12.8.16

Ζώδια σήμερα 12 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η μέρα σας σήμερα θα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς θα υπάρχει έντονη επιθυμία για να περάσετε καλά και να μην ασχοληθείτε με τίποτα που σας πιέζει και σας δημιουργεί άγχος. Ασχολείστε με δημιουργικά πράγματα, συναντάτε ευχάριστους ανθρώπους και η καλή επικοινωνία για εσάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σήμερα. Θα είστε καλοί συνομιλητές θα ανταλλάξετε ιδέες με ενδιαφέροντες ανθρώπους και η μέρα σας θα κυλήσει ευχάριστα. Στον αισθηματικό τομέα όμως, ίσως υπάρξουν κάποιες προστριβές με το ταίρι σας για εσάς τους δεσμευμένους που μπορεί να σας προβληματίσουν. 

ΤΑΥΡΟΣ
Μπερδεμένοι και προβληματισμένοι θα νιώθετε τη σημερινή μέρα καθώς θα προσπαθήσετε να βρείτε κάποιες λύσεις σε θέματα που σας απασχολούν και δε θα είναι τόσο εύκολο. Θα προσπαθήσετε να λειτουργήσετε πρακτικά και θα νιώσετε την ανάγκη να μοιραστείτε όσα σας απασχολούν με δικά σας άτομα. Στον αισθηματικό τομέα εσείς οι αδέσμευτοι θα έχετε μία στασιμότητα που δε θα σας ευχαριστήσει ιδιαίτερα και θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε από την πλευρά σας κάτι έτσι ώστε να λυθεί αυτό το θέμα. Οι δεσμευμένοι φροντίζετε να έχετε μία καλή επικοινωνία με το ταίρι σας και να περάσετε καλά μαζί. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σήμερα θα μπουν στο μικροσκόπιο οι πάσης φύσεως σχέσεις σας και το πώς τοποθετείτε την κάθε σχέση μέσα σας κυρίως. Θα κάνετε έναν επαναπροσδιορισμό των καταστάσεων που βιώνετε και θα θελήσετε να προβείτε σε αλλαγές. Φροντίστε ό,τι αποφασίσετε και ό,τι αλλαγές θέλετε να κάνετε, να τις κάνετε με σύνεση χωρίς να βιαστείτε και φροντίστε επίσης να μη λειτουργήσετε παρορμητικά. Στα αισθηματικά σας έχετε κάποια παράπονα από το ταίρι σας και θα θελήσετε να τα εκφράσετε έτσι, ώστε να βρείτε από κοινού λύσεις για να νιώθετε κι εσείς καλά μέσα στη σχέση σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν δεν έχετε φύγει κι είστε ακόμα στην εργασία σας, καλό θα είναι να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας, να φροντίσετε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και να μην αναβάλετε για αύριο αυτά που μπορείτε να κάνετε σήμερα. Η μέρα σας θα έχει αρκετό φόρτο εργασίας και πολλές υποχρεώσεις, για αυτό φροντίστε να είστε όσο πιο συνεπείς γίνεται. Στην αισθηματική σας ζωή θα μπορέσετε να εκφράσετε στο ταίρι σας όλα εκείνα που έχετε στο μυαλό σας, προκειμένου να σας καταλάβει και να κάνει κάτι για να καλύψει και τις δικές σας ανάγκες.

ΛΕΩΝ
Ασχολίες που αφορούν στο σπίτι, στα δικά σας άτομα και γενικότερα στο περιβάλλον σας, έχουν την τιμητική τους τη σημερινή μέρα. Απολαμβάνετε τις δημιουργικές δραστηριότητες και φροντίζετε να είστε εντάξει απέναντι στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα έχετε διάθεση καλή και θα νιώσετε την ανάγκη να ασχοληθείτε με ένα νέο χόμπι, με μία δραστηριότητα που θα σας ευχαριστήσει και θα κάνει να νιώσετε όμορφα. Στα αισθηματικά σας έχετε την ανάγκη εσείς οι αδέσμευτοι να μπείτε σε μία νέα σχέση, να κάνετε μία νέα γνωριμία που θα σας πάρει τα μυαλά και θα βιώσετε τον έρωτα όπως σας αξίζει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τα οικογενειακά σας ζητήματα σήμερα θα βγουν στο προσκήνιο κι εσείς καλείστε να τα διαχειριστείτε με σύνεση. Φροντίστε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους στις επικοινωνίες σας με τα πρόσωπα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Η μέρα φέρνει θέματα που ζητούν λύσεις από εσάς και αντιμετώπιση με πιο πρακτική οπτική. Στα αισθηματικά σας καλό θα είναι εσείς οι αδέσμευτοι αν κάνατε πρόσφατα μία γνωριμία, να κρατήσετε κάποιες επιφυλάξεις για τα όσα ακούτε αν θα μπορούν εύκολα να γίνουν και πράξη. Οι δεσμευμένοι δείχνετε ενδιαφέρον στο ταίρι σας και αυτό ανανεώνει πολύ τη σχέση σας. 

ΖΥΓΟΣ
Σήμερα θα είστε κάπως νευρικοί, σαν να σας φταίει κάτι, σαν να μην κυλούν οι καταστάσεις γύρω σας όπως θα θέλατε. Κρατήστε χαμηλούς τόνους και μη ξεσπάτε τα νεύρα σας στα δικά σας άτομα, που δε σας φταίνε σε κάτι. Μην αφήσετε την όχι και τόσο καλή σας διάθεση να επηρεάσει τη μέρα σας και φροντίστε να χαλαρώσετε με τα φιλικά σας άτομα, πηγαίνοντας μια βόλτα. Στην αισθηματική σας ζωή το ταίρι σας σήμερα θα σας δείχνει κατανόηση και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώθετε πιο ήρεμοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στρέφετε το ενδιαφέρον σας σήμερα στην οικονομική σας κατάσταση. Καλό θα είναι να μην πάρετε καμία απόφαση σήμερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά σας. Η μέρα ευνοεί τις φιλικές σας συναναστροφές και τις επαφές σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Φροντίζετε να ξεκλέψετε χρόνο και να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να περάσετε όμορφα μαζί τους. Στην αισθηματική σας ζωή εσείς οι αδέσμευτοι αναζητάτε μία νέα γνωριμία μέσα από τον κοινωνικό σας κύκλο και τους φίλους σας. Οι δεσμευμένοι έχετε την ανάγκη να νιώσετε ασφάλεια μέσα στη σχέση σας. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η σημερινή μέρα για εσάς και αρκετά εποικοδομητική, καθώς κάνετε έναν εσωτερικό απολογισμό για διάφορα θέματα που σας απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα. Θα είστε πάρα πολύ δίκαιοι και με τον εαυτό σας, αλλά και με τους γύρω σας. Θα φροντίσετε να πάρετε σωστές αποφάσεις για θέματα που σας απασχολούν και θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε κάποιες εκκαθαρίσεις σε καταστάσεις που βλέπετε ότι δεν προχωρούν όπως θα θέλατε. Στα αισθηματικά σας θα επικρατήσει η ηρεμία στη σχέση σας και θα νιώσετε όμορφα δίπλα στο ταίρι σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η μέρα σας βρίσκει πολυάσχολους σήμερα με αρκετές υποχρεώσεις που καλείστε να φέρετε εις πέρας και ένα πρόγραμμα φορτωμένο με επαφές και επικοινωνίες. Είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα επαγγελματικά σας και βασίζονται όλοι πάνω σας. Ακόμα και διακοπές να είστε το μυαλό σας βρίσκεται στα επαγγελματικά σας σχέδια και πλάνα. Στην αισθηματική σας ζωή φροντίζετε να περάσετε καλά με το ταίρι σας, να πάτε για ένα ρομαντικό δείπνο, να βρεθείτε σε χαλαρωτικά σκηνικά που θα σας φέρουν πιο κοντά και θα ανανεώσουν τη σχέση σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η μέρα σας βρίσκει πολυάσχολους σήμερα με αρκετές υποχρεώσεις που καλείστε να φέρετε εις πέρας και ένα πρόγραμμα φορτωμένο με επαφές και επικοινωνίες. Είστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα επαγγελματικά σας και βασίζονται όλοι πάνω σας. Ακόμα και διακοπές να είστε το μυαλό σας βρίσκεται στα επαγγελματικά σας σχέδια και πλάνα. Στην αισθηματική σας ζωή φροντίζετε να περάσετε καλά με το ταίρι σας, να πάτε για ένα ρομαντικό δείπνο, να βρεθείτε σε χαλαρωτικά σκηνικά που θα σας φέρουν πιο κοντά και θα ανανεώσουν τη σχέση σας.

ΙΧΘΥΣ
Είστε σήμερα σε μία φάση δημιουργική στα επαγγελματικά σας, έχετε την ανάγκη να προβάλετε τα ταλέντα σας και να διαπρέψετε. Θέλετε να ξεχωρίσετε και να αναδείξετε τα ταλέντα σας, έτσι ώστε να έρθει και η αναγνώριση που τόσο πολύ επιθυμείτε. Μην αφήσετε σήμερα τίποτα να πάει χαμένο σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία που μπορεί να σας δοθεί. Αυτό ισχύει και για εσάς τους αδέσμευτους, οι οποίοι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μία γνωριμία που θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας κατά πολύ. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 12 Αυγούστου


323 π.Χ.: Πεθαίνει ο Διογένης, κυνικός φιλόσοφος.



30 π.Χ.: Πεθαίνει, σε ηλικία 39 ετών, η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα. Λέγεται ότι άφησε ένα φίδι να τη δαγκώσει στο στήθος για να μην δει το θρίαμβο του Οκταβιανού Αύγουστου.

1099: Α' Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν νικούν στην Ασκαλώνα τις δυνάμεις των Φατιμιδών του Μαλίκ αλ-Αφντάλ. Αυτή θεωρείται η τελευταία σύγκρουση της Α' Σταυροφορίας.


1204: Ο δόγης της Βενετίας Ερρίκος Δάνδολος αγοράζει σε τιμή ευκαιρίας (5.000 χρυσά δουκάτα) την Κρήτη από τον Βονιφάτιο τον Μομφερρατικό.

1323: Υπογράφεται η Συνθήκη του Νέτεμποργκ ανάμεσα στη Σουηδία και το ρωσικό Νόβγκοροντ, που διευθετεί τα μεταξύ τους σύνορα.

1376: Ο Ανδρόνικος Δ´ Παλαιολόγος γίνεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

1484: Πεθαίνει ο πάπας Σίξτος Δ.

1612: Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης, Τζιοβάνο Γκαμπριέλι.

1629: Γεννιέται ο τσάρος Αλέξανδρος Α της Ρωσίας.

1633: Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης και τραγουδιστής, Τζακόπο Πέρι, που από πολλούς θεωρείται, πως εφηύρε την όπερα.

1689: Πεθαίνει ο πάπας Ινοκέντιος ΙΑ.

1774: Γεννιέται ο Βρετανός ποιητής κι εκπρόσωπος του ρομαντισμού, Ρόμπερτ Σάουθι.

1827: Πεθαίνει ο Βρετανός ποιητής, Γουίλιαμ Μπλέικ.

1833: Πεθαίνει στο ζωολογικό κήπο Άρτις Ματζίστα το τελευταίο κουάγκα, σπάνιο είδος ζέβρας.

1851: Ο Ισαάκ Σίνγκερ κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη ραπτομηχανή.

1860: Γεννιέται η μητέρα του Αδόλφου Χίτλερ, Κλάρα.

1876: Γεννιέται η Αμερικανίδα συγγραφέας και ποιήτρια, Κατρίν Λι Μπέιτς

1877: Ο Τόμας Έντισον κατασκευάζει το φωνόγραφο.

1877: Ο Αμερικανός αστρονόμος Έιζαφ Χωλ ανακαλύπτει τον ένα από τους δυο δορυφόρους του Άρη, τον Δείμο

1879: Διοργανώνεται το πρώτο πρωτάθλημα τοξοβολίας στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1881: Γεννιέται ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες του 20ου αιώνα, ο Σεσίλ ντε Μιλ.



1882: Γεννιέται ο Αμερικανός ζωγράφος George Bellows.

1887: Γεννιέται ο Αυστριακός φυσικός, Έργουιν Σρέντιγκερ, που ασχολήθηκε με την κβαντομηχανική. Το 1933 τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής για την εξίσωση την οποία ανακάλυψε σχετικά με την εξάρτηση του χρόνου στα κβαντομηχανική συστήματα, η οποία είναι για την κβαντομηχανική ανάλογης σημασίας με το νόμο δεύτερο νόμο του Νεύτωνα για τα κλασσικά μαθηματικά.



1898: Λήγει ο ισπανο-αμερικανικός πόλεμος. Η Ισπανία απελευθερώνει την Κούβα και παραχωρεί στις ΗΠΑ τα νησιά Πουέρτο Ρίκο, Γκουάμ και Φιλιππίνες. Με την ίδια συμφωνία, η Χαβάη προσαρτάται στις ΗΠΑ.

1908: Κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ το πρώτο αυτοκίνητο της Ford με την ονομασία «Model T». Κοστίζει 900 δολάρια και θεωρείται το πρώτο λαϊκό αυτοκίνητο.

1910: Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ελληνική εθνοσυνέλευση φέρουν ως επιτυχόντες πολλούς λαϊκούς υποψηφίους, που δεν ανήκουν σε κόμματα. Πρώτος επιλαχών στην Αττικοβοιωτία, με μεγάλη πλειοψηφία, εκλέγεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος.



1914: Η Βρετανία μπαίνει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.

1921: Οι ελληνικές δυνάμεις, μετά από πολυήμερη εξαντλητική πορεία, φτάνουν στην περιοχή του Σαγγάριου ποταμού.

1922: Πεθαίνει ο ιδρυτής του Σιν Φέιν και πρώτος Πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, Άρθουρ Γκρίφιθ.

1923: Ο Enrico Tiraboschi είναι ο πρώτος που διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

1927: Γεννιέται ο τσελίστας Μσιστλάβ Ροστροπόβιτς, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή τσελίστες.

1928: Πεθαίνει ο κορυφαίος Τσέχος συνθέτης, Λέος Γιάνασεκ, που έμεινε ιδιαίτερα γνωστός για το ορχηστικό του κομμάτι "Συμφονιέτα" και για τις όπερες, που συνέθεσε.


1930: Γεννιέται ο Αμερικανός, ουγγρικής καταγωγής, επενδυτής Τζορτζ Σόρος

1931: Γεννιέται ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και δραματουργός, Γουίλιαμ Γκόλντμαν.



1932: Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύπτονται στην Αρχαία Αγορά. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και τα ψηφοδέλτια εξοστρακισμού του Αριστείδη.

1933: Στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών.

1936: Η Αμερικανίδα Marjorie Gestring γίνεται η νεότερη νικήτρια χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου όταν κατακτά την πρώτη θέση στις καταδύσεις από springboard στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου σε ηλικία 13 ετών και 286 ημερών.

1940: Η βρετανική ΡΑΦ χτυπά οχυρά των Ναζί με 500 αεροπλάνα, ενώ 400 βομβαρδιστικά του Ράιχ αδειάζουν το φορτίο τους στις βρετανικές ακτές.

1942: Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός Τόγιο γλιτώνει από δολοφονική απόπειρα εναντίον του.



1949: Γεννιέται ο Μαρκ Νόπφλερ, κιθαρίστας και τραγουδιστής των "Dire Straits".

1951: Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.

1953: Η Ρωσία δοκιμάζει την πρώτη βόμβα υδρογόνου.



1953: Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλλονιά υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο διεθνής αμυντικός παίκτης του Ολυμπιακού Σούλης (Θανάσης) Κίνλεϊ, που εγκλωβίζεται στα ερείπια του σπιτιού του.



1954: Γεννιέται ο Φρανσουά Ολλάντ, Γάλλος πολιτικός.

1954: Γεννιέται ο Αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ, Πατ Μέθενι, ο οποίος ίδρυσε και συγκρότημα, που έφερε το όνομά του.



1955: Πεθαίνει στην Ελβετία, σε ηλικία 80 ετών, ο Γερμανός συγγραφέας Τόμας Μαν. Ο Μαν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του το 1939 με την άνοδο του ναζιστικού κόμματος, ενώ το 1944 έγινε Αμερικανός πολίτης. Τα κυριότερα έργα του είναι "Θάνατος στη Βενετία" και "Το Μαγικό Βουνό".

1959: Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) καταγγέλλει τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα στη Λατινική Αμερική.

1960: Μπαίνει σε τροχιά ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο Έκο Ι.

1960: Η αστυνομική διεύθυνση Πειραιώς απαγορεύει αυστηρά το ομαδικό μπάνιο ατόμων στην κοιλότητα που σχηματίζεται στην κοίτη του Κηφισού από τα θερμά ύδατα που χύνονται από το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρίας. Η απαγόρευση οφείλεται σε γνωμάτευση του Υγειονομικού Κέντρου Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία τα νερά της κοιλότητας είναι μολυσμένα "διότι τα ομαδικώς λουόμενα άτομα εις ουδεμίαν υπόκεινται υγειονομικήν επίβλεψιν".

1961: Απάντηση Κωνσταντίνου Καραμανλή στις απειλές του Νικίτα Χρουστσόφ: "Εάν δια της αδικαιολογήτου συμπεριφοράς ο Σοβιετικός πρωθυπουργός επιδιώκη τον εκφοβισμόν του ελληνικού λαού και την ενθάρρυνσιν της άκρας Αριστεράς, καλόν είναι να γνωρίζη ότι προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα". Επικροτεί και ο Γεώργιος Παπανδρέου: "Το έθνος ευρίσκεται ηνωμένον ενώπιον της απολύτως αδικαιολογήτου επιθέσεως του ηγέτου της ΕΣΣΔ".

1961: Ανακαλύπτονται μοναδικά ξύλινα αρχαία αγγεία στη Βραυρώνα.

1963: Το βραβείο Ειρήνης Λένιν απονέμεται στον Μανώλη Γλέζο, σε ειδική τελετή στη Μόσχα.



1964: Πεθαίνει ο "πατέρας" του Τζέιμς Μποντ, ο Βρετανός συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ.

1964: Η Νότια Αφρική αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του ρατσιστικού της καθεστώτος.

1969: 1.450 Βορειοκορεάτες και Βιετκόγκ, 107 Νοτιοκορεάτες και 90 Αμερικανοί σκοτώνονται στο Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια της σκληρότερης μάχης των τελευταίων μηνών.

1969: Οι Μπόστον Σέλτικς πωλούνται για 6 εκατομμύρια δολάρια, τιμή ρεκόρ για την εποχή. Πέντε όμως χρόνια αργότερα η μεταγραφή ενός μόνον παίκτη θα πλησιάζει το ποσό αυτό μαρτυρώντας την ραγδαία ανάπτυξη του μπάσκετ.

1970: Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Παρί Σεν Ζερμέν.

1971: Γεννιέται ο Αμερικανός τενίστας, Πίτ Σάμπρας, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους όλων των εποχών

1973: Ο γκόλφερ Jack Nicklaus κερδίζει το τρίτο του πρωτάθλημα και τον 14ο τίτλο του σε μεγάλες διοργανώσεις ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των 14 τίτλων για 50 χρόνια του Bobby Jones.

1975: Η Ελλάδα χάνει από τις ΗΠΑ με 104-56 για το Διηπειρωτικό Κύπελλο δημιουργώντας το χειρότερο της ρεκόρ (-54) στο μπάσκετ.

1979: Στο Ιράν, η λογοκρισία οδηγεί στην πυρά πολλά βιβλία.

1981: Η ΙΒΜ κυκλοφορεί στην αγορά τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC), στην τιμή των 1.565 δολαρίων.



1981: Γεννιέται ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Τζιμπρίλ Σισέ.

1982: Γεννιέται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Τζόρβας.

1982: Πεθαίνει ο Μεξικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ, Σαλβαντόρ Σάντσεζ.

1982: Πεθαίνει ο Αμερικάνος ηθοποιός Χένρι Φόντα.

1983: Γεννιέται ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής Γιαν Κλαας Χούντελααρ.

1983: Στη Χιλή, 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, χάνουν τη ζωή τους στο Σαντιάγο, καθώς η αστυνομία του Πινοσέτ ανοίγει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών.

1984: Ολοκληρώνονται οι 23οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες οι οποίοι ξεκίνησαν στις 28/7. Συμμετείχαν 7.055 αθλητές και αθλήτριες από 140 χώρες σε 21 αθλήματα. 2,5 δις θεατών απ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους αγώνες. Η Σοβιετική Ένωση και άλλες 13 ανατολικές χώρες μποϋκοτάρουν τους αγώνες διαμαρτυρόμενες για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και την παραβίαση του Ολυμπιακού Πνεύματος μετά την έντονη εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας. Για πρώτη φορά διεξάγεται ο Μαραθώνιος Δρόμος στις γυναίκες. 12 συνολικά αθλητές διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ΓερμανίδαUlrike Meyfarth παίρνει χρυσό στο ύψος με 2.02 και επαναλαμβάνει την επιτυχία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1972, όταν ήταν 16 χρονών.

1985: Η Ιαπωνία βιώνει τη μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία όλων των εποχών, όταν ένα μπόινγκ 747 των ιαπωνικών αερογραμμών συντρίβεται στο βουνό Ογκούρα με αποτέλεσμα 520 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.



1988: Κάνει πρεμιέρα εν μέσω αντιδράσεων η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε "Ο Τελευταίος Πειρασμός", που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη. 

1989: Πεθαίνει ο Αμερικανός φυσικός και συνεφευρέτης του τρανζίστορ Γουίλιαμ Σόκλι.




1989: Αρχίζει το διήμερο ροκ φεστιβάλ στο στάδιο Λένιν της Μόσχας, με τη συμμετοχή των Motley Crue, Ozzy Osbourne, Bon Jovi, Skid Row και Scorpions. Είναι η πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση που επιτρέπεται σε συναυλία οι θεατές να είναι όρθιοι.



1990: Γεννιέται ο Ιταλός ποδοσφαιριστής Μάριο Μπαλοτέλι.

1991: Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του περιοδικού Traveller, το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης είναι το χειρότερο του κόσμου.

1992: Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό υπογράφουν συμφωνία, που επιτρέπει το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ τους.



1992: Γεννιέται η Κάρα Ντελεβίν, Αγγλίδα μοντέλο.

1993: Συμφωνία επιτυγχάνεται μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ομίλου Περογιαννάκη για την πώληση του ναυπηγείου Νεώριου Σύρου.

1994: Εορτάζεται η 25η επέτειος του μουσικού φεστιβάλ Woodstock.

1994: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραδέχεται ότι ο επιχειρηματικός του όμιλος δωροδόκησε εφοριακούς.

1995: Στο Νεπάλ, πάνω από 180 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από επιδημία γαστρεντερίτιδας.

1996: Σε ηλικία 64 ετών πεθαίνει η ζωγράφος Μπία Ντάβου.

1997: Στο Ιράν, τη σύνθεση της κυβέρνησής του παρουσιάζει ο νέος Πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί.

2000: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύττει την Κολομβία ο Πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε για να αντιμετωπίσει κύμα επιθέσεων αριστερών ανταρτών, κατά το οποίο βρήκαν τον θάνατο 115 άνθρωποι. Οι επιθέσεις αποδίδονται στην οργάνωση Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

2000: Το ρωσικό υποβρύχιο Κουρσκ εκρήγνυται και βυθίζεται στη θάλασσα του Μπάρεντς. Τα μέλη του πληρώματος του βρίσκουν τραγικό θάνατο στον υγρό τους τάφο.

2002: Πεθαίνει ο εφευρέτης του φρίσμπι, Εντ Χέντρικ.

2004: Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης", η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο και κάνει πράξη το όραμα του αείμνηστου Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώνοντας τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.



2004: Ξεσπά το σκάνδαλο Κεντέρη - Θάνου, μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι δύο ολυμπιονίκες αρνούνται να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ, πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος με μοτοσικλέτα, το οποίο χαρακτηρίζεται σκηνοθετημένο, και τίθενται εκτός αγώνων.

2005: Πεθαίνει ο Γιώργος Ζωγράφος, ηθοποιός και τραγουδιστής, εμβληματική μορφή του «Νέου Κύματος».

2005: Ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει τον υπουργό εξωτερικών της Σρι Λάνκα Λακσμάν Καντιργκαμάρ.



2014: Πεθαίνει η Λορίν Μπακόλ, αμερικανίδα ηθοποιός, η χήρα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. (Γεν. 16/9/1924)

Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα


Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 2012 ως Παγκόσμια Ημέρα του Ελέφαντα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα συμπαθή θηλαστικά. Η πρωτοβουλία ανήκε στο Ίδρυμα Επαναπροώθησης Ελεφάντων (Elephant Reintroduction Foundation), που εδρεύει την Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης και την Καναδή σκηνοθέτιδα Πατρίσια Σιμς.

Η κατάσταση για τους ελέφαντες είναι απελπιστική, καθώς έχουν απομείνει λιγότεροι από 40.000, όταν το 1900 ζούσαν μόνο στην Αφρική 5.000.000, σύμφωνα με στοιχεία της WWF. Οι ελέφαντες της Ασίας έχουν χαρακτηριστεί απειλούμενο είδος, ενώ οι της Αφρικής βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο κυριότερος κίνδυνος για τους ελέφαντες προέρχεται από τους λαθροκυνηγούς, που πωλούν παράνομα ελεφαντόδοντο, καθώς το κυνήγι των ελεφάντων έχει απαγορευτεί διεθνώς από το 1980. Άλλοι λόγοι είναι η επέκταση της γεωργίας και η αποψίλωση των δασών.


ΠΗΓΗ : Σαν Σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρωμένη στα προβλήματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη.

Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος


Πῦρ Ἀνίκητον συμφλέγει τῷ Φωτίῳ,
Οὓς φωτὸς οἶκος ὡς ἀνικήτους φέρει.
Πῦρ κατὰ δωδεκάτην κτάνε Φώτιον ἠδ' Ἀνίκητον.

Βιογραφία
Ο Φώτιος ήταν ανεψιός του Ανίκητου. Κατάγονταν και οι δύο από τη Νικομήδεια. Όταν ο Διοκλητιανός θέλησε να κινήσει διωγμό κατά των χριστιανών, μίλησε μπροστά στη Σύγκλητο με τους πιο υβριστικούς λόγους εναντίον τους. Εκεί ήταν παρών και ο Ανίκητος, που όταν άκουσε αυτά τα λόγια του βασιλιά, όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά σηκώθηκε με θάρρος, δήλωσε ότι είναι χριστιανός και είπε στο Διοκλητιανό: «Πλανάσαι, βασιλιά, αν νομίζεις ότι με τα μέτρα κατά των Χριστιανών θα πετύχεις τους ασεβείς σκοπούς σου. Μάθε ότι οι χριστιανοί αποτελούν σήμερα την υγιέστερη μερίδα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Και θα ήταν ανόητοι και αναίσθητοι αν πίστευαν στα είδωλα. Γι' αυτό όποια μέτρα και αν πάρεις εναντίον τους, στο τέλος ζημιωμένος θα είσαι εσύ, ενώ αυτοί ένδοξοι μάρτυρες». Ο Διοκλητιανός, προσβεβλημένος από την παρατήρηση του Ανίκητου, διέταξε και τον έριξαν τροφή σε ένα τρομερό λιοντάρι. Αλλά το λιοντάρι σταμάτησε την άγρια ορμή του και ημέρεψε σαν πρόβατο. Τότε έγινε μεγάλος σεισμός και συνετρίβησαν πολλά ειδωλολατρικά αγάλματα. Κατόπιν τον έβαλαν σε τροχό με αναμμένη φωτιά από κάτω. Αλλά ω του θαύματος, ο τροχός σταμάτησε και η φωτιά έσβησε. Τότε έτρεξε και τον αγκάλιασε ο ανεψιός του Φώτιος. Μόλις είδαν αυτό οι ειδωλολάτρες, έδεσαν και τους δύο μέσα στο λεγόμενο λουτρό του Αντωνίου. Και αφού υπερθέρμαναν το νερό, παρέδωσαν και οι δύο ένδοξα το πνεύμα τους.

Μέρη της κάρας του Αγίου Φωτίου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων και Διονυσίου του Αγίου Όρους, ενώ τμήματα των λειψάνων του Αγίου Ανίκητου στις Μονές Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους και Κύκκου της Κύπρου.



Ἀπολυτίκιον 
Θείας πίστεως, τὴ συμφωνία, τὴν οἰκείωσιν, τῆς συγγενείας, δι' ἀγώνων ἱερῶν ἐλαμπρύνατε, θεομακάριστε Μάρτυς Ἀνίκητε, σὺν τῷ Φωτίῳ φωτὸς τῷ θεράποντι. Ἀλλὰ αἰτήσασθε, δοθήναι πταισμάτων ἄφεσιν, τοὶς μέλπουσιν ὑμῶν τὴν θείαν ἄθλησιν.




ΠΗΓΗ : Ορθόδοξος Συναξαριστής



ΚΙΑΝΑ 2016 : ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ της Έλλης Παπαδημητρίου και ΑΛΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ


Σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου στην αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, τα ΚΙΑΝΑ 2016 συνεχίζονται με θεατρική παράσταση από το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου και την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου...  

Ο Κυριάκος Σάμιος (σκηνοθέτης της παράστασης) σχολιάζει στην σελίδα του στο facebook :
Το ταξίδι συνεχίζεται... 
Από αυλή σε αυλή η θεατρική μας πραμάτια ξεδιπλώνει το περιεχόμενο της. 
Έτσι λοιπόν ο ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ της Έλλης Παπαδημητρίου και ΑΛΛΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ σας περιμένει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 9 μ.μ. στην αυλή του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ. 
Αφηγήσεις και μαρτυρίες απλών ανθρώπων φωτίζονται με κώδικες θεάτρου και πλάθουν ατμόσφαιρες χαρμολύπης. 
Το τρίπτυχο ΜΙΚΡΑΣΙΑ, ΚΑΤΟΧΗ, ΕΜΦΥΛΙΟΣ τροφοδοτεί με βιωματικές εικόνες και χρώματα τον "πίνακα" της θεατρικής βραδιάς. 
Με χαρά σας περιμένουμε...


Εμείς, σας θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση παίχτηκε στην αρχή του καλοκαιριού (Ιούνιος) στην αυλή του Λασκαρίδειου Λαογραφικού Μουσείου και σας προτείνουμε (ακόμα κι αν την είδατε τότε), να μην χάσετε αυτή τη βραδιά που αναμένεται όμορφη, γεμάτη θύμισες και μικρασιάτικα αρώματα!