14.1.17

Απόψε στο ΑΕΝΑΟΝ στο Άργος... Οι φωνές των μπουάτ


ΕΟΡΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ....


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 
6.30 ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: 
7.00 ΟΡΘΡΟΣ-ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΕΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ...


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ


Μία ακόμα θαλάσσια χελώνα ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία του Ναυπλίου, σήμερα. Η χελώνα έφερε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο στο σώμα της και το καβούκι της.  

Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Υδροβιότοπου  της παραλιακής Ναυπλίου - Νέας Κίου  κάθε χρόνο  ξεβράζονται δεκάδες θαλάσσιες χελώνες νεκρές ή τραυματισμένες βαριά.



ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Όλοι στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Κίου σήμερα, στο πλευρό του Αργοναύτη


Οι κυνηγοί τάισαν τις αγριόπαπιες στον υδροβιότοπο Νέας Κίου


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους, η 3η Κυνηγετική Ομοσπονδία και η Θηροφυλακή πήγαν σήμερα στον υδροβιότοπο Νέας Κίου όπου έριξαν αραποσίτι για τις αγριόπαπιες και τα υπόλοιπα μεταναστευτικά πουλιά που λόγω των κακών καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών ήταν δύσκολο να βρουν τροφή.











ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Η Νέα Κίος ετοιμάζεται για τις Απόκριες...


Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση - όπως λέει ο λαός - ας ετοιμαστούμε να βάλουμε τις χαρούμενες μάσκες μας κι ας κουκουλώσουμε για λίγο τα προβλήματα, τις έννοιες μας, τα ζόρια της ζωής μας...

Αρχές του Φλεβάρη ανοίγει το Τριώδιο και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η Νέα Κίος για άλλη μια φορά θα διοργανώσει το Καρναβάλι της για να προσφέρει μια νότα χαράς και διασκέδασης στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της...

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, λοιπόν, στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του (πρώην) Δημαρχείου Νέας Κίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συλλόγων και φορέων της περιοχής για την διοργάνωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού... 



Πες μου μια σοφή κουβέντα...


Σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να υποκλινόμαστε, η μεγαλοφυΐα, και ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να πέφτουμε στα γόνατα, η καλοσύνη.

Βίκτωρ Ουγκώ
1802-1885
Γάλλος συγγραφέας

Αγία Νίνα η Ισαπόστολος


Ισαπόστολος της Χριστιανικής Εκκλησίας, που εκχριστιάνισε τους κατοίκους της Ιβηρίας (σημερινής Γεωργίας). Η μνήμη της τιμάται στις 14 Ιανουαρίου και την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Νίνα.

Η Νίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία από ευσεβή οικογένεια κι έζησε τον 3ο  αιώνα. Ο πατέρας της Ζαβουλών ήταν στρατιωτικός και συγγενής του Αγίου Γεωργίου και η μητέρα της Σωσάννα αδελφή του επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβενάλιου.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Νίνα, διαβάζοντας το Ευαγγέλιο και το κεφάλαιο της Σταύρωσης, διερωτήθηκε πού μπορεί να βρίσκεται ο χιτώνας του Χριστού. Ρώτησε κι έμαθε ότι είχε μεταφερθεί στην Ιβηρία από ένα ραβίνο και φυλασσόταν στην πόλη Μιτσχέτη.

Ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας για να μεταβεί εκεί και να προσκυνήσει τον χιτώνα. Η Θεοτόκος εμφανίστηκε στον ύπνο της και την προέτρεψε να μεταβεί στην Ιβηρία και να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Μαζί της θα έφερε ένα Σταυρό από κληματόβεργες, που της πρόσφερε η Παναγία, για να είναι η ασπίδα και ο φύλακάς της στη μεγάλη αποστολή που αναλάμβανε. Γύρω από τον Σταυρό η Νίνα έπλεξε μία κοτσίδα από τα μαλλιά της και αναχώρησε για την Ιβηρία.

Η Νίνα κήρυξε το Ευαγγέλιο στους ντόπιους και κατάφερε με το χάρισμα της θαυματουργία να μεταστρέψει στο χριστιανισμό και το βασιλικό ζεύγος της Ιβηρίας, Μιριάν και Νάνα. Στη διάρκεια της αποστολής της βρήκε πού είχε εναποτεθεί ο Χιτώνας του Χριστού και στο σημείο εκείνο ανήγειρε το ναό του Αγίου Στύλου.

Η Νίνα κοιμήθηκε ειρηνικά και ανακηρύχθηκε Αγία και Ισαπόστολος από την Εκκλησία για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφερε στον Χριστιανισμό. Είναι η προστάτρια Αγία της Γεωργίας και το όνομά της (Nino στα Γεωργιανά) φέρουν τα περισσότερα θηλυκά της χώρας αυτής.

Απολυτίκιο 

Ως ωραίοι οι πόδες σου οι ζηλώσαντες ακολουθήσαι ταις τρίβοις των αποστόλων Χριστού, Νίνα σκεύος Παρακλήτου παμφαέστατον’ όθεν τιμώντες σε πιστώς, Γεωργίας φρυκτωρέ φωτόλαμπρε, σε αιτούμεν’ ημών τα σκότη λιταίς σου της αγνωσίας πόρρω σκέδασον.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα