11.12.16

Το Ναύπλιο τιμά τoν Άγιο Σπυρίδωνα





















Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Κίου...


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Νέας Κίου, στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη άναψε, η Φιλαρμονική μας ζέστανε (αν και χωρίς τον μαέστρο της), τα αερόστατα μας εντυπωσίασαν και οι ευχές των παιδιών στο βίντεο μας έδωσαν χαμόγελο κι ελπίδα! 

Με φωτογραφίες που δεν είναι και πολύ καλές, αλλά χωρίς γκρίνια σήμερα, εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και του χρόνου καλύτερα!


























Μια στιγμή σε μια εικόνα... Μελωδίες...


Το βρήκα στο facebook (Georgia V. Balasi) και σας το μεταφέρω : 

Χειμώνα καλοκαίρι ειναι εκει, στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες, μας χαρίζει τις όμορφες μελωδίες του ζητώντας ετσι απο εμάς την βοήθειά μας. Ας ήταν τούτος ο άνθρωπος να άναψει το δένδρο των Χριστουγέννων, ας ήταν ενας μαθητής, ας ήταν ενα παιδάκι, ας ήταν...
Ήρθε όμως η Στικούδη.


φωτο: Petris Vasilis

Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου... στη μουσική


1922 Ο μεγάλος Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης (1922-2005) γεννήθηκε στην Αθήνα. Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών όπως Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Άκης Πάνου, Σταύρος Ξαρχάκος κ.α. Σημαντικότερα έργα του: "Επιτάφιος" (1960), "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" (1962), "Άξιον Εστί" (1964), "Ρωμιοσύνη" (1966) κ.α. Το 2003 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

1926 Η θρυλική Αμερικανίδα rhythm & blues τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Big Mama Thornton (Willie Mae Thornton 1926-1984) γεννήθηκε στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Είναι η πρώτη καλλιτέχνης που ηχογράφησε το τραγούδι "Hound Dog" (1952) το οποίο έκανε επιτυχία ο Elvis Presley το 1956. Μία άλλη μεγάλη της επιτυχία είναι το τραγούδι "Ball 'n' Chain" που αργότερα τραγούδησε και η Janis Joplin. Το 1984 το όνομα της γράφτηκε στο Blues Hall of Fame.


1964 Ο Αμερικανός R&B/soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Sam Cooke (Samuel Cook 1931-1964) απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών ύστερα από πυροβολισμό στο μοτέλ Hacienda του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η μάνατζερ του μοτέλ, Bertha Franklin, τον πυροβόλησε ισχυριζόμενη αυτοάμυνα. Η μεγαλύτερη του επιτυχία κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του, το γνωστό σε όλους μας "A Change Is Gonna Come". Ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας gospel στο συγκρότημα που δημιούργησε με τα αδέρφια του, τους The Singing Children. Το 1950 αντικατέστησε τον τενόρο R.H. Harris ως τραγουδιστής του ορόσημου gospel συγκροτήματος The Soul Stirrers. Υπό την "ηγεσία" του το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Specialty Records. Το 1956 ο Sam Cooke κυκλοφόρησε το πρώτο του single, το τραγούδι "Lovable" με το ψευδώνυμο Dale Cooke. Μετά από διαφωνία με την δισκογραφική του εταιρεία, μαζί με τον παραγωγό του Bumps Blackwell αποχώρησαν και υπέγραψαν συμβόλαιο με την Keen Records. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της soul μουσικής και άνοιξε τον δρόμο για πολλούς καλλιτέχνες όπως Aretha Franklin, Bobby Womack, Stevie Wonder, Marvin Gaye κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "You Send Me", "A Change Is Gonna Come", "Wonderful World" κ.α. Τραγούδησε επίσης το "Summertime" του George Gershwin με το οποίο ανέβηκε στο No 1 του Billboard R&B chart όπου παρέμεινε για έξι εβδομάδες.


1976 Σε μια συναυλία των Kiss στη Φλόριντα, ο Ace Frehley ακουμπά κατά λάθος ένα καλώδιο και παθαίνει ηλεκτροπληξία. Μεταφέρεται αναίσθητος στα καμαρίνια και θα επιστρέψει στη σκηνή δέκα λεπτά αργότερα.

2003 Η Recording Industry Association of America (RIAA) επιβεβαιώνει πως το άλμπουμ "Back In Black" των AC/DC είναι το δεύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως μέχρι εκείνη τη στιγμή, μετά το "Thriller" του Michael Jackson με πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα.

Σαν σήμερα... στον Ελληνικό Κινηματογράφο


11 Δεκεμβρίου σήμερα και πάμε να δούμε σαν σήμερα τις πρεμιέρες που είχαμε στον Ελληνικό Κινηματογράφο...

11 Δεκεμβρίου 1961 "Το δράμα μιας αμαρτωλής" 
                                   "Το παιδί της πιάτσας"
11 Δεκεμβρίου 1967 "Νύχτα γάμου" 
                                   "Ψωμί για έναν δραπέτη" 
                                   "Χάιδω"
11 Δεκεμβρίου 1968 "Λάουρα"
11 Δεκεμβρίου 1972 "Ο Πούσκας των Πετραλώνων" 
                                   "Η αμαρτία της ομορφιάς"


Επίσης, σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου 1922 γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, 11 Δεκεμβρίου 1948 γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και 11 Δεκεμβρίου 1949 η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.












ΠΗΓΗ: retromaniax.gr