31.10.16

Μουντές, φθινοπωρινές, θαλασσινές στιγμές...

























ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ σήμερα στη Νέα Κίο


Ολοκληρώνεται αύριο, στη Λυρκεία και στην Καρυά, το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης ΣΑΚΧΑΡΟΥ και ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ που πραγματοποιείται στο Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Νέα Κίο (απ' όπου κι οι φωτογραφίες), τους Μύλους και το Κιβέρι.











Μια στιγμή, σε μια εικόνα... Αδέσποτες ανάγκες


Για πέντε λεπτά έμεινε το χαρτόκουτο στο πεζοδρόμιο... Μέχρι να γυρίσω να το πάρω, είχε κουρνιάσει ένα σκυλάκι και κοιμόταν μέσα... Είναι ο Ιβάν, έχει ένα σπασμένο και στραβοκολλημένο ποδαράκι, κουτσαίνει, πεινάει, κρυώνει και ψάχνει το δικό του σπιτάκι και τη δική του οικογένεια... Ας βρισκόταν μια γωνίτσα και γι' αυτόν...

Ξεκινά αύριο το φθινοπωρινό δεκαήμερο των εκπτώσεων


Ξεκινούν αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 του ίδιου μήνα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994). Στην Τρίπολη η πρόταση είναι να λειτουργήσουν από τις 11.00 έως τις 15.00.

Κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.


ΠΗΓΗ: ert.gr

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη


Οι εκλογές των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα κρατήσουν κλειστά τα σχολεία της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). 

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή. 

Οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, προκειμένου να διευκολυνθούν, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους ως εξής: Οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια πέντε ημέρες, για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια τρεις ημέρες, υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια δύο ημέρες.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr


Bohemian Rhapsody - Ένα τραγούδι, μια ιστορία


Εμβληματικό τραγούδι των Queen, διάρκειας 5:55 λεπτών, με ανορθόδοξη δομή. Ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1975 στο Λονδίνο για να συμπεριληφθεί στο άλμπουμ του συγκροτήματος A Night At the Opera και κυκλοφόρησε σε σινγκλ στις 31 Οκτωβρίου 1975.

Το Bohemian Rhapsody (H Ραψωδία ενός Μποέμ) γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον ηγέτη των Queen, Φρέντι Μέρκιουρι και όχι από όλα τα μέλη του συγκροτήματος, όπως το συνήθιζαν. Ξεκινά με την απορία του τραγουδιστή για το αν η ιστορία που θα διηγηθεί είναι πραγματική ή φανταστική. Στη συνέχεια αναφέρεται σε ένα νεαρό άνδρα που σκοτώνει κατά τύχη ένα συνάνθρωπό του και όπως ο Φάουστ πουλά την ψυχή του στο Διάβολο για να σωθεί. Ένα βράδυ πριν από την εκτέλεσή του καλεί τον θεό των Μουσουλμάνων (Μπισμιλάχ!) και με τη βοήθεια των Αγγέλων κερδίζει και πάλι την ψυχή του από τον Διάβολο (Σαϊτάν).

Μερίδα των κριτικών, αλλά και ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, υποστηρίζουν ότι το τραγούδι είναι αυτοβιογραφικό και συνδιαλέγεται με τους προσωπικούς δαίμονες του Μέρκιουρι, όπως η αμφιφυλία του, που ποτέ δεν ομολόγησε δημόσια.

Το Bohemian Rhapsody με την ανορθόδοξη δομή (χωρίς ρεφρέν) και τη μεγάλη διάρκεια έκανε επιφυλακτική την ΕΜΙ για να το κυκλοφορήσει σε σινγκλ. Κάμφθηκε μόνο, όταν το τραγούδι άρχισε να ακούγεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου είχε φροντίσει να το διοχετεύσει ο Μέρκιουρι εν αγνοία της δισκογραφικής του εταιρείας.

Το τραγούδι μπορεί να διακριθεί σε 6 μέρη:

Εισαγωγή (0:00-0:48)
Μπαλάντα (0:48-2:36)
Σόλο Κιθάρας (2:36-3:03)
Όπερα (3:03-4:07)
Χαρντ Ροκ (4:07-4:55)
Επίλογος (4:55-5:55)

Το Bohemian Rhapsody γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία, παρά τις επιφυλάξεις της κριτικής. Ανέβηκε στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών και στο Νο2 του αντίστοιχου αμερικανικού. Σήμερα θεωρείται ένα από τα κλασσικά τραγούδια της ροκ μουσικής και βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα στους σχετικούς πίνακες με τα κορυφαία του είδους.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα 

Χάλογουιν


Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, παράξενα και «τρομακτικά» πράγματα συμβαίνουν στη Βόρειο Αμερική. Φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, χαρούμενα φαντάσματα, μάγισσες καβάλα σε σκούπες κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων. Παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και οι νοικοκύρηδες τους προσφέρουν κέικ η ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς γιορτάζουν το Χάλογουιν (Halloween), μια γιορτή με μαζική συμμετοχή που θυμίζει καρναβάλι και κάλαντα μαζί, όπου ο φόβος δύσκολα ξεχωρίζει από το γέλιο και ο τρόμος από το ξεφάντωμα. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, 36,1 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο Halloween την περασμένη χρονιά και επισκέφθηκαν 108 εκατομμύρια σπίτια.

Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ' ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα. Τη γιορτή έφεραν στην Αμερική ιρλανδοί μετανάστες κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα.

Οι χριστιανικές οργανώσεις αντιδρούν, θεωρώντας ότι το έθιμο έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σατανιστική χροιά. Το Βατικανό το βλέπει σαν ένα παιδικό παιγνίδι και γι' αυτό το συγχωρεί.

Τη μέρα αυτή περιμένουν πώς και πώς οι ζαχαροπλάστες της Αμερικής. Ο τζίρος σε γλυκά και ζαχαρωτά την ημέρα του Halloween υπερβαίνει κατά πολύ τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου και του Πάσχα.

Καλύτερο υλικό δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τους ανθρώπους του κινηματογράφου. Εκτός από τις ταινίες τρόμου, αρκετές άλλες έχουν για φόντο τους τη βραδιά του Halloween, από τη βουβή κωμωδία του 1904 Halloween Night at the Seminary, ως την πρόσφατη παρωδία Scary Movie. Ταινία αναφοράς για τη γιορτή παραμένει το θρίλερ τρόμου Halloween, παραγωγής 1978, του μετρ Τζον Κάρπεντερ, με πρωταγωνιστές τους Ντόναλντ Πλέζανς και Τζέιμι Λι Κέρτις.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Ο Διογένης και το κρασί


Σε επίσημο γεύμα πρόσφεραν στο φιλόσοφο Διογένη ένα δοχείο γεμάτο εκλεκτό και δυνατό κρασί. Αφού παρατήρησε για λίγο το δελεαστικό περιεχόμενο, το πέταξε στο πάτωμα και το έσπασε.

Η περιέργεια των συνδαιτυμόνων φούντωσε.
– «Γιατί το έκαμες αυτό;» του είπαν.
Και εκείνος με το ήρεμο ύφος του απάντησε:
– «Αν το έπινα η ζημιά θα ήταν διπλάσια. Κάποιος έπρεπε να ζημιωθεί, ή εγώ ή το κρασί. Προτίμησα το δεύτερο. Οι φρόνιμοι συντρίβουν το ποτήρι. Οι άφρονες το κεφάλι τους.»


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

“CETA – TTIP – TISA Τι είναι; Πόσο μας αφορούν; Γιατί γίνονται χωρίς εμάς;” ΣΗΜΕΡΑ στο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ

Ο Aνοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» οργανώνει συζήτηση με θέμα: “CETA – TTIP – TISA
Τι είναι; Πόσο μας αφορούν; Γιατί γίνονται χωρίς εμάς;” 
σήμερα Δευτέρα 31/10, στις 19.30.

Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης” και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TISA GREECE.

Τι είναι η νέα γενιά συμφωνιών CETA, TTIP, TISA;
Πόσο μας αφορούν και γιατί γίνονται χωρίς εμάς;
Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινητοποιούνται ενάντια σε αυτές τις συμφωνίες;
Ποιες είναι οι συνέπειες στη δημοκρατία, στα κοινωνικά αγαθά, στην αγροτική παραγωγή και στην ασφάλεια τροφίμων, στο περιβάλλον, στα εργασιακά και στα κοινωνικά δικαιώματα;
Ποια είναι η στάση της κυβέρνησης, των κομμάτων, των φορέων στην χώρα μας;
Πώς ξαφνικά μάθαμε πού είναι η Βαλλονία και ποιες οι επιπτώσεις της αρνητικής της στάσης στη συμφωνία CETA;

http://donquixoteargos.blogspot.gr/2016/10/ceta-ttip-tisa_28.html

Γίνονται... σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ημερίδα στην Τρίπολη 
για τις εξελίξεις στο επάγγελμα του μηχανικού
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.30 
Αποστολοπούλειο Πνευµατικό Κέντρο Δήµου Τρίπολης Αίθουσα Ισογείου (Αµφιθέατρο)

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, 
το εργαστήριο ντοκιμαντέρ του Δήμου Τρίπολης 
«ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ»,
η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης 
και το 1ο  Λύκειο Τρίπολης  
διοργανώνουν ένα πρωτότυπο μάθημα τοπικής ιστορίας 
με τον καθηγητή Θάνο Βερέμη. 
Ο διαπρεπής ιστορικός παρουσιάζει για πρώτη φορά δημοσίως το βιβλίο "ΤΟ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ" και συζητεί με το κοινό.
 Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ. 
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, ώρα 4.00 μ.μ. 
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 (19:00) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Μπουκαδούρα 
Αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 (21:00) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Καφενείον Η Ελλάς 
«Τα χαΐρια μας εδώ…»

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Δευτ. 31 Οκτωβρίου & Τρ. 1 Νοεμβρίου 2016 (21:30) 
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Act – SMILEY 
Μια ιστορία αγάπης του Guillem Clua 
Δημήτρης Μακαλιάς – Μίνως Θεοχάρης

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&