5.8.16

ΚΙΑΝΑ 2016 : Εξαιρετική η πρώτη βραδιά!


Στην γεμάτη από κόσμο αυλή του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, η πρώτη εκδήλωση των ΚΙΑΝΩΝ 2016 ήταν κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα... Ήταν εξαιρετική!

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάστηκε το βιβλίο “ΑΪΒΑΛΙ” του Soloup από τον ίδιο τον συγγραφέα... (Προλόγισε ο φιλόλογος Δημήτρης Ντούλιας) 






Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Αλέκος Βρέτος με το ούτι του και τους μουσικούς του (Δημήτρης Σεβδαλής - πιάνο, 
Περικλής Τριβόλης - μπάσσο, Γιώργος Μπινιάρης - τύμπανα)
μας ταξίδεψαν και καταχειροκροτήθηκαν...  








Με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν ξεκίνησαν τα φετινά ΚΙΑΝΑ... Και η συνέχεια αναμένεται ανάλογη... 




Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τη φωτιά στα Λευκάκια Ναυπλίου


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά  που ξέσπασε λίγο πριν τις 4:30 το μεσημέρι στα Λευκάκια...


Ενημέρωση και εξετάσεις για μελάνωμα σε Χώρα και Πύλο


Διημερίδα με κλινική εξέταση για τους σπίλους και το μελάνωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου στη Χώρα και την Κυριακή 7 Αυγούστου στην Πύλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νεστόρεια 2016» του Δήμου Πύλου – Νέστορος…

Και τις δύο μέρες οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τις 10.30 το πρωί (στα κτήρια των Δημαρχείων Πύλου και Χώρας), με σύντομες παρουσιάσεις – διαλέξεις για τους σπίλους, το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, ενώ θα γίνει και κλινική εξέταση για όσους δημότες το επιθυμούν σχετικά με δερματικά προβλήματα.

Την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν εθελοντικά οι γιατροί Ουρανία Καστανά, πλαστικός χειρουργός, τ. διευθύντρια τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και Παναγιώτης Κουράκος, πλαστικός χειρουργός, τ. ιατρός τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καθώς και οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνα Δρούγκα και Φώτιος Ηλιόπουλος.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

“Αύγουστος και Μνημεία” - Σε πέντε διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους


Και φέτος η διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων “Αύγουστος και Μνημεία”, σε πέντε διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους, (Ασίνη, Τίρυνθα, Παλαμήδι, Ακροναυπλία και Μιδέα) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις που θα ομορφύνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού, βραδιές γεμάτες με μουσική. 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, είναι έτοιμο, υπό την εποπτεία πάντα και της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων Αργολίδας  και από τις 7 έως  τις 24 Αυγούστου, φιλοδοξεί να βάλει τη δική της σφραγίδα και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Δείτε το πρόγραμμα :

7 Αυγούστου - Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης • Ώρα: 21:00 
Η 35μελής ορχήστρα «Abassadors» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι. 

13 Αυγούστου - Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας • Ώρα: 21:00
 Μίμης Πλέσσας - Στέφανος Κορκολής. ΣΕ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ 

19 Αυγούστου - Κάστρο Παλαμηδίου • Ώρα: 21:00
Καλοκαιρινές Μουσικές Διαδρομές με πανσέληνο Πιάνο: Μίλτος Λογιάδης. Ακορντεόν: Χρήστος Ζερμπίνος 

21 Αυγούστου - Άγιοι Ανάργυροι, Ακροναυπλία • Ώρα: 21:00 
Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία θα παρουσιάσει βυζαντινούς ύμνους. Χοράρχης: Μιχαήλ Μακρής 

24 Αυγούστου  - Ακρόπολη Μιδέας • Ώρα: 21:00
Το Μουσικό Σχήμα Αργολίδας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από το χθες στο σήμερα που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε. 

Το λεωφορείο “Nafplio Tour” θα παραλάβει το κοινό από το λιμάνι, θέση «Π», προς τους αρχαιολογικούς χώρους: 
7/8/2016 Αρχαιολογικό χώρο Ασίνης, ώρα 19:30 
13/8/2016 Αρχαιολογικό χώρο Τίρυνθας, ώρα 20:00 
19/8/2016 Kάστρο Παλαμηδίου, ώρα 20:00 
24/8/2016 Ακρόπολη Μιδέας, ώρα 19:30


ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ από τη Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου


ΚΙΑΝΑ 2016
Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου - Θεατρική Ομάδα
ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ
Γήπεδο Νέας Κίου
7, 8, 9 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ.
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!

Στο CELL CUP στην Ουγγαρία οι παμπαίδες και οι παίδες του Διομήδη


Στην πόλη Veszprem της Ουγγαρίας, έδρα της δευτεραθλήτριας Ευρώπης MVM Veszprem, θα βρεθούν οι ομάδες των Παμπαίδων Α΄και Παίδων του Διομήδη, για να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα τουρνουά χάντμπολ, το Cell Cup, το οποίο θα διεξαχθεί από 7 έως και 13 Αυγούστου 2016.

167 ομάδες από 28 χώρες θα συναντηθούν στην Ουγγρική πόλη, στο μεγάλο φεστιβάλ χάντμπολ που διοργανώνει η ομάδα του Xavi Sabate, ο οποίος φιλοξενήθηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο Danaon Cup. Οι Λύκοι θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν τεράστιες εμπειρίες από το Cell Cup, χρήσιμες για την μελλοντική αγωνιστική πορεία τους.

Ο προπονητής Γιώργος Καρασαββίδης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Θα παρελάσουμε και θα παίξουμε τουλάχιστον έναν αγώνα στην Veszprem Arena.

Θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε εμπειρίες, πρωτίστως όσον αφορά την επαφή μας με άλλες κουλτούρες, καθώς συμμετέχουν 167 ομάδες από 28 χώρες, αλλά και δευτερευόντως όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ευελπιστούμε ότι θα συναντήσουμε υψηλού επιπέδου αντιπάλους.

Έτσι, προσπαθούμε να καλύψουμε και την έλλειψη αγώνων που υπάρχει στην περιοχή μας (εδώ θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια των συναδέλφων προπονητών από την Αθήνα, ώστε την επομένη χρονιά να οργανώσουμε περισσότερα φιλικά, αν και γνωρίζω το βάρος των υποχρεώσεων στην Αττική).

Τέλος, ο στόχος της συμμετοχής στο Cell Cup μας κράτησε στο γήπεδο για 12ο μήνα φέτος. Έτσι, με την εντατική δουλειά προσπαθούμε να καλύψουμε το γεγονός ότι πολλοί αθλητές μας ξεκίνησαν αργά το handball. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, γιατί ζω τις θυσίες τους και μου αποδεικνύουν με την παρουσία τους στο γήπεδο ως τις 13 Αυγούστου ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους».

Μουσική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας


Μουσική παράσταση σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας με τον Χιλιανό τενόρο Miguel Angel Pellào, την Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, βιολί και τον Ούβε Μάτσκε, πιάνο.

Αυτοί οι τρεις ταλαντούχοι μουσικοί θα τιμήσουν την Ύδρα με την επίσκεψη τους και με μία μουσική παράσταση η οποία θα διεξαχθεί στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, σήμερα Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, στις 9.00 μ.μ.



INFO : Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
Τηλ: 2298-52355 / 54142
www. iamy.gr
mail@gak-ydras.att.sch.gr


Πανηγύρι στο Πλατανίτι στις 5 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι για τον εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί στο Πλατανίτι Ναυπλίου, σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου. 

Σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού με γουρουνόπουλο, παγωμένη μπύρα και αναψυκτικά!!! 

Η είσοδος και ο χορός είναι ελεύθερα!

Καλή διασκέδαση!

Λαϊκή βραδιά στις 5 Αυγούστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Τσέλο


«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου 5 και 6 Αυγούστου


Είναι ένα από τα πιο ποιητικά, αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, ένα συναρπαστικό κείμενο με αναφορές εξίσου στην πολιτική, το σεξ και τη σεμνοτυφία, με τη συγκεκριμένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου να φέρνει στη σκηνή έναν ετερόκλητο θίασο ιδιαίτερα γνωστών και ικανών ηθοποιών.

Ο λόγος, για τη «Λυσιστράτη», το κλασικό έργο του Αριστοφάνη που ανεβαίνει, σήμερα Παρασκευή 5 και αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο σημαντικός σκηνοθέτης συναντάται με τον μεγάλο κωμικό ποιητή, και μάλιστα με μια νέα πρόταση πάνω σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του, σε καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη.

Η Λένα Κιτσοπούλου ως Λυσιστράτη δίνει τον τόνο σε μια σπάνια σύνθεση θιάσου για συνθήκες αριστοφανικής κωμωδίας: Αιμίλιος Χειλάκης, Γιάννης Βογιατζής, Μαρία Σκουλά, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αγλαΐα Παππά, Αθηνά Μαξίμου, Θέμης Πάνου, Λένα Παπαληγούρα, Λένα Δροσάκη, Σοφία Κόκκαλη, Gemma Carbone, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αννα Κλάδη, Ειρήνη Μαρκή, Ελένη Μπούκλη, Ελενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης.



Η υπόθεση του έργου, σε γενικές γραμμές, είναι γνωστή: Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Και όπως θα ανέμενε κανείς, η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα! Αρχικά, το στρατόπεδο των αντρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αλλά έπειτα από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

Η «Λυσιστράτη» διδάχθηκε το 411 π.Χ., ενάμιση περίπου χρόνο μετά την καταστροφική ήττα που υπέστη η Αθήνα και η σύμμαχοί της κατά την εκστρατεία της Σικελίας. Μέσα σε αυτή την σκοτεινή και δυσοίωνη ατμόσφαιρα ο Αριστοφάνης απευθύνει μια ύστατη -εν μέρει φαρσική, εν μέρει τραγική έκκληση για ειρήνη.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πιο αντιπολεμικό του έργο και ταυτόχρονα παρέδωσε στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας. Και, πράγματι, ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί την (εξαιρετικά αποτελεσματική, όπως αποδεικνύεται) δύναμη των γυναικών για να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Αθήνα μετά το πέρας του πολέμου.

Η Λυσιστράτη αποτελεί το τελευταίο «φιλειρηνικό μήνυμα» του Αριστοφάνη και είναι η έβδομη χρονολογικά από τις έντεκα σωζόμενες κωμωδίες του. Μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τις «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελεί το γνωστό τρίπτυχο του ποιητή που αναφέρεται σε κωμωδίες γυναικών. Οι γυναίκες στο έργο αυτό διεκδικούν τα δικαιώματα τους σε σπουδαία ζητήματα της πολιτείας. Επειτα από τόσα χρόνια που έμεναν κρυμμένες στη σκιά των συζύγων τους, διεκδικούν χώρο στο επίκεντρο των γεγονότων: Εκεί που απέτυχαν οι άντρες, μπορούν να πετύχουν αυτές...



ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Ροδάκινα - Πέντε λόγοι για να τα βάλετε στη διατροφή σας

Ποια τα οφέλη του φρούτου

Εκτός του ότι είναι εύγευστα και γεμάτα βιταμίνες, τα ροδάκινα έχουν και ευεργετικές ιδιότητες, ενυδατώνουν το δέρμα και συμβάλλουν στην αντιγήρανση!

1. Ενισχύουν την υγεία του δέρματος

Περιέχουν τις βιταμίνες A και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη A το ενυδατώνει, κάνοντας το απαλό, ενώ η C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Μόνο ένα ροδάκινο την ημέρα χαρίζει λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα. Επιπλέον, το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

2. Συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους

Τα ροδάκινα έχουν μόλις 68 θερμίδες, με την ποσότητα ζάχαρης να μη δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, τα ροδάκινα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ.

3. Προστατεύουν την όραση

Η β-καροτίνη συμβάλλει στην υγεία των ματιών και τα ροδάκινα περιέχουν ένα καλό ποσοστό αυτού του αντιοξειδωτικού. Η τακτική κατανάλωση των ροδάκινων μπορεί να βελτιώσει την υγεία της όρασης σας αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας. Συγκεκριμένα, η β-καροτίνη θρέφει και προστατεύει τους αμφιβληστροειδείς των ματιών από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη του καταρράκτη και της εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

4. Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης καρκινογόνων κυττάρων. Είναι γνωστά, κυρίως, για την αποτελεσματική προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και μορφές καρκίνου του στόματος.

5. Ελέγχουν την υψηλή χοληστερόλη

Η συχνή κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά χοληστερόλης και προβλήματα που οδηγούν σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αυτό διότι περιέχουν φαινολικές ενώσεις που εμποδίζουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας. Επίσης, είναι τροφή με β-καροτίνη, η οποία επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

Το μυστικό

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.


ΠΗΓΗ: omorfamystika

Μεικτό τουρνουά BEACH VOLLEY στην παραλία Καραθώνας το Σαββατοκύριακο

Τουρνουά BEACH VOLLEY θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο (στο "Big Fish") το Σαββατοκύριακο  6 & 7/8/2016.

Οι ομάδες θα αποτελούνται από 2 άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή καθημερινά (με 5 € ανά άτομο) στον χώρο του Beach Volley στο Big fish από τις 5 το απόγευμα και μετά ή στα τηλέφωνα 6936770804 και 6932137537.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι το Σαββάτο στις 3 το μεσημέρι. Ακριβώς μετά θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια. 

Ορκωμοσία της Δ΄ ΕΣΣΟ 2016 στο Στρατόπεδο ΚΕΜΧ Ναυπλίου (φωτογραφίες)



















ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Στη ζωή βρίσκεις αυτό που ψάχνεις!


Ένας Γεράκος, καθόταν στο σταθμό ενός τρένου και περνούσε την ώρα του καπνίζοντας και χαζεύοντας τους περαστικούς. Κάποια μέρα επειδή είχε ευγενικό και προσιτό βλέμμα τον πλησιάζει ένας ταξιδιώτης και τον ρωτά…  Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας γιατί είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να ξέρω την νοοτροπία του τόπου αυτού”. Ο Γεράκος τον κοίταξε και τον ρώτησε… “Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;” Ο Ταξιδιώτης του απαντά… “Αφήστε τα. Ήταν ανταγωνιστικοί -σκληροί, άκαρδοι, υλιστές, δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν”. Και εδώ έτσι είναι” του απαντά ο Γεράκος.

Ο Ταξιδιώτης έφυγε απογοητευμένος.

Ένας άλλος ταξιδιώτης είδε την σκηνή παρόλο που δεν άκουγε την συζήτηση και αισθάνθηκε και αυτός ότι μπορούσε να ρωτήσει τον Ηλικιωμένο αυτό κύριο. Και αυτόν τον βασάνιζε το ίδιο ερώτημα …. “Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας;” και αυτός πήρε την ίδια απάντηση … “Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;” Αυτός απάντησε “Αχ μην μου τα θυμίζετε… τι καλούς φίλους άφησα εκεί …. πόσο με αγαπούσαν… όλοι έκλαιγαν όταν αποχαιρετιόμασταν αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Έπρεπε να φύγω για ένα διάστημα.”  Μην ανησυχείς παιδί μου” του απαντάει ο Γεράκος… “και εδώ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ….. και εδώ θα σε αγαπήσουν θα σε στηρίξουν και θα κλάψουν με σένα”!!!!

Το ηθικό δίδαγμα; Στην ζωή βρίσκουμε αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε το βλέμμα μας και ψάχνουμε να βρούμε. Αν ψάχνουμε για ελαττώματα, για κακία, για αντιπάλους, θα τους βρούμε… Αν ψάχνουμε για αγάπη, για το καλό στους γύρω μας όχι απλά θα το βρούμε αλλά και θα το γευτούμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας βρουν συμφορές αλλά και στις συμφορές θα έχουμε ζεστά πρόσωπα γύρω μας!

Dr Δημήτρης Κίμογλου – Ψυχολόγος – Κλινικός Υπνοθεραπευτής

Πέτρος Τατούλης : Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφερειακή αρχή για το έργο μας στη Λακωνία


«Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφερειακή αρχή για το έργο μας στη Λακωνία και εκπληρώνουμε τις προσδοκίες των Λακώνων πολιτών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

«Βασική μας επιτυχία είναι ότι μετατρέψαμε τη Λακωνία από παραμεθώριο περιοχή σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας, συνδέοντας τους Βόρειους Δήμους με τη Νότια Λακωνία» τόνισε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι «οι επιτυχίες αυτές ήρθαν μετά από σκληρή, μεθοδική δουλειά στη βάση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που για πρώτη φορά καταρτίστηκε και εφαρμόστηκε για τη Λακωνία».

Η νέα είσοδος της Σπάρτης και σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Λυκούργου έχει βρει τον τρόπο υλοποίησής της, ως μεταφερόμενο έργο, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης και υπογράμμισε την καθολική αποδοχή του έργου αυτού από του πολίτες.

Ο περιφερειάρχης προέβλεψε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα υπογράψει τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων «θέλει δεν θέλει. Αλίμονο όμως αν με φτάσουν στο σημείο να ακυρώσω το διαγωνισμό. Δεν το θέλω γιατί αυτό θα σημαίνει μεγάλη τιμωρία για τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα».

Ειδικά σε ότι αφορά το ΧΑΔΑ Αφυσσού, κ. Τατούλης δήλωσε ότι «θα κλείσει αυτή η ντροπή, αυτή η τεράστια περιβαλλοντική πληγή, για την οποία υπάρχει δικαστική απόφαση για το κλείσιμό της» και ανακοίνωσε ότι στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται η αποκατάστασή του, αφού έχει ήδη πάρει έγκριση δημοπράτησης, με κόστος 3 εκατομμύρια σχεδόν, «τη στιγμή που η μελέτη του Δήμου έβγαζε κόστος 7,5 εκατομμύρια».

Απαντώντας σε επερώτηση για το έργο Φωκιανός – Κυπαρίσσι, το χαρακτήρισε καύχημα γιατί «η Περιφέρεια είναι αυτή που υλοποιεί το δρόμο αυτό, ο οποίος αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πάρα πολλές δεκαετίες. Είναι μεγάλη μας περηφάνια που φέρνουμε εις πέρας τέτοια έργα και παράλληλα προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Τατούλης επέκρινε τη στάση της εκπροσώπου των Οικολόγων και συμβούλου του Υπουργού Περιβάλλοντος «να κόπτεται ότι προστατεύει το περιβάλλον ενώ είναι θύτης, μαζί με ορισμένους δημάρχους, στο μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της μετατροπής της Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο», τονίζοντας παράλληλα ότι για τις όποιες παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων στο έργο αυτό μόνο η Περιφερειακή αρχή έχει επιβάλλει πρόστιμα.

Σχετικά με το Μουσείο Σπάρτης, ο περιφερειάρχης σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι οι μόνες ενέργειες για το μεγάλο αυτό έργο έχουν γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από τον ίδιο προσωπικά, από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού. Υπογράμμισε, ακόμα, το γεγονός ότι είχε καταφέρει από το 2005 να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νιάρχου να αναλάβει την ευθύνη ίδρυσης του μουσείου. «Όλα τ’ άλλα που ακούγονται έχουν στόχο να υποδηλώσουν την παρουσία και μόνο αυτών που τα διατυπώνουν» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.

Σε ό,τι αφορά το έργο Σκούρα – Πυρί, απαντώντας σε σχετική επερώτηση, τόνισε την ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα και να ξεκαθαρίσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί. «Τολμήσαμε και καταφέραμε το έργο να είναι σχεδόν έτοιμο και να το παραδώσουμε στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Περιφερειακή αρχή ολοκληρώνει τα έργα, «σε αντίθεση με όσους είχαν μάθει να τα αφήνουν σε εκκρεμότητα για να κάνουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια», όπως δήλωσε.

Ροκ - έντεχνη βραδιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας


Beach Volley Οpen Tournament στην παραλία Κιβερίου 6 και 7 Αυγούστου


Για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Beach Volley Οpen Tournament, στην παραλία Κιβερίου το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε κατηγορίες ανδρών-γυναικών-μικτό.Το Σάββατο 6/8, θα γίνει η κατηγορία αντρών, και την Κυριακή 7/8 η κατηγορία γυναικών και μεικτό.

Παράβολο συμμετοχής 10ευρώ το άτομο για μία κατηγορία και 15 ευρώ για δύο κατηγορίες.

Αγωνιστικό σύστημα ομίλων, δύο σετ 15 πόντων και τάι μπρέικ 11 πόντων.
Η τεχνική σύσκεψη για άνδρες Σάββατο στις 12 μ. για γυναίκες Κυριακή 10.00 π.μ και μεικτό στις 13.30 μ.μ. 

Δηλώσεις συμμετοχής στον υπεύθυνο της διοργάνωσης μέσω viber –sms στα 6974495560-6951257339.