5.8.16

Πέτρος Τατούλης : Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφερειακή αρχή για το έργο μας στη Λακωνία


«Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφερειακή αρχή για το έργο μας στη Λακωνία και εκπληρώνουμε τις προσδοκίες των Λακώνων πολιτών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

«Βασική μας επιτυχία είναι ότι μετατρέψαμε τη Λακωνία από παραμεθώριο περιοχή σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας, συνδέοντας τους Βόρειους Δήμους με τη Νότια Λακωνία» τόνισε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι «οι επιτυχίες αυτές ήρθαν μετά από σκληρή, μεθοδική δουλειά στη βάση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που για πρώτη φορά καταρτίστηκε και εφαρμόστηκε για τη Λακωνία».

Η νέα είσοδος της Σπάρτης και σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με την οδό Λυκούργου έχει βρει τον τρόπο υλοποίησής της, ως μεταφερόμενο έργο, ενημέρωσε ο περιφερειάρχης και υπογράμμισε την καθολική αποδοχή του έργου αυτού από του πολίτες.

Ο περιφερειάρχης προέβλεψε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα υπογράψει τη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων «θέλει δεν θέλει. Αλίμονο όμως αν με φτάσουν στο σημείο να ακυρώσω το διαγωνισμό. Δεν το θέλω γιατί αυτό θα σημαίνει μεγάλη τιμωρία για τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα».

Ειδικά σε ότι αφορά το ΧΑΔΑ Αφυσσού, κ. Τατούλης δήλωσε ότι «θα κλείσει αυτή η ντροπή, αυτή η τεράστια περιβαλλοντική πληγή, για την οποία υπάρχει δικαστική απόφαση για το κλείσιμό της» και ανακοίνωσε ότι στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται η αποκατάστασή του, αφού έχει ήδη πάρει έγκριση δημοπράτησης, με κόστος 3 εκατομμύρια σχεδόν, «τη στιγμή που η μελέτη του Δήμου έβγαζε κόστος 7,5 εκατομμύρια».

Απαντώντας σε επερώτηση για το έργο Φωκιανός – Κυπαρίσσι, το χαρακτήρισε καύχημα γιατί «η Περιφέρεια είναι αυτή που υλοποιεί το δρόμο αυτό, ο οποίος αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πάρα πολλές δεκαετίες. Είναι μεγάλη μας περηφάνια που φέρνουμε εις πέρας τέτοια έργα και παράλληλα προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Τατούλης επέκρινε τη στάση της εκπροσώπου των Οικολόγων και συμβούλου του Υπουργού Περιβάλλοντος «να κόπτεται ότι προστατεύει το περιβάλλον ενώ είναι θύτης, μαζί με ορισμένους δημάρχους, στο μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της μετατροπής της Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο», τονίζοντας παράλληλα ότι για τις όποιες παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων στο έργο αυτό μόνο η Περιφερειακή αρχή έχει επιβάλλει πρόστιμα.

Σχετικά με το Μουσείο Σπάρτης, ο περιφερειάρχης σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι οι μόνες ενέργειες για το μεγάλο αυτό έργο έχουν γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από τον ίδιο προσωπικά, από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού. Υπογράμμισε, ακόμα, το γεγονός ότι είχε καταφέρει από το 2005 να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νιάρχου να αναλάβει την ευθύνη ίδρυσης του μουσείου. «Όλα τ’ άλλα που ακούγονται έχουν στόχο να υποδηλώσουν την παρουσία και μόνο αυτών που τα διατυπώνουν» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης.

Σε ό,τι αφορά το έργο Σκούρα – Πυρί, απαντώντας σε σχετική επερώτηση, τόνισε την ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα και να ξεκαθαρίσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί. «Τολμήσαμε και καταφέραμε το έργο να είναι σχεδόν έτοιμο και να το παραδώσουμε στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Περιφερειακή αρχή ολοκληρώνει τα έργα, «σε αντίθεση με όσους είχαν μάθει να τα αφήνουν σε εκκρεμότητα για να κάνουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια», όπως δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου