7.6.16

Επιτυχημένη η συναυλία για την Ασπασία στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Καποδιστριακού σχολείου Άργους με τη στήριξη των δημοτικών σχολείων του Δήμου Άργους – Μυκηνών και σε συνεργασία με το Δήμο Άργους – Μυκηνών και την εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν με την ενίσχυσή τους στην Ασπασία Μπόγρη, σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς. 

Το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό της Ασπασίας είναι 3844€.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού. Παρ ότι η υλική βοήθεια είναι μηδαμινή μπροστά στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση της Ασπασίας, η διάθεση αλληλεγγύης όσων παραβρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους το Σάββατο 4 Ιουνίου είναι ένα αισιόδοξο γεγονός, ενώ πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια των χορηγών οι όποιοι παρείχαν πλήρη υποστήριξη.



ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Κινητοποίηση για την υγεία στο Νοσοκομείο Άργους την Τετάρτη 8 Ιουνίου


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην υγεία και στην παιδεία που προκήρυξαν 24ωρη απεργία για τις 8 Ιούνη. Η υγεία και η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα όλου του λαού.

Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία. Η επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου συνεχίζεται.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας είναι μια ακόμη απάτη. Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου και επιπλέον καθολικές πληρωμές από το λαό.

Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.

Καμία ανοχή!

Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας-Περίθαλψης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία. Να φύγουν οι εργολαβικές εταιρείες καθαριότητας από τα νοσοκομεία. Άμεσες προσλήψεις των συναδέλφων με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν είμαστε σκλάβοι!

Οι όροι «γαλέρας» που προωθούν εργολάβοι, αφεντικά και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μείνουν στα χαρτιά! Μαζική, οργανωμένη αντίσταση στη νομιμοποίηση της ασυδοσίας των εργολάβων καθαριότητας.

Όχι στις ατομικές συμβάσεις, στην απλήρωτη δουλειά και στη τρομοκρατία! Να μην αφήσουμε την υγεία μας, τη μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματα μας σε κανένα «κόφτη» κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ και αφεντικών.
Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις!

Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά! Ψαλιδίζει το ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο καθηγητές ειδικοτήτων και Ειδικής Αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει Νηπιαγωγεία.

Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία! Με το σωματείο μας μπροστά, με τη μαζική συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, Οργανωνόμαστε!! Αυτό φοβάται η κυβέρνηση!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ

ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΆΡΓΟΥΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

-Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια και παιδεία για το όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασφαλισμένων, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
-Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα Π.Φ.Υ.
-Δωρεάν διάθεση όλων των φαρμάκων στους ασθενείς.
-Να ΜΗΝ πεταχτούν έξω από το ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων!
-Να ΜΗΝ κλείσουν εκατοντάδες Νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα να μείνουν προνήπια, αλλά και νήπια απ’ έξω αναζητώντας λύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
-Να ΜΗΝ κλείσουν σχολεία, ούτε να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
-Όχι στην υποβάθμιση των δομών Ειδικής Αγωγής.

Εημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» στο Πόρτο Χέλι


Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου AKS PORTO HELI θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» 

Θα μιλήσουν οι: 
- Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης -Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα 
- Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο 
- Βασιλική Χουντάλα Ψυχολόγος στο θέμα της κακοποίησης ανηλίκων 

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Χελίου με το ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και το Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού και Παιδείας

5ος Λαϊκός Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου στη Φρουσιούνα


Ο αθλητής Παναγιώτης Παπαβασιλείου διοργανώνει στην γενέτηρά του την Φρουσιούνα Αργολίδος τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου 7 χλμ. την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 (της Αγίας Παρασκευής).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:15 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στο sebas_argolidas@yahoo.gr και στο fax 2752028796. Μετά την ημερομηνία αυτή καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Η διαδρομή είναι η εξής : τα πρώτα 3.5 χιλιόμετρα σε ασφάλτινη και ευθεία διαδρομή και τα υπόλοιπα σε χωματόδρομο και ανηφορικά με μεγάλη κλίση.

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Θα βραβευτούν ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια της Γενικής.

Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα.

Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν από τους διοργανωτές δωρεάν φαγητό, μπύρες, κρασί και αναψυκτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6955382491 (πρωινές απογευματινές ώρες) και
2752024450 (απογευματινές ώρες)

Πληροφορίες αγώνα

Ημερομηνία:26/07/2016
Διεύθυνση:Φρουσιούνα, Αργολίδα
Περιοχή:Πελοπόνησσος
Κατηγορίες: Αγώνες βουνού
Διαδρομές:7
Συμμετοχή:Δωρεάν €
Email:sebas_argolidas@yahoo.gr


ΠΗΓΗ : Παρατηρητής

”Κουκλοθέατρο χωρίς τέλος” στο Ναύπλιο

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει ένα ολοήμερο πρόγραμμα κουκλοθέατρου, στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου.

Θα παρουσιαστούν πρωτότυπα έργα κουκλοθέατρου για μικρά, μεγάλα παιδιά και τους γονείς τους.

Τα έργα συνέθεσαν και θα παρουσιάσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.



ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ… ΤΕΛΟΣ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

11.00-14.00 και 17.00-19.00

Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, Ναύπλιο

11.00 – 12.00

● «Στα δύσκολα να λες τριαλαλά» (3 – 6 ετών)
Ιωσηφίνα Τριανταφύλλου & Ευγενία Φασούλη
…είναι η σπάνια γλώσσα της καρδιάς. Εδώ όλοι λένε αυτό που ακριβώς νιώθουν και έτσι κανείς δεν μπερδεύεται και κανείς δεν στεναχωριέται. Πρωταγωνίστρια η καλοσύνη. Δείχνει πως το καλό μένει για πάντα. Το μυστικό είναι να σεβόμαστε τους γύρω μας… και η ευτυχία έρχεται.

● «Φίλοι από ψωμάκια» (3 – 6 ετών)
Τίνα Ντελοπούλου & Δήμητρα Κουτρουφίνη.
Τί γίνεται όταν μια μέλισσα κλέβει το μυστικό της αγάπης και της φιλίας; Μια μικρή χαριτωμένη ιστορία που μας αποκαλύπτει πως κερδίζονται οι φιλίες μέσα από… ψωμάκια!

● « Τι είμαι, τι δεν είμαι;» (5 – 8 ετών)

Γιούλη Δούβου & Βάσια Λεγκριανού

Σε ένα πάρκο ζουν πολλά ζωάκια. Χαρούμενα; Ποιός ξέρει; Ξέρουν με σιγουριά τι ζώα είναι. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν έρθει στην παρέα τους ο Φούλης και η Φούλα. Δυο χαριτωμένα πλασματάκια! Μα εκείνα ξέρουν τι δεν είναι… θα καταφέρουν όλοι μαζί να αποδεκτούν τα «είναι» και τα «δεν είναι»; Ελάτε να το μάθουμε μαζί! Σας περιμένουμε όλο χαρά!!!

12.00 – 13.00

● «Εγώ κι εσύ μαζί!!!» (5 – 8 ετών)

Αθανασία Αλτάνη & Ελένη Κατσιάβου

Τί γίνεται άραγε όταν ένα ποντίκι βρεθεί ξαφνικά από τη γειτονιά του στη ζούγκλα; Θα μπορέσει να επιβιώσει ή…. Μια παράσταση που πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

● «Γάμος αλά στα βαθιά» (5 – 8 ετών)

Έλενα Γεωργιάδου & Δήμητρα Κούση

Στο βυθό του Μονοκίνι, ζούσαμε όλοι μαζί και όχι μόνο εκείνοι. Ο Χταπόδης και η Χταποδούλα. Ένας βασιλιάς και η κορούλα. Γάμο ήθελε να στήσει, χωρίς την κόρη να ρωτήσει…

● «Πόση φιλοσοφία χωράει σε ένα πιάτο πατάτες τηγανητές;» (7 – 10 ετών)

Μαρία Πάντου & Δήμητρα Ποταμιάνου

Δύο σαύρες συζητούν και αναρωτιούνται για το νόημα της ζωής. Άραγε τι υπάρχει περ’ απ’ το δάσος; Η πορεία είναι μοναχική. Γίνεται, όμως, πιο νόστιμη μ’ ένα πιάτο πατάτες τηγανητές;

13.00 – 14.00

● «Η ονειροπόλα Πόλα και τα ταξίδια της στις μουσικοχώρες» (6 – 10 ετών)

Λαμπρίνα Κανέλλου & Χρυσή Κολεύρη

Τα όνειρα είναι ένας κόσμος μαγικός και μυστηριώδης. Μέσω των ονείρων η Πόλα, που πολλοί την λένε ονειροπόλα, καταφέρνει να ξεφεύγει από τη βαρετή πραγματικότητα και να ταξιδεύει σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους μουσική και μελωδίες. Στο τελευταίο της όμως ταξίδι, οι κόσμοι που κάποτε ήξερε έχουν αλλάξει και μαζί με τη βοήθεια του φίλου της Μίλτου, καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κίνδυνο!

● «Κροκοδείλια σκέρτσα» (6 – 10 ετών)
Χαρά Τζακώστα & Φανή Φαρμακάκη

Ένας κροκόδειλος κι ένα πουλί συναντιούνται στα ήρεμα νερά μίας λίμνης. Η αγάπη μοιάζει ακατόρθωτη. Τί μπορεί να ενώσει δύο τόσο διαφορετικά πλάσματα;

● «Όταν η μουσική εξαφανίστηκε…» (5 – 11 ετών)
Αγγελική Αποστολοπούλου & Αγγελική Παπαδάκη

Σε μια παραμυθένια πολιτεία, όπου ο κόσμος ξεχειλίζει από τραγούδι, συνέβη κάτι τρομερό…εξαφανίστηκε η μουσική!!! Ένας γενναίος πολίτης αποφασίζει να τη βρει! Θα τα καταφέρει άραγε;

17.00 – 18.00

● «Το σκαμπό δεν είμαι εγώ» (6 – 106 ετών)
Δέσποινα Διακάκη & Βέρα Σαββίδη

Μία διασκεδαστική ιστορία που ζωντανεύει με κούκλες, ήχους και εικόνες τα παθήματα και τις περιπέτειες ενός παιδιού που αποφασίζει να λύσει μία παρεξήγηση. Να είναι ο εαυτός του και όχι ένα σκαμπό.

● «Απάνω στην τριανταφυλλιά» (6 -106 ετών)
Χρύσα Καραγκούνη & Αλίνα Σαπρανίδου
«Απάνω στην τριανταφυλλιά χτίζει μια πέρδικα φωλιά…»
Η ιστορία ενός βατράχου, μίας κοπέλας και ενός παράξενου μυστικού που μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν στα κλαδιά της τριανταφυλλιάς μας…

● «Ποντικοκελαηδίσματα» (5 – 9 ετών)

Κωνσταντίνα Κατσίκη & Ιωάννα Χαϊτοπούλου

Ένα μικρό ποντικάκι είναι πολύ στενοχωρημένο γιατί όλοι του λένε πως δεν τραγουδά όμορφα. Έτσι με τη βοήθεια ενός πουλιού, προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα του. Αναζητά βοήθεια από ειδικούς χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τι θα γίνει τελικά; Θα καταφέρει το ποντικάκι να τραγουδήσει;

18.00 – 19.00

● «Η νυχτοπεταλούδα» (5-9ετών)

Χρήστος Θεοχαρόπουλος & Αγγελική Τσάκωνα

Μια κάμπια βλέπει το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ: ότι αποκτά φτερά και πετάει! Μια μέρα, ένας πελεκάνος παρασυρμένος από την πείνα του, συναντά την κάμπια και κλείνει μια συμφωνία μαζί της, υποσχόμενος πως θα της βρει τρόπο να αποκτήσει φτερά και να γίνει πεταλούδα. Θα τα καταφέρουν;

● «Βατράχια ενωμένα ποτέ νικημένα!» (6-106 ετών )

Παρασκευή Βοϊτσίδου & Αναστασία Σιαχάμη

Στη χώρα του Μαγεμένου Δάσους όλα τα ζώα ζουν αρμονικά κι ευτυχισμένα. Στη μεγάλη λίμνη του Μαγεμένου Δάσους τα μικρά βατραχάκια ο Νούλης και ο Χούλης, οι φύλακες της λίμνης είναι τόσο ευτυχισμένα που στη χώρα τους όλα λειτουργούν ρολόι και τα ζώα είναι αγαπημένα μεταξύ τους…. Ώσπου ξαφνικά μία ηλιόλουστη μέρα όλα θα αλλάξουν στη ζωή των μικρών ζώων του Μαγεμένου Δάσους…

● «Η Ντίνα η Γιγαντίνα, ο Νούλης ο Φαλαινούλης και ο Φίφις ο Νεροφίδης σε δακρύβρεχτες περιπέτειες» (7 – 12 ετών)

Μάγδα Μάρα & Βαλεντίνα Μιχαήλ

Ο ωκεανός των δακρύων της Ντίνας της Γιγαντίνας μετατρέπεται για τον Νούλη τον Φαλαινούλη και τον Φίφι το Νεροφίδη σε πέλαγος χαράς και ευτυχίας συμπαρασύροντας μαζί με εκείνους την κλαψιάρα καινούργια τους φίλη…

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι πόρτες της αίθουσας θα ανοίγουν ανά δέκα λεπτά.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Επίσης, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 22:30, στο bar Kontrabasso (Αρβανιτιάς 1, Ναύπλιο) θα πραγματοποιηθεί παράσταση κουκλοθεάτρου για ενήλικες. Τις κούκλες εμψυχώνουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Αγγελική Βλασοπούλου και Βάσω Προκοπίου. Δύο φαινομενικά αταίριαστα μπουκάλια συναντιούνται για πρώτη φορά. Η συνέχεια επί σκηνής! Είσοδος ελεύθερη.


Η Διευθύντρια του ΠΜΣ


Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη



ΠΗΓΗ : Παρατηρητής

ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ : Το παιχνίδι της ευθύνης ή της ανευθυνότητας


Στο προχθεσινό (5/6/16) άρθρο μου με τίτλο : "ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ : Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!" αναφέρω : 

Επειδή ο Δήμος Άργους Μυκηνών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αχιλλέας Μπαντανάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου Νίκος Μουτάφης ως υπεύθυνοι για τα αδέσποτα της Νέας Κίου, δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένα σημεία ταΐσματος και ποτίσματος των ζώων και επειδή οι φιλόζωοι της Νέας Κίου ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ τεράστια ποσά, για τροφές, αποπαρασιτώσεις, στειρώσεις, εμβολιασμούς και θεραπείες, με ελάχιστη ως μηδενική στις περισσότερες περιπτώσεις βοήθεια από τον Δήμο, καλό θα ήταν οι μη φιλόζωοι πολίτες της Νέας Κίου να μάθουν να στρέφονται εναντίον αυτών που ευθύνονται κι όχι αυτών που εθελοντικά βοηθούν... 

Οι πληροφορίες μου, λένε, ότι ο πρόεδρος (Νίκος Μουτάφης) πειράχτηκε και θέλει να ανακαλέσω γιατί ο ίδιος δεν είναι, λέει, υπεύθυνος για τα σκυλιά... (Βέβαια δεν το είπε σε μένα προσωπικά, οπότε διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για το πως ακριβώς το διατύπωσε...), αλλά η διατύπωση όποια κι αν ήταν δεν αλλάζει το νόημα της άποψής του, όπως δεν αλλάζει και την δική μου άποψη, την οποία μπορώ να τεκμηριώσω άμεσα... 

Αγαπητέ Νίκο, μη έχοντας κανένα προσωπικό ζήτημα μαζί σου κι εκτιμώντας το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό - ενώ δεν είσαι υπεύθυνος για το θέμα, όπως λες - διοργάνωσες συνάντηση στο πρώην Δημαρχείο Νέας Κίου προσδοκώντας να βρεις λύση (άσχετο αν η συνάντηση αποδείχτηκε άκαρπη), έχω για σένα ένα ερώτημα (το οποίο θα σου απηύθυνα αν μιλούσες απευθείας σε μένα κι όχι σε άλλους για να μου το μεταφέρουν) :  Αν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που έχει διχάσει τη Νέα Κίο, δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, τότε ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του; Ελπίζω όχι οι διακοσμητικές γιατί ποτέ δεν θεώρησα προσωπικά εγώ, ότι ανέλαβες τη θέση του προέδρου για να παραστήσεις την γλάστρα... Δεν σου πάει...
Ξέρω πως ενδιαφέρεσαι για τον τόπο μας και τον πονάς, ξέρω πως προσπαθείς, ξέρω ότι δεν μπορείς μόνος σου να λύσεις το πρόβλημα, ξέρω πως ξέρεις ότι η παλιά πρακτική "μας ενοχλούν τα σκυλιά, τα φολιάζουμε και ησυχάζουμε" δεν είναι η πρέπουσα... αλλά μην αποποιείσαι τις ευθύνες που σου αναλογούν, γιατί ο ρόλος σου ως προέδρου δεν είναι να ρίχνεις το μπαλάκι αλλού... έτσι θεωρώ εγώ τουλάχιστον!

Το θέμα με τα αδέσποτα στη Νέα Κίο, αποτελεί ευθύνη όλων μας αλλά προτίστως του Δήμου (ο οποίος βεβαίως παίρνει και χρήματα γι' αυτό το σκοπό) και βεβαίως των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, ένας εκ των οποίων είσαι κι εσύ...

Και στο κάτω κάτω το θέμα είναι ποιο ποσοστό ευθύνης αναλογεί στον καθένα από μας ή πως θα λύσουμε το πρόβλημα;

Σταματώ εδώ, κι εύχομαι την επόμενη φορά που θα ενοχληθείς από την άποψή μου την οποία εκφράζω δημοσίως και επώνυμα, να απευθυνθείς σε μένα...

Και για να κλείσω το θέμα, αναδημοσιεύω το προχθεσινό άρθρο μου, το οποίο βεβαίως δεν αναθεωρώ σε κανένα σημείο του : 

Επειδή ο Δήμος Άργους Μυκηνών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αχιλλέας Μπαντανάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου Νίκος Μουτάφης ως υπεύθυνοι για τα αδέσποτα της Νέας Κίου, δεν έχουν ορίσει συγκεκριμένα σημεία ταΐσματος και ποτίσματος των ζώων και επειδή οι φιλόζωοι της Νέας Κίου ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ τεράστια ποσά, για τροφές, αποπαρασιτώσεις, στειρώσεις, εμβολιασμούς και θεραπείες, με ελάχιστη ως μηδενική στις περισσότερες περιπτώσεις βοήθεια από τον Δήμο, καλό θα ήταν οι μη φιλόζωοι πολίτες της Νέας Κίου να μάθουν να στρέφονται εναντίον αυτών που ευθύνονται κι όχι αυτών που εθελοντικά βοηθούν... 

Τα αδέσποτα της Νέας Κίου έχουν δικαιώματα ακόμα κι αν κάποιοι τα παραβλέπουν...

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έπρεπε, όπως πολλοί άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα -για να μην μιλήσω για την υπόλοιπη Ευρώπη - να έχει εξασφαλίσει την διαβίωση των αδέσποτων ζώων αλλά και την αρωγή των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν είναι καθόλου δίκαιο οι φιλόζωοι με τα ελάχιστα εισοδήματά τους να πληρώνουν για τις ανάγκες των ζώων και οι μη φιλόζωοι να τους στήνουν στον τοίχο... 

Δεν είναι καθόλου δίκαιο μια μερίδα ανθρώπων που παλεύει μέρα και νύχτα  την κακία, την αμάθεια, την προκατάληψη, την παραπληροφόρηση και την αδιαφορία των συμπολιτών μας, να θεωρείται υπεύθυνη για όλα... 

Όχι κύριοι (και κυρίες)...  Τα αδέσποτα της Νέας Κίου δεν τα γέννησε η Σμαρώ, ο Κώστας, ο Δημήτρης, η Αναστασία και μερικοί άλλοι που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω τα ονόματά τους... 
Τα αδέσποτα ζώα δεν αποτελούν υποχρέωση μόνο των φιλόζωων αλλά όλων μας... και κυρίως του Δήμου!
Για το τάισμα των αδέσποτων, στο δρόμο, ή στη γειτονιά σας δεν ευθύνονται οι φιλόζωοι αλλά ο Δήμος που θα έπρεπε να έχει ορίσει σημεία ταΐσματος και δεν το έκανε ποτέ...  

Μήπως θα έπρεπε αγαπητοί κύριοι (και κυρίες) να αρχίσουμε να καταλογίζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει κι όχι εκεί που μας βολεύει;  

Μήπως θα έπρεπε αγαπητοί κύριοι (και κυρίες) να μην "τουφεκάμε" εκεί που μας παίρνει αλλά εκεί που χρειάζεται; 


Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι... 

Αναστασία Χαβιαρά

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Καλό ταξίδι Μηνά!



Ο Μηνάς Μπεχλιβάνης, ετών 74, του Κωνσταντίνου και της Ευθυμίας, καταγόμενος από τη Μικρά Ασία, που κατοικούσε στη Νέα Κίο, ξεκίνησε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι χωρίς γυρισμό, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο...

Καλό ταξίδι Μηνά! 

Καλό Παράδεισο σε σένα και συλληπητήρια στους δικούς σου ανθρώπους!
Να ζήσουν και να σε θυμούνται με αγάπη όσοι σε γνώρισαν γιατί ήσουν ένας καλός και άξιος άνθρωπος!




Πάρτυ αλληλεγγύης


Η ομάδα «Περπατώ Ναύπλιο... Φωτογραφίζω Ναύπλιο» και η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας καλούν για να κάνουμε όλοι μαζί την προσφορά πράξη γεμίζοντας τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου. To Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.σας περιμένουμε στο πάρτυ μας, στο «Meraki Apartments» στο Τολό.
Με τα μηχανήματα που μας πρόσφερε ο Ανδρέας Χρόνης και με Dj τον Πέτρο Χατζηγεωργίου θα διασκεδάσουμε με μουσική από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το πρωί.
ΟΛΟ το χρηματικό ποσό από το κάθε ποτό, θα πάει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Έξω από το «Meraki» θα υπάρχει φορτηγό που θα συλλέγει την αλληλεγγύη σας σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

O «υπεράνθρωπος» που κολύμπησε όλο τον Σαρωνικό







O «υπεράνθρωπος» που κολύμπησε όλο τον Σαρωνικό

Με 
τιμές ήρωα, υποδέχτηκαν στον Πόρο τον καθηγητή φυσικής αγωγής και κολυμβητή Σπύρο Ροή, που ολοκλήρωσε έναν άθλο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε μια υπερπροσπάθεια στις 31 Μαΐου, με στόχο να διασχίσει κολυμπώντας μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις στην Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, την Λουτρόπολη Μεθάνων και τελικό προορισμό τον Πόρο.


Σκοπός του εγχειρήματος, ήταν η ευαισθητοποίηση και των νησιωτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων, στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον καρκίνο, τα παιδιά του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ». Στόχος της προσπάθειας του Ποριώτη κολυμβητή, ήταν να ενισχυθεί οικονομικά και ηθικά ο Σύλλογος «ΠΙΣΤΗ» στο δύσκολο έργο που επιτελεί.

Ο Σπύρος Ροής, ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από το νησάκι των Μεθάνων, με προορισμό τον Πόρο.



Ο Ανατολικός άνεμος, και το πρησμένο δεξί χέρι του Σπύρου, δεν στάθηκαν ικανά να τον αποτρέψουν από την ολοκλήρωση του άθλου του. Συνέχισε να κολυμπάει με πείσμα και σταθερή ταχύτητα 1,4 kn, τα 13χλμ που απέμειναν.
Σε όλο το εγχείρημα του κολυμβητή στάθηκε δίπλα του ακούραστη ομάδα με επικεφαλής τον έμπειρο δημοσιογράφο του saronic magazine, Μπάμπη Κανατσίδη.

Μετά τον φάρο Ντάνα, άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη από τον Πόρο. Ανάμεσα τους και το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πόρου, όπου προπορευόταν της νηοπομπής που μεγάλωνε όλο και περισσότερο, όσο ο Σπύρος πλησίαζε στο νησί.


Δίπλα στον Σπύρο, βρέθηκαν σκάφη, βάρκες με ψαράδες από το νησί που θέλησαν να σταθούν στο πλευρό του. Στο ύψος του Μεγάλου Νεωρίου Πόρου, η θάλασσα γέμισε από καγιάκ και κωπηλατικές λέμβους του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας, που υπό τις οδηγίες των προπονητών του Ομίλου συντάχθηκαν ακριβώς πίσω από τον ακούραστο κολυμβητή.

Καπνογόνα και κόρνες, δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αποκορύφωμα της θερμής υποδοχής, που του έγινε από την θάλασσα, ήταν η κολυμβητική συντροφιά των δεκάδων μαθητών του, που βούτηξαν από τις επιβατικές λέμβους και τον συνόδευσαν μέχρι το τέλος.


Εκείνο ήταν το μοναδικό σημείο που ο Σπύρος, σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα να κολυμπάει, σήκωσε το κεφάλι, χαμογέλασε και είπε κάτι στα παιδιά.

Τον Σπύρο υποδέχτηκε στο νησί η μητέρα του Χριστίνα, ο πατέρας του, η γυναίκα του με το παιδί τους και όλη η αγαπημένη του οικογένεια.


Από νωρίς, ο Δήμος Πόρου, ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και η «Ποριώτισσα» είχαν διοργανώσει ένα υπαίθριο πάρτι, για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του άθλου του Σπύρου αφενός, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο.



ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στη Δαλαμανάρα


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Σύνπραξις ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π», οι εκδόσεις Μωραΐτης και η συγγραφέας Παναγιώτα Μπαλινάκου ,σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της παιδικού βιβλίου με διηγήματα για παιδιά 6-12 ετών «Ο Γιάννης αγαπά το χωριό του» την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 18:30 στον πολυχώρο Τέχνης και Ψυχαγωγίας Art Cafe Cooperativa στην Δαλαμανάρα Άργους (πλησίον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Ζωή Κωτούλα (φιλόλογος,επιμελήτρια και μεταφράστρια λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων).

Γιώργος Καρβούνης (διδάκτωρ ηλεκτρολόγος-μηχανικός κ μηχανικός Η/Υ).

Λίζα Βασιλείου (εκπαιδευτικός 67ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών).

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το μουσικό σχήμα «Μεσόγειος» με τους:

Γιάννη Καπίρη: Κιθάρα-τραγούδι.

Βερόνικα Κωτσιοπούλου: τραγούδι.



Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Γιάννης Καπίρης-Βερόνικα Κωτσιοπούλου

Τηλέφωνα:2751068887 / 6977634373 / 6934235450

email: synpraxis.se@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://artcafe-cooperativa.simplesite.com/

Facebook: https://www.facebook.com/artcafecooperativa/

Γενική Συνέλευση του Παναργειακού στις 8 Ιουνίου


Ο Παναργειακός Α.Π.Ο. καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας ώστε να πραγματοποιηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων


Χωρίς καμία υπερβολή, χιλιάδες κόσμου, από ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, είτε ιδιωτικά είτε με οργανωμένα γκρουπ, πέρασαν από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναού του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου για να προσκυνήσουν την τίμια και άφθαρτη χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

Τα ιερά λείψανα παρέμειναν στην Αργολίδα (Αργος, Λυγουριό, Ναύπλιο) από την Τρίτη 31 Μαΐου έως χθες Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.







ΠΗΓΗ: facebook, Ιερέας Ελευθέριος Μίχος
Αργολικές Ειδήσεις

Μη με συγκρίνεις μάτια μου! (Γράφουν οι «Δημότισσες»)


Είμαι η Νέα πλατεία του Άργους. Ήρθε η ώρα μου να μιλήσω κι εγώ. Να εκφράσω την αγάπη μου, το θαυμασμό μου, την πίστη μου, την αφοσίωσή μου σ’ αυτόν που με εμπνεύστηκε και με δημιούργησε. Το δημιουργό μου, δηλαδή, το θεό μου, το γητευτή μου. Αλλά, αναμορφωτή μου, μ’ αυτόν τον τελευταίο Δημότη με στενοχώρησες λιγουλάκι. Γιατί με συγκρίνεις με άλλες; Αυτό δεν το ήθελα, γιατί δε μοιάζω με καμιά. Είμαι ασύγκριτη! Piazza η μία…, piazza η άλλη… κι εγώ piazza είμαι. Πιάτσα ταξί! Και ποιες είναι αυτές οι μπαμπόγριες που θα συγκριθώ εγώ μαζί τους; Εγώ από Ντουμπάι, Εμιράτα και πάνω πρέπει να συγκρίνομαι. Γιατί είμαι η Νέα πλατεία.

Πώς είναι έτσι η Πιάτσα του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό; Μια τεράστια συμβολική αγκαλιά από κίονες και στοές. Ξέρεις πόση ώρα θέλεις να τις περπατάς; Άσε ο ίδιος ο ναός. Ο μεγαλύτερος της χριστιανοσύνης! Χωράει, λέει, εξήντα χιλιάδες κόσμο! Δυο φορές το Άργος μας μέσα σε μια εκκλησία, Χριστός και Παναγία! Ε, όχι και να ξεποδαριαστούμε να τον περπατήσουμε! Και έχει, λέει, δίπλα ατέλειωτα μουσεία και την Καπέλα Σιξτίνα. Εδώ να δεις τι καπέλα πρέπει να φοράνε όσοι περπατάνε εμένα τώρα το καλοκαίρι, για να μην τους βαρέσει ηλίαση. Καπέλα θα γίνω κι εγώ! Καπέλα Argina!

Αμ η άλλη, η Πιάτσα του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Ατέλειωτη κι εκείνη, με κτίρια σε σχήμα πι, με ένα πανύψηλο καμπαναριό και χιλιάδες περιστέρια να σηκώνονται στον ουρανό. Και ο Άγιος Μάρκος μπορεί να έχει σπουδαία ψηφιδωτά και άλλα έργα τέχνης, αλλά έχει πάθει καθιζήσεις. Γεμάτος λακκούβες είναι. Γιατί δεν τον φτιάχνουν οι δήμαρχοι εκεί; Να τον γκρεμίσουν, να τον κάνουν καινούριο. Και έχει, λέει, κανάλια η Βενετία. Κι εγώ κανάλι έχω. Δε ζηλεύω καθόλου. Και είναι καινούριο, όχι παλιό σαν τα δικά τους. Και ο Άγιος Πέτρος μου καινούριος είναι. Βρήκανε κάτι θεμέλια παλιότερης εκκλησίας (;) τώρα που σκάβανε για να με φτιάξουν και τα ξανακουκουλώσανε για να μη φαίνονται οι παλιατζουρίες. Όχι που λένε μερικοί να τα καλύπτανε με διαφανές υλικό και να βάζανε και μια πληροφοριακή στήλη για πράγματα που θα είχαν σχέση με την πλατεία και την ιστορία της πόλης. Κουταμάρες! Ακόμη και για τη σφαγή των Αργείων του 1833 από τους Γάλλους, γιατί αρκετοί είχαν ταφεί στο νεκροταφείο στο ανατολικό τμήμα της πλατείας. Καλέ άσε μας τώρα μ’ αυτά. Και ότι έχει η Βενετία την γέφυρα των στεναγμών. Γιατί εγώ δεν έχω γέφυρα; Τη γέφυρα των βεγγαλικών. Την περπάτησε εκείνη κανένας δήμαρχος με τα βεγγαλικά στην άκρη;

Κι η πιάτσα Ναβόνα! Σιγά! Ένα οβάλ σχήμα έχει και τρία συμπλέγματα σιντριβανιών με αγάλματα, τρίτωνες και δελφίνια και οβελίσκο. Σιγά το πράγμα! Κι εμένα, αν θέλει ο δημιουργός μου, μπορεί να μου βάλει όσα αγάλματα ποθεί η καρδούλα μου.

Αμ η άλλη στη Φλωρεντία, η Πιάτσα ντε λα Σινιορία. Αυτό το παλιό τετράγωνο κτίριο, που είναι σαν κάστρο στην οροφή του, ήταν αρχικά φρούριο- παλάτι (Palazzo Vecchio) και τώρα στεγάζει το δημαρχείο τους. Καλά! Και μείς είχαμε ένα παλιό δημαρχείο από την εποχή του Καποδίστρια χτισμένο και θα καταδεχότανε ο δημιουργός μου να μένει σε αυτό το νεοκλασικούλι; Καλά έκανε και το εγκατέλειψε και πήγε και νοίκιασε και έφτιαξε τις γραφειάρες του και τα έκανε όλα λουξάτα. Παραπονιούνται οι πολίτες, γιατί τάχα να πληρώνουν ενοίκια. Να πληρώσουν. Δεν ψήφισαν; Όλα εδώ πληρώνονται. Και μπροστά στο δημαρχείο είναι η γλυπτοθήκη (Longia) και το άγαλμα του Δαυίδ, αντίγραφο του Μιχαήλ Αγγέλου και δίπλα από τις μεγαλύτερες πινακοθήκες του κόσμου, η Ουφίτσι. Καλέ, ας ασχοληθεί ο αναμορφωτής μου με τα οφίτσια, ας τα δώσει στους ανθρώπους του να κυνηγήσουν καμιά ψήφο και δεν μας χρειάζονται εμάς αυτά.

Και είναι, λέει, η Φλωρεντία και η Ρώμη και η Βενετία πόλεις ατελείωτα μουσεία. Καλέ τι κτίρια είναι όλα αυτά από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση και Duomo και Santa Maria και τεράστιες άλλες εκκλησίες και ρυθμοί μπαρόκ και αναγεννησιακοί και ρωμανικοί και όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα, που εμένα δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου, γιατί εγώ είμαι η Νέα! Και ότι τάχα οι πόλεις εκείνες, όταν άκμαζαν οικονομικά και έφτιαχναν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και μοναδικά καλλιτεχνήματα από σπουδαίους καλλιτέχνες (Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ, Μπερνίνι), το Άργος ήταν ένα χωριουδάκι με πλινθόκτιστα σπιτάκια και ότι και τώρα είναι ένα χωριό μπροστά σ’ αυτές τις πόλεις πνιγμένο στο τσιμέντο και κυρίως ότι έχει νοοτροπία χωριού, αλλά εμείς δεν πτοούμεθα. Γιατί, λένε οι παπαγάλοι, ούτε ο δήμαρχος ούτε οι καράβλαχοί του δεν έχουν αισθητική. Καλέ, εγώ δεν είμαι η απόδειξη της ύψιστης αισθητικής! Και λένε, πού πας ρε Καραμήτρο ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Με ποιους συγκρίνεσαι; Αλλά εμάς δεν μας νοιάζουν αυτά.

Αλλά κι εσύ πρόσεχε, οραματιστή μου, λιγάκι. Γιατί λες ότι ακολουθούμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ανάπλασης; Δεν βλέπεις ότι δεν πειράζουνε τίποτα εκεί; Τα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού. Νομίζεις ότι έχουν μυαλό εκεί οι δήμαρχοι που σέβονται και συντηρούν όλα αυτά τα παλιά κτίρια; Βρε, μια μπουλντόζα τους χρειάζεται να τα φέρει όλα κάτω ν’ ανοίξει το μάτι τους, όπως άνοιξε και το δικό μας. Γιατί εμείς και τις νεραντζιές τις ξεριζώσαμε και το πάρκο το εξαφανίσαμε και το Καζινό το ξεθεμελιώσαμε και τους στρατώνες εργοτάξιο τους κάναμε. Και μπροστά στη νεοκλασική αγορά καλά έκανες, αρχηγέ μου, και ύψωσες τσιμέντα. Θα μείνεις στην ιστορία γι’ αυτούς τους κεκλιμένους κήπους. Μόνο οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας μπορούν να τους ξεπεράσουν. Γιατί κι αυτή η πλατεία εγώ είμαι, αφού όλα έγιναν ένα. Είμαι ένα. Είμαι η Νέα πλατεία! Τι θέλεις και με συγκρίνεις με τις ιταλικές πλατείες; Λες άπταιστα και κείνες τις λατινικούρες «veni vidi vici». Καλέ, «Ave Caesar» πρέπει να τους μάθεις να σου λένε.

Έχουν, λέει, οι ιταλικές πλατείες εκατομμύρια επισκέπτες. Αχ, με συγχωρείτε, δεν τους θέλω. Με φτάνει η πασχαλινή λαοθάλασσα. Προτιμώ την ησυχία μου. Και οι συνταξιούχοι στα καφενεδάκια καλοί είναι.

Αλλά κι εσύ, δημιουργέ μου, πρόσεχε λιγουλάκι τι τους γράφεις. Γιατί τους λες άμα δεν τους αρέσω και θέλουνε δέντρα και νεραντζιές «να πάνε δίπλα στην πόλη». Αχ οραματιστή μου, μη μου τους προγκάς. Γιατί και αυτό το «δίπλα στην πόλη» είναι ασαφές. Τι σημαίνει «δίπλα»; Θα πάρω δίπλα τα βουνά, δίπλα τα κορφοβούνια; Θα πάρω έναν κατήφορο στην άκρη στο ποτάμι; Δίπλα και παραδίπλα, μη βρεθούν και σ’ άλλη πόλη. Γιατί παντού καραδοκούν οι εχθροί μας, ελλοχεύουν κίνδυνοι. Δεν είναι εντελώς απλά τα πράγματα και όσοι διαμαρτύρονται και δεν τους αρέσω είναι το 40%. Έχουμε εμείς καβατζώσει το 60%. Αλλά κι αν το 40% γίνει 50%, τη βάψαμε! Γι’ αυτό σου λέω, θέλει προσοχή.

Εσύ, εκεί, θα τους σφυροκοπάς το μυαλό διαρκώς. Θα τους γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Θα με φωτογραφίζεις πάντα από ψηλά, γιατί δείχνω αλλιώτικη. Θα λες ότι είμαι όμορφη. Πλήρωνε όσο κι όσο τους φωτογράφους. Και δε μπα να λένε ότι είναι παράνοια, είναι παράλογα και ποιος εκδίδει το Δημότη (εγώ θα σου τα λέω όλα όσα λένε, γιατί σου είμαι αφοσιωμένη. Παλιοπατσαβούρα τον λένε, παλιοφυλλάδα). Εσύ τον εκδίδεις! Λογαριασμό θα τους δώσεις! Πόσο στοιχίζει; Καλά, σιγά τα ποσά! Ποιος πληρώνει; Εκείνοι πληρώνουν! Και θα βάζεις όποια φωτογραφία έχεις απ’ όταν ήσουν μωρό, πεντάχρονο, δεκάχρονο, στους προσκόπους, στο στρατό και στο άδειο Ευρωκοινοβούλιο. Θα φωτογραφίζεσαι με όποιον βρίσκεις μπροστά σου. Μόνο μ’ αυτόν τον Ψινάκη δεν ήθελα να σε δω αγκαλιά, αλλά τέλος πάντων.

Ασ’ τους να λένε! Εσύ θα τους μιλάς συνέχεια για την ανάπτυξη που περιμένουμε, για την αύξηση των εσόδων, για το κέρδος των επιχειρήσεων, για τους τουρίστες που θα έρθουν και θα λες συνέχεια θα, θα, θα… Γιατί λένε οι εχθροί μας «με τι έρχονται και δεν έχουν φτάσει, με το τρένο;» Και πήγες, λέει, εκδρομή τα παιδιά στη Βεργίνα, όπως τα πας κάθε χρόνο, και να πλήρωνες από τη δική σου τσέπη. Αλλιώς να πήγαιναν δωρεάν μόνο οι άποροι και οι εύποροι να πληρώσουν. Όχι να πληρώνουν φτωχότεροι πολίτες, για να κάνεις εσύ ψηφοθηρία και κάτι τέτοια. Και πού είναι οι τουρίστες από τη Βεργίνα στο Άργος; Άμα φτάσουν κάποτε, γητευτή μου, θα λιποθυμήσουν από την ομορφιά μου!

Θα σου είμαι πάντοτε αφοσιωμένη. Θα είμαι το αυτί και το μάτι σου. Δε θα μου ξεφεύγει τίποτα και θα τα μαθαίνεις όλα από μένα.

Είσαι ο πατέρας μου και ο δημιουργός μου 
Η Νέα πλατεία

                                                                                         Δημότισσες


ΠΗΓΗ : argolika.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Εκδηλώσεις της εβδομάδας στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος


Σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου / 8:30-11:00 : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ -  Ενημερωτική Ομιλία από στελέχη του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος (Ο σκοπός της ομιλίας είναι η ενημέρωση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων για την εμπέδωση βασικών κανόνων ασφάλειας των θαλάσσιων αθλημάτων και των ψυχαγωγικών αθλητικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα, λόγω  έναρξης καλοκαιρινής περιόδου).




Πέμπτη 9 Ιουνίου & ώρα 19:30 μ.μ.  "Το Κάστρο του Άργους και το μυστικό του"  μουσικοθεατρική παράσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργολίδας.



Σάββατο 11 Ιουνίου & ώρα 19:00 "Βράβευση Μαθητών που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς διαγωνισμούς το 2014-15 & 2015-16" Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία - Παράρτημα Ν. Αργολίδας



Κυριακή 12 Ιουνίου & ώρα 11:00  "Η θέση της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο - Βαλκάνια, Επιλογές για τα Εθνικά μας θέματα" ομιλητής : Δρ. Θανάσης Δρούγος (Πολιτικός Αναλυτής/ Διεθνολόγος)



Κυριακή 12 Ιουνίου & ώρα 19:00  "Εικόνα Σώματος και Σχολικός Εκφοβισμός", ομιλητές: Μουσούρος Αλέξανδρος - Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής (Msc)- Καραθανάση Όλγα-Παναγιώτα - Ψυχολόγος (Msc)


Τα γεγονότα σαν σήμερα, 7 Ιουνίου

913: Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό....

1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.


1821: Η Μάχη του Δραγατσανίου. Ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί.


1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο. Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνεται ο τούρκος ναύαρχος και περισσότεροι από 1000 παριστάμενοι.

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται στο Ναύπλιο σε θάνατο για συνωμοσία και εσχάτη προδοσία.


1907: Απαγχονίζεται από τους κομιτατζήδες ο θρυλικός μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας.

1914: Το πρώτο σκάφος διασχίζει τη διώρυγα του Παναμά.

1917: Οι Γάλλοι, με την έγκριση του Ελευθέριου Βενιζέλου, εξορίζουν στο Αιάκειο της Κορσικής τους γερμανόφιλους αντιπάλους του, Δημήτριο Γούναρη, Ιωάννη Μεταξά, Σπύρο Μερκούρη, Ίωνα Δραγούμη και Βίκτορα Δούσμανη.

1919: Αποχωρούν από την Κέρκυρα και τα τελευταία στρατεύματα των Συμμάχων.

1922: Μέλη της βρετανικής ορειβατικής αποστολής στο Έβερεστ κατορθώνουν να φτάσουν στην πιο ψηλή κορυφή, σε υψόμετρο 8.168 μ.

1929: Στη νέα κυβέρνηση, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αναλαμβάνει και το Υπουργείο Υγιεινής, έπειτα από σχετική υπόσχεσή του στην Κοινωνία των Εθνών.

1934: Ο Ernst Lehner σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα γκολ σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανοίγοντας το σκορ στο 24" του αγώνα Γερμανία- Αυστρία (3-2).

1938: Ιδρύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος το "Τυπογραφείον Τραπεζογραμματίων της Τραπέζης".


1942: Τερματίζεται με νίκη των Αμερικανών η μάχη του Μίντγουεϊ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

1943: Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.

1965: Η SONY παρουσιάζει το πρώτο βίντεο οικιακής χρήσης (μοντέλο CV-2000). Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.

1966: Εγκαινιάζεται το «Πλανητάριον» του Ιδρύματος Ευγενίδου στη Λεωφόρο Συγγρού.

1970: Ιστορική απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στον αγώνα Βραζιλία - Αγγλία (1-0) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού. Ο Μπανκς θεωρείται από πολλούς ως ο τρίτος τερματοφύλακας όλων των εποχών πίσω από τον Λεβ Γιασίν και τον Ρικάρντο Θαμόρα.


1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ», στα περίχωρα της Βαγδάτης. (Επιχείρηση Όπερα)

1981: Ο Μπιορν Μποργκ γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Roland Garros για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ίβαν Λεντλ.

1991: Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας των πολιτών από το οργανωμένο έγκλημα, ασκείται κατά των υπευθύνων εφημερίδων, που αναδημοσίευσαν την προκήρυξη της 17Ν.

1992: Έκκληση στους Ίμβριους να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο νησί, όπου διαμένουν πλέον μόνο 300 Έλληνες.

1994: Στη Σουηδία, η Βουλή εγκρίνει νόμο βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να παντρεύονται, χωρίς ωστόσο να χαίρουν των ιδίων προνομίων με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη, και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες δύο γυναικών. Παραμονές Πρωτοχρονιάς του1994 αποκαλύφθηκε η υπόθεση των «σατανιστών της Παλλήνης», που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η «σατανική τριάδα» κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε νεαρά κορίτσια, μεταξύ των οποίων και ανήλικα, και όλοι μαζί επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας. Στις 27 Αυγούστου 1992 οι τρεις τους οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλλης έγδυσαν τη μικρή, της φόρεσαν χειροπέδες και την υποχρέωσαν να γονατίσει κρατώντας ένα κερί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι, αλλά εκείνη διατήρησε τις αισθήσεις της, για να τις χάσει αργότερα. Όταν βεβαιώθηκαν πως η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Επόμενο θύμα τους ήταν η Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου. Στις 23 Δεκεμβρίου 1997 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κηρύττει ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Ασημάκη Κατσούλα και Μανόλη Δημητροκάλλη. Η Δήμητρα Μαργέτη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών για απλή συνέργεια σε δύο φόνους, που διέπραξαν οι Κατσούλας και Δημητροκάλλης.

1995: Τριβές και αντιπαραθέσεις έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ το ενδεχόμενο να παραστούν στο γάμο του Παύλου Γλίξμπουργκ βουλευτές του κόμματος, που έχουν λάβει προσκλήσεις από τον τέως βασιλιά.

1997: Ένας χάκερ με το όνομα «_eci» προκαλεί ανησυχία στη Microsoft, αφού απειλεί την ασφάλεια των λειτουργικών συστημάτων Windows 95 και Windows NT.

2002: «Έφυγε» η Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος.

2003: Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

2007: Κηδεύεται στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα ο ρόκερ Μπο Ντίντλεϊ, παρουσία πλήθους κόσμου. Μία γκόσπελ ορχήστρα παίζει τραγούδια του, ενώ ξεχωρίζει μία λουλούδινη κιθάρα, στο σχήμα της τετράγωνης κιθάρας του Ντίντλεϊ.


Γεννήσεις

1761 - Ρόμπερτ Τζένκινσον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

1778 - Μπο Μπρουμέλ, Άγγλος κριτικός υψηλής ραπτικής

1848 - Πολ Γκογκέν, Γάλλος ζωγράφος

1862 - Φίλιπ Λέναρντ, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας

1868 - Τσαρλς Μάκιντος, Σκοτσέζος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής

1877 - Τσαρλς Γκλόβερ Μπάρκλα, Άγγλος φυσικός και νομπελίστας

1879 - Κνουντ Ράσμουσεν, Γροιλανδός εξερευνητής

1886 - Χένρι Κοάντα, Ρουμάνος «πατέρας» της αεροναυπηγικής

1896 - Ρόμπερτ Σάντερσον Μάλικεν, Αμερικανός χημικός και νομπελίστας

1896 - Ίμρε Νάγκι, πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

1909 - Τζέσικα Τάντι, Αγγλο-αμερικανίδα ηθοποιός

1917 - Ντιν Μάρτιν, Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής

1920 - Ζορζ Μαρσέ, Γάλλος πολιτικός, επικεφαλής του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

1921 - Ταλ Φάρλοου, Αμερικανός τζαζ μουσικός

1928 - Τζέιμς Άιβορι, Αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου

1929 - Τζον Τέρνερ, πρωθυπουργός του Καναδά

1940 - Τομ Τζόουνς, Ουαλός τραγουδιστής

1945 - Βόλφγκαγκ Σίσελ, καγκελάριος της Αυστρίας

1952 - Λίαμ Νίσον, Βορειοϊρλανδός ηθοποιός

1954 - Λουίζ Έρντριχ, Αμερικανίδα συγγραφέας

1958 - Πρινς, Αμερικανός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής

1960 - Ρότζερ Νέλσον, ροκ τραγουδιστής

1979 - Εβελίνα Παπαντωνίου

1981 - Άννα Κουρνίκοβα, Ρωσίδα τενίστρια


Θάνατοι

1329 - Ρόμπερτ ντε Μπρους, βασιλιάς της Σκωτίας

1826 - Γιόζεφ φον Φραουνχόφερ, Γερμανός φυσικός

1859 - Ντέιβιντ Κοξ, Βρετανός ζωγράφος

1896 - Παύλος Καρρέρ, Έλληνας μουσουργός

1937 - Τζιν Χάρλοου, Αμερικανίδα ηθοποιός

1954 - Άλαν Τούρινγκ, Βρετανός μαθηματικός, το έργο του οποίου συνέβαλε στη γέννηση της Επιστήμης των Υπολογιστών

1966 - Τζιν Αρπ, Γαλλο-γερμανός γλύπτης, ζωγράφος και ποιητής

1967 - Ντόροθι Πάρκερ, Αμερικανίδα συγγραφέας

1970 - Έντουαρντ Μόργκαν Φόρστερ, Βρετανός συγγραφέας

1978 - Ρόναλντ Τζορτζ Ρέιφορντ Νόρις, Βρετανός χημικός και νομπελίστας

1980 - Χένρι Μίλερ, Αμερικανός λογοτέχνης

1993 - Ντράζεν Πέτροβιτς, Κροάτης καλαθοσφαιριστής

2002 - Μαλβίνα Κάραλη, Ελληνίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος

2003 - Τρέβορ Γκόραντ, Άγγλος ηθοποιός