδιά με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες Δήμου Ευρώτα, Δήμου Μονεμβασιάς και Κροκεών
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 18 Αυγούστου
Θεατρική παράσταση – επιθεώρηση «Δεν έχουν τσίπρα επάνω τους»
15μελής θίασος με τους Σ. Ψάλτη & Μ. Μόσιο.
Τραγουδούν: Σ. Διονυσίου, Α. Διονυσίου & Σ. Βόσσου
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη

Δευτέρα 22 Αυγούστου
Θέατρο Πολυθέαμα – παιδική παράσταση «Τραγουδώντας για την ειρήνη»
Τόπος: Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη


Ζώδια: Προβλέψεις από τη Βιργινία Λεούση


Θέλετε να μάθετε τι «λένε» τα άστρα για ζώδιό σας; Η διάσημη αστρολόγος – μελλοντολόγος, Βιργινία Λεούση, κάνει τις προβλέψεις της για όλα τα ζώδια!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΚΡΙΟΣ: Η αξιοποίηση των δημιουργικών ταλέντων στον εργασιακό χώρο θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στα σχέδιά σας. Κάποια γεγονότα θα οριστικοποιήσουν επαγγελματικές συνεργασίες.

ΤΑΥΡΟΣ: Ολοκληρώστε σχέδια ή αλλαγές στον επαγγελματικό σας χώρο. Τα οικονομικά πολύ σύντομα θα έχουν σημαντική ανοδική πορεία.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μην αναλωθείτε σε γραφειοκρατικά θέματα ή συζητήσεις με παρασκηνιακό χαρακτήρα. Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Βάλτε σε εφαρμογή τα επαγγελματικά σας σχέδια και για να σιγουρευτείτε ότι δεν κινδυνεύετε από απώλειες προσέξτε τα ρίσκα.

ΛΕΩΝ: Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κάντε σωστές επιλογές στον αισθηματικό τομέα, καθώς παρασκηνιακοί έρωτες θα αποσπάσουν την προσοχή σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αναπτύξτε οικονομικές συνεργασίες και οριστικοποιείστε κάποιες τελικές αποφάσεις σχετικά με την συμπεριφορά σας.

ΖΥΓΟΣ: Ο περισσότερος από τον χρόνο σας θα καταναλώνεται σε οικονομικά θέματα, διαπραγματεύσεις και συζητήσεις. Προχωρήστε βήμα- βήμα σε σημαντικές συμφωνίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Χρειάζεται να έχετε περισσότερο πείσμα αν θέλετε να επιτύχετε τις επιδιώξεις σας και όχι να είστε εριστικοί απέναντι στους άλλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Δώστε άμεσες λύσεις σε προσωπικά σας προβλήματα, καθώς προβλέπεται μια μικρή αναστάτωση. Ακούστε τους φίλους σας και θα μάθετε πολλά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Κάντε τις απαραίτητες κινήσεις στον εργασιακό και οικονομικά τομέα, αλλά και στις σχέσεις σας. Κάθε βήμα που θα κάνετε πρέπει πρώτα να το μελετήσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Επειδή οι ευκαιρίες δε θα περιμένουν για πολύ μέχρι να κινηθείτε, μη σκέφτεστε πολύ και διστάζετε να κάνετε πράξη τα σχέδιά σας.

ΙΧΘΥΣ: Διεκδικήστε αυτά που θέλετε με τόλμη όσο και αν σας τρομάζουν οι εξελίξεις, γιατί τα τεχνάσματα ή η απρεπή συμπεριφορά δε βγάζουν πουθενά.


Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Γίνονται σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου


************************
************************
************************
************************

Τα γεγονότα... σαν σήμερα, 28 Ιουνίου


548: Πεθαίνει η αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Θεοδώρα.

767: Πεθαίνει ο πάπας Παύλος ο Α.

1243: Ο Ιννοκέντιος Δ γίνεται πάπας.

1389: Οθωμανικές δυνάμεις συγκρούονται με τη Σερβία, στη μάχη του Κόσσοβο.

1476: Γεννιέται ο πάπας Παύλος Δ.

1491: Γεννιέται ο βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος Η.

1519: Ο Κάρολος Ε αναλαμβάνει τα ηνία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.


1577: Γεννιέται ο Φλαμανδός ζωγράφος του μπαρόκ, Πολ Πίτερ Ρούμπενς.

1598: Πεθαίνει ο Βέλγος χαρτογράφος και γεωγράφος, Αβραάμ Ορτέλιους, που θεωρείται δημιουργός του σύγχρονου άτλαντα.

1635: Η Γουαδελούπη γίνεται γαλλική αποικία.

1651: Ξεκινά η μάχη του Μπερεστέτζκο, μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας, η μεγαλύτερη μάχη του 17ου αιώνα.

1703: Γεννιέται στην Αγγλία ο θεμελιωτής του μεθοδισμού, ο Τζον Γουέσλι του Επγουόρθ.

1712: Γεννιέται ο βασικός εκπρόσωπος του διαφωτισμού, Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και θεωρητικός των πολιτικών επιστημών Ζαν Ζακ Ρουσώ.

1831: Γεννιέται ο κορυφαίος Σλοβάκος βιολονίστας, μαέστρος και συνθέτης, Τζίοσεφ Χοακίμ.

1838: Η πριγκίπισσα Βικτόρια ανεβαίνει στο θρόνο της Αγγλίας.

1846: Στο Παρίσι ο Αντόλφ Σαξ πατεντάρει το σαξόφωνο.

1849: Η εργατική Πρωτομαγιά γίνεται επίσημη γιορτή στις ΗΠΑ.

1858: Βρετανία και Κίνα υπογράφουν τη Συνθήκη της Τιανζίν, τερματίζοντας τον δεύτερο μεταξύ τους πόλεμο για το εμπόριο Οπίου.

1859: Διεξάγονται στο Νιούκαστλ της Αγγλίας τα πρώτα καλλιστεία σκύλων.

1865: Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας και κριτικός τέχνης, Μπέρναρντ Μπέρενσον.

1867: Γεννιέται ο κορυφαίος Ιταλός δραματουργός και μυθιστοριογράφος, Λουίτζι Πιραντέλο, ο οποίος τιμήθηκε το 1934 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.


1878: Καταπλέει στο λιμάνι της Λεμεσού το αγγλικό πολεμικό «Παλλάς», το οποίο αποβιβάζει μονάδα πεζοναυτών και παραλαμβάνει το κάστρο της πόλης από την τουρκική φρουρά. Έπειτα από 307 χρόνια, στη θέση της τουρκικής σημαίας υψώνεται η αγγλική.

1892: Γεννιέται η Αμερικανίδα συγγραφέας, Περλ Μπάκ, που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938.


1902: Γεννιέται ο Αμερικανός γκάνγκστερ Τζον Ντίλιγκερ.

1913: Η Εμπροσθοφυλακή της VII Μεραρχίας απελευθερώνει τις εσπερινές ώρες την πόλη των Σερρών. Οι Βούλγαροι, κατά την αποχώρησή τους, καίνε 4.050 οικίες, 1.000 καταστήματα και 18 σχολεία και εκκλησίες.


1914: Ο αρχιδούκας της Αυστρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος δολοφονείται στο Σεράγεβο από το σέρβο φοιτητή Γκαβρίλο Πρίντσιπ. Η ενέργεια αυτή έγινε η αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.


1919: Υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών. Είναι η Συνθήκη ειρήνης που τερμάτισε επίσημα τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα στην Αντάντ (γαλλ. Entente) και την Γερμανική Αυτοκρατορία.

1920: Η Προύσα είναι υπό κατάληψη από τις ελληνικές δυνάμεις. Γενική κινητοποίηση διατάσει ο Κεμάλ.


1925: Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


1946: Επίσημοι πανηγυρισμοί σ' όλη τη χώρα για την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

1948: Το κομουνιστικό κόμμα της Γιουγκοσλαβίας, επικεφαλής του οποίου είναι ο Τίτο, εκδιώκεται από την «Κομινφόρμ», επισημοποιώντας τη ρήξη Μόσχας - Βελιγραδίου. Η απόφαση αυτή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ελληνικό Εμφύλιο, αφού σύντομα ο Τίτο δεν θα αναγνωρίζει πλέον τις δεσμεύσεις του απέναντι στο Δημοκρατικό Στρατό.

1951: Πεθαίνει σε ηλικία 94 ετών ο εθνικός ευεργέτης Κωνσταντίνος Σισμάνογλου.


1952: Γενννιέται ο Πιέτρο Μενέα, Ιταλός αθλητής του στίβου, νομικός και πολιτικός. Από τους κορυφαίους σπρίντερ όλων των εποχών.


1963: Αρχίζει να λειτουργεί η πρώτη υψικάμινος στην Ελλάδα στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.


1979: Εγκρίνεται από τη Βουλή η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Υπέρ ψηφίζουν 193 βουλευτές (175 της Νέας Δημοκρατίας, 4 του ΚΟΔΗΣΟ, 4 της Εθνικής Παράταξης, 2 της ΕΔΗΚ, 1 του ΚΚΕ Εσωτερικού, 1 της ΕΔΑ και 6 ανεξάρτητοι), κατά 104 (ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ), ενώ τρεις βουλευτές (Ιωάννης Ζίγδης, Νικήτας Βενιζέλος και Κώστας Μπαντουβάς) δηλώνουν «παρών».

1980: Πρώτη πτήση αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, πρόκειται για το αεροσκάφος «Γκοσάμερ Πέγκουιν» με χειριστή τον Μακ-Γκρήντυ.


1985: Πεθαίνει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, αγαπημένος ηθοποιός του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου.

1991: Το ΚΚΕ αποχωρεί από το Συνασπισμό.


1997: Ο Μάικ Τάισον δαγκώνει το αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ στον 3ο γύρο του μεταξύ τους αγώνα στο Λας Βέγκας. Παρά την ειδοποίηση του διαιτητή, ο Τάισον δαγκώνει και το άλλο αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον αποβάλλει. Έτσι, ο Χόλιφιλντ διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

2007: Μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα. Οι φωτιές καίνε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια, στην βόρεια πλευρά του όρους και επεκτάθηκε γρήγορα στις πλαγιές του βουνού. Μέχρι τη νύχτα, οι επίγειες δυνάμεις αντιμετώπιζαν μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, και ανάμεσα στις 21:00 και 21:30, οι φλόγες πέρασαν μέσα στον Εθνικό Δρυμό και έφτασαν σε απειλητική απόσταση από τις εγκαταστάσεις του Καζίνο, του πάρκου κεραιών και της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ο απολογισμός ήταν καταστρεπτικός, τόσο για τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, όσο και για το μικρόκλιμα της Αθήνας γενικότερα: 25.000 στρέμματα που ανήκαν στο Δρυμό κάηκαν. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η αποτέφρωση της τελευταίας μεγάλης δασικής έκτασης κοντά στην Αθήνα θα σημαίνει θερμότερα καλοκαίρια, παρατεταμένους καύσωνες και πλημμύρες τον χειμώνα. Η πυρκαγιά επίσημα αποδίδεται σε πυλώνα της ΔΕΗ. Παρ' όλα αυτά, έρευνες, με εισαγγελική εποπτεία, διεξήχθησαν κατά την περίοδο μεταξύ του συμβάντος αυτού και του κύματος πυρκαγιών του Αυγούστου.

2008 Χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος.
2010: Ένας θαυμαστής του Μάικλ Τζάκσον πληρώνει 190.000 δολάρια για ένα γάντι, με διακοσμητικά κρύσταλλα Swarovski, το οποίο φορούσε ο εκλιπών σταρ της ποπ στη διάρκεια περιοδείας του το 1984.


2012: Τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βελβενδού τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.


2012: Πεθαίνει ο Νέστορας Μάτσας, Έλληνας δημοσιογράφος και λογοτέχνης, με σημαντικό έργο στο λαογραφικό και εθνογραφικό ντοκιμαντέρ.

2014: Χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.


2015: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.