7.12.16

Χριστούγεννα κάτω απ΄το δέντρο, στην Τρίπολη - Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 έως 6 Ιανουαρίου 2017








Μουσική εκδήλωση Φιλαρμονικής και Μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00
σε αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου “ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ”
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας προσκαλεί,
στη μουσική εκδήλωση-συναυλία που θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 σε αίθουσα του φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” όπου το οργανικό σχήμα “Ηχοχρώματα” της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και το μεικτό πολυφωνικό σχήμα της χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου θα παρουσιάσουν έργα του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Διδασκαλία και διεύθυνση συνόλων
ο μαέστρος – αρχιμουσικός
Θεοδόσης Αντωνιάδης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Κων/νος Κολόκας
Η Γενική Γραμματέας Πέγκυ Βραχνού
Αντιπρόεδρος: Ηλίας Λαμπρόπουλος
Ταμίας: Δέσποινα Βέργα – Άγα
Έφορος Μητρώου: Γωγώ Φίλωνος
Ειδικός Γραμματέας: Ηλίας Κρίππας
Μέλη: Λεωνίδας Γεωργής, Μίμης Διβέρης, Κυριακή Ασημακοπούλου

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Δυο αδελφάκια είμαστε πολύ αγαπημένα...


Ο Ερμάκος και η Αρχοντούλα είναι δύο από τα αδεσποτάκια της πλατείας μας... Είναι ομογάλακτα αδελφάκια (τα θήλασε και τα 2 η Ευρυδίκη) και είναι 13 περίπου μηνών. 
Ο Ερμάκος ήταν λίγο άγριος με τα "αδελφάκια" του όταν ήταν μικρούλης αλλά τώρα έχει πολύ καλή σχέση μαζί τους... 
Η Αρχοντούλα (για την οποία έχω γράψει πολλές φορές) είναι ένα ταλαιπωρημένο από ατυχήματα, στειρωμένο πλέον κοριτσάκι, χαδιάρικο και αγαπησιάρικο. 

Και τα 2 σκυλάκια έχουν εξασφαλισμένη την καθημερινή τους τροφή, όμως αναζητούν ένα δικό τους, μόνιμο σπιτάκι. Η Αρχοντούλα φιλοξενείται προσωρινά, όμως ο Ερμής κοιμάται στο δρόμο... 

Δεν υπάρχει κανείς να τους δώσει μια ζεστή γωνίτσα στο σπίτι του και στην καρδιά του;
  


H κινηματογραφική μαγεία συναντά την μαγεία των Χριστουγέννων!!!!


2017 λεπτά Κινηματογραφικής Μαγείας 
8 νέες Ταινίες θα προβληθούν την περίοδο των εορτών στην φιλόξενη αίθουσα "Μέγας Αλέξανδρος" στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Άργους!!!!!




Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1910: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τρομπετίστας και ηθοποιός Louis Prima (1910-1978) γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας. Έγραψε κλασικά swing όπως τα “Sing Sing Sing” και “Jump, Jive and Wail”, και πολλές από τις συνθέσεις του ακούστηκαν σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως “Mad Dog and Glory”, “Mickey Blue Eyes”, “Sopranos”, “Casino”, “Analyze This” κ.α. Το 2008 το όνομα του γράφτηκε στο Louisiana Music Hall of Fame και στις 25 Ιουλίου του 2010, εκατό χρόνια περίπου από την γέννηση του, κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame.

1949: Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Tom Waits (Thomas Alan Waits) γεννήθηκε στην Πομόνα της Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά στυλ όπως rock, blues, jazz με την θεατρικότητα και την χαρακτηριστική φωνή του. Έγραψε μουσική για ταινίες αλλά και πρωταγωνίστησε σε αρκετές όπως “Down By Law” (Jim Jarmusch), “Dracula” (Francis Ford Coppola), “The Cotton Club” κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα άλμπουμ του “Bone Machine” και “Mule Variations”. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “I Hope That I Don’t Fall in Love with You”, “The Piano Has Been Drinking”, “Downtown Train”, “Hold On”, “Yesterday Is Here”, “Alice”, “Let It Rain” κ.α.



1967: Στα Stax Studios στο Μέμφις του Τενεσί ο Otis Redding ηχογραφεί το τραγούδι με τίτλο “Sittin’ on the Dock of the Bay”. Θα κυκλοφορήσει μετά το θάνατο του, στις 8 Ιανουαρίου του 1968. Το τραγούδι έγραψε ο ίδιος ο τραγουδιστής σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Steve Cropper. Θα είναι το πρώτο τραγούδι στην ιστορία του Billboard που θα ανέβει στο Νο1 μετά από το θάνατο του ερμηνευτή του…




1968: Στη κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι The Beatles και το "White Album". Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου του 1968 στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Back in the U.S.S.R.“, “While My Guitar Gently Weeps“, “Helter Skelter“, “Revolution 1” κ.α. Θα παραμείνει στη κορυφή των charts για επτά εβδομάδες.


1990: Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Dee Clark (Delectus Clark 1938-1990) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στην Σμύρνη της Τζόρτζια από καρδιακή προσβολή. Το 1941 μετακόμισε στο Σικάγο του Ιλινόις και άρχισε την ενασχόληση του με την gospel μουσική. Το 1952 σαν μέλος των Hambone Kids, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι “Hambone”. Αφού πρώτα άλλαξε αρκετά συγκροτήματα, άρχισε σόλο καριέρα το 1957 και γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα “Just Keep It Up”, “Hey Little Girl” και “Don’t Walk Away From Me”. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1961 με το τραγούδι “Raindrops” το οποίο ανέβηκε στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


1991: Οι U2 και το άλμπουμ τους “Achtung Baby” βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200. Ηχογραφήθηκε από τον Οκτώβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1991, έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα δεκαοκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy “Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal“. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “One”, “Mysterious Ways”, “Even Better Than the Real Thing”, “Who’s Gonna Ride Your Wild Horses” κ.α.


Σαν Σήμερα...στον Ελληνικό Κινηματογράφο


Σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου έχουμε τις παρακάτω πρεμιέρες στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

7 Δεκεμβρίου 1953 "Οι ουρανοί είναι δικοί μας"
7 Δεκεμβρίου 1964 "Γάμος αλά Ελληνικά" 
                                 "Αμφιβολίες" 
                                 "Νυχτοπερπατήματα"
7 Δεκεμβρίου 1970 "Η ζούγκλα των πόλεων" 
                                 "Ένας χίππυς με φιλότιμο" 
                                 "Η περιπτερού" 
                                 "Η σκλάβα" 
                                 "Αυτές τον έστειλαν στον θάνατο"
7 Δεκεμβρίου 1981 "Το μεγάλο κανόνι"










ΠΗΓΗ: retromaniax.gr

Φτιάχνοντας κρασάτα...


Οι κοπέλες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" ετοιμάζουν κρασάτα για την εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που είναι αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016.

Την εκδήλωση, που γίνεται για να τιμήσει την Ελληνίδα Αγρότισσα, διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τα κρασάτα, που ετοιμάζουν οι κοπέλες, είναι παραδοσιακό μικρασιάτικο, κιώτικο γλυκό, νηστήσιμο, σιροπιαστό και υπέροχο!

Καλή επιτυχία!  



"Impulse and Art" στην Time of Art gallery με την συμμετοχή της "δικής" μας Καλλιόπης Σπανού


Ένα μεγάλο γεγονός τέχνης ξετυλίγεται σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στην Time of Art gallery.

Oμαδική έκθεση με τίτλο "Impulse and Art"

Μια έκθεση που θα ξεναγήσει τους επισκέπτες με ένα αφιέρωμα συνάντησης τέχνης ανάμεσα σε διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τον Γάλλο ζωγράφο HenrΙ Matisse ,
τον Κωστή Γεωργίου και τον Δημήτρη Μηλιώνη, δυο από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες εικαστικούς!

Ένας εικαστικός διάλογος, με έργα από Ζωγραφική - Λιθογραφία – Γλυπτική- Κόσμημα 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: 
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΤΑΛΑΚΙΔΟΥ - VASSILIS NIKOLAOU BRYAN - ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΑΛΗ - 
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΙΝΑΝΙΔΗΣ - ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΑΤΣΚΟΥΛΗ

Η έκθεση θα αντιπροσωπεύει τη ζωηρή και χαρούμενη έκρηξη μιας τέχνης συνώνυμης με τη νεότητα, από καλλιτέχνες παθιασμένους για τον κόσμο και πρόθυμους να μεταφέρουν στο μουσαμά ένα ισχυρό φορτίο αισθήσεων, που υλοποιούνται με το χρώμα.
Μέσα στη φρεσκάδα, στη τολμηρή σιγουριά που φαίνεται να θέλει ν' αποβάλει όλες τις προηγούμενες εμπειρίες, εδρεύει η δύναμη της ξέφρενης ρήξης για την ανανέωση της παρόρμησης. 
Χρώματα, χρώματα και πάλι χρώματα μέσα σε χρώματα, έτσι που η μορφή πια να μην είναι το ζητούμενο αλλά τούτη η χρωματιστή φόρμα, σαν πανδαισία.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 19:00 - 23.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 7-8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ώρες λειτουργίας:  Τετάρτη 19.00 - 23.00
Πέμπτη & Παρασκευή 11.00 - 21.00

Είσοδος ελεύθερη 

"Μίζερου" στολισμού συνέχεια...


Χθες αναφέρθηκα στον "μίζερο" στολισμό της Νέας Κίου... Δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό... Εξακολουθώ να τον θεωρώ μίζερο... Θέλω όμως να συμπληρώσω κάτι, επειδή  δεν μ' αρέσει να τα ισοπεδώνω όλα... 
Υπάρχουν άνθρωποι που εθελοντικά προσπαθούν να ομορφύνουν το "τίποτα" και να το κάνουν "κάτι" κι είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουν... Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν θα δώσουν στην πλατεία μας έναν γιορτινό τόνο...  Τους βγάζω το καπέλο γι' αυτό...
Αλλά, δεν παύω να θλίβομαι που οι καλές εποχές για τη Νέα Κίο πέρασαν ανεπιστρεπτί... 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αν θέλουμε να ξαναδούμε τον τόπο μας περιποιημένο, καθαρό, όμορφο και μπροστάρη στον τομέα του πολιτισμού, πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτες... Αλλιώς, το χάσαμε το "παιχνίδι" πατριώτες...

Α.Χ.









«Αέναη κίνηση και μεταβολή» στον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου


Το Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ευκαιρία της εορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου κάθε έτος) και προκειμένου να αναδειχθεί η έννοια του εθελοντισμού η οποία είναι μια εκ των επτά βασικών θεμελιωδών αρχών του Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει ομιλία σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 με θέμα «Αέναη κίνηση και μεταβολή» που θα μας αναπτύξει η Προπονήτρια Ζωής Φούλη Λουκά.

Η ομιλία θα γίνει στα γραφεία του τμήματος στο Μεγάλο Δρόμο (Βασ. Κων/νου 15).


Τα αδέσποτα της Πλατείας του Αγίου Πέτρου απομακρύνονται, εν όψει των εορτών...


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα, όπως διαβάσαμε, "μαζεύει" ενόψει των εορτών τα αδέσποτα σκυλιά της Πλατείας του Αγίου Πέτρου και της περιοχής γύρω από αυτήν.

Μάλιστα, επειδή εκδηλώθηκε κάποια ανησυχία από πολίτες, ο Σύλλογος αναφέρει σε χθεσινή ανάρτησή του στο facebook: 

«Επειδή τα μηνύματά σας είναι πολλά, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, οι αδέσποτοι σκύλοι της πλατείας άρχισαν να μαζεύονται απο εμάς χτες το μεσημέρι! Θα συνεχίσουν να συλλέγονται απο εμάς και να τοποθετούνται στο ασφαλές μέρος όπου είναι μέχρι τώρα! Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας πλέον μιας και τα ζώα θα είναι υπό την προστασία μας και την φροντίδα του συλλόγου! Εάν δε βρεθούν υιοθεσίες για αυτά θα επανατοποθετηθούν με το πέρας των εορτών στα αρχικά τους σημεία, ώστε οι άνθρωποι που τα αγαπούν και καθημερινώς τα φροντίζουν, να μπορούν να συνεχίσουν το φιλοζωικό τους έργο.Θα συνεχίσουμε καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας να παίρνουμε όσα είναι στην πλατεία και γύρω απο αυτήν.»

ΓΕΥΣΕΙΣ και ΜΥΡΩΔΙΕΣ: Αρακάς λαδερός για σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου


Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.


3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.


ΠΗΓΗ: argiro.gr

Ζώδια σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Ο Άρης σε εξάγωνο με ουρανό σου δίνει θέληση και πείσμα. Σήμερα ένα σχέδιο που είχες καιρό στο μυαλό σου μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται πραγματικότητα. Κερδίζεις τον θαυμασμό των συνεργατών σου και παίρνεις άμεσα αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα. Από την άλλη η Αφροδίτη στον υδροχόο σε φέρνει κοντά με άτομα που είχες απομακρυνθεί. Μπορεί να αποκτήσεις ερωτικό ενδιαφέρον για ένα άτομο με διαφορετική θρησκεία ή διαφορετικά τελείως ενδιαφέροντα. Γενικά έχεις ανάγκη δίπλα σου ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώσεις ελεύθερος και δεν θα καταπιέσουν τα πιστεύω σου. 

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Ουρανό σε γεμίζει δυναμικότητα. Δεν φοβάσαι τίποτα και νιώθεις ότι τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο σε αυτά που θέλεις να κάνεις. Η τόλμη σου σε φέρνει σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν να σου δώσουν πολλά. Η Αφροδίτη στον υδροχόο σου δίνει ερωτική διάθεση και μαγνητισμό. Αν είσαι σε σχέση θέλει προσοχή για να μην μπλέξεις σε διπλές καταστάσεις. Αν είσαι ελεύθερος νιώθεις την ανάγκη να φλερτάρεις αλλά δεν ενδιαφέρεσαι και τόσο για κάτι μόνιμο. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σήμερα με την Αφροδίτη στον υδροχόο έχεις ανάγκη από ελευθερία και δεν δέχεσαι τίποτα που σε καταπιέζει και σε στριμώχνει. Θα είσαι με ανθρώπους που θέλουν ακριβώς το ίδιο και θα νιώθεις μια ευχάριστη αίσθηση ελευθερίας. Το παρόν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει τώρα και κάνεις τα πάντα για να το ζήσεις με χαρά. Ίσως αυτό φέρει συγκρούσεις με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος ή όποιον κατακρίνει τις επιλογές σου. Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Ουρανό φέρνει ξαφνικές γνωριμίες με το αντίθετο φύλο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η σημερινή ημέρα έχει ενδιαφέρον αφού ξεκινάει δυναμικά με εσένα να προσπαθείς να διεκπεραιώσεις  δουλειές που είχαν μείνει πίσω καθώς και έξτρα υποχρεώσεις που προκύπτουν. Πάρε βαθιά ανάσα και ρίξου στη μάχη. Σίγουρα θα τα καταφέρεις αφού ο Άρης σε εξάγωνο με τον Ουρανό σου δίνει πείσμα και θέληση και την τύχη με το μέρος σου. Η είσοδος της Αφροδίτης στον υδροχόο δίνει ερωτικά ραντεβού και πολύ φλερτ. Γνωρίζεις ενδιαφέροντα άτομα που μοιράζεσαι μαζί τους πνευματική επικοινωνία.  

ΛΕΩΝ
Με την Αφροδίτη στον υδροχόο η διάθεση για δουλειά πάει περίπατο. Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και θέλεις να απολαύσεις τις μικρές χαρές της ζωής. Η επικοινωνία είναι αυξημένη. Συναντήσεις με φίλους καθώς και ασχολίες που έχουν να κάνουν με εσένα. Μην το παρακάνεις όμως με την αμέλεια των υποχρεώσεων  γιατί μπορεί να βρεθείς σε πολύ δύσκολη θέση. Νέες γνωριμίες και φλερτ ευνοούνται. Ίσως γνωρίζεις ένα άτομο πολύ διαφορετικό από εσένα που θα κερδίσει τον θαυμασμό σου με τις διανοητικές του ικανότητες και γνώσεις. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σήμερα νιώθεις ότι έχεις φορτωθεί πολλά. Η αλήθεια είναι ότι έχεις διάφορα τρεχάματα με θέμα σπιτιού ή με οικογενειακά πρόσωπα. Μην αρνηθείς την βοήθειά σου γιατί για κάποιους είναι πολύτιμη. Στα επαγγελματικά είναι δίπλα σου συνάδελφοι και φίλοι και συνεργάζονται άψογα μαζί σου. Όσον αφορά τα αισθηματικά με την Αφροδίτη στον υδροχόο αν είσαι σε σχέση μην τη θέσεις σε κίνδυνο για να ζήσεις μια περιπέτεια. Ναι, η ανάγκη σου για κάτι τέτοιο είναι αυξημένη. Αν είσαι ελεύθερος κάνεις νέες γνωριμίες που όμως δεν δείχνουν να έχουν μέλλον. 

ΖΥΓΟΣ
Η Αφροδίτη στον υδροχόο σήμερα σου δίνει διάθεση να ασχοληθείς με τον εαυτό σου που τον έχεις παραμελήσει το τελευταίο διάστημα. Κανονίζεις υποθέσεις που έχεις αφήσει καιρό και αφορούν το σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Έχεις αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και καλή διάθεση. Φίλοι  και αγαπημένοι είναι κοντά σου. Παράλληλα έχεις εύνοια στα αισθηματικά με αποτέλεσμα να είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες. Άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα σε προσεγγίζουν. Διασκέδαση και ανάλαφρη διάθεση. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο  Άρης σε εξάγωνο με τον ουρανό σου δίνουν πείσμα και θέληση για να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Η τύχη είναι με το μέρος σου και τίποτα δεν είναι ικανό να σε κάνει να μπει εμπόδιο στα σχέδια σου. Το μεγάλο πείσμα σου όμως μπορεί να σε φέρει σε αντιπαράθεση με ανθρώπους από το εργασιακό σου περιβάλλον. Χαμήλωσε τους τόνους και άκου και τη γνώμη τρίτων. Όσον αφορά τα αισθηματικά, αν είσαι σε σχέση, κάνεις από κοινού πράγματα με το ταίρι σου. Ασχολείστε μαζί με το σπίτι ή διευθετείτε προσωπικές υποθέσεις. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σήμερα υπάρχει έντονη κινητικότητα στα επαγγελματικά. Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Ουρανό φέρνει ξαφνικές  συνεργασίες. Τώρα μπορείς να πραγματοποιήσεις κάτι που είχες στο μυαλό σου καιρό και σουν φαινόταν ανέφικτο. Η πειθώ σου είναι άξια θαυμασμού και η εσωτερική σου δύναμη αστείρευτη. Συναισθηματικά θέλει λίγο προσοχή η σημερινή ημέρα αφού θα έχεις την τάση να γκρινιάζεις και να θέλεις να γίνεται το δικό σου. Δεν είναι δεδομένο ότι οι δικοί σου άνθρωποι θα ανεχτούν οποιαδήποτε συμπεριφορά από εσένα. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σήμερα απέφυγε οποιαδήποτε διένεξη μπορεί να προκύψει στο γραφείο. Ναι μπορεί οι άλλοι να δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που λες αλλά με το να λογομαχείς με ανθρώπους που βλέπεις καθημερινά και συνεργάζεσαι δεν καταφέρνεις κάτι. Κάνε υπομονή, μέρα είναι θα περάσει. Όσον αφορά τα αισθηματικά τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Έχεις κάνει γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους και σήμερα νιώθεις την αισιοδοξία και την επιθυμία να προχωρήσεις παρακάτω. Η Αφροδίτη στον υδροχόο βέβαια δεν είναι για σοβαρές δεσμεύσεις και σε καμία περίπτωση καταπιέσεις. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Αφροδίτη στο ζώδιο σου φέρνει εξελίξεις στα αισθηματικά. Νέες γνωριμίες, πολύ φλερτ, όμορφη διάθεση. Έχεις την ανάγκη να διασκεδάσεις μαζί με τον άλλον, να τον γνωρίσεις από την καλή και από την ανάποδη, να ανταλλάξετε απόψεις για τη ζωή. Σε ελκύουν άνθρωποι που δεν σε καταπιέζουν, που σε κάνουν να νιώθεις ο εαυτός σου και δεν γαντζώνονται επάνω σου. Πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις με την κοινωνικότητα και χάσεις το στόχο σου.

ΙΧΘΕΙΣ
Σήμερα είναι μια έντονη ημέρα με αρκετές υποχρεώσεις. Προσπαθείς να τα προλάβεις όλα, και δε λέω τα καταφέρνεις. Έχεις εξάλλου καταλήξει ότι χωρίς προγραμματισμό δεν μπορούν να γίνουν οι δουλειές, οπότε προσπαθείς να τα ρυθμίζεις όλα. Υπάρχουν και τα αναπάντεχα που σήμερα σου χτυπάνε την πόρτα και σε βγάζουν από το πρόγραμμα. Συναισθηματικά αν είσαι σε σχέση νιώθεις πληρότητα και υπάρχει ηρεμία. Αν είσαι ελεύθερος έχεις ερωτική διάθεση και αυτό φαίνεται. Μαγνητίζεις με την παρουσία σου και ελκύεις έντονα το αντίθετο φύλο. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 7 Δεκεμβρίου


43 π.Χ. : Πεθαίνει ο Μάρκος Τούλιος Κικέρων, ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας και συγγραφέας. (Γεν. 3/1/106 π.Χ.)



1598: Γεννιέται ο Τζιάν Λορέντζο Μπερνίνι, διάσημος γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας του Μπαρόκ.



1761: Γεννιέται η μαντάμ Τισό, κατά κόσμον Μαρί Γκρόσολτζ, που δημιούργησε το περίφημο ομώνυμο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

1787: Το Ντελαγουέαρ γίνεται η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ, που επικυρώνει ομόφωνα το αμερικανικό Σύνταγμα.

1861: Στο Αμβούργο, με ερμηνεύτρια την Κλάρα Σούμαν, ακούγεται για πρώτη φορά το έργο για πιάνο του Μπραμς: "Παραλλαγές και Φούγκα σε ένα θέμα του Χάντελ".


1894: Πεθαίνει ο Φερντινάν Ντε Λεσέπς, γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης, που διάνοιξε -μεταξύ άλλων- το κανάλι του Σουέζ και τη διώρυγα της Κορίνθου. (Γεν. 19/11/1805)

1902: Πεθαίνει ο Τόμας Ναστ, αμερικανός σκιτσογράφος, ο αποκαλούμενος και «πατέρας του αμερικάνικου καρτούν». (Γεν. 27/9/1840)

1902: Η Βρετανία και η Γερμανία ζητούν αποζημίωση από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Κάστρο για τις απώλειες, που υπέστησαν κατά το πραξικόπημα του 1899.

1909: Αναγνωρίζεται από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών η βασιλική προκήρυξη, βάσει της οποίας η Νοτιοαφρικανική Ένωση αποκτά αυτοκυβέρνηση.

1910: Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης της τζαζ Λούις Πρίμα.

1912: Στην Αίγυπτο, ανακαλύπτεται από τον Γερμανό αρχαιολόγο Λούντβιχ Μπόρχαρντ η αρχαία προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης, συζύγου του Φαραώ Αμένοφη Δ, που κυβέρνησε από το 1364 ως το 1347 π.Χ. Η προτομή κοσμεί το Μουσείο του Βερολίνου.

1917: Οι ΗΠΑ κηρύττουν τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1923: Ο Τζόνι Βάισμιλερ σημειώνει το 50ό του παγκόσμιο ρεκόρ, όταν κολυμπάει τα 100μ σε 58.06 χωρίς συναγωνισμό.


1928: Γεννιέται o Aμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι, μία μεγάλη μορφή της αμερικανικής διανόησης κι ένας αντιρρησίας του συστήματος.

1929: Η Τουρκία παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.


1930: Η πρώτη διεθνής ποδοσφαιρική νίκη της Ελλάδας σημειώνεται επί της Βουλγαρίας στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για το πρώτο Βαλκανικό Κύπελλο με σκορ 6-1 (Τσολίνας 4, Μεσσάρης 2)

1932: Γεννιέται η ηθοποιός Έλεν Μπέρνστιν.

1939: Ο 36χρονος Λοθ Γκέχριγκ εκλέγεται στο Hall of Fame του μπέιζμπολ και γίνεται ο πρώτος στην ιστορία, που "παραβαίνει" τον κανόνα, που υποχρεώνει τους παίκτες να έχουν αποσυρθεί ένα χρόνο πριν αποκτήσουν το δικαίωμα της εκλογής. Η καριέρα του θα τελειώσει εξαιτίας μιας ασθένειας, με απολογισμό 2.130 συνεχόμενων συμμετοχών και 493 home runs.



1941: Οι Ιάπωνες καταστρέφουν το Περλ Χάρμπορ με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, υποχρεώνοντας τις ΗΠΑ να μπουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1946: Στην Ατλάντα των ΗΠΑ πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Winecoff» σκοτώνει 119 άτομα.

1948: Ο Ντόναλντ Μπράντμαν, ο "Babe Ruth" του κρίκετ, αποχωρεί από την ενεργό δράση στην Αυστραλία.


1948: Γεννιέται ο Λάκης Παπαδόπουλος, (Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ), τραγουδοποιός.

1949: Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης της τζαζ Τομ Γουέιτς.

1952: Γεννιέται ο Γιώργος Χωραφάς, ηθοποιός. (Πολίτικη Κουζίνα)

1958: Γεννιέται ο αστέρι του wrestling Ρικ Ρουντ που πέθανε πρόωρα το 1999.

1960: Η Γιουγκοσλαβία, η Κεϋλάνη και η Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία αποσύρονται από τη δύναμη του ΟΗΕ στο Κογκό, μετά τη σύλληψη του υπό δίωξη πρωθυπουργού Πατίς Λουμούμπα και την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην επαρχία Οριεντάλ από τον Πρόεδρο Καζαβούμπου.

1961: Η ΕΟΚ αναλαμβάνει 18 αφρικανικά κράτη υπό την προστασία της.

1962: Πεθαίνει στο Ορλάντο ο Μπόμπο Νιούσαμ, παίκτης των Μπρούκλυν Ντόντζερς. Στην καριέρα του σημείωσε το ρεκόρ των 211 νικών-222 ηττών.



1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του "προπατορικού αναθέματος".

1970: Κατά την επίσημη επίσκεψη του καγκελάριου Βίλι Μπραντ στην Πολωνία, υπογράφεται στη Βαρσοβία "συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων" μεταξύ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας και της Πολωνίας.

1971: Γεννιέται η πορνοστάρ Τσέισι Λέιν.

1971: Γεννιέται ο Ράιαν Γουάιτ, δυναμικός ακτιβιστής στον αγώνα κατά του ΑΙDS.


1972: Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το Απόλλο17. Είναι η τελευταία αποστολή διαστημικών αεροσκαφών Απόλλο στη σελήνη.

1973: Στην Ελλάδα, καταργούνται οι επίτροποι των Ανωτάτων Σχολών.

1974: Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας (15 Ιουλίου 1974) και την τούρκικη εισβολή (20 Ιουλίου 1974). 
Παρά την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί, η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

1975: Η Ινδονησία εισβάλλει στο Ανατολικό Τιμόρ.


1975: Ντεμπούτο με την φανέλα του Ηρακλή κάνει ο Βασίλης Χατζηπαναγής σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο.


1976: Πεθαίνει, σε ηλικία 73 ετών, ο θεατράνθρωπος Κώστας Μουσούρης.

1979: Γεννιέται ο ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος.

1979: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με τελεσίγραφό του προς τις ιρανικές αρχές, δίνει διορία λίγων ημερών για την απελευθέρωση των Αμερικανών ομήρων.

1980: Γεννιέται ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Τζον Τέρι.

1982: Γεννιέται η τραγουδίστρια Χρύσπα.

1983: Γίνεται η πρώτη εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση στο Τέξας των ΗΠΑ.

1986: Ο προπονητής των LA Lakers Πατ Πάιλι σημειώνει την 300ή του νίκη σε 416 αγώνες, όταν η ομάδα του κερδίζει τους Golden State Warriors με 132-100

1987: Στο Περού αεροσκάφος που μεταφέρει την ομάδα της Αλιάνσα Λίμα συντρίβεται και σκοτώνονται όλοι.

1988: Σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ "χτυπά" την Αρμενία προκαλώντας καταστροφικές ζημιές.

1989: Αποτυγχάνει, μετά από έξι ημέρες, η απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Προέδρου Κορασόν Ακίνο στις Φιλιππίνες.

1990: Τους 10 φτάνουν οι νεκροί από το κρύο στην Ελλάδα.

1991: Στη Βρετανία, αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του ακροδεξιού Γάλλου πολιτικού Ζαν Μαρί Λεπέν.

1993: Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει ότι, είχε αποκρύψει από την πρώην ΕΣΣΔ 204 πυρηνικές εκρήξεις στο χώρο δοκιμών στη Νεβάδα, ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα πέμπτο του συνόλου των δοκιμών.

1994: Στη Βραζιλία, αρχίζει η δίκη του πρώην Προέδρου Κολόρ ντε Μέλο, με την κατηγορία της διαφθοράς.


1994: Ο Υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη έλληνα υπουργού στο χωριό Μπελογιάννης, στη Βουδαπέστη, όπου οι κάτοικοι είναι κυρίως ελληνικής καταγωγής, πολιτικοί πρόσφυγες.

1995: Μετά από έξι χρόνια ταξίδι το διαστημόπλοιο «Galileo» φτάνει στον Δια.

1995: Λήγουν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της ιδρυτικής συνέλευσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, με την εκλογή του 9μελούς προεδρείου και την ψήφιση των αποφάσεων.

1996: Ο Juergen Klinsmann σημειώνει το 100ό του γκολ στην Μπουντεσλίγκα στη νίκη της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ με 1-0

1997: Στη Νέα Ζηλανδία, ορκίζεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, η Τζένι Σίπλεϊ.

2002: Το Ιράκ παραδίδει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ έκθεση 12.000 περίπου σελίδων για τα οπλικά του συστήματα. Η έκθεση στέλνεται από τη Βαγδάτη στη Βιέννη στην έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και στη Νέα Υόρκη. Μέσα σε αυτή η Βαγδάτη υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.

2007: Την τρίτη θέση σε διαφθορά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του διεθνούς Ινστιτούτου Transparency International. Πρώτες έρχονται η Ρουμανία και η Λιθουανία.


2008: Επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα επεισόδια για το θάνατο του 16χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Πυρπολούνται καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού του, Παναγιώτη Χηνοφώτη.