16.7.16

Εικόνες από το χθεσινοβραδυνό Λαϊκό Γλέντι του Αθλητικού Ομίλου Νέας Κίου και του Αργοναύτη
































ΠΗΓΗ: facebook,  Barche Bistro,  Takhs Mazos

Τα νέα εισιτήρια διαρκείας του Αστέρα 2016


Η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, που φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς ο Αστέρας συμπληρώνει δέκα συνεχόμενες παρουσίες στην Super League, έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τύπου της ομάδας, από τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Μποροβήλο και με κεντρικό σύνθημα: «Είσαι μέσα – Είσαι ΑΣΤΕΡΑΣ!».

Με στόχο και φέτος να έχουν την δυνατότητα περισσότεροι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα εισιτήρια διαρκείας, όπως τόνισε ο κ. Μποροβήλος, θα έχουν μειωμένες τιμές που θα είναι προσιτές σε όλους. Οι νέες κάρτες θα διατίθενται προς πώληση στο κοινό από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, αποκλειστικά στο Star Store, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 67 στην Τρίπολη (ώρες καταστημάτων) και θα ισχύουν για τους αγώνες πρωταθλήματος, κυπέλλου και τις φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας. 


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Εθελοντική αιμoδοσία στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ίδρυσε πριν από πέντε χρόνια τη δική του τράπεζα αίματος, με σκοπό τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος αίματος για τις ανάγκες των μελών της και όχι μόνο.

Από το 2011 έως σήμερα εξυπηρετήθηκε ένας σημαντικός αριθμός συμπατριωτών μας που είχε άμεση ανάγκη για αίμα.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ο δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, διοργανώνουν την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 17.00′ – 20.00′ στο Κέντρο Υγείας.

8η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Προστασία των τροφίμων από την ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο


Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μεταφέρουμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν διευκολύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων βλαβερών μικροοργανισμών στα τρόφιμα με αποτέλεσμα να τίθεται η υγεία μας σε κίνδυνο.

Τις πολύ ζεστές μέρες και ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 75 βαθμούς Κελσίου. Προϊόντα όπως το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των τροφίμων το καλοκαίρι;

Αρχικά, φροντίστε να διεκπεραιώσετε πρώτα όλες τις άλλες υποχρεώσεις σας (π.χ. τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες) και να αφήσετε τελευταία τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα διανύσετε μεγαλύτερες αποστάσεις, ώστε τα τρόφιμα να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα μέσα στο αυτοκίνητο.

Όταν κάνετε τα ψώνια σας, αφήστε για το τέλος τα προϊόντα που χρειάζονται ψυγείο ή κατάψυξη και τοποθετήστε τα προϊόντα αυτά σε ειδική ισοθερμική τσάντα για να τα μεταφέρετε με το αυτοκίνητο.

Εάν η απόσταση ανάμεσα στο σούπερ μάρκετ και το σπίτι σας είναι αρκετά μεγάλη ή εάν θέλετε να μεταφέρετε τρόφιμα στο εξοχικό σας, χρησιμοποιήστε ένα μικρό φορητό ψυγείο στο οποίο έχετε τοποθετήσει παγοκύστες.

Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα τρόφιμα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι στο πορτμπαγκάζ, αφού, ακόμη κι αν έχετε ανάψει το κλιματιστικό, η θερμοκρασία στο πορτμπαγκάζ παραμένει αρκετά υψηλή.

Φτάνοντας στο σπίτι, τακτοποιήστε πρώτα τα προϊόντα που μπαίνουν στο ψυγείο και την κατάψυξη.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές όχι μόνο θα διατηρήσετε τα τρόφιμα πιο φρέσκα αλλά θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στις 20 Ιουλίου στο Λουτράκι


H συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασικά έργα, μεταφορές και διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο CD.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη μεγατόνων, κατ ‘ομολογία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα. 

Στη «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. 

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη
Συμμετέχουν:
Μικτή Χορωδία Λουτρακίου, Διδασκαλία Γρηγόρης Παντελέων 
Παιδική Χορωδία Κορίνθου, Διδασκαλία Φάλια Παπαγιανοπούλου 

Εισιτήριο: 7ευρώ


Τετάρτη, 20 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
Loutraki Festival



Κουβαρντού η Περιφέρεια στις αναστηλώσεις


Σημείο αναφοράς με ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική αξία για το πολιτισμικό απόθεμα της Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους Μεσσηνίας, κατά την τελετή εγκαινίων της αναστήλωσής του την Πέμπτη 14 Ιουλίου ανακοινώνοντας ότι «πέραν των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμά μας, με τα οποία χρηματοδοτήσαμε την αναστήλωση του ναού, έχουμε σχεδιάσει να εντάξουμε την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο μνημείο με επιπλέον παρεμβάσεις ύψους 245.000 ευρώ στο πρόγραμμά μας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε τόσο το ενδιαφέρον των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1998 που ενδιαφέρθηκαν ενεργά για το έργο αυτό, όσο και τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ για «την άριστη κατάρτισή τους, το φανατισμό και την αποτελεσματικότητά τους» όπως δήλωσε.


«Το 2004 από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού είχα την ευτυχία στις 2 Νοεμβρίου να υπογράψω την έγκριση της ολοκληρωμένης μελέτης προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη προς αποκατάσταση του συγκεκριμένου μνημείου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε την «άοκνη προσφορά ενός εργάτη του πολιτισμού, της κας Λίνας Μενδώνη, με την οποία συνεργαστήκαμε εξαιρετικά ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσουμε μέσα στο χρόνο αυτό το σπουδαίο και εξαιρετικά δύσκολο έργο».

Αφού υπογράμμισε το ενεργό ενδιαφέρον του τέως Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για το έργο αυτό, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟ «απρόσκοπτα θα δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει αυτό το μεγάλο μνημείο της Ορθοδοξίας την αδιάκοπη λατρευτική του υπόσταση και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα μνημεία να ανήκουν στους πολίτες στην ιστορία και το λαό μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα». 



ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στη Φρουσούνα


Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 και ώρα 23.30 μετά από καταγγελία που έγινε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Άργους για παράνομη θήρα στην περιοχή Φρουσούνας Αργολίδος και σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Γιώργο Μαστοράκη, Αντώνη Κομνηνό και Παναγιώτη Σταμάτη έγινε συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και οδηγήθηκαν στο Α.Τ Άργους για την αυτόφορη διαδικασία.
Κατά των συλληφθέντων υποβλήθηκαν μηνύσεις για παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

Κατασχέθηκαν τρεις κυνηγετικές καραμπίνες και αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων κατάλληλα για κυνήγι αγριόχοιρου.



ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας


Σας προσκαλούμε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ερμιονίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης και η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου. 



Σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου
Άγιος Γεράσιμος, ΕΡΜΙΟΝΗ – Ώρα 21:00

"Τραγουδάμε την Ελλάδα"
Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια

Απο την Μικρά Ασία και την Πόλη μέχρι τα Επτάνησα
και απο την Θράκη μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο

Παίζουν
Βιολί: Μιχάλης Κοντόπουλος
Σαντούρι και Φωνητικά: Στέλλα Βαλάση
Λαούτο: Αποστόλης Καρποντίνης
Τραγούδι: Ευτύχιος Χατζητοφής – Ιωάννα Σκανδάλη

Συμμετέχουν
Ορχήστρα του Μουσικού Συνόλου Ερμιόνης (ΜΣΕ)
Χορευτική Ομάδα Δήμου Ερμιονίδας
Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Ερμιόνης (ΜΣΕ)

Τιμή Εισόδου 5 ευρώ


Ζώδια σήμερα 16 Ιουλίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, αυτό το Σάββατο θα είναι αξέχαστο για εσάς. Βγείτε έξω με την παρέα σας, κοινωνικοποιηθείτε και κάντε νέες φίλιες. Επίσης, μπορείτε να συζητήσετε χωρίς φόβο με τον αγαπημένο σας και να του πείτε πόσο τον αγαπάτε και νοιάζεστε για αυτόν. Για όσους είστε ακόμα αδέσμευτοι, τα καλύτερα έρχονται και δεν αργούν!

ΤΑΥΡΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, θα έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας. Αν έχετε βάλει κάποιους στόχους αυτό το διάστημα, καλύτερα να τους αφήσετε για λίγο, γιατί δεν ευνοούνται. Το σαββατόβραδο μπορείτε να χαλαρώσετε στο σπίτι σας ακούγοντας μουσική ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αν είστε σε σχέση, βγείτε έξω με το σύντροφό σας και διασκεδάστε.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα είστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Κάνετε ανάλαφρες συζητήσεις και αστεία με την παρέα σας και διασκεδάστε με μια δραστηριότητα ή ταινία. Επίσης, μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά στο σύντροφό σας και να του εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Δείξτε του πόσο τον αγαπάτε με μικρά, καθημερινά πράγματα. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η σημερινή μέρα, με τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, θα έχει αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις για εσάς. Ό,τι κι αν έχετε κανονίσει αυτό το Σάββατο, ενδεχομένως να μην γίνει όπως επιθυμείτε. Μην αγχώνεστε όμως, γιατί όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Θα πάρετε κάποιες αποφάσεις για αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή. Το βράδυ του Σαββάτου σας βρίσκει κάπως απομονωμένους, προκειμένου να χαλαρώσετε, αλλά και να κάνετε έναν απολογισμό της εβδομάδας.

ΛΕΩΝ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα είστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και με ενισχυμένη γοητεία. Όλα τα φώτα θα είναι πάνω σας και αυτό φαίνεται από τα φλερτ που θα προκύψουν. Εκμεταλλευτείτε το, αν είστε αδέσμευτοι, για να κάνετε κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία. Αλλά κι αν είστε σε σχέση, δεν έχετε παρά να αξιοποιήσετε τον ερωτισμό σας για να περάσετε ένα άκρως ερωτικό σαββατόβραδο με το σύντροφό σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας. Πολεμήστε τους και θα βγείτε κερδισμένοι σε αυτή τη μάχη. Αν είστε δεσμευμένοι, το βράδυ του Σαββάτου σας βρίσκει με το σύντροφό σας σε ένα ρομαντικό δείπνο. Αν είστε ελεύθεροι, μπορείτε να βγείτε με την παρέα σας και να φλερτάρετε άφοβα!

ΖΥΓΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα έχετε ενεργεία για να κάνετε πράγματα που αγαπάτε. Θα νοιώθετε αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, που θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα. Το βράδυ, βγείτε να διασκεδάσετε με την ψύχη σας, παρέα με τους στενούς σας φίλους και το ταίρι σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, θα έρθετε σε μάχη με τους φόβους σας. Πολεμήστε τους και θα είστε εσείς ο νικητής της μάχης. Μπορείτε να συζητήσετε με τα δικά σας άτομα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αυτό το διάστημα. Είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις λύσεις που αναζητάτε. Το βράδυ φροντίστε να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε συναντώντας φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα βάλετε φωτιά σε όλα όσα σας έχουν κουράσει αυτό το διάστημα. Η αρνητική ενέργεια των προηγούμενων ημερών θα διαλυθεί και θα ανοίξετε τα φτερά σας για νέα, φρέσκα και δημιουργικά πράγματα. Θα είστε ερωτικοί και παθιασμένοι για τον σύντροφό σας, γεγονός που κι εκείνος θα το… ευχαριστηθεί ιδιαίτερα. Οι αδέσμευτοι, βγείτε έξω με τους φίλους σας, για να διασκεδάσετε και να φλερτάρετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, τα σχεδία που κάνατε ενδεχομένως να αναβληθούν ή ακόμα και να ματαιωθούν. Μην στεναχωριέστε, γιατί όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Επίσης, στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας ενδέχεται να υπάρξουν εκνευρισμοί και να επικρατεί ασάφεια και σύγχυση. Γι’ αυτό, το βράδυ φροντίστε να βγείτε με το ταίρι ή τους φίλους σας, ώστε να αποφορτιστείτε και να χαλαρώσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Ερμή σε σύνοδο με την Αφροδίτη, θα είστε ερωτικοί και παθιασμένοι για τον σύντροφό σας. Βγάλτε τα συναισθήματα που κρύβετε μέσα σας και πείτε του πόσο πολύ τον αγαπάτε. Όσο για τους αδέσμευτους, να ξέρετε πως το άλλο σας μισό είναι εκεί έξω και… σας ψάχνει. Εσείς θα μείνετε κλεισμένοι στο σπίτι;

ΙΧΘΥΣ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποιες ανασφάλειές σας. Αν τις πολεμήσετε, μπορείτε να τις νικήσετε. Οι δεσμευμένοι Ιχθείς, ίσως να έχετε κάποια προβλήματα στη σχέση σας αυτό το διάστημα. Μιλήστε με το ταίρι σας και βρείτε μαζί λύσεις στα προβλήματα, χωρίς να απομακρύνεστε και να απομονώνεστε. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Γίνονται σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου





ΕΡΜΙΟΝΗ & ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας

Σάββατο 16 Ιουλίου
Άγιος Γεράσιμος, ΕΡΜΙΟΝΗ – Ώρα 21:00

¨Τραγουδάμε την Ελλάδα¨
Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια

Απο την Μικρά Ασία και την Πόλη μέχρι τα Επτάνησα
και απο την Θράκη μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο

Παίζουν:

Βιολί: Μιχάλης κοντόπουλος
Σαντούρι και Φωνητικά: Στέλλα Βαλάση
Λαούτο: Αποστόλης Καρποντίνης
Τραγούδι: Ευτύχιος Χατζητοφής – Ιωάννα Σκανδάλη

Συμμετέχουν
Ορχήστρα του Μουσικού Συνόλου Ερμιόνης (ΜΣΕ)
Χορευτική Ομάδα Δήμου Ερμιονίδας
Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Ερμιόνης (ΜΣΕ)

Τιμή Εισόδου 5 ευρώ

***********************



Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (17:30) 
ΡΙΟ, Mirasol. Drink Dive Dine – Les Skartoi live

***********************

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (21:30) 
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 
Σταμάτης Κραουνάκης «8 Οκτωβρίου 1838 Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα»

***********************
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (23:00) 
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΟΛΗΣ ΑΙΓΙΟΥ, Ανέμελο 
Δημήτρης Μπάσης live

***********************

Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 
ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
5ο Μουσικό Χοροστασιό ‹Πέτρος ο Πελοποννήσιος›

***********************

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πνευματικό Κέντρο 
Έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris»
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 9:00-13:00 και 18:00-21:00 (εκτός Κυριακής)

***********************
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2016
Τριήμερο Τοπικής Πολιτιστικής Έκφρασης και Δημιουργίας

15-16-17 Ιουλίου
Σάββατο 16 Ιουλίου – Θέατρο Καυκανίας

«Ένας ήρωας με παντούφλες» του Αλέκου Σακελλάριου

***********************
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (10:00) 
ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ "ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ – ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" 
ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 70 ΧΛΜ. ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ

***********************
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (21:30) 
ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 
Art Farm Αγρόκτημα Μαρίνη 
Μάρθα Φριντζήλα – Παναγιώτης Τσεβάς 
ΡεΖιτάΛ Σέλφι – 20 χρόνια επιτυχίες (άλλων)

***********************


***********************
***********************

ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Μουσικό Μεζεδοπωλείο «ΒΑΡΚΑ» – Γιάννης Νανόπουλος Live / Καλοκαίρι 2016

***********************
Παρασκευή 15 έως Κυριακή 17 Ιουλίου
3η Συνάντηση Θεραπειών μέσω Τέχνης στο Αίγιο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ»

Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου
Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού και Ελιάς
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΑΙΩΝΑ
Μια γιορτή για την προώθηση των προϊόντων του ελαιολάδου με εκθεσιακά περίπτερα παραγωγών, ομιλίες, γευσιγνωσία, παραδο­σιακούς χορούς & μουσική βραδιά.


Δημοτική Ενότητα Διακοπτού

***********************

Σάββατο 16/7, Εγκαίνια Έκθεσης «Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων» του Οδυσσέα Άννινου, Οικία Τατάνη

Αφιερωμένη στα έργα του Θόδωρου Αγγελόπουλου & Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης Greek Instagram Events «ΥπεραστικέςΠεριπλανήσεις» Συμμετέχουν 253 βραβευμένοι φωτογράφοι της οικογένειας του Instagram οι οποίοι παρουσιάζουν ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου

***********************
Σάββατο 16 Ιουλίου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου / 21:00
Εθνικό Θέατρο: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, 
Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός / Καλοκαίρι 2016

***********************


***********************