5.9.16

Παγκόσμιο Μουσικολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία


Παγκόσμιο Μουσικολογικό Συνέδριο στην Ηλεία 
Για την ελληνική μουσική από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟ ΣΙΜΩΝΑ ΚΑΡΑ

Οργάνωση – Επιστημονική Επιμέλεια: Σύλλογοι Φιγαλέων – Μουσικό Αρχείο Κουνάδη και λοιποί συνεργαζόμενοι φορείς.

Με την οργανωτική και επιστημονική επιμέλεια μελών και συνεργατών του Μουσικού Αρχείου Κουνάδη, τη συμβολή ενεργών πολιτών και προσωπικοτήτων του Πολιτισμού καθώς και με την συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων προγραμματίζεται η πραγματοποίηση στην Ηλεία εντός του έτους 2017 Παγκόσμιου Μουσικολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα αφορά την ελληνική μουσική από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του «τελευταίου των μεγάλων δασκάλων του Γένους» του Φιγαλέως Σίμωνος Καρά.  

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η θεματολογία του εν λόγω επιστημονικού – πολιτισμικού Συνεδρίου θα ξεκινάει από την λύρα του Επικούριου (Φιγαλέως) και Ζωφόρου (Ολύμπιου) Απόλλωνα και τον Αριστόξενο και θα φτάνει μέχρι την παρασημαντική του επίσης Φιγαλέως Σίμωνος Καρά και την νεότερη ελληνική μουσική δημιουργία. Πρόκειται για επιστημονική καταγραφή και απόδοση του Ελληνικού Μουσικού Πολιτισμού.

Η διεξαγωγή του ανωτέρω Συνεδρίου Τέχνης και Πολιτισμού στην Ηλεία ήταν πρόθεση και ήδη γίνεται μέλημα του Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος το δημοσιοποίησε πρώτη φορά την 5η του μηνός Ιουνίου του έτους 2016 στην εκδήλωση για τον Μουσικό Πολιτισμό της καθ’ ημάς Ανατολής, η οποία διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης με την οργανωτική υποστήριξη του Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού.

Λοιποί εισηγητές στην προαναφερομένη εκδήλωση ήταν ο Παναγιώτης Κουνάδης και ο Τάκης Σπυρόπουλος, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση και συγκρότηση του επικείμενου Συνεδρίου.

Προτεινόμενοι τόποι ανάπτυξης και διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι η Φιγαλεία, ο υπό του Απόλλωνος επικουρούμενος τόπος και γενέτειρα του Σίμωνος Καρά, η Ολυμπία, ο Πύργος, η Γαστούνη (Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού) και λοιποί σημαίνοντες τόποι της Ηλείας, οι οποίοι πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους θα συναποτελούν τον αριθμό των συνέδρων.  Το Συνέδριο θα συνοδεύουν παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις σχετικές με την θεματολογία του.

Προσυνεδριακές συναντήσεις – εκδηλώσεις μουσικής τέχνης και πολιτισμού, οι οποίες εκτιμάται ότι θα εισάγουν τις τοπικές κοινωνίες των Ηλείων στο επιστημονικό αντικείμενο και το πνεύμα του Συνεδρίου θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από τις αρχές Οκτωβρίου του έτους 2016.

Η πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Φιγαλεία. Γνωστού όντος ότι κατά τον προηγούμενο αιώνα ο Ηλειακός Τόπος και ιδιαίτερα η ορεινή περιοχή των Φιγαλέων χαρακτηρίστηκε από το οικονομικό – κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης, θέμα της συνάντησης είναι «Τα τραγούδια της μετανάστευσης των Ελλήνων κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κουνάδης. Την εκδήλωση θα συνοδεύει αξιόλογο μουσικό σχήμα.  

Στα πλαίσια της εν λόγω προσυνεδριακής συνάντησης θα υπάρξει και συνεργασία εκπροσώπων φορέων του επικείμενου Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου.


ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Με επιτυχία η μουσική βραδυά στο Άργος για τον μικρό Κωνσταντίνο


Το Αυτοδιαχειριζόμενο Φροντιστήριο και οι Ενεργοί Πολίτες Άργους, διοργάνωσαν μια άκρως επιτυχημένη Μουσική Βραδιά στην πλατεία Συνοικισμού Άργους. 

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέρα των προσδοκιών και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ο σκοπός που ήταν ιερός, η αποκατάσταση της υγείας του μικρού Κωνσταντίνου Τσίμπου, ένωσε τις φωνές και τις ψυχές όλων.






ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στη Φτέρη Μηλιάς


Την 8η Σεπτεμβρίου εορτάζει το Ιερό Εξωκκλήσιο του   Μητροπολιτικού Ιερού  Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  της Παναγίας της Φτέρης (Γενέσιο Θεοτόκου)  στη θέση Φτέρη Μηλιάς Μαντινείας,  το οποίο έχει  υπό την Προστασία του η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Αρκαδίας.

Την  Τετάρτη 7η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής Πέμπτη  8η Σεπτεμβρίου 2016 από πρωίας  θα τελεσθεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εκ του Ι. Ναού και του Δ.Σ των Αστυνομικών Υπαλλήλων



ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ: "ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ"


Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μπουσουλοπουλείου Γυμνασίου Άργους, ενώνουμε τις φωνές μας με την παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους. 

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να λάμψει το χαμόγελο και πάλι στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου. 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά στον αγώνα για τη θεραπεία του μικρού Κωνσταντίνου Ν. Τσίμπου.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ

Το 5o ‘BACK TO SCHOOL EVENT’ στη Σπάρτη, είναι γεγονός!


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής σεζόν και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το ‘Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης’, με τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων, πραγματοποιεί το 5ο BACK TO SCHOOL EVENT. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/9 στις 19:30 μ.μ., στον πολυχώρο YaBalla 8x8.

Το κέντρο μας και πάλι ετοιμάζει student kit με σχολικά είδη που θα διανεμηθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά. Τοπικές επιχειρήσεις με point Information θα διανέμουν διαφημιστικά έντυπα, εκπτωτικά κουπόνια και δώρα για όλους, που έχουν άμεση σχέση με την έναρξη σχολικής χρονιάς. Βιβλιοπωλεία, σχολικά είδη, τεχνολογία-gadgets, εκπαιδευτικά κέντρα, είδη αθλητικά, ένδυσης, υπόδησης για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος ενισχύουμε μουσικά το γεγονός μας, με ένα φρέσκο και αγαπητό στη νεολαία καλλιτέχνη, τον Barrice, ένα νέο ταλέντο στο χώρο της μουσικής που μας παρουσίαζει η Spider Music και που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να προσελκύσει το κοινό του, με το ιδιαίτερο στυλ του, αλλά και τη φωνή του που παίρνει πολλές διαστάσεις.

Supporting music act φυσικά, για ακόμη μια χρονιά, η «Band Program» Sing & play on stage, του Ωδείου Μελοποιία.

Μαζί μας θα είναι και η καταξιωμένη βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας, Ευανθία Μάγνη, στα πλαίσια παρουσίασης του νέου της βιβλίου 'Κισμέτ: Η Βασίλισσα φορούσε μάσκα' από τις εκδόσεις Μάτι, όπου μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό κίνημα κατά του bullying, 'Be You'.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον παιδότοπο χωρίς χρέωση.

Η κλήρωση εκπαιδευτικών υποτροφιών (άθλησης, μουσικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης) και οι απονομές των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο & Παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft θα δώσουν μια νέα πνοή στην έναρξη της νέας χρονιάς.

Σημειώστε λοιπόν την ημερομηνία στην ατζέντα σας και ετοιμαστείτε να σας αποδείξουμε ότι και στη Σπάρτη κάνουμε τη διαφορά! Καθώς, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο της σχολής μας, 27310 81111 ή μέσω Facebook: Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης.

JIM VAROUNIS PROJECTS

ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Παναγίας της Παγκοσμίου Χαράς.


ΠΗΓΗ: argolikospoimin.blogspot.gr

Επιμόρφωση εθελοντών απο τον Ερυθρό Σταυρό στο Ναύπλιο

Ο Ε.Ε.Σ.- Τοπικό Τμήμα Ναυπλίου γνωστοποιεί ότι από τον Οκτώβριο 2016 θα ξεκινήσει η επιμόρφωση εθελοντών για τα τμήματα Νοσηλευτικής, Προνοίας και Σαμαρειτών.

Οι συμμετέχοντες σε αυτά θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες τόσο για τον εαυτό τους και το οικογενειακό τους περιβάλλον, όσο και για το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα. Και θα μπορούν κυρίως, εντασσόμενοι στην μεγάλη ερυθροσταυρική οικογένεια, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όπου υπάρχει ανάγκη.

Πληροφορίες:
Γραφεία Ε.Ε.Σ. Β. Κων/νου 15, τηλ. 2752023488
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. τηλ. 2752023465
Εκπαιδεύτρια Νοσηλευτικής: τηλ. 6947562807
Αρχηγός Σαμαρειτών τηλ. 6977425249


"Συναγερμός" στο Ναύπλιο από προσγείωση ελικοπτέρου πάνω στην παραλία


Άφωνοι έμειναν περαστικοί στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου όταν ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε κυριολεκτικά πάνω στον αιγιαλό.

Από το ελικόπτερο βγήκαν, ο πιλότος και ένα συνεπιβάτης και έφυγαν προς την πόλη του Ναυπλίου, ενώ το ελικόπτερο παρέμεινε στο σημείο αραγμένο λίγα μέτρα από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Όπως είναι φυσικό άρχισε έντονη φημολογία (πολλά έχουν γίνει με ελικόπτερα) ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομία και λιμενικό.

Από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως το ελικόπτερο και οι επιβαίνοντες διαθέτουν όλα τα νόμιμα έγραφα και απλά οι επιβαίνοντες κάνουν βόλτα στην περιοχή και επέλεξαν να προσγειωθούν στο συγκεκριμένο σημείο. Από το λιμενικό τονίζεται πως δεν ζητήθηκε άδεια για την προσγείωση και η έρευνα της υπηρεσίας συνεχίζεται...






ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις


Ξεκινούν οι δραστηριότητες των ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ για την καινούργια χρονιά (2016-2017)



Στον Υγρότοπο Νέας Κίου, σήμερα...






Φωτογραφίες : Voula Tsilibi, facebook

Η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε σελίδα στο Facebook


Σελίδα στο Facebook απέκτησε πλέον η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις δράσεις της, αλλά και να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες.

«Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε άμεσα και με ακρίβεια, θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη ανάρτησή της.


Ο Freddie Mercury έγινε... αστεροειδής!


Ο Freddie Mercury, το «αστέρι» του ροκ συγκροτήματος Queen με τη μαγευτική φωνή, θα ταξιδεύει πλέον στον ουρανό, όπως πάντα ήθελε και τραγουδούσε. Ένας αστεροειδής πήρε το όνομα του, σε ανάμνηση των 70 ετών από τη γέννηση του μεγάλου τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 1991, δύο μόλις μέρες αφότου επιβεβαίωσε δημόσια ότι έπασχε από AIDS.

Ο αστεροειδής "17473 Freddie Mercury", ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά θανάτου του μεγάλου σταρ, είναι ένας πολύ σκούρος διαστημικός βράχος διαμέτρου περίπου τριών χιλιομέτρων, ο οποίος κινείται στη μεγάλη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία.

Η ονοματοδοσία αποφασίσθηκε από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης και έγινε γνωστή από τον κιθαρίστα των «Κουίν» και αστροφυσικό Μπράιαν Μέι, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ελβετία, για την ανάμνηση της τελευταίας μέρας ζωής του Μέρκιουρι, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Ο Freddie Mercury έρχεται να προστεθεί σε άλλους μουσικούς της ποπ και της ροκ, όπως οι Μπιτλς και ο Σπρίνγκστιν, που επίσης έχουν αστεροειδείς στο όνομά τους.

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη της αφρικανικής Τανζανίας και το πραγματικό όνομά του ήταν Φαρόκχ Μπουλσάρα, προτού το αλλάξει επισήμως σε Φρεντ Μέρκιουρι το 1970, όταν δημιουργήθηκαν οι Queen.


ΠΗΓΗ: antenna.gr

Ο Κυριάκος Σάμιος προσκαλεί στην επόμενη συνάντηση του Εργαστηρίου Θεατρικής Πράξης του Θεατροδρομίου Ναυπλίου



Ο απόηχος του καλοκαιριού καταλαγιάζει με αργούς ρυθμούς, το φθινοπωρινό αεράκι δειλά δειλά μας αναμαλλιάζει ... Και το σκίρτημα των ονείρων μας προδίδει την διάθεση μας για δράση θεατρική, καινούργιες απο-δράσεις, καινούργια πρωτόγνωρα ταξίδια.. 
Αγαπημένοι μου συνταξιδιώτες/τισσες η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 μ.μ. στην ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ... με αγάπη για το θέατρο, με αγάπη για τον διπλανό μας, ανταμώνουμε για την συνέχεια του όμορφου ταξιδιού μας...!!! 
Καλή αντάμωση... 


Βαίνομεν προς χρεωκοπίαν...


Ο φιλόσοφος Αντισθένης απέφευγε να συζητεί με οποιονδήποτε πήγαινε να του πιάσει κουβέντα για σοβαρά θέματα. 
Κάποτε, ένας άσχετος ανίδεος που παραβρέθηκε σε μια τέτοια σοβαρή συζήτηση, θέλησε να πάρει κι αυτός μέρος. 
Τότε ο Αντισθένης τον σταμάτησε, λέγοντάς του:
- Φίλε μου, η συζήτηση είναι ένα είδος εμπορίου. Αν, λοιπόν, θελήσεις να συμμετάσχεις χωρίς να διαθέτεις κεφάλαια, εμπόριο δεν γίνεται. Βαίνομεν προς χρεωκοπίαν.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος


Από χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος δεν είναι πια μαζί μας...

Εγκατέλειψε γενναία τον κόσμο τούτο, σε ηλικία 63 ετών, καταφεύγοντας τελικά στη λύση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας", στο σπίτι του στο Γέρακα!

Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκε από καρκίνο, ο οποίος τον κατέβαλε σωματικά. Ο Αλέξανδρος Βέλιος όμως ήταν πνεύμα ελεύθερο και ασυμβίβαστο. Είχε αιρετικές απόψεις και πολλές φορές προκαλούσε με τις θέσεις του. Τελικά με την όλη στάση που κράτησε μέχρι τέλους, έδειξε πως τίποτα από αυτά που πρέσβευε δεν ήταν προσποιητό και επίπλαστο....

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το prettylife.gr, φρόντισε να συναντήσει τους φίλους του και να τους αποχαιρετήσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και αρκετό χιούμορ και σαρκασμό, παρά την τόσο δύσκολη κατάσταση της υγείας του. 

Είχε μάλιστα το σθένος να διαβάσει ο ίδιος το ιδιόχειρο σημείωμά του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και να το αναρτήσει στο διαδίκτυο...

Την επιστολή συνέταξε λίγο πριν την τελευταία πράξη του δράματος και ζήτησε να διανεμηθεί στον Τύπο. Ήθελε, όπως έλεγε μέχρι τέλους, να παρευρεθούν στην κηδεία του, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του και να δημιουργηθεί μια κοσμοπλημμύρα. Επιθυμούσε να υπάρξει πλήθος κόσμου στην «τελευταία του δημόσια εμφάνιση», για να δείξει στον πολιτικό κόσμο που νομοθετεί, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί του, με την παρουσία τους  δηλώνουν ότι συμφωνούν στο γεγονός πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από αυτή τη ζωή όπως αυτός επιθυμεί και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια.

Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Βέλιου, η οποία είναι χειρόγραφη για να μην αμφισβητηθεί από κανένα, είναι η ακόλουθη:


Ο Αλέξανδρος Βέλιος είχε αφήσει και οδηγίες για την κηδεία του σε φιλικό του πρόσωπο:

"Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί".


Με φωτογραφίες που ανέβασε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου Νάντια Γερολυμάτου αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της. “Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!”, έγραψε η Νάντια Γερολυμάτου.

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Βέλιος ένιωσε από πλευράς του την ανάγκη να προσθέσει μια ακόμη παράγραφο στην επιστολή του στην οποία ανέφερε τα εξής: "Νιώθω προνομοιούχος γιατί έφυγα δίνοντας και εισπράττοντας πολλή αγάπη και ζεστασιά απο τη γυναίκα μου, Νάντια η οποία με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Ομολογώ ότι εάν δεν είχα κοντά μου την ευγενική της παρουσία, με κανέναν τρόπο δεν θα θα μπορούσα να δώσω αυτή τη μάχη".


Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 3:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

ΠΗΓΗ: antenna.gr

Αναβάθμιση λιμενικών υποδομών στην Ηλεία


Ζεστό χρήμα αναμένεται να πέσει τα λιμάνια του Κατακόλου και της Κυλλήνης μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδας. Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας εξέδωσε πρόσκληση για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 13,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά η μερίδα του λέοντος αναμένεται να διατεθεί στα δύο λιμάνια της Ηλείας. Το έργο που αφορά το Κατάκολο εντάσσεται στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Όπως έγινε γνωστό ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κάλεσε μέσα στο καλοκαίρι τους δυνητικούς δικαιούχους για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μόνο ώριμες προτάσεις και ανάμεσα σε αυτές που υπάρχουν βρίσκονται και αυτές που αφορούν στο λιμάνι Κατακόλου και το λιμάνι Κυλλήνης. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων αναμένεται να απορροφηθεί από τα λιμάνια της Ηλείας. Για το Κατάκολο όπως είναι γνωστό η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης αφορούν σε αρκετά έργα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα, με δημιουργία χώρων πρασίνου, μικρού θεάτρου, ανάπλαση κτιρίων κ.α. συνολικού προϋπολογισμού εφτά εκατ. ευρώ. 
Σε ότι αφορά το λιμάνι της Κυλλήνης προβλέπονται εργασίες επίστρωσης και ασφαλτόστρωσης στο σύνολο της επιφάνειας λιμένα – καθώς ένα μεγάλο τμήμα είναι με χωμάτινη επιφάνεια, εργασίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.


Τα παραπάνω αφορούν στον Άξονα Προτεραιότητας 3 – Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός – Συμπλήρωση Μεταφορικών Υποδομών, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τη δράση 7.a.1.1.b: Αναβάθμιση Λιμενικών Υποδομών του δικτύου ΔΕΔ-Μ.


ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Η θεατρική ομάδα του "Καββαδία", ξεκινάει και φέτος την καλλιτεχνική της διαδρομή


Η θεατρική ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού "Ο Καββαδίας", ξεκινάει και φέτος την καλλιτεχνική της διαδρομή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τριαντάφυλλου Κρέτση.

Προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει, να παρευρεθεί στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6972247224.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Στην Καλαμάτα η πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου


Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου θα παρευρεθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα για προπόνηση στην Τέντα με τις αθλήτριες του Φ.Ο.Κ. και παράλληλα θα μιλήσει για το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε όσα παιδιά θέλουν να την δουν από κοντά.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση αλληλεγγύης στο Άργος


Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2016» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους, η παράσταση «Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ σε σκηνοθεσία Φαίδωνα Γεωργίτση. 

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για να μεταβεί ο 6χρονος Κωνσταντίνος Τσίμπος του Νικολάου και της Αγγελικής, σε κλινική στο Σιάτλ των ΗΠΑ, για να θεραπευτεί από την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία για την οποία δίνει μάχη εδώ και 2,5 χρόνια.

Οι θεατές δεν πλήρωσαν εισιτήριο, αλλά υπήρχε μια δυνητική προσφορά  5,00 ή 10,00 ευρώ από μέρους των θεατών με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να βοηθηθεί ο μικρός Κωνσταντίνος Τσίμπος.

Στον χώρο της εισόδου του Αρχαίου Θεάτρου Άργους βρισκόταν εκπρόσωπος της οικογένειας του παιδιού ο οποίος και ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των χρημάτων. 

Την παράσταση προλόγισε η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ-Μ, Ελισάβετ Πετροπούλου - Δήμα.








ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Γίνονται... σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

 


&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 (21:30) 
ΠΑΤΡΑ, Ρωμαϊκό Ωδείο 
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης: «Αριστοφανιάδα»

&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&