2.8.16

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” - Δωρεάν μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς για γυναίκες με καρκίνο μαστού

H COCO-MAT συνεργάζεται με το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργ/δας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. ) "Η Αλληλεγγύη" στα πλαίσια του Pillow Positive Project.

Η COCO-MAT από το 2012, στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης, στηρίζει τις γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού.

Έως σήμερα έχουν βοηθηθεί πάνω από 5.500 γυναίκες, προσφέροντάς τους μαξιλάρια σε σχήμα καρδιάς.

Σήμερα, η COCO-MAT, ονομάζοντας την δράση της αυτή “The Pillow Positive project”, βοηθά ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, αποσκοπώντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης.

Το μαξιλαράκι pillow positive είναι ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού.

Μαξιλαράκια καρδιάς δίνονται σε γυναίκες στο πρώτο κιόλας μετεγχειρητικό στάδιο, βοηθώντας άμεσα στην ταχύτερη ανάρρωσή τους.

Είναι φτιαγμένο από 100% βαμβακερή θήκη εξασφαλίζοντας απαλή επαφή με το δέρμα, ενώ το γέμισμά του από πλενόμενο αγνό παρθένο μαλλί διασφαλίζει την απαιτουμένη υγιεινή.

Λίγα λόγια για την COCO-MAT

Η COCO-MAT ιδρύθηκε το 1989 και είναι σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στην παραγωγή φυσικών στρωμάτων και προϊόντων ύπνου. Η εταιρεία είναι γνωστή για τη χρήση αποκλειστικά φυσικών υλικών και φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργ/δας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) "Η Αλληλεγγύη"

Η ζωή είναι ωραία, αλλά κάποιες φορές σου δείχνει και το άσχημο πρόσωπό της. Είναι τότε που νιώθεις τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σου, που νιώθεις αδύναμος για όλα και θέλεις να πιαστείς από κάπου για να μην καταρρεύσεις. Τότε ψάχνεις τους ΔΙΚΟΥΣ σου ανθρώπους, τους φίλους, αλλά και άλλους, που έχουν τη διάθεση αλλά και τον τρόπο να σε στηρίξουν. Μια τέτοια στιγμή “γέννησε" το σύλλογο "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", τον Ιούλιο του 1993. Από τότε έχει διανύσει πολύ δρόμο, δημιουργικό και συνεχίζει, ενάντια στις δυσκολίες και αντιξοότητες, να παλεύει για καλύτερες συνθήκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. Είναι πιστοποιημένος σύλλογος από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την κοινωνική του προσφορά και δράση.
Διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις, για ενημέρωση των πολιτών, για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και πραγματοποιούνται, κατά καιρούς, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.
Σήμερα έχει 450 φίλους-μέλη και 257 ασθενείς-μέλη.
Είναι μέλος της ΕΛΛ.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και της ECPC (Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο).

Τα μαξιλαράκια μπορείτε να τα προμηθεύεστε από τα γραφεία του συλλόγου, Γούναρη 47-Άργος.

Πληροφορίες στα τηλ. 2751068858 (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-8μ.μ.) & 6944219646.

Ευχαριστούμε το κατάστημα COCO-MAT Άργους για την άψογη συνεργασία.


Χρυσό κα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βαγγέλης Πανόπουλος στο διεθνές τουρνουά Choy Lee Fut της Γερμανίας


Θριαμβευτής επέστρεψε από τη Γερμανία ο Βαγγέλης Πανόπουλος ο οποίος αγωνίστηκε στο 1st German wushu stars international tournament που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη.

Ο εκπαιδευτής από τη σχολή Choy Lee Fut Ναυπλίου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στις κατηγορίες "Choyleefut γυμνά χέρια" και "Choyleefut κοντά όπλα" αντίστοιχα.
Αθλητές από 13 χώρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μία άρτια διοργάνωση προσφέροντας θέαμα, αντάξιο του αθλήματος του wushu Kung Fu.

Ιδιαίτερη αναφορά αποτελεί ότι στο πρωτάθλημα βρίσκονταν αθλητές, διαιτητές αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Μέλος και αρχηγός της αποστολής της ελληνικής ομάδας ήταν ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής διαιτησίας κ. Μύρωνας Τορνεσάκης εκπροσωπώντας το κομμάτι της διαιτησίας.


Την ευθύνη της διοργάνωσης της είχε ο κ. Haojun Zhuo, του οποίου η φιλοξενία ήταν άψογη όλες τις ημέρες της διαμονής της ελληνικής ομάδας. Το πρωτάθλημα ήταν αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία wushu, ενώ τη διοργάνωση την είχε αναλάβει η Γερμανική ομοσπονδία wushu.

Το ελληνικό Choy Lee Fut τα τελευταία χρόνια δίνει το παρόν σε όλα τα μεγάλα, διεθνή και αναγνωρισμένα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Εκπροσωπήσεις αθλητών και κατακτήσεις διακρίσεων βάζουν το πήχη κάθε χρόνο όλο και υψηλότερα ώστε το ελληνικό Choy Lee Fut να αποτελέσει ένα γερό θεμέλιο στη γιγάντωση του wushu Kung Fu στην Ευρώπη.

Επόμενος σταθμός για τον εκπαιδευτή της σχολής του Ναυπλίου είναι πλέον το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Kung Fu που διεξάγεται τον ερχόμενο Μάρτιο στη Μόσχα.




Ολυμπία Οδός: Σε κυκλοφορία την Παρασκευή το τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Κιάτο


Τα πρώτα 20 χιλιόμετρα της Ολυμπίας Οδού, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι το Κιάτο, θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή ενώ μέσα στον Αύγουστο θα δοθεί στην κυκλοφορία και η διπλή σήραγγα του Δερβενίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το σύνολο της Ολυμπίας Οδού, μήκους 201,5 χιλιόμετρα θα παραδοθεί σε πλήρη ανάπτυξη, μετά από 1 χρόνο, τον Αύγουστο του 2017 δηλαδή. 


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Εργασία και…τραγούδι! - Στο Λυγουριό τραγουδάνε για τα παλιά επαγγέλματα…


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, στο Λυγουριό με θέμα αυτή τη φορά: “Εργασία και…τραγούδι!”.

Τραγούδια που γράφτηκαν για επαγγέλματα που έχουν εκλείψει ή υπάρχουν ακόμα θα μας παρουσιάσει η ορχήστρα του “Καββαδία” υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παγίδα και θα διανθιστούν με κείμενα και δραματοποίηση που έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου, σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Κρέτση.


Οι δυσάρεστες και οι ευχάριστες στιγμές της καθημερινής ζωής ενέπνευσαν τους δημιουργούς, που έγραψαν τραγούδια τα οποία παρέμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου.

Θα παρακολουθήσετε μια διαφορετική μουσική παράσταση-αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 21:00. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Η ''Κιβωτός του Κόσμου'' απέκτησε σπίτι στη Νέα Φιγαλεία


Δικό της σπίτι απέκτησε πρόσφατα στη Νέα Φιγαλεία η ''Κιβωτός του Κόσμου'', το οποίο δώρισε η Θεοδώρα Κουμάντου, πριν αποβιώσει. 

Ο υπεύθυνος π. Αντώνης ανέφερε σχετικά: ''Υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης του κτηρίου στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, το κτήριο είναι μικρό για να φιλοξενήσει παιδιά. Θέλουμε να έρθουμε εκεί να φτιάξουμε μια νέα "Κιβωτό", να φέρουμε παιδιά, να δώσουμε ζωντάνια στην περιοχή, αλλά θέλουμε υποστηρικτές. Το κτήριο πρέπει να μεγαλώσει, να προστεθούν δωμάτια, κουζίνα, αλλά και μπάνια για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που θα μεταφερθούν εκεί. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, αλλά ζητάμε και τη συνδρομή τοπικών εταιρειών εκεί στην Ηλεία και την Πελοπόννησο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να μεγαλώσουμε αυτό το χώρο και να τον κάνουμε μια νέα "Κιβωτό". Να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία. Η φιλοξενία παιδιών εκεί στη Φιγαλεία θα είναι μεγάλη υπόθεση. Το μέρος είναι εξαιρετικό, διαθέτει τοπική αγορά για να αγοράζουμε τα προϊόντα που θα χρειάζονται, διαθέτει πράσινο, έχει εξαιρετικές παραλίες και έναν εξαιρετικό ιστορικό και θρησκευτικό πολιτισμό''.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της "Κιβωτού" συλλέγουν και το ελαιόλαδο από το κτήμα που ανήκει στο κτήριο και αποτέλεσμα είναι το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Νέας Φιγαλείας να είναι η καλύτερη τροφή στα τραπέζια της "Κιβωτού".


ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Το καρότο, το αυγό και ο καφές...

Μια νέα κοπέλα επισκέφτηκε τη μητέρα της για να της πει τον πόνο της. Τίποτα στη ζωή της δεν πήγαινε καλά. Μόλις το ένα πρόβλημα λυνόταν, ένα άλλο προέκυπτε.
Δεν ήξερε πλέον τί να κάνει για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της και ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια.
Η μητέρα της την πήγε στην κουζίνα. Γέμισε με νερό τρία δοχεία και τα έβαλε στη φωτιά. Σε λίγη ώρα, το νερό στα δοχεία άρχισε να βράζει.
Χωρίς να πει ούτε λέξη, έριξε στο ένα δοχείο καρότα, στο άλλο αυγά και στο τρίτο έριξε κόκκους καφέ.
Μετά από λίγο, έβγαλε τα καρότα και τα αυγά και έριξε τους κόκκους καφέ σε ένα φλιτζάνι.
Γυρίζοντας προς την κόρη της, τη ρώτησε «τι βλέπεις;»
«καρότα, αυγά και καφέ» απάντησε η κοπέλα. 
Η μητέρα της ζήτησε να αγγίξει τα καρότα. Εκείνη το έκανε και διαπίστωσε ότι ήταν μαλακά.
Μετά η μητέρα της ζήτησε να σπάσει ένα αυγό. Το έκανε και αφού καθάρισε τα τσόφλια, διαπίστωσε πως το αυγό ήταν σφικτό.
Τέλος, της ζήτησε να πιεί μια γουλιά καφέ. Το έκανε και χαμογέλασε με το πλούσιο και μεστό άρωμά του.
«τι σημαίνουν όλα αυτά μητέρα?» ρώτησε η κόρη.

Η μητέρα εξήγησε πως τα καρότα, τα αυγά και ο καφές είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες, δηλαδή, το ζεστό νερό.
Το καθένα όμως, είχε αντιδράσει διαφορετικά.
Τα καρότα μπήκαν στο νερό, δυνατά και σκληρά. Όταν όμως το νερό έβρασε, εκείνα έγιναν μαλακά και αδύναμα.
Το αυγό ήταν ρευστό. Το εξωτερικό του περίβλημα είχε προστατέψει το υγρό εσωτερικό του. Όταν όμως το νερό έβρασε, το εσωτερικό του σκλήρυνε.
Οι κόκκοι του καφέ όμως, ήταν πολύ ιδιαίτεροι. ‘Όταν το νερό έβρασε, εκείνοι άλλαξαν το νερό.
«Ποιο από αυτά είσαι εσύ παιδί μου;»

Όταν οι δυσκολίες και τα προβλήματα εμφανίζονται, εσύ πώς αντιδράς; Ανυψώνεις τον εαυτό σου σε ένα άλλο επίπεδο; Είσαι καρότο, αυγό ή καφές;
Είσαι το καρότο που με τον πόνο και τις δυσκολίες λυγίζεις και μαλακώνεις και χάνεις τη δύναμή σου;
Είσαι το αυγό που ξεκινά με μαλακή καρδιά και με τη θερμότητα σκληραίνει; Μήπως έχεις ”υγρό” πνεύμα αλλά μετά από μια δύσκολη δοκιμασία, όπως ένας θάνατος ή χωρισμός ή μια καταστροφή σκληραίνεις;
Μήπως το περίβλημά σου φαίνεται το ίδιο αλλά μέσα σου έχεις πίκρα και σκληρότητα και μια καρδιά σκληρή;
Ή μήπως είσαι ο κόκκος του καφέ;
Ο κόκκος είναι που αλλάζει το καυτό νερό, δηλαδή, τις ίδιες τις συνθήκες που προκαλούν τον πόνο. Όταν το νερό ζεσταίνεται, εκείνος απελευθερώνει το άρωμά του και του δίνει γεύση.
Εάν είσαι σαν τον κόκκο του καφέ, τότε, όταν τα πράγματα δεν είναι και στα καλύτερά τους, εσύ γίνεσαι καλύτερος και αλλάζεις την κατάσταση γύρω σου.
Πώς αντιμετωπίζεις τις αντιξοότητες της ζωής? Είσαι καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ;
Ελπίζω να έχεις αρκετή ευτυχία για να σε κάνει γλυκιά, αρκετές δοκιμασίες για να σε κάνουν δυνατή, αρκετή λύπη για να παραμείνεις ανθρώπινη και αρκετή ελπίδα για να σε κάνει ευτυχισμένη.
Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι εκείνοι που έχουν τα καλύτερα απ’όλα, απλά, κάνουν το καλύτερο που μπορούν, με αυτά που συναντούν στο δρόμο τους.
Το λαμπρότερο μέλλον θα στηρίζεται πάντα σε ένα κατακτημένο παρελθόν. Δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή, μέχρι να αφήσεις πίσω σου τις αποτυχίες, τους πόνους και τους φόβους σου.
Όταν γεννήθηκες, εσύ έκλαιγες, ενώ όλοι γύρω σου γελούσαν.
Ζήσε τη ζωή σου έτσι ώστε, τη στιγμή του θανάτου σου εσύ να χαμογελάς όταν οι άλλοι θα κλαίνε...

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ…Η “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!

Το διαβάσαμε στο kwloxaneio.gr και στο loutrakiodusseas.blogspot.gr και απλά το αναδημοσιεύουμε... 'Ετσι, για να βλέπουμε τι κυκλοφορεί... 


-+ 

Η επιστροφή της τέως βασιλικής οικογένειας και η επάνοδος της στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι περισσότερο κοντά από ποτέ άλλοτε!!Παρά το γεγονός ότι το παρόν κείμενο μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους μη σκεπτόμενους και επιδερμικούς ως ένα “μύθευμα”, εν τούτοις όλες οι πηγές μας, αλλά και μια σειρά από γεγονότα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, φανερώνουν ότι για το εν λόγω θέμα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μια κινητικότητα που υποκρύπτει μια τρομερή στρατηγική, της οποίας ο χειρισμός έχει ανατεθεί σε απολύτως έμπιστους ανθρώπους του περιβάλλοντος της τέως βασιλικής οικογένειας.

Κερδίζει καθημερινά έδαφος η επιστροφή.

Διαφαίνεται ότι αυτή η υπόθεση, που ήταν πάντα ανοιχτή,  άρχισε να αποκτά νέους φίλους και υποστηριχτές λίγο μετά την κρίση στην Ελλάδα, αφού βαδίζουμε αισίως στον έβδομο χρόνο της ύφεσης, με τέσσερα (το τέταρτο είναι ο περίφημος “κόφτης”) Μνημόνια στις πλάτες μας.

Ο λαός απογοητευμένος από όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, που εκχώρησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος του, εξαθλιώνοντας τον ίδιο και την οικογένειά του, στρέφει το ενδιαφέρον του σε εναλλακτικές προοπτικές.

Παρακολουθεί επισταμένως τα “βήματα” της βασιλικής οικογένειας. Παρακολουθεί τα σενάρια επιστροφής του τέως Βασιλέα. Από τη στιγμή που το τεχνοκρατικό επιτελείο του βαδίζει με απόλυτη σιγουριά προς τον τελικό στόχο. Μια σιγουριά που την δυναμώνει ο “κακός χαμός” που γίνεται στα socialmedia. Που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, η διασπορά των ειδήσεων που άπτονται θεμάτων της βασιλικής οικογένειας.

Είναι συνεχείς οι επαφές με Τύπο και Ευαγή Ιδρύματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τέως βασιλική οικογένεια έχει επαφές, με εκδότες και επιχειρηματίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι διεθνή Ιδρύματα με παραρτήματά τους σε ολόκληρο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Αυστραλία και Καναδά), είναι πολύ κοντά στον Κωνσταντίνο. Που απαριθμούν αμέτρητο ελληνικό στοιχείο. Που βλέπουν την Ελλάδα να “αργοπεθαίνει”, αφενός μεν από τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” της και αφ΄ εταίρου δε, από μια κυβέρνηση που βάλλει εναντίον όλων των Εθνικών της αξιών (παιδεία, άμυνα, πολιτισμός κλπ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε συχνή επαφή με την τέως βασιλική οικογένεια και πιέζουν ασφυκτικά, τόσο για το τέλος της πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα όσο και για έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές της.
Οι ίδιοι άνθρωποι ήδη έχουν ανοίξει διάλογο και με μια πλειάδα ανθρώπων εντός της Επικράτειας, που είναι ακόμη – ακόμη, ενεργοί στο υπό διάλυση πολιτικό Σύστημα.
Και όλα βαίνουν όπως ακριβώς έχουν οργανωθεί από τους κύκλους επαφών της ίδιας της οικογένειας.

Αυτό το επιτελείο της τέως βασιλικής οικογένειας – σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες μας – έχει έτοιμο πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Συμφωνίας συμβιβασμού με τους ίδιους τους δανειστές, χωρίς να κινδυνεύσει η χώρα μας με έξοδο από την ΕΕ και φυσικά όλα τα στοιχεία των προϋπολογισμών της χώρας για να μπορέσει να εισέλθει στην κανονικότητα.

Όταν τα Συστημικά ΜΜΕ «γλύφουν» τη βασιλική οικογένεια, τότε κάτι συμβαίνει.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός, ότι ο ΔΟΛ, μέσω της εφημερίδος “ΤΟ ΒΗΜΑ” σε έκδοσή του τον Νοέμβριο 2015, είχε ένθετο βιβλίο με αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου, με τον τίτλο: “Βασιλεύς Κωνσταντίνος”. Όπου “ΤΟ ΒΗΜΑ” ξεπούλησε, θυμίζοντας παλιές καλές του εποχές, γι΄ αυτό την επομένη προλόγιζε: “Μετά τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία του πρώτου τόμου της αυτοβιογραφίας του πρώην Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου και κατόπιν απαίτησης του αναγνωστικού κοινού, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» προχωρά στην επανακυκλοφορία του στα περίπτερα”.

Όπως, δεν είναι τυχαίο ότι την Τρίτη 31 Μαίου 2016, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ θυμήθηκε τον Κωνσταντίνο, και του πήραν συνέντευξη οι Αλέξης Παπαχελάς και Σία Κοσιώνη, ξεχνώντας τα “Γκλύξμπουργκ”, τσιτάτα μιας ολόκληρης εποχής.

Η επιστροφή θα γίνει μέσω πολιτικού κόμματος ή διά μέσω δημοψηφίσματος;


ΠΗΓΗ: kwloxaneio.gr

Φιλέματα της Aegean και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας


Πρόσκληση απευθύνει η Aegean σε Έλληνες παραγωγούς να διαθέσουν προϊόντα τους ώστε να προσφέρονται στους ξένους επιβάτες της σε 5 αεροδρόμια της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ενέργειας «Φίλεψέ τους».

Με την πρόσκληση αυτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τοποθετείται στο επίκεντρο της ενέργειας, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων εκτός συνόρων. Η Αegean διαθέτει, για το λόγο αυτό, όλα τα κανάλια επικοινωνίας της καθώς και μηχανισμό προβολής και διανομής των φιλεμάτων από 5 αεροδρόμια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Καλαμάτα».

Οπως τονίζεται, οι ντόπιοι παραγωγοί μπορούν, μέχρι και τις 8 Αυγούστου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο www.filepsetous.gr, ενώ έως τις 10 Αυγούστου θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα του προϊόντος τους, στο Τμήμα Προμηθειών της Αegean (Olympic Air (K57), Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 19019 Σπάτα)


ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Επιμόρφωση Σαμαρειτών Διασωστών - Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ναυπλίου


Το Τμήμα Σαμαρειτών Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 30 και 31/7, διήμερο επιμόρφωσης των Εθελοντών του στο χώρο της Καραθώνας.

Το διήμερο εστίασε στην επανάληψη και βελτίωση των θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων των Εθελοντών στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών, της ακινητοποίησης και μεταφοράς με φορεία και των βασικών αρχών διάσωσης.

Όλοι οι Εθελοντές ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά σε ότι τους ζητήθηκε ενώ αντιμετώπισαν επιτυχώς τα σενάρια που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του Σώματος. Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, και μετά από δύο κοπιαστικές μέρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη επιμόρφωση.



Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου
Ταχ. Διευθ.: Νέες Εργατικές Κατοικίες, 211 00 Ναύπλιο

κιν: 697 742 5249 
email: nafplio@samarites.gr 
web: http://www.samarites.gr 

Παζάρι με αντίκες στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας


Στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα είναι σε λειτουργία, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το υπαίθριο παζάρι με αντίκες. Οργανωμένο σε 26 μεγάλα περίπτερα, πάνω στο υπέροχο πλακόστρωτο, το παζάρι είναι ανοιχτό όλη μέρα με συμμετοχή εμπόρων από το Μοναστηράκι και αλλού. Τα εμπορεύματα-παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού,  αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα – εκθέτονται από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα αποτελώντας αντικείμενο έρευνας, αλλά και τέρψης των επισκεπτών.


Οι επισκέπτες, οι λάτρεις των αντικών και όχι μόνο, έρχονται από κάθε σημείο της χώρας που μαζί με τους περαστικούς, τους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους παραθεριστές ξεπερνούν τους 8.000 σε αριθμό. Ο λόγος της επίσκεψής τους στο παζάρι δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον για τις αντίκες, αλλά αυτή η ίδια η  ιδέα του παζαριού που κατά τη διάρκεια των διακοπών αποτελεί μια ευχάριστη απασχόληση και μια ιδιαίτερη εμπειρία. Μην ξεχνάμε ότι το παζάρι  είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα που διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Το παζάρι οργανώνεται από Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, που είναι και ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, με διαρκή στόχο και προσπάθεια να αναδείξει την αξία της Παλιάς Πόλης και να σωθεί ο κηρυγμένος διατηρητέος οικισμός, που είναι η Παλιά Πόλη, για την ιστορική του σημασία, για τη μοναδικότητα και για την  αρχιτεκτονική του κληρονομιά. Συνδιοργανωτής  είναι ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης δεδομένου ότι το παζάρι αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας και είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία πανελλαδικής προβολής της Κυπαρισσίας σε ένα κοινό ιδιαίτερα καλλιεργημένο και απαιτητικό.


Η επίσκεψη στο παζάρι και στη Παλιά Πόλη δίνει στον επισκέπτη και τον ταξιδιώτη μοναδικές απολαύσεις. Πλήθος ανεβοκατεβαίνει το καλντερίμι, περιεργάζεται παλιά έπιπλα, ψάχνει σε συλλογές, αναζητάει δίσκους από βινύλιο, ξεφυλλίζει παλιά βιβλία, θαυμάζει πίνακες και παλιά εργαλεία, γονείς δείχνουν στα παιδιά την λειτουργία παλιών μηχανών. Η Παλιά Πόλη είναι ψηλά στους πρόποδες του φράγκικου κάστρου, χτισμένη αμφιθεατρικά, η θέα από παντού υπέροχη προς τη θάλασσα, το βουνό πάνω  από τα σπίτια, πολύ κοντά. Το ηλιοβασίλεμα και οι νύχτες μαγικές από ψηλά. Τα στενά σοκάκια και η πλατεία γεμίζουν κόσμο. Υπάρχουν μαγαζιά για καφέ και φαγητό. Σερβίρεται εκπληκτική, ψητή γουρουνοπούλα, τοπική  σπεσιαλιτέ.


Η Τζίμα Ιμιρζιάδη, που έχει στην ευθύνη της την οργάνωση και την επικοινωνία του παζαριού, εξηγεί: «Η έλξη και το ενδιαφέρον από το κοινό μιας επίσκεψης στη Κυπαρισσία βασίζεται στην αναφορά της Παλιάς Πόλης που, όπως σε όλες τις πόλεις του  κόσμου, είναι το βασικό τουριστικό αξιοθέατο. Αυτό το εισπράττουμε καθημερινά στο Μεγάλο Καλντερίμι από τους πολυπληθείς επισκέπτες μας. Νοιώθουμε χαρά  που ακούμε ότι έρχονται για πρώτη φορά στη Κυπαρισσία, ότι δεν ήξεραν ότι υπάρχει παλιά πόλη εδώ, ότι θεωρούν μαγική  την ατμόσφαιρα με τόσο κόσμο στα καλντερίμια…».

Το Μεγάλο Καλντερίμι (με μέγιστο πλάτος 10 περίπου μέτρων) είναι από άσπρη, τοπική,  πελεκητή πέτρα και είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου (3 χιλιόμετρα συνολικό μήκος)  λιθόστρωτων καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Βρίσκεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.


Παράλληλα, πλάι στο παζάρι, σε ένα καταπράσινο δημοτικό κήπο, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκθέτουν την ετήσια παραγωγή του τμήματος υφαντικής  και ινδικού τελάρου (4,5,6 και 7 Αυγούστου). Παράλληλα με τα εκθέματα-φτιαγμένα όλα με ανακυκλωμένα υλικά- οι επισκέπτες  θα έχουν την ευκαιρία να δουν υφαντά τέχνης, αλλά και την διαδικασία της υφαντικής από την αρχή, δηλαδή και την δημιουργία του νήματος (ξάσιμο-γνέσιμο) και την παραδοσιακή υφαντική σε τελάρο.


Ημέρες και ώρες λειτουργίας : 
Από 4-9 Αυγούστου 2016
10.00 το πρωί μέχρι 12.00 το βράδυ

Πληροφορίες Τζίμα Ιμιρζιάδη 6936-056130.


ΠΗΓΗ : moriasnow.gr

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ναύπλιο


Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1
Περί λήψης απόφασης για την έγκριση εκπόνησης μελέτης με απευθείας ανάθεση του έργου «Γήπεδο ποδοσφαίρου Προφήτη Ηλία (Νταμάρι) Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας –Εργασίες Αναβάθμισης

ΘΕΜΑ 2
Περί λήψης απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου:«Ανάπλαση της οδού Καποδιστρίου και των παρόδων»

ΘΕΜΑ 3
Περί λήψης απόφασης για έγκριση τροποποίησης τεχνικού προγράμματος

ΘΕΜΑ 4
Περί λήψης απόφασης για τη λήξη μίσθωσης ακινήτου που στεγάζει το ΚΕΠ 345 του Δήμου Ναυπλιέων

ΘΕΜΑ 5
Περί Τροποποίησης προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2016

ΘΕΜΑ 6
Περί λήψης απόφασης για έγκριση
α) Τεχνικής έκθεσης για την προμήθεια ειδών σήμανσης οδοποιίας έτους 2016
β) Της διάθεσης πίστωσης και της προμήθειας των ως άνω υλικών

ΘΕΜΑ 7
Περί λήψης απόφασης για έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου «Επισκευή και κατασκευή νέων πεζοδρομίων και πλακοστρώσεων»

ΘΕΜΑ 8
Περί λήψης απόφασης για έγκριση του πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: Ανάπλαση στην περιοχή 2ης παρόδου της Μιχ. Ιατρού .

ΘΕΜΑ 9
Περί λήψης απόφασης για τροποποίηση προϋπολογισμού 2016 και έγκρισης εκτέλεσης της εργασίας :Διάνοιξη δρόμων σε περιαστικά δάση για λόγους πυροπροστασίας στις ΔΕ Νέας Τίρυνθας και Ναυπλίου

ΘΕΜΑ 10
Περί εγκρίσεως της διοργάνωσης «Πολιτιστικός Αύγουστος» & διάθεση σχετικής πίστωσης

ΘΕΜΑ 11
Περί λήψης απόφασης για διαγραφή οφειλών του Κανταρτζή Μιχαήλ

ΘΕΜΑ 12
Περί λήψης απόφασης για διαγραφή οφειλής της Βενετσάνου Αναστασίας
Περί εγκρίσεως συμμετοχής του Δήμου στις παραδοσιακές θρησκευτικές εορτές των ΤΚ & διάθεση σχετικής πίστωσης.

ΘΕΜΑ 13 
Περί εγκρίσεως διοργάνωσης «της βραδιάς Χιώτη» & διάθεση σχετικής πίστωσης

ΘΕΜΑ 14 
Περί εγκρίσεως υποβολής πρότασης ένταξης πράξης με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης & εκσυγχρονισμού του ΤΡΙΑΝΟΝ»

ΘΕΜΑ 15 
Περί εγκρίσεως αναβάθμισης της ιστοσελίδας Nafplio –tour.

“Ακούω το περιβάλλον” στην Δημητσάνα


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακούω το περιβάλλον» για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Αυγούστου, (ώρες 10:30-13:30), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Κάνοντας βόλτα στον χώρο του Μουσείου, οι μικροί φίλοι με ειδικές ασκήσεις θα εξασκήσουν την ακοή τους και θα εξερευνήσουν τους ήχους του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια με ειδικό εξοπλισμό θα ηχογραφήσουν τους ήχους και μέσω ψηφιακού προγράμματος θα τους επεξεργαστούν.

Σκοπός του προγράμματος είναι, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι στο περιβάλλον καλλιεργώντας τους οικολογική συνείδηση. 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.:27950-31630 (9:00 – 17:00).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τηλέφωνο:  27950 31630

www.piop.gr

Ζώδια σήμερα 2 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η σημερινή μέρα προβλέπεται να είναι κάπως κουραστική τον τομέα της εργασίας σας. Θα έχετε να λύσετε παρά πολλά θέματα, τα όποια τα έχετε παραμελήσει το τελευταίο διάστημα. Με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, θα έχετε την έντονη επιθυμία να έρθετε σε επαφή με τον/τη σύντροφό σας. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και δε θα το πιστεύετε! 

ΤΑΥΡΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα, θα κάνετε νέα ξεκινήματα στον ερωτικό τομέα. Νέα πάθη, κρυφές αγάπες και κεραυνοβόλοι έρωτες θα σας χτυπήσουν την πόρτα, για ένα καυτό καλοκαίρι. Ο ερωτισμός σας θα ανέβει στα ύψη, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε τη Νέα Σελήνη, τόσο οι δεσμευμένοι όσο και οι αδέσμευτοι, γιατί τα καλύτερα έρχονται… 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, σήμερα καλό θα είναι να προσέξετε τις συγκρούσεις που θα αντιμετωπίσετε στον επαγγελματικό σας τομέα. Μην ξεχνάτε πως όλα τα προβλήματα λύνονται με μια ήρεμη συζήτηση. Από την άλλη, θα έχετε τη έντονη επιθυμία για… τρελά κόλπα στο κρεβάτι. Βγάλτε τον άλλο σας εαυτό και πού ξέρετε, ίσως τον αγαπήσετε λίγο παραπάνω!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα μην αφήσετε να σας παρασύρουν τα αρνητικά λόγια που ίσως ακούσετε από άτομα κύρους στον επαγγελματικό σας τομέα. Καμιά φόρα τα λόγια είναι σκληρά, άλλα πεισμώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι για το μέλλον. Μη σκύβετε το κεφάλι και μην έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάποιες αλλαγές ενδεχομένως να προκύψουν στην καθημερινότητά σας που θα σας δυσκολέψουν κάπως. 

ΛΕΩΝ
Τη σημερινή μέρα, με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σας, θα λάμψετε κυριολεκτικά. Θα είστε αυθεντικοί και πολύ αληθινοί με τους γύρω σας. Ακόμη, με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, ο ερωτισμός και η σεξουαλικότητά σας, σας οδηγούν σε ασύστολο φλερτ αν είστε αδέσμευτοι, ενώ αν είστε δεσμευμένοι καταφέρνετε να κάνετε το ταίρι σας ευτυχισμένο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, ο ερωτισμός σας θα ανέβει στα ύψη. Εκμεταλλευτείτε τον, για να περάσετε μια υπέροχη βραδιά με το ταίρι σας ή με τα νέα φλερτ που θα προκύψουν. Από την άλλη, κάποιοι μικροτσακωμοί μπορεί να προκύψουν με άτομα της οικογένειάς σας. Μιλήστε μεταξύ σας και βρείτε λύσεις στα προβλήματα. Επίσης μπορεί να υπάρξει μια έλλειψη συνεννόησης με το σύντροφό σας για πρακτικά ζητήματα.

ΖΥΓΟΣ
Η σημερινή μέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα για εσάς. Θα υπάρχει πολύ πίεση και κούραση στον επαγγελματικό σας τομέα και αυτό θα σας αγχώσει αρκετά. Προσοχή στα οικονομικά σας, που παραμένουν το μεγάλο σας άγχος. Θα υπάρξει μια έλλειψη συνεννόησης με το σύντροφό σας σε θέματα οικιακά. Κάντε αγορές κατόπιν σκέψης και προγραμματισμού, και όχι με βιασύνη, γιατί μπορεί να το μετανιώσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα ακούστε την κάρδια και το ένστικτό σας. Θα προχωρήσετε σε μυστήρια μονοπάτια, που μόνο εσείς ξέρετε. Τα απαγορευμένα σας αρέσουν και αυτό φαίνεται με τις κινήσεις που κάνετε. Αν έχετε μια παράλληλη σχέση, προσέξτε να μην το μάθει κάποιο δικό σας άτομο. Η αποκάλυψη ενός παρασκηνίου στον προσωπικό ή στον επαγγελματικό σας τομέα θα αποκαλυφθεί και θα σας δώσει για τροφή για σκέψη. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Άρη να εισέρχεται στο ζώδιό σας, μπορεί να ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά και παράφορα! Όσοι είστε ελεύθεροι, ήρθε η ώρα να εξομολογηθείτε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει τα αισθήματά σας και να του δείξετε πόσο πολύ το θέλετε. Μη φοβάστε και πατήστε γερά τα ποδιά σας στο έδαφος. Ακόμη, ίσως να ακούσετε ένα νέο που μπορεί να αλλάξει όλη σας τη ζωή. Τα καλύτερα έρχονται!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τη σημερινή μέρα θα νοιώθετε αρκετά χαρούμενοι και αισιόδοξοι για το μέλλον. Από την άλλη, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ακούσετε κάτι το όποιο δε θα σας αρέσει στον επαγγελματικό τομέα. Όπως και να έχει, θα προσπεράσετε όλα τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν με μεγάλη ευκολία. Το καλοκαίρι συνεχίζεται και το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι να περάσετε ευχάριστα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και κυρίως με τον/τη σύντροφό σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα, μπορεί να ανοίξει για εσάς η πόρτα του έρωτα και της αγάπης. Μην γυρίσετε την πλάτη στο καινούριο πρόσωπο που θα έρθει, γιατί ίσως να πρόκειται για σχέση ζωής. Τα συναισθήματά σας θα είναι έντονα με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, η λίμπιντο σας θα είναι στα ύψη και αν είστε δεσμευμένοι, θα κάνετε το σύντροφό σας ευτυχισμένο!

ΙΧΘΥΣ
Τη σημερινή μέρα, με τον Άρη να εισέρχεται στον Τοξότη, νοιώθετε έντονο ερωτισμό και πάθος. Αν διατηρείτε μια παράλληλη σχέση, ίσως να ήρθε η ώρα να πάρετε κάποιες οριστικές αποφάσεις. Όπως και να έχει, βγάλτε τον πραγματικό σας εαυτό και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι! Ακόμη, μπορεί να ακούσετε κάποιο ευχάριστο νέο από την οικογένειά σας ή τους φίλους σας. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Γίνονται... σήμερα, Τρίτη 2 Αυγούστου

Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 (20:00) 
ΑΡΓΟΣ, Σινέ Βάλια 
ΕΔΩ MUSIC ART FESTIVAL vol1

>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τρίτη 2 Αυγούστου 21:30
ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΗΛΕΙΑΣ, Άλσος 
No 4 port festival
Συναυλία με τους:
Passepartout (Πύργος-Πάτρα)
Nα FUNKY κότες (Αμαλιάδα-Ολυμπία)
Perfect Mess (Πύργος)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

15α Δημάκεια 
Αθλητικοί Αγώνες 
(1-6 Αυγούστου στις Πηγές Μεσσηνίας)
Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 και ώρα 18.30: 
σκάκι και πινγκ πονγκ – ημιτελικοί και τελικοί.
Ώρα 19.30: μπάσκετ 5×5 
προκριματικοί αγώνες δύο δεκαλέπτων 
(μικτές ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τρίτη 2 Αυγούστου, 21:00 
Τρίπολη  – Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Αμφιθέατρο Κάστρου 
«Ορέστεια» του Αισχύλου

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 
ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, Liquid Club 
Πάνος Καλίδης Live

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΗΛΙΔΑ, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας 
«Πλούτος» του Αριστοφάνη

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Τρενοτεχνείον 
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ –ROCK BAND

>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΚΕ.ΠΑ.Π Δήμου Κορινθίων – Καλοκαίρι 2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση 
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / FOURNOS

>>>>>>>>>>>>>>>>>>


>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τα γεγονότα... σαν σήμερα, 2 Αυγούστου


338 π.Χ.: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.



216 π.Χ.: Η μάχη των Καννών: Ο στρατηγός των Καρχηδονίων, Αννίβας, συντρίβει τις ρωμαϊκές λεγεώνες. 50.000 Ρωμαίοι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. «Hannibal ante portas» αναφωνούν οι Ρωμαίοι.

46 π.Χ.: Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη Γ' και αναφωνεί «Veni,Vidi, Vici» («Ήλθον, είδον, ενίκησα») για την ευκολία της επικράτησής του.

1100: Πεθαίνει ο βασιλιάς Γουλιέλμος Β της Αγγλίας.

1375: Εγκαινιάζεται η πρώτη πίστα roller skating στο Λονδίνο.

1672: Γεννιέται στη Ζυρίχη ο Γιόχαν Γιάκομπ Σόιτσερ, φυσικός, μαθηματικός, γιατρός και γεωγράφος.

1754: Γεννιέται ο Γάλλος αρχιτέκτονας και μηχανικός Πιερ Σαρλς Λ Ενφάντ, ο οποίος έφτιαξε το σχέδιο πόλης της Ουάσινγκτον, πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

1776: Η Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας υπογράφεται και επισήμως.

1788: Γεννιέται ο Γερμανός χημικός και φαρμακοποιός Λίοπολντ Γκμέλιν.

1798: Στον όρμο του Αμπουκίρ, στο Δέλτα του Νείλου, ο βρετανικός στόλος, που διοικεί ο Οράτιος Νέλσον, καταναυμαχεί το γαλλικό. Το γαλλικό ναυτικό επιτελείο αδυνατούσε να πιστέψει ότι ο Άγγλος ναύαρχος θα επιχειρούσε νυχτερινή έφοδο, πράγμα που τελικά έγινε. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης. Η συντριβή των Γάλλων σήμανε το τέλος της εκστρατείας στην Αίγυπτο, που ξεκίνησε ο Ναπολέων, με στρατηγικό στόχο να κόψει τους δρόμους επικοινωνίας της Αγγλίας με τις Ινδίες.

1814: Γεννιέται η Ευανθία Καΐρη, αδελφή του Θεόφιλου Καϊρη, λόγια των επαναστατικών χρόνων.

1826: Άλωση της Αθήνας από τον Κιουταχή.



1829: Γεννιέται ο Θεόδωρος Αρεταίος, ιατρός, καθηγητής της Χειρουργικής (1864-1893), Πρύτανης (1879-1880) και μέγας ευεργέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο). (Θαν. 24/3/1893)



1865: Ο Λιούις Κάρολ εκδίδει το μυθιστόρημά του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

1868: Γεννιέται ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Α'.

1870: Ανοίγει ο πρώτος σταθμός μετρό στο Λονδίνο.

1871: Γεννιέται ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τζον Σλόουν.

1892: Γεννιέται στο Οντάριο του Καναδά ο παραγωγός Τζακ Γοόρνερ, ιδρυτής και πρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας "Γουόρνερ Μπράδερς".

1897: Γεννιέται ο Ελβετός πολιτικός Μαξ Βέμπερ.

1902: Στην Ελβετία, οι Σοσιαλδημοκράτες αποφασίζουν να μετάσχουν στις εθνικές εκλογές.



1903: Επαναστατούν οι βουλγαρόφωνοι πληθυσμοί στη Μακεδονία, ανήμερα της γιορτής του προφήτη Ηλία (Παλαιό Ημερολόγιο). Η επανάσταση, την οποία έχει σχεδιάσει η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση (VMRO), καταπνίγεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για να ξεκινήσει ο Μακεδονικός Αγώνας. Στην ιστορία έμεινε ως η «Επανάσταση του Ίλιντεν» (Ίλιντεν=Ημέρα του Αη Λιά).

1905: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Μίρνα Λόι, η οποία έλαβε Όσκαρ για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

1911: Στην Αϊτή, επαναστάτες πετυχαίνουν μεγάλη νίκη και εξορίζουν τον αρχηγό του κράτους, Σιμόν.

1912: Γεννιέται ο Κροάτης Βλαντιμίρ Ζέργιαβιτς, οικονομολόγος στα Ηνωμένα Έθνη.



1913: Τρεις ορειβάτες (ο Χρήστος Κάκαλος, ο Φρεντερίκ Μπουασονά και ο Ντανιέλ Μπο-Μποβί) πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. (Επιχείρηση «Μύτικας»)

1921: Πεθαίνει στη Νάπολη, μετά από μακροχρόνια αρρώστια, ο διάσημος τενόρος Ενρίκο Καρούζο.



1922: Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο Γκράχαμ Μπελ, που εφηύρε το τηλέφωνο το 1876.

1922: Ισχυρότατος τυφώνας χτυπά την πολιτεία Σαντού στην Κίνα και σκοτώνει 50.000 άτομα.

1929: Στην Ολλανδία, αρχίζει η Διεθνής Διάσκεψη για το Σχέδιο Γιανγκ, σχετικά με τις γερμανικές επανορθώσεις.



1932: Η Στέλλα Γούλς κερδίζει τα 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. 48 χρόνια αργότερα, στις 4/12/1980, θα διαπιστωθεί ότι ήταν άνδρας.



1932: Γεννιέται ο Πήτερ Ο' Τουλ, Ιρλανδός ηθοποιός.

1933: Επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος στη Νικαράγουα.

1933: Γεννιέται ο πολιτικός Ιώαννης Βαρβιτσιώτης.

1934: Γεννιέται ο Ρώσος κοσμοναύτης Βαλερί Μπικόφσκι.



1934: Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακηρύσσεται Φύρερ της Γερμανίας.

1935: Η Βρετανία αποφασίζει το διαχωρισμό της Βιρμανίας και του Άντεν από την Ινδία.

1936: Πεθαίνει ο Γάλλος Λουί Μπλεριό, ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από το κανάλι της Μάγχης.



1938: Γεννιέται ο συνθέτης Δήμος Μούτσης.

1939: Γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν, γνωστός από τις ταινίες του "Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες".

1939: Ο Αϊνστάιν γράφει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρούσβελτ ότι η ατομική βόμβα είναι πραγματοποιήσιμη.



1942: Γεννιέται η Χιλιανή συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανιψιά του Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε.

1943: Τα Ιταλοαλβανικά στρατιωτικά τμήματα περικυκλώνουν το χωριό Γλύνα (Αργυρόκαστρο). Συγκεντρώνουν τους προγραμμένους για εκτέλεση (οι τρεις από την Βράχογοραντζή και ένας από τους Βουλιαράτες) και καίνε το χωριό. Τελικά από τους είκοσι επτά γλυτώνουν οι τρεις. Λίγο αργότερα δολοφονούνται δύο στελέχη του ΜΑΒΗ - ο ένας θα είναι ο αρχηγός του ΜΑΒΗ, Σαχίνης Βασίλειος.

1945: Ολοκληρώνεται η Διάσκεψη του Πότσνταμ, κατά την οποία συμφωνήθηκε από τους ηγέτες των ΗΠΑ, της ΕΣΣΔ και της Βρετανίας (Τρούμαν, Στάλιν και Άτλι) η αποστρατιωτικοποίηση και διαίρεση της Γερμανίας.



1945: Πεθαίνει ο Πιέτρο Μασκάνι, ιταλός συνθέτης. (Cavalleria Rusticana) (Γεν. 7/12/1863)

1950: Η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ αναθέτει στον Ε.Ε. Ντιπόν ντε Νεμούρ την κατασκευή της υδρογονοβόμβας.

1950: Γεννιέται η Τιτίκα Στασινοπούλου, ηθοποιός.

1953: Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του μεγάλου εργοστασίου ηλεκτρισμού στο Αλιβέρι.

1955: Εφευρίσκεται το βέλκρο, το γνωστό μας φερμουάρ χριτς-χρατς.

1957: Γεννιέται ο Αμερικανός Μότζο Νίξον, μουσικός της πανκ.



1961: Οι Μπιτλς δίνουν την πρώτη συναυλία τους ως συγκρότημα στο Κάβερν Κλάμπ του Λίβερπουλ.

1962: Τρεις ώρες και 31 λεπτά διαρκεί ο αγώνας Σάντος - Πενιαρόλ (3-3) για το Κόπα Λιμπερταδόρες χωρίς παράταση και πέναλτι.

1963: Οι ΗΠΑ δηλώνουν στον ΟΗΕ ότι θα σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων στη Νότια Αφρική.

1967: Ανοίγει στο Λονδίνο το δεύτερο Τούνελ του Μπλάκγουελ, το οποίο περνάει κάτω από τον Τάμεση.

1969: Γεννιέται ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Φερνάντο Κούτο, παίκτης στη Λάτσιο της Ιταλίας.



1970: Πεθαίνει ο Γιάννης Ντεσσές, διάσημος ελληνοαιγύπτιος μόδιστρος τις δεκαετίες ’40, ’50 και ’60. Οι δημιουργίες του ήταν κυρίως πτυχωτές τουαλέτες, κατασκευασμένες από μουσελίνα και σιφόν, επηρεασμένες από τα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά ενδύματα. (Γεν. 6/8/1904)

1971: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν επίσημα την είσοδο της Κομμουνιστικής Κίνας στον ΟΗΕ.

1972: Στο Κάιρο, ο Σαντάτ και ο Καντάφι συμφωνούν να δημιουργήσουν ενοποιημένη πολιτική ηγεσία.

1976: Πεθαίνει ο σκηνοθέτης Φριτς Λανγκ, ο οποίος έβαλε τις βάσεις για τη ανάπτυξη των "φιλμ νουάρ". (ΦΩΤΟ)

1977: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Έντουαρντ Φούρλογκ.



1977: Ο μπασίστας του συγκροτήματος Sex Pistols, Sid Vicious πληρώνει πρόστιμο εκατόν είκοσι πέντε λίρες αφού βρέθηκε ένοχος για την κατηγορία της οπλοκατοχής. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συλληφθεί στο 100 Club Punk Festival έχοντας πάνω του μαχαίρι.

1978: Πεθαίνει ο Μεξικανός Κάρλος Σαβές, συνθέτης και διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μεξικού.

1979: Στην Ιταλία, ο Πρόεδρος Περτίνι καλεί τον χριστιανοδημοκράτη Κοσίγκα να σχηματίσει κυβέρνηση για να δοθεί τέλος στην εξάμηνη πολιτική κρίση.

1980: Το χειρότερο λουτρό αίματος των μεταπολεμικών χρόνων στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της ιταλικής πόλης Μπολόνια, όταν ακροδεξιά οργάνωση τοποθετεί εκρηκτικό μηχανισμό. Τραγικός ο απολογισμός: 83 νεκροί και 200 τραυματίες.

1981: Στη Βόρεια Ιρλανδία, στη φυλακή Μέιζ, πεθαίνει ο όγδοος απεργός πείνας.

1982: Γεννιέται ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Έλντερ Πόστιγκα.

1985: Στις ΗΠΑ, 133 νεκροί είναι ο απολογισμός από τη συντριβή αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας "Ντέλτα" σε διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ντάλας.

1986: Πεθαίνει ο Αμερικανός δικηγόρος Ρόι Κον, ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές της Γερουσίας κατά την περίοδο του Μακαρθισμού.

1987: Ο Μάικλ Αντρέτι κάνει την πιο γρήγορη κούρσα στην ιστορία των αγώνων Ίντι με μέση ωριαία ταχύτητα 171.490 μίλια στο Michigan International Raceway.



1990: Στη Βουλγαρία, με ψήφους 284 σε σύνολο 389 παρόντων βουλευτών, ο Ζέλιου Ζέλεφ γίνεται ο πρώτος μη κομμουνιστής πρόεδρος της χώρας.



1990: Οι ιρακινές δυνάμεις εισβάλουν στο Κουβέιτ και ξεκινά ο πόλεμος του Κόλπου.

1991: Στη Βουλγαρία, εργάτες προκαλούν διαρροές ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του σταθμού.

1991: Κυκλοφορεί η αθλητική εφημερίδα "Ώρα για Σπορ" με εκδότη την οικογένεια Σέμπου, μετά την αποχώρησή της από την "Αθλητική Ηχώ". Διευθυντής έκδοσης ήταν ο Διονύσης Αβούρης.

1992: Στην Κροατία, διεξάγονται οι πρώτες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας.

1993: Τρεις Ινδοί κάνουν το γύρο του κόσμου οδικώς με το αυτοκίνητό τους σε 39 μέρες, 7 ώρες και 55 λεπτά και καταχωρούνται στο βιβλίο Γκίνες.

1994: Αμερικανική έκθεση αναφέρει ότι μέσα στο 1994, 47.000 άνθρωποι θα πεθάνουν και άλλοι 150.000 θα υποστούν μη θανατηφόρο καρδιακή προσβολή, εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος.

1995: Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Τράπεζας Κρήτης.

1996: Τελευταίο παιχνίδι του Παναγιώτη Γιαννάκη με την Εθνική Ελλάδος εναντίον της Βραζιλίας (91-72).



1997: Πεθαίνει ο Αμερικανός μπίτνικ συγγραφέας Γουίλιαμ Μπάροους.

1998: Ολοκληρώνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων & Νεανίδων στην Αμβέρσα του Βελγίου το οποίο ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου. Η Άρτεμις Δάφνη κατακτά δύο χάλκινα μετάλλια (στα 200μ ύπτιο με 2:19.41 και στα 400μ μικτή με πανελλήνιο ρεκόρ 4:53.69) και η Κατερίνα Μπλιάμου ένα χάλκινο (στα 200μ ύπτιο με πανελλήνιο ρεκόρ 2:17.50) ενώ κατατάσσεται τέταρτη στα 100μ πεταλούδα με 1:02.44 καταρρίπτοντας το "στοιχειωμένο" ρεκόρ της Έλλης Ρουσσάκη με 1:02.86 από το 1987.

1999: Το καλύτερο άλογο ιπποδρομιών της Αγγλίας τα τελευταία 25 χρόνια ο Dancing Brave πεθαίνει από καρδιακή προσβολή στην Ιαπωνία σε ηλικία 16 ετών. Σε ηλικία 3 ετών είχε εκλεγεί ευρωπαϊκό "Άλογο της Χρονιάς" όταν κέρδισε τα 2000 Guineas, Coral-Eclipse Stakes, King George VI and Queen Elizabeth Diamond Stakes και τοPrix de l Arc de Triomphe το 1986.

2002: Ένα κιβώτιο με 17 45άρια πιστόλια, τρία τουφέκια G-3 και τρία οπλοπολυβόλα ΧΑ-ΚΑ 11, "κάνουν φτερά" από στρατιωτική μονάδα στην Κω, με τη μέθοδο του ριφιφί. Αν και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης επισημαίνει ότι δεν συνδέονται με την τρομοκρατία.

2005: Στο αεροδρόμιο του Τορόντο γαλλικό αεροπλάνο ξεφεύγει από τον διάδρομο κατά την προσγείωση του με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα.

2012: Στο Πακιστάν έκρηξη σε λαϊκή αγορά σκότωσε 23 άτομα.