10.5.16

Ό,τι συμβαίνει είναι για το καλό μας…


Στην μακρινή μας Ινδία διηγούνται ένα παραμύθι, απ’ αυτά που σου αφήνουν κάποιο χαμόγελο, γιατί έχουν ένα αναπάντεχα διδακτικό τέλος.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αυτοκράτορας, που είχε διαλέξει σαν προσωπικό του σύμβουλο ένα πολύ σοφό γέροντα που όμως είχε ένα μεγάλο ελάττωμα, συνεχώς επαναλάμβανε, «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου… ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…

Ο αυτοκράτορας όμως παρόλο που το «ελάττωμα» του σοφού τον εκνεύριζε, τον κρατούσε κοντά του γιατί οι συμβουλές και η σοφία του, τού ήταν πολύ χρήσιμα και γι΄ αυτό το λόγο, τον έπαιρνε πάντα μαζί του, ειδικά όταν απομακρυνόταν από το παλάτι.

Μια βροχερή μέρα, ο αυτοκράτορας αποφάσισε να καλλωπιστεί και αφού τον έπλυναν οι γυναίκες της αυλής, ζήτησε από τον κουρέα να τον ξυρίσει και να του κάνει μανικιούρ.

Την ώρα όμως που ο κουρέας του έκοβε τα νύχια, ακούστηκε ένας κεραυνός τόσο δυνατός που ο αυτοκράτορας και ο κουρέας τρόμαξαν τόσο πολύ που ο κουρέας έκοψε το μικρό δαχτυλάκι του αυτοκράτορα… Κραυγές, πόνου και θυμού κυρίευσαν τον αυτοκράτορα που έπεσε πάνω στον κουρέα με μεγάλη οργή: «Γρήγορα στην φυλακή, ανάξιε, έκοψες το δάχτυλο του αυτοκράτορα, θα σαπίσεις μέσα στην φυλακή για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου!» Τότε επενέβη ο σοφός γέρος και άρχισε πάλι να επαναλαμβάνει: «ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου…, ότι σου συμβαίνει είναι για το καλό σου»…

Ο αυτοκράτορας γεμάτος οργή, φώναξε: «Φτάνει πια, με αυτές τις ανοησίες, σε βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια και εσύ στην φυλακή, έτσι θα μπορείς ν’ ακούς μόνος σου τις βλακείες σου μέχρι το τέλος της ζωής σου!»



Την επόμενη μέρα ο αυτοκράτορας, για να ξεθυμώσει και να χαλαρώσει, αποφάσισε να πάει κυνήγι στο δάσος, βέβαια μόνος του, μια και είχε φυλακίσει τον γέροντα σοφό που συνήθως τον ακολουθούσε παντού. Ενώ βρισκόταν στο δάσος, ξαφνικά τον περικύκλωσαν οι πολεμιστές-αιρετικοί της θεάς Κάλι, τον συνέλαβαν και ήταν πολύ ευτυχισμένοι που βρήκαν ένα θύμα για να το θυσιάσουν στην θεά τους.
Ο αυτοκράτορας, φώναξε, ούρλιαξε, παρακάλεσε, αλλά τίποτα. Εκείνοι είχαν αποφασίσει να τον θυσιάσουν στη θεά Κάλι που ήταν η θεά του κακού και γιόρταζε εκείνη τη μέρα. Τον έντυσαν λοιπόν με το ειδικό ράσο, τον άλειψαν με το ιερό τους λάδι, τον έδεσαν στον βωμό και ενώ ο αρχηγός ήταν έτοιμος να του μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά, είδε, με τρόμο, πως από το θύμα έλλειπε ένα μέλος- το μικρό του δαχτυλάκι, βρίζοντας και φτύνοντας τον έλυσε, γιατί δεν επιτρεπόταν να θυσιάσουν κάποιον που δεν ήταν αρτιμελής και έτσι τον άφησαν να φύγει…

Ακόμα ζαλισμένος, ο αυτοκράτορας γρήγορα έτρεξε στο παλάτι του και στο δρόμο κατάλαβε τι είχε γίνει,ο σοφός γέροντας είχε δίκιο και ευτυχώς που σε εκείνο το ατύχημα τού έκοψε ο κουρέας το δάχτυλο και έτσι σώθηκε η ζωή του. Τι σημασία είχε ένα δαχτυλάκι λιγότερο μπροστά στον κίνδυνο που είχε διατρέξει; Καλύτερα ζωντανός και με ένα δάχτυλο λιγότερο παρά νεκρός!

Φτάνοντας στο παλάτι ο αυτοκράτορας, πήγε αμέσως στις φυλακές και ελευθέρωσε τον κουρέα και μετά πήγε στον σοφό γέροντα, μπήκε στο κελί τον αγκάλιασε και του είπε: «Φίλε μου, συγχώρεσε με, για το κακό που σου έκανα, τι τυφλός που ήμουνα. Με συνέλαβαν οι αιρετικοί της θεάς Κάλι και ενώ ήταν έτοιμοι να με θυσιάσουν, είδαν πως μου έλειπε το μικρό μου δαχτυλάκι και με άφησαν να φύγω, είχες δίκιο φίλε μου, «ότι μας συμβαίνει είναι για το καλό μας!» Συγχώρεσε με φίλε μου, θα είσαι πάντοτε κοντά μου και όλο το βασίλειο σου ανήκει…

Αλλά τώρα πες μου σε παρακαλώ πολύ, εσύ, που σε έβαλα φυλακή, «που είναι το καλό που συνέβηκε σε σένα;» Με ηρεμία ο γέροντας κοίταξε τον αυτοκράτορα και του απάντησε: «Βλέπετε εξοχότατε, εάν δεν με είχατε φυλακίσει θα σας είχα συνοδέψει, όπως πάντα, στο κυνήγι σας στο δάσος και σε εμένα δεν λείπει κανένα δάχτυλο…! «Ότι μας συμβαίνει είναι για το καλό μας».


Πηγή: diaforetiko.gr

Τελετή λήξης προγραμμάτων πρόληψης

Την Κυριακή 8 Μαίου 2016, στην αίθουσα "Μέγας Αλέξανδρος", πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των προγραμμάτων "Εκπαίδευση στην ψηλάφηση - Υπέρηχος των μαστών" και "πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου". 

Tα έργα υλοποιήθηκαν στο νομό Αργολίδας και στο δήμο Νεμέας και χρηματοδοτήθηκαν από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος "EEA Grants "We are all Citizens" Programme / Project Promoters Forum", το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων, εξετάστηκαν υπερηχογραφικά 1000 γυναίκες, εκπαιδεύτηκαν στην ψηλάφηση 1190 και πραγματοποίησαν τεστ κοπράνων 360 άτομα.






Πολυμορφικό LIVE - AENAON μαζί με Κινηματογραφική Προβολή / Ο Γιάννης Νανόπουλος ερμηνεύει Μεγάλες μουσικές δημιουργίες του Θάνου Μικρούτσικου


Γιορτή Μάη & Κερασιού στον Πλάτανο


Nafplio Energy Triathlon 2016


Στις 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Nafplio Energy Triathlon 2016 στην Ιστορική πόλη του Ναυπλίου!

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nafplio Energy Triathlon, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), την Energy Races, την εταιρεία “CAREFULL” και τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ & Κ.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ «ΕΥΡΟΣ», ανακοινώνει την διεξαγωγή αγώνα Τριάθλου με την ονομασία «Nafplio Energy Triathlon», την Κυριακή 19 Ιουνίου, στο Ναύπλιο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα Τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στην πόλη του Ναυπλίου αλλά και στους παράλληλους αγώνες Κολύμβησης και Aquathlon που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου.

Το Nafplio Energy Triathlon είναι ανοιχτό προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους και περιλαμβάνει διαδρομές στην Κολύμβηση (0,75χλμ), την Ποδηλασία (20χλμ) και το Τρέξιμο (5χλμ), χωρίς διακοπή. Οι λάτρεις του Τριάθλου θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην Ιστορική και πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, με φόντο το Παλαμήδι, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου. Οι πιο αρχάριοι αθλούμενοι, εκτός από το Τρίαθλο, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ακόμα πιο προσιτό Aquathlon, που περιλαμβάνει μόνο Κολύμβηση και Τρέξιμο. Οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Τρίαθλο και να μυηθούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καθιστούν ένα από τα πιο δυναμικά και εντυπωσιακά αθλήματα.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός στο Ναύπλιο που αποτελεί φιλικό Τουριστικό και Πολιτιστικό προορισμό για όλους. Η Διοργάνωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Ναυπλιέων και της χώρας.

Αναλυτικά, όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα βρίσκονται εδω:
http://www.energyraces.gr/?event=nafplio-energy-triathon-2016

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.energyraces.gr και πιο συγκεκριμένα στο link: http://www.energyraces.gr/register/multisport/ μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016. 

Για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 19 Μαΐου 2016, οι εγγραφές γίνονται με έκπτωση 25% σε όλα τα αγωνίσματα.

Μάρκος Βαμβακάρης 1905 – 1972


Ρεμπέτης, από τους ακρογωνιαίους λίθους της λαϊκής μουσικής. Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1905 στον συνοικισμό Σκαλί της Άνω Χώρας της Σύρου από οικογένεια καθολικών και ήταν ο πρώτος από τα έξι παιδιά του Δομένικου και της Ελπίδας Βαμβακάρη. Η οικογένειά του ήταν φτωχή, έφερε όμως το «μικρόβιο» της μουσικής. Ο πατέρας του έπαιζε γκάιντα και ο παππούς του έγραφε τραγούδια.

Πριν καλά - καλά ξεκινήσει το σχολείο, ο Μάρκος αναγκάστηκε να διακόψει, διότι πήραν τον πατέρα του στο στρατό, και έπιασε δουλειά με τη μητέρα του σε ένα κλωστήριο. Τα επόμενα χρόνια δούλεψε ως χασάπης, εφημεριδοπώλης, οπωροπώλης, λούστρος, και το 1917, σε ηλικία 12 ετών, έφυγε για τον Πειραιά. Αρχικά, εγκαταστάθηκε στα Ταμπούρια κι έπιασε δουλειά ως γαιανθρακεργάτης. Δούλεψε ακόμα ως λιμενεργάτης και ως εκδορέας στα σφαγεία, ενώ τα βράδια σύχναζε στους τεκέδες, όπου το 1924 άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του μπουζούκι. Εντυπωσιάστηκε και μέσα σε ελάχιστους μήνες έγινε ένας από τους καλύτερους αυτοδίδακτους μπουζουξήδες. Την περίοδο αυτή έκανε και τον πρώτο του γάμο με τη Ζιγκοάλα, την οποία όπως έλεγε μίσησε στο τέλος όσο καμία άλλη γυναίκα στον κόσμο.

Το 1925 κατατάχθηκε στο στρατό και όταν απολύθηκε άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Έως το 1933 είχε γράψει πάνω από 50 τραγούδια και με την πιεστική παρότρυνση του Σπύρου Περιστέρη, o Μάρκος Βαμβακάρης γραμμοφώνησε στην Odeon τον πρώτο δίσκο με μπουζούκι στην Ελλάδα, που από τη μία μεριά είχε το «Καραντουζένι» (Έπρεπε να 'ρχόσουνα μάγκα μες στον τεκέ μας) και από την άλλη μεριά το «Αράπ» (ένα σόλο ζεϊμπέκικο).

Την επόμενη χρονιά δημιούργησε με τρεις φίλους του -τον Γιώργο Μπάτη, τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Ανέστη Δελιά- ένα πρωτοποριακό για την εποχή μουσικό σχήμα που ονομάστηκε «Η Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Ο Μάρκος άνοιξε το δικό του μαγαζί στα Άσπρα Χώματα. Η αστυνομία, όμως, δεν του έδωσε άδεια. Έτσι αναγκάστηκε να το κλείσει και για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια ταξίδεψε με τον Μπάτη στη Σύρο. Έπαιξαν μαζί για περίπου δύο μήνες σ' ένα μαγαζί της παραλίας και όταν γύρισε στον Πειραιά έγραψε τη Φραγκοσυριανή, ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του.

Η περίοδος λίγο πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν και η πιο παραγωγική. Τα τραγούδια του έβγαιναν σε δίσκους και ο Μάρκος έγινε περιζήτητος. Αφού περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και σε πολλές ακόμα πόλεις, άρχισε εμφανίσεις στον Βοτανικό, μαζί με τον Γιάννη Παπαιωάννου, τον Κώστα Καρίπη και τον Στέλιο Κερομύτη.

Με την έναρξη του πολέμου, ο Βοτανικός έκλεισε και ακολούθησαν δύσκολα χρόνια. Το 1941 πέθανε ο αδερφός του Λεονάρδος και το 1942 η μητέρα του Ελπίδα. Την εποχή εκείνη, έπειτα από παρότρυνση της μεγάλης του αδελφής, ο Μάρκος παντρεύτηκε με ορθόδοξο γάμο τη δεύτερη σύζυγό του, τη Βαγγελιώ. Για το γεγονός αυτό αφορίστηκε από την καθολική εκκλησία και μόλις το 1966 του δόθηκε και πάλι η κοινωνία των Καθολικών. Τα δύο πρώτα παιδιά τους χάθηκαν πρόωρα. Το 1944 η Βαγγελιώ γέννησε τον Βασίλη και ακολούθησαν άλλα δύο αγόρια, ο Στέλιος το 1947 και ο Δομένικος το 1949.

Μετά τον πόλεμο, ο Μάρκος Βαμβακάρης άρχισε να βγάζει ξανά δίσκους σε διάφορες εταιρίες και όλοι γίνονταν ανάρπαστοι. Το 1954 αρρώστησε με βαριά αρθρίτιδα και σταμάτησε να παίζει. Όταν θέλησε να επιστρέψει στο πάλκο, όλοι τον είχαν ξεχάσει. Η ελληνική μουσική βιομηχανία τον θεωρούσε «ξεπερασμένο» και δεν τον έπαιρνε κανένας σε κάποιο μαγαζί.

Η κατάσταση άλλαξε δραματικά το 1960, όταν έπειτα από πρωτοβουλία του Βασίλη Τσιτσάνη, κυκλοφορούν από την Columbia παλιά και καινούρια τραγούδια του Βαμβακάρη, τραγουδισμένα από τον ίδιο και από καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Καίτη Γκρέι, η Άντζελα Γκρέκα, ο Στράτος Διονυσίου, κ.ά. Το εγχείρημα σημείωσε τεράστια επιτυχία και ο Μάρκος είχε την ευκαιρία να ξαναδουλέψει στα λαϊκά πάλκα, αλλά και να δώσει συναυλίες σε πρωτόγνωρους για τους ρεμπέτες χώρους. Το 1966 έκανε την εμφάνισή του σε μπουάτ στην Πλάκα, ενώ ακολούθησε η συναυλία στο θέατρο «Κεντρικόν» το χειμώνα της ίδιας χρονιάς και στη συνέχεια πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στις 8 Φεβρουαρίου του 1972, ο Μάρκος Βαμβακάρης πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη.

Σχετική Βιβλιογραφία
«Μάρκος Βαμβακάρης - Αυτοβιογραφία», της Αγγελικής Βέλλου - Κάιλ. (εκδόσεις «Παπαζήση»)
«Ρεμπέτικη Ανθολογία», του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Α'. (εκδόσεις «Πλέθρον»)
«Μάρκος Βαμβακάρης, ο Άγιος Μάγκας», του Μάνου Τσιλιμίδη. (εκδόσεις «Κάκτος»)


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Καθαρίστε αρτηρίες, καρδιά, νεφρά και έντερο σε μόλις 72 ώρες


Το οξυγόνο και οι θρεπτικές ουσίες στο ανθρώπινο σώμα μεταφέρονται μέσω των αρτηριών στην καρδιά και όλα τα υπόλοιπα όργανα. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, επειδή μέσω αυτόν τρέφεται κάθε ανθρώπινο κύτταρο...
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διατηρούνται καθαρές.

Αν οι αρτηρίες σας δεν είναι καθαρές (αθηρωμάτωση/αθηρωματική πλάκα αιμοφόρων αγγείων) η ροή του αίματος προς τα όργανα θα μειωθεί και σύντομα θα λιμοκτονήσουν για οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα για την καρδιά (έμφραγμα), τα νεφρά, τον εγκέφαλο (εγκεφαλικό επεισόδιο) και όλα τα άλλα όργανα.

Μπορείτε να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να αποφύγετε την ασθένεια των υπολοίπων οργάνων σας με αυτή την απλή θεραπεία.

Υλικά:
8 λεμόνια
Ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ περίπου 4-5 cm
8 σκελίδες σκόρδο
4 λίτρα καθαρού νερού

Προετοιμασία
Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε καλά τα λεμόνια και να τα κόψετε σε κομματάκια. Στην συνέχεια καθαρίστε τα σκόρδα και το τζίντζερ και βάλτε τα υλικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε τα, έως ότου να σχηματίσουν μία παχιά πάστα. Αφού τελειώσετε τοποθετήστε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέστε το νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά μόλις αρχίζει να βράζει. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και εν συνεχεία σουρώστε το σε μπουκάλια και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Χρήση
Πίνετε αυτό το υγιεινό ποτό κάθε μέρα, δύο ώρες πριν από τα γεύματα με άδειο στομάχι.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, συνιστάται ιδιαίτερα η σωματική δραστηριότητα/άσκηση, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας, αλλά θα βελτιώσετε και ολόκληρη την υγιεία σας.

Για αυτό, λοιπόν, έχω να προτείνω σε όλους τους φίλους του σάιτ και όλους τους γιατρούς και θεραπευτές να γνωρίσουν την ΦΥΣΙΚΗ και απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη: 

Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από 
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.


ΠΗΓΗ: masternews

Εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι για τον Κολοκοτρώνη


Ο Δήμος της Τρίπολης και η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών, οργανώνουν εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, για την 195η επέτειο προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην «Παναγιά Χρυσοβιτσίου», καθώς και της ανακήρυξης της 1ης πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της Επανάστασης. 


Τo πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 14 Μαΐου

10.00 Διεξαγωγή ημιμαραθωνίου ανωμάλου δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή, Λιμποβίσι-Διασταύρωση Αρκουδορρέματος-Πιάνα-Μυλόστρατα-Χρυσοβίτσι. Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξης του σε Αρχιστράτηγο.

18:30 Διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας στο μουσείο δασικής ιστορίας του Χρυσοβιτσίου με αντικείμενα:

«Η πίστη του Κολοκοτρώνη και το προσκύνημά του στην εικόνα της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι», διάρκειας 20 λεπτών. Ομιλητής: Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

«Η ανακήρυξη της Εφορείας της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη ως Αρχιστράτηγου την 28η Απριλίου 1821 στο Χρυσοβίτσι», διάρκειας 20 λεπτών. Ομιλητής Σπύρος Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, τακτικό μέλος Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών.

«Η μεγάλη δράση του Κανέλλου Δεληγιάννη ως προέδρου της Εφορείας της Καρύταινας και ο διορισμός του Δημήτριου Πλαπούτα ως διοικητή του στρατοπέδου της Πιάνας», διάρκειας 20 λεπτών. Ομιλητής: Ηλίας Γιαννικόπουλος, δικήγορος, τακτικό μέλος Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών, διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Κυριακή 15 Μαΐου

07:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών του Χρυσοβιτσίου

07:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χρυσοβίτσι, προεξάρχοντος του

Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας & Κυνουρίας κκ. Αλέξανδρου

10.20 Δοξολογία

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία

του Χρυσοβιτσίου. Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας απότον κ. Ηλία Γιαννικόπουλο, τακτικό μέλος Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών, διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και τ. Πρόεδρο της Παγγαορτυνιακής Ένωσης.

11:30 Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου 11:35. Παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραΐτες» στην πλατεία του χωριού.


ΠΗΓΗ : ert.gr

10 πιο καρκινογόνες τροφές και τι πρέπει να προσέξετε!!!


Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε…. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η διατροφή. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.

Πόπκορν

Μπορεί να είναι πιο βολικές, αλλά οι έτοιμες σακούλες πόπκορν είναι γεμάτες χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα πόπκορν ως “πιθανώς” καρκινογόνο ή πιθανώς σχετιζόμενο με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Επιπρόσθετα, έρευνες δείχνουν ότι το χημικό συστατικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα πόπκορν σχετίζεται με τον καρκίνο των πνευμόνων.

Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφίμων από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!

Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επεξεργασμένο κρέας

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Σολομός ιχθυοτροφείου

Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο. Ο σολομός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια τροφή που καλό είναι να αποφεύγετε.

Trans λιπαρά

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.

Προϊόντα τύπου κόλα

Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνουν το pH του σώματος και ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικά. Κάποια συγκεκριμένα χημικά, όπως το χρώμα καραμέλας και το παράγωγό του 4-μεθυλιμιδαζόλιο -έχει αποδειχθεί σε έρευνες- ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης

Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό! Πρόσφατα έγινε έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε είκοσι μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν, επίσης, συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Επεξεργασμένο αλεύρι

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. 



ΠΗΓΗ : newsone.gr

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΕΙΩΝ «Ο ΔΑΝΑΟΣ»


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Α Ρ Γ Ε Ι Ω Ν   « Ο  Δ Α Ν Α Ο Σ »

Α Ρ Χ Ι Ε Ρ Α Τ Ι Κ Ο    Μ  Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο

          Την    Κυριακή   15   Μαΐου 2016  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», τελεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Επιτίμων Προέδρων, Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Δωρητών και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, του Συλλόγου.

          Προσκαλούνται τα Μέλη του Συλλόγου, οι οικείοι και συγγενείς των κεκοιμημένων, ως και πάντες οι τιμώντες την μνήμην αυτών, όπως προσέλθουν στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Σουμάχερ χρειάζεται ένα θαύμα για να μείνει ζωντανός

Άσχημα τα νέα για την υγεία του πρωταθλητή της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, που δίνει καθημερινή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο Μίκαελ Σουμάχερ, που από το 2013 και το πολύ σοβαρό ατύχημά του συνεχίζει να δίνει καθημερινό αγώνα, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι σε ένα ατύχημα που είχε την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και από τότε προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή.
Ένα δημοσίευμα του αμερικανικού newseveryday.com που επικαλείται τη μαρτυρία ενός νευροχειρούργου που παρακολουθεί τον Σουμάχερ και αποκαλύπτει πως "θα χρειαστεί ένα θαύμα για να κρατηθεί στη ζωή". Παράλληλα, το άρθρο αναφέρει πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται, ενώ χαρακτηριστικά ο Σουμάχερ έχει χάσει πάρα πολλά κιλά, από τα 75 έχει φτάσει στα 45, με το κόστος της νοσηλείας του να ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: grandprix

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 15 Μαΐου και στο Άργος


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.Μ.), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αργολίδας "Ορθοπεταλιές", συμμετέχουν στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία που θα γίνει και στο Άργος και προσκαλούν τους φίλους του ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους σε μία ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Εκκίνηση: Πλατεία Δικαστηρίου Άργους (απέναντι από τη λαϊκή αγορά Άργους) ώρα 10:30.

Παρακαλούμε οι ανήλικοι να συνοδεύονται.

Όσοι διαθέτουν κράνος να το φορούν.

Αίτημα της ποδηλατοπορείας είναι η εισαγωγή μαθημάτων ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας στα σχολεία. 

Η ποδηλατοβόλτα θα γίνει με την τεχνική υποστήριξη του καταστήματος ποδηλάτων ΚΙΝΤΗΣ bikes. 

Σας περιμένουμε όλους!!!

Τα 10 επαγγέλματα στην Ελλάδα που άντεξαν στην κρίση


Σε έκθεσή της η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε τα επαγγέλματα που άντεξαν στην Ελλάδα της κρίσης και παρουσίασαν αυξημένο αριθμό προσλήψεων, τη στιγμή που στη χώρα η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δείτε τα 10 επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΛΣΤΑΤ:

- Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς
- Οικονομολόγοι
- Μάγειρες
- Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
- Άλλα επαγγέλματα του κλάδου υγείας
- Ανειδίκευτοι εργάτες
- Επιχειρηματικές υπηρεσίες, διαχειριστές
- Μηχανικοί (εξαιρουμένων αυτών της ηλεκτροτεχνικής)
-Τρόφιμα και συναφή προϊόντα, χειριστές μηχανών
- Ταμίες και υπάλληλοι διανομής εισιτηρίων


Πηγή: Ημερησία

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου


Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Στις 28 Αυγούστου 1955, μαζί με τον συναγωνιστή του Ανδρέα Παναγιώτου σκότωσαν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή, την ώρα που παρακολουθούσε μια συγκέντρωση του ΑΚΕΛ. Ο Παναγιώτου διέφυγε, ενώ ο Καραολής συνελήφθη σε ενέδρα από τις αγγλικές δυνάμεις και φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Στις 28 Οκτωβρίου καταδικάσθηκε σε θάνατο, παρότι η σφαίρα που σκότωσε τον ελληνοκύπριο αστυνομικό προέρχοταν από το όπλο του Παναγιώτου. Οι Αγγλοι δεν του συγχώρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν είχε αποκαλύψει τους συναγωνιστές του.

Ο Ανδρέας Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1934 στον Άγιο Μάμα Λεμεσού και καταγόταν από πάμπτωχη πολυμελή οικογένεια. Φοίτησε για τρία χρόνια στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και στη συνέχεια έπιασε δουλειά σε κατάστημα εκρηκτικών και κυνηγετικών ειδών. Από μικρός αναμίχθηκε στον συνδικαλισμό και διατέλεσε γραμματέας της Συντεχνίας Αχθοφόρων. Νεαρός αγωνιστής της ΕΟΚΑ, πρωτοστάτησε στην αρπαγή οπλισμού από τις κατοχικές αρχές της Αμμοχώστου. Τα όπλα προωθήθηκαν σε διάφορες αντάρτικες ομάδες, οι οποίες μέχρι τότε ήταν εφοδιασμένες σχεδόν μόνο με κυνηγετικά. Στις 22 Νοεμβρίου 1955 κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της «Ιντέλιτζενς Σέρβις», Σίντνεϊ Τέιλορ. Συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Στις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Η γενναία στάση τους μπροστά στους δημίους τους και το γεγονός της θανάτωσής τους προκάλεσαν παγκόσμια αντίδραση και κατακραυγή. Την προηγούμενη μέρα (9 Μαΐου 1956) στην Αθήνα, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών, που ζητούσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Προς τιμήν των δύο ηρώων, πολλοί δρόμοι στην Ελλάδα και την Κύπρο φέρουν το όνομά τους.


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Φυσική... καλημέρα