15.11.16

Ο πλανητάρχης στην Αθήνα


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσγειωθεί στην Αθήνα στις 11.00, με το περίφημο Air Force One, το ασφαλέστερο αεροπλάνο στον κόσμο, με την προεδρική σουίτα, το γραφείο του πλανητάρχη και την αίθουσα συσκέψεων

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει 70 άτομα και είναι ειδικά διαμορφωμένο σε τρία επίπεδα με πολλές ανέσεις. Φυσικά, είναι θωρακισμένο και διαθέτει συστήματα για αντιμετώπιση τυχόν πυρηνικής επίθεσης, όπως και μικρή νοσοκομειακή μονάδα. 

Στις 13.30, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει στις 14.30 η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα - Τσίπρα και θα ακολουθήσουν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από Έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους. 

Για τις 19.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένο. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ο Ομπάμα να επισκεφτεί το Μουσείο της Ακρόπολης, επιθυμία που έχει εκφράσει ο ίδιος.

Η βασική ομιλία θα γίνει νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου