6.12.16

Εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας - Συμμετέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας


Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να τιμήσει την Ελληνίδα Αγρότισσα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί Συνέδριο με στόχο την ενημέρωση και ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, καθώς και Έκθεση με οργανωμένη παρουσίαση σε περίπτερα, των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισμών.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέλοντας να τιμήσει την Ελληνίδα αγρότισσα, για την καθοριστική συμβολή της στην αγροτική παραγωγή, στη βελτίωση του οικογενειακού αγροτικού εισοδήματος και στην ανάδειξη της πολιτισμικής και γαστρονομικής ελληνικής κουλτούρας, θα φιλοξενήσει στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να έρθουν σε απευθείας επαφή και να γνωρίσουν από κοντά αυτές τις σημαντικές γυναίκες, που με τόσο κόπο και μεράκι παράγουν  τα παραδοσιακά προϊόντα, μεταφέροντας τους μύθους και την ιστορία του κάθε τόπου.

Στην εκδήλωση αυτή, παίρνει μέρος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" με κάποια από τα προϊόντα του. 



Άρχισε το (μίζερο) στόλισμα...


Δεν θέλω να γκρινιάζω μέρες που έρχονται αλλά αυτό το παρασάνταλο δέντρο που μας στήσαν στην πλατεία στο λαιμό μου κάθεται... Βέβαια, μετά το στόλισμα θα δείχνει καλύτερο, αλλά εγώ (να με συμπαθάτε) θυμάμαι άλλες εποχές και θλίβομαι...

Κάθε χρόνο και χειρότερα πάμε...

Που είσαι βρε Δήμαρχε να δεις τα χάλια μας.... (όταν λέω "Δήμαρχε" εξυπακούεται ότι εννοώ τον Κατριλιώτη που τέτοιες μέρες τους "έτρεχε" όλους για να φτιάξουν καράβια, δεντράκια, χιονονιφάδες και λοιπά Χριστουγεννιάτικα στολίδια για να είναι όμορφη η Κίος μας...)

Τώρα, ένα πρόχειρο, μίζερο στόλισμα και... πολύ μας είναι!

Άντε, καλές γιορτές! 






Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ: Χελώνα, ένας ήσυχος σύντροφος


Αν ψάχνετε για ένα νέο κατοικίδιο ζωάκι συντροφιάς και έχετε αποφασίσει ότι μια νεροχελώνα θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο για σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένας ήσυχος σύντροφος, αλλά χρειάζεται προσοχή. Είναι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς μια χελώνα να βουτά μέσα σε ένα ενυδρείο ή απλά να κάθεται σε ένα ζεστό και άνετο βράχο. 

Σίγουρα μια μικρή χελώνα δεν θα μεγαλώσει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει πιο γρήγορα από ότι θα φαντάζεστε. Γι’ αυτό μην αγοράσετε μικρό ενυδρείο. Ένα μωρό-χελώνα για παράδειγμα, μπορεί να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει το μέγεθος του κατά το πρώτο έτος και να μεγαλώσει περίπου το μισό του μήκους του κατά το δεύτερο. 

Οι χελώνες χρειάζονται την υπεριώδη Α και Β ακτινοβολία για να επιβιώσουν. Μην κλείνετε τη δεξαμενή της χελώνα σας με γυάλινο καπάκι. Οι ακτίνες UV παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της βιταμίνης D3, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση και το μεταβολισμό του ασβεστίου και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Η έλλειψη αυτή μπορεί να προκαλέσει καχεκτική ανάπτυξη του κελύφους, διαταραχές των οστών, και γενικά να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της χελώνας σας. 

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε φίλτρο στο ενυδρείο και να το καθαρίζετε συχνά. Καλό είναι να κάνετε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο μια φορά τον χρόνο, καθώς τα ερπετά μπορεί να μεταδώσουν σαλμονέλα. Μην αφήνετε ποτέ τη χελώνα σας μαζί με άλλα κατοικίδια ζώα χωρίς είστε παρών. Μπορεί ένας σκύλος ή μια γάτα να φιλικοί μαζί με το νέο φίλο τους, ωστόσο από ένστικτο και μόνο μπορεί να την δαγκώσουν. Μην παραταΐζετε τη χελώνα σας. Το υπερβολικό τάισμα μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως τη λιπώδη νόσο του ήπατος και παχυσαρκία. Μην αφήσετε τη χελώνα σας στη φύση, οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι ελάχιστες.

Συμβουλή
Όπως και με οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο ζώο, η φροντίδα για μια χελώνα απαιτεί αρκετή έρευνα. Υπάρχουν πολλές πηγές που θα σας πληροφορήσουν σχετικά με αυτά που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε στη χελώνα σας.
Οι χελώνες βρίσκονται στη Γη για περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια. Αξίζουν τον σεβασμό και την προσοχή μας.


ΠΗΓΗ: tanea.gr

Το «Πάρκο των Χριστουγέννων» στο ΑΙΓΙΟ με πρωταγωνιστή τον Μολυβένιο Στρατιώτη


Μια φορά κι ένα καιρό, μια όμορφη, χαμογελαστή και ηλιόλουστη πόλη, το Αίγιο, αποφάσισε πως κάθε Χριστούγεννα θα διηγείται ένα παραμύθι σε μικρούς και μεγάλους και θα μετατρέπεται σε πόλη παραμυθένια, καλώντας μας να πιστέψουμε ξανά στα θαύματα των παιδικών μας χρόνων. Έτσι και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» εκτυλίσσεται στον παραμυθένιο κήπο του «Πάρκου των Χριστουγέννων» και μας καλεί να συμμετέχουμε στη γιορτή, από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Ο «Μολυβένιος Στρατιώτης» διδάσκει στα παιδιά τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της. Σε ένα κόσμο που η διαφορετικότητα χαρακτηρίζεται ως αδυναμία, ο Άντερσεν με ένα μαγικό τρόπο υπογραμμίζει και θαυμάζει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που παραμερίζει όλα τα εμπόδια και παλεύει για όλα όσα ονειρεύεται.

Φέτος, το παραμυθένιο πάρκο θα συνδεθεί αρμονικά με μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όχι μόνο στο Πάρκο αλλά και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Κάθε μέρα περιλαμβάνει και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, παράλληλα με φιλανθρωπικές δράσεις αλλά και χριστουγεννιάτικες γιορτές στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, καλώντας ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές της χειμωνιάτικης Αιγιάλειας.

Το Πάρκο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του θα είναι δωρεάν για όλους, ως μια σπουδαία κοινωνική προσφορά του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Χρυσός Χορηγός: Coca Cola Τρία Έψιλον


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ξωτικό του Πάρκου, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και τους ξεναγεί στα δρώμενα.
Οι Αρτοποιοί μας, δημιουργούν γευστικές αρτολιχουδιές  στο φούρνο του πάρκου και τις προσφέρουν με πολύ αγάπη  στους επισκέπτες.
Στο Νεραϊδόσπιτο, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να μεταμορφωθούν σε όμορφα ξωτικά από το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και τους καλεί να στείλουν με ένα γράμμα τις ευχές και τις επιθυμίες τους στον αγαπημένο Άγιο των γιορτών.
Το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο  «Γλυκούλης» από το Διακοπτό, προσφέρει απολαυστικές γλυκολιχουδιές, ζεστά ροφήματα και λαχταριστή ζεστή σοκολάτα.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ξωτικό του Πάρκου, χαρούμενο και γελαστό υποδέχεται τους μικρούς φίλους και παίζει μαζί τους.
Ο Αϊ Βασίλης, φωτογραφίζεται με τα παιδιά δίπλα στο τζάκι και κουβεντιάζουν για τις ευχές και τα αγαπημένα τους παιχνίδια.
Το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο «Γλυκούλης», από το Διακοπτό, για δεύτερη μέρα προσφέρει σε όλους λαχταριστές  λιχουδιές, και ζεστή σοκολάτα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Εργαστήρι των Ξωτικών, στον Πύργο της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων  μαθαίνει στα παιδιά Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν μόνα τους.
Το Νεραϊδόσπιτο, σήμερα έχει πολλές δουλειές. Μαγικές μεταμορφώσεις, μπαλονοκατασκευές και πολλές εκπλήξεις για όλους.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ξωτικό του Πάρκου, υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τους εξιστορεί τις μαγικές περιπέτειες του μολυβένιου στρατιώτη.
Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη και σήμερα έχει πολύ δουλειά με τις ευχές και τα γράμματα των παιδιών. Ο αγαπημένος Άγιος Βασίλης με υπομονή και χαμόγελο, θα τα αγκαλιάσει και θα φωτογραφηθεί μαζί τους.
Το Λιχουδόσπιτο, ετοιμάζει από νωρίς μοσχοβολιστά κεράσματα και μας καλεί να απολαύσουμε μοναδικές γεύσεις.
Ώρα 19:30
Ο DJ Γιάννης  Τζόβολος παίζει Live, σε ρυθμούς που ξεσηκώνουν!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
Η Φιλαρμονική Αιγίου, με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο, που ερμηνεύουν η σοπράνο Μαρία Πεττεμερίδου, η Αγγέλα Αντωνιάδη, η Αγγελική Αγγελοπούλου, η Βασιλική Μανουηλίδη και  η Άννα Μαρία Σκαλτσή μας ταξιδεύουν στη μαγεία των Χριστουγέννων. Διευθύνει ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος.
Ώρα 19:30

Ο DJ Γιάννης  Τζόβολος  με τις Live μουσικές επιλογές του, μας ταξιδεύει στο Χριστουγεννιάτικο μουσικό όνειρο!


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
Παρουσίαση του παραμυθιού “Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα”, σε διασκευή της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου, από τους μαθητές της Δ’ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Αιγίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της θεατρολόγου Ιωάννας Στεφανάτου.
Ώρα 18:00
“All I want for Christmas”
Η σχολή χορού «Danza con Fuerza» παρουσιάζει μια χορογραφία Zumba σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, που συνδυάζει χορό και άσκηση μαζί, από επίλεκτες γυναικείες παρουσίες!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Οι Αρτοποιοί μας, προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, σε μικρούς και μεγάλους υπέροχα γλυκά και ζεστά αρτοσκευάσματα.
Ώρα 11:00
«Τα Καλικαντζαράκια» από τους μαθητές της Α΄ τάξης και «Η Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά, από τους μαθητές της Β΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της θεατρολόγου Ιωάννας Στεφανάτου, υποδέχονται μικρούς και μεγάλους και τους διασκεδάζουν.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00 Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού! Τα παιδιά του 2ου  Δημοτικού Σχολείου,  5ου  Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Σχολείου Αιγίου ψάχνουν που είναι κρυμμένοι  ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Μπαλαρίνα. Άραγε θα τους ανακαλύψουν; Ελάτε να ψάξουμε μαζί τους!
Ώρα 18:00 «Let it snow – Foxtrot»
Η σχολή χορού «Danza con Fuerza» παρουσιάζει μια χορογραφία foxtrot σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ένας βασιλικός χορός που χορεύεται από δυο ζευγάρια και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.
Απόγευμα στο Λιχουδόσπιτο!
Το Ζαχαροπλαστείο «ΠΡΑΛΙΝΑ» και τα μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αιγίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν νόστιμους λουκουμάδες, τηγανίτες και ζεστό τσάι σε όσους βρεθούν στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Τι πιο όμορφο από λιχουδιές, χαμογελαστά, αισιόδοξα και χαριτωμένα παιδικά πρόσωπα, με τις γεύσεις και τις δημιουργίες έμπειρων ζαχαροπλαστών.
Ώρα 19:30
Ο DJ Γιάννης Τζόβολος  με τις Live μουσικές επιλογές του, μας ταξιδεύει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Νεραϊδόσπιτο του Πάρκου, είναι μαγικό και σας περιμένει. Μεταμορφωθείτε σε νεράιδες και ξωτικά! Είναι τόσο απλό!
Το Λιχουδόσπιτο θα σας ταξιδέψει γευστικά με καταπληκτικά εδέσματα!
To Ξωτικό του Πάρκου των Χριστουγέννων! Ο οικοδεσπότης του πάρκου, μας μεταφέρει σε κάθε γωνιά όπου εξελίσσονται εκπληκτικά δρώμενα.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ελάτε στο Λιχουδόσπιτο να ζυμώσουμε γλυκίσματα, να μυρίσει όλο το Πάρκο!
Οι Αρτοποιοί μας,  προσφέρουν και σήμερα υπέροχες ζεστές αρτολιχουδιές!
Το  Εργαστήρι των Ξωτικών περιμένει την βοήθεια όλων των μικρών μας φίλων, για να προλάβουν να φτιάξουν τα δώρα του Αϊ Βασίλη .

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 9:00-11:00 Το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας του face painting Μαίρης Καβούνη στην πλατεία, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 10:30  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: «Χοροί και τραγούδια της Ελλάδας»
Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς νησιώτικους και Θεσσαλικούς χορούς και χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα  (τα παιδιά  που θα λάβουν μέρος είναι από το τμήμα Σαββάτου του 5ου  έτους).
Ώρα 18:00
Γυμναστήριο Ladies: «Η Μαγεία των Χριστουγέννων»
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής TEODORA VASILEVA του Γυμναστηρίου Ladies, θα παρουσιάσει χορογραφίες ρυθμικής γυμναστικής που θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής και του ρυθμού.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 11:00-12:00 Το μαγικό ραβδάκι του face painting της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00 «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ»
Τα νήπια του Βρεφικού-Παιδικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο» παρουσιάζουν μια μουσικοκινητική – χοροθεατρική  παράσταση μαζί με τις νηπιαγωγούς και τις μουσικοπαιδαγωγούς τους. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Όμορφη Μπαλαρίνα, διδάσκουν στα παιδιά την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης και γίνονται όλοι μαζί μια γιορτινή παρέα!
Ώρα 12:00 “Christmas is coming to town”
Η Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας με την Φιλαρμονική Καλαβρύτων σε μια μοναδική συνύπαρξη μελωδικής αρμονίας ήχων και φωνών που θα σημάνουν στις καρδιές μας Χριστούγεννα. Διεύθυνση Χορωδίας: Βασιλική Νάσση. Μαέστρος Φιλαρμονικής: Γιώργος Μπαμπαράκος.
-Η pizza CIAO μοιράζει λιχουδιές στους επισκέπτες του Πάρκου!
Ώρα 13:30
Dancing Club, «Όλοι οι καλοί … χορεύουν!!!»
H Λέσχη χορού Dancing Club, υποδέχεται με αισιοδοξία τις γιορτές των Χριστουγέννων, πώς αλλιώς …χορεύοντας!  Παρουσιάζει μια μικρή υπαίθρια παράσταση χορευτικών τμημάτων, παιδιών και ενηλίκων, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και σας προσκαλεί να χορέψετε όλοι  μαζί τους.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας: «Day and Night»
18.00 Το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και γίνεται μέρος της γιορτής, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Μεσσήνη με τίτλο “Day and Night”. Οι εικόνες που εκθειάζουν το Αχαϊκό πανόραμα, μας αποκαλύπτουν τα τοπία της Αιγιάλειας αλλά και της ευρύτερη περιοχής, είτε λουσμένα στο φως της μέρας, είτε κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Αίθουσα Φιλαρμονικής Αιγίου
Ώρα 19:30 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ : «Στη Μαγεία των Χριστουγέννων»
Μαγικές μελωδίες από τη «Χορωδία Αιγίου 1933», την Ορχήστρα Φιλαρμονικής Αιγίου» την «Παιδική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου» και την «Νεανική Χορωδία του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου. Συμμετέχει με χορευτικούς ρυθμούς η σχολή χορού Salon de Ballet!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 20:30 Ο DJ Γιάννης Τζόβολος μας μεταφέρει με live μουσικές, στη μαγεία των Χριστουγέννων με μοναδικά ακούσματα!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα  9:00-11:00
Το μαγικό ραβδάκι του face painting  της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
«Ποιός δεν θα ήθελε να χορέψει με τα αστέρια;»
Στο Πάρκο των Χριστουγέννων, τα Λαμπερά Αστεράκια του βρεφονηπιακού σταθμού Αιγίου Baby House, θα σας παρασύρουν σε ένα μουσικοχορευτικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στο όνειρο, στη χαρά, στην ελπίδα!
Ώρα 18:00
«Hit the road jack – Musical»
Η σχολή χορού «Danza con Fuerza» με έξι χορευτές, παρουσιάζει μια  χαρούμενη χορογραφία Μusical που συνδυάζει κίνηση, χορό και έκφραση.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 19:30
Χριστουγεννιάτικη φαντασία – Angels sing for Christmas

Μελωδικές εικόνες συναντούν τη νεανική φαντασία και την πλέκουν με τη διαχρονικότητα των πιο γνωστών μύθων της μουσικής, δημιουργώντας μια παραμυθένια μουσική ατμόσφαιρα στο Αρχοντικό. Ζεσταίνουν τις καρδιές μας με γνωστές μελωδίες από τραγούδια των: Luis Armstrong, John Lennon, Elvis Presley, Eartha Kitt, Frank Sinatra, Bing Crosby κ.α. Με το φωνητικό σύνολο της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας. Στο πιάνο η Βασιλική Νάσση.


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
«ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ»
Τα νήπια του Βρεφικού-Παιδικού Σταθμού Αιγίου «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» ,ο Μολυβένιος Στρατιώτης και η Όμορφη Μπαλαρίνα του, περιμένουν τα παιδιά,  μικρά και μεγάλα, να γίνουν όλοι μαζί μια γιορτινή παρέα. Να αυτοσχεδιάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης, σε μια μουσικοκινητική – χοροθεατρική παράσταση, μαζί με τις νηπιαγωγούς και τις μουσικοπαιδαγωγούς του σχολείου.
Ώρα 12:00
«Κάλαντα από όλη την Ελλάδα»
Οι μαθητές της  Χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, θα μας ταξιδέψουν νοερά στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου μας, τραγουδώντας κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
Ώρα 17.30
Τα παιδιά της Χορωδίας του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, μέσα από γλυκές μελωδίες και στίχους από τα παραδοσιακά κάλαντα, θα μας μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας από τη Γέννηση του Χριστού, γεμίζοντάς μας παινέματα, φιλέματα και ευχές!

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 16:00-18:00
Το μαγικό ραβδάκι του face painting της Μαίρης Καβούνη στην πλατεία της Αγίας Λαύρας, μεταμορφώνει τα παιδιά σε χαριτωμένα ξωτικά!

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα 19:00
Παιδική Παράσταση: «Το πνεύμα των Χριστουγέννων»
Η Θεατρική ομάδα «Μονόλογοι» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Charles Dickens «Το πνεύμα των Χριστουγέννων». Ο Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης και γκρινιάρης γέροντας που ζει μόνος του. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Τρία πνεύματα, του Παρελθόντος, του Παρόντος, και του Μέλλοντος, αναλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει πως τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 10:30
«Θεατροπαιχνιδίσματα με Φαντασία»
Tα αστεράκια της «ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ», του κέντρου προσχολικής αγωγής – Νηπιαγωγείου Αιγίου, με θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια, καλούν όλα τα παιδιά σε ένα χαρούμενο παιχνίδι, γεμάτο φαντασία!

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 19:00
«Η Μαγεία των Χριστουγέννων»
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής TEODORA VASILEVA  του Γυμναστηρίου Ladies,  παρουσιάζει στο κοινό της Πλατείας Αγίας Λαύρας,  χορογραφίες ρυθμικής γυμναστικής που θα συναρπάσουν.
Ώρα 19:30
Dancing Club, «Όλοι οι καλοί… χορεύουν»!
H Λέσχη χορού Dancing Club, εύχεται χαρούμενες γιορτές στο κοινό, πως αλλιώς… χορεύοντας! Παρουσιάζει μια μικρή υπαίθρια παράσταση χορευτικών τμημάτων, παιδιών και ενηλίκων, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και σας προσκαλεί όλους να χορέψετε μαζί τους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:00
«Χορεύοντας αναζητούμε το φωτεινό αστέρι»
Μολυβένια στρατιωτάκια, χιονούλες και παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, μας βάζουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με παραμυθένιες στολές και ονειρικές χορογραφίες.
Ώρα 12:00 μ.μ.
«Πήρα από τη νιότη  χρώματα»
Γεύσεις, δημιουργίες, αρώματα και μελωδίες από τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Αιγίου, με διάθεση νοσταλγική, που θα μας παρασύρει σ΄ ένα ταξίδι αναμνήσεων, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση.

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 16:00-18:00
Face painting στην Πλατεία Αγίας Λαύρας,  από τη Μαίρη Καβούνη, για μοναδικές Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές στα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.
Ώρα 18:30
«Τρίγωνα Κάλαντα μες στη γειτονιά…»
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, τραγουδούν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συνοδεία ορχήστρας του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα 20:00
«Άσματα και κεράσματα»
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη από τη Γυναικεία Χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών. Συμμετέχει στο τραγούδι η Δώρα Πετρίδη. Ύμνους θα ψάλλουν μέλη της σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός».
Μουσική επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου – Βασίλης Μπίκος

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα  11:00
Μουσικά Χριστουγεννιάτικα ακούσματα από το Dj Νίκο Μανέτα στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 12:00 μ.μ.
«Smurf show»
Παιχνιδιάρικα στρουμφάκια με mascot στολές μας χαιρετούν, παίζουν, χορεύουν και διασκεδάζουν μαζί μας.

Τρίγωνη Πλατεία
Ώρα 18.00
Η Φιλαρμονική Αιγίου έχοντας αφετηρία την Τρίγωνη πλατεία, διασχίζει την πόλη πλημυρίζοντας τους δρόμους με τις υπέροχες μελωδίες της και καταλήγει στο Πάρκο των Χριστουγέννων, μαγεύοντας μεγάλους και παιδιά.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 20.00
«Όταν ο Ρούντολφ συνάντησε τον Φρόστι»
Οι μικροί μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου μας ταξιδεύουν στην χιονισμένη χώρα του Φρόστι και του Ρούντολφ με όμορφες ελληνικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Αργυροπούλου.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 11:00
Ο Dj Νίκος  Μανέτας στην πλατεία Αγίας Λαύρας  ζωντανεύει με τη μουσική του, κάτι από το Χριστουγεννιάτικο όνειρο…

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα  12:00 μ.μ.
«Χριστουγεννιάτικα Καλεντίσματα»
Οι  μικροί  μαθητές του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου  θα μας γοητεύσουν και θα μας συγκινήσουν με τις μοναδικές τους χορευτικές επιδεξιότητες.
Ώρα  19.30
«WHITE CHRISTMAS MELODIES»
Oι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Ωδείου Αίγιου μας ταξιδεύουν στην μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από γνωστές ελληνικές και ξένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Ώρα 20:30
Ο DJ Γιάννης  Τζόβολος  μας ταξιδεύει με τις μουσικές επιλογές του στην ανεμελιά των παιδικών μας  χρόνων, που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλοι αναζητούμε.

Χριστούγεννα! Κυριακή 25 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 12:00
«Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που λένε …πάντα την αλήθεια»
Χριστουγεννιάτικα παραμύθια πασπαλισμένα με μπόλικη μουσική, τραγούδια, κάλαντα και….. κέφι από τη μουσικοθεατρική ομάδα Μυθωδία dell’ arte!
Ώρα 18:00
Χ – saltibagos !
Ζογκλέρ και Ξυλοπόδαροι σε μια γιορτή ακροβατικών μας παρασύρουν σε εναλλακτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Ώρα 20:00
“Bluzirel” – Live!
Μελωδικά Χριστούγεννα με jazz, rock και blues ηχοχρώματα! ΄Ασπα Παπαδημητρίου: πιάνο/κρουστά – Νίκος Παρασκευόπουλος: Ακουστική κιθάρα/ γιουκαλίλι/φυσαρμόνικα/τραγούδι – Τέλης Καλέρης: Ηλεκτρική κιθάρα – Έλενα Παπαδημητρίου: τραγούδι.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Στο Λιχουδόσπιτο σήμερα, οι ευωδιαστές λιχουδιές του ζαχαροπλαστείου «ΣΤΕΦΑΣ» ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Ωρα  11:00
«Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα»
Ο ζωγράφος Νίκος Τσιρώνης διδάσκει στα παιδιά τα μυστικά της ζωγραφικής και δημιουργεί μαζί τους Χριστουγεννιάτικες εικόνες.
Ωρα 18:00
Το απόγευμα στο στολισμένο Πάρκο, προσφέρεται «ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ» από το  1ο Σύστημα Ναυτοπρόσκοπων. Πρόκειται για μια αναβίωση του παλιού προσκοπικού θεσμού των Χριστουγέννων, της δεκαετίας 1960-1970. Οι μικροί πρόσκοποι κερνούν  τσάι με κουλουράκια τα παιδιά και κονιάκ ή λικέρ τους μεγάλους. Παράλληλα διασκεδάζουν τους μικρούς μας φίλους με χαρούμενα παιχνίδια και τραγούδια.
Ώρα 19:00
«Νεφελοβάτες» live
Ήχοι με έντεχνη και ροκ μουσική για τους φίλους του Πάρκου! Πάνος Πιεράτος: Φωνή-κιθάρα, Δημήτρης Κουνινιώτης: κιθάρα, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος: Ηλεκτρικό μπάσο, Τάκης Κουνινιώτης: ντραμς.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
‘Ωρα 16:00-18:00
Εορταστικό Face painting από τη Μαίρη Καβούνη,  στην Πλατεία Αγίας Λαύρας με καλλιτεχνικές πινελιές!

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 11:30
X-Saltibagos! Η ομάδα των X-Saltibagos έρχεται να εκπαιδεύσει τα παιδιά με παιχνίδια και ακροβατικά! Πάμε να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον Αγιο Βασίλη με τα δώρα; Η δουλειά είναι πολλή! Ελάτε να πάρουμε μέρος στο παιχνίδι!
Ώρα 19:00 “CHEERLEADERS”. Η Κατιάνα Λατάνη και οι Πρωταθλήτριες «ESTRELLAS» από το ACCELERETION GYM, ντυμένες Άγιο-Βασιλίτσες σε ρυθμούς εορταστικούς, παρουσιάζουν τις εντυπωσιακές χορογραφίες τους με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αιγίου!

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 20:00 «CHRISTMAS MEMORIES»
Ο  Γιώργος Μπαμπαράκος στην τρομπέτα και η Βασιλική Νάσση στο πιάνο, συνομιλούν μουσικά παρουσιάζοντας κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο, μελωδίες  των εορτών, κομμάτια από το κλασσικό ρεπερτόριο με χαρούμενη διάθεση.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, έχει και σήμερα πολύ δουλειά γιατί πλησιάζει Πρωτοχρονιά και τα παιδιά γράφουν στον αγαπημένο τους Άγιο για τα δώρα που επιθυμούν.
Το Λιχουδόσπιτο με τη βοήθεια των παιδιών προσφέρει και σήμερα λαχταριστές λιχουδιές.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 11:00 π.μ.
Το παιδικό και νεανικό τμήμα της χορωδίας του Πατραϊκού ωδείου, τραγουδάει με κέφι κι ενθουσιασμό γνωστά κι αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Διεύθυνση χορωδίας: Μαρία Πεττεμερίδου, Πιάνο: Δανάη Βλατάκη

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 19:00
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ» από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. Μια φορά και δυο καιρούς…. Στην κορφή ενός βουνού και μακριά από τους ανθρώπους, ζούσε η μάγισσα Παρακάκη. Μια μάγισσα που δεν ξέρουμε στα σίγουρα αν είναι καλή ή κακή. Μας έχει μπερδέψει λιγάκι. Κακό δεν έχει κάνει σε κανέναν αν και μερικές φορές με την πονηριά της δημιουργεί μπελάδες. Να όπως τώρα, που επειδή νομίζει πως μισεί τον `Άγιο Βασίλη θέλει να τον εξαφανίσει!

Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 20:30
Το ντουέτο GOBEY @ P-GIAL έρχεται στην Πλατεία Αγίας Λαύρας   για να σας ξεσηκώσει με την γεμάτη ζωντάνια και θετικότητα reggae μουσική του!

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 11:00
«Καλικατζαροσαλάτα»
Ο Κάλι Καλ ο καλικάντζαρος με τη μεγάλη καρδιά είναι ο πρωταγωνιστής στην πιο τρελή γιορτή των Χριστουγέννων. Λίγο πριν φύγει ο παλιός χρόνος θα κάνει πολλές σκανδαλιές με βοηθούς του, ποιους άλλους, τα παιδιά. Θα ζωντανέψει σε ένα μαγικό διαδραστικό παιχνίδι με τη βοήθεια της μαμάς του της συγγραφέως, Αναστασίας Ευσταθίου και της εμψυχώτριας νηπιαγωγού Αθηνάς Σκανδάμη.  Ο Κάλι Καλ ανοίγει μια τεράστια αγκαλιά και περιμένει όλου του κόσμου τα παιδιά.

Πλατεία Αγίας Λαύρας
‘Ωρα 12:00-14:00
Face painting στην πλατεία Αγίας Λαύρας, για χαρούμενες παιδικές φατσούλες!
Ώρα 12:00 “CHEERLEADERS”. Oι Πρωταθλήτριες «ESTRELLAS» από το ACCELERETION GYM, θα παρουσιάσουν σε εορταστικούς ρυθμούς τις εντυπωσιακές χορογραφίες τους ντυμένες Άγιο – Βασιλίτσες, στην Πλατεία Αγίας  Λαύρας, με συνοδεία της Φιλαρμονική Αιγίου.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 19:00
Θεατρική Παράσταση από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΕΚΦΡΑΣΗ  ΑΙΓΙΟΥ  «Θ.Ε.Α»
Την υπέροχη ιστορία του Μολυβένιου Στρατιώτη διασκευάζει και ζωντανεύει στο Πάρκο η Θεατρική Έκφραση Αιγίου, Θ.Ε.Α  σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη και επιμέλεια κίνησης και χορογραφίες της Εύας Παπαγιαννακοπούλου (Σχολή χορού Bella’s). Παίζουν: Σπύρος Γεωργίου, Βάσω Αναγνωστοπούλου, Νίκος Σεφέρης, Δέσποινα Χαλμούκου, Κάτια Φάκου, Γιώργος Ζούμπος, Πόπη Μανεσιώτη, Θανάσης Ντρες, Βασίλης Σεφέρης, Εύη Χρόνη, Υρώ Καραμανόγλου, Διονύσης Νικολόπουλος, Μιχάλης Γεωργίου, Πένυ Μουτζουρούλια και Κων/να Βαλλιανάτου.
Ώρα 19:30
Ο DJ Γιάννης Τζόβολος μας μεταφέρει με live μουσικές, στη μαγεία των Χριστουγέννων με μοναδικά ακούσματα!

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 21:15 «Tango Solist»
Απολαμβάνουμε χορευτικό show Αργεντίνικου Tango από τον Τσάκαλο Παναγιώτη και τους μαθητές του, γευόμενοι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί από την Οινοποιία-Αμπελώνες RIRA!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα  11:00
Ο  DJ  Νίκος  Μανέτας  στην πλατεία θα μας διασκεδάσει με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες του.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 12:00 «Animation event» Μια ξεχωριστή εκδήλωση από animation θα πραγματοποιηθεί σε  event στο πάρκο των Χριστουγέννων και θα μας σαγηνεύσει.

Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου
Ώρα: 19:00 «Χριστουγεννιάτικη συναυλία». Ένα εορταστικό πρόγραμμα με κλασσικά, παραδοσιακά και σύγχρονα έργα που έχουν συνδεθεί με τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο καθώς και αποσπάσματα από οπερατικά έργα. Τραγουδούν οι λυρικοί καλλιτέχνες: Αλεξάνδρου Μαρία, Γερονίκου Λίνα, Καραγκούνη Αγγελική – Ζωή, Κατριβέση Μαρία, Δημακόπουλος Βασίλης. Στο πιάνο η Olena Fedko.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Ώρα 19:30 Ο Dj  Γιάννης Τζόβολος, θα μας ξεσηκώσει με την γεμάτη ζωντάνια μουσική του!

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ! Σάββατο 31 Δεκεμβρίου
Πλατεία Αγίας Λαύρας
Ώρα 11:00 «Όταν οι νότες χορεύουν», με το Dj Νίκο  Μανέτα,  στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, σε ρυθμούς που ανεβάζουν τη διάθεση.

Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
“Καραβάκια της νέας χρονιάς” Το Εργαστήρι των Ξωτικών, ετοιμάζει τα καραβάκια της νέας χρονιάς, για την ψαριά του Αϊ Βασίλη που θα  διασκεδάσει και θα χαρίσει όμορφες στιγμές και καταπληκτικά δώρα στους μικρούς μας φίλους. Ελάτε να βοηθήσετε!!!
Ώρα 11:30 “The  Christmas melody”  Live. Κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εξαίσιες παρουσίες της Jazz και Blues σκηνής, ερμηνευμένα από τριμελή ορχήστρα που αποτελείται από αρμόνιο, βιόλα και φωνή, μας προετοιμάζουν για τη έλευση του νέου χρόνου.
12:00 Ο Μολυβένιος Στρατιώτης και οι χριστουγεννιάτικες μουσικές!
Ο Στρατιώτης και η Μπαλαρίνα του Πάρκου μας βάζουν στο χορό τους με τους ήχους των Χριστουγέννων, με παντομίμα και παιχνίδια με τα παιδιά. Ελάτε να ταξιδέψουμε στο παραμύθι τους!
Ώρα 19:00 «Due Note» Live. Νεανικό Pop Συγκρότημα με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, με ρυθμούς και μελωδίες εορταστικές, κλασικές και μοντέρνες, με τους Στάθη Σταθόπουλο και Σωτήρη Δημητρακόπουλο.


Κυριακή 1 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Λιχουδόσπιτο υποδέχεται τη νέα χρονιά με τα γλυκές δημιουργίες του chef  Σπύρου Ανέστη.
Οι Αρτοποιοί μας, με διάθεση πρωτοχρονιάτικη υποδέχονται τον κόσμο και δημιουργούν στο φούρνο του πάρκου λαχταριστές λιχουδιές, μέσα σε σύννεφα ζάχαρης και  κανέλας.
Ώρα 11:00 “STAGE MAGIC SHOW”
Ταχυδακτυλουργικά νούμερα με φωτιές, μαντήλια, σχοινιά, εφημερίδες, αποδράσεις, αιωρήσεις, εξαφανίσεις και εμφανίσεις αντικειμένων, διασκεδάζουν το κοινό με έναν μοναδικό, ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.
Ώρα 12:00 “Tα δώρα του Αϊ  Βασίλη”-Ο Αϊ Βασίλης από το χιονισμένο σπιτάκι του, υποδέχεται τα παιδιά με σάκους γεμάτους παιχνίδια και μοιράζει τα δώρα της Πρωτοχρονιάς, σκορπώντας χαμόγελα και φωνές ενθουσιασμού σε όλο το πάρκο.
**Σε περίπτωση βροχής ο Αϊ Βασίλης θα μοιράσει τα δώρα του στο Εργαστήρι των Ξωτικών στον Πύργο των Ψηλών Αλωνίων.
Ώρα 12:30
“H τυχερή Ψαριά του Αϊ Βασίλη”
Ο Αϊ Βασίλης, για άλλη μια χρονιά ψαρεύει στη λίμνη του πάρκου με τους μικρούς του φίλους και τα καραβάκια που πιάνουν, κερδίζουν υπέροχα δώρα χαρίζοντας χαμόγελα σε όλους.
Ώρα 18:00 Μπαλονοκατασκευές στο Νεραιδόσπιτο
Ελάτε να φτιάξουμε μπαλόνια σε πολλά σχέδια και χρώματα!!!
Ώρα 19:30 Ο DJ  Γιάννης  Τζόβολος σε Live εμφάνιση, υποδέχεται  τη Νέα Χρονιά, με μουσικά ακούσματα που απογειώνουν το κέφι και παρασύρουν τον κόσμο σε τραγούδι και χορό!

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Οι Αρτοποιοί μας,  δημιουργούν  μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα του πάρκου κάθε λογής γλυκίσματα και τα προσφέρουν σε όλους.
Το Εργαστήρι των Ξωτικών θα ζωντανέψει με τις καταπληκτικές του δημιουργίες τον πύργο των Υψηλών Αλωνίων!
Το Νεραϊδόσπιτο, δημιουργεί για τους μικρούς  φίλους του πάρκου  μαγικές  μπαλονοκατασκευές.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Οι Αρτοποιοί μας, βάζουν το ταλέντο και την καλή τους διάθεση και κατασκευάζουν  λαχταριστά εδέσματα, κερνώντας όλους τους επισκέπτες του πάρκου.
Ώρα για Face painting! Δεν είναι το μαγικό ραβδί της νεράιδας που θα σας μεταμορφώσει αλλά τα καταπληκτικά πινέλα της. Eλάτε!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Στο  Λιχουδόσπιτο, γλυκίσματα και λαχταριστά εδέσματα, περιμένουν να φτιαχτούν από εσάς. Τα εργαστήρια έχουν όλα τα υλικά και σας περιμένουν.
Το Εργαστήρι των Ξωτικών, συνεχίζει τη δημιουργία πρωτοχρονιάτικων κατασκευών και περιμένει να το επισκεφτείτε.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
12:00 Κουκλοθέατρο με ζωντανή αφήγηση.
Υπάρχουν ιστορίες να πει  κανείς, αφού τελείωσαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά; Κι όμως υπάρχουν και ζωντανεύουν με κούκλες κι ένα σεντούκι γεμάτο μυστικά, μπροστά στα παιδικά μάτια που τόσο πολύ θέλουν, όλα να μάθουν και να τα δουν. Αποχαιρετούμε το Δωδεκαήμερο μ’ ένα παραδοσιακό παραμύθι για τους Καλικάντζαρους και τα παθήματά τους! Τις κούκλες και τους  ρόλους «ζωντανεύει» η Νηπιαγωγός Αθηνά Σκανδάμη.
Face painting! Θέλετε  να  δείτε  τον εαυτό σας να μεταμορφώνετε σε κάτι εξωτικό; Η νεράιδα του πάρκου σας περιμένει!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου
Πάρκο Υψηλών Αλωνίων
Το Ξωτικό του Πάρκου υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, κάνει παιχνίδια και αστεία μαζί με τα παιδιά και ψάχνουν να βρουν, μήπως κάποιο καλικατζαράκι έμεινε κρυμμένο στο Πάρκο.
Ώρα 12:30
Το Πάρκο των Χριστουγέννων κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του και το φλουρί της βασιλόπιτας χαρίζει σε έναν τυχερό  ένα  γούρι για να του θυμίζει τις όμορφες στιγμές του Πάρκου των Χριστουγέννων που σιγά- σιγά μας αποχαιρετά.
Ώρα 19:00
«ΜΩΒ» – Live:
Νεανικό Pop Συγκρότημα με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, με ρυθμούς και μελωδίες εορταστικές σε κλασικούς και μοντέρνους ρυθμούς με τους Βασίλη Σκανδάμη, Μαρία Κρούσκου και Κώστα Κιντή.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου
Είμαστε εδώ, όπως κάθε μέρα και σας περιμένουμε για να παίξουμε με το Ξωτικό του Πάρκου και να κάνουμε κατασκευές, ζωγραφιές και παιχνίδια!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Το ταξίδι στη χαρά και τη μαγεία της γιορτής τελειώνει εδώ. Καλή και χαρούμενη χρονιά σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Δεκέμβρη!

Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1920: Ο Αμερικανός jazz πιανίστας Dave Brubeck (David Warren Brubeck) γεννήθηκε στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για τα κλασικά jazz κομμάτια που ηχογράφησε με την ορχήστρα του, The Dave Brubeck Quartet, μεταξύ αυτών το "The Duke" του Paul Desmond με τον οποίο είχαν πολύχρονη φιλία και συνεργασία. Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 2007 με το βραβείο "Jazz Lifetime Achievement" από το Βρετανικό δίκτυο BBC.


1921: Γεννιέται η Άννα Χρυσάφη, από τις μεγάλες κυρίες του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, που έλαμψε στο πάλκο και τη δισκογραφία. 

1933: Γεννιέται ο Χένρικ Γκορέτσκι, διακεκριμένος πολωνός συνθέτης, με διεθνή φήμη. Η μουσική του καλύπτει ένα ευρύ υφολογικό φάσμα, αλλά τείνει σε μία σχετικά αρμονική και ρυθμική απλότητα.

1969: Σε συναυλία των Rolling Stones στην Καλιφόρνια μέλη των Hells Angels σκοτώνουν τον Μέρεντιθ Χάντερ.

1970: Το μουσικό ντοκιμαντέρ των The Rolling Stones με τίτλο "Gimme Shelter" κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία. Το φιλμ είναι σκηνοθεσία των Albert και David Maysles και Charlotte Zwerin και περιέχει πλάνα από την τελευταία εβδομάδα της περιοδείας του συγκροτήματος στην Αμερική. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Jumpin' Jack Flash", "(I Can't Get No) Satisfaction", "Brown Sugar", "Sympathy for the Devil", "Gimme Shelter" κ.α.


1988: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roy Orbison (Roy Kelton Orbison 1936-1988) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Μάντισον του Τενεσί από καρδιακή προσβολή. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τραγούδια και την δεκαετία του '60, εικοσιδύο από αυτά ανέβηκαν στο top 40 του Billboard. Το 1988 μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup The Traveling Wilburys. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε και το τελευταίο σόλο άλμπουμ του με τίτλο "Mystery Girl" λίγο πριν το θάνατο του το Δεκέμβριο. Μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ το τραγούδι "You Got It" το οποίο έγραψε μαζί με τους Tom Petty και Jeff Lynne. Δημοφιλή τραγούδια του: "Only the Lonely", "Crying", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "You Got It" κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1990: Ο Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης. Το 1970 την εποχή που σπούδαζε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιουργούν το σχήμα Δάμων και Φιντίας. Λίγο αργότερα το ντουέτο ενσωματώνεται στο συγκρότημα Μπουρμπούλια. Μετά την διάλυση τους συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο μέχρι το 1976 που μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο δημιουργούν το γκρουπ Σπυριδούλα που μοναδικός καρπός της συνεργασίας τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά Ελληνικά rock άλμπουμ, το "Φλου". Το 1979 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου με τίτλο "Ο Ασυμβίβαστος" στην οποία ερμηνεύει και ένα από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια, το "Να μ' αγαπάς". Το 1980 δημιουργεί τους Απροσάρμοστους με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Απογοήτευση", "Εν κατακλείδι", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ.", "Το '69 με κάποιο φίλο" κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής ροκ μουσικής.


1994: Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Vitalogy". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 800 χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι σήμερα οι συνολικές πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Not for You", "Tremor Christ" κ.α.


Σαν Σήμερα...στον Ελληνικό Κινηματογράφο


6 Δεκεμβρίου σήμερα, του Αγίου Νικολάου, χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και πάμε να δούμε ποιές κινηματογραφικές πρεμιέρες έχουμε σαν σήμερα...

6 Δεκεμβρίου 1954 "Χαρούμενο ξεκίνημα"
6 Δεκεμβρίου 1965 "Του χωρισμού ο πόνος" 
                                 "Υπάρχει και φιλότιμο" 
                                 "Όχι κύριε Τζόνσον" 
                                 "Το μπλόκο"
6 Δεκεμβρίου 1971 "Εφοπλιστής με το ζόρι" 
                                 "Καταναλωτική κοινωνία"

Επίσης, σαν σήμερα στις 6 Δεκεμβρίου 1967 γεννήθηκε η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου και 6 Δεκεμβρίου 2006 έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μπέττυ Μοσχονά.








ΠΗΓΗ: retromaniax.gr

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


 Στην Πάτρα, Ελευθερίου Βενιζέλου 122, σε μια όμορφη γωνιά αυτής της πόλης, καλωσορίσαμε την χαρά, μαγέψαμε την θέληση, αγκαλιάσαμε το μεράκι, πολλαπλασιάσαμε την αγάπη και γίναμε συγκάτοικοι στο πιο φιλόξενο σπιτικό – Το  Εργαστήρι του Άι – Βασίλη….
Εκεί, παρέα με τον καλοσυνάτο γέροντα και τα γλυκούλικα ξωτικά του σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στον μαγικό κόσμο του……να μας συνεπάρουν οι μελωδίες, οι όμορφες ζωγραφιές, οι λαμπερές δημιουργίες, να φωτογραφηθούμε και να γίνουμε μέλη στις δράσεις και τις πολλές εκπλήξεις, που περιμένουν…….

Το  Εργαστήρι του Άι Βασίλη ανοίγει τις πόρτες του μέχρι 31/12/16 …από τις 10.30 έως τις 21.00 καθημερινά...

Μύρισε Χριστούγεννα γκλιν γκλον γκλιν…..

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Χωριό Του Αϊ Βασίλη στον Ισθμό


Φέτος ο Αϊ-Βασίλης μας φέρνει δώρα, πολλά δώρα και μας περιμένει στο παραμυθένιο χωριό του.

Στο χωριό του Αϊ- Βασίλη.

Έως και τις 8 Ιανουαρίου ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ σε έναν εκπληκτικό, στεγασμένο και πάνω από όλα ζεστό χώρο στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι.

Ελάτε να δείτε και να διασκεδάσετε όλοι μικροί και μεγάλοι παρέα με τον Αϊ-Βασίλη και το σημαντικότερο με δωρεάν είσοδο ναι με δωρεάν είσοδο για όλους.

Ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα και μας ταξιδεύει στο κόσμο του παιχνιδιού και των χρωμάτων με παγοδρόμιο, cinema 6D, συγκρουόμενα και πολλά φουσκωτά παιχνίδια σε έναν μοναδικά εντυπωσιακό χώρο με πολλές επιλογές για όλους τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για απόλυτη και ασφαλή διασκέδαση με την υποστήριξη του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Σας περιμένουμε όλους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Πληροφορίες: 2744021124

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Παιδικό Σταθμό «ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΣΠΙΤΙ» ώρα 8μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Παιδική θεατρική παράσταση «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ» από την θεατρική σκηνή «ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΝΕΣΙΣ» – ώρα 6.30μ.μ. – εισιτήριο: 8€

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ» ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ – ώρα 6 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΖΙΚΗ από τους Αγίους Θεοδώρους – ώρα 6 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση από τον Παιδικό Σταθμό «Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ» – ώρα 6.30 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά» από τον ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΣΘΜΙΑΣ -Έκθεση ζωγραφικής και χαλκογραφίας των τμημάτων του συλλόγου, ώρα 7μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη εορτή του Ιδιωτικού Σχολείου «ΗΟΜΟ ΕDUCANDUS – Αγωγή» – ώρα 6 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικα δρώμενα από τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ» – συμμετέχει το τμήμα παραδοσιακών χορών και το τμήμα μπαλέτου του ΙΒΥΚΟΥ, ώρα 7μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη συναυλία με αγαπημένες μελωδίες από τις πιο γνωστές όπερες, οπερέτες και μιούζικαλ με την σοπράνο Μελίνα Πασχαλίδου – στο πιάνο η Κατερίνα Βαζαίου – ώρα 8 μ.μ. – Είσοδος ελεύθερη

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ»
από την παιδική θεατρική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΦΟΡΜΑ
για σχολεία και για κοινό, πρωινά στις 6, 13, 16, 20 Δεκεμβρίου – Εισιτήριο: 6€ – Πληροφορίες: 2744021124

Παιδική θεατρική παράσταση «ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»
από την παιδική θεατρική σκηνή MAGIC DREAM
για σχολεία και για κοινό, πρωινά στις 8, 9 Δεκεμβρίου – Εισιτήριο: 5€ – Πληροφορίες: 2744021124

Παιδική θεατρική παράσταση «Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ»
από την παιδική θεατρική σκηνή «MAΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ»

για σχολεία και για κοινό, πρωινά στις 21, 22, 23 Δεκεμβρίου – Εισιτήριο: 5€ – Πληροφορίες: 2744021124


ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ : Γιουβέτσι ογκρατέν με κιμά για σήμερα Τρίτη 6/12


Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο
1 δόση σάλτσα κιμά 
2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες
5 αυγά
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
250 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε λαδωμένο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε το βρασμένο και στραγγισμένο κριθαράκι. Στη συνέχεια, το περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα κιμά. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Τα ανακατεύουμε, να ενωθούν. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Περιχύνουμε το ογκρατέν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25΄.


Πρόταση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά με κρέας.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Ζώδια σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η σελήνη στους ιχθείς δίνει κέφι και ενθουσιασμό να ολοκληρώσεις εργασίες που είχαν μείνει πίσω. Έχεις υπομονή και επιμονή να τα κάνεις όλα τέλεια. Σήμερα ίσως βρεθείς σε ένα δίλημμα και θα πρέπει να πάρεις μια σημαντική απόφαση. Συναισθηματικά νιώθεις ότι πρέπει και εκεί να αγωνιστείς  για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Δεν είσαι ικανοποιημένος από τις σχέσεις σου και  νιώθεις ότι συ φταίνε όλα. Προσπάθησε να αποφύγεις τις διαμάχες και τα λόγια που δεν βγάζουν νόημα. 

ΤΑΥΡΟΣ
Η σελήνη στους ιχθείς δίνει άλλη διάσταση στην επικοινωνία. Ευνοούνται οι συνομιλίες από το ιντερνέτ και θα υπάρχει τάση να επικοινωνείς με άτομα που είναι μακριά και έχεις καιρό να ακούσεις νέα τους. Με τη σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τετράγωνο με τον ουρανό, εκφράζεσαι συναισθηματικά και κάνεις παράτολμες κινήσεις. Οι γύρω σου μένουν έκπληκτοι από τη συμπεριφορά σου και έχουν απαιτήσεις. Μην το παρακάνεις και κράτα ένα μέτρο στη συμπεριφορά σου. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η σελήνη σε εξάγωνο με τον Ερμή σου δίνει  οργανωτική ικανότητα στον εργασιακό τομέα. Σήμερα κερδίζεις τον θαυμασμό των ανωτέρων σου αλλά και των συναδέλφων σου . Συνεργάζεσαι πολύ καλά με τους άλλους και καταφέρνεις δύσκολα έργα να τα φέρεις εις πέρας. Προσοχή στις υπερβολές .Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι ξεκούραση και δώσε προσοχή στην διατροφή σου. Συναισθηματικά υπάρχουν κάποια συννεφάκια στην ψυχολογία σου αλλά είναι εύκολο αλλάζοντας διάθεση να αλλάξουν και τα πράγματα. Όταν δείχνεις ότι είσαι δεκτικός στους άλλους τότε σε αντιμετωπίζουν και διαφορετικά. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η σελήνη εισέρχεται στους ιχθείς χαρίζοντας σου κοινωνικότητα και διάθεση να βρεθείς με φίλους. Ευνοούνται οι δραστηριότητες σε συλλόγους. Σήμερα ίσως αποφασίσεις να ξεκινήσεις κάτι νέο με κάποιο φίλο.  Συναισθηματικά ο Άρης σε εξάγωνο με τον Κρόνο δίνει τέλος σε μια παρεξήγηση που είχε γίνει. Σήμερα είναι ευκαιρία να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να συμφιλιωθείς. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής  με τους άλλους  και εξήγησε με ήρεμο τρόπο αυτά που εσύ σκέφτεσαι. 

ΛΕΩΝ
Σήμερα είναι ευκαιρία να χαλαρώσεις και να ασχοληθείς με πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι ή τον εαυτό σου. Μια περιποίηση ομορφιάς ή μια γενική καθαριότητα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συνάντησε φίλους και απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής. Συναισθηματικά υπάρχει κινητικότητα. Ίσως έχεις  μια πρόταση για κάποιο ραντεβού ή ίσως  κάνεις μια νέα γνωριμία που θα σε ενθουσιάσει. Η σελήνη σε εξάγωνο με τον Ερμή και σύνοδο με τον Ποσειδώνα φέρνει στο δρόμο σου  άτομα με ρομαντική διάθεση. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η σελήνη στους Ιχθείς σου δίνει ενθουσιασμό και γεμίζει με πολλά ενδιαφέροντα τη μέρα σου. Πολλές συζητήσεις και  συναντήσεις με πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό αλλά και με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Θα μάθεις νέα και ευχάριστες ειδήσεις. Συναισθηματικά, υπάρχει ένα δίλημμα που σε βασανίζει. Πρέπει να κάτσεις ώριμα  και να σκεφτείς τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και να σταματήσεις να ταλαιπωρείς τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου. Η σελήνη σε εξάγωνο με τον Ερμή μπορεί να σε οδηγήσει σε απρόοπτες συμπεριφορές που θα φέρουν τους άλλους σε δύσκολη θέση. 

ΖΥΓΟΣ
Τη σημερινή ημέρα θα έχεις υπομονή και επιμονή σε ότι κι αν καταπιαστείς. Υπάρχουν θέματα σπιτιού που πρέπει να οργανώσεις ώστε να σου φύγει το περιττό άγχος. Οικογενειακά θέματα έχουν σήμερα την προσοχή σου. Μην μπεις σε διαδικασία αντίλογου και πρόσφερε τη βοήθεια σου όπου χρειαστεί. Συναισθηματικά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα πιο πολύ στη διάθεσή σου. Καλό θα είναι πρώτα να αποφασίσεις τι θέλεις και μετά να μπεις σε διαδικασία να το ανακοινώσεις στους άλλους. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σήμερα  θα έχεις  αστείρευτη δύναμη και θέληση. Ένα θέμα που σε είχε ρίξει ψυχολογικά τις προηγούμενες ημέρες, λύνεται μέσα από δική σου δράση. Όσον αφορά τους γύρω σου είναι κοντά σου και προσπαθούν να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς. Πολλές συζητήσεις και επαφές με άτομα που είναι στο εξωτερικό ή έχεις να μιλήσεις καιρό. Συναισθηματικά αν δεν υπάρχει κάτι νέο να σε συναρπάζει αυτήν την περίοδο, σου δημιουργεί η έλλειψη κενό. Μην απογοητεύεσαι γιατί  κλείνεσαι στον εαυτό σου και αφήνεις απέξω τους άλλους. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σήμερα έχεις διάθεση να ασχοληθείς με το σπίτι και με θέματα που έχουν να κάνουν με οργάνωση και προγραμματισμό. Ίσως παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο ή  επικοινωνήσεις μέσω διαδικτύου με φίλους. Συναισθηματικά έχεις βρει γαλήνη σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Είτε είσαι σε σχέση, είτε είσαι μόνος βλέπεις αισιόδοξο το ερωτικό σου μέλλον. Έχεις διάθεση για διασκέδαση και γνωριμίες και γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής. Μικρές εκπλήξεις σε περιμένουν που θα σε γεμίσουν ενθουσιασμό. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σήμερα με τη σελήνη στους Ιχθείς σε έλκει το νέο και το ασυνήθιστο. Ίσως ξεκινήσεις μια νέα δραστηριότητα. Νιώθεις την ανάγκη ότι θέλεις να βελτιώσεις τα πάντα στη ζωή σου και προχωρείς σε δράση. Κάνεις σχέδια και προγραμματίζεις  τις δουλειές σου.  Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι για συμβουλές. Όσον αφορά τα συναισθηματικά σου είναι ανάμικτα αυτά που νιώθεις. Η διάθεση σου έχει σκαμπανεβάσματα με αποτέλεσμα να επηρεάζει και την ψυχολογία των γύρω σου. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Πολλές συζητήσεις και συναντήσεις θα έχεις τη σημερινή ημέρα με άτομα από το φιλικό σου περιβάλλον. Σήμερα θα πρέπει να σχεδιάσεις κάτι  μακροχρόνιο. Ίσως ένα ταξίδι ή μια νέα συνεργασία που χρειάζεται συντονισμό.  Στα αισθηματικά η διάθεση σου είναι αυξημένη και υπάρχουν ευκαιρίες για φλερτ. Οι γύρω σου σε θαυμάζουν και κερδίζεις το ενδιαφέρον. Μια απροσδόκητη συνάντηση σήμερα θα σου αλλάξει τη διάθεση και θα σε κάνει να δεις ένα πρόσωπο που γνωρίζεις με διαφορετικό μάτι. 

ΙΧΘΕΙΣ
Σήμερα έχεις πολλές μετακινήσεις καθώς και συζητήσεις. Θα περικλείεσαι συνέχεια από κόσμο και θα κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια. Άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον ίσως χρειαστούν τη βοήθειά σου. Μην αρνηθείς. Προσοχή χρειάζεται στα αισθηματικά, μην μπλέξεις σε συζητήσεις σοβαρού περιεχομένου. Η σελήνη στο ζώδιο σου, δίνει  ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Τη μια στιγμή έχεις έντονα συναισθήματα συμπόνιας για τους άλλους και την άλλη κλείνεσαι στον εαυτό σου νοσταλγώντας το παρελθόν. Η διαίσθησή σου είναι αυξημένη και κάνεις όνειρα και σχέδια για το μέλλον. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr