28.5.16

Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ευρώτα, σήμερα


Εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Τίρυνθα


Εορταστικό Finale Live Aenaon-Μεγάλο πολυμορφικό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με παράλληλη κινηματογραφική προβολή-Οι διαδρομές της ζωής του


Ανάβαση Αχλαδοκάμπου - Μέχρι και τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής


Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης σε συνδιοργάνωση με την Start Line, ύστερα από έγκριση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ διοργανώνουν  για άλλη μια χρονιά την δημοφιλέστερη για όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού Ανάβαση Αχλαδοκάμπου στις 11-12 Ιουνίου, αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το έτος 2016.

Η συγκεκριμένη Ανάβαση έχει μήκος 4900 μέτρα και προσφέρεται για πλούσιο θέαμα τόσο στους αγωνιζόμενους, όσο και στους θεατές. Οι θεατές βέβαια θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα υπέροχο θέαμα, διότι θα δουν από κοντά αγωνιστικά αυτοκίνητα και παράλληλα θα απολαύσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με την όμορφη θέα στο Ναύπλιο έχοντας έτσι την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή απόδραση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως 3 Ιουνίου και ώρα 22:00. Η ΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η START LINE προσκαλεί όλους τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να συμμετάσχουν για να απολαύσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι την Παρασκευή 9 Iουνίου στα γραφεία της Α.Λ.Τρίπολης, τηλ & φαξ 2710-225380 και 6971793799

Το Σάββατο 10 Ιουνίου και την Κυριακή 11 Ιουνίου η Γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο της αφετηρίας.

Ο Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος θα διεξαχθεί Παρασκευή 18.00- 20.00 και το Σάββατο 10 Iουνίου και ώρες 08:00 – 10:00 στο κέντρο Αρδάμης.



ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ




Διάλεξη για τα δικαιώματα του παιδιού στο Ναύπλιο


Η Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής και Προσχολικής Αγωγής, σας καλούν στη διάλεξη με θέμα:

“ Τα δικαιώματα του παιδιού – Ο ρόλος του Σχολείου και της οικογένειας”

Ομιλητής ο Γεώργιος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 ΝΑΥΠΛΙΟ – Βουλευτικό
(πλατεία Συντάγματος) – Ώρα 19.30

8ος ΑΡΧΑΙΟΣ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


To Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών, οι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργανώνουν τον 8ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης. Η διαδρομή περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στο Δρόμο μπορούν να συμμετάσχουν Περιπατητές, Ποδηλάτες, Ιππείς και Δρομείς – Αθλητές.

Σημείο εκκίνησης Πύλη Λεόντων «Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών» και τερματισμός στο μαγευτικό εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους Μυκηνών.
Για τους δρομείς η απόσταση είναι 6,5 χλμ με χωμάτινη διαδρομή, οι Περιπατητές θα ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο και θα ξεναγηθούν από τον καθηγητή Μουσικού σχολείου Προσύμνης Παναγιώτη Ψύχα.

Διαδρομές:
Α. Για δρομείς χωμάτινη διαδρομή 6,5 Χλμ
Β. Για περιπατητές «Αρχαίος δρόμος» 7Χλμ
Γ. Για Ιππείς η ίδια διαδρομή αλλά δεν θα γίνει μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο
Δ. Για ποδηλάτες ίδια διαδρομή αλλά μόνο για μεγάλους

Ώρες Εκκίνησης:
1.Περιπατητές 08:00
2. Ποδηλάτες 08:30
3.Ιππείς 08:35
4. Δρομείς – Αθλητές 08:45

Αιτήσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν και μετά τον τερματισμό όλων θα γίνουν απονομές στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα.

Η επιστροφή στο χώρο εκκίνησης θα γίνει με λεωφορείο μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας.

Στον 7ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο θα υπάρχει υποστήριξη από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αργολίδας.

Στο τέλος των αγώνων θα υπάρχουν χορευτικά δρώμενα από το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων περιφερειακό τμήμα Κουτσοποδίου και θα προσφερθούν σε όλους τους Αθλητές καφές, μπανάνες και ένα μικρό παραδοσιακό γεύμα με συνοδεία κρασιού.

Οργανωτική Επιτροπή
Βύρλας Δημήτρης 6974481474
Δελής Νίκος 6937579375
Παναγιώτης Ψύχας 6972448668
Ελισάβετ Δήμα Πετροπούλου
Μπακούρης Αναστάσιος

"Καταγραφή και Διάσωση Παραδοσιακών Τραγουδιών" στο Κρανίδι



Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και με την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας  καλεί σε συγκέντρωση  όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη προσπάθεια καταγραφής, τεκμηρίωσης και διάσωσης των παραδοσιακών τραγουδιών του Κρανιδίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου (Παλιό Γυμνάσιο) την  Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Υδραίου Πλοιάρχου Ε.Ν., Ποιητή και Συγγραφέα Γ. Π. Γαβαλά


Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σας καλούν  το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας σε εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Υδραίου Πλοιάρχου Ε.Ν., Ποιητή και Συγγραφέα Γιάννη Π. Γαβαλά (Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Συμποσίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Αργολίδα ο τόπος της Συν- γραφής» το οποίο έχει σαν στόχο την ανάδυση και καλλιέργεια ως προς τη γραφή μικρών και μεγάλων μελών της κοινωνίας μας και αφετέρου την ανάδειξη του έργου τοπικών δημιουργών γραφής και λόγου.)

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Πληροφορίες :
Επικοινωνία: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας,Τηλ. 22980 52355, 54142 / fax 22980 52355 /email: mail@gak-ydras.att.sch.gr / www.iamy.gr
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τηλ. 27520 – 96129, www.ts.uop.gr



Δωρεάν Wi-Fi στους αρχαιολογικούς χώρους του Μοριά το 2017


Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρόκειται για μια επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Στόχος, η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της χώρας με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, και η διαδραστική επαφή του κοινού με τα μνημεία.

Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017. Ήδη, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. 

Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου. 

Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το 2017.

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος, σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου, από τις 11:00 το πρωί έως τη 12η μεσημβρινή, μέλη του συλλόγου μας θα βρίσκονται με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στον πεζόδρομο της οδού Δαναού στο Άργος, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος καθώς επίσης και για να πραγματοποιήσει εγγραφές στη νέα ομάδα διακοπής καπνίσματος που ξεκινά σύντομα. 

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!



Δεσμοί Αίματος‎ : 62η εθελοντική αιμοδοσία


Σας καλούμε στην 2η μέρα της 62ης εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, η οποία συνδιοργανώνεται με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Ναυπλίου. 
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28/05/2016 από τις 09:00 έως 13:30 στην Δημόσια βιβλιοθήκη "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ".

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά Mυελού των Oστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο Α.Μ.Κ.Α. ΣΑΣ.

Σας περιμένουμε όλους...

Οι αιμοληψίες γίνονται από το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.

Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο, σήμερα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πλατάνου σας προσκαλεί στη Γιορτή Μάη και Κερασιού η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στον Πλάτανο Κυνουρίας.

Η Γιορτή για μία ακόμη χρονιά θα αρχίσει νωρίς το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα στις 10:00 π.μ. υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, δίνοντας τους να γευτούν τα κεράσια που παράγει ο τόπος μας και τους γλυκαίνουμε με νόστιμες κερασόπιτες. Το φαγητό θα είναι έτοιμο γύρω στη 1:00μ.μ. ενώ η μουσική θα παίζει δυνατά από το πρωί. Το γλέντι κορυφώνεται το βράδυ στις 9:00μ.μ. υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Τη διασκέδαση μας αναλαμβάνουν η Ελένη Δεήση και ο Θοδωρής Πέρρος στο τραγούδι, ο Σωτήρης Κανελλάκης στο κλαρίνο, ο Τάκης Κουτούζος στην κιθάρα και στο τραγούδι και ο Δημήτρης Διαμαντόγιαννης στο αρμόνιο και στο τραγούδι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά την αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος, στο αλώνι που έχει στηθεί στη «Βρύση». Πλέον αποτελεί μια ανάμνηση του παρελθόντος την οποία θυμούνται οι μεγαλύτεροι και διδάσκονται οι νεότεροι. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την τέχνη του αργαλειού που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι μας επισκεφθούν. Ο ξύλινος αργαλειός είναι στη θέση του και οι Πλατανίτισσες έτοιμες να μας μάθουν τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης πριν από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο της προώθησης των δραστηριοτήτων μας, ανάδειξης της τοπικής κοινότητας, των προϊόντων και της μοναδικής πολιτιστικής της ταυτότητας σας καλούμε να παρευρεθείτε και να μας στηρίξετε με την παρουσία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 6974817379 & 6978034101

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στην Επίδαυρο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας σήμερα και αύριο


Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Επιδαύρου και η 4η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, οργανώνουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας σε δρόμο.

Οι αγώνες αφορούν άνδρες και γυναίκες και θα διεξαχθούν 28 και 29 Μαΐου 2016, αυτό το Σαββατοκύριακο δηλαδή. Θα λάβουν μέρος στους αγώνες 184 ποδηλάτες από 34 σωματεία. Σήμερα Σάββατο, θα γίνουν οι αγώνες της ατομικής χρονομέτρησης και αύριο Κυριακή οι αγώνες της αντοχής.

Η εκκίνηση σήμερα θα δοθεί απ’ το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ενώ αύριο Κυριακή, η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το λιμάνι της Επιδαύρου.