15.11.16

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ : Σήμερα έσωσα έναν άνθρωπο


Έσωσα έναν άνθρωπο σήμερα

Όπως προχωρούσε στον διάδρομο κοιτώντας μέσα στα κλουβιά με λαχτάρα, οι ματιές μας συναντήθηκαν. Αισθάνθηκα αμέσως ότι είχε ανάγκη και ήξερα ότι έπρεπε να την βοηθήσω.

Της κούνησα την ουρά μου, ήρεμα, για να μην την τρομάξω κι όπως σταμάτησε μπροστά στο κλουβί μου, με το σώμα μου της έκρυψα ένα μικρό ατύχημα που είχα εκεί πίσω. Δεν ήθελα να δει ότι δεν βγήκα βόλτα σήμερα. Οι φύλακες του καταφυγίου καμιά φορά, έχουν τόσο πολλή δουλειά και δεν ήθελα να σκεφθεί άσκημα γι αυτούς.

Όπως διάβαζε την καρτέλα στην πόρτα του κλουβιού μου, είχα την ελπίδα ότι δεν θα λυπόταν για το παρελθόν μου. Για μένα, μόνο το μέλλον και το να προσφέρω κάτι ξεχωριστό στην ζωή κάποιου έχουν σημασία.

Γονάτισε και μου έστειλε φιλάκια στον αέρα.  Εγώ κόλλησα τον ώμο μου και το κεφάλι μου στα κάγκελα προσπαθώντας να την παρηγορήσω. Τρυφερά δάχτυλα μου χάϊδεψαν τον λαιμό, αποζητούσε την συντροφιά με λαχτάρα. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της και σήκωσα το μπροστινό μου πόδι να την διαβεβαιώσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά.

Σύντομα άνοιξε η πόρτα του κλουβιού μου και το χαμόγελό της έγινε τόσο λαμπερό που πήδηξα στο λεπτό στην αγκαλιά της. Της υπόσχομαι ότι θα την προστατεύω. Της υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό της. Της υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να βλέπω το λαμπερό της χαμόγελο και το φως στα μάτια της.  Ήμουν τόσο τυχερός που βάδισε σήμερα στον διάδρομο. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ακόμα, εκεί έξω, που δεν έχουν βαδίσει στους διαδρόμους. Τόσοι πολλοί που δεν έχουν σωθεί... Τουλάχιστον εγώ μπόρεσα να σώσω έναν.

Σήμερα έσωσα έναν άνθρωπο.

Janine Allen



ΠΗΓΗ: kazshelter.org

Συνάντηση εικαστικών στον Σύλλογο Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ


Έκθεση ζωγραφικής της Κων/νας Νανοπούλου με θέμα: Συνάντηση εικαστικών στον Σύλλογο Αργείων Ο ΔΑΝΑΟΣ 
θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και 11 τις Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Άννα Ζιάκα, Καλλιόπη Σπανού και Γιώργος Σαρρής.

Ώρες λειτουργίας : 10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:00

Ένα ταξίδι με βαλίτσα… τη φαντασία, το όνειρο, την ελπίδα, στο Φουγάρο


Με βαλίτσα… τη φαντασία, το όνειρο, την ελπίδα……!

Με επιβάτες όλους εσάς τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και μια κούκλα…!

Με εισιτήριο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Θα ζήσετε το ταξίδι στον κόσμο, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στον Πολυχώρο Φουγάρο!!!

Οι πιλότοι: Γιάννα Ελευθερίου, Μαριλένα Καλογεράκη

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6973522967 και 6947792414 (περιορισμένος αριθμός ατόμων)

3. Αγαπώ τη ζωή...


Το "Αγαπώ τη ζωή" προβάλει καθημερινά ενδιαφέροντα θέματα για όλα τα γούστα και σκοπεύει να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερα... 

Εδώ θα βρείτε πολιτιστικά, ιστορικά, περίεργα, αστεία, κοινωνικά, αθλητικά αλλά και επίκαιρα θέματα... 

Εδώ θα διαβάσετε τι προβλέπουν τα άστρα, τι καιρό θα κάνει, ποιες εκδηλώσεις έρχονται... 

Εδώ θα βρείτε όμορφες φωτογραφίες, φιλοζωικά θέματα, λογοτεχνία αλλά και τραγούδια... 

Εδώ θα βρείτε ακόμα, συνταγές για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά, σοφές ρήσεις, ιστορικά ανέκδοτα, γελοιογραφίες και βιογραφίες επωνύμων... 

Εδώ θα μάθετε τι συμβαίνει στη Νέα Κίο, στην Αργολίδα, στην Πελοπόννησο, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα...

Εδώ θα βρείτε πολλές εκπλήξεις αλλά και δώρα κατά τη διάρκεια των γιορτών... 

Το "Αγαπώ τη ζωή" έχει να προτείνει πολλά και περιμένει στο anastasiahav@gmail.com τις δικές σας ανακοινώσεις, αγγελίες, φωτογραφίες, απόψεις για να πλουτίσει τις "σελίδες" του... 

agapotinzoi.blogspot.com κοντά σας σε κάθε στιγμή της ημέρας... 

Σαν σήμερα... στη μουσική


1957: Οι Buddy Holly and the Crickets κυκλοφορούν το rock 'n' roll τραγούδι με τίτλο "Peggy Sue". Είναι μια δημιουργία των Buddy Holly, Jerry Allison και Norman Petty. Αρχικά ο τίτλος του τραγουδιού ήταν "Cindy Lou", το όνομα της ανιψιάς του Buddy Holly, αργότερα μετονομάστηκε σε "Peggy Sue" από το όνομα της γυναίκας του ντράμερ του συγκροτήματος Jerry Allison.


1969: Η Janis Joplin συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς σε συναυλία της στο Τάμπα της Φλόριντα. Κατά την διάρκεια της συναυλίας όταν ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει στους παρευρισκόμενους με μια ντουντούκα, του είπε: "Don't fuck with those people! Ε κύριε, γιατί είσαι τόσο νευρικός; Μήπως πλήρωσες πέντε δολάρια εισιτήριο;" Όταν αργότερα της ζητήθηκε από την αστυνομία, να ζητήσει στον κόσμο να καθίσει κάτω τους απάντησε: "I'm not telling them shit"... Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα.

1986: Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του rap rock συγκροτήματος Beastie Boys με τίτλο "License to Ill". Είναι το πρώτο rap άλμπουμ που θα φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard. Στα τραγούδια "Fight For Your Right" και "No Sleep Till Brooklyn" συμμετέχει στην κιθάρα ο Kerry King των Slayer, ο οποίος εμφανίζεται και στα βίντεο των τραγουδιών. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του άλμπουμ ξεπερνούν τα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Fight for Your Right", "No Sleep Till Brooklyn", "The New Style", "Hold It Now, Hit It", "Rhymin' and Stealin'", "She's Crafty" κ.α.


1999: Η Recording Industry Association of America (RIAA) πιστοποιεί πως το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του hard rock συγκροτήματος Led Zeppelin με τίτλο "Led Zeppelin II" έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα - δώδεκα φορές πλατινένιο. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου του 1969 και περιέχει επιτυχίες όπως τα "Whole Lotta Love", "The Lemon Song", "Heartbreaker", "Moby Dick" κ.α. Ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 1969. Τη παραγωγή του άλμπουμ έκανε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Jimmy Page. Στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The Definitive 200: Top 200 Albums of All-Time" βρίσκεται στην 47η θέση.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Οι επίσημες επισκέψεις αμερικανών προέδρων στην Ελλάδα


Λιγοστές είναι οι επίσημες επισκέψεις Αμερικανών προέδρων στην Ελλάδα· μόλις τέσσερις και όλες μεταπολεμικά.

Την αρχή έκανε ο ρεπουμπλικάνος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στη δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο (14 - 15 Δεκεμβρίου 1959). Ακολούθησε ένας άλλος ρεπουμπλικάνος, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος (18-20 Ιουλίου 1991) και τη σκυτάλη παρέλαβαν δύο «δημοκρατικοί» πρόεδροι, ο Μπιλ Κλίντον (19-20 Νοεμβρίου 1999) και ο Μπαράκ Ομπάμα (15-16 Νοεμβρίου 2016).

Οι ελληνικές κυβερνήσεις πάντα έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις επαφές τους με τους ενοίκους του Λευκού Οίκου, μιας και η χώρα μας είναι δεμένη στο άρμα των Ηνωμένων Πολιτειών και τα εθνικά της θέματα ανοιχτά (Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό κ.ά.).


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Μια στιγμή σε μια εικόνα : Ήρθε...



Φωτογραφία : Ζούγκλα

Το ΠΑΜΕ Αργολίδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου



Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και τη συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη ώρα 6:00 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, για να τιμήσουμε την 43η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα των συνταγματαρχών.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ παραμένουν επίκαιρα και είναι στο επίκεντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από την πτώση της χούντας έως και σήμερα, όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για την επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης και του λαού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά με οργανωμένο τρόπο, έχοντας τη στήριξη του κεφαλαίου και όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, εφαρμόζουν αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική εξαπολύοντας ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Καλούμε την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου, να βάλουμε τις βάσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση για να μπορέσουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 αγωνιστικά, μαχητικά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο κατοικίας.

Διδασκόμαστε – εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Οργανώνουμε την πάλη μας για την επιτυχία των απεργιών στις 24 Νοέμβρη στο Δημόσιο και στις 8 Δεκέμβρη στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Π.Α.ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Εκδρομή του Συλλόγου "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" στην Ι.Μ.Παναγίας Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας


Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, θα συμμετάσχει σε εκδρομή, στην Ι.Μ.Παναγίας Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας. 

Στη Μονή φυλάσσεται η αγία κάρα του Αγ. Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών.

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στην νέα Αρτάκη (προκαθορισμένο μενού) και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Χαλκίδα.

Τιμή συμμετοχής (μετακίνηση και φαγητό) για τους φίλους 35 ευρώ και για τους ασθενείς-μέλη του συλλόγου δωρεάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως 30 Νοεμβρίου) μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ. 27510-68858 (Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή 6-8μ.μ.) , 6944219646 & 6973596544.

Τον «Αγνοούμενο» του Κώστα Γαβρά προβάλλει ο Δον Κιχώτης


Το πολιτικό θρίλερ «Ο Αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» την Τετάρτη 16 Νοέμβρη.

Η προβολή ξεκινάει στις 9 μ.μ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπόθεση:
Σεπτέμβριος, 1973, Χιλή. Ένας νεαρός ιδεαλιστής συγγραφέας, ο Τσαρλς, εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ο επιχειρηματίας πατέρας του, ο Εντ Χόρμαν, καταφτάνει στη Χιλή από τις ΗΠΑ και συναντά την Μπεθ, τη σύζυγο του γιου του. Και οι δύο, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο, έρχονται αντιμέτωποι με ψέματα και φρούδες ελπίδες από αμερικανούς και ξένους αξιωματούχους. Παρ` όλες τις παλιές τους διαφορές, οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους και ψάχνουν μανιωδώς να βρουν το αγαπημένο τους άτομο.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Χάουζερ, που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τσάρλι Χόρμαν, εξαφανισθέντα στη Χιλή του Αουγούστο Πινοσέτ.

Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών από κοινού με την ταινία Ο Δρόμος. Ο Κώστας Γαβράς και ο Ντόναλντ Στιούαρτ κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Τρίπολη: «Ζεστή Καρδιά» για τα προσφυγόπουλα


Προμηθευτείτε βελόνες πλεξίματος, πολλή όρεξη και να μην λείψει κανείς από αυτό το ραντεβού!

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

1. Μικρό Μαραθώνιο Πλεξίματος: Πλέξιμο σκούφων και κασκόλ, σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα για τα προσφυγόπουλα. Ο στόχος θα είναι 30 είδη μέσα σε 4 ώρες, τα οποία θα συσκευαστούν το καθένα χωριστά, εν είδει δώρου και θα αποσταλούν στην Κω.

2. Συγκέντρωση υλικών καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά: Θα συγκεντρωθούν είδη όπως μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτόνια, κανσόν, κόλλες, πλαστελίνες, κλπ και θα αποσταλούν στην Κω.

3. String HEART Installation Project -Δημιουργία έργου τέχνης συμβολικού χαρακτήρα: Σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου, θα τοποθετηθούν καρφάκια σε σχηματισμό καρδιάς, από όπου θα περαστεί κόκκινη κλωστή, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μεγάλη κόκκινη, μάλλινη, «ζεστή καρδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 

1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων

2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και

3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Η «Λωξάνδρα» με την Άννα Βαγενά στο Ναύπλιο και στο Άργος


Η παράσταση «Λωξάνδρα» με την Άννα Βαγενά, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου  στο Θέατρο Τριανόν, στο Ναύπλιο και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Η Άννα Βαγενά, διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάνδρα» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών.

Η «Λωξάνδρα» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας και διαβάστηκε με πάθος και αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων. Έγινε σήριαλ για την τηλεόραση με πολλή μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνίστρια την Μπέτη Βαλάση.

Η Λωξάντρα έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από την ζωή της, βλέπουμε παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν στην ζωή της.

Είναι ένα ύμνος στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας.

Ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν ειρηνικά.

Η παράσταση παίζεται σ’ ένα πλούσιο σκηνικό, που παρουσιάζει το σπιτικό της Λωξάντρας, με έπιπλα και αντικείμενα αντίκες, σαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.

Οι μουσικές και τα τραγούδια, είναι επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα, γνωστός από την εκπομπή της τηλεόρασης «Το αλάτι της γης», και μας μεταφέρουν όλο το μουσικό κλίμα της εποχής.

Η Μελίνα Μάσχα με τους φωτισμούς της, συμπληρώνει την μοναδική ατμόσφαιρα της παράστασης.

Έτσι ο θεατής, επί δύο ώρες, μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν ζωντανές, οι οικογένειες συναντιόντουσαν στις γιορτές, Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, Απόκριες, Καθαρή Δευτέρα και γλεντούσαν όλοι μαζί, σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα.

Η κριτική έγραψε για την ΛΩΞΑΝΤΡΑ:

…«Όσον αφορά στη σπουδαία ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, τα πολλά λόγια περιττεύουν. Δεν θα υπερβάλλαμε αν χαρακτηρίζαμε την απόδοσή της ως άθλο σ’ ένα ακατάπαυστο χειμαρρώδη μονόλογο, ενσάρκωσε την Λωξάντρα με όλες τις λεπτές αποχρώσεις του ρόλου απόλυτα πειστική εκφορά του λόγου μια Πολίτισσας, απόλυτα πειστική κινησιολογία, εκφραστικότητα, χιούμορ απολαυστικό, τόσο που πιο μέσα στο «πετσί» του ρόλου δεν γίνεται! Μια ερμηνεία πέρα για πέρα αυθεντική, με κάποιες στιγμές κορυφαίες, που η συγκίνηση ξεχείλισε, σε διαρκή εναλλαγή με το αβίαστο γέλιο της επόμενης ατάκας σ’ ένα σπουδαίο υποκριτικό μείγμα…» (Στασινοπούλου 11/7/16)

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Πατριάρχου και προς τιμήν Του, για τα 25 χρόνια από την ενθρόνιση του στο Πατριαρχείο.




Παράσταση στο Ναύπλιο: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Δισκοπωλείο Indie Shop (27520 26941)

Πληροφορίες- Κρατήσεις :6933413060


Παράσταση στο Άργος: Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Δουτσίνος (27510 68565)

Πληροφορίες- Κρατήσεις :6933413060


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Όλα έτοιμα για το 3ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA


Το «Ναύπλιο - Artiva 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που διοργανώνει η Artiva Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από τη χορωδιακή τέχνη.

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Βουλευτικό.

Το «Ναύπλιο - Artiva 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).

Φέτος, 1200 χορωδοί καθώς και επισκέπτες-συνοδοί θα βρεθούν στο Ναύπλιο για τη μεγάλη γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
16-17-18-19-20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Αίθουσα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ
Πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.00
Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ
• Χαιρετισμός Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου και Καλλιτεχνικού Δ/ντη του Φεστιβάλ κ. Θεοδόση Αντωνιάδη
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα έναρξης Φεστιβάλ.
• "Το τραγούδι που σου 'γραφα" (νοσταλγώντας τα παλιά...)
Η λυρική σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιολάνδα Αθανασοπούλου και ο σολίστ (βαρύτονος) και μαέστρος Κωστής Κωνσταντάρας ανοίγουν την αυλαία του Φεστιβάλ με μελωδίες και ρομαντισμό που θα μας ταξιδέψουν στην εποχή του μεσοπολέμου. Στο πιάνο θα συνοδέψει η διεθνούς φήμης μαέστρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και πιανίστα κα. Φανή Παλαμίδη.
• Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου (Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα) 
Το μικτό πολυφωνικό σχήμα της χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη ανοίγει χορωδιακά το 3ο Ναύπλιο – ARTIVA Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ 2016.
• «Ηχοχρώματα» Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου
Το οργανικό σύνολο «Ηχοχρώματα» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη παρουσιάζει κομμάτια από τη latin, jazz και soundtrack γνωστών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 20.30
• Χορωδία Συλλόγου “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”
• Χορωδία (Μικτή Παραδοσιακή) ενορίας Αγ. Τριάδος Κρυονερίου «Οι φίλοι της παράδοσης»
• Νεανική Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου “Choirobics”
• Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ώρα έναρξης: 16.00
• Παιδική χορωδία «Επιλογή» Λεμεσού ΚΥΠΡΟΣ (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
• Μουσικό σχολείο Ρόδου (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
• Μουσικό σχολείο Πατρών (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
• Γυναικείο φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες» (2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Χορωδίες Δωματίου)
• Corul de copii “Ding Dong” ROMANIA (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα έναρξης: 20.30
• Χορωδία «Μουσική Γωνιά» Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
• Χορωδία Μουσικού Ομίλου Πάφου ΚΥΠΡΟΣ
• «Cantelena» Χορωδία Πάτρας
• Γυναικείο φωνητικό σύνολο «Θαμυριάδες»

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ώρα έναρξης: 15.00
• Παιδική χορωδία «Καλλιτεχνήματα» (5η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Παιδικές Χορωδίες)
• “LA VITA” Νεανική χορωδία Τρίπολης (4η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νεανικές Χορωδίες)
• Γυναικεία χορωδία «Καλλιτεχνήματα» (3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ομοίων Φωνών)
• Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο – Athens Choir Ensemble (2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Χορωδίες Δωματίου)
• Χορωδία “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Χορωδίες Δωματίου)
• Φωνητικό σύνολο “Eklipsis Vocal Ensemble” (2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Χορωδίες Δωματίου)
• Χορωδία “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (6η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Θρησκευτική Μουσική)
• Χορωδία “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Μεικτές Χορωδίες)
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα έναρξης: 20.30
• Παιδική χορωδία «Επιλογή» Λεμεσού ΚΥΠΡΟΣ
• Χορωδία μουσικού ομίλου Στυλίδας
• Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Συμφωνία» 
• Κλασσική & σύγχρονη μεικτή χορωδία ωδείου Αθηνά
• Φωνητικό σύνολο “Eklipsis Vocal Ensemble”
• Μεικτή χορωδία «Νίκος Αστρινίδης»

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης 11.00
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Απονομή βραβείων και επάθλων διαγωνιστικού Φεστιβάλ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα έναρξης: 19.00
• Corul de copii “Ding Dong” ROMANIA
• Χορωδιακό εργαστήρι «Ίαμβος»
• Μεικτή χορωδία «Λιμπρέτο»
• Μεικτή χορωδία Φιλαρμονία Ξυλοκάστρου
• Χορωδία Σπάτων – Αρτέμιδος

ΛΗΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Όλες οι συναυλίες για το διαγωνιστικό και το ελεύθερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ.
Σύμφωνα με τους γενικούς όρους του Φεστιβάλ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις βραδινές συναυλίες για το ελεύθερο πρόγραμμα.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να παρακολουθήσει το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με εξαίρεση το μαέστρο και τον υπεύθυνο κάθε χορωδίας που συμμετέχει στο Φεστιβάλ, θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της εισόδου που ανέρχεται στα 8,00ευρώ και αφορά τη συγκεκριμένη μέρα του διαγωνισμού. Επίσης, ΕΞΑΙΡΕΣΗ θα γίνεται μόνο για τα μέλη των χορωδιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό φεστιβάλ, τα οποία ΜΟΝΟ για την ημέρα που διαγωνίζονται θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν δωρεάν το υπόλοιπο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Για τις υπόλοιπες ημέρες ισχύουν τα παραπάνω.

Γεύσεις και Μυρωδιές : Ζυμαρικά στο φούρνο με τυριά


Υλικά: 

- 500 γρ. από κάποιο ζυμαρικό της επιλογής σας 
-Τυριά:  Επιλέξτε ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα, ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη και ½ φλ. τσένταρ επίσης τριμμένο και ανακατέψτε τα μαζί σε ένα μπολ.
-2 κρόκους αυγών
-1 φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
-1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
-1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
-2 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση:   

Αρχικά βράζετε τα ζυμαρικά, για μερικά λεπτά. (Υπολογίστε, το μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους). Σουρώνετε και ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά, και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Προσοχή θέλει μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθούν, κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε ξανά για να πάει παντού η κρέμα. Αδειάζετε την κατσαρόλα με την πάστα σε ένα βαθύ πυρέξ. Σχετικά με το ψωμί, το θρυμματίζετε στο πολυμίξερ και με τα ψίχουλα, πασπαλίζετε τα ζυμαρικά. (τα ψίχουλα με το ψήσιμο θ’αποκτήσουν ένα όμορφο καφέ-χρυσαφί χρώμα. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 200ο C. Βγάζοντας από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει ενώ το πιάτο συνδυάζεται τέλεια με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.


ΠΗΓΗ: jenny.gr

Ζώδια σήμερα 15 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Έχετε πολύ μεγάλη ανάγκη σήμερα φίλοι Κριοί, να δείτε τις υποθέσεις και τις εξελίξεις που σας απασχολούν μακροπρόθεσμα, να οργανώσετε με τέτοιο τρόπο την δουλειά σας και τα προσωπικά σας, για να καρπωθείτε αργότερα τα οφέλη και την καταξίωση που επιδιώκετε. Το εξάγωνο του Ερμή με τον κυβερνήτη σας Άρη, βοηθάει απεριόριστα την ευγλωττία και την πειθώ σας, ανοίγει νέους ορίζοντες στην συναισθηματική σας ζωή, σας κάνει καλούς ακροατές στα προβλήματα και τις ανησυχίες του ερωτικού συντρόφου. 

ΤΑΥΡΟΣ
Ίσως νιώσετε λιγάκι άβολα σήμερα αγαπητοί Ταύροι με τις επαγγελματικές συνεργασίες και τις κοινωνικές σας σχέσεις, μπορεί να παραμείνετε στο περιθώριο μιας συζήτησης στο χώρο που κινείστε, για να διαπιστώσετε την γνώμη και την άποψη των άλλων για σας, να μην βγάλετε άκρη σε ένα ερωτικό θέμα που σας έχει τραυματίσει ψυχικά. Αφήστε τα δύσκολα για αύριο, συζητήστε με έμπιστους φίλους τους προβληματισμούς και τις αγωνίες σας, ξεπεράστε το άγχος και τις αμφιβολίες για τον άνθρωπο που αγαπάτε.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αντιμετωπίστε επί ίσοις όροις τους συνεργάτες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα σήμερα φίλοι Δίδυμοι με τη Σελήνη στο ζώδιό σας, μην στήνετε φραγμούς στην έντιμη και ειλικρινή επικοινωνία με τα κοντινά σας άτομα, τακτοποιήστε με μετριοπάθεια και σοβαρότητα τις πάσης φύσεως εκκρεμότητες, αφεθείτε στα ερωτικά παιχνίδια με τον άνθρωπο που αγαπάτε. Ανοίξτε και πάλι το οπτικό σας πεδίο στο μέλλον με ξεκάθαρη και αισιόδοξη ματιά, αφήστε έξω από την σχέση σας τα νεύρα και το άγχος της καριέρας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ιδανική μέρα η σημερινή αγαπητοί Καρκίνοι για να κάνετε σοβαρές συζητήσεις με τα προσφιλή σας άτομα και τους συναδέλφους σας, για να δημιουργήσετε γέφυρα καλής θέλησης και συγκαταβατικότητας με τον άνθρωπο που αγαπάτε, για να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα στην προσωπική και συναισθηματική σας καθημερινότητα. Ιεραρχήστε τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα θέλω της καρδιάς σας, μην περιμένετε φοβερές αλλαγές άμεσα, οι εξελίξεις δρομολογούνται με σταθερότητα, σοβαρότητα αλλά αργούς ρυθμούς. 

ΛΕΩΝ
Επανέρχεται από σήμερα η χαμένη αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση στις δημιουργικές σας ικανότητες και την αξιοσύνη σας φίλοι Λέοντες, οι αστρολογικές όψεις της Σελήνης και της Αφροδίτης με τους υπόλοιπους πλανήτες αλλά κυρίως η επιρροή του Ερμή από τον Τοξότη, σας αναγκάζουν να ενθαρρύνετε τις επικοινωνιακές σας αρετές και να κάνετε τις απαραίτητες μετακινήσεις ή ανατρεπτικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας για να αισθανθείτε και πάλι ασφαλείς και σίγουροι μέσα στο περιβάλλον που κινείστε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Βρείτε συμμάχους αγαπητοί Παρθένοι ανάμεσα στους συναδέλφους και τα προσφιλή σας άτομα σήμερα, για να συζητήσετε ιδέες και προτάσεις και να υποστηριχθούν οι απόψεις σας για την δουλειά και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες. Η αντίθεση της Σελήνης με τον Ερμή, είναι πιθανόν να σας αναγκάσει να κρατήσετε επιφυλακτική και διστακτική στάση απέναντι στις θέσεις και τις προτροπές των άλλων, να μην εμπιστευτείτε τα μυστικά σας σε αμφίρροπα πρόσωπα, να διαφυλάξετε τον δεσμό σας από εντάσεις και κόντρες. 

ΖΥΓΟΣ
Με την Σελήνη στους φιλικούς σας Διδύμους και το τρίγωνο του Ερμή με τον Άρη φίλοι Ζυγοί, ανοίγουν σήμερα οι Ουρανοί για να εισακουστούν οι ευχές σας και για να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που καταβάλατε στην δουλειά σας, για να γνωρίσετε καινούριους φίλους ή ένα ερωτικό πρόσωπο που φλερτάρει με την όμορφη εξωτερική σας εμφάνιση. Επιστρέφει η όρεξη για να φροντίσετε τον αγαπημένο σας χώρο, το ταίρι που αγαπάτε, να δείξετε ενδιαφέρον για τα απλά αλλά σημαντικά πράγματα της ζωής. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μη δίνετε σημασία σήμερα, αγαπητοί Σκορπιοί, σε όσους προσπαθούν με τεχνάσματα και δόλιες ενέργειες να παίξουν με τα νεύρα και την υπομονή σας, αναζητήστε ευχάριστα διαλλείματα για τον εαυτό σας και τις επιθυμίες σας, τακτοποιήστε τις εκκρεμότητες της καθημερινότητας με ήρεμες και καλά σκεπτόμενες αποφάσεις. Εκμεταλλευτείτε τον ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητά σας για να βάλετε ένα οριστικό τέλος στις παγίδες και τις προκλήσεις που θολώνουν τα νερά στην ερωτική σας ζωή. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τώρα που έχετε βρει τον τρόπο να μετριάσετε τις περιττές σπατάλες και τα έξοδα, είτε για τον εαυτό σας, είτε για τους οικείους σας, είναι καιρός φίλοι Τοξότες να αναζητήσετε με την βοήθεια του εξαγώνου Άρη/Ερμή, την ειλικρίνεια και την εντιμότητα από τις σχέσεις σας, είτε αυτές είναι επαγγελματικές, είτε κοινωνικές, είτε συναισθηματικές. Είναι μια καλή μέρα για να δώσετε έμφαση και προσοχή στις σκέψεις σας και τα όνειρα που κάνετε για το μέλλον, να μην χάσετε για κανένα λόγο την έμφυτη αισιοδοξία σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Εστιάστε σε ότι σας ενδιαφέρει πραγματικά και ουσιαστικά αγαπητοί Αιγόκεροι σήμερα, συμβαδίστε με την λογική και το συναίσθημά σας στις αποφάσεις που χρειάζεται να πάρετε ακόμα και σε θέματα καριέρας, ζυγίστε καλά τις παράτολμες πράξεις και επιδιώξεις που θέλετε να πραγματοποιήσετε, συζητήστε με σημαίνοντα πρόσωπα τα όνειρά σας, μην αφήνετε έξω από το παιχνίδι τον ερωτικό σύντροφο, μην δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια έντονη ρήξη στην σχέση σας που δεν μπορείτε να σώσετε. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αφοσιωθείτε σήμερα, φίλοι Υδροχόοι, σε εκείνα τα πράγματα που σας ανανεώνουν και γεμίζουν με καθαρές εικόνες και παραστάσεις την καθημερινότητά σας, προσέξτε την σωματική σας υγεία και την ευεξία σας, δείξτε καλή και ισορροπημένη διάθεση σε μια έξοδο με φίλους και προσφιλή άτομα, βάλτε σε εφαρμογή τα σχέδια και τα πλάνα σας για το κοντινό μέλλον. Η Σελήνη στους Διδύμους και το τρίγωνο του Άρη με τον Ερμή σας κάνουν περισσότερο ευλύγιστους και ευκίνητους στις συναισθηματικές σας σχέσεις.

ΙΧΘΕΙΣ
Θέματα που αφορούν κυρίως το σπίτι, τη δουλειά και γενικότερα το οικογενειακό σας περιβάλλον, έρχονται σήμερα στην επιφάνεια αγαπητοί Ιχθύες και ίσως σας ξεβολέψουν από την ηρεμία σας, πιθανόν σας ανατρέψουν τα δεδομένα και τα πιστεύω σας για ορισμένα άτομα ή καταστάσεις. Το εξάγωνο του Ερμή με τον Άρη ξυπνάει τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σας από την στασιμότητα και τον λήθαργο, γεμίζει τον εσωτερικό σας κόσμο με θάρρος και δυναμισμό, ενεργοποιεί τις ικανότητες και την αξιοσύνη σας.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο πλανητάρχης στην Αθήνα


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσγειωθεί στην Αθήνα στις 11.00, με το περίφημο Air Force One, το ασφαλέστερο αεροπλάνο στον κόσμο, με την προεδρική σουίτα, το γραφείο του πλανητάρχη και την αίθουσα συσκέψεων

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 70 άτομα και είναι ειδικά διαμορφωμένο σε τρία επίπεδα με πολλές ανέσεις. Φυσικά, είναι θωρακισμένο και διαθέτει συστήματα για αντιμετώπιση τυχόν πυρηνικής επίθεσης, όπως και μικρή νοσοκομειακή μονάδα. 

Στις 13.30, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει στις 14.30 η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα - Τσίπρα και θα ακολουθήσουν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από Έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους. 

Για τις 19.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένο. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Ομπάμα να επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, επιθυμία που έχει εκφράσει ο ίδιος.

Η βασική ομιλία θα γίνει νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ο καιρός σήμερα

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια στην Πελοπόννησο και στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 και τοπικά 14 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 16 και τοπικά 17 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά – βορειοανατολικά έως 6 και τοπικά στα Αιγαίο 7 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 15 Νοεμβρίου


565: Μετά το θάνατο του Ιουστινιανού, ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου ο Ιουστίνος Β’.

655 - Μάχη του Βίνβεντ: ο Οσουί της Νορθουμβρίας νικά τον Πέντα της Μερκίας.

1315: Στη μάχη του Μοργκάρτεν, η Ελβετική Συνομοσπονδία νικά το Λεοπόλδο της Αυστρίας.

1492: Ο Χριστόφορος Κολόμβος σημειώνει στο ημερολόγιο του τη χρήση καπνού από τους Ινδιάνους. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για τον καπνό.

1532: Οι Κονκισταδόρες υπό την αρχηγία του Φρανσίσκο Πισάρο συναντιούνται για πρώτη φορά με τον βασιλιά των Ίνκας, Αταχουάλπα έξω από την πόλη Καχαμάρκα.

1533: Ο Φρανσίσκο Πισάρο φτάνει στην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, Κούσκο.



1630: Πεθαίνει ο Γερμανός αστρονόμος Γιόχαν Κέπλερ.

1738: Γεννιέται στη Γερμανία ο αστρονόμος William Herschel.



1741: Γεννιέται ο Γιόχαν Κάσπαρ Λάβατερ, ελβετός θεολόγος, μυστικιστής και ποιητής. Υπήρξε θεμελιωτής της φυσιογνωμικής, τέχνης διαγνώσεως των χαρακτήρων, με βάση τη δυναμική της εκφράσεως του προσώπου. (Θαν. 2/1/1801)



1856: Πεθαίνει ο Ηλίας Τσαλαφατίνος, Μανιάτης αγωνιστής του '21, που διακρίθηκε για τον πατριωτισμό του και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα του. 

1862: Γεννιέται ο Γερμανός λογοτέχνης, τιμημένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Γκέρχαρτ Χάουπτμαν.



1863: Υπογράφεται η Συνθήκη μεταξύ Ρωσίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Πρωσίας και Αγγλίας για την τύχη των Ιονίων Νήσων. Η τελευταία παραιτείται των δικαιωμάτων της στα Επτάνησα, τα οποία παραχωρούνται στην Ελλάδα.

1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.

1874: Γεννιέται ο Δημήτριος Γολέμης, Έλληνας ολυμπιονίκης. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (1896). (Θαν. 9/1/1941)

1884: Αρχίζει η Διάσκεψη του Βερολίνου για το διακανονισμό του αποικιακού καθεστώτος στη Νότια Αφρική. Οι Μπόερς ήταν οι προσωρινά χαμένοι.

1889: Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατρέπουν το βασιλιά της Βραζιλίας, Πέντρο τον Β και αποκαθιστούν τη δημοκρατία.

1891: Γεννιέται ο Γερμανός στρατάρχης Έρβιν Ρόμελ, η «Αλεπού της Ερήμου». Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ηγούνταν του «Άφρικα Κορπ», που είχε δημιούργήσει τεράστια προβλήμτα στους Συμμάχους στη Βόρεια Αφρική. Αυτοκτόνησε το 1944 με διαταγή του Χίτλερ, μετά την αποκάλυψη της συνομοσίας, που οδήγησε στην αποτυχημένη απόπειρας δολοφονίας του Φύρερ.

1900: Ανεβαίνει στη Σουηδία το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ "Προς Δαμασκό".



1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις.


1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette).



1907: Γεννιέται ο Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, γερμανός στρατιωτικός, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Χίτλερ. (Θαν. 21/7/1944)

1912: Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στο Γερμανό λογοτέχνη Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, ανήμερα των 50ων γενεθλίων του.

1913: Η Ρωσία ζητάει να αποκτήσει δικαιώματα συγκυριαρχίας στο Άγιο Όρος.

1914: Ο Ιταλός σοσιαλιστής και μετέπειτα φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι εκδίδει την εφημερίδα «Il popolo d' Italia».

1914: Ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στη Λευκάδα και τη νοτιοδυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα και να καταρρεύσουν πολλά σπίτια.

1917: Πεθαίνει ο Νταβίντ Εμίλ Ντιρκέμ, γάλλος κοινωνιολόγος, από τους ιδρυτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας. (Γεν. 15/4/1858)

1919: Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις σχέσεις και τα προβλήματα των Συμμάχων με τη Βουλγαρία. Η συνθήκη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, γιατί μεταρρυθμίζει τα κοινά σύνορα υπέρ της χώρας μας και οριστικοποιεί την παραίτηση της Βουλγαρίας από τη Δυτική Θράκη.



1920: Την πρώτη τακτική της σύνοδο εγκαινιάζει στη Γενεύη η Κοινωνία των Εθνών, υψώνοντας 41 σημαίες κρατών.



1920: Γεννιέται ο ηθοποιός Βασίλης Διαμαντόπουλος (θαν. 1999).

1921: Το διάβημα της Αγγλίας υπέρ των ελληνοτουρκικών κρατών αποτυγχάνει. Ο Κεμάλ δηλώνει στους Αγγλους απεσταλμένους στην Άγκυρα, ότι δεν εννοεί να έλθει σε συζήτηση με τους Έλληνες, αν δεν δηλώσουν ότι παραιτούνται της Ανατολικής Θράκης και ότι αποχωρούν από τη Μικρά Ασία.



1922: Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (59 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (68 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (50 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης).

1922: Πεθαίνει ο Δημήτριος Γούναρης, έλληνας πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός, ένας από τους 6 που εκτελέστηκαν ως πρωταίτιοι της μικρασιατικής καταστροφής. (Γεν. 5/1/1867)

1926: Το ραδιοφωνικό δίκτυο NBC βγαίνει "στον αέρα".

1931: Στη Γερμανία, οι Ναζί κερδίζουν τις εκλογές στην περιφέρεια της Έσσης.

1939: Γεννιέται ο Κωστής Μοσκώφ, έλληνας διανοούμενος και συγγραφέας. («Εθνική και κοινωνική συνείδηση στην Ελλάδα», «Ιδεολογία του μεταπρατικού χώρου») (Θαν. 27/6/1998)

1940: Γεννιέται ο Ιταλός μόδιστρος Ρομπέρτο Καβάλι.

1942: Γεννιέται στο Μπουένος Αϊρες ο μετέπειτα Ισραηλινός πιανίστας και μαέστρος Daniel Barenboim.



1943: Ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ, διατάσσει να τεθούν στο ίδιο επίπεδο οι Τσιγγάνοι με τους Εβραίους και να σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. (Porajmos)

1946: Γεννιέται ο μπασκετμπολίστας Βασίλης Γκούμας.



1949: Απονέμεται τιμητική διάκριση στις ΗΠΑ στον Έλληνα γιατρό ογκολόγο Γεώργιο Παπανικολάου, που με το Tεστ Παπ, βοήθησε στην έγκαιρη πρόβλεψη του γυναικείου καρκίνου.

1949: Εκτελείται δι απαγχονισμού στην Ινδία ο υπεύθυνος για τη δολοφονία του Μαχάτμα Γκάντι, Ναθουράμ Βιναγιάκ Γκόντσε και ο συνεργός του Ναραγιάν Άπτε.



1951: Σε θάνατο καταδικάζεται ο Νίκος Μπελογιάννης, με κατηγορία την παράβαση του ΑΝ 509 για απόπειρα ανασυγκρότησης του ΚΚΕ.

1952: 13 παίκτες, ρεκόρ στο ΝΒΑ, 5 από τους Baltimore Bullets και 8 από τους Syracuse Nationals αποβάλλονται με 5 φάουλ σε έναν αγώνα, που λήγει 97-91 στην παράταση. Επειδή οι Syracuse δεν μπορούν να συμπληρώσουν πεντάδα οι διαιτητές επιτρέπουν σε κάποιους αποβληθέντες παίκτες να παίξουν αλλά όταν αυτοί κάνουν φάουλ οι αντίπαλοι κερδίζουν μία έξτρα βολή μετά από αυτές, που καλούνται να εκτελέσουν.

1954: Ο Gallant Fox, το άλογο που είχε κερδίσει το Triple Crown το 1930, πεθαίνει σε ηλικία 27 ετών.

1956: Κυκλοφορεί η πρώτη ταινία του Έλβις Πρίσλεϊ, με τίτλο "Love Me Tender".



1959: Πραγματοποιούνται οι φόνοι της οικογένειας Κλάτερ στο Κάνσας από τους Ντικ Χίνκοκ και Πέρι Σμιθ, πάνω στους οποίους ο Τρούμαν Καπότε βάσισε το βιβλίο του «Εν ψυχρώ»

1960: Στις ΗΠΑ, καθελκύεται το πρώτο υποβρύχιο με πυρηνικούς πυραύλους, το "Τζορτζ Ουάσινγκτον".

1961: Ο Μάνος Κατράκης τιμάται με το πρώτο βραβείο των κριτικών του Αγίου Φραγκίσκου, για το ρόλο του Κρέοντα στην "Αντιγόνη".

1962: Η Υεμένη κηρύττει τον πόλεμο στη Σαουδική Αραβία.



1966: Πεθαίνει ο Δημήτριος Τόφαλος, θρυλικός Έλληνας αρσιβαρίστας. (Γεν. 1882)



1967: Στα πρόθυρα ελληνοτουρκικού πολέμου, μετά την επίθεση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς υπό τον Γρίβα στο τουρκοκυπριακό χωριό Κοφίνου. (Τα γεγονότα της Κοφίνου)

1969: Ο αγώνας Λίβερπουλ- Γουέστ Χαμ (2-0) είναι το πρώτο ματς ποδοσφαίρου, που μεταδίδεται έγχρωμο στο πρόγραμμα του BBC "Match of the Day".

1969: Στην Ουάσινγκτον περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1969: Στο Κολούμπους του Οχάιο ο Ντέιβ Τόμας ανοίγει το πρώτο εστιατόριο «Wendy's».



1972: Ένα γιγαντιαίο ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο 217.000 τόννων, εμβόλισε και κατεβύθισε εντός ελάχιστων λεπτών λίγο έξω απο το λιμάνι του Πειραιά το οχηματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος "Μέρλιν". Ο απολογισμός της τραγωδίας 43 νεκροί και 14 διασωθέντες οπου μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο του Πειραιά. 

1973: Στη Βρετανία, οκτώ μέλη του IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.



1973: Οι φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης και καλούν το λαό σε εξέγερση κατά της χούντας.

1976: Πεθαίνει ο Γάλλος ηθοποιός και εθνικός ήρωας Ζαν Γκαμπέν, πρωταγωνιστής σε πολλά φιλμ νουάρ αλλά και στους «Άθλιους» του Βίκτορ Ουγκό, όπου υποδύθηκε τον Γιάννη Αγιάννη.

1980: Ο πάπας Ιωάννης-Παύλος Β επισκέπτεται τη Δυτική Γερμανία. Είναι η πρώτη επίσκεψη πάπα μετά από 198 χρόνια.

1983: Τα κατεχόμενα της Κύπρου ανακηρύσσονται από τον Ραούφ Ντεκτάς "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου".



1984: Η Βάνα Μπάρμπα εκπροσωπεί τη χώρα μας στον 34ο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Κόσμος» στο Λονδίνο, χωρίς να διακριθεί.

1987: Ο Αυστριακός Gerhard Berger είναι ο νικητής του πρώτου αγώνα του Grand Prix της Αυστραλίας.

1988: Η "Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" ανακηρύσσει το κράτος της Παλαιστίνης και αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ.

1988: Πεθαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερωνύμος.

1989: Το Ισραήλ απαγορεύει την κυκλοφορία σε ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, εμποδίζοντας έτσι τις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο από την ανακήρυξη ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

1990: Ο παραγωγός των "Μίλι Βανίλι" αποκαλύπτει ότι δεν ήταν αυτοί που τραγουδούσαν στο άλμπουμ τους και ότι η φωνή ήταν δανεική.

1991: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, προτείνει στον Μάτζικ Τζόνσον να μετάσχει στην Επιτροπή κατά του AIDS.

1992: Στο Νορθέιμ της Γερμανίας, 11 νεκροί και 33 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης επιβατικής αμαξοστοιχίας με βαγόνια, που είχαν αποσυνδεθεί από εμπορικό τρένο.

1993: Ένοπλοι σκοτώνουν τον επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης "Φατάχ" στο Λίβανο, Μουίν Σαμπάιτα.

1994: Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα τελειώνει μια 19χρονη καριέρα με ήττα από την Γκαμπριέλα Σμπατίνι με 4-6, 2-6 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Βιρτζίνια Σλιμς στη Νέα Υόρκη. Στην καριέρα της έχει κατακτήσει 167 τίτλους, εκ των οποίων οι 18 σε Grand Slams.

1995: Η τζόκεϊ Julie Krone σημειώνει την 3.000ή νίκη της στην τέταρτη κούρσα του Aqueduct ιππεύοντας τον Dustins Dreamer.

1996: Πεθαίνει σε ηλικία 92 ετών ο Άλγκερ Χις, που το 1948 κατηγορήθηκε ότι, ήταν κατάσκοπος της ΕΣΣΔ, όταν στις ΗΠΑ επικρατούσε ο μακαρθισμός.

1997: Πεθαίνει, σε ηλικία 60 ετών, ο Τσέχος Ludvik Danek, ένας από τους μεγαλύτερους δισκοβόλους όλων των εποχών, που κυριάρχησε σχεδόν για μια δεκαπενταετία (1963-76) κατακτώντας το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Μονάχου (1972), το αργυρό πίσω από τον Oerter (1964) και το χάλκινο στο Μεξικό (1968).

1998: Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της άρσης βαρών, στο 69ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Λάχτι της Νορβηγίας . Η Ελλάδα ανακηρύσσεται παγκόσμια πρωταθλήτρια (συμπρωταθλήτρια με τη Βουλγαρία) με 566 βαθμούς και 15 μετάλλια (6 χρυσά, 4 αργυρά και 5 χάλκινα).

1999: Έπειτα από 13 χρόνια διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ η Κίνα υπογράφει συμφωνία ένταξη της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Είχε προηγηθεί η ένταξη της στην GATT.



2003: Στόχος βομβιστικών επιθέσεων γίνεται η Κωνσταντινούπολη. Από το φονικό χτύπημα κατά δύο εβραϊκών συναγωγών 25 άνθρωποι σκοτώνονται και δεκάδες τραυματίζονται. Την ευθύνη αναλαμβάνει τουρκική ισλαμική οργάνωση για λογαριασμό και της Αλ Κάιντα. Οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε συλλήψεις, ενώ ασκούνται διώξεις εναντίον εννέα ατόμων.

2007: Ο κυκλώνας Σιντρ χτυπά το Μπανγκλαντές και σκοτώνει περίπου 5.000 άτομα.



2008: Πεθαίνει ο Γιώργος Κοίλιαρης, δημοσιογράφος, που διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του από εμπόλεμες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου διακομίστηκε. (Γεν. 1955)



2013: Πεθαίνει ο Γλαύκος Κληρίδης, κύπριος πολιτικός, που διετέλεσε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (1993- 2003) και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (Γεν. 24/4/1919)