25.5.16

Οι Φίλοι των Αδέσποτων της Νέας Κίου θρηνούν...

Δύο σκυλάκια (κουτάβια ακόμα) νεκρά, η Έλλη και η Ομορφούλα...



... κι ένα σκυλάκι ακόμα, η Ζιζέλ (κουταβίτσα κι αυτή) το παλεύει να ζήσει... 


Από "φόλες" βέβαια...

Ντροπή για το είδος μας και την κατάντια του!

Ημέρα Υπερηφάνειας των Κομπιουτεράδων


Είναι η ετήσια γιορτή αυτών που λατρεύουν τις νέες τεχνολογίες (geek στα αγγλικά).

Ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία του ισπανού μπλόγκερ Χερμάν Μαρτίνεθ, γνωστού με το διαδικτυακό όνομα σενιόρ Μπουέμπο και τα επόμενα χρόνια απέκτησε διεθνή διάσταση.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στις 25 Μαΐου 2006 στη Μαδρίτη, όπου 300 κομπιουτεράδες συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας κι έπαιξαν Πακ-Μαν.

Από τότε, η 25η Μαΐου καθιερώθηκε ως Ημέρα Υπερηφάνειας των Κομπιουτεράδων (Geek Pride Day).



ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Η θάλασσα μας ηρεμεί περισσότερο από το πράσινο!


Λιγότερο στρες έχουν όσοι μπορούν να αντικρίζουν καθημερινά τη θάλασσα, από το σπίτι ή το γραφείο τους σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια γεωγραφίας της υγείας 'Αμπερ Πίρσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη βρήκε ότι η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέα του πρασίνου καθώς όσοι καθημερινά έβλεπαν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους δεν είχαν ανάλογο όφελος στη μείωση του στρες.

Οι ερευνητές μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Ν.Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας με το επίπεδο του στρες του. Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο εισοδήματος κ.α., η θέα της θάλασσας φάνηκε να συσχετίζεται θετικά με μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όσον αφορά το πράσινο ή το βουνό, που φαίνεται να χάνουν σε σχέση με τη θάλασσα, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι εν μέρει μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι οι ίδιοι δεν έκαναν διάκριση ανάμεσα σε φυσικούς και τεχνητούς χώρους πρασίνου. Ενώ η θέα της θάλασσας είναι τελείως φυσική, του πρασίνου συνήθως περιλαμβάνει και ανθρώπινες κατασκευές ή δραστηριότητες (παιδικές χαρές, γήπεδα, πάρκα κ.α.).

«Ίσως αν συγκρίναμε τη θάλασσα μόνο με παρθένα δάση, να βρίσκαμε κάτι άλλο», είπε η Πίρσον, η οποία επίσης ανέφερε ότι είναι ασαφές κατά πόσο η θέα μιας λίμνης ή ενός ποταμού μειώνει εξίσου το στρες, όσο η θέα του ωκεανού ή μιας θάλασσας. Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα μπορεί να ενδιαφέρουν όσους αρχιτέκτονες ασχολούνται με την χωροταξία των πόλεων.


ΠΗΓΗ: patrasevents.gr

Έγκλημα... ελπίζουμε με τιμωρία...


Στη θέα ενός αγαπημένου νεκρού πλέον σκυλιού  τι να πει κανείς;

Στη θέα ενός άλλου αγαπημένου σκυλιού που παλεύει για τη ζωή του τι να πει κανείς; 

Στην αγωνία του να ψάχνεις όλη την περιοχή για να βρεις (ζωντανά ή νεκρά) τα υπόλοιπα αδέσποτα τι να πει κανείς;

Η κακία κάποιων... συνανθρώπων (!!!) μας ξεπερνά τα όρια...  

Η Έλλη μας δεν υπάρχει πια... Δεν την προλάβαμε... 

Η Ζιζέλ μας είναι ακόμα ζωντανή κι αφού έκανε τις ενέσεις της προσπαθεί να συνέλθει... Ελπίζουμε να τα καταφέρει...

Κάποια, ευτυχώς δεν πρόλαβαν να φάνε δηλητήριο...

Τα υπόλοιπα αδέσποτα σκυλιά της Νέας Κίου που βρίσκονται άραγε;

Ένα μεγάλο θέμα έχει ανοιχτεί στη Νέα Κίο κι ο ένοχος (ή οι ένοχοι) θα το πληρώσει το έγκλημά του... Να μείνει ανήσυχος!






Ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση" στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας


Ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση", μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα-Πραστού, βρέθηκε την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν των πολιούχων του χωριού, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Χορευτές από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου, συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας και με το πέρας του εσπερινού, χόρεψαν στην κεντρική πλατεία του χωριού χορούς από τη Θεσσαλία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα-Πραστού.

Ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση" έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας από τους διοργανωτές και ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ανδρέα-Πραστού για την πρόσκληση...







Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνση κατά Πλάκας (World Multiple Sclerosis Day) καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από τότε, την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (MS) ή Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά, ακόμη και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει μεγάλη σημασία, γι' αυτό, αν κάποιος έχει θόλωση στην όραση, διπλωπία, μούδιασμα στο χέρι ή το πόδι, που διαρκεί πάνω από 48 ώρες θα πρέπει να επισκεφτεί τον νευρολόγο για να επιβεβαιωθεί με εξετάσεις αν πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας ή από κάτι άλλο. Η ασθένεια δεν είναι ιάσιμη, αλλά οι θεραπείες που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια επιβραδύνουν την εξέλιξή της.

Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο πάσχουν από Σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000. Πριν από 30 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ήταν 30/100.000, ενώ σήμερα είναι 130/100.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς , αφενός στην αύξηση της τοξικότητας του περιβάλλοντος και αφετέρου στην ευκολία διάγνωσής της με τη χρήση τομογράφου.



ΠΗΓΗ: sansimera.gr